Kuka on maksajana

Anonyymi

Ja kuka tilannut mitta porukan mittaileen luvallisia rakennuksia. Kuka tarvitsee näitä tietoja jotka on jo olemassa useammassakin tietokannassa.

26

483

  Vastaukset

  • Minäkin ole ihmetellyt samaa, siis kuka ja kenelle töissä? Mahtaa maksaa tilaajalle.? Loikkivatko sisälle asti?

  • Kunnalla on oikeus tehdä katselmuksia.
   Kunta tietenkin maksaa, mutta luulen, että rahat tulee hyvin nopeasti takaisin, kun löydetään niitä laittomia rakennuksia.

   • Jo sinä vitsin murjasit. Kateus vie kalatkin vedestä.


  • Kuntahan kartoitti muutama vuosi sitten kaikki kunnassa olevat kiinteistöt, miksi uudelleen? Tuntuu ettei tuo hölmöläisten homma lopu koskaan.

   • Onhan kunta maksanut monta muuta ihmettä.Esimerkiksi aikoinaan "SAMMON". Koiranpaskamyllyn jolla varmaan jauhetaan nyt rahaa koska koiria on paljon.


   • Käsittääkseni loppui kartoitus silloin alkuunsa. Taisi olla liian tärkeillä luvattomia


  • Sosialisoiva isoveli valvoo.

   Kohta nousevat kiinteistöverot ja monet muut maksut ja yritetään pakottaa ihmisiä myymään, vuokraamaan ja kenties jotakin muutakin - ei välttämättä määräyksillä, mutta tehdään asuminen niin kalliiksi. Siihen kun ei pienillä tuloilla pysty. Muuten pystyisi, mutta nuo "pakkoverot" eli kuten mainitsin kiinteistöverot, jätemaksut, vesimaksut, sähkö ja erityisesti sähkön siirtomaksut. Mitähän vielä keksitäänkin.

   Poliitikot tarvitsevat fyrkkaa uusiin kavereille, kuppikuntalaisille ja puoluetovereilleen järjestettäviin virkoihin. Ottavat mallia nykyhallitukselta. Erilaisten poliittisten avustavien ja "asiantuntijoiden" määrän moninkertaistuminen vaatii rahaa.

   Tämä nykyinen punamultahallitus on palannut kymmeniä vuosia taakse päin. Tarvitaan jäsenkirja joka hommaan ja toimeentulo on taattu kun on oikea, varsinkin sosialistien ja kepun sekä myös vihreiden jäsenkirja. Ne ovat kuumaa tavaraa. Ja me tavalliset tallaajat maksamme ja jätämme itse hankkimatta lääkkeet, ostamme kamppeemme kirpputoreilta ja juoksemme -30 %- tarjousten perässä ja sittenkin eurot ja jopa sentitkin loppuvat ennen tili- ja eläkepäivää. Kun ei rahat riitä.

   Ja nämä poliittiset nuoret ilkeävät vaatia vielä eläkkeiden leikkaamisia. Me olemme hankkineet eläkkeemme, mutta nämä poliittiset nuoret ja muutkin nuoret ovat loisineet meidän kustannuksillamme, ovat käyneet koulunsa ilmaisiksi ja valehtelevat vielä maksavansa meidän eläkkeet. Hävetkööt mokomatkin ahneet!

   Me, jotka olemme käyneet koulumme velaksemme, taanneet nuorisolle tulevaisuuden, maksaneet eläkkeemme ja tehneet töitä 40-50 vuotta emme häpeä nostaa eläkkeitämme. Syömme omia eläkkeitämme.

   • Olis juuri mukava tietee montako paljasjalkasta on Muonion päättävissä elimissä.Muualta tulheet kyllästyvät ja nostavat kytkintä,mutta on muutamat jokka ei ymmärrä tehhä sitäkhään.


   • Kiinteistöverot eivät nouse rehellisille kuntalaisille tämän rakennuskannan selvityksen johdosta. Mutta kunnan verotulot kasvavat, kun veropinnarit joutuvat maksamaan "pimeistä" kiinteistöistään.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kiinteistöverot eivät nouse rehellisille kuntalaisille tämän rakennuskannan selvityksen johdosta. Mutta kunnan verotulot kasvavat, kun veropinnarit joutuvat maksamaan "pimeistä" kiinteistöistään.

    Olet aivan oikeassa ”veropinnareista” kirjoittaja!
    Odotan tuloksia ”luovattomista”
    rakennuksista.
    Toivottavasti luvattomia löytyy ja paljon.
    Armonaikaa voi kunta antaa hoitaa luvat kuntoon maksimissaan 2 kuukautta.
    Tulisi kerrankin tosi kiire teknisen toimistoon!
    Pätevä joukko hoitaa homman ilman ulkopuolelta ostettua konsulttiapua. Toimistolla on käytettävissä 3 kol rakennusmestari/rakennusinsinööriä ja 2 kpl pirtsakkaa kokopäiväistä sihteerikköä.
    Rahantuloa rakennusluvista ja kiinteistöveroista ei voi enää millään estää.
    Hyvä, hyvä


   • Eihän kaikkee tarvi osata kun sen työn voi teettää ulkopuolisella. Ei maksa mitään ja saa keskittyä omiin asioihin, vaikka sitten oman yrityksen pyörittämiseen. Kaikki ilkeät, hankalat työt voi ulkoistaa, että pysyy kaverisuhteet varsinkin nii pienessä kylässä. Ja porukalla maksetaan niin ei se tunnu paljolta.


