Ruokavalion muutos/laihdutuskuurit

Anonyymi

Pysyviä laihdutustuloksia saa vain tekemällä ruokavalion muutoksen
Laihdutuskuureilla ei laihdu PYSYVÄSTI

1Toteutan tätä muutosta itse pitämällä jääkaapissa aina kahta itse tehtyä terveellistä ruokaa
2 lopetan karkin syönnin melkein kokonaan,korvaan sen osittain keltaisilla kiiveillä

3 kalorit päivässä 2500

-asiaahan voi jauhaa vaikka kuinka paljon,mutta tässä on kuitenkin ne tärkeimmät kohdat pysyvään laihtumiseen.

21

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tuolla menetelmällä voit jatkaa kirjoittelua omista laihdutuskokemuksistasi vielä ensi vuonnakin. Ja sitä seuraavana. Ja...

      • Anonyymi

        laihduttamattomuuskokemuksistasi, olisi täsmällisempi.

        Laihduttajan on ylläpidettävä energiarajoitettua ruokavaliota. Se tarkoittaa, että saa kaikesta siitä mitä panee suuhunsa vähemmän energiaa kuin ennen laihdutusta. Esimerkiksi jos normidirektiivihenkilö on saanut 2000 kCal/vrk ja tullut sen takia ylipainoiseksi, niin hänen pitää säätää energian vuorokausisaanto merkiitvästi vähemmäksi kuin tuo 2000 kCal/vrk, siis esim puolittaa se, eli 1000 kCal/vrk tuntumaan.

        Laihduttajan tulee optimoida ruokavalionsa siten että saa (melkolailla tärkysjärjestyksessä):

        - energiaa 0 kCal/vrk lisätyistä rasvoista.

        - energiaa 0 kCal/vrk lisätyistä öljyistä.

        - energian yksinomaan rasvattomista tai niukkarasvaisista ruuasta.

        - runsaasti vettä, vähintään 4% jokaista painokiloaan kohden vuorokaudessa.

        - sopivan määrän suolaa. Vähintään 2,5 g/vrk. (*)

        - oikean määrän jodia, tasaisesti, joka päivä. (*)

        - jokaista painokiloaan kohden vuorokaudessa 1 g ... 2 g proteiineja (eli niukkarasvaista lihaa, joko karjasta, siipikarjasta tai menerelävistä ynnä kasviksista, vaihdellen lähdettä päivittäin).

        - oikean määrä vesiliukoisia vitamiineja, (C sekä B-rypäs).

        - ja lopuksi, energiarajoituksen puitteissa, monipuolistettava muiden suojaravintoaineiden saantia. Tässä auttaa kun korvaa lähes tyhjää energiaa sisältävät ainekset (joita ovat m.m: riisi, maissi, pasta / makarooni / nuudeli / spagetti, peruna) sellaisilla vihanneksilla ja juureksilla jotka selvästi osaltaan täydentävät tarvittavaa vitamiinit-, kivennäisaine- ja hivenaine- palettia.

        (*) Suomessa (ja monessa muussa maassa) on ollut pitkään myynnissä jodiotua suolaa (muualla myös vettä tai leipää). Ei siksi, että pelätään radioaktiivista säteilyä, vaan siksi että jodi on yksi kaikkein tärkeimmistä suojaravinteista (neljä muuta ovat vesi, suola, proteiinit ja vesiliukoiset vitamiiinit) ja meillä ei ole totuttu nauttimaan säännöllisesti (tai lainkaan) niitä harvoja mereneläviä joista jodia luonnonmukaisesti saa riittävästi. Kyseessä ei ole yksinomaan visuaalisen haitan (struuman) estäminen. Vaan, jodin liian vähäinen saanti johtaa kilpirauhasen vajaatoimintaan (hypothyroidism) ja jodin liiallinen saanti johtaa kilpirauhasen liikatoimintaan (hyperthyroidism), ne aiheuttavat kummatkin mitä erilaisempia psyykkisiä ja fyysisiä ongelmia. Vaikuttaa jopa makkarin puolella ('The Impact of Thyroid Disease on Sexual Dysfunction in Men and Women; NCBI'). Selvän kilpirauhasen vajaatoiminnan tyypillisiä oireita ovat m.m painonnousu, motorisen toiminnan hidastuminen, ummetus, heikko kylmätoleranssi, jäykät lihakset, uniapnea, kuiva iho, kuorsaus, käheä ääni ja naisilla kovat kuukautiskivut. Selvän kilpirauhasen liikatoiminnan tyypillisiä oireita ovat m.m painonpudotus, ahdistus/levottomuus/ärtymys, heikko lämptoleranssi, sydämen lyöntihäiriöt, väsymys, lihasheikkous ja naisilla epäsäännölliset kuukautiset, kliinisiin havaintoihin voi kuulua vapina, nopea syke, silmäluomen viive ja lämmin kostea iho.


