Kokemukseni F.E.C. kurssista

Anonyymi

Lähdin mukaan positiivisella mielellä, en TE keskuksen "pakottamana". Aika pian kävi selväksi, että kiinnostavalle kurssille oli tullut valtavasti hakijoita, yli sata. Itse kuuluin niihin harvoihin, jotka saivat kutsun infotilaisuuteen. Kaikki kutsutut olivat korkeakoulutettuja, kovia alan valmiita ammattilaisia. Osa työttömiä, osa vasta jäämässä työttömäksi.

Aika äkkiä kävi selväksi, että todellisuudessa (ilmais)harjoittelupaikka pitäisi löytää itse, sillä kiinnostuneita yrityksiä oli vain kourallinen. Hakijan pitäisi siis kaupata itsensä orjaksi. Olin kuitenkin edelleen positiivinen, sillä ajattelin hyötyväni kurssista opiskelun muodossa, vaikkei se edes johtaisi työsuhteeseen.

Pääsin haastatteluun. Siellä kaikki meni hyvin siihen asti, kunnes kysyin etätyömahdollisuudesta, jolloin haastattelu päättyi aika äkkiä. Näin myös verkkopalvelustani, että minua oli googletettu ja mm. blogiani luettu. Vaikka olin jopa ylikoulutettu tehtävään, en tullut valituksi.

Haastattelun jälkeen lähetin vielä sähköpostia haastattelijalle. Yllättäen hän olikin lähettänyt meilini suoraan kurssin järjestäjälle, ja sen jälkeen estänyt minut. Siitä jäi todella paha maku.

Olen omalla alallani tottunut siihen, että yhteydenottoja tulee välillä kaikenlaisilta häiriköiltä, mutta en ole ikinä joutunut estämään ketään. Tässä tapauksessa oli vielä kyseessä asiallinen, tavanomainen yhteydenotto.

Tekeekö työttömyys minusta niin epäihmisen, etten ansaitse edes normaalia kohteliaisuutta?

2

<50

Vastaukset

  • sinulla taitaa olla psykiatrisia ongelmia...

    • Tolla ei ole mitään tekemistä psykiatrian kanssa.! Todella outoa on. Taitaa olla ollut jonkinlaista kateutta osaamisestasi tai et ollut heidän hakema tyyppi. Tollanen blokkaaminen on ihan outoa. Hyvää jatkoa. Motivoitunut ihminen löytää aina töitä


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.