(Melkein) kaikki tarvittava helpommasta laihtumisesta.

Anonyymi

Kaksi asiaa ruuasta:

1. Paljonko?
2. Mitä ja miksi?

PALJONKO?

Dieetin aikana syödään 50 - 75 % siitä kalorimäärästä, mitä kalorilaskurit näyttävät henkilön normipäivälle. Tämä tarkoittaa keskimäärin 1000 - 1500 kilokaloria päivässä, ja kalorien määrä vaikuttaa tietenkin laihtumisnopeuteen. Jos päivittäisestä kalorimäärästä lipsuu jonakin päivänä yläkanttiin, seuraavana päivänä kalorien on oltava saman verran alakanttiin.

MITÄ JA MIKSI?

Proteiini

Proteiini on täyttävin makroravinne, proteiinipitoisilla tuotteilla on poikkeuksetta myös hyvä kylläisyysindeksi (SI, katso alla). Varsinkin vaalea kala erottuu edukseen.

Absoluuttista proteiinia tulee saada 50 - 150 grammaa päivässä, parhaiten 1 - 2 kertaa oman ihannepainon verran proteiinia päivässä grammoissa. Lihasten pitää pysyä ennallaan ja lihasmassa saa jopa kasvaa, vain rasvan pitää palaa. Proteiini on ripoteltava syömiseen ympäri vuorokauden: aamulla nautittuna proteiini pitää nälkää pitkään poissa ja illalla saa yötä varten kylläisyyden tunteen sekä materiaalia lihaksille uusiutua. Proteiini illalla saatuna estää myös kovinta nälkää aamulla.

Parhaat proteiinilähteet ovat: kala varsinkin vaalea kala, kananmuna, vähärasvainen (alle 5 %) liha ja kana, vähärasvainen juusto, raejuusto, rasvaton maito, rahka, proteiinivalmisteet, kurpitsan siemenet, pavut, linssit, kaurahiutaleet, nyhtökaura.

Hyvä proteiininlähde sisältää 10 - 30 % proteiinia painostaan.

Rasva

Rasvan määrä minimoidaan. Kasvisrasva- ja öljytuotteita pulloista tai rasioista rajoitetusti 10 - 30 grammaa vuorokaudessa, vastaavia eläinrasvoja ei lainkaan. Siemeniä ja pähkinöitä vaihtoehtoisesti sama edellä kuvattu määrä. Parhaat tuotteet: rypsi-, camelina-, pellava-, oliivi-, avokado- ja saksanpähkinäöljy sekä vastaavat siemenet ja pähkinät.

Hiilihydraatit

Valkoinen vehnä sekä sokeri ja kaikki niitä sisältävät elintarvikkeet ovat kiellettyjen "nautintoaineiden" listalla, joita tulee nauttia NYT harvoin jos lainkaan. Listaan kuuluu ilmeisimpien sokerituotteiden lisäksi vehnää sisältävät leivät, sämpylät, patongit, pullat sekä vaaleat pastat sekä mehut ja tuoremehut.

Hiilihydraateissa on otettava huomioon kolme asiaa eli glykeeminen indeksi sekä kylläisyys- ja kyllääntymisindeksi. Kyllääntyminen liittyy maittavuuteen ja maittavuuteen, ei suoraan kylläisyyteen. Glykeeminen indeksi puolestaan kuvaa imeytyvien hiilihydraattien aiheuttamaa muutosta verensokerissa verrokkeihin nähden.

Tärkeintä terveelle laihduttajalle on tutustua kylläisyysindeksiin (SI). Kun suosii korkean kylläisyysarvon ruoka-aineita vatsa täyttyy ja olo tuntuu täydeltä vähemmillä kaloreilla. Mitä korkeampi kylläisyysindeksi on, sitä tehokkaammin kyseinen ruoka-aine pitää kylläisyyden tunteen. Kylläisyys on tässä suhteessa nälän vastakohta. Parhailla elintarvikkeilla kylläisyyden tunne voidaan saavuttaa ja pitää myös pienellä kalorimäärällä.

Kasvikunnan tuoretuotteet ovat lähtökohtaisesti erinomaisia laihduttajan ruokia, koska niiden vesi-kuitu-täyttävyys-energiasuhde on optimaalinen. Kolme tuotetta nousee merkittävästi yli muiden eli porkkana, peruna ja keräkaali.

Parhaat tuotteet ovat

- keitetty tai uuniperuna (3,2-kertainen kylläisyyden tunne vaaleaan leipään verrattuna eli SI = 3,2)
- porkkana, keräkaali, tomaatti, kurkku, munakoiso, paprika, sipuli, kesäkurpitsa (2-3 -x kylläisyyden tunne)
- appelsiini, omena, meloni, mansikka, viinirypäleet (noin 2-x)
- kaurapuuro (yli 2-x)

Keskinkertaista paljon paremmat tuotteet

- täysjyväpasta, tumma leipä, täysjyväleipä (1,5 - 2-x)
- pavut sekä popcorn (noin 1,5-x)

Vihanneksia (sis. vihanneshedelmät eli tomaatit, kurkut, paprikat, kesäkurpitsat, munakoisot sekä lehtivihannekset sis. salaatit ja yrtit), juureksia, sipuleita, kaaleja, sieniä ja marjoja saa syödä lähes rajattomasti. Perunoita, hedelmiä ja täysjyväviljaa saa syödä kohtuudella.

Yksi asia LIIKUNNASTA:

1. Liikuntaa ja hyötyliikuntaa pitää ja saa harrastaa niin paljon kuin itse kukin haluaa, kykenee ja jaksaa. Jos saa hien päälle ja hengästyy, sen parempi. Suositus on 30 minuuttia päivässä tai enemmän, mutta ruoka ratkaisee yli 70 % kaikesta laihtumisesta.

65

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      1. Ei yhtään ruokaa!
      2. Ei yhtään ruokaa!

      3, Aloitat kolmen viikon vesidieetin ja taatusti laihdut.
      Ihminen ei tarvitse muuta kuin vettä elääkseen! Näin yksinkertaista se on!

      • Anonyymi

        Anna meidän tavallisten ihmisten tehdä meidän omalla tavallamme. Emme ole kaltaisiasi teräsmiehiä.


    • Anonyymi

      Ruokapäiväkirja, talousvaaka ja henkilövaaka kuuluvat laihduttajalle, jos haluaa painossaan näkyvän parhaat ja pysyvät tulokset.

      Vaa'alle rohkeasti joka päivä samaan aikaan, alusvaatteissa. Jos paino ei laske tai lähtee nousemaan, jotakin on mennyt vikaan. Peili, vyö ja vaatteet kertovat lopulta myös hyvin totuuden.

    • Anonyymi

      Sopiiko kysyä montako kertaa olet laihduttanut ja kuinka paljon kerrallaan?

      • Anonyymi

        Sopii kysyä.

        Asia ja avaus eivät liity minuun, vaan kuvattu tieto perustuu alan kirjallisuuteen ja asiantuntijanäkemyksiin asiassa. En pyri myymään mitään, en edes yllä kuvattua menetelmää, jos sitä sellaiseksi voidaan kuvata.

        Jos avauksen lyhentää muutamaan asiaan, ne ovat seuraavat:

        1- On aivan kaikille selvää, että energiansaantia on rajoitettava laihduttajan oman aikataulun mukaisesti: mitä enemmän rajoitettu energiansaanti, sitä nopeampi lopputulos;

        2- Ilman liikuntaa voi laihtua, mutta ilman ruokavaliomuutoksia ei voi. Liikunta kuuluu toki terveisiin elämäntapoihin;

        3- Ilman proteiinia ei edes laihduttaja pärjää, koska laihtumisen yhteydessä on luovuttava rasvasta, ei lihaksista. Proteiinipitoiset ruuat pitävät poikkeuksetta nälkää loitolla hyvin eli proteiinit - vähärasvainen liha, kala, kana, munat, maito, kasvis - ovat keskenään melko tasa-arvoisia. Yksi ylitse muiden on vaalea vähärasvainen kala;

        4- Hiilihydraatit ovat kaikkea muuta kuin tasa-arvoisia keskenään. Nälkä tappaa tahdon! Nälän vastakohta on kylläisyydentunne.

        Kun päivittäinen proteiiniannos on kuviteltuna alitajuntaan, siihen ympärille on rakennettava jotakin muuta hiilihydraateista ja tarvittaessa vähästä määrästä öljyjä. Tutkimusten mukaan sama energiamäärä saatuna keitetyistä tai uuniperunoista, porkkanoista tai valkokaalista antaa 3-kertaisen kylläisyyden tunteen verrattuna vastaavaan annokseen valkoisesta leivästä. Kaurapuuro samoin kuin kaikki vähäkaloriset vihannes- ja juurestuotteet pitävät samalla energiamäärällä nälkää loitolla kaksi kertaa paremmin kuin valkoinen leipä;

        5- Laihduttajalle surkein mahdollinen peruselintarvike - kovien ja turhien rasvojen sekä sokerin jälkeen tietenkin - on valkoisesta vehnäjauhosta koostuva leipä, pulla, sämpylä ja pasta. Surkeudessa sen ohi menevät vain voisarvi, croissant, donitsit ja kakut, suklaapatukat sekä maapähkinät.

        Asiasta löytyy lisätietoja termeillä "satiety index (SI)" tai kylläisyysindeksi.

        Koska nälkä tappaa tahdon, on fiksua valita tuotteet, jotka antavat parhaan mahdollisen kylläisyyden tunteen. On turha kärvistellä, jos selviää helpommallakin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sopii kysyä.

        Asia ja avaus eivät liity minuun, vaan kuvattu tieto perustuu alan kirjallisuuteen ja asiantuntijanäkemyksiin asiassa. En pyri myymään mitään, en edes yllä kuvattua menetelmää, jos sitä sellaiseksi voidaan kuvata.

        Jos avauksen lyhentää muutamaan asiaan, ne ovat seuraavat:

        1- On aivan kaikille selvää, että energiansaantia on rajoitettava laihduttajan oman aikataulun mukaisesti: mitä enemmän rajoitettu energiansaanti, sitä nopeampi lopputulos;

        2- Ilman liikuntaa voi laihtua, mutta ilman ruokavaliomuutoksia ei voi. Liikunta kuuluu toki terveisiin elämäntapoihin;

        3- Ilman proteiinia ei edes laihduttaja pärjää, koska laihtumisen yhteydessä on luovuttava rasvasta, ei lihaksista. Proteiinipitoiset ruuat pitävät poikkeuksetta nälkää loitolla hyvin eli proteiinit - vähärasvainen liha, kala, kana, munat, maito, kasvis - ovat keskenään melko tasa-arvoisia. Yksi ylitse muiden on vaalea vähärasvainen kala;

        4- Hiilihydraatit ovat kaikkea muuta kuin tasa-arvoisia keskenään. Nälkä tappaa tahdon! Nälän vastakohta on kylläisyydentunne.

        Kun päivittäinen proteiiniannos on kuviteltuna alitajuntaan, siihen ympärille on rakennettava jotakin muuta hiilihydraateista ja tarvittaessa vähästä määrästä öljyjä. Tutkimusten mukaan sama energiamäärä saatuna keitetyistä tai uuniperunoista, porkkanoista tai valkokaalista antaa 3-kertaisen kylläisyyden tunteen verrattuna vastaavaan annokseen valkoisesta leivästä. Kaurapuuro samoin kuin kaikki vähäkaloriset vihannes- ja juurestuotteet pitävät samalla energiamäärällä nälkää loitolla kaksi kertaa paremmin kuin valkoinen leipä;

        5- Laihduttajalle surkein mahdollinen peruselintarvike - kovien ja turhien rasvojen sekä sokerin jälkeen tietenkin - on valkoisesta vehnäjauhosta koostuva leipä, pulla, sämpylä ja pasta. Surkeudessa sen ohi menevät vain voisarvi, croissant, donitsit ja kakut, suklaapatukat sekä maapähkinät.

