Säännölliset ruokailuajat laihduttajalle ja niiden aamu/ilta koostumus

Anonyymi

Säännölliset ruokailuajat ovat aivan kriittisen tärkeä asia kaikkien teollisuudenalojen sekä yhteiskunnan toimivuudelle. Säännölliset ruokailuajat ovat teollisen aikakauden luomus, tai vaatimus.

Laihduttajan sen sijaan pitää ruokailla ainoastaan silloin kun hänellä _varmasti_ on nälän tunne, nopeinta laihdutus on kun ruokailee vasta sitten kun _varmasti_ on kovan nälän tunne. Ne ovat kaksi helpoiten tunnistettavaa ja uudelleenopittavaa nälän tunnetta.

Usein laihduttajat, ja kaikki muutkin ihmiset, jotka ovat syntyneet ja eläneet korkean elintason maissa, erehtyvät mieltämään tunteen joka johtuu suolan vähyydestä, nälän tunteeeksi ("on suolaisen nälkä"). Matalan elintason maissa monilla ihmisillä on suolakivi tai -purkki aina mukanaan, heiltä suolan väähydestä kertova tunne ei ole unohtunut/turtunut, he tunnistavat erehtymättä suolan vähyyden aiheuttaman tunteen suolan puuttteksi ja nuolaisevat suolakiveä tai panevat suolarakeen posken tai kielen alle ja odottelevat että se kokoaan liukenee suussa (ei saa niellä).

Kysymykseen jonka laihduttaja esittää kymmeniä kertoja päivässä itselleen: "Onko minulla nyt nälkä" kannattaakin reagoida niin että ensin kulauttaa 2,5 dl ... 0.5 dl vettä ja odottelee vartin tai kaksi. Jos vesi ei anna rauhaa niin sitten muutama suolarae suuhun, jos sen aistii äkäisen suolaisena niin sitten on nälkä, jos se tuntuu mukavalta/hyvältä niin sitten se imeskellään kunnes on kokonaan liuennut, ja sitten uusi rae suuhun.


Laihduttajalle on edullisinta säätää päivittäinen energiansaanti siten, että:

- kaikki ateriat ovat niukkarasvaisia.
- heräämisen jälkeiset ateriat ovat proteiinipitoisimpia aterioita.
- nukkumaan menoa edeltävät ateriat ovat niin hiilihydraattipitoisia kuin on mahdollista.

Tästä seuraa kehon hiilihydraattipuskureiden (noin 2000 kCal) täyttyminen nukkumisen ajaksi, tuo 2000 kCal riitää pitkälle unijakson tuolle puolen.

Jos ateriat painottuvat toisinpäin tai energia-arvoltaan tasaisesti, niin proteiinit ja vähäinen rasva/öljyt joita aterioissa on, valahtavat nukkuessa hyvin herkästi vyötärölle, koska nukkuessa energiantarve on vähäisintä ja mitään puskuria proteiineillä ei ole.

32

50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      "- nukkumaan menoa edeltävät ateriat ovat niin hiilihydraattipitoisia kuin on mahdollista."

      Eli niin paljon sokeria kuin madollista???

      "Jos ateriat painottuvat toisinpäin tai energia-arvoltaan tasaisesti, niin proteiinit ja vähäinen rasva/öljyt joita aterioissa on"

      Osoittaa ainoastaan omaa tyhmyyttä ja täysin tarpeetonta pelkoa luonnollisia, terveellisiä rasvoja kohtaan.

      Mukaviahan ne aloittajan kaltaiset luulohin perustuvat ajatukset on mutta turhautua voi vähemmästäkin.

      • Anonyymi

        Siinä oli hyvä vastine salaiittotarkoituksessa tehtyyn avaukseen.


      • Anonyymi

        "Eli niin paljon sokeria kuin madollista"

        Jos olisin tarkoittanut sokeria, niin olisin kirjoittanut että sokeria.

        Tietenkin toimitaan energiarajoitetun ruokavalion puittessa, siihen ei sisälly m.m karamellit.

        Proteenipitoisia ateriota silloin kun kun energiantave on suurinta, hiilihydraattipitoisia ateriota illalla jotta hiilihydraattipuskurit (joiden tilavuus on noin 2000 kCal) täyttyvät. Ylimääräiselle proteiineille ei ole puskuria, vaan vain varasto, m.m vyötäröllä.