      • Anonyymi

        Kiirehän ei olekaan kun on kyse pysyvästä elämäntapamuutoksesta eikä kuurista, paino mukautuu siten aikanaan sen mukaiseksi.

        T: ei aloittaja


    • Anonyymi

      Sitten kun haluat tetoa niin kysy.

      Jos haluat laihtua, vältä sokeria ja tärkkelystä (kuten leipää). Neuvo ei ole uusi. 150 vuoden ajan on tullut loputon virta laihdutusneuvoja jotka perustuvat hiilihydraattien vähentämiseen. . Se mikä on uutta on se, että vähintään 17 modernia tutkimusta osoittaa , että kyllä, vähähiilihydraattinen ruokavalio on tehokkain tapa laihtua.

      Tietenkin voit laihtua millä tahansa ruokavaliolla – syömällä vähemmän kaloreita kuin kulutat, vai? Ongelmana on se että ei nähdä elefanttia huoneessa, nälkää. Useimmat ihmiset eivät selviydy syömällä vähemmän ja nälissään. Tietysti masokistejakin löytyy, mutta useimmat antavat periksi ja syövät itsensä kylläisiksi, tuloksen jojo-laihdutus.

      Suurin etu vähähiilihydraattisella ruokavaliolla on että haluat syödä vähemmän. Laskematta kaloreita ja ilman rajoitusta syöt vähemmän kuin ennen vähärasvaisella ruokavaliolla. Sokeri ja tärkkelys aiheuttavat näläntunteen ja niiden vähentäminen voi pitää sinut kylläisenä kauemmin. Kun annat kehosi päättää milloin olet kylläinen niin ei ole mitään syytä laskea kaloreita.

      • Anonyymi

        "Tietenkin voit laihtua millä tahansa ruokavaliolla – syömällä vähemmän kaloreita kuin kulutat, vai? Ongelmana on se että ei nähdä elefanttia huoneessa, nälkää."

        Jos aikuinen ihminen ei kestä satunnaista nälkää esim. noin tuntia niin aika heikko mieli on. Itsellä ei ollut juurikaan nälkää, söin 4 kertaa päivässä, säännöllisin ajoin, kroppa tottuu siihen milloin se on tottunut saamaan ruokaa.
        Sitten kun paino on pudonnut siihen mihin halutaan niin silloinhan jo syödään kuluuksen mukaan joten mitään nälkää ei enää pitäisi tullakaan.
        Tiputin 30kg vajaassa parissa vuodessa. Tästä on jo vuosia ja paino pysyy muutaman kilon heitolla samana, kesällä painan vähemmän ja talvella voi muutama kilo tulla.


      • Anonyymi

        "vähähiilihydraattinen ruokavalio on tehokkain tapa laihtua."

        Jos tuo tarkoittaa, että suurirasvainen ruokavalio olisi tehokkain tapa, niin se todellakaan ei pidä paikkaansa,

        Kaikki ihmiset tarvitsevat oikean määrän proteiineja (anminohappopaketteja), muuten tulee monenlasita terveysongelmaa. Henkilö joka painaa 100 kg tarvitsee vähintään 100 g/vrk proteiinia eli hän saa pelkästä proteiinista 400 kCal/vrk.