        Asiasta löytyy lisätietoja termeillä "satiety index (SI)" tai kylläisyysindeksi.

        Koska nälkä tappaa tahdon, on fiksua valita tuotteet, jotka antavat parhaan mahdollisen kylläisyyden tunteen. On turha kärvistellä, jos selviää helpommallakin.

        Jeps, voin allekirjoittaa huomiosi. Onneksi nykyään saa täysjyväpastaa ja se on mielestäni jopa paremman makuista kuin valkoinen pasta.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Jeps, voin allekirjoittaa huomiosi. Onneksi nykyään saa täysjyväpastaa ja se on mielestäni jopa paremman makuista kuin valkoinen pasta.

        Yeps, maussa ei ole juuri mitään eroa. Valitettavasti valkoista rapeakuorista vehnäsämpylää tai hampurilaissämpylää on vaikea korvata millään, sillä ne ovat kuin omalta planeetaltaan. Sen vuoksi ne tulisi pitää herkkuina.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yeps, maussa ei ole juuri mitään eroa. Valitettavasti valkoista rapeakuorista vehnäsämpylää tai hampurilaissämpylää on vaikea korvata millään, sillä ne ovat kuin omalta planeetaltaan. Sen vuoksi ne tulisi pitää herkkuina.

        Laihdutettaessa ei pitäisi syödäkään valkoista vehnäsämpylää.


    • Anonyymi

      Tässä on lista ei-prosessoiduista raaka-aineista joissa proteiinien osuus kokonaisenergiasta on yli 75 %, listaus alenevasti:

      Lähde Fineli:
      Kananmunan valkuainen
      Hauki
      Kuha
      Ahven
      Veri
      Hummeri
      Lipeäkala
      Turska
      Rapu
      Made
      Katkarapu
      Mustekala
      Kalkkunan rintafilee
      Tilapia, tuontikala
      Vasikanpaisti
      Pangasius, haimonni, filee, tuontikala
      Broileri, rintafilee, nahaton, suikale, leike
      Herkkusieni
      Naudanliha e-lajitelma, naudan kastikeliha, raaka
      Siika
      Kampela
      Särki
      Naudanpaisti
      Osteri
      Hirvenliha
      Etana
      Maksa, poron
      Taimen

      Noh, esimerkiksi kananmunanvalkuainen on etukäteen prosessoitua, siten että munan munineen kanan ravintoa on ronkittu. Kanat saavat ruuakseen joko pellettejä/nappeja joissa on vaikka mitä kemikaaleja ja hormooneja, tai sitten ne saavat luonnollista ruokaa (luonnollinen ruoka ei ole lainkaan sama kuin luomu). Huom: Kokolihaleikkele ei ole prosessoimatonta, se saattaa jopa olla liimalihaa. Juustot eivät ole prosessoimatonta.

      Lisätyistä rasvoista ja öljyistä:

      10 g / vrk voi tarkoittaa lihoamista jopa 3,65 kg / vuosi.
      30 g / vrk voi tarkoittaa lihoamista jopa 10,95 kg / vuosi.

      Siis tuon verran lihoaa mikäli aina on niin että elimistöllä ei ole käyttöä lisätyn rasvan tuomalle energialle pikapuolin sen "nauttimisen" jälkeen.

    • Anonyymi

      Liikunnasta:

      Laihduttajan ei missään nimessä pidä kärsiä nälän lisäksi vielä hikiliikunnasta tai kuntomurheilusta t.m.s.

      On laihtumisen kannalta aivan sama lopputulos kun:

      1) ei kuntomurheile mutta jättää syömättä nnn kCal.
      2) kuntomurheilee nnn kCal edestä eikä jätä syömättä nnn kCal.

      Vaihtoehto 1 stressaaa paljon vähemmän. Vaihtoehto 2 houkuttelee arvioimaan kuntomurheilun energiankulutusta ylettömän optimistisesti.

      Tavallinen liikkuminen, ostoskeskuslaahustaminen, maisemapyöräily, y.m.s ei käytännöllisesti katsoen vaikuta mitään mihinkään.

    • Anonyymi

      Miksi ihmeessä näissä laihdutusketjuissa aletaan grammalleen laskemaan eri ravintoaineita? Tuskin monikaan tavallinen laihduttaja syömäänsä ruokaa punnitsee.

      • Tutustu sanaan ortoreksia niin tajuat mistä on kyse.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Tutustu sanaan ortoreksia niin tajuat mistä on kyse.

        Sinullako on tuo pakkomielle?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sinullako on tuo pakkomielle?

        Ei. Syön satunnaisesti ihan tietoisesti epäterveellisesti. Sääntönä se, että kunhan syö noin 80% oikein niin riittää.

        Huuhaan vastustaminen ei ole ortoreksia. Moni laardikarppi sitten sairastaa tuota kun dieetistä ei saa poiketa piiruakaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinullako on tuo pakkomielle?

        No jos kerran hpv27:lla on tuo pakkomielle, niin silloin ymmärrän noi jatkuvat listausten kirjoittelut, joita yhtenään näihin ketjuihin postaa. Aloittaisi oman ketjun pakkomielteestään. Sinne voisivat sitten asiasta kiinnostuneet kommentoida.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Ei. Syön satunnaisesti ihan tietoisesti epäterveellisesti. Sääntönä se, että kunhan syö noin 80% oikein niin riittää.

        Huuhaan vastustaminen ei ole ortoreksia. Moni laardikarppi sitten sairastaa tuota kun dieetistä ei saa poiketa piiruakaan.

        80%:n pakkomielteinen oikeinsyöminen mielestäni kyllä on jo ortoreksia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        80%:n pakkomielteinen oikeinsyöminen mielestäni kyllä on jo ortoreksia.

        Niinpä, tavallinen "mattimeikäläinen" ei aterioi prosenttien mukaan syömisiään.


      • Anonyymi kirjoitti:

        80%:n pakkomielteinen oikeinsyöminen mielestäni kyllä on jo ortoreksia.

        Aika hauska. Ortoreksia määritellään näin 'Ortoreksia (orthorexia nervosa) on syömishäiriö, jonka taustalla on pakkomielteinen halu syödä mahdollisimman terveellisesti.'. Sopii hyvin äärikarppeihin vaikka heidän dieettinsä ei olekkaan terveellinen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Niinpä, tavallinen "mattimeikäläinen" ei aterioi prosenttien mukaan syömisiään.

        En minäkään laske prosentteja. Saatan joskus syödä hampurilainen ja jopa juoda olutta.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        En minäkään laske prosentteja. Saatan joskus syödä hampurilainen ja jopa juoda olutta.

        Juurihan kerroit syöväsi 80%:sti oikein. Olet myös hiillarimyönteinen jopa laihdutuksessa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Juurihan kerroit syöväsi 80%:sti oikein. Olet myös hiillarimyönteinen jopa laihdutuksessa.

        En siis laske prosentteja enkä grammoja enkä kaloreita mutta joskus saa syödä epäterveellisesti.

        Luonnollisesti olen hiilarimyönteinen mutta syön pääasiassa hyviä hiilihydraatteja. Syynä luonnollisesti se, että elimistö kuluttaa päivässä 150 g glukoosia. Eläinrasvaa laihduttaja saa vyötäröltä.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        En siis laske prosentteja enkä grammoja enkä kaloreita mutta joskus saa syödä epäterveellisesti.

        Luonnollisesti olen hiilarimyönteinen mutta syön pääasiassa hyviä hiilihydraatteja. Syynä luonnollisesti se, että elimistö kuluttaa päivässä 150 g glukoosia. Eläinrasvaa laihduttaja saa vyötäröltä.

        "syön pääasiassa hyviä hiilihydraatteja. Syynä luonnollisesti se, että elimistö kuluttaa päivässä 150 g glukoosia. Eläinrasvaa laihduttaja saa vyötäröltä."

        Tassa helppoheikiltä harhautustietoja joilla ei ole mitään tekemistä tämän palstan (Terveys > Painonhallinta) aihepiirin kanssa. Tarkoituksella saada mahdollisimman moni epäonnistumaan painonhallinnassaan.

        Elimistö kuluttaa minkä kuluttaa ja saa kuluttamansa (pääasiassa) ruuasta.

        Ihminen ei tarvitse ruuasta mitään hiilihydraatteja (eikä sokereita), niiden puuttuessa elimistö valmistaa glukoosia proteiineista ja rasvasta.

        Elimistö muuttaa aivan kaiken ylimääräisenä saadun energian, siis öljyistä, rasvoista, proteiineista kuin hiilihydraateistakin, vararavinnoks eli rasvaksi vyötärölle ja ylt'ympäriinsä.

        Mitkään hiilihydraattit (ja sokerit) eivät ole huonoja energian lähteitä. Harvat tutkimukset ovat liittäneet hiilihydraatit liikalihavuuteen. Tutkimushavainnot kertovat yleensä että suurempi hiilihydraattien saanti liittyy alhaisempaan ruumiinpainoon.

        Ihmiselle ei siis suoranaisesti koidu mitään ongelmia vaikka ei saisi ruuasta lainkaan hiilihydraatteja (tai sokereita), elimistö valmistaa glukoosia tarvittaessa proteiineista ja rasvasta. Epäsuorasti, hiilihydraattipitoisten raaka-aineiden liian vähäinen saanti kuitenkin johtaa varmuudella joidenkin suojaravinneaineiden, etenkin vesiliukoisten vitamiinien, vakavaan puutteeseen (esim: C-vitamiinin heikko saanti aiheuttaa keripukki nimisen sairauden, B-vitamiiryppään puute aiheuttaa mitä moninaisia ongelmia).

        Puhdistetut sokerit ovat puhdistettuja, niiden mukana ei tule suojaravinneaineita, mutta ne ovat mainioita energian lähteitä, sokerit auttavat suuresti kun on energian tarve, mutta ei ole mahdollista juuri silloin ruokailla. Minulla on autossa pussi sokerinpaloja tätä varten, yksi sokerinpala pala (2.6 g, ei ole halvasti luonnollisesta kaupasta) tarjoaa 10,5 kCal energiaa. Taskussa on aina pieni pussi aitoa lakua, yksi pala tarjoaa noin6 kCal energiaa. Minulla 50 kCal edistää huutavan ruokailutarpeen siirtoa noin 60 min ... 90 min verran.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No jos kerran hpv27:lla on tuo pakkomielle, niin silloin ymmärrän noi jatkuvat listausten kirjoittelut, joita yhtenään näihin ketjuihin postaa. Aloittaisi oman ketjun pakkomielteestään. Sinne voisivat sitten asiasta kiinnostuneet kommentoida.

        Nyt on pakko kysyä, että edustaako juuri hpv27 sinulle pahuuden valtaa, kun tartut kaikkeen mitä hän kirjoittaa?

        Vai onko niin, että sinulla on tarve saada agressiosi/vihasi/paha olosi purettu johonkin, ja kun joku kirjoittaa vakituisella nimimerkillä, siihen on helpompi saada tartuntapintaa kuin näihin loputtomiin Anonyymi-nimimerkkeihin.

        Kumpi vaihtoehto omasta mielestäsi menee lähemmäksi oikeaa, minä veikkaan jälkimmäistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt on pakko kysyä, että edustaako juuri hpv27 sinulle pahuuden valtaa, kun tartut kaikkeen mitä hän kirjoittaa?

