Auttakaapa nyt joku tyhmää 😅 Esim. tietyissä kala- ja katkarapupakasteissa lukee, että "glaseerausveden määrä ei sisälly ilmoitettuun painoon". Vaikuttaako tämä siis tuotteen energiasisällön laskemiseen? Tarkoitan siis, että onko pakkauksessa ilmoitettu kalorimäärä (vaikkapa nyt 70 kcal/100g) pelkästä kalasta, vai kala glaseerausvesi -yhdistelmästä? Tarkoitan siis, että 100 grammaa kalaa sisältää tietenkin enemmän energiaa kuin 100 grammaa tuotetta, josta osa on kalaa ja osa vettä (kun vedessä ei kaloreita ole); eli onko pakkauksessa ilmoitettu energiasisätö niin, että punnittaessa 100g pakkauksesta otettua jäistä tuotetta se sisältää tuon ilmoitetun 70 kcal/100g? Kysymys ei nyt ole siis numeron tarkkuudesta vaan siitä, viittaako se pakkauksesta otettuun tuotteeseen.
Toivottavasti ymmärrätte kysymyksen, yritin muotoilla mahdollisimman selvästi 🙄
Kaloreiden laskeminen pakasteista??
7
663
Vastaukset
- Anonyymi
Menee siten, että energia ilmoitetaan sulatetun ja valutetun ruuan määrästä, josta siis ylimääräinen neste on poistunut.
- Anonyymi
hmm, oon kyllä kuullu itse päinvastaista, että ellei toisin ilmoiteta niin se ravintosisältö nyrkkisääntönä koskisi pakkauksesta otettua tuotetta (eikä sulatettua...) 🙄 painaakohan pakastettu tuote siis sulatettua ja valutettua enemmän? niin vois ainakin olettaa, kun se vesi tosiaan valutettaessa häipyy.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
hmm, oon kyllä kuullu itse päinvastaista, että ellei toisin ilmoiteta niin se ravintosisältö nyrkkisääntönä koskisi pakkauksesta otettua tuotetta (eikä sulatettua...) 🙄 painaakohan pakastettu tuote siis sulatettua ja valutettua enemmän? niin vois ainakin olettaa, kun se vesi tosiaan valutettaessa häipyy.
https://www.foodie.fi/entry/rainbow-katkaravut-180-g/6414890230012
"Keittämisen ja kuorimisen jälkeen katkaravut suojataan kuivumista vastaan glaseerauksella eli jääkuorrutuksella. Glaseerausveden määrä on katkaravuissa 13-15 %, mikä takaa niiden hyvän laadun. Glaseerausvesi ei sisälly tuotteen painoon."
Ehkä vaihtelee tapauskohtaisesti. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
https://www.foodie.fi/entry/rainbow-katkaravut-180-g/6414890230012
"Keittämisen ja kuorimisen jälkeen katkaravut suojataan kuivumista vastaan glaseerauksella eli jääkuorrutuksella. Glaseerausveden määrä on katkaravuissa 13-15 %, mikä takaa niiden hyvän laadun. Glaseerausvesi ei sisälly tuotteen painoon."
Ehkä vaihtelee tapauskohtaisesti.per 100 g (fineli)
Tuore tonnikala --- 140 kcal
Tonnikala paistettu --- 185 kcal
Tonnikala vedessä --- 99 kcal
Tonnikala öljyssä --- 190 kcal
Katkarapu, keitetty, suolaton --- 73 kcal
Katkarapu, tuore --- 66 kcal
Energia valutetussa ruoka-aineessa. Tonnikalapurkissa esim. ilmoitettu 150 g kalaa yhteispainosta 200 g.
Jos tuotteessa on 70 kcal per 100 niin on aika lailla sama onko siinä 70 kcal vai 63 kcal.
- Anonyymi
no se riippuu määristä ja henkilöstä, mutta tosiaan tätä mun kysymys ei kyllä koskenutkaan :)
- Anonyymi
Kuinka pitkä on naru???
(Nauru oli kyllä pitkä.)
Mistähän näitä kaloriuskovaisia/luuloisia löytyy?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Suomen kansa haluaa Antti Lindtmanista pääministerin
Lindtman on miltei tuplasti suositumpi kuin etunimikaimansa Kaikkonen. Näin kertoo porvarimedian teettämä kysely. http2644626Vain 21% kannattaa Lindtmania pääministeriksi
se on selvästi vähemmän kuin puolueen kannatus, mites nyt noin?1323003Miten löydän sinut
Ja saan sanottua kaiken mitä haluan sinulle kertoa? Ja kuinka kuuntelisit minua sen hetken? Kuinka voin ilmaista sen mit442807Yöllinen autolla kaahari Heinolan seudulla
Asukkaita häiriköivän nuoren herran autokaahaus keskustelu poistettu, onko jokin hyvävelijärjestelmä käytössä ?761761Vaikea tilanne
Hieman kolkuttaa omatuntoa, kun on osoittanut kiinnostusta väärää naista kohtaan. En ymmärrä miten toinen on voinut te1061624Jouluksi miettimistä: kuka tai mikä valmistaa rahan?
Nyt kun on ollut vääntöä rahasta ja eritoten sen vähyydestä, niin olisi syytä uida rahan alkulähteille, eli mistä se syn281503- 591370
- 951262
- 471139
Julkinen sektori on elänyt aivan liian leveästi yli varojensa!
Viimeisen 15 vuoden aikana julkisen puolen palkat ovat nousseet n. 40%, kun taas yksitysellä sektorilla vain n. 20%. En2121138