  • Muonion kunnan kiinteistökatselmus on ihan paikallaan siivellä matkustajien poistamiseksi.
   Jo kertaalleen ylioeriltä aloitettu jouduttiin poliittisista syistä keskeyttämään. Alkoi löytyä liikaa luvatonta rakentamista. Taisi olla jopa päättäjiä jotka rakentaneet luvattomasti.
   Nyt kovassa syynissä Kutunivan alue ja kirkonkylä!!
   Olivat vain alkaneet järjestelmällisesti tarkistaa ensin koko kirkonkylä ja Torniontietä pitkin Kolarin rajalle.
   Kunta ei olisi millään voinut estää rahantuloa!
   Luvaton rakentaminen on sääntö Muoniossa eikä poikkeus.
   Kiinteistövero on suuri ja itsemäärättävissä oleva tulo kunnille.
   Mielestäni kaikkien pitää maksaa kiinteistöveroa ja kaikkien tulee hakea lupa sellaiseen rakentamiseen kuin se ilmoitettu luvanvaraiseksi.
   Silloin ollaan tasavertaisia veronmaksajia.
   Tuloksena voi jopa olla kiinteistöveroprosentin lasku jatkossa, kun kaikki nyt maksun luvattomalla rakentamisella kiertäneet jatkossa maksavat kiinteistöveroa.
   Kannatan erittäin tiukkaa linjaa ja myös ilmianto mahdollisuutta niiden kohdalle, jotka olleet tähän saakka vapaamatkustajina Muonion kunnassa.

   • Kiinteistövero, joka on itse pahasta, joutaisi lopettaa. Se on vain turhaa rahankeruuta kuten kaikki muutkin kateusverot (esim. perintövero). Älä höpsi, että kiinteistöveroa laskettaisiin. Korotetaan, kun hoksataan uusia rakennuksia ja verotettavia kohteita.

    Rakentaminen on syytä pitää luvanvaraisena, mutta siinäkin turhanaikainen pilkkuilu on liikaa, varsinkin, jos rakennus on pieni ja sivussa, ei-näköpiirissä. Jos johonkin metsäpalstalleen rakentaa pienen taukotupaa vastaavan kämpän kaminoineen voisi olla ilman rakennuslupaa.


   • Asiaa kirjoittaa edellinen. Yksi juttu vain, Muonion tekninen ei käsittele eikä myönnä rak. Lupia. Miksi hakijat ei saa lupia, on mysteeri, ollut pitkään. Vaihtoehtoja jää vain yksi, rakentaa ilman lupaa. Esim. Nykyinen hyvinvointikeskus ja edellisen purku luvat


   • Tämä sama olisi pitänyt tehdä jo vuosia sitten Enontekiön kunnassakin. On jos minkälaista tönöä. rakennelmaa ja siivottomia maita sekä pihoja. Kun ei vain ole kehdattu tehdä mitään. Aikaa kyllä olisi ollut.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tämä sama olisi pitänyt tehdä jo vuosia sitten Enontekiön kunnassakin. On jos minkälaista tönöä. rakennelmaa ja siivottomia maita sekä pihoja. Kun ei vain ole kehdattu tehdä mitään. Aikaa kyllä olisi ollut.

    Näinhän se varmasti on varsinkin pienissä kaavoihin kangistuneissa kunnissa. Kukaan politikko ei uskalla puuttua törkyisiin pihoihin suorastaan kaatopaikkoja. Sitten osa maanomistajista vie kaiken roinan omille mailleen oli se sitten kaavaa tai ei. Jos tulee ulkopuolinen asian osaava virkailija silloin se syödään pois. Eli kyllä sukujen jäärät johtaa yhteisöä. Siisti vaikkei lupaa olisikaan kuin jätteistä kerätty kyhäelmä romuille. Ei kiinteistöverolla kunta elä. Ennemmin panostaisi työmotivaatioon, valitettavan moni laiminlyö tehtävänsä.


  • Pöty puhetta ettei käsittele eikä myönnä!
   Kyllä käsittelee ja myöntää mutta luvattoman hitaasti ja tehottomasti.
   Henkilökuntaa on yhtä paljon kuin todella suuren kunnan teknisessä toimistossa mutta tulosta ei synny, miksi?
   Onko henkilökunta epäpätevää, laiskoja vai missä vika?
   Ottakaa yhteyttä niihin luottamushenkilöihin joita TE äänestitte. Kysykää missä vika.
   Naurettavaa, että kunnan päättäjät myöntävät jatkuvasti lisärahoitusta Muonion tekniselle toimelle ja konsultteja on otettu hommaan kuin hommaan ulkopuolelta!
   Miksi ja millä rahalla, kun oma henkilökunta saa täyttä palkkaa samaan aikaan.
   Uudella kunnanjohtajalla on varmasti jonossa asioita joissa leväperäisyys on huipussaan. Johto ei ole toiminut moneen vuoteen.
   Nyt odotetaan nopeita toimia uudelta johtajalta.