        Vai onko niin, että sinulla on tarve saada agressiosi/vihasi/paha olosi purettu johonkin, ja kun joku kirjoittaa vakituisella nimimerkillä, siihen on helpompi saada tartuntapintaa kuin näihin loputtomiin Anonyymi-nimimerkkeihin.

        Kumpi vaihtoehto omasta mielestäsi menee lähemmäksi oikeaa, minä veikkaan jälkimmäistä.

        "edustaako juuri hpv27 sinulle pahuuden valtaa"

        Kiinnitän huomioni:

        1) sellaisiin kirjoituksiin joilla selvästi pyritään piilovaikuttamaan, manipuloimaan, Se on aina katalaa, ja kaikken katalinta on kun siitä aiheutuu terveydellisiä ongelmia.

        2) Aivan järjettomiin väittämiin.

        3) kirjioituksiin jotka eivät liity aihepiirin/aihealueseen (joka on palstan otsikko/nimi)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "edustaako juuri hpv27 sinulle pahuuden valtaa"

        Kiinnitän huomioni:

        1) sellaisiin kirjoituksiin joilla selvästi pyritään piilovaikuttamaan, manipuloimaan, Se on aina katalaa, ja kaikken katalinta on kun siitä aiheutuu terveydellisiä ongelmia.

        2) Aivan järjettomiin väittämiin.

        3) kirjioituksiin jotka eivät liity aihepiirin/aihealueseen (joka on palstan otsikko/nimi)

        No sittenhän sulla ei ole mitään syytä nälviä hpv27:lta silmiä päästä, eli homma hoidossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No sittenhän sulla ei ole mitään syytä nälviä hpv27:lta silmiä päästä, eli homma hoidossa.

        En minä edes katso mikä merkkijono kirjoittajan kohdalla mainitaan, Anonyymejä täällä ovat kaikki, jotkin vain ovat rekisteroityneet yksilöllisellä anonyymitunnuksella.

        Keskityn aiheseen sekä tarvittaessa väärinymmärryksiin, harhatietoihin, valheisiin, piilovaikuttamiseen ja manipulaatioon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En minä edes katso mikä merkkijono kirjoittajan kohdalla mainitaan, Anonyymejä täällä ovat kaikki, jotkin vain ovat rekisteroityneet yksilöllisellä anonyymitunnuksella.

        Keskityn aiheseen sekä tarvittaessa väärinymmärryksiin, harhatietoihin, valheisiin, piilovaikuttamiseen ja manipulaatioon.

        Kohdistin kirjoitukseni tämän kirjoittajalle:

        "No jos kerran hpv27:lla on tuo pakkomielle, niin silloin ymmärrän noi jatkuvat listausten kirjoittelut, joita yhtenään näihin ketjuihin postaa. "

        Ja kun vastasit, niin lienee kohtuullista olettaa, että tuo on juuri Sinun tekstiäsi.

        Tätä väitettä on kaiken tuon jälkeen mahdotonta pitää totena:

        "En minä edes katso mikä merkkijono kirjoittajan kohdalla mainitaan"
        Kun erikseen mainitsen kirjoittajan nimimerkin.

        Kerrot lisäksi näin:

        "Keskityn aiheseen sekä tarvittaessa väärinymmärryksiin, harhatietoihin, valheisiin, piilovaikuttamiseen ja manipulaatioon."

        Ja kun tartuit seuraavalla tavalla hpv27:n kirjoitukseen:

        "No jos kerran hpv27:lla on tuo pakkomielle, niin silloin ymmärrän noi jatkuvat listausten kirjoittelut, joita yhtenään näihin ketjuihin postaa. Aloittaisi oman ketjun pakkomielteestään. Sinne voisivat sitten asiasta kiinnostuneet kommentoida."

        Niin en nyt pysty oikeasti näkemään että olisit tuossa tarttunut väärinymmärryksiin, harhatietoihin, valheisiin, piilovaikuttamiseen tai manipulaatioon

        Vaan hyökkäsit yksilöä vastaan, perusteena pakkomielle. Tuon tason perustelulla voi tällä palstalla kirjoittaa ihan mitä vaan, jos analysoi toiselle ihmiselle käytöshäiriön.

        Mitään aihealueeseen liittyväähän kirjoituksessa ei ollut, oli vain hyökkäys toista ihmistä kohden ja vieläpä niin että on laadittu hänelle jonkinlainen analyysi, jolloin ei tarvitse perustella mitään, eikä edes kirjoittaa aiheesta.

        Mielestäni aika heikko esitys, vai mitä olet itse mieltä asiasta?


    • Anonyymi

      >>> Miksi ihmeessä näissä laihdutusketjuissa aletaan grammalleen laskemaan eri ravintoaineita? Tuskin monikaan tavallinen laihduttaja syömäänsä ruokaa punnitsee.

      Koska tavallinen kansalainen ei ymmärrä, ei halua ymmärtää tai ei välitä elintarvikkeiden ravintosisällöistä, laihduttaja epäonnistuu heti alkuunsa tai jojoilee painonsa kanssa loputtomiin. On mahdotonta aloittelijan tietää, ellei ole asiaan paneutunut, paljonko energiaa on puolikkaassa lautasellisessa pastaa, kolmessa kourallisessa riisia tai kapallisessa perunoita.

      Jos haluat tietää mitä syöt, ja paljonko saat siitä energiaa, sinä mittaat sen. Sinä luet sen tuotepaketin kyljestä, vaakan näytöltä tai mittaat sen desilitran mitalla tai tee- ja ruokalusikalla. Henkilön, jolla on addiktio ruokaan, taipumusta lihomiseen tai jolle ruoka tuo puhtaasti lohtua, mittaaminen on ainoa todellinen tapa pärjätä.

      Mitä avaukseen tulee, siinä puhutaan kahdessa kohtaa grammoista: proteiini 50 - 150 grammaa/vrk sekä öljyt 10 - 30 g/vrk. Kadunmieheltä tai -naiselta, joista 70 % on ylipainoisia, voisi kysäistä, kiinnostaako tuollainen asia tai onko tietoa. No ei kiinnosta, eikä ole tietoa; ei kai Suomen kansalaiset muutoin olisikaan niin pahasti ylipainoisia.

      100 grammaa proteiinia saa, kun syö 150 - 200 grammaa broilerin filettä, paistia tai nyhtökauraa ja 200 - 250 grammaa seitä päälle. 15 grammaa öljyä saa ruokalusikallisesta.

      >>> Tutustu sanaan ortoreksia niin tajuat mistä on kyse.

      Ortoreksiaa ei pidä sotkea avaukseen, vaikka siinä puhutaan grammoista. Sille, joka on laihtunut ilman vaakoja ihan tuosta vaan, suuret onnittelut, mutta olet onnesi kanssa yksin. Tilastot osoittavat, että suurin osa epäonnistuu sen vuoksi, että he eivät tiedä tai heitä ei kiinnosta.

      • Anonyymi

        Tuo on 96 %:sesti täyttä asiaa, hyvin harvinainen viesti tääälä helppoheikkien hiekkalaatikolla.

        Mutta lisättyjä öljyjä ja lisättyjä rasvoja ei kukaan tarvitse koskaan minkään takia, kaikki tarvittavat öljyt ja rasvat tulevat normaalisti koostetusta monipuolisesta ruokavaliosta.

        15 g/vrk lisättyä öljyä voi tarkoittaa jopa 5,5 kilon painnon nousua vuodessa.

        Rasvaa on totuttu käyttämään erityisesti levitteenä leivän päällä, kun jättää aivan turhat leivät kokonaan pois niin tätä rasvan tarvettakaan ei ole.

        Rasvaa ja öljyä on totuttu käyttämään ruuanvalmistuksessa, koska se helpottaa ruuan pilalle paistamista aivan liian korkeissa lämpötiloissa. Tähän auttaa kun valmistaa ruuat uunissa enintään 125 °C lämpötilassa. Silloin raaka-ainidenvravintotejijät eivät suuresti mene pilalla (ja uuni sekä uuninpellit eivät karstoitu koska rasvat/öljyt eivät savua eivätkä pala kiinni peltiiin, eikä siis tarvita silikonipaperia).


    • Anonyymi

      Höpön höpön teidän grammalleen laskemien ja mittaamien ravintoarvojen kanssa laihdutuksessa. Tavallinen tallaaja, kuten esim. itse olen, laihduin puolessa vuodessa 11kg, enkä mitannut mitään syömääni ravintoainetta. Laihdutuksesta on turha tehdä monimutkaista toimenpidettä.

      • Anonyymi

        Ilmeisesti söit vain vähemmän kuin ennen, söit eri ruokaa kuin ennen tai liikuit enemmän kuin ennen. Hienoa, sinulla on sisäisen vaaka tai sisäinen näkemys, jollaista monellakaan ei ole ole. Mutta todellakin ihmettelen, miksi edes vaivaudut tänne tavallisten kuolevaisten joukkoon.

        Et todellisuudessa kuitenkaan kertonut yhtään mitään kenellekään sellaiselle, joka mahdollisia ohjeita tai apua täältä hakee eli antisi keskustelulle oli tasan puhdas nolla...?! Kerro nyt edes kaikille muille se, mitä sinä teit, että painosi laski noin kaksi kiloa kuukaudessa. Tai ehkä vain olit onnekas.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ilmeisesti söit vain vähemmän kuin ennen, söit eri ruokaa kuin ennen tai liikuit enemmän kuin ennen. Hienoa, sinulla on sisäisen vaaka tai sisäinen näkemys, jollaista monellakaan ei ole ole. Mutta todellakin ihmettelen, miksi edes vaivaudut tänne tavallisten kuolevaisten joukkoon.

        Et todellisuudessa kuitenkaan kertonut yhtään mitään kenellekään sellaiselle, joka mahdollisia ohjeita tai apua täältä hakee eli antisi keskustelulle oli tasan puhdas nolla...?! Kerro nyt edes kaikille muille se, mitä sinä teit, että painosi laski noin kaksi kiloa kuukaudessa. Tai ehkä vain olit onnekas.

        Ei pelkällä onnekkuudella laihdu, kyllä sen laihtumisen eteen on jotain tehtävä, tai mieluumminkin jätettävä tekemättä. Eli syö vähemmän lihottavia ruoka-aineita, jotka kohdallani olivat hiilihydraattipitoisia. Mittailla ei tarvitse mitään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei pelkällä onnekkuudella laihdu, kyllä sen laihtumisen eteen on jotain tehtävä, tai mieluumminkin jätettävä tekemättä. Eli syö vähemmän lihottavia ruoka-aineita, jotka kohdallani olivat hiilihydraattipitoisia. Mittailla ei tarvitse mitään.

        Tuo on tavalliselle ihmiselle paljon vaikeampi tapa. Ongelmana tavalliselle lihavalle on se ruuan maku ja varsinkin hiilihydraatin ja rasvan maku yhdessä. Ja suolan. Perussuomalainen ei vain voi vastustaa tuota rasvan ja hiilihydraatin yhdistelmää, lähes mahdotonta luopua siitä. Sen näkee ns. katukuvassa.

        On oltava helpompi tapa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo on tavalliselle ihmiselle paljon vaikeampi tapa. Ongelmana tavalliselle lihavalle on se ruuan maku ja varsinkin hiilihydraatin ja rasvan maku yhdessä. Ja suolan. Perussuomalainen ei vain voi vastustaa tuota rasvan ja hiilihydraatin yhdistelmää, lähes mahdotonta luopua siitä. Sen näkee ns. katukuvassa.

        On oltava helpompi tapa.

