Aihe

Miksi työ ei kelpaa?

Anonyymi

Tapasin tänään harrastuksen parissa pari vuotta työttömänä olleen miehen. Siinä saunan lauteilla kun puhuttiin kaikenlaista kysyin että miten ihmeessä hän ei muka ole saanut töitä. Aika pitkä aika työn hakemiselle tuo pari vuotta.

No työn pitää kuulemma olla omalta alalta, hän ei voi kuvitella työskentelevänsä minään mäkkärin kassana. Kysyin että miten häntä kiinnostaisi työskentely meillä varastolla, sinne kun nyt haetaan muutamaa varastomiestä. No voi ehkä kiinnostaa, mutta palkka pitäisi olla n.3000e/kk ilman ylitöitä. Tai ihan minimi on vähintään 2500e/kk että työ kiinnostaisi.

Hei haloo!! Teki mieli purskahtaa oikeasti nauruuun, kun ensiksi vitsiksi luulin. Miten pari vuotta työttömänä ollut voi olla noin kranttu, jolle ei työ kelpaa? Täysin epärealistiset näkemykset nykyisestä palkkatasosta, taitanee kaveri ilmeisesti elää vielä markka-aikaa. Ja mitä v*tun väliä onko työ sitten juuri sitä omaa alaa, jota on joskus tehnyt. Luulisi että jos kykyä riittää niin homma kuin homma kävisi.

Ensin ajattelin, että autan kaveria mäessä ja kerron siitä meidän rekrytoivalle esimiehelle. Mutta noiden kommenttien jälkeen en mitenkään kehtaisi.

Ei ihme että kaveri oli työtön. Ja mikäli linjaansa jatkaa, saa aika pitkään työttömänä ollakin.

9

165

  Vastaukset

  • Kelpaako itsellesi sitten mikä tahansa työ?

   • Miksi työ ei kelpaa? Mutta kun työsuhteen solmimisessa on aina vähintään kaksi osapuolta niin voidaan olettaa että myös silloin jos työsuhde jää solmimata niin silloinkin asioita on sössimässä ainakin kaksi osapuolta, ja niistä kahdesta nimenomaan se toinen joka ei ole töitten kyselijä on se kun päättää työnkysyjän suhteen että otanko vaiko jätänkö.

    Joten jospa kysymyksen ölisi tullut kuulua: "Miksi uusi tahi lisä työntekijä ei kelpaa?", ja mikä parasta tuoltahan tuleekin parahiksi tehtailija Tötterström joten kysykäämme äskeisen uudelleen muotoillun kysymyksen häneltä, johon vastaa Tötterström että: "Siitä lähtien kun se automaatti tehtaalle hankittiin niin ei enää uusia työntekijöitä ole tarvittu ja entisistäkin pitäis ainakin osin päästä eroon."

    Tuo avaa huikaisevan näkymän tämän päivän työmarkkinoihin, mutta onneksi on aurinkolasit mukana. Nyt meidän tuo äsken opittu tarkasti huomioiden tuleekin asettua auttamaan tämän maan työvoimaviranomaisia ja ehkäpä tulevaa porvarihallitustakin ja miettiä yhdessä kuinka valtiovalta työttömiä enempi rankaisemalla saisi tehtailija Tötterströmin heltymään siten että hän joko kokonaan tai ainakin osaksi päivää sammuttaisi sen tehtaansa automaatin ja palkkaisi tehtaalleen lukuisia uusia työntekijöitä?

    Joten jos oikein hyvä ja pätevä ehdotus tuohon löytyy niin mitä jos tehdään siitä kansalaisaloite Aktiivimalli 3:ksi, jotta olisi kohta järjestettävien vaalien jälkeisellä uudella pervorienemmistöisellä eduskunnalla mahdollisuus näyttää että kyllä niitä kansalaisaloitteita sentään joskus hyväksytäänkin, varsinkin silloin jos niissä on tuotu esiin oivia uusia keinoja rankaista työttömiä enempi.


  • Mitä jos vaikka MINÄ päätän mitä työtä sinun pitää tehdä, missä ja milloin. Kelpaako siis sinulle se?! Häh?

  • Aikamoinen sortofirma jos ei varastoduunari yllä 2500€/kk tasolle asti.

  • Onko kukaan laskenut, monesko kerta tuo aloitus on täällä?

  • Tapasin tänään harrastuksen parissa pari vuotta työttömänä olleen miehen. Siinä saunan lauteilla kun puhuttiin kaikenlaista kysyin että miten ihmeessä hän ei muka ole saanut töitä. Aika pitkä aika työn hakemiselle tuo pari vuotta.

