Palkkatuki on syvältä

Anonyymi

Ehkä alkuperäinen ajatus oli hyvä, mutta tuo systeemi vie työntekijältä kunnon palkan.
Palkkatukea tyrkytetään firmoille ja tietysti käyttävät tilaisuuden hyväkseen. Ei tarvitse itse maksaa koko palkka.
Te-toimiston virkailija sanoi näitä piilotyöpaikoiksi. Ne löytyvät, kun olet palkkatukeen oikeutettu työntekijä.

18

138

  Vastaukset

  • Juu, palkkatuen ajatus on hyvä, mutta niin kuin kaikkea muutakin niin sitä käytetään härskisti hyväksi. Joku kolme kuukautta voisi olla hyvä maksimiaika palkkatuelle ja maksimissaan pari palkkatukityöntekijää per firma.

   Tiedän tapauksia joissa kovaa tulosta tekevät firmat palkkaavat suurimmalta osin palkkatukityöntekijöitä. Pistävät säästyneet rahat omaan taskuun samalla kun yhteiskunta maksaa parhaimmillaan puolet työntekijöiden palkasta. Kovasti ihmettelen miksi TE-toimistoa ei tällainen kikkaileminen haittaa.

   • Tuo asia pitäisi saada jollekkin kansanedustajalle, niin voisi ottaa asian esille eduskunnan kyselytunnilla. Olispa siinä makoisa juttu!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tuo asia pitäisi saada jollekkin kansanedustajalle, niin voisi ottaa asian esille eduskunnan kyselytunnilla. Olispa siinä makoisa juttu!

    Mitä jos kansanedustajien ja toimittajien työt olisivat kaikki palkkatuettuja maksimissaan 6 kk kerran 10 vuoden aikana? Sen jälkeen palkkatuettu ulos ja seuraava tilalle. Ja niin, itsehän ei saa päättää omaa ammattialaa eikä työpaikkaa vaan jokainen pakotetaan kyseiseen työhön.


  • Rikkaille siirretään rahat tuolla tavalla, eli varastetaan veronmaksajilta rahat suoraan kovaa tulosta tekevien firmojen pomojen taskuun. Aika ovelaa. Eikö ois helpompaa jos nää firmat sais käyttää veronmaksajien rahoja suoraan niinkuin kansanvastustajatkin, vai oliko ne edustajia, ei siltä vaikuta.

   • Tietyt tahot käyttävät vain näitä kuntouttavia ja palkkatukilaisia.
    Miten koskaan saa normipalkkaista työtä, kun moni haluaa palkata vain näitä???? Sanotaan aina, että työntekijöille on tarvetta, mutta ei itse haluta maksaa palkkaa. On se niin väärin!


  • Tämä on uusi moderni huutolais-järjestelmä !!

   Rikkaat saa kunnan tukemia työntekijöitä !! Halavalla !!

   • Minua ei saa. Enää ikinä!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Minua ei saa. Enää ikinä!

    Kun piiskaa annetaan, tai jalkapuuta, niin sinäkin kuntoudut,
    ja alistut, palvelet herraa.
    Tunne asemasi, ole alamaien, alistu.
    Näin rikas rikastuu ja voi hyvin.


  • Minkähänlaiset liksat tuossa palkkatuetussa työssä on niin suurinpiirtein?

   • Yleensä tessin mukaista minimipalkkaa maksetaan. Riippuu alasta. Palkkatukiakin on eripituisia ja prosenttisia. En ole täysin varma nykytilanteesta, mutta ainakin pari vuotta sitten oli 30-50% ja 6kk-24kk. Riippuen kuinka kauan oli ollut työttömänä ja kuinka toivoton tapaus oli kyseessä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Yleensä tessin mukaista minimipalkkaa maksetaan. Riippuu alasta. Palkkatukiakin on eripituisia ja prosenttisia. En ole täysin varma nykytilanteesta, mutta ainakin pari vuotta sitten oli 30-50% ja 6kk-24kk. Riippuen kuinka kauan oli ollut työttömänä ja kuinka toivoton tapaus oli kyseessä.