        Jos todella on halu laihtua, niin silloin on niistä mieliteostaan luovuttava laihdutuksen ajaksi, tai ainakin vähentää ne minimiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ilmeisesti söit vain vähemmän kuin ennen, söit eri ruokaa kuin ennen tai liikuit enemmän kuin ennen. Hienoa, sinulla on sisäisen vaaka tai sisäinen näkemys, jollaista monellakaan ei ole ole. Mutta todellakin ihmettelen, miksi edes vaivaudut tänne tavallisten kuolevaisten joukkoon.

        Et todellisuudessa kuitenkaan kertonut yhtään mitään kenellekään sellaiselle, joka mahdollisia ohjeita tai apua täältä hakee eli antisi keskustelulle oli tasan puhdas nolla...?! Kerro nyt edes kaikille muille se, mitä sinä teit, että painosi laski noin kaksi kiloa kuukaudessa. Tai ehkä vain olit onnekas.

        Kannatan Anonyymi Tänään 10:47 kirjoittamaa.

        Anonyymi Tänään 10:14 ei siis mitannut grammalleen, vaan kilogrammalleen (11 kg, ei 11000 g).

        Anonyymi Tänään 10:14 kirjoittamaan ajatelmaan "Laihdutuksesta on turha tehdä monimutkaista toimenpidettä."

        Vastaan että laihdutus ei ole toimenpide, vaan pitkä prosessi. Ja kun haluaa prosessin toimivan sitä on mitattava ja säädettävä. Tietenkin, se mikä kenellekin on "turha" on, muun muassa, mielipidekysymys, Suurin osa laihduttajaista kuitenkin haluaa, että prosessi on niin lyhyt kuin mahdollista. Silloin prosessia on mitattava ja säädettävä huolellisesti, tarkasti ja usein.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kannatan Anonyymi Tänään 10:47 kirjoittamaa.

        Anonyymi Tänään 10:14 ei siis mitannut grammalleen, vaan kilogrammalleen (11 kg, ei 11000 g).

        Anonyymi Tänään 10:14 kirjoittamaan ajatelmaan "Laihdutuksesta on turha tehdä monimutkaista toimenpidettä."

        Vastaan että laihdutus ei ole toimenpide, vaan pitkä prosessi. Ja kun haluaa prosessin toimivan sitä on mitattava ja säädettävä. Tietenkin, se mikä kenellekin on "turha" on, muun muassa, mielipidekysymys, Suurin osa laihduttajaista kuitenkin haluaa, että prosessi on niin lyhyt kuin mahdollista. Silloin prosessia on mitattava ja säädettävä huolellisesti, tarkasti ja usein.

        Sinun on vaan pysyttävä näköjään tuossa mielipiteessäsi, että ruoka-aineet on mitattava ja syömiset säädettävä oikein pitkän prosessin mukaan. Eiköhän sekin riipu siitä, paljonko haluaa pudottaa painoaan ja mikä on se lähtöpaino. Puolessa vuodessa 11kg laihtunut henkilö ei varmaan ole sen kummemmin prosessoinut kertomansa mukaan koko tapahtumaa. Puolen vuoden aika ei ole pitkä prosessi ja saavutus noin hyvä ilman mitään mittauksia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinun on vaan pysyttävä näköjään tuossa mielipiteessäsi, että ruoka-aineet on mitattava ja syömiset säädettävä oikein pitkän prosessin mukaan. Eiköhän sekin riipu siitä, paljonko haluaa pudottaa painoaan ja mikä on se lähtöpaino. Puolessa vuodessa 11kg laihtunut henkilö ei varmaan ole sen kummemmin prosessoinut kertomansa mukaan koko tapahtumaa. Puolen vuoden aika ei ole pitkä prosessi ja saavutus noin hyvä ilman mitään mittauksia.

        Maltillisesti on laihduttanut, koska eihän tuossa tule edes 2kg laihtumista kuukautta kohti, eli vajaa puoli kiloa viikossa. Siinä ei ole mitään mittauksia tarvittu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maltillisesti on laihduttanut, koska eihän tuossa tule edes 2kg laihtumista kuukautta kohti, eli vajaa puoli kiloa viikossa. Siinä ei ole mitään mittauksia tarvittu.

        Eipäs vähätellä. Kaksi kiloa kuukaudessa on oikein hyvä vauhti. Enempään ei oikeastaan kannata edes pyrkiä, rauhallisempikin tahti riittää. Jos sitä pystyy jatkamaan niin laihtuu 25 kiloa vuodessa.


    • Anonyymi

      En ole minäkään koskaan mitannut grammalleen kuinka paljon olen syönyt. Lopetin laihdutuksen ajaksi pullan, leivän, pastan, perunan, ym. paljon hiilihydraatteja sisältävien ruoka-aineiden syönnin ja hyvin laihduin. Heti kun paino nousee kilonkaan, niin en syö muutamana päivänä hiilareita ja taas saan sen kilon laihdutettu pois.

    • Anonyymi

      > Jos todella on halu laihtua, niin silloin on niistä mieliteostaan luovuttava laihdutuksen ajaksi, tai ainakin vähentää ne minimiin.

      Nälkä tappaa tahdon.

      Paras tapa laihtua on syödä vähän, mutta välttää nälkää ja pysyä kylläisenä.

      Avauksen ohjeet helpottavat niitä heikkoluonteisia tavallisia ihmisiä, jotka eivät mene tahdollaan tai onnella vaikka läpi harmaan kiven. Ihmettelen tosin samalla, mistä se suomalaisten ylipaino tulee ja mistä laihduttajien ylipaino joskus on tullut, jos se tahtotila on aina niin 100 %.

      Taitaa olla niin, että ilman suunnitelmaa - on se mikä tahansa - mikään ei onnistu. Jos luovut pullasta, niin luovut pullasta, nälkä tai ei nälkää. Piste. On myös muista menetelmiä eli menköön kukin tavallaan.

      • Anonyymi

        "Paras tapa laihtua on syödä vähän, mutta välttää nälkää ja pysyä kylläisenä."

        Tuo on helppoheikin ohje, taka-ajatuksenaan on tulevan asiakaskuntansa laajentaminen.

        "Pysyä kylläisenä " on yhtä kuin "pysyä täysin tyytyväisenä", siten ei ole mahdolllista laihtua _lainkaan_. Tämä PDF: 'The Hunger Scale - Dchs.nhs.uk' esittää hyvän 10 askeleen nälkäskaalan.

        Lahtuminen edistyy hyvin hitaasti, tai ei lainkaan edisty, mikäli ei toistuvasti koe nälän tai kovan nälän tunnetta.

        Vasta sitten kun nälän tunteet ovat jyllännnet aikansa, ensin nälkä ja sitten kova nälkä, alkaa elimistössä neurobiologiset hormonaaliset prosessit jotka saavat aikaan sen että elimistö alkaa kuluttamaan vararavintoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Paras tapa laihtua on syödä vähän, mutta välttää nälkää ja pysyä kylläisenä."

        Tuo on helppoheikin ohje, taka-ajatuksenaan on tulevan asiakaskuntansa laajentaminen.

        "Pysyä kylläisenä " on yhtä kuin "pysyä täysin tyytyväisenä", siten ei ole mahdolllista laihtua _lainkaan_. Tämä PDF: 'The Hunger Scale - Dchs.nhs.uk' esittää hyvän 10 askeleen nälkäskaalan.

        Lahtuminen edistyy hyvin hitaasti, tai ei lainkaan edisty, mikäli ei toistuvasti koe nälän tai kovan nälän tunnetta.

        Vasta sitten kun nälän tunteet ovat jyllännnet aikansa, ensin nälkä ja sitten kova nälkä, alkaa elimistössä neurobiologiset hormonaaliset prosessit jotka saavat aikaan sen että elimistö alkaa kuluttamaan vararavintoa.

        > Tuo on helppoheikin ohje, taka-ajatuksenaan on tulevan asiakaskuntansa laajentaminen.

        Sanoo henkilö, joka puhuu "elimistössä alkavasta neurobiologisesta hormonaalisesta prosessista". Sanonta sopii suuhusi kuin veitsi keiton syöntiin eli lopeta heti tuollainen pelleily ja keksi jotakin omaperäisempää. Ellei siis tarkoituksesi ole naurattaa muita kuoliaaksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Paras tapa laihtua on syödä vähän, mutta välttää nälkää ja pysyä kylläisenä."

        Tuo on helppoheikin ohje, taka-ajatuksenaan on tulevan asiakaskuntansa laajentaminen.

        "Pysyä kylläisenä " on yhtä kuin "pysyä täysin tyytyväisenä", siten ei ole mahdolllista laihtua _lainkaan_. Tämä PDF: 'The Hunger Scale - Dchs.nhs.uk' esittää hyvän 10 askeleen nälkäskaalan.

        Lahtuminen edistyy hyvin hitaasti, tai ei lainkaan edisty, mikäli ei toistuvasti koe nälän tai kovan nälän tunnetta.

        Vasta sitten kun nälän tunteet ovat jyllännnet aikansa, ensin nälkä ja sitten kova nälkä, alkaa elimistössä neurobiologiset hormonaaliset prosessit jotka saavat aikaan sen että elimistö alkaa kuluttamaan vararavintoa.

        Ei hemmetti, tuolle viestille ei voi muuta kuin nauraa.


      • Anonyymi

        Niinpä syö vähemmän, mutta älä syö nälkääsi ainakaan pullaa ja mansikkakakkua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei hemmetti, tuolle viestille ei voi muuta kuin nauraa.

        On hauskaa, kun on mukavaa. Tosi hyvä että tykkäsit.

        Ja sitten seuraavaksi voit laskea viikon ajaksi energiatasoasi 30 - 50 % kun syöt samalla pelkästään mansikkakakkua. Voipi tulla nälkä eli silloin ei naurata. Vaikka pitäisi, eikö niin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Paras tapa laihtua on syödä vähän, mutta välttää nälkää ja pysyä kylläisenä."

        Tuo on helppoheikin ohje, taka-ajatuksenaan on tulevan asiakaskuntansa laajentaminen.

        "Pysyä kylläisenä " on yhtä kuin "pysyä täysin tyytyväisenä", siten ei ole mahdolllista laihtua _lainkaan_. Tämä PDF: 'The Hunger Scale - Dchs.nhs.uk' esittää hyvän 10 askeleen nälkäskaalan.

        Lahtuminen edistyy hyvin hitaasti, tai ei lainkaan edisty, mikäli ei toistuvasti koe nälän tai kovan nälän tunnetta.

        Vasta sitten kun nälän tunteet ovat jyllännnet aikansa, ensin nälkä ja sitten kova nälkä, alkaa elimistössä neurobiologiset hormonaaliset prosessit jotka saavat aikaan sen että elimistö alkaa kuluttamaan vararavintoa.

        "Paras tapa laihtua on syödä vähän, mutta välttää nälkää ja pysyä kylläisenä"

        Tuo on oikeasti hasunkurinen ajatelma, erittelen:

        Paras tapa laihtua on: 1) syödä vähän 2) mutta välttää nälkää 3) ja pysyä kylläisenä.

        (1) ja (2) eivät ole kavereita keskenään.
        (1) ja (3) eivät ole kavereita keskenään.
        (2) ja (3) ovat kavereita keskenään, mutta kumpikaan ei ole kaveri (1):n kanssa.

        Tämänlaiselle ajatusharhalle on jokin määrittelykin olemassa, en nyt muissta miksi sitä kutsutaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Paras tapa laihtua on syödä vähän, mutta välttää nälkää ja pysyä kylläisenä"

        Tuo on oikeasti hasunkurinen ajatelma, erittelen:

        Paras tapa laihtua on: 1) syödä vähän 2) mutta välttää nälkää 3) ja pysyä kylläisenä.

