Kemijärven väestöennuste vuonna 2040?

Anonyymi

On 5408 asukasta (v.2040)! Eli vuonna 2030 olisi jo noin 6300 asukasta. Päiväkotia tehdään, Koululaajennusta suunnitellaan ja kaupunki täynnä kaupungin omia tyhjiä ja lisäksi yksityisten halli- ja kauppakiinteistöt!

On tulevilla sukupolvilla oltava veronmaksukyky oltava kunnossa!

Mielenkiintoinen raportti tulee olemaan Perlaconin raportti säästöistä!

44

1299

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Näin ennakoitiin.

      Mutta tätä päivää vielä lähempänä on aika, että lapsia on syntynyt jo useana vuonna alle 40 yksilöä ja sitä ennenkin alle 50 lasta, joten varhaiskasvatus- ja alakouluikäisten määrä on hälyttävän vähän.

      Mikään indikaattori ei osoita, että muutosta parempaan olisi näköpiirissä.

      Emme tarvitse lisätiloja, mikä oli todistettava. Mutta hitosti sopeuttamista kaikilla tasoilla nyt edellytetään muutoin.

      Aivoriihessä on heitelty uimahallin sulkua, kiinteistöveron nostoja, teiden aurausten harvennusta ja omavastuiden nostamista.

      Kaupungin tilojen siivouksista ei pidä tinkiä, koska ongelmia tulee liasta ja pölystä ja taas ollaan sairaina.

      Vanhukset ja sairaat tarvitsevat hoitajia. Ei ihme, että illan kokoukseen on tulossa varamiehitystä. On niin muita menoja...

      • Anonyymi

        Vastuunkantajat pakoilevat vastuutaan ? Laskuoppi on hukassa kaupunkin talouden hoidon suhteen.
        Toteen valtuustossa on hyvin lukenutta ja palkittuja politikkoja. Opettajia , neuvoviksia son muita silmää tekeviä. Silti näyttää konkurssia pukkaavan ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vastuunkantajat pakoilevat vastuutaan ? Laskuoppi on hukassa kaupunkin talouden hoidon suhteen.
        Toteen valtuustossa on hyvin lukenutta ja palkittuja politikkoja. Opettajia , neuvoviksia son muita silmää tekeviä. Silti näyttää konkurssia pukkaavan ?

        Parhaat voimat kylästä sinne on äänestetty...ei voi valittaa


    • Anonyymi

      Huh mikä NEGA ennuste, jota ei kukaan todellakaan kaivannut! Voi mikä tyyppi viitsinyt tuollaisen jakaa hyvän mielen palstalle, uuden tehtaan tulon hetkenä! Niin niin on nyt, mutta tajutkaa, että kun tulee uusia työpaikkoja, niin väkiluku nousee. Tulee perheenjäseniä myös, vanhainkotia, lastentarhaa, lisää koko ajan ihmisiä. Kemijärven väkiluku ehkä 20 tuhatta kohta??? IHANA <3 Biotehdas tuo ensin satoja työpaikkoja ja kerrannaisvaikutuksen tuhansia. Matkailu tuo uusia työpaikkoja, esimerkiksi Suomulle, jonne keskustoimintaa tarvitaan, lepoa ja rauhaa, synergiaa! UUSI TEHDAS TUO MEILLE TYÖTÄ JA ONNEN RANTA BRÄNDI MATKAILUA!

      Se tehdas muuten tulee NYT!! Hävettääkö vastustajia? Tehdas tulee 100 % varmuudella, nimittäin lue UUTISET!

    • Anonyymi

      Mikko Elo: ”Mitä eläkerahastojen miljardeilla aiotaan tehdä?” | Mielipide

      "Usein kuulee väitettävän, että nykyiset palkansaajat maksavat eläkeläisten eläkkeitä. Tämä ei kuitenkaan välttämättä ole koko totuus. Tilastot puhukoot puolestaan," kirjoittaa valtiopäiväneuvos Mikko Elo.

      ”Vuonna 2018 kerättiin lakisääteisiä maksuja työnantajilta ja työntekijöiltä sekä valtiolta 25,7 miljardia. Eläkkeitä maksettiin 27 miljardia. TEL-rahastoissa oli vuonna 2017 kaikkiaan 202,3 miljardia. Kun eläkesijoitukset tuottivat keskimäärin noin 6% vuonna 2018, näillä sijoitustuotoilla maksettiin tuo 1,3 miljardin erotus, ja vähän jäi vielä rahastoihinkin,” kirjoittaa Mikko Elo

      ”Itse olen vain miettinyt, mitä noilla rahastoilla aiotaan tehdä. Vuosi vuodelta ne ovat vain kasvaneet,” Elo miettii.