        Lisätyt rasvat ja lisätyt öljyt eivät ole terveeellisiä, ne vain lihottavat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Eli niin paljon sokeria kuin madollista"

        Jos olisin tarkoittanut sokeria, niin olisin kirjoittanut että sokeria.

        Tietenkin toimitaan energiarajoitetun ruokavalion puittessa, siihen ei sisälly m.m karamellit.

        Proteenipitoisia ateriota silloin kun kun energiantave on suurinta, hiilihydraattipitoisia ateriota illalla jotta hiilihydraattipuskurit (joiden tilavuus on noin 2000 kCal) täyttyvät. Ylimääräiselle proteiineille ei ole puskuria, vaan vain varasto, m.m vyötäröllä.

        Lisätyt rasvat ja lisätyt öljyt eivät ole terveeellisiä, ne vain lihottavat.

        "Jos olisin tarkoittanut sokeria, niin olisin kirjoittanut että sokeria."

        ts. et ymmärtänyt mitä kirjoitit.

        "Lisätyt rasvat ja lisätyt öljyt eivät ole terveeellisiä, ne vain lihottavat."

        Aivan oikein jos toheloi laillasi. Etkä edelleen tässäkään ymmärtänyt mitä kirjoitit.

        Oletko ymmärtynyt yhtään mitään ravinnosta? Et.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Jos olisin tarkoittanut sokeria, niin olisin kirjoittanut että sokeria."

        ts. et ymmärtänyt mitä kirjoitit.

        "Lisätyt rasvat ja lisätyt öljyt eivät ole terveeellisiä, ne vain lihottavat."

        Aivan oikein jos toheloi laillasi. Etkä edelleen tässäkään ymmärtänyt mitä kirjoitit.

        Oletko ymmärtynyt yhtään mitään ravinnosta? Et.

        tarkoitat siis sitä että ruokavalio pitäisi mennä näin:

        aamupala: munaa ja pekonia
        päivällinen: sianlihaa
        välipala: tonnikalaa
        lounas: lohta
        iltapala: munaa ja tonnikalaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Eli niin paljon sokeria kuin madollista"

        Jos olisin tarkoittanut sokeria, niin olisin kirjoittanut että sokeria.

        Tietenkin toimitaan energiarajoitetun ruokavalion puittessa, siihen ei sisälly m.m karamellit.

        Proteenipitoisia ateriota silloin kun kun energiantave on suurinta, hiilihydraattipitoisia ateriota illalla jotta hiilihydraattipuskurit (joiden tilavuus on noin 2000 kCal) täyttyvät. Ylimääräiselle proteiineille ei ole puskuria, vaan vain varasto, m.m vyötäröllä.

        Lisätyt rasvat ja lisätyt öljyt eivät ole terveeellisiä, ne vain lihottavat.

        "Ylimääräiselle proteiineille ei ole puskuria, vaan vain varasto, m.m vyötäröllä."

        Vyötäröllä oleva varasto ei ole proteiinivarasto, vaan rasvavarasto. Sieltä ei voi ottaa proteiinia tarvittaessa käyttöön.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ylimääräiselle proteiineille ei ole puskuria, vaan vain varasto, m.m vyötäröllä."

        Vyötäröllä oleva varasto ei ole proteiinivarasto, vaan rasvavarasto. Sieltä ei voi ottaa proteiinia tarvittaessa käyttöön.

        Kaikienlaiset ylimääräiset proteiinit (siis aminohappopaketit) keho muuttaa rasvavaksi. Samoin kaikienlaiset ylimääräiset hiilihydraatit.

        Elimistö ei kykene valmistamaan mitään proteiinia.

        Elimistö kykenee valmistamaan osan proteiinien sisältämistä aminohapoista, joita on nykytiedon mukaan yhteensä 21 kpl. Osa jonka elimistö kykenee valmistamaan on nimeltään ei-välttämättämättömät aminohapot (NEAA) joita on 12 kpl. Sen osan jota elimistö ei kykene valmistamaan nimi on välttämättömät aminohapot (EAA) jotka pitää saada ruuasta.

        Mielenkiintoista lukemista aiheesta: 'Dietary essentiality of “nutritionally non-essential amino acids” for animals and humans' Yongqing Hou, Yulong Yin, and Guoyao Wucorresponding


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        tarkoitat siis sitä että ruokavalio pitäisi mennä näin:

        aamupala: munaa ja pekonia
        päivällinen: sianlihaa
        välipala: tonnikalaa
        lounas: lohta
        iltapala: munaa ja tonnikalaa

        Laihduttajan pitää poistaa ruokavaliostaan aivan kaikki lisätyt rasvat ja kaikki lisätyt öljyt ja käytettävä ainoastaan rasvattomia tai erittäin vähärasvaisia raaka-aineita. Siis rasvakotelot, voipaketit, öljypullot, rasvaiset salaatin kastikkeet, majoneesit y.m, kaikki roskikseen.