        (1) ja (2) eivät ole kavereita keskenään.
        (1) ja (3) eivät ole kavereita keskenään.
        (2) ja (3) ovat kavereita keskenään, mutta kumpikaan ei ole kaveri (1):n kanssa.

        Tämänlaiselle ajatusharhalle on jokin määrittelykin olemassa, en nyt muissta miksi sitä kutsutaan.

        Jos et tiedä miten 1,2 ja 3 toteutetaan samanaikaisesti, ei se tarkoita sitä että se on mahdotonta. Itseasiassa se on suht. helppoa.

        Ajatusharha on vain omassa päässäsi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos et tiedä miten 1,2 ja 3 toteutetaan samanaikaisesti, ei se tarkoita sitä että se on mahdotonta. Itseasiassa se on suht. helppoa.

        Ajatusharha on vain omassa päässäsi.

        Hyvä vastine!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Paras tapa laihtua on syödä vähän, mutta välttää nälkää ja pysyä kylläisenä"

        Tuo on oikeasti hasunkurinen ajatelma, erittelen:

        Paras tapa laihtua on: 1) syödä vähän 2) mutta välttää nälkää 3) ja pysyä kylläisenä.

        (1) ja (2) eivät ole kavereita keskenään.
        (1) ja (3) eivät ole kavereita keskenään.
        (2) ja (3) ovat kavereita keskenään, mutta kumpikaan ei ole kaveri (1):n kanssa.

        Tämänlaiselle ajatusharhalle on jokin määrittelykin olemassa, en nyt muissta miksi sitä kutsutaan.

        Et sitten lukenut avausta ollenkaan? Vai luit mutta et ymmärtänyt?


      • Anonyymi

        Paras tapa laihtua on syödä vähemmän kaloreita sisältävää ruokaa, jolloin voi syödä enemmän, mutta silti välttää nälkää ja pysyä kylläisenä.

        Lautanen voi olla kukkuroillaan herkullisia ja maukkaita ruokalajeja, kunhan sen ​ainesosissa on rasvaa ja sokeria aiempaa vähemmän .


    • Anonyymi

      Pähkinät näyttäisivät auttavan painonhallinnassa. Lokakuussa julkaistussa amerikkalaisten ja australialaisten yhteistutkimuksessa havaittiin, että noin 40 gramman päivittäinen mantelivälipala ei lihota vaan päinvastoin hillitsee ahmimisen halua.

      Tutkimuksen mukaan päivittäin pähkinöitä syövät elävät pidempään. Etenkin sydäntautikuoleman riski oli pähkinöiden ystävillä selvästi pienentynyt. Tutkimus perustui lähes 120 000 ihmisen otokseen. Heistä kerättiin tietoja yli 30 vuoden ajan.

      Pähkinöistä terveellisin on saksanpähkinä – siitäkin huolimatta, että se kuuluu joukon kaloripitoisimpiin.

      Se sisältää kaikkein eniten monityydyttymättömiä rasvahappoja, melkein puolet painostaan. Suurin osa näistä on omega-6-rasvahappoja, mutta omega-3-rasvahappojakin on lähes kymmenen prosenttia pähkinän painosta. Saksanpähkinässä on muutakin terveellistä kuin rasvat. Siinä on kaksinkertainen määrä antioksidantteja verrattuna muihin pähkinöihin. Antioksidantit auttavat elimistöä taistelemaan muun muassa tauteja vastaan.

      (HS.fi)

      • Anonyymi

        Ovat varmaan parempia napostella nälkäänsä kuin pulla.


      • Anonyymi

        Lobbauksen taustaksi:

        Vuonna 2017 mantelituotanto koko maailmassa oli 2,2 miljoonaa tonnia.
        Yhdysvallat tuotti 46% kokonaismäärästä.
        Australia on eteläisen pallonpuoliskon suurin mantelituotantoalue.
        Yhdysvalloisssa kuorittujen mantelien viennin arvo v.2016 oli 2,9 miljardia euroa.


        Painonhallinnassa 40 g/vrk mantelisatsi auttaa siten että paainonhallitsija lihoaa 240 kCal/vrk, eli yhden kilon noin 33 vuorokaudessa.


        "päivittäin pähkinöitä syövät elävät pidempään"
        "sydäntautikuoleman riski oli pähkinöiden ystävillä selvästi pienentynyt"

        Ovat helppoheikkien haittainformaatiota, pelottelua tulevan asiakaskunnan lihottamiseksi.


        "Pähkinöistä terveellisin on saksanpähkinä"

        Ja sitten helppoheikki pudotti pallon. Manteli muunnahtukin yllättäen saksanpähkinäksi. Ja painonhallinta unehtui helppoheikiltä ihan tykkänään, sen sijaan helppoheikki höpötti haittatietoa omega-3 rasvahappojakeista, haittatieto on peräisin lobbaalilta. Ja lopuksi vielä aimoannos terveyspelotttelua, helppoheikin tulevan asiakaskunnan lihottamiseksi.


    • Anonyymi

      "Mutta lisättyjä öljyjä ja lisättyjä rasvoja ei kukaan tarvitse koskaan minkään takia, kaikki tarvittavat öljyt ja rasvat tulevat normaalisti koostetusta monipuolisesta ruokavaliosta."

      Annapa nyt todellista vihjettä itseäsi paljon tyhmemmille.

      - Mitä syöt saadaksesi (Sydänliiton ja) Ruokaviraston virallisten ravitsemussuositusten mukaiset noin 8 grammaa linolihappoa vuorokaudessa ja noin 2 grammaa alfalinoleenihappoa? Siis mistä ruuasta ja paljonko?

      - Mitä syöt, jotta kertatyydyttymättömien rasvahappojen osuus olisi 10 - 20 % energiansaannista ja monityydyttymättömien rasvahappojen 5–10 E%? Siis mitä ruokaa syöt?

      - Mitä syöt, jotta tyydyttyneidenrasvahappojen saanti on alle 10 E% ja rasvojen kokonaismäärä 25–40 E%?

      "15 g/vrk lisättyä öljyä voi tarkoittaa jopa 5,5 kilon painnon nousua vuodessa."

      Miksi ihmeessä pitäisi lisätä mitään, kun suositukset puhuvat korvaamisesta? Kovat eläinperäiset rasvat korvataan pehmeillä kasvikunnan tuotteilla.

      Kun rasvaa korvataan, se ei ole mikään lisä, eikä korvaamisesta liho. Lopeta siis ihmisten pelottelu, ole hyvä.

      • Anonyymi

        Lainaus: "Mitä syöt saadaksesi (Sydänliiton ja) Ruokaviraston virallisten ravitsemussuositusten mukaiset...."

        Tuo anomyymi, jolta asiaa kysytään tosi usein, ei vastaa, koska ei kykene vastaamaan. Hän viittaa usein kananmunien, kanannahan sekä satunnaiseen kalan syöntiin, joka siis on väitteenä täysin sietämätön. Kanamunat ja kala ovat oikein syötyinä erinomaisia elintarvikkeita, kanannahka puolestaan oeikein huono.

        Lainaus: ""päivittäin pähkinöitä syövät elävät pidempään.... sydäntautikuoleman riski oli pähkinöiden ystävillä selvästi pienentynyt"

        Tämä on Hesarin lainaamien tutkimusten mukaan totta.

        Lainaus: "Ovat helppoheikkien haittainformaatiota, pelottelua tulevan asiakaskunnan lihottamiseksi.

        Tutkijat ovat siis helppoheikkejä, ja Hesari on helppoheikkien talutushihnassa. OK.

        Lainaus: "Pähkinöistä terveellisin on saksanpähkinä."

        Näin siis kirjoittaa Hesari artikkelissaan tutkimisten pohjalta.

        Lainaus: "Ja sitten helppoheikki pudotti pallon."

        Anonyymin mukaan Hesari on joko helppoheikki tai helppoheikkien talutushihnassa. OK; anonyymi on puhunut, mutta ei perustellut mitään.


      • Anonyymi

        Jatkat samaa jankuttamista, jo toista viikkoa, jätän jo monen kertaan jankuttamasi haittatiedot tässä huomiotta.

        Ruokavalioni perustuu/rakentuu lähinnä USA:n ja UK:n terveysviranomaisten sekä k.o maiden valtiollisten tutkimuslaitosten tarjoamiin tietoihin/ohjeisiin. Mutta lisäksi käytän m.m maalaisjärkeä, ja teen lähdearviointia.

        Esimerkki 1: Kun USA:ssa minunlaiselle henkilölle suositellaan C-vitamiinia noin 90 mg/vrk mutta Briteissä vain noin 40 mg/vrk, niin tämä herättää minussa kysymyksen: Miksi noin valtava ero? Ihmiset eivät voi olla niin paljon erilaisia ko maissa että tarvitsisivat niin erilailla ko vitamiinia. Yhtenä selityksenä on, että USA:ssa on valtava appelsiini/mandariini (orange) teollisuus yhdistettynä siihen että siellä (kuten meilläkin) ihmiset mieltävät ne hyviksi C-vitamiin lähteeksi, ja UK:ssa puolestaan ei pahemmin k.o hedelmäteollisuutta ole. Joten on ilmeistä että USA:ssa hedelmäteollisuus on saanut lobbailtua yli kaksinkertaisen suosituksen C-vitamiinille. Noh, minulla C-vitaminin minimitavoite-arvo on (90 40)/2 = 65 mg, ja saan sen yleensä paprikasta, höyrystetystä parsakaalista (keittäminen liuottaa vesiliukoiset vitamiinit tehokkasti pois) tai tomaatista.

        Esimerkki 2: Suomessa ei ole lainkaan virallista suositusta monille tärkeistä suojaravinneaineista. Jos noudattaisin sinun palvomiasi Suomen Virallisia Suosituksia, voisi vajeeni niiden osalta olla valtava ja suuresti haitallinen. Muun muaassa K-vitamiini on yksi sellainen jolle Ruokavirasto ei ole laatinut suositusta, K-vitamiinin puute saattaa esim. aiheuttaa aivoinfarkin sattuessa kuoleman, mutta jos saanti on oikella tasolla saattaa vain tuntua päässä pieni napsahdus, tai jotain siltä väliltä. K-vitamiini -ryppäällä on paljon muitakin ruumiin ja mielen terveyttä ylläpitäviä vaikutuksia. USA:ssa suositus minulle on 120 µg/vrk, UK:ssa se on 1 µg/vrk jokaista kehon paino-kg:tä kohden. Saan noiden keskiarvon kuivatuista basilika-, oregano- ja timjami- yrteistä (niissä on kussakin erilaisia K-vitamiini -yhdisteitä).

        Esimerkki 3: Saan tarvitsemani rasvahapot pääasiasa lohesta, sillistä, makrillista, ja anjoviksesta, Brittien terveysviranomaisten suosituksia noudatellen. Muun muassa noista merenantimista saa runsaasti EPA sekä DHA rasvahappoja jotka ovat elimistölle erityisen tärkeitä omega-3 jakeita, elimistö ei niitä kykene valmistamaan lainkaan eikä kykene niitä muodostamaan edes LA ja ALA rasvahapoista kuin niukasti/riittämättömästi. Elimistölle välttämättömät EPA sekä DHA rasvahapot on saatava ruokavalioon sisältyvien kaloen öljyistä koska muita lähteitä joista riittävä määrä olisi järkevästi saatavissa ei ole olemassa.