      ”Pälvi Uusitalo on pyynnöstäni jakanut TEL-rahastojen kehityksen vuosilta 2007-2018. Huomio kiinnittyy mm. siihen, että rahastot ovat kasvaneet 80 miljardia 10 vuodessa (2007-2017). Hurjaa on ollut kasvu, ja mm. tämän kolmannella kvartaalilla (heinä-syyskuu) kasvu oli keskimäärin yli 6 prosenttia.”

    • Anonyymi

      Suomalaisten osuus ihmisperäisistä CO2 päästöistä on niinkin huima kuin 0.07 PROMILLEA . Jos oletetaan että ihmisperäinen CO2 lisäys on nostanut globaalia lämpötilaa 0.5° niin suomalaisten osuus on ~0,0000347° .

      Meitä syyllistetään ihan jatkuvasti ja jopa verotetaan kun tupruttelemme tota kasvien ravintoa ilmaan. Jotkut jopa haaveilee että tästä maasta tehdään "hiilivapaa" maksaa se sitten mitä tahansa.

      ps. Kiinalainen sanlasku; tyhmäkin viisaasta käy,niin kauan,kun hiljaa on!

    • Anonyymi

      sama perspää taas suoltaa tuubaa

    • Anonyymi

      Erityisesti vuoden 2015 suuren turvapaikanhakija-aallon yhteydessä on läntiseen Eurooppaan päästetty valtava määrä epämääräistä muslimiporukkaa, josta merkittävä osa voidaan luokitella terroristeiksi tai rikollisiksi. Nämä sitten ovatkin käyneet systemaattiseen taisteluun oman oppinsa levittämiseksi ja eurooppalaisen elämäntavan tuhoamiseksi, mikä on näkynyt lukuisina terrori-iskuina ja väkivallantekoina. Näissä on saanut surmansa useita satoja eurooppalaisia, ja loukkaantuneiden ja raiskattujen määrä lasketaan useissa tuhansissa.

      Sande Parkkonen: ”Suuri EU-huijaus – mitä meille valehdeltiin kansanäänestyksessä 1995”
      "Nyt, kun olemme olleet Euroopan Unionissa 25 vuotta ja meillä on käytössämme absoluuttista dataa jäsenyyden tuomista eduista, voimme käydä läpi kaikki ne päälupaukset, joilla suomalaiset huijattiin äänestämään jäsenyyden puolesta," kirjoittaa Sami "Sande" Parkkonen blogillaan.

    • Anonyymi

      Tälle osastolle näköjään trollaus kuuluu niin ikään, mutta menen asiaan.

      Amun LK sen kertoo: Kemijärvi kuuluu 50 velkaisimman kunnan joukkoon. Kuntia on muistaakseni yli 300. Näitä liitoksia kun tulee, ei perässä pysy.

      Mutta onnentunteelle tämä tieto teettää töitä. Voiko olla onnellinen, kun on niin velkainen? Henk.koht. minulla ei ole pienintäkään hätää. Olen ns. hyvätuloinen, mikä sekin on tietysti suhteellista.

      Mutta paikkaseudun puolesta olen vähän onneton. Kaikki sopeuttamiskeinot tulevat jälkijunassa. Tähän olisi pitänyt varautua jo vuosien ajan.

      Nyt alkavat saneeraustoimet, jotka saattavat tehdä kipeää. Emme tiedä niistä tietenkään vielä, mutta vuodenvaihteessa olemme jo viisaampia.

      Veronmaksajana edelleen arveluttaa Hillatien laajennushanke. Olisiko se syytä panna jäihin? Tiloja eon, lapsia ei tule lisää. Jos tulee oikein joukolla, pistetään hanke pystyyn. Mikään ei viittaa joukkomuuttoon Kemijärvelle.

      Lapsiryhmiä voi yhdistää, jos oikein tiukka paikka tulee. Se on sitten opettajanhuoneen työnjakoa uudistava asia, mutta joskus pitää uudistua.