        Kaikkea öljyä ja rasvaa pitää laihduttaessa välttää koska ne vain lihottavat, tai estävät laihdutuksen onnistumisen.

        Ylläolevaan on yksi mahdollinen poikkeus, terveysväittämä kahteen lisättyyn rasvahappoon (siis EI lisätyyn öljyyn, vaan lisätyyn rasvahapoon) liittyen. Väittämän mukaan normaalia ruokavaliota noudattavalle kerran viikossa nautittu rasvainen kala-ateria olisi tarpeen. p.o rasvahappojen saannin varmistamiseksi. Laihduttajalle, jonka ateriakoot ovat paljon pienempiä, se tarkoittanee osapuilleen kaksi ateriaa viikossa. Mikäli uskoo terveysväittämään niin rasvaiset kala-ateriat pitää syödä alkupuolella valveilla oloa. Mutta moni raaka-aine sisältää p.o rasvoja joten niitä saadaan lisäämättäkin.

        Tarkoitin mitä kirjoitin, sinä et ymmärtänyt siitä mitään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siinä oli hyvä vastine salaiittotarkoituksessa tehtyyn avaukseen.

        Anonyymi kirjoitti: "salaiittotarkoituksessa tehtyyn avaukseen"

        MIllainen salaiittotarkoitus?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikienlaiset ylimääräiset proteiinit (siis aminohappopaketit) keho muuttaa rasvavaksi. Samoin kaikienlaiset ylimääräiset hiilihydraatit.

        Elimistö ei kykene valmistamaan mitään proteiinia.

        Elimistö kykenee valmistamaan osan proteiinien sisältämistä aminohapoista, joita on nykytiedon mukaan yhteensä 21 kpl. Osa jonka elimistö kykenee valmistamaan on nimeltään ei-välttämättämättömät aminohapot (NEAA) joita on 12 kpl. Sen osan jota elimistö ei kykene valmistamaan nimi on välttämättömät aminohapot (EAA) jotka pitää saada ruuasta.

        Mielenkiintoista lukemista aiheesta: 'Dietary essentiality of “nutritionally non-essential amino acids” for animals and humans' Yongqing Hou, Yulong Yin, and Guoyao Wucorresponding

        Miten tuo liittyi aiemnpaan kirjoitukseen, muuten kuin että proteiineista puhuttiin.

        ei mitenkään


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laihduttajan pitää poistaa ruokavaliostaan aivan kaikki lisätyt rasvat ja kaikki lisätyt öljyt ja käytettävä ainoastaan rasvattomia tai erittäin vähärasvaisia raaka-aineita. Siis rasvakotelot, voipaketit, öljypullot, rasvaiset salaatin kastikkeet, majoneesit y.m, kaikki roskikseen.

        Kaikkea öljyä ja rasvaa pitää laihduttaessa välttää koska ne vain lihottavat, tai estävät laihdutuksen onnistumisen.

        Ylläolevaan on yksi mahdollinen poikkeus, terveysväittämä kahteen lisättyyn rasvahappoon (siis EI lisätyyn öljyyn, vaan lisätyyn rasvahapoon) liittyen. Väittämän mukaan normaalia ruokavaliota noudattavalle kerran viikossa nautittu rasvainen kala-ateria olisi tarpeen. p.o rasvahappojen saannin varmistamiseksi. Laihduttajalle, jonka ateriakoot ovat paljon pienempiä, se tarkoittanee osapuilleen kaksi ateriaa viikossa. Mikäli uskoo terveysväittämään niin rasvaiset kala-ateriat pitää syödä alkupuolella valveilla oloa. Mutta moni raaka-aine sisältää p.o rasvoja joten niitä saadaan lisäämättäkin.

        Tarkoitin mitä kirjoitin, sinä et ymmärtänyt siitä mitään.

        Näin on, kirjoituksiasi on vaikea ymmärtää kun ne eivät liity aiempiin kirjouituksiin juurikaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikienlaiset ylimääräiset proteiinit (siis aminohappopaketit) keho muuttaa rasvavaksi. Samoin kaikienlaiset ylimääräiset hiilihydraatit.