        Mutta aivan 100%:sta proteiinia ei ole saatavilla, proteiinien mukana aina tulee joko hiilihydraatti tai rasvaa, enemmän tai vähemän. Maittavassa laihdutusruuassa proteiinin osuus energiasta on jossain 1/3 ... 2/3 vaiheilla, joten saadakseen 100 g/vrk proteiinia ihminen saa yhteensä 600 kCal/vrk ... 1200 kCal/vrk yksinomaan siitä että tyydyttää protiinitarpeensa. Proteiinia voi saada selvästi vähemmällä oheisenergin saannilla, syömällä yksinomaan ruokaa joka on valmistettu raaka-aineita jossa proteiinien antaman energian osuus on erittäin suuri, kuten keitetyistä kanamunanvalkuaisista, hauesta, kuhasta, ahvenesta, rasvatomasta vl raejuusto, mutta sellainen ruoka ei maita kovin pitkään eikä se tarjoa vesiliukoista vitamiineja.

        Siis, proteiinitarpeen tyydyttäminen vie leijonnan osan energiarajoitetun ruokavalion energiamääärästä. Muulle, siis vitamiinien, kivännäisaineiden ja hivenaineiden saantia varten, jää käyttöön kokolaillla pieni energiamäärä, niitä saadaan niukkarasvasisesti etupäässä kasvikunnasta joka on siis suuresti hiilihydraattipitoista (pois lukinen avokado ja oliivi. Tietenkin maksa (siis raaka-aine, ei mikään prosessoitu eines jonka tuotenimessä on merkkijono "maksa") on useiden suojaravineaineiden mahtava lähde, mutta harvalle maistuu hyvältä.

        Siis, jos parhaan laihdutustuloksen antavalle ruokavaliolle pitää antaa jokin nimi niin se on:

        Proteiininsaannin varmistava energiaraloitettu niukkarasvainen dieetti (PVEND).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Tietenkin voit laihtua millä tahansa ruokavaliolla – syömällä vähemmän kaloreita kuin kulutat, vai? Ongelmana on se että ei nähdä elefanttia huoneessa, nälkää."

        Jos aikuinen ihminen ei kestä satunnaista nälkää esim. noin tuntia niin aika heikko mieli on. Itsellä ei ollut juurikaan nälkää, söin 4 kertaa päivässä, säännöllisin ajoin, kroppa tottuu siihen milloin se on tottunut saamaan ruokaa.
        Sitten kun paino on pudonnut siihen mihin halutaan niin silloinhan jo syödään kuluuksen mukaan joten mitään nälkää ei enää pitäisi tullakaan.
        Tiputin 30kg vajaassa parissa vuodessa. Tästä on jo vuosia ja paino pysyy muutaman kilon heitolla samana, kesällä painan vähemmän ja talvella voi muutama kilo tulla.

        "Jos aikuinen ihminen ei kestä satunnaista nälkää esim. noin tuntia niin aika heikko mieli on."

        Noinkin voi sanoa. Mielestäni lahduttamaan ei kannata alkuunkaan alkaa, jos ei omaa vahvaa motiivia. Pitää olla vahva/palava syy sille että haluaa laihtua.

        Joitakin dokumentteja:

        'Eat to Live or Live to Eat? The Neurobiology of Appetite Regulation, NCBI'
        'The neurobiology of appetite: hunger as addiction, NCBI'
        'Brain regulation of appetite and satiety, NCBI'

        Vasta noin viimeisen vuosikymmenen aikana neurotieteet/neurobiologia on päässyt n.s isolle vaihteelle, koska viimeinkin tutkimuslaitteet ovat lähellä sitä tasoa jonka tällä hetkellä luullaan olevan riittävä taso. Paljon siitä jonka on aikoinaan luultu olevan psyykkistä/mielellistä tai tahdonvoimaa, onkin osoittautunut olevan autonomista neurologista, sensorista, ja hormonaalista toimintaa. Taitaa tuo motivaatiokin sellaiseksi osoitautua.


    • Anonyymi

      "Jos haluat laihtua, vältä sokeria ja tärkkelystä (kuten leipää)."

      Hyvä neuvo välttää sokeria, osittain huono neuvo välttää tärkkelystä.