      Suomi selvisi talvisodastakin joten kuten, mutta mikä ettei Kemijärvikin selviäisi tästä ylitsepursuavasta velkamäärästä.

      • Anonyymi

        Kouluja on lahdattu vuosia. Niitole jälellä ko 3 . Kuis noit opettajia on vähennetty ? Onks samassa suhteessa ko lapset ja koulut vähentyneet ? Kuka / ketkä johtaa kaupunkia ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kouluja on lahdattu vuosia. Niitole jälellä ko 3 . Kuis noit opettajia on vähennetty ? Onks samassa suhteessa ko lapset ja koulut vähentyneet ? Kuka / ketkä johtaa kaupunkia ?

        Kouluja on lahdattu tarpeen mukaisesti, turhaa on yllä pitää puolityhjää koulua.
        Väki vähenee, ei ihmisiä voi väkisin pitää kylässä jossa ei ole töitä tarjolla.
        Nykyisin ihminen tarvitsee hyvän koulutuksen pärjätäkseen elämässä ja työmarkkinoilla, sellaista ei ole Kemijärvellä tarjota. On lähdettävä muualle hakemaan koulutusta ja sille tielle sitten jäädään, koska täällä ei ole tarjota koulutusta vastaavaa työpaikkaa.

        Tällaisia samanlaisia syrjälöitä on Suomessa vaikka kuinka, yhdistävä tekijä on asutuksen väheneminen, joka on aivan ymmärrettävä suuntaus, ihmiset haluaa elää sen ainoan elämänsä. Eläkeläiselle Kemijärvi voi olla hyvä paikka odottaa kuolemaa, mutta nuorelle ihmiselle paikka jossa vain syrjäydytään elämästä.


      • Anonyymi

        Joka selviää Kemijärvestä, mikä tahansa muu tuntuu lasten leikiltä. Hyh hyh.


      • Anonyymi

        Menit asian ytimeen. Liukumavaraa antaa vielä Särkelän koulu, vaikka Isokylä kouluna lakkaisikin.

        Kohtuudella oppilaat ja työntekijät m,ahtuvat Hillatielle ja sen kouluun.
        Kunnes Särkeläkin saa sulkea ovensa...

        Uutta kampusrakennusta ei tarvita. Jätteiden lajittelua varten on hyvä rakentaa katos ja sinne jätteet asianmukaisesti lajitella vaikka ihan sen vuoksi, että opin lajitteluun voi oppia koulussa parhaiten. Ja kotona toimittaisiin sen jälkeen luontevasti samalla tavalla.

        Mutta ihan sulaa hulluutta on kokonainen uusi rakennus viritellä. Funtsikaas vähän!


    • Anonyymi

      Moni muuttaisi Kemijärveltä työikäisenä tai eläkeläisenä muualle, kunhan saisi vain myytyä nykyisen asuntonsa "käypään" hintaan.
      Vastaavasti olisi kyllä ihmisiä, jotka paluumuuttaisivat tänne, jos olisi töitä.
      On kuitenkin melkoinen shokki paluumuuttaa asumaan näivettyvään kylään. Varsinkin lapsiperheillä. Monella on kesäkuukausilta mielikuva, että mikä tällä oli ollessa. Totuus arjesta voi olla työssäkäyvälle melkoinen isku, kun tänne asettuu pimenevään arkeen.
      Niin on moni myöhemmin tunnustanut. Melkein yhtä moni on aikonutkin elkäköidyttyään palata takaisin ihmisten ilmoille, Lasten ainut tavoite on monessa perhessä päästä lukion jälkeen heti pois täältä. Ainakin Rovaniemelle.
      VÄKI VÄHENEE ...

    • Anonyymi

      Väki vähenee, kun kukaan ei älyä tehdä biojalostamoa.
      Heikki on oikeassa. Jos sellua ei tule, niin väki vähenee. No vähenee se muutenkin, vaikka sellua ei tule..
      Mutta on tuo Heikin havainto hyvä.
      Ilman Heikkiä., olisi väki vieläkin vähempi.

    • Anonyymi

      Kaupunginhallituksen ja ...valtuuston puheenjohtajatausta Heikillä kertoo suuresta epäonnistumisesta henkilötasolla.
      Jo vuosikymmenen verran.
      Toinen hyväkäs. SELLU EI OLE ONNISTUNUT, EIKÄ,ONNISTU. Heikillä.
      Kyllä siinä on epäonnistumista kerrakseen ja vaikka kelle jakaa.