        Elimistö ei kykene valmistamaan mitään proteiinia.

        Elimistö kykenee valmistamaan osan proteiinien sisältämistä aminohapoista, joita on nykytiedon mukaan yhteensä 21 kpl. Osa jonka elimistö kykenee valmistamaan on nimeltään ei-välttämättämättömät aminohapot (NEAA) joita on 12 kpl. Sen osan jota elimistö ei kykene valmistamaan nimi on välttämättömät aminohapot (EAA) jotka pitää saada ruuasta.

        Mielenkiintoista lukemista aiheesta: 'Dietary essentiality of “nutritionally non-essential amino acids” for animals and humans' Yongqing Hou, Yulong Yin, and Guoyao Wucorresponding

        Kirjoittamani lauseen: "Kaikienlaiset ylimääräiset proteiinit (siis aminohappopaketit) keho muuttaa rasvavaksi. " viimeinen sana piti olla: rasvaksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten tuo liittyi aiemnpaan kirjoitukseen, muuten kuin että proteiineista puhuttiin.

        ei mitenkään

        "Miten tuo liittyi aiemnpaan kirjoitukseen, muuten kuin että proteiineista puhuttiin"

        Siten että vastasin väitteeseeen:

        "Vyötäröllä oleva varasto ei ole proteiinivarasto, vaan rasvavarasto. Sieltä ei voi ottaa proteiinia tarvittaessa käyttöön."

        Joka on harhaa kaikin puolin sekä väärinymmärtystä.

        Kaikki ylimääräiset proteiinit elimistö muuttaa rasvaksi rasvavarastoon, vyötärölle ja muualle.

        Elimistö ei kykene valmistamaan yhtään mitään proteiinia, joten se ei voi muuntaa yhtään mitään miksikään proteiiniksi. Proteiinit kostuvat aminohapoista joita on nykytiedon mukaan yhteensä 21 kpl.

        Elimistö kykenee valmistamaan varastoituneesta rasvasta joitakin niistä aminohapoista joita ruokavaliosta saadaan proteiiniyhdisteinä.

        Se osa aminohapoista jonka elimistö kykenee valmistamaan, ilman ruokaakin, siis varastoitunesta rasvasta, on nimeltään ei-välttämättämättömät aminohapot (NEAA) joita on 12 kpl.

        Sitä osaa aminohapoista ( 9 kpl) joita elimistö ei kykene valmistamaan nimi on välttämättömät aminohapot (EAA) jotka pitää saada ruuasta.

        Jotkin tutkija jakavat aminohapot:

        - vältämättömiin (EAA)
        - ehdollisiin (en muista lyhennettä)
        - ei-välttämättömiin (NEAA)


    • Anonyymi

      Jos syö vasta sitten kun on hevosennälkä, tulee syötyä liikaa. Kannattaa ennakoida ja syödä ennekuin hevosennälkä yllättää niin pysyy kohtuudessa.

      • Joo ja aloittaa rehuilla. Maksaan mahtuu vain 100 glukogeeniä joten mitään mieletöntä määrää hiilihydraattia ei kannata mättää.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Joo ja aloittaa rehuilla. Maksaan mahtuu vain 100 glukogeeniä joten mitään mieletöntä määrää hiilihydraattia ei kannata mättää.

        hpv

        Ymmärrän aina vaan paremmin miksi D2 hoitosi meni pahasti pieleen.


      • Anonyymi

        "Jos syö vasta sitten kun on hevosennälkä, tulee syötyä liikaa"

        Taas helppoheikki joka on luomassa pelkoa, pyrkimyksenä pilata mahdollisen monelta laihdutuksen onnistumisen.

        Jos ei laihduta, ei laihdu. Laihduttajalla lavoite laihtua ja tehdä sellaisessa ajassa että ei ehdi kuolla vanhuuteen ennen kuin tavoite täytyy.

        Jokainen laihduttaja ymmärtää, että laihdutusprosessia ei tule pilata ahmimalla.

        Laihduttaja joka on päättänyt jatkaa hetkellistä paastoa vielä sen jälkeen kun nälän tunne on ehdotteleva ja vielä joitakin tunteja senkin jälkeen kun nälän tunne on muuttunut vaativaksi, ei toimi niin siksi että sen jälkeen ahmii itsensä ylensyöneeksi. Vaan siksi että vaativan nälän tunteen aikana elimistö kuluttaa varastoitunuttta rasvaa kaikkein eniten/nopeimmin.