      Parempi: Valitse vähärasvaisia proteiineja 50 - 150 grammaa päivässä, terveellisiä kasvirasvoja lusikallinen päivässä sekä loppuosa hiilihydraatteja. Proteiineilta ja pikkumäärältä terveyttä edistävää öljyä jäävä osuus täytetään hiilihydraateilla.

      Parhaat hiilihydraatit täyttämään tuo aukko ovat peruna, kaurapuuro, porkkana, kaali, tomaatti, kurkku, sipuli, vihreä salaatti sekä täysjyväruis, -ohra ja -kaura. Kaikki tai lähes kaikki vehnäjauho tulee pitää poissa ruokavaliosta.

      Kaiken pohjana on kuitenkin riittävä määrä proteiinia.

      "Ongelmana on se että ei nähdä elefanttia huoneessa, nälkää."

      Oikein, sillä nälkä tappaa tahdon. Kaikki hiilihydraatit eivät ole tasa-arvoisia.

      "Sokeri ja tärkkelys aiheuttavat näläntunteen ja niiden vähentäminen voi pitää sinut kylläisenä kauemmin."

      Oikein ja väärin. Sokeri ja valkoinen jauho ovat huonot. Parhaat hiilihydraatit täyttämään hiilihydraatin osuus ovat peruna, kaurapuuro, porkkana, kaali, tomaatti, kurkku, sipuli, vihreä salaatti sekä täysjyväruis, -ohra ja -kaura.

      Ylivoimaisesti parhaiten nälkää pitävät loitolla peruna, porkkana sekä valkokaali ja yleisellä tasolla kaikki paljon vettä sisältävät (kotoperäiset) kasvikset.

      "Kun annat kehosi päättää milloin olet kylläinen niin ei ole mitään syytä laskea kaloreita."

      Virheellinen neuvo!

      Ylipainoinen harvoin ja varsinkaan alkuvaiheessa tuntee kylläisyyden tunnetta kuten tulisi. On parasta luottaa laskemaansa energiamäärään ja pitää siitä kiinni. Osa kansalaisista väittää omaavansa sisään-rakennetun vaakan ja litranmitan, mutta en sotke heitä tähän asiaan. He ovat vähemmistössä.

      • Anonyymi

        "Kun annat kehosi päättää milloin olet kylläinen niin ei ole mitään syytä laskea kaloreita."

        Pitää paikkansa jos et ahmi vaan syöt itsesi kaikessa rauhassa kylläiseksi. Kaloriteoria ei toimi ihmisen kohdalla niinkuin monet luulevat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kun annat kehosi päättää milloin olet kylläinen niin ei ole mitään syytä laskea kaloreita."

        Pitää paikkansa jos et ahmi vaan syöt itsesi kaikessa rauhassa kylläiseksi. Kaloriteoria ei toimi ihmisen kohdalla niinkuin monet luulevat.

        KALORITEORIA TODISTETUSTI TOIMII !!!!!!!!!!!!!!!!!!

        Kalorini viimeiset 24 päivää yht 68,400 kal jaettuna 24=2850 kal PAINO JA VYÖTÄRÖNYMPÄRYSMITTA PYSYNYT SAMANA pyöräilyä 20 km tunnissa päivässä 2 tuntia.

        josta karkkiakin tai muuta hyvää jugurttia ymspäivässä n 1000 kalorin edestä
        loput 1850 kal muuta terveellistä ruokaa esim.ruisleipää juustoa,perunamuusi naudanlihasuikalepaisti yms

        Laskekaa tarkasti kalorit,EI SAA syödä summassa

        Nyt hiihtoa 3 tuntia päivässä.Kulutettu kalorimäärä nousee arviolta nyt 3300 kaloriin päivässä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        KALORITEORIA TODISTETUSTI TOIMII !!!!!!!!!!!!!!!!!!

