Ulkonäkö työnsaannin esteenä

Anonyymi

Hain erääseen yritykseen töihin ja haastattelijana toimi kokopartaan somistautunut nuorukainen. Minulla ei ole partaa mutta ns. handlebar-viikset löytyy.

Nuorukainen oli kyllä oikein fiksun oloinen kaveri. Sitten se kysyi hieman nolonakin että jos saan työn niin voisinko luopua viiksistäni pukeutumiskoodin takia.
Kättelin ja sanoin hyvästi.

En missään nimessä luovu työpaikan takia. Kyllä etsivä sellaisen työn saa jossa ulkonäkö ei ole tärkeää. Niin kuin sainkin ja samana päivänä jopa.

6

69

  Vastaukset

  • Liian asiallinen viesti jossa hyvä pointti. Tosta ei kukaan saa irti mitään provoa josta alkaa vittuilemaan joten turha odottaa tällä palstalla myöskään vastauksia

  • Tyylikkäät viikset vaativat työaikana huoltotoimenpiteitä. Vahaamista ja puleeraamista. Hyvää työaikaa menee työnantajan näkökulmasta hukkaan. Mitä vähemmän ihminen kiinnittää itseensä huomiota sitä parempi tuotto hänestä lähtee. Monessa duunariammatissa painopiste on työnteko eikä goodwillin luominen ulkonäöllä. On toki niitäkin hommia joissa viikset ja parta on avuksi työnteossa.

  • Kun haastattelija sanoo jotain tuollaista, se on ihan suoraa veetuilua ja tarkoitus on vain loukata. Se tietää jo, ettei aio sinua palkata ja aikoo vähän huvitella kustannuksellasi.

   Suomi on persoonallisuushäiriöisten maa.

   • voihan se noinkin olla. Tai pieni haastattelijan kateellisuus (ego) kun itsellä on vain se kokoparta. Kysymys voi olla relevanttikin. Riippuu työstä. Jos arvokas työaika tärvääntyy oman profiilinsa peilailuun ikkunoista, vessan peileistä, oven pielistä niin tehokas työaika voi olla vain pari tuntia per työvuoro. Loppuaika on sitä ahkeraa peilailua. Nykyään täytyy olla tarkkana kun rekrytoidaan työntekijöitä. Haetaan firmaan työkonetta ja saadaankin kaunis mannekiini. Eipä silti tyylikkäitä nuo viiksimiehet ovat. Naiset tykkää. Paljon.


  • Jos olet joku friikki, niin laita seuraavalla kerralla kuva hakemukseen. Älykkään haastattelijan ei tarvitse silloin edes haaskata aikaa kuvaa pidemmälle.

  • Minä en halua kokopartaista esimiestä. Kertoo laiskuudesta.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   192
   7553
  2. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   114
   5271
  3. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   Kotimaiset julkkisjuorut
   56
   4174
  4. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   101
   3139