Kallista poronlihaa

Anonyymi

Miksi poronliha on niin kallista lapissa? Taas tänään kävin ostamassa ruotsalaista poronlihaa Haaparannasta. Eliassonin liha-auto oli siellä ja jonot oliva pitkät ja kauppa kävi. Suomalaisissa rekkareissa olivat lähes kaikki ostajien autot. Pyysin tarjouksia joku viikko sitten lapista poronlihaa myyviltä ja hinnat olivat lähes puolta kalliimpia kuin Eliassonilla. Ostin 35kg valmiiksilaitettuja tuotteita, käristystä, filettä ja paistia. Suomalainen poron keittoliha on kalliimpaa kuin ruotsalaisten poronpaisti.

41

6101

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Totta kai on poronliha kallista täällä, kerran täällähän se kasvatetaankin.
      Jäkälää haetaan talviruokinnan tueksi ihan Oulun seudulta asti.

      • Anonyymi

        Kyllä ne etupäässä poro ruokitaan heinällä, saman hintaista pitäisi olla kuin muutki liha tuotteet.


    • Anonyymi

      Eliansson ostaa poronlihat suomesta,varma tieto.

    • Anonyymi

      Suomihan on tiettävästi kallis maa:))

    • Anonyymi

      "hinnat olivat lähes puolet kalliimpia kuin eliassonilla."
      Ruotsissa on kelluva valuutta, Suomessa kiinteä, kallis €uro. Ruotsin kansantalous on huomattavasti parempi oman valuutan ansiosta.

      Maksan Lapin luomulaadusta -saamelaisten villilaitumien poronliha- enemmän kuin tarhatuista, koska se on ekologisempaa tuotantoa. Tuotteen laatu sekä kysynnän ja tarjonnan laki useampina vuosina kertovat myyntihinnan.

      • Anonyymi

        Mistä sitten johtui, kun jo ennen euroa oli hintaero aika lailla samaa, silloin meillä oli se markka ja poronliha puolet kalliimpaa kuin ruottalaisilla ?


      • Anonyymi

        Häh hää...vai niin...miksi rekat kuskaa Pohjanmaalta tuorepaaleja Inariin poroille, että se siitä luomusta luomuna.


    • Anonyymi

      Poronlihan tuottaminen maksaa Suomessa maltaita. Jos jo vuonna 2015 se on maksanut joissakin paliskunnissa 36€ kilo mitä se maksaa nyt?

      Yhteiskunta joutuu muutoinkin tukemaan porotaloutta vuosittain 10 miljoonan petokorvauksilla. Liikennevahinkoja sattuu vuosittain tuhansia jotka me autoilijat kustannamme. Joten kyllä liha saa kuluttajallekkin maksaa.

      https://www.luke.fi/uutinen/poronlihan-tuottaminen-maksaa-maltaita/

    • Anonyymi

      Olen poromies eikä työt maistu! Tuskin sullekkaan!

    • Anonyymi

      No mitä se maksaa Haaparannassa ja suomenpuolella? Hyvää lihaa poro on. Lisää poroja ja vähemmän luonnonpuostoja. Kaikki lounnonpuistot raivattava porotalouteen ja metsatalouteen puuta. Luonnonpuistot lappalaisten omistukseen.

      • Anonyymi

        Poronliha on yliarvostettu. Ja suurin osa kaupassa olevasta lihasta on heinillä ja melanssilla kasvatetuista poroista.


    • Anonyymi

      Ahneus !

    • Anonyymi

      Kalliissa maassa kaikki kallista joska kansa haluaa !

      • Anonyymi

        Poro oon juoppojen herkku'kolttien poro on parempaa kuin valtion rahoilla tuotetun lihan


    • Anonyymi

      Kristo tuo poronlihaa Venäjältä.
      Liha Ruosissakin voi olla suoraan tuotua Venäjältä tai Suomen kautta Venäjältä.

      • Anonyymi

        Venäjältä ei tuoda lihaa Suomeen että se siitä tuonnista


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Venäjältä ei tuoda lihaa Suomeen että se siitä tuonnista

        Jaa, tilanne on sitten 2016 vuoden jälkeen muuttunut: Polarican Kristo kertoi lihaa tulevan Venäjältä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jaa, tilanne on sitten 2016 vuoden jälkeen muuttunut: Polarican Kristo kertoi lihaa tulevan Venäjältä!

        Venäjän talouspakotteiden vuoksi vienti ja tuonti ei ole palautunut edelleenkään poronlihaa ei tuoda Venäjältä ja Kristo valehtelee.


    • Anonyymi

      Lumilisää poromiehille hahhah viljelijöille vesilisää.kalastjille jäälisää.Ei ole paliskunnalla häpyä voi vittu mitä sakkia.

    • Anonyymi

      Eivät saa lumilisää.

    • Anonyymi

      Ruotsalainen ja norjalainen poronliha on siitä syystä halvempaa koska tuotantomäärät ovat suuremmat kuin Suomessa. Lisäksi Tšernobylin lihan hintaan tekemä vaikutus näkyy yhä. Ruotsi ja norja sai suurimmat säteilypäästöt aikanaan poronhoitoalueella ja Suomi välttyi vastaavilta päästöiltä. Ruotsi ja norja joutuivat rajoitusten jälkeen myymään poronlihaa halvemmalla jotta saisivat markkinat pysymään auki ja pystyisivät pitämään elinkeinoaan markkinoilla.

    • Anonyymi

      Lidl rehellisenä kauppaketjuna ilmoittaa tuotteen alkuperämaan. Kotimaisuudesta kahdella eri merkillä joutsenlipulla joka tarkoittaa 100% suomalainen elikkä raaka-aine ja