  • Olenkin ihmetellyt, miksi kunnassa on niin paljon henkilökuntaa virastojen puolella. Ei ihme, jos talous on kuralla.

   • Antakeehan poikain mittailla, mittaa käytetään pituushypyssäkin. Kaikki me luvatta rakentaneet, kiittäkäämme teknistä, elkäämme aina haukkua tarjoa.


   • Tottakai, hehän tekee työtään. Miksi tutkiminen keskeytettiin? Järkevää syytä ei liene,.mitä salataan?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tottakai, hehän tekee työtään. Miksi tutkiminen keskeytettiin? Järkevää syytä ei liene,.mitä salataan?

    Tuliko ruuhka ihan yllättäen liian lähelle omia intressi piirejä?


  • Tutkiminen lopetettiin, hintaa turhalle toiminnalle tuli paljon. Tilaajaa se ei haittaa kun hän ei joudu vastuuseen rahasta kun kuntalaiset maksavat. Alijäämää on kattamattomana nyt jo lähes kaksi miljoonaa euroa! Merikukan viemäriin työnnetään 400000 euroa lisää alijäämäksi päätyvää, kuka kuntaa oikein lypsää ja mihin tämä päättyy?

   • En ymmärrä. Mihin tämä tarkastuskierros hyytyy. 12.9 Kreatiivikin oli toiveikas että siipeilijät saadaan nyt kiinni. Onko tuo Merkukka nyt ainoa joka "jäi kiinni"?


   • Kunnan paras lypsäjä?


  • Ei ole oikein, että vain osa kuntalaisista maksaa kiinteistöveronsa oikein ja tunnollisesti!
   Kaksi keskeytystä tarkastamisprosessissa ilman lupia rakennetuista rakennuksista herättää kyllä jo paatuneimmankin luopion!
   Kolmas kerta toden sanoo!
   Kiinteistövero on juuri pienille kunnille hyvä tulonlähde.
   Luulisi, että Muonion kunnan päättäjät olisivat jo nyt kakkoskierroksella heränneet tähän asiaan.
   Niin ei käynyt.
   Alan myös epäillä, että päättäjissä tai entisissä päättäjissä on ilman rakennuslupaa rakentajia!
   Muutenhan tämä ei enää ole selitettävissä.
   Toivottavasti kunnanjohtaja kiinnittää tähän asiaan huomiota miettiessään kunnan tulopuolta.
   Voi olla kiva yllätys kunnalle kuinka paljon luvattomia rakennelmia oikein onkaan ja kuinka paljon niistä olisi saatu jo kiinteistöveroa monta monta vuotta!
   Tämähän olisi taas yksi mahdollisuus ottaa konsultti ulkopuolelta hoitamaan homma, kun omat virkamiehet eivät uskalla!

   Muonio on konsulttien ” luvattumaa”!

   Niitä on vilisemällä nähty viime vuosina vaikka oman kunnan väkeä on liikaakin töissä täydellä palkalla.
   Mitä he oikein sitten tekevät?
   Ehdotus kunnalle: Nimettömänä voi alkaa ilmoittaa rikkureita kuntaan.
   Rahan tuloa ei voisi millään estää!

  • 45-60 siltä väliltä rakennusluvat esitettävä määräpäivään tai rakennukset purkuun tai lupamenettekyn piiriin. 60 jälkeisillä luvathan on kunnan tiedostoissa toivottavasti myös kiinteistön omistajalla.Tulee mahtavia kokkoja

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martina jatkaa säälin kerjäämistä, kaikki on Stefun syytä

   Martina jatkaa säälin kerjäämistä ja myynnin kasvattamista tällä kertaa MeNaisissa. Odotettu valkopesuhaastattelu on ilmestynyt, onnittelut kaikille j
   220
   5990
  2. Kuinka keskustella rikoksista Suomi24:ssä

   Hei kaikille! Suomi24 on aina ollut paikka, jossa keskustellaan laajasti monenlaisista aiheista. Uutiset, ihmissuhteet ja elämän koko kirjo näkyy pal
   Suomi24 Blogi ★
   56
   2420
  3. Maisa jatkaa Jari-Matin mollaamista

   Seiskassa avautuu Maisa taas JM:n ”pettämisestä” (kätevästi unohtuu että maisa oli se varsinainen pettäjä) ja ”taloussotkuista”. On kyllä muijalla po
   27
   2108
  4. Sanna Marinin hallitus Suomen historian suosituin

   Jopa persuistakin 1/3 pitää Marinin hallitusta hyvänä. Edellinen ennätys on Paavo Lipposen hallituksen ajoilta. Voidaan tehdä johtopäätös: suomalaine
   Maailman menoa
   104
   806