        Laihduttajan tulee noudattaa muutamaa perussääntöä:

        1) On ruokailtava niin rauhallisesti että se vaihe kun nälkä poistuu on havaittavissa. Se vaihe kun nälkä poistuu on eri vaihe, paljon aikaisempi vaihe, kuin se missä kokee olevansa kylläinen. Aivot saavat tiedon saadun energian määrästä ja sisällöstä vasta 20 ... 40 min päästä on siis ruokailtava HYVIN HITAASTI.

        2) Otetaan lautaselle hyvin hyvin pieni määrä, jotta ei joudu "lautanen on syötäva tyhjäksi" tai "sen syö minkä ottaa" hokemien uhriksi. Ja jos otettu määrä ei riitä niin sitten otetaan vähän lisää.

        3) päivän mittaan syödään useita pieniä ateriota, ei mutamaa isoa paakkua.


    • Anonyymi

      Kamalaa huttua koko avaus täynnä!

      > Ylimääräiselle proteiineille ei ole puskuria, vaan vain varasto, m.m vyötäröllä.

      Tarkoitatko, että vyötäröllä oleva "vararengas" onkin proteiinia, eikä rasvaa? Luulin oikeasti, että proteiini ei varastoidu ja lihakset ovat täynnä proteiinia ja tehty niistä, mutta luulin väärin.

      > Lisätyt rasvat ja lisätyt öljyt eivät ole terveeellisiä, ne vain lihottavat.

      Oletko käynyt ottamassa suonistasi ultraäänikuvan? Ellet ole, niin onnea vain matkaan, suonissa ei eläinrasvat ja suolakivi juurikaan hyvältä näytä.

      "Nukkumaan menoa edeltävät ateriat ovat niin hiilihydraattipitoisia kuin on mahdollista."

      Siis vaikkapa sokeri tai vastaavaa, kunhan saa hiilihydraattivarastot täyteen...?! Niinkö?

      Yritätkö surkastuttaa kaikki lajikumppanisi ja aiheuttaa heille pahaa oloa? Jos päivän ensimmäiset ja viimeiset proteiinit (?) saadaan aamulla tai edes iltapäivällä, ei kropassa ole enää tarpeeksi aminohappoja yöllistä lihasten proteiinisynteesiä varten. Jos kehon pitää keskittyä vain päivästä palautumiseen, mistä sitä lihasta yöllä rakennetaan: sokeristako ja muusta hötöstä?

      Kunnon uni auttaa myös laihtumaan! Mutta ellei kropalla ole yöllä proteiinisynteesiä varten rakennuspalikoita, kroppa surkastuu. Proteiinia pitää saada ympäri vuorokauden ja varsinkin yötä varten 1 - 2 tuntia ennen nukkumaan menoa. Mutta vanha Erkkikään ei kykene nukkumaan ja laihtumaan tyhjällä vatsalla. Sokeria, höttösiä ja nopeita hiilihydraatteja samoin kuin rasvaa on pyrittävä välttämään ennen nukkumaanmenoa.

      • Anonyymi

        Vastasin aivan samaan harhaan toiselle suurtietäjälle tuossa ylempänä, viestillä joka alkaa "Kaikienlaiset ylimääräiset proteiinit".


    • Anonyymi

      "Laihduttajan pitää poistaa ruokavaliostaan aivan kaikki lisätyt rasvat ja kaikki lisätyt öljyt ja käytettävä ainoastaan rasvattomia tai erittäin vähärasvaisia raaka-aineita. "

      Ei pidä poistaa, vaan on ihan laihduttajasta itsestään kiinni, miten haluaa laihduttaa. Ainoastaan energiansaannin ja kulutuksen ero ratkaisee. Energiansaannin tulee olla rajoitettua, joten saadun rasvankin tulee olla hyvälaatuista tyydyttymätöntä rasvaa.

      Jos ruokavalioon kuuluu hyvälaatuisia rasvoja, pitää tinkiä huonojen ja nopeiden hiilihydraattien määrästä. Proteiinien määrästä ei tule tinkiä.

      "Siis rasvakotelot, voipaketit, öljypullot, rasvaiset salaatin kastikkeet, majoneesit y.m, kaikki roskikseen."