        "Kun rasvaa korvataan, se ei ole mikään lisä, eikä korvaamisesta liho"

        Tuokin jakamasi haittatieto on "keskusteltu" aiemmin useampaan kertaan, mutta vielä kerran:

        Kun henkilö korvaa vaikkapa voin (tai muun levitteen) jollakin öljyllä niin: Millainen mahtaa olla suutuntuma esimerkiksi ruispalan tai näkkileivän päällä?

        Lisäksi, lähes kaikki jo käyttää, aivan turhaan, jotain lisättyä öljyjä ruuan valmistuksen apuna jotta saa paistettua raaka-aineet pilalle aivan liian korkeissa lämpötiloissa. Ja ne harvat jotka käyttävät kovaa rasvaa paistamisessa eivät käytä siihen 20 g suurusta klönttiä, joten hekään eivät voi korvata lisättyä rasvaa millään lamppuöljyllä. Korvaaminen on siis käytännössä vain höpinää.

        Lisättyjen öljyjen ja lisättyjen rasvojen suositteleminen, etenkin laihduttajalle ja painonhallitsijalle, on kavalaa ja valheellista.

        Ja on se kavalaa ja valhellista muitakin kohtaan, koska lisätyt öljyt ja lisätyty rasvat vain lihottavat. 20 g/vrk lisättyä öljyä tarkoittaa käytännöllisesti katsoen 177 kCal/vrk lisäystä energian saantiin vuorokaudessa. Pahimmillaan siis 1 kg painon nousua per jokainen 22 vrk.

        Aivan kaikki tarvittavat rasvahapot saadaan normaalista, monipuolisesti koostetusta ruokavaliosta.

        Sinun palvomasi Ruokavirasto on muuten aivan saman tason vitsi kuin Suomen (kunnallinen) terveysasema "palvelu". Kun vertaa siihen mitä USA ja UK tarjoaa. Tietenkin, koska niissä työskentelee valtavat määrät ihmisiä asian äärellä, ja heillä on käytössään läjäpäin tekniikan viimeisillä ihmeillä varustettuja korkean tason labroja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jatkat samaa jankuttamista, jo toista viikkoa, jätän jo monen kertaan jankuttamasi haittatiedot tässä huomiotta.

        Ruokavalioni perustuu/rakentuu lähinnä USA:n ja UK:n terveysviranomaisten sekä k.o maiden valtiollisten tutkimuslaitosten tarjoamiin tietoihin/ohjeisiin. Mutta lisäksi käytän m.m maalaisjärkeä, ja teen lähdearviointia.

        Esimerkki 1: Kun USA:ssa minunlaiselle henkilölle suositellaan C-vitamiinia noin 90 mg/vrk mutta Briteissä vain noin 40 mg/vrk, niin tämä herättää minussa kysymyksen: Miksi noin valtava ero? Ihmiset eivät voi olla niin paljon erilaisia ko maissa että tarvitsisivat niin erilailla ko vitamiinia. Yhtenä selityksenä on, että USA:ssa on valtava appelsiini/mandariini (orange) teollisuus yhdistettynä siihen että siellä (kuten meilläkin) ihmiset mieltävät ne hyviksi C-vitamiin lähteeksi, ja UK:ssa puolestaan ei pahemmin k.o hedelmäteollisuutta ole. Joten on ilmeistä että USA:ssa hedelmäteollisuus on saanut lobbailtua yli kaksinkertaisen suosituksen C-vitamiinille. Noh, minulla C-vitaminin minimitavoite-arvo on (90 40)/2 = 65 mg, ja saan sen yleensä paprikasta, höyrystetystä parsakaalista (keittäminen liuottaa vesiliukoiset vitamiinit tehokkasti pois) tai tomaatista.

        Esimerkki 2: Suomessa ei ole lainkaan virallista suositusta monille tärkeistä suojaravinneaineista. Jos noudattaisin sinun palvomiasi Suomen Virallisia Suosituksia, voisi vajeeni niiden osalta olla valtava ja suuresti haitallinen. Muun muaassa K-vitamiini on yksi sellainen jolle Ruokavirasto ei ole laatinut suositusta, K-vitamiinin puute saattaa esim. aiheuttaa aivoinfarkin sattuessa kuoleman, mutta jos saanti on oikella tasolla saattaa vain tuntua päässä pieni napsahdus, tai jotain siltä väliltä. K-vitamiini -ryppäällä on paljon muitakin ruumiin ja mielen terveyttä ylläpitäviä vaikutuksia. USA:ssa suositus minulle on 120 µg/vrk, UK:ssa se on 1 µg/vrk jokaista kehon paino-kg:tä kohden. Saan noiden keskiarvon kuivatuista basilika-, oregano- ja timjami- yrteistä (niissä on kussakin erilaisia K-vitamiini -yhdisteitä).

        Esimerkki 3: Saan tarvitsemani rasvahapot pääasiasa lohesta, sillistä, makrillista, ja anjoviksesta, Brittien terveysviranomaisten suosituksia noudatellen. Muun muassa noista merenantimista saa runsaasti EPA sekä DHA rasvahappoja jotka ovat elimistölle erityisen tärkeitä omega-3 jakeita, elimistö ei niitä kykene valmistamaan lainkaan eikä kykene niitä muodostamaan edes LA ja ALA rasvahapoista kuin niukasti/riittämättömästi. Elimistölle välttämättömät EPA sekä DHA rasvahapot on saatava ruokavalioon sisältyvien kaloen öljyistä koska muita lähteitä joista riittävä määrä olisi järkevästi saatavissa ei ole olemassa.


        "Kun rasvaa korvataan, se ei ole mikään lisä, eikä korvaamisesta liho"

        Tuokin jakamasi haittatieto on "keskusteltu" aiemmin useampaan kertaan, mutta vielä kerran:

        Kun henkilö korvaa vaikkapa voin (tai muun levitteen) jollakin öljyllä niin: Millainen mahtaa olla suutuntuma esimerkiksi ruispalan tai näkkileivän päällä?

        Lisäksi, lähes kaikki jo käyttää, aivan turhaan, jotain lisättyä öljyjä ruuan valmistuksen apuna jotta saa paistettua raaka-aineet pilalle aivan liian korkeissa lämpötiloissa. Ja ne harvat jotka käyttävät kovaa rasvaa paistamisessa eivät käytä siihen 20 g suurusta klönttiä, joten hekään eivät voi korvata lisättyä rasvaa millään lamppuöljyllä. Korvaaminen on siis käytännössä vain höpinää.

        Lisättyjen öljyjen ja lisättyjen rasvojen suositteleminen, etenkin laihduttajalle ja painonhallitsijalle, on kavalaa ja valheellista.

        Ja on se kavalaa ja valhellista muitakin kohtaan, koska lisätyt öljyt ja lisätyty rasvat vain lihottavat. 20 g/vrk lisättyä öljyä tarkoittaa käytännöllisesti katsoen 177 kCal/vrk lisäystä energian saantiin vuorokaudessa. Pahimmillaan siis 1 kg painon nousua per jokainen 22 vrk.

        Aivan kaikki tarvittavat rasvahapot saadaan normaalista, monipuolisesti koostetusta ruokavaliosta.

        Sinun palvomasi Ruokavirasto on muuten aivan saman tason vitsi kuin Suomen (kunnallinen) terveysasema "palvelu". Kun vertaa siihen mitä USA ja UK tarjoaa. Tietenkin, koska niissä työskentelee valtavat määrät ihmisiä asian äärellä, ja heillä on käytössään läjäpäin tekniikan viimeisillä ihmeillä varustettuja korkean tason labroja.

        Kyllä on vaikeaa ortoreksian omaavilla ruokailut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jatkat samaa jankuttamista, jo toista viikkoa, jätän jo monen kertaan jankuttamasi haittatiedot tässä huomiotta.

        Ruokavalioni perustuu/rakentuu lähinnä USA:n ja UK:n terveysviranomaisten sekä k.o maiden valtiollisten tutkimuslaitosten tarjoamiin tietoihin/ohjeisiin. Mutta lisäksi käytän m.m maalaisjärkeä, ja teen lähdearviointia.

        Esimerkki 1: Kun USA:ssa minunlaiselle henkilölle suositellaan C-vitamiinia noin 90 mg/vrk mutta Briteissä vain noin 40 mg/vrk, niin tämä herättää minussa kysymyksen: Miksi noin valtava ero? Ihmiset eivät voi olla niin paljon erilaisia ko maissa että tarvitsisivat niin erilailla ko vitamiinia. Yhtenä selityksenä on, että USA:ssa on valtava appelsiini/mandariini (orange) teollisuus yhdistettynä siihen että siellä (kuten meilläkin) ihmiset mieltävät ne hyviksi C-vitamiin lähteeksi, ja UK:ssa puolestaan ei pahemmin k.o hedelmäteollisuutta ole. Joten on ilmeistä että USA:ssa hedelmäteollisuus on saanut lobbailtua yli kaksinkertaisen suosituksen C-vitamiinille. Noh, minulla C-vitaminin minimitavoite-arvo on (90 40)/2 = 65 mg, ja saan sen yleensä paprikasta, höyrystetystä parsakaalista (keittäminen liuottaa vesiliukoiset vitamiinit tehokkasti pois) tai tomaatista.

        Esimerkki 2: Suomessa ei ole lainkaan virallista suositusta monille tärkeistä suojaravinneaineista. Jos noudattaisin sinun palvomiasi Suomen Virallisia Suosituksia, voisi vajeeni niiden osalta olla valtava ja suuresti haitallinen. Muun muaassa K-vitamiini on yksi sellainen jolle Ruokavirasto ei ole laatinut suositusta, K-vitamiinin puute saattaa esim. aiheuttaa aivoinfarkin sattuessa kuoleman, mutta jos saanti on oikella tasolla saattaa vain tuntua päässä pieni napsahdus, tai jotain siltä väliltä. K-vitamiini -ryppäällä on paljon muitakin ruumiin ja mielen terveyttä ylläpitäviä vaikutuksia. USA:ssa suositus minulle on 120 µg/vrk, UK:ssa se on 1 µg/vrk jokaista kehon paino-kg:tä kohden. Saan noiden keskiarvon kuivatuista basilika-, oregano- ja timjami- yrteistä (niissä on kussakin erilaisia K-vitamiini -yhdisteitä).

        Esimerkki 3: Saan tarvitsemani rasvahapot pääasiasa lohesta, sillistä, makrillista, ja anjoviksesta, Brittien terveysviranomaisten suosituksia noudatellen. Muun muassa noista merenantimista saa runsaasti EPA sekä DHA rasvahappoja jotka ovat elimistölle erityisen tärkeitä omega-3 jakeita, elimistö ei niitä kykene valmistamaan lainkaan eikä kykene niitä muodostamaan edes LA ja ALA rasvahapoista kuin niukasti/riittämättömästi. Elimistölle välttämättömät EPA sekä DHA rasvahapot on saatava ruokavalioon sisältyvien kaloen öljyistä koska muita lähteitä joista riittävä määrä olisi järkevästi saatavissa ei ole olemassa.


        "Kun rasvaa korvataan, se ei ole mikään lisä, eikä korvaamisesta liho"

        Tuokin jakamasi haittatieto on "keskusteltu" aiemmin useampaan kertaan, mutta vielä kerran:

        Kun henkilö korvaa vaikkapa voin (tai muun levitteen) jollakin öljyllä niin: Millainen mahtaa olla suutuntuma esimerkiksi ruispalan tai näkkileivän päällä?

        Lisäksi, lähes kaikki jo käyttää, aivan turhaan, jotain lisättyä öljyjä ruuan valmistuksen apuna jotta saa paistettua raaka-aineet pilalle aivan liian korkeissa lämpötiloissa. Ja ne harvat jotka käyttävät kovaa rasvaa paistamisessa eivät käytä siihen 20 g suurusta klönttiä, joten hekään eivät voi korvata lisättyä rasvaa millään lamppuöljyllä. Korvaaminen on siis käytännössä vain höpinää.

