Eroon haitallisesta porukasta

Anonyymi

Hei vain!

Minulla on paljon tuttuja ja ystäviä. Yhdet miehen vanhat kaverit hieman pännii. (Heistä valtaosa ovat yksilöinä vallan mainioita)
Heitä on todella suuri porukka ja tulen osan kanssa toimeen oikein hyvin. Heillä on porukan sisäisiäkin ongelmia ja se heijastuu kaikkialle. Hengaavat kaikki yhdessä vaikka jotkut inhoavat toisiaan. Mieskään ei kaikista välitä. Hän saa olla vapaasti tekemisissä kyllä mielestäni kenen kanssa haluaa ja jatkossakin mennä illanviettoihin.

Minua harmittaa kun olen ikäväkseni huomannut että tämän porukan illanvietoissa tulee aina vaan paha mieli, draamaa, riitoja ja porukan välillä outokin henki saa itsenkin etenkin humalassa räjähtelemään.

Muiden ystävien ja tuttujen tms. kanssa isollakaan porukalla ei tätä tule eli jättäydynkö jatkossa kaikesta pois?!
Muutama ihminen jää harmittamaan, mutta voimme olla yhteydessä toki muuten kuten tähänkin asti. Annanko miehen vaan mennä jatkossa 90 prosenttia yksin niihin kissanristiäisiin ja ryyppyperseilyihin mukaan?

En jaksa tuollaista kireää ilmapiiriä vaan enää ja aikuisiahan tässä ollaan.
Minulla on liuta ihmisiä kenen kanssa ei koskaan tule tuollaista. Haitallisessa seurassa olo tekee mielenterveydelle hallaa. Kaikki oirehdinta siitä että porukan seura ahdistaa, kääntyy kuitenkin lopulta itseä vastaan.

Muita kenellä samoja ongelmia?

Zörrö

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Pakko lisätä että ei se vika ole aina itsessä. Muut kun ärsyttävät sinua tappiin asti niin vähenmästäkin räjähtää. Pahin heistä on porukan yksi nainen. Tai kaksi..
      Paljon selän takana jauhamisia ja hiljaisia hetkiä tiettyjen asuttua huoneeseen yms. Ei jaksa enää. Sitten tullaan länkyttämään kännipäissään minulle ja leikkimään äiti teresaa. "Hanki itsellesi apua" lässynlää. Ei mene läpi. Vielä sellaisen suusta joka ei sinua enää tunne vaikka ensin tunsikin. Joskus. Ajauduimme erilleen koska emme tule toimeen. Se ei johdu samankaltaisuudestamme vaan siitä että kun ei synkkaa niin ei synkkaa ja kaikki eivät anna olla!!

      Sitä sitten kännissä lössyttää pitävänsä toisesta vaan siksi ettei tule lisää riitaa.

      Mies lohdutti, että meillä on onneksi parempiakin piirejä, joten ei kannata välittää tuollaisista. Kyllähän tämmöiset silti sosiaalista ahdistusta aiheuttaa ja syyllisyyttä. Onko oikeaa toveruutta, jos koet heidän seuransa jälkeen syyllisyyttä olemassaolostasi.

      Jatkossa taidan viettää aikaa siinä "paremmassa" seurassa. Mies tehköön kuten parhaaksi näkee.

      Vertaistukea ja asiallisia kommentteja ois kiva myös saada trollien lisäksi.

      Ap

      • Anonyymi

        Elämä on liian lyhyt elettäväksi takertujien kanssa -itse tapasin sellaisen tai hän pyrki seuraamme,eikä minulla ollut kokemusta tällaisesta tyypistä. Vuosikausia kyläiltiin perheinä,mutta aloin kyllästyä häneen. Alkoi pyrkiä sukulaiseksi,olikin sellainen monen sukupolven takaa kyllä. Sitä en tiennyt alkuun ollenkaan. Harvensin tapaamisia ja hän alkoi painostaa marssia jylkkäsemällä kotimme ohi joka päivä-sama juttu sisarensa kanssa. Meille tuli muutto pois seudulta ja samalla pääsimme eroon tästä henkilöstä. Vieläkin kuuluu kaikuja toisten ihmisten kautta,mutta olemme saaneet olla useamman vuoden kokonaan erillään jo. Joten: kun ensimmäisen kerran varoituskellot soivat, ota etäisyyttä hiljalleen hivuttautuen pois tällaisen henkilön vaikutuspiiristä. Ennenkuin pahemmaksi menee asiat.


    • Anonyymi

      Ilman mitään numeroa, ilman selittelyjä ja tilivelvollisuuksia, alat vaan smoothisti vetytyä. Poissaolosi kertoo olennaisen ja osaa se voi jopa näpäyttää. Hijaisuuden voima näissä asioissa on oikeasti muuten suuri. Luota siihen.
      Jos olette somekavereita, älä unohda vahingossa näyttää miten kivaa sinulla on niiden oikeiden ystäviesi kanssa. Tsemppiiiii!