      Kaikesta turhasta rasvasta ja varsinkin voista ja majoneesista tulee luopua, samoin kuin turhista nopeista hiilihydraateista. Dieetti tulee rakentaa proteiinien, kasvisten, vihannesten, juuresten, marjojen, kokojyväviljojen, kuitujen ja rajoitetusti hedelmien, kasviöljyjen, pähkinöiden ja siementen ympärille. Proteiini voi tulla rasvattomista maitotuotteista, kalasta, siemenistä, palkokasveista, kanasta sekä rasvattomasta lihasta.

      "Kaikkea öljyä ja rasvaa pitää laihduttaessa välttää koska ne vain lihottavat, tai estävät laihdutuksen onnistumisen."

      On aivan yhdentekevää, miten lyhytaikaisesti laihtuu, sillä kaikki laihtuminen rasvan kustannuksella on eduksi. Kun kyseessä on elämäntapamuutos, terveelliseen ruokavalioon kuuluvat aina tyydyttymättömät rasvahapot oliivi-, rypsi- ja vastaavista öljyistä sekä siemenistä tai pähkinöistä. Suositusten mukaisia kerta- ja monityydyttymättömiä rasvahappoja on käytännössä mahdotonta saada eläinkunnan tuotteista ja vähärasvaisista kasvituotteista.

      Sydän ja verisuonet kiittävät kasviöljyistä. Terveyttä ylläpitävään ja edistävään ruokavalioon kuuluu minimissään 1 - 2 lusikallista kasviöljyä vuorokaudessa tai vastaava määrä siemeniä ja pähkinöitä.

      "rasvainen kala-ateria olisi tarpeen. p.o rasvahappojen saannin varmistamiseksi."

      Kala on terveellistä ja siinä on myös runsaasti proteiinia.

      • No majoneesi tehdään rypsiöljystä. Itse käytän kevytmajoneesia leivän päällä mutta hyvin rajoitetusti. Samaten lisään sitä hiukan salaatinkastikkeisiin. Leivän päällä muuten kasviksia tai keitettyä kananmunaa.


      • Anonyymi

        "Ainoastaan energiansaannin ja kulutuksen ero ratkaisee."

        "Ainoastaan" ei ratkaise yksin, teoriassa kyllä mutta ei käytännössä. Muita ratkaisevia tekijöitä ovat m.m:

        1) energian saannin paakkuisuus, sitä saadaan suuria määriä harvoilla aterioilla.

        2) energian kulutuksen vaihtelu, joka hehtaarillaan on 30% vuorokauden kokonaiskulutuksesta.

        Laihduttajan kannattaa optimoida nuo kaksi, jakamalla energiarajoitettu ruokavalio hyvin moneen osaan (6 ... 16) ja nauttia ne siten kuin avauksessa on nälän tunteista kuvattu. Sekä koostettava eri ateriat niin, että energiarajoitetun ruokavalion ne tuotteet ja raaka-aineet jotka ovat eniten hiilihydraattipitoisia ovat pääosassa, niin suuressa määrin kuin on mahdollista, vimeisissä aterioissa ennen univaihetta jolloin energiankulutus on vähäisintä.

        Lisäksi ratkaisee m.m:

        3 = lämpötilat jossa ihminen työskentelee ja nukkuu. Elimistö pyrkii pitämään ruuminlämmön varsin jämäkästi vakiona. Hyvin viileässä olosuhteessa energiaa tarvitaan paljon enemmän energiaa kuin "huoneenlämmössä, siis mukavassa lämpotilassa). Samoin käy kovin kuumassa olosuhteessa mutta sen haittavaikutus on hikoilusta aiheutuva dehydraatio joka voi olla jopa kohtalokas. Tähän lämmönsäätöön ylläpitoon kuluu normaalisti noin 60% ... 70% perusainenvaihdunnasta (MBR) ja kylmässä/kuumassa energian tarve kasvaa huomattavasti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ainoastaan energiansaannin ja kulutuksen ero ratkaisee."

        "Ainoastaan" ei ratkaise yksin, teoriassa kyllä mutta ei käytännössä. Muita ratkaisevia tekijöitä ovat m.m:

        1) energian saannin paakkuisuus, sitä saadaan suuria määriä harvoilla aterioilla.

        2) energian kulutuksen vaihtelu, joka hehtaarillaan on 30% vuorokauden kokonaiskulutuksesta.

        Laihduttajan kannattaa optimoida nuo kaksi, jakamalla energiarajoitettu ruokavalio hyvin moneen osaan (6 ... 16) ja nauttia ne siten kuin avauksessa on nälän tunteista kuvattu. Sekä koostettava eri ateriat niin, että energiarajoitetun ruokavalion ne tuotteet ja raaka-aineet jotka ovat eniten hiilihydraattipitoisia ovat pääosassa, niin suuressa määrin kuin on mahdollista, vimeisissä aterioissa ennen univaihetta jolloin energiankulutus on vähäisintä.