        Lisättyjen öljyjen ja lisättyjen rasvojen suositteleminen, etenkin laihduttajalle ja painonhallitsijalle, on kavalaa ja valheellista.

        Ja on se kavalaa ja valhellista muitakin kohtaan, koska lisätyt öljyt ja lisätyty rasvat vain lihottavat. 20 g/vrk lisättyä öljyä tarkoittaa käytännöllisesti katsoen 177 kCal/vrk lisäystä energian saantiin vuorokaudessa. Pahimmillaan siis 1 kg painon nousua per jokainen 22 vrk.

        Aivan kaikki tarvittavat rasvahapot saadaan normaalista, monipuolisesti koostetusta ruokavaliosta.

        Sinun palvomasi Ruokavirasto on muuten aivan saman tason vitsi kuin Suomen (kunnallinen) terveysasema "palvelu". Kun vertaa siihen mitä USA ja UK tarjoaa. Tietenkin, koska niissä työskentelee valtavat määrät ihmisiä asian äärellä, ja heillä on käytössään läjäpäin tekniikan viimeisillä ihmeillä varustettuja korkean tason labroja.

        Kiitos. Hyvä vastaus, en ole kaikesta samaa mieltä, mutta hyvin perusteltu ja hyvin paneuduttu mm. K-vitamiinin osalta!

        Saat pitää ilman muuta omat mielipiteesi, ja tästä on turha jankata, sillä sain kaiken haluamani tiedon. En ole jumittunut Ruokavirastoon.

        Annan sinulle kuitenkin yhden vihjeen, kun sinulla tiedonhalua tuntuu olevan. Tutustu kalliisiin ja eniten polyfenoleja sisältäviin oliiviöljyihin, sillä kaikki öljyt eivät ole tasa-arvoisia - edes lamppuöljyinä. En tyrkytä mitään, mutta parhaat ulkomailta tilattavat öljyt eivät ole energian lähde vaan nimenomaan polyfenolien lähde, joissa on valtavia eroja. Suomalainen market ei ymmärrä tästä asiasta mitään, tuskin edes luontaistuotekaupat. "Parhaat" öljyt - en edelleenkään tyrkýtä - ovat maukkaita ja niissä on pippurimainen, chilmäinen ja jopa lääkemäinen maku. Kyse on yleensä olekantaalista, joka toimii myös kipulääkkeen ominaisuudessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos. Hyvä vastaus, en ole kaikesta samaa mieltä, mutta hyvin perusteltu ja hyvin paneuduttu mm. K-vitamiinin osalta!

        Saat pitää ilman muuta omat mielipiteesi, ja tästä on turha jankata, sillä sain kaiken haluamani tiedon. En ole jumittunut Ruokavirastoon.

        Annan sinulle kuitenkin yhden vihjeen, kun sinulla tiedonhalua tuntuu olevan. Tutustu kalliisiin ja eniten polyfenoleja sisältäviin oliiviöljyihin, sillä kaikki öljyt eivät ole tasa-arvoisia - edes lamppuöljyinä. En tyrkytä mitään, mutta parhaat ulkomailta tilattavat öljyt eivät ole energian lähde vaan nimenomaan polyfenolien lähde, joissa on valtavia eroja. Suomalainen market ei ymmärrä tästä asiasta mitään, tuskin edes luontaistuotekaupat. "Parhaat" öljyt - en edelleenkään tyrkýtä - ovat maukkaita ja niissä on pippurimainen, chilmäinen ja jopa lääkemäinen maku. Kyse on yleensä olekantaalista, joka toimii myös kipulääkkeen ominaisuudessa.

        Faktaa oliiviöljyistä löytyy esim: 'The Olive Oil Source' yhdistyksen julkaisemasta dokumentissa 'Product Grade Definitions' eli suoraan pedon kidasta. Kyseessä on USA:n OO-yhdistys mutta kaikki OO-häärääjät käyttävät samoja kriteereitä jotka laatii: International Olive Council (IOC).

        Ihmisravinnoksi kelpuutetut oliiviöljyt yleensä ovat niitä jossa on merkkijono "virgin", eli:

        - Virgin Olive Oil, (VOO)
        - Extra Virgin Olive Oil, (EVOO)

        Muttta joissakin maissa ruokakaupoissa on yllämainittujen kanssa samalla hyllyllä myytävänä ihmisravinnoksi myös tuotetta:

        - Olive Oil, (OO)

        Oliiviöljyt ovat erittäin agaresiivisesti markkinoitu ja tuotteistettu aines. Markkinamiehet ovat siis luoneet sekavan, pääasiassa aistinvaraisen "laatu" asteikon, sekä repäisseet yhden määreen käyttöönsä aivan toisesta asiayhteydestä (kemiasta). Näistä on sitten kuluttajien mielissä syntynyt erilaisia harhakäsityksiä.

        On hyvin yleinen harhaluulo, että merkkijonot "extra" tai "virgin", tai niiden puute, tarkoittaisivat jotain merkittävää ja/tai konkreettista. Niin ei ole. Nuo "laatu"määreet mätkäisee kuhunkin tuotantoerään "arvovaltainen" maistelija / haistelija -raati, joka arvoi satsia aivan samaan tapaan kuin esim. viinejä arvioidaan. Minulla on sellaisia havaintoja että "arvovaltainen" raati koostuu, ainakin suurtarhoilla, vain omasta henkilökunnasta.

        Toinen hyvin yleinen harhaluulo on että oliiviöljy"laaduissa" olisi jotain eroa happamuuden suhteen (siis kemian pH arvosta). Ei ole. OO:n "happamuus" ilmoitetaan %-yksiköinä ja tarkoittaa, että se tilavuusmäärä öljystä on eltaantunut/härskiintynyt, ei mitään muuta. Eltaantunut osuus ei ole vaaraksi, ei haise, ei maistu, mutta eltaantunut on ikävä sana myytävän tuotteen kyljessä, joten markkinamiehet ovat keksineet uusiokäyttää sanaa happamuus (free acidity), eltaantumiselle. Sille on epäsuorasti mitattavat raja-arvot määritelty, en tiedä miksi, luulen että vähemmän eltaantunut EVOO vanhenee vähän hitaammmin kuin enemmän eltaantunut VOO. Tämä tietääkseni on ainoa mittauksin tutkittava suure jonka "arvovaltainen" raati ottaa huomioon "laatu"määrettä mätkäistessään.

        Makueroja, ja muitakin laatueroja OO:ssa on, tietenkin. Ne johtuvat ilmasto-eroista, maaperä-eroista, lannoite-eroita j.n.e. Ihmisen aineenvaihdunnan kannalta, niissä öljyissä jotka on hyväksytty ihmisravinnoksi, ei ole mitään tieteellisesti tutkittua eroa esitetty olevan. Eroa on maun lisäksi mielikuvissa ja hinnassa.

        Kaikki ruokakaupan öljyt -hyllyltä löytyvät oliiviöljyt ovat varsin kelvollisia ihovaurioiden hoitoon (parempia kuin monet apteekin voiteet, mutta huonompia kuin muutamat hyvät apteekin voiteet) sekä erinomaisia ihon ruskettamiseen auringossa. Ja toimivat mainiosti diesel moottorin polttoaineena.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Faktaa oliiviöljyistä löytyy esim: 'The Olive Oil Source' yhdistyksen julkaisemasta dokumentissa 'Product Grade Definitions' eli suoraan pedon kidasta. Kyseessä on USA:n OO-yhdistys mutta kaikki OO-häärääjät käyttävät samoja kriteereitä jotka laatii: International Olive Council (IOC).

        Ihmisravinnoksi kelpuutetut oliiviöljyt yleensä ovat niitä jossa on merkkijono "virgin", eli:

        - Virgin Olive Oil, (VOO)
        - Extra Virgin Olive Oil, (EVOO)

        Muttta joissakin maissa ruokakaupoissa on yllämainittujen kanssa samalla hyllyllä myytävänä ihmisravinnoksi myös tuotetta:

        - Olive Oil, (OO)

        Oliiviöljyt ovat erittäin agaresiivisesti markkinoitu ja tuotteistettu aines. Markkinamiehet ovat siis luoneet sekavan, pääasiassa aistinvaraisen "laatu" asteikon, sekä repäisseet yhden määreen käyttöönsä aivan toisesta asiayhteydestä (kemiasta). Näistä on sitten kuluttajien mielissä syntynyt erilaisia harhakäsityksiä.

        On hyvin yleinen harhaluulo, että merkkijonot "extra" tai "virgin", tai niiden puute, tarkoittaisivat jotain merkittävää ja/tai konkreettista. Niin ei ole. Nuo "laatu"määreet mätkäisee kuhunkin tuotantoerään "arvovaltainen" maistelija / haistelija -raati, joka arvoi satsia aivan samaan tapaan kuin esim. viinejä arvioidaan. Minulla on sellaisia havaintoja että "arvovaltainen" raati koostuu, ainakin suurtarhoilla, vain omasta henkilökunnasta.

        Toinen hyvin yleinen harhaluulo on että oliiviöljy"laaduissa" olisi jotain eroa happamuuden suhteen (siis kemian pH arvosta). Ei ole. OO:n "happamuus" ilmoitetaan %-yksiköinä ja tarkoittaa, että se tilavuusmäärä öljystä on eltaantunut/härskiintynyt, ei mitään muuta. Eltaantunut osuus ei ole vaaraksi, ei haise, ei maistu, mutta eltaantunut on ikävä sana myytävän tuotteen kyljessä, joten markkinamiehet ovat keksineet uusiokäyttää sanaa happamuus (free acidity), eltaantumiselle. Sille on epäsuorasti mitattavat raja-arvot määritelty, en tiedä miksi, luulen että vähemmän eltaantunut EVOO vanhenee vähän hitaammmin kuin enemmän eltaantunut VOO. Tämä tietääkseni on ainoa mittauksin tutkittava suure jonka "arvovaltainen" raati ottaa huomioon "laatu"määrettä mätkäistessään.

        Makueroja, ja muitakin laatueroja OO:ssa on, tietenkin. Ne johtuvat ilmasto-eroista, maaperä-eroista, lannoite-eroita j.n.e. Ihmisen aineenvaihdunnan kannalta, niissä öljyissä jotka on hyväksytty ihmisravinnoksi, ei ole mitään tieteellisesti tutkittua eroa esitetty olevan. Eroa on maun lisäksi mielikuvissa ja hinnassa.

        Kaikki ruokakaupan öljyt -hyllyltä löytyvät oliiviöljyt ovat varsin kelvollisia ihovaurioiden hoitoon (parempia kuin monet apteekin voiteet, mutta huonompia kuin muutamat hyvät apteekin voiteet) sekä erinomaisia ihon ruskettamiseen auringossa. Ja toimivat mainiosti diesel moottorin polttoaineena.

        Homma on mennyt näköjään aivan överiksi; menee niin asian vierestä kuin vain voi mennä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Homma on mennyt näköjään aivan överiksi; menee niin asian vierestä kuin vain voi mennä.

        "Homma on mennyt näköjään aivan överiksi; menee niin asian vierestä kuin vain voi mennä."

        Niin on. Painonhallitsijoille ei todellakaan pitisi tuputtaa mitään öjlyjä tai päihkinoitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Homma on mennyt näköjään aivan överiksi; menee niin asian vierestä kuin vain voi mennä."