   No työn pitää kuulemma olla tuotttavaa, omalta alalta, hän ei voi kuvitella työskentelevänsä minään mäkkärin kassana. Koska hän on kokoomus kepu setä. Joten piikojen ja renkien huonot työt ei kelpaa. Kysyin että miten häntä kiinnostaisi työskentely meillä varastolla, sinne kun nyt haetaan muutamaa varastomiestä. No voi ehkä kiinnostaa, mutta palkka pitäisi olla n.3000e/kk ilman ylitöitä. Tai ihan minimi on vähintään 2500e/kk että työ kiinnostaisi.

   Hei haloo!! Teki mieli purskahtaa oikeasti nauruuun, kun ensiksi vitsiksi luulin. Miten pari vuotta työttömänä ollut voi olla noin kranttu, jolle ei työ kelpaa? Täysin epärealistiset näkemykset nykyisestä palkkatasosta, taitanee kaveri ilmeisesti elää vielä markka-aikaa. Ja mitä v*tun väliä onko työ sitten juuri sitä omaa alaa, jota on joskus tehnyt. Luulisi että jos kykyä riittää niin homma kuin homma kävisi.

   Ensin ajattelin, että autan kaveria mäessä ja kerron siitä meidän rekrytoivalle esimiehelle. Mutta noiden kommenttien jälkeen en mitenkään kehtaisi.

   Ei ihme että kaveri oli työtön. Ja mikäli linjaansa jatkaa, saa aika pitkään työttömänä ollakin. Mutta kun kepu kokoomus mies nostaa itselleen tukia, hehtaaritukea, kesannointi korvausta, yritystukia, asumisella keinottelun tukea vuokralaisilta, energia vero alea, yms.. jne, - niin rahaa tulee niin paljon, että ei enää rehellisiin töihin ole kiinnostusta.. ei ollenkaan !!
   Eri tuet ja keinottelu keplottelu vain kiinnostaa !!

   • No niin, oletkin itse se katkera ja kade. Jollakin pikkutasolla provosi onnistui, mutta yritä reppana keksiä jo uusi.


  • Ihmettelen näitä psykoja jotka jaksaa syyllistää työtöntä keinolla millä hyvänsä.

  • "Tapasin tänään harrastuksen parissa pari vuotta työttömänä olleen miehen."

   Heti huomaa että avauksessa kyse on trollauksesta. Että parivuotta työttömänä olleella muka olisi jotain harrastuksia. Höpsistä töppöseen, harrastukset on parempi aineksisten kotkotuksia, ei köyhillä työttömillä ole niihin varaa. Ja toisaalta kukaan ei koskaan ole harrastuksista työttömänä vaan on pahimmillaankin vain harrastamattomana. ja työn ja harratuksen välinen ero on jopa leveämpi kuin moni sitä kapeampi asia.

   "kysyin että miten ihmeessä hän ei muka ole saanut töitä."

   Ei pitäisi osoitta tyhmyyttään kysymällä tyhmiä. Raaka fakta nimittäin on se että osasta työttömiä tulee jopa pitkäaikaistyöttömiä tekivätpä he asian suhteen mitä hyvänsä. Se on silkkaa matematiikkaa. Siksi ensimmäinen askel kohden täystyöllisyyttä olisikin kieltää matematiikka.

   Mutta siis on joukko jonka suuruus on 500 000 ja on joukko jonka suuruus on 10 000, ja sitten sitä 500 000 joukkoa sovitellaan mahtumaan siihen 10 000 kokoiseen joukkoon ja huomataan aina vain uudestaan ja uudestaan että kerrallaan se 500 000 joukko, jos tarjolla on toinen joukko jonka koko on vain se 10 000, pienenee maksimissaan 10 000, ja kun tätä voidaan toistaa vuoden mittaan ehkä vain 2 - 3 kertaa, niin saadaan selville että varsinkin jos se 500 000 joukko yhtäällä myös suurenee vuodessa 30 000 ja toisaalla pienenee 30 000 niin loppujen lopuksi ei varsinkaan miespuolisen ehkä kannata saunan lauteilla vetää mistään mitään johtopäätöksiä sillä ainoa todellinen fakta mikä saunan lauteilla tulee ottaa huomioon on se että kuumuus voi heikentää siittiöiden laatua.

  Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   Kotimaiset julkkisjuorut
   139
   11232
  2. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   Kotimaiset julkkisjuorut
   287
   5582
  3. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   77
   3852
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   96
   3293
  5. Onkobmaisasta rikostutkinta päällä?

   Vauva palstalla oli lähipiirin viestit julkaistu mitä siellä täydellisessä pikku perheessä todellisuudessa tapahtuu... Aivan järkyttävää tekstiä jos p
   Kotimaiset julkkisjuorut
   175
   1858