        Lisäksi ratkaisee m.m:

        3 = lämpötilat jossa ihminen työskentelee ja nukkuu. Elimistö pyrkii pitämään ruuminlämmön varsin jämäkästi vakiona. Hyvin viileässä olosuhteessa energiaa tarvitaan paljon enemmän energiaa kuin "huoneenlämmössä, siis mukavassa lämpotilassa). Samoin käy kovin kuumassa olosuhteessa mutta sen haittavaikutus on hikoilusta aiheutuva dehydraatio joka voi olla jopa kohtalokas. Tähän lämmönsäätöön ylläpitoon kuluu normaalisti noin 60% ... 70% perusainenvaihdunnasta (MBR) ja kylmässä/kuumassa energian tarve kasvaa huomattavasti.

        Lisäksi

        4) auringon valon määrä, fotonit pilkkovat rasvaa

        5) tuulisella kelillä ihminen joutuu käyttämään enemmän energiaa

        6) käyttämällä vatsanliukasteita, ruoka ei ehdi imeytyä niin hyvin


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ainoastaan energiansaannin ja kulutuksen ero ratkaisee."

        "Ainoastaan" ei ratkaise yksin, teoriassa kyllä mutta ei käytännössä. Muita ratkaisevia tekijöitä ovat m.m:

        1) energian saannin paakkuisuus, sitä saadaan suuria määriä harvoilla aterioilla.

        2) energian kulutuksen vaihtelu, joka hehtaarillaan on 30% vuorokauden kokonaiskulutuksesta.

        Laihduttajan kannattaa optimoida nuo kaksi, jakamalla energiarajoitettu ruokavalio hyvin moneen osaan (6 ... 16) ja nauttia ne siten kuin avauksessa on nälän tunteista kuvattu. Sekä koostettava eri ateriat niin, että energiarajoitetun ruokavalion ne tuotteet ja raaka-aineet jotka ovat eniten hiilihydraattipitoisia ovat pääosassa, niin suuressa määrin kuin on mahdollista, vimeisissä aterioissa ennen univaihetta jolloin energiankulutus on vähäisintä.

        Lisäksi ratkaisee m.m:

        3 = lämpötilat jossa ihminen työskentelee ja nukkuu. Elimistö pyrkii pitämään ruuminlämmön varsin jämäkästi vakiona. Hyvin viileässä olosuhteessa energiaa tarvitaan paljon enemmän energiaa kuin "huoneenlämmössä, siis mukavassa lämpotilassa). Samoin käy kovin kuumassa olosuhteessa mutta sen haittavaikutus on hikoilusta aiheutuva dehydraatio joka voi olla jopa kohtalokas. Tähän lämmönsäätöön ylläpitoon kuluu normaalisti noin 60% ... 70% perusainenvaihdunnasta (MBR) ja kylmässä/kuumassa energian tarve kasvaa huomattavasti.

        Täysin hatusta heitettyä juttua, ei vaadi muuta kommentointia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täysin hatusta heitettyä juttua, ei vaadi muuta kommentointia.

        Totta. Ei vaadi mitään kommentointia kun noin hyvin ja kohdalleen mennyt asia heitettiin hatusta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totta. Ei vaadi mitään kommentointia kun noin hyvin ja kohdalleen mennyt asia heitettiin hatusta.

        Kiitoksia! Hauskasti sanailtu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totta. Ei vaadi mitään kommentointia kun noin hyvin ja kohdalleen mennyt asia heitettiin hatusta.

        OK, täytyy sitten ruveta nukkumaan iglussa talvisin ja kesäisin pakastelokerossa. Jos asiat kerran meni niin kohdalleen, niin kerro samalla, mistä ne lihakset proteiinisynteesissä uusitaan yön aikana, kun iltapala saa olla vaikka pelkkää sokeria? Viimeisin ravintosuositus on, että proteiinipitoinen iltapala on paras, eikä rasvaa yöksi.

