Doha 2019 Suomen kansallinen HÄPEÄ

Anonyymi

Mikä mahtaa olla syynä näin heikkoon tulokseen suomalaisilta ?

Olisiko presidentin puututtava urheilun organisointiin, koska kansallinen itsetunto tuntuu seuraavan yleisurheilun tilaa ?

13

<50

Vastaukset

 • Lassi Etelätalo pelasti suomen kisat haamuheitolla sijoittuen neljänneksi.

  • Todellinen haamuheitto. Taitaa keihäs olla vieläkin ilmassa.

   Kasikakkosen kohdalle tipahtanut keihäs ei ehkä ollut Lassin kalustoa.


 • 60-luvulla Kekkonen vihelsi pelin poikki ja laittoi asiat kuntoon. Jouko Kuhasta alkoi silloinen nousu, joka katkesi sitten Kekkosen ajan jälkeen.

  • Maailman talous oli sillon viellä kunnossa ja Suomeenkin putosi isompia ”murusia”... toisin sanoen oli budjetti kunnossa... ei kekkonenkaan olisi hommaa hoitanut ilman rahaa.


 • miten niin heikko tulos?

  Mitä oikein oli sitten odotettavissa, jos kisoihin lähetetään urheilijoita jotka eivät edes enneätyksillään pääsisi karsinnoista eteenpäin.

  Miten ihmeessä tuolla materiaalilla voisi yhtään tuon enempää menestystä saavuttaa.

  Häpeäksi tämä muuttuu siinä vaiheessa kun kuvitellaan liikoja omat kyläkilpailunsa voittaneista Einoista ja Elisoista. Tasoraja pitäisi olla oikeasti aika paljon korkeammalla ja Suomen pitäisi lähettää kisoihin iskukykyinen joukkue, ei puolta armeijaa haahuilemaan Dohan kuumille kaduille.

  Max 5 urheilijaa olisi ollut oikea ryhmäkoko tämän vuoden kisoihin, toisaalta näitä Dohan kisoja boikotoitiin senverran, että menestystä olisi voinut odottaa edes hitusen enemmän. Jos kisoissa olisi ollut vaikkapa puoletkin Venäjän huipuista olisi taso ollut vielä jäätävämpi.

  Tasosta kertoo jotain se, että naisissa 7-ottelussa oli osalajeissa kovempia tuloksia kuin yhdenkään Suomlaisen leipälajissa. Ainakin kolmessa lajissa oli 7-ottelun tulokset kovempia kuin Suomalaisten karsintarävellykset. Kannatti lähteä kokeilemaan...

  Tavoitteena oli päästä kisoihin ja kun alin mahdollinen raja on saavutettu on tavoitteet myös tulleet vastaan, kaikki muu on voittoa.

  Tällaista pelleilyä me sitten tuemme verorahoilla. Kauaksi on jääty kehityksestä, se pitää vaan hyväksyä.

  Keihäässäkin hävitään Grenadalaisille ja virolaisille, onneksi Ruotsalainen voitettiin. 100 m aj juoksu piti olla suomalaisten leipälaji, sijat 17-24 oli parasta antia. 7-ottelun naiset painoivat tässäkin monta kymmenystä edellä. Mikä sinällään antaa perspektiiviä missä mennään, toisilla on kyse yhdestä lajista 6 muun ohella, toiselle kauden päätäapahtuma, ehkä jopa uran.

 • Ollaan rehellisiä, viimeksi oli tämäntasoisia tuloksia ja paljastui D jutuiksi.

  Paljastuttuaan tulokset putosivat roimasti. Nyt on samanlainen tilanne, raha ratkaisee ja tulokset sen myötä paranevat.

  Venäläisiä syytellään ja todelliset vilunki-ihmiset muualla.

  Usalaisissa oli aikaisemminkin menestyviä urheilijoita jotka vannoivat puhtauttaan mutta lopetettuaan ja käännyttyään uskontoon tunnustivat doupanneensa.

 • Suomessa urheilu on pelkkää harrastamista, ei määrätietoista lahjakkuuksien etsimistä, tukemista sekä valmennuksen että taloudellisen tuen kautta. Useimpien urheilijoiden vartalosta voi jo suoraan nähdä, että huipulle ei kyseisessä lajissa ole asiaa.

  • ” Useimpien urheilijoiden vartalosta voi jo suoraan nähdä, että huipulle ei kyseisessä lajissa ole asiaa.”

   Miten sen siitä näkee...!?


 • Kannattaa vähän laajentaa näkemystä...

  Esim. Monet nuoret amerikkalais urheilijat opiskelevat yliopistoissa joiden toiminta rahoitetaan miljardien rahastoilla... heillä on lähes kaikki mahdolliset avut käytettävänään... ei ole ihan vertailu kelpoista...

 • Nike Oregon Project ja Alberto Salazar, vain jäävuoren huippu, kaukana norjalaisten osaamisesta. Eikä yhtään kärynnyttä, vain Alberto Salazar (ja Johaug, jolle italialaiset pääsivät tekemään kylymät).

  Siinä tätä nykypäivän petosta.

 • On paljon hehkuteltu Etelätalon suoritusta parhaana suomalaissuorituksena. No. Etelätalolle hyvä juttu; ei siinä mitään. Tuolla tuloksella ei ole mitään tekemistä kansainvälisen suurkisan tulosten kanssa, normaalisti. Nyt vain suomalaisen onneksi pahimmat kilpakumppanit olivat jo murjoneet itsensä pitkän kilpailukauden aikana sellaiseen kuntoon, ettei enää voineet kilpailla. Taisi olla kolmas heitto just ja just yli kahdeksankymmenen Etelätalolta tänä kesänä.
  Aitajuoksijanaiset tekivät juuri sen, mitä heiltä odotettiin ja ainoa joka teki kisoissa OMAN ENNÄTYKSENSÄ, oli Sara Kuivisto.

 • SALAISUUS ON PALJASTETTU!
  Koska suomalaiset naisurheilijat eivät saaneet kisoissa yhtään mitalia (eivät yhtään, vert. Mona-Liisa Strandvallin ja Tiina Lillakkin aikaan!) Suomen Urheiluliitto teetti tutkimuksen, jonka tulokset julistettiin salaiseksi.
  Tutkimus kertoo, että SUURIN OSA suomalaisista naisurheilijoista sairastaa YMPÄRISTÖAHDISTUSTA. (!!!)
  Siksi he eivät pysty kilpailemaan MM-tasolla, korkeintaan Ratinan tai Harjun kentän piirikunnallisissa.
  SUL etsii nyt ISON peniksen omaavaa miestä (salaisella haulla), joka voisi parantaa muijat (luonnmenelmää käyttäen) heidän kokemastaan ympäristöahdistuksesta.
  Ilmoittautuisin itse hakijaksi muuten, mutta kun muija kielsi.

 • Kansallis-uho on saatava pois urheilusta.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Iranilainen kansanedustaja lupaa 3 miljoonan dollarin palkkion

  Trumpin tappajalle. https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/cfa37fd0-332c-4304-8dc6-3f7024244907
  Maailman menoa
  89
  3605
 2. Luisteluvalmentaja Mirjami Penttinen

  Valmentaa nuoria kannustavasti ja tasa-arvoisesti.
  15
  1674
 3. MURHA hämeenlinnassa

  Keskustassa, maanantain ja tiistain välisenä yönä??!! Kertokaa heti lisää........
  Hämeenlinna
  59
  1282