      • Anonyymi

        Keväällä 2018 hän kertoi töiden biotehdastyömaalla alkavan heti kesällä. Olikohan tahallista valehtelua, vai onko aidosti asioita ymmärtämätön, joka valaa uskoa vielä vähemmän ymmärtäville. Nyt on tuostakin kaksi kesää jo takana.
        Nyt on yhä enemmän nostettu Kemiä syylliseksi kaikkeen Kemijärveläisten epäonnistumiseen.
        Jopa Kemijärven asukasluvun hiipuminen on Kemin syytä. Vievät vielä puutkin täältä ympäristöystävällisesti sähkö - junalla.


    • Anonyymi

      höpö höpö hyvä jos 2000

    • Anonyymi

      Katsokaa 20 vuoden takaisia väestöennusteita... hyvin ovat ennustaneet. Muutaman sadan asukkaan tarkkuudella nykyinen tilannekin. Ex kaupunginjohtaja Timo Ee on muistuttanut moneen kertaan vuosien varrella Kemijärven mukautumisesta väen vähenemiseen. Toisin kuitenkin on tehty, kun mm. Vuokrakerrostaloja on oikein innolla remontoitu ja nyt asuntokantamme on kovasti turhan suuri. Nykyisten talojen purkukin maksaa maltaita. Lirissä ollaan. Muutaman vuoden kuluttua asukkaita on selkeästi alle 7000. Siihen pitäisi aikonaan reagoida koulupaikoissa ja päivähoidossa, kun ikärakenne vieläkin enemmän tulee painottumaan vanhuksiin. Poliitikot, valtuutetut pelaavat liikaa tunteella päätöksissään ja velka kasvaa kasvamistaan.
      Kunnan työntekijöiden määrän tulee supistua 20 % parissa vuodessa. Kuka määrää??? Päättää, kun kunnanjohtajaltakin on siivet leikattu tyvestä.

      • Anonyymi

        Kyllä se koiraskin supistelee kun on pakkorakonen.


    • Anonyymi

      Kohta vuosi vaihtuu. Mitä päätetty ja tehty?

      • Anonyymi

        Mikä vuosi? Kiinalainenko uusi vuosi joka oli toissa vuonna?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä vuosi? Kiinalainenko uusi vuosi joka oli toissa vuonna?

        uuden vuoden juhla tulossa, ei voida tehdä päätöksiä


    • Anonyymi

      Missä mennään?

    • Anonyymi

      Avaruusturismin auetessa avaruusnaaraat rientävät Kemijärvelle ja syntyvyys räjähtää ennätyksellisiin lukuihin. Suomulle rakennettava ufokeskus joka tarjoaa seksiseuraa.

    • Anonyymi

      Kemissä Metsä Fibre koepaaluttaa tehtaan askelmerkit. Rahoitus on omissa käsissä. Ympäristöluvituskin tuskin on ongelma.

      Meillä kaikki on levällään kuin Jokisen eväät.

      • Anonyymi

        Ei oo. Mm. Sipovaaran luistelukenttää ei enää jäävytetä. Se on varatttu parakkikylän tilaksi kun tehtaan rakentajat saapuvat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei oo. Mm. Sipovaaran luistelukenttää ei enää jäävytetä. Se on varatttu parakkikylän tilaksi kun tehtaan rakentajat saapuvat.

        Entinen vanhainkoti Tohmossa sitä vastoin jäähdytetään tulevana talvena, lyömällä lämmöt poikki, vaikka sinnehän niitä biotehdastyöläisiä piti tulla oikein massoittain. Kallaan baariin on tulossa huhujen mukaan siipirakennus ja anniskelupaikkoja lisätään tuntuvasti biotehdastyöläisten tarpeita varten.
        Viimeinen tieto kertoo parakkiasumisen järjestyvän parhaiten Isokylän asemalta Puikkolaan päin. Kiskoille, joita pitkin parakkivaunut tuodaan Venäjän maakaasujalostamon työmaalta Ob...joen varrelta, kun jalostamo valmistui hiljattain. Parakkikylä on nopea myös purkaa, kun kylä on kiskoilla. Entinen Sallan kunnanjohtajakin pääsee näkemään livenä, ettei Sallan rataa rakennettu turhaan aikoinaan. Ja tajuaa samalla, että rataa eivät ole käyttäneet kuin saksalaiset tosi tarpeeseen.