        Kalorini viimeiset 24 päivää yht 68,400 kal jaettuna 24=2850 kal PAINO JA VYÖTÄRÖNYMPÄRYSMITTA PYSYNYT SAMANA pyöräilyä 20 km tunnissa päivässä 2 tuntia.

        josta karkkiakin tai muuta hyvää jugurttia ymspäivässä n 1000 kalorin edestä
        loput 1850 kal muuta terveellistä ruokaa esim.ruisleipää juustoa,perunamuusi naudanlihasuikalepaisti yms

        Laskekaa tarkasti kalorit,EI SAA syödä summassa

        Nyt hiihtoa 3 tuntia päivässä.Kulutettu kalorimäärä nousee arviolta nyt 3300 kaloriin päivässä

        Jos joku ei nyt ymmärrä tätä asiaa,KUN KALORIT VÄHENNETÄÄN tasolle 2500 myös hiilihydraatit pienentyvät automaattisest huomattavan paljon koska kalorien vähentäminen tapahtuu karkista,ja muusta sokeria ja rasvaa sisältävästä ruuasta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos joku ei nyt ymmärrä tätä asiaa,KUN KALORIT VÄHENNETÄÄN tasolle 2500 myös hiilihydraatit pienentyvät automaattisest huomattavan paljon koska kalorien vähentäminen tapahtuu karkista,ja muusta sokeria ja rasvaa sisältävästä ruuasta

        Mitähän ne 2500 kaloria sitten pääasiallisesti sisältää? Ettei vaan suurin osa hiilareita. Itse en laihtuisi noin suurella kalorimäärällä, vaan lihoisin nykyisestä. Kalorimäärän tarve on myös henkilön koosta ja aktiivisuudesta riippuvainen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        KALORITEORIA TODISTETUSTI TOIMII !!!!!!!!!!!!!!!!!!

        Kalorini viimeiset 24 päivää yht 68,400 kal jaettuna 24=2850 kal PAINO JA VYÖTÄRÖNYMPÄRYSMITTA PYSYNYT SAMANA pyöräilyä 20 km tunnissa päivässä 2 tuntia.

        josta karkkiakin tai muuta hyvää jugurttia ymspäivässä n 1000 kalorin edestä
        loput 1850 kal muuta terveellistä ruokaa esim.ruisleipää juustoa,perunamuusi naudanlihasuikalepaisti yms

        Laskekaa tarkasti kalorit,EI SAA syödä summassa

        Nyt hiihtoa 3 tuntia päivässä.Kulutettu kalorimäärä nousee arviolta nyt 3300 kaloriin päivässä

        "Nyt hiihtoa 3 tuntia päivässä."

        Hyvä juttu. Tämä sopii hienosti myös eteläisen rannikko-Suomen työssäkäyvälle pienten lasten yksinhuoltajalle. Kiitos kaikesta antamastasi avusta, jolla on käytännön kanssa tekemistä 0 - 5 prosentin verran.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Nyt hiihtoa 3 tuntia päivässä."

        Hyvä juttu. Tämä sopii hienosti myös eteläisen rannikko-Suomen työssäkäyvälle pienten lasten yksinhuoltajalle. Kiitos kaikesta antamastasi avusta, jolla on käytännön kanssa tekemistä 0 - 5 prosentin verran.

        Ja kun pitäisi pyöräilläkin 2 tunti hiihdon lisäksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Nyt hiihtoa 3 tuntia päivässä."

        Hyvä juttu. Tämä sopii hienosti myös eteläisen rannikko-Suomen työssäkäyvälle pienten lasten yksinhuoltajalle. Kiitos kaikesta antamastasi avusta, jolla on käytännön kanssa tekemistä 0 - 5 prosentin verran.

        Laske oma kaloritarpeesi painonpudotus laskurilla,ja sitten syöt vain n 300 kaloria vähemmän mitä on kulutuksesi.
        Kokeile vaikka alussa 2200,kahden viikon kuluttua aloituksesta jo tietää laihtuuko,jos ei laihdu lisää vähän liikuntaa.
        Voithan sinä ainakin pyöräillä,minäkin liikun enimmäkseen pyöräilemällä.