        Itse en syö mitään paakkuja, vaan pureskelen ruuan ensin hyvin.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        No majoneesi tehdään rypsiöljystä. Itse käytän kevytmajoneesia leivän päällä mutta hyvin rajoitetusti. Samaten lisään sitä hiukan salaatinkastikkeisiin. Leivän päällä muuten kasviksia tai keitettyä kananmunaa.

        hvp27 raapusteli: "No majoneesi tehdään rypsiöljystä"

        Tuo ei ole alkuunkan totta, esimerkiksi erittäin suuri suomalainen ruokakauppaketju myy englanninkielisen nimen omaavan "oma tuote" tuoteperheen majoneesia joka on tehty rapsiöljyyyn.

        Mutta huonoja ovat kaikki LAIHDUTTAJALLE, koska kaikki rasvat ja öljyt vain lihottavat.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        No majoneesi tehdään rypsiöljystä. Itse käytän kevytmajoneesia leivän päällä mutta hyvin rajoitetusti. Samaten lisään sitä hiukan salaatinkastikkeisiin. Leivän päällä muuten kasviksia tai keitettyä kananmunaa.

        hvp27 höpötti: "No majoneesi tehdään rypsiöljystä"

        Tuo ei ole alkuunkaan totta, esimerkiksi erittäin suuren suomalaisen ruokakauppaketjun englanninkielisen nimen omaava "oma tuote" tuoteperheessä on majoneesi joka on tehty rapsiöljyyyn.

        Mutta huonoja ovat kaikki LAIHDUTTAJALLE, koska kaikki rasvat ja öljyt vain lihottavat.


      • Anonyymi kirjoitti:

        hvp27 höpötti: "No majoneesi tehdään rypsiöljystä"

        Tuo ei ole alkuunkaan totta, esimerkiksi erittäin suuren suomalaisen ruokakauppaketjun englanninkielisen nimen omaava "oma tuote" tuoteperheessä on majoneesi joka on tehty rapsiöljyyyn.

        Mutta huonoja ovat kaikki LAIHDUTTAJALLE, koska kaikki rasvat ja öljyt vain lihottavat.

        Rypsiöljy on rasvahappokoostumukseltaan sama rapsiöljy. Meillä kasvatetaan lähinnä rypsiä.


    • Anonyymi

      hvp27 rustasi: "No majoneesi tehdään rypsiöljystä"

      Tuo ei ole alkuunkaan totta, esimerkiksi erittäin suuren suomalaisen ruokakauppaketjun englanninkielisen nimen omaavan "oma tuote" tuoteperheen majoneesi on tehty rapsiöljyyyn.

      Mutta huonoja ovat kaikki LAIHDUTTAJALLE, koska kaikki rasvat ja öljyt vain lihottavat.

      • Anonyymi

        "Mutta huonoja ovat kaikki LAIHDUTTAJALLE, koska kaikki rasvat ja öljyt vain lihottavat."

        Onko sinulla näyttöä tuosta väitteestäsi?


    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      223
      1938
    2. Seiska: Konsta Hietanen ja Aami-rakas iltamenoissa - Salkkareista Aami täräyttää: "Sarja oli..."

      Konsta Hietanen jätti Salatut elämät -draamasarjan tänä syksynä. Konstaa kyllä kaivataan vieläkin Salkkareissa! Lue li
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1332
    3. Minkälainen ihminen

      kaivattusi on?
      Ikävä
      89
      1246
    4. Kohuttu Iida Vainio mursi hiljaisuuden -Näin raskaus vaikutti Farmi-kuvauksissa: "Saattoi ruveta..."

      Ihanaa odotusta, tsemppiä ja voimia Iida! Iida Vainio ja Archie Cruz eli Arttu Kuosmanen asuvat yhdessä Helsingissä ja o
      Suomalaiset julkkikset
      12
      1189
    5. Avoin kirje sinulle

      Rakas, Kirjoitan sinulle nyt, vaikka sanat tuntuvat niin vaatimattomilta siihen, mitä sydämeni on kantanut sisällään ni
      Ikävä
      28
      912
    6. Mitä mies teet

      näin iltasella? 👾
      Ikävä
      53
      791
    7. Sullahan oli ihan valtavat t...., nainen

      Aivan suunnattomat ja hyvin muodostuneet. Luulisi että olisit uskaltanut tehdä selvän aloitteen jos jotain haluat. Miksi
      Ikävä
      55
      770
    8. Nainen, jos luet kirjoituksiani

      niin sano minulle jotain?
      Ikävä
      49
      766
    9. Numerosi 3. ja 4.

      viimeinen numero. Ei uskalla muuten.
      Ikävä
      38
      726
    10. On ikävä häntä

      Ollut pitkän aikaa
      Ikävä
      37
      714
    Aihe