    Toivottavasti siitä saa edes sen verta kohtuullisen, ettei ihan miinukselle mene.

    Kokopäivätyö pilkkapalkalla olisi kauhistus!


  • "Minkähänlaiset liksat tuossa palkkatuetussa työssä on niin suurinpiirtein?"

   Ihan sopimus-asia, itse neuvottelin ihan kivan palkan, ely keskuksessa voivoteltiin että liian iso palkka orjalla, mut silti korkein tuki myönnettiin. No tein 3kk hommia, 50+10% varasti kela ja verottaja palkasta. Palkkatukihan on itseasiassa palkkojen polkemista alaspäin ja rahat varastetaan veronmaksajilta rikkaille.

   • Eikä siinä vielä kaikki vaan jo työssä olevia savustetaan kaikin keinoin täysin työttömiksi vetämällä matto jalkojen alta ja kun jo työssä ollut ilmoittautuukkn työttömäksi niin jo alkaa tiettyjen porukoitten ilakointi:”Jihuu, me saamme yhden halvan (palkkatukilaisen) lisää! Palkataan se heti!

    Kun mietit, mistä johtuu, että työvuorot yhtäkkiä katoavat, tulee hämärät, laittomat potkut ilman oman syytä, jengi alkaa mustamaalaamaan/kiusaamaan jne. niin syy voi olla, että siellä jossain on jokin taho, joka haluaisi juuri tietyllä hetkellä juuri sinunlaisen töihin, mutta mahdollisimman halvalla eli esim. palkkatuella.

    Näin ollen palkkatuki edistää työpaikkakiusaamista, syrjintää, aukkoja cv:ssä, korruptiota, syrjäyttäymistä, vahvistaa epäluuloa ja epäluottamusta muita kohtaan jne.


   • Noinhan se on. Halvemmaksi tulee palkata tukityöläinen.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Noinhan se on. Halvemmaksi tulee palkata tukityöläinen.

    Pikkuhiljaa menee siihen, ettei kukaan palkkaa enää ketään normipalkalla, kun saa työntekijän puoli-ilmaiseksi


   • Anonyymi kirjoitti:

    Pikkuhiljaa menee siihen, ettei kukaan palkkaa enää ketään normipalkalla, kun saa työntekijän puoli-ilmaiseksi

    Sen takia pitää palkkatuki suuunnata niille, ketkä ovat olleet pari vuotta työttömänä, ja ovat vain kelan rahoilla.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Sen takia pitää palkkatuki suuunnata niille, ketkä ovat olleet pari vuotta työttömänä, ja ovat vain kelan rahoilla.

    Se suunnataan myös ansiosidonnaisella olevalle. Ei parane kieltäytyä.


  • Samaa mieltä ja saa ilmaista työvoimaa eikä tarvitse vakinaistaa ketään. Sen kun kierrättää. Työharjoittelu on samaa hyväksikäyttöä ja työnantaja vain rikastuu köyhän ihmisen kustannuksella. Se voisi maksaa palkan mutta ei halua vaan haluaa itselleen uima-altaan, ökyelämän ja ihan kaiken sen köyhän selkänahasta.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mies pimittää rahankäyttöään

   Sain selville, että mieheni on jo kuukausia käyttänyt isoja summia rahaa tietämättäni harrastuksiinsa. Samaan aikaan hän on kertonut, ettei hänellä ty
   Parisuhde
   98
   5989
  2. Niko Ranta-Aho kaulailee illallisella Bandidos pomon kanssa Espanjassa

   Noniiiin. Niko pääs oottaa vankilatuomiota vapaalle. Läks Espanjaan. Nyt laitto kuvaa, kaulailee bandidos rikollisjärjestön pomon kanssa ja 2 muun kar
   Kotimaiset julkkisjuorut
   84
   1221