    • Anonyymi

      Kemijärven Vuokratalojen kunnostaminen ja myyminen kakkosasunnoiksi oli miljoonatappio kunnalle ja yksityisten asuntojen hinnat humahtivat alas samalla kun vuokratot lahjoittivat osatajille kalliisti remontoidut asunnot suorastaan pilkkahintaan. Vuokratalojen asiakkaat menivät melko pian noihin entisiin vuokrataloihin joita ostettiin kakkosasunnoksi, mutta tosiasiassa vuokrabisnekseen.. Taas oli vuokrataloilla tyhjiä huoneistoja yhäkin enemmän ja ollut kohta 20 vuotta. Asukasluku on tippunut useita tuhansia ja vielä ihmetellään miksi vuokrataloihin ei riitä asukkaita!!!!!!!

      • Anonyymi

        Minun nuoruudessa oli Kemijärvellä kaikilla hyvä olla ei tarvittu paikkaamaan olotilaan joitakin viera ta jotka tulivat maapallon tuolta puolen jotka saivat elannon meidän veronmaksajien maksuista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minun nuoruudessa oli Kemijärvellä kaikilla hyvä olla ei tarvittu paikkaamaan olotilaan joitakin viera ta jotka tulivat maapallon tuolta puolen jotka saivat elannon meidän veronmaksajien maksuista.

        mikään ei muutu jos äänestämme aina samoin
        .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        mikään ei muutu jos äänestämme aina samoin
        .

        Syntyvyys laskee Kemijärvellä lähivuosina laskemistaan, äänesti miten vaan.
        Eipä silti rakentamisen volyymi kunnalla viittaa väestön kasvuun.(ku se tehdas tulee)

        Tai tarkemmin sanottuna Hillatien valmistuttua saa 2 vanhaa koulua laittaa myös kylmilleen. Uuden päiväkodin myötä saa laittaa 2 vanhaa päiväkotia kohta myöskin kylmilleen.


    • Anonyymi

      Eihän sitä konserni velkaa oo sitten kuin n. 80.000€ per työssäkävijä.

    • Anonyymi

      Tulevilla kunnanvaltuustoilla Itä-lapissa mielenkiintoinen tehtävä edessä. Miten saada kulut vastaamaan tuloja?

      Siihen vastaus.

      Kemijärvi, Salla,Pelkosenniemi ja Savukoski liitettävä yhteen! Nyt neljä organisaatiota pyörittää noin 12 000 asukasta! Tähän riittää yksi organisaatio.

      • Anonyymi

        Kuule, asukasluku nousee useilla tuhansilla, kun Heikin biotehdas tulee


      • Anonyymi

        Ainakin sallalaisilla tuntuu olevan rahaa kannattaisi liittyä ajoissa.


    • Anonyymi

      Kuntaliitoksen on kirjattava, että Kemijärviläiset pääsee pyytää hirviä liitettävien kuntien valtionmaille!

      Muuten vastustan liitosta!

    • Anonyymi

      juu ja kun biosellutehdas tullee niin minä perustan yrityksen johon tullee 21 työpaikkaa ja 7 paikkaa ulko / sisä hommmiin kesäharjoittelijoita joka kesä

    • Anonyymi

      Kaupungin pitää laittaa tyhjät kiinteistöt kylmilleen tai purkaa. Toivottavasti uusi kaupunginjohtaja ymmärtää tulevaisuuden ja haasteiden Kemijärven. Tekemistä riittää ja toivottavasti valtuusto osaa säästämisen ajattelun päätöksenteossa.

    • Anonyymi

      Taitaa tulla purkutuomio. Mikäli EU säädös vanhojen rakennusten enegriasäästöistä toteutuu niin se on kova pala koko kemijärvelle. Monet firmat joutuvat pistään rahaa korjauksiin sillä seurauksin että kaatuvat. Kemijärvi saa kuolon iskun jos suunnitelmat toteutuu.

      • Anonyymi

        Kuoliniskutullut aikaa sitten, nyt pikkuhiljaa räydytään ennen loppua.


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5600
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3557
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1682
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      207
      1670
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      83
      1126
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      27
      1107
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      917
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      829
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      818
    Aihe