      • Anonyymi

        Tällee sivusta kommentoiden ja sattumalta törmäson tähän kirjotuksee.. Ite en pystyis olla hiljaa. Ottaisin kaikki saman pöydän ääreen ja keskustelisin asiat halki. Saattaa olla että.löytyy vaan se yksi mätä hämmenyäjä porukasta. Toinen vaihtoehto näin tuittupäänä on pistää kaikkiin välit poikki vaikka menisi pari hyvääkin mukana. Pääsee kerralla eroo . Jatkos jos kysyvät ni sulla on aina menoo sitte ja voit sanoo et kysyppä mieheltä mitä se tekee. Ahahhahaha.


    • Anonyymi

      Suositan kanssa vetäytymistä. Jos sinua ei tässä köörissä mikään pidättele eikä sinulls ole esim. Sukulais- ja perhesuhteita porukassa mukana niin antaa palaa. Älä kiusaa itseäsi todellakaan. Mitä isompi kaveripiiri, sitä enemmän sontaa. Se on ains totuus. Ajan kanssa tuohon turtuu mut joskus on hyvä polttaa sillat. Toki tässä kohtaa kevyesti ja nätisti jos miehes viettää aikaa niiden kanssa kuitenkin. Ikävää tuo miten naiset joiden kuuluisi puhaltaa yhteen hiileen tekevät päinvaston.
      *pasi*

    • Anonyymi

      Kun koet tuon seuran itsellesi haitalliseksi niin varsin todennäköisesti olet aivan oikeassa. Itsesuojeluvaistosi kertoo samaa mitä jopa YLE:n uutisissa on tuotu esille:

      https://yle.fi/uutiset/3-8555272

      Valitse seurasi tarkoin – myrkyllisen ihmisen lähipiiristä kannattaa paeta

      Negatiivisuudella voi olla yllättävän suuri vaikutus läheiseen ihmiseen. Jos lähipiirissä kytee "myrkyllinen ihminen", psykologi kehottaa toimimaan nopeasti.
      ---------

      Vetäydy tuosta porukasta mahdollisimman vähin kanssakäymisin. Mitä vähemmän selittelet tai otat asiaa esille sitä paremmin onnistut suojelemaan itseäsi. Jos nostat kissan pöydälle niin teet itsestäsi maalitaulun myöhemmälle kostotoiminnalle.

      Suojele itseäsi.

    • Anonyymi

      Muita aikuisia ihmisiä on turha yrittää kouluttaa joten keskity ongelman ratkaisemiseen vain omalla kohdallasi.

      • Anonyymi

        Kyllä monelle on vaikeaa ratkaista tällaista asiaa yksin liian kiltteyden takia-hyvät neuvot ovat tarpeen! Ehkäpä edelliseen kommentoijaan napsahti totuus kohti,kun kieltää muita kommentoimasta..Olisin omassa vastaavassa tilanteessa ollut hyvilläni,jos olisin saanut pelin poikki aikanaan,säästyen vuosien piinalta.


    • Anonyymi

      Ei tuo siltä kuulostakaan, että tuossa porukassa tuntuisi hyvältä viettää aikaa. Jää vain vähin äänin pois äläkä tee mitään numeroa asiasta. Älä ainakaan yritä "näpäyttää" pois jäämiselläsi niin kuin aiempana ehdotettiin. Sellainen on pelkästään typerää. Jos joku kysyy, voit esimerkiksi kertoa, että et enää viihdy baareissa tai että sinulla on jokin uusi juttu, johon mieluummin käytät aikaa.

    • Anonyymi

      hei Ap, sinulla ei ole minkään valtakunnan velvollisuutta tuhlata aikaasi noiden ilkeiden juoppojen seurassa. Jos miehesi haluaa mennä, anna mennä. Kyllä hänkin aikanaan saa tarpeekseen ja alkaa valita seuransa paremmin.

      On täydellisen normaalia että ihmiset ajan kanssa kasvavat eri suuntiin, mielenkiinnot muuttuvat, kaveripiiri muuttu. Siinä ei ole mitään outoa. Kuten teidänkin tapauksessa, nuo juopot äheltäjät saavat liian paljon pahaa mieltä aikaan . Siinä ei ole kenekään kiltteydellä tai kiltittomyydellä osaa ei arpaa.

      Vain jättäkää nuo mielenpahoittajat pois ystäväpiiristänne.
      Heitä ei tarvitse sen enempää lajitella, puntaroida eikä ruotia. Van ottakaa kunnon hajurako heihin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      74
      2240
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      175
      1751
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      157
      1606
    4. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1382
    5. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1378
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      293
      1237
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      135
      1109
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1063
    9. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1052
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      55
      948
    Aihe