        Vielä näistä hiilihydraateista laihdutuksen aikana vähennetään nopeita hiilihydraatteja eli sokeria.
        Lisää hyviä hitaita hiilihydraatteja,riisiä,perunaa,kasviksia,juureksia,hedelmiä.Peruna pasta ja riisi ovat parhaat hiilihydraatin lähteet.
        Kun syö hiilihydraatteja jaksaa hyvin liikkua,eikä väsytä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Nyt hiihtoa 3 tuntia päivässä."

        Hyvä juttu. Tämä sopii hienosti myös eteläisen rannikko-Suomen työssäkäyvälle pienten lasten yksinhuoltajalle. Kiitos kaikesta antamastasi avusta, jolla on käytännön kanssa tekemistä 0 - 5 prosentin verran.

        Itse olen eteläisen rannikko-Suomen työssäkäyvä pienten lasten yksinhuoltaja. Pyöräilen työmatkat, noin 1 tunti suuntaansa. Julkisilla ei menisi merkittävästi vähempää aikaa.
        Ei tarvitse enää erikseen lähteä lenkille joten siinä ikäänkuin säätää aikaa.


    • Anonyymi

      Kyllä se karkin syönti on ehkä yleisin lihomisen syy 200g=800 kal
      Perunalastut lihottavat vielä enemmän kuin karkit
      100g perunalastuja sis 550 kal

      • Anonyymi

        Kaloriteoria ei toimi ihmisen kohdalla niinkuin monet luulevat. Kyseessä on hormoonitoiminta.


      • Anonyymi

        Kyllä, karkittelu/herkuttelu/mussuttelu on _hyvin_ suuri syy. Ja se, että ne kaikki myydään massivisissa paketeissa. Jotka "tietenkin" on syötävä loppuun kun ne kerran on avattu, riittää että tietää avatun suklaalevyn olevan piilossa namikaapissa niin sinnehän se tie herkästi vie. Samanlainen additio kuin alkoholi.

        Muitakin syitä on. Lähes kaikki prossessoidut valmisruuat ja einekset, makkarat, laatikot, pakasteet ja purkit, puolivalmisteet y.m, juurikaan mikään niistä ei ole vähärasvainen, puhumattakaan niukkarasvaisesta tai rasvattomuudesta. Etenkin pakasteissa ja purkeissa on myös pakkauksen massiivisuus-ongelma, niistä on vaikeaa/mahdotonta ottaa käyttöön vain osaa ja hyvät käytöstavat nuorena oppinut suomalainen ei koskaan eikä missään tapauksessa ruokaa tähteelle jätä.

        Optimaalisesti, kaikki ruoka pitäisi valmistaa itse, raaka-aineksista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaloriteoria ei toimi ihmisen kohdalla niinkuin monet luulevat. Kyseessä on hormoonitoiminta.

        Niinpä niin. Rasvahormonit estävät ruuasta saatavan rasvan siirtymisen rasvakudokseen.


    • Anonyymi

      // "Kun annat kehosi päättää milloin olet kylläinen niin ei ole mitään syytä laskea kaloreita."

      Pitää paikkansa jos et ahmi vaan syöt itsesi kaikessa rauhassa kylläiseksi. Kaloriteoria ei toimi ihmisen kohdalla niinkuin monet luulevat. //

      Ainoa asia joka toimii varmuudella kaikilla ihmisillä, on kalorien laskeminen. Ylipainoisen ja jo pitkään ylipainoisen henkilön (1) vatsalaukku on yleensä venynyt, jonka lisäksi (2) elimistö on tottunut tavallista korkeampaan leptiinitasoon. Kroppa ei enää tunnista kylläisyyden tunnetta, ennen kuin tasapaino on normaalipainon myötä normalisoitunut.

      Ylipainoinen henkilö ei mitenkään voi luottaa omaan kylläisyyden tunteeseensa. Jos edelleen haluat väittää muuta, pistä linkkiä muunlaiseen tutkimukseen tulemaan.

      Vain normaalipainoinen tai lähes normaalipainoinen voi antaa kehonsa päättää. Mistään muusta ei ole näyttöä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5630
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3567
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1692
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      207
      1690
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      91
      1156
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      28
      1119
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      917
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      829
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      828
    Aihe