        Niin on. Painonhallitsijoille ei todellakaan pitisi tuputtaa mitään öjlyjä tai päihkinoitä.

        No missä sitä on tuputettu?

        Pitää olla harvinaisen vähätaitoinen, ellei ymmärrä lisäämisen ja korvaamisen eroa. Kanannahka, lamppuöljy, valaantraani ja tavallinen silava kannattaa aina KORVATA kasviöljyillä ja pähkinöillä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos. Hyvä vastaus, en ole kaikesta samaa mieltä, mutta hyvin perusteltu ja hyvin paneuduttu mm. K-vitamiinin osalta!

        Saat pitää ilman muuta omat mielipiteesi, ja tästä on turha jankata, sillä sain kaiken haluamani tiedon. En ole jumittunut Ruokavirastoon.

        Annan sinulle kuitenkin yhden vihjeen, kun sinulla tiedonhalua tuntuu olevan. Tutustu kalliisiin ja eniten polyfenoleja sisältäviin oliiviöljyihin, sillä kaikki öljyt eivät ole tasa-arvoisia - edes lamppuöljyinä. En tyrkytä mitään, mutta parhaat ulkomailta tilattavat öljyt eivät ole energian lähde vaan nimenomaan polyfenolien lähde, joissa on valtavia eroja. Suomalainen market ei ymmärrä tästä asiasta mitään, tuskin edes luontaistuotekaupat. "Parhaat" öljyt - en edelleenkään tyrkýtä - ovat maukkaita ja niissä on pippurimainen, chilmäinen ja jopa lääkemäinen maku. Kyse on yleensä olekantaalista, joka toimii myös kipulääkkeen ominaisuudessa.

        "Parhaat" öljyt - en edelleenkään tyrkýtä - ovat maukkaita ja niissä on pippurimainen, chilmäinen ja jopa lääkemäinen maku"

        Jos missä tahansa ihmisen sisäiseen käyttöön kelpuutetussa öljyssä/rasvassa on läääkeeenomainen/kemikaalinomainen maku- tai hajuvirhe, niin se on syytä viedä takaisin kauppaan ja vaatia tutkittavaksi. On mahdollista esim. että luku- ja kirjoitustaidoton siirtotyöläinen on ruskuttanut oliivien päälle hyönteismykkyä (markkinamiesten kielellä kasvinsuojelulainetta) suoraan tiivisteena, vaikka se pitäisi laimentaa vedellä suhteessa 1:500, tai on mättännyt nainnoitteen sekaan lannoitteenedistelyainetta valtavasti liikaa.

        Oliiviöljyihin liitetyistä väitteistä ja/tai uskomuksista vielä. Vahvana elää sellaiset luulot/haittatiedot, että EVOO:ssa merkkijono "extra" tarkoittaisi öljyn olevan:

        1) ensimmäisen prässäyksen saanto. (Joten VOO olisi sitten toisen präsäyksen saanto, tätä toista prässäystä ei yleensä ei väitetä ääneen, vaan annetaan asiakkaan siten väärinymmärtää).

        2) saantia ensimmäisestä prässäyksestä, sen aivan alkuvaiheessa saatua satsia.

        Eivät ole. Vaan "arvovaltainen" raati mätkäisee nämä "esxtra"ja "virgin" "laatu"määreet kuten kirjoitin toisessa viestissäni, pääasiassa aistinvaraisesti. Erityisen humoristikseksi nuo luulot/haittatiedot tekee se, että aivan kaikki ihmisen käyttöön kelpuutetut öiliiviöljy"laadut" saadaan ensimmäisessä prässäyksesta.

        Mäskille joka "ensimmäisestä" prässäysestä jää jäljelle on monta käyttöätapaa, sitä voidaan esim. elvytellä kemiallisesti ja sitten prässätä jolloin saadaan "laatua" Lampante Olive Oil (LOO) ja jos siihen vain lisätään siemeneksi jotain vähän paremman "laadun" oliivilöjyä ja sitten prässätään niin saadaan "laatua" Lampante Virgin Olive Oil (LVOO) . Yleensä mäski prosessoidaan tarhalle lannoitteeksi tai käytetään ruokateollisuuden raaka-aineena. "Lampante" on italiaa ja tarkottaa väkevää/kitkerää/pahanmakusista.

        Merkkijonon "virgin" pitäsi tarkoittaa, että ainoastaan mekaanista menetelmää on käytetty öljyn aikaansaamiseksi, siis prässäys joko lämpöä hyväksi käyttäen tai kylmänä. Mutta "virgin" saantoa kuitenkin saatetaan nykyään tehostaa alipaineprässäyksellä joka ei ole puhtaasti mekaaninen, kaikki alipainepumput höyrystävät vakuumiöljyjään alipainepuolelle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Parhaat" öljyt - en edelleenkään tyrkýtä - ovat maukkaita ja niissä on pippurimainen, chilmäinen ja jopa lääkemäinen maku"

        Jos missä tahansa ihmisen sisäiseen käyttöön kelpuutetussa öljyssä/rasvassa on läääkeeenomainen/kemikaalinomainen maku- tai hajuvirhe, niin se on syytä viedä takaisin kauppaan ja vaatia tutkittavaksi. On mahdollista esim. että luku- ja kirjoitustaidoton siirtotyöläinen on ruskuttanut oliivien päälle hyönteismykkyä (markkinamiesten kielellä kasvinsuojelulainetta) suoraan tiivisteena, vaikka se pitäisi laimentaa vedellä suhteessa 1:500, tai on mättännyt nainnoitteen sekaan lannoitteenedistelyainetta valtavasti liikaa.

        Oliiviöljyihin liitetyistä väitteistä ja/tai uskomuksista vielä. Vahvana elää sellaiset luulot/haittatiedot, että EVOO:ssa merkkijono "extra" tarkoittaisi öljyn olevan:

        1) ensimmäisen prässäyksen saanto. (Joten VOO olisi sitten toisen präsäyksen saanto, tätä toista prässäystä ei yleensä ei väitetä ääneen, vaan annetaan asiakkaan siten väärinymmärtää).

        2) saantia ensimmäisestä prässäyksestä, sen aivan alkuvaiheessa saatua satsia.

        Eivät ole. Vaan "arvovaltainen" raati mätkäisee nämä "esxtra"ja "virgin" "laatu"määreet kuten kirjoitin toisessa viestissäni, pääasiassa aistinvaraisesti. Erityisen humoristikseksi nuo luulot/haittatiedot tekee se, että aivan kaikki ihmisen käyttöön kelpuutetut öiliiviöljy"laadut" saadaan ensimmäisessä prässäyksesta.

        Mäskille joka "ensimmäisestä" prässäysestä jää jäljelle on monta käyttöätapaa, sitä voidaan esim. elvytellä kemiallisesti ja sitten prässätä jolloin saadaan "laatua" Lampante Olive Oil (LOO) ja jos siihen vain lisätään siemeneksi jotain vähän paremman "laadun" oliivilöjyä ja sitten prässätään niin saadaan "laatua" Lampante Virgin Olive Oil (LVOO) . Yleensä mäski prosessoidaan tarhalle lannoitteeksi tai käytetään ruokateollisuuden raaka-aineena. "Lampante" on italiaa ja tarkottaa väkevää/kitkerää/pahanmakusista.

        Merkkijonon "virgin" pitäsi tarkoittaa, että ainoastaan mekaanista menetelmää on käytetty öljyn aikaansaamiseksi, siis prässäys joko lämpöä hyväksi käyttäen tai kylmänä. Mutta "virgin" saantoa kuitenkin saatetaan nykyään tehostaa alipaineprässäyksellä joka ei ole puhtaasti mekaaninen, kaikki alipainepumput höyrystävät vakuumiöljyjään alipainepuolelle.

        >>> Jos missä tahansa ihmisen sisäiseen käyttöön kelpuutetussa öljyssä/rasvassa on läääkeeenomainen/kemikaalinomainen maku- tai hajuvirhe, niin se on syytä viedä takaisin kauppaan ja vaatia tutkittavaksi.

        Todellakin absoluuttisen väärä vastaus.

        Hydroksityrosoli, oleuropeiini, oleokantaali ja oleoaseiini eivät ole makuvirheitä vaan oliiviöljyn luontaisesti sisältämiä voimakkaita antioksidantteja. Oleokantaali on maultaan terävä ja jopa kitkerän chlilimäinen tai pippurimainen, ja se toimii ibuprofeenin kaltaisesti estäen kroonisia tulehduksia. Oleoaseiini on puolestaan hyvin voimakas antioksidantti, joka suojaa soluja hapettumiselta. Oliiviöljyn oleoaseiini auttaa vähentämään verisuonien kalkkeutumista ja veritulppien riskiä.

        Sisältäessään runsaasti edellisiä yhdisteitä, oliiviöljy on terveyttä edistävä funktionaalinen elintarvike. On tiedossa, että 4 lusikallista korkealaatuista extraneitsytoliiviöljyä vastaa 250 mg ibubrofeiinia, mutta öljy ei ole siitä huolimatta lääkevalmiste eikä se ole myöskään laihdutusvalmiste.

        >>> Mutta "virgin" saantoa kuitenkin saatetaan nykyään tehostaa alipaineprässäyksellä joka ei ole puhtaasti mekaaninen, kaikki alipainepumput höyrystävät vakuumiöljyjään alipainepuolelle.

        Pistäpä tästä näyttöä tulemaan.

        Mahdollisen - jos siis sellaista mekaanisen käsittelyn lisäksi todellakin jonkin tuotteen osalla tehdään - alipainekäsittelyn öljyt eivät koskaan joudu itse tuotteeseen. Laitteissa käytetään nykyisin öljyttömiä vakuumipumppuja. Miten sellainen öljy, jota ei ole olemassa, voi höyrystyä?


    • Anonyymi

      Jos noudattaa tuota ohjetta, voiko syödä myös suklaata?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      244
      2249
    2. Seiska: Konsta Hietanen ja Aami-rakas iltamenoissa - Salkkareista Aami täräyttää: "Sarja oli..."

      Konsta Hietanen jätti Salatut elämät -draamasarjan tänä syksynä. Konstaa kyllä kaivataan vieläkin Salkkareissa! Lue li
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1571
    3. Minkälainen ihminen

      kaivattusi on?
      Ikävä
      92
      1384
    4. Kohuttu Iida Vainio mursi hiljaisuuden -Näin raskaus vaikutti Farmi-kuvauksissa: "Saattoi ruveta..."

      Ihanaa odotusta, tsemppiä ja voimia Iida! Iida Vainio ja Archie Cruz eli Arttu Kuosmanen asuvat yhdessä Helsingissä ja o
      Suomalaiset julkkikset
      15
      1379
    5. Avoin kirje sinulle

      Rakas, Kirjoitan sinulle nyt, vaikka sanat tuntuvat niin vaatimattomilta siihen, mitä sydämeni on kantanut sisällään ni
      Ikävä
      40
      1117
    6. Sullahan oli ihan valtavat t...., nainen

      Aivan suunnattomat ja hyvin muodostuneet. Luulisi että olisit uskaltanut tehdä selvän aloitteen jos jotain haluat. Miksi
      Ikävä
      55
      940
    7. Minkä ikäinen

      Kaivattusi on?.
      Ikävä
      53
      884
    8. Mitä mies teet

      näin iltasella? 👾
      Ikävä
      53
      851
    9. Nainen, jos luet kirjoituksiani

      niin sano minulle jotain?
      Ikävä
      49
      816
    10. Miten sulla meni niin tunteisiin yksi mies?

      Hyvässä ja pahassa? Tähän voit tilittää, jos aavistat kuka minä olen.
      Ikävä
      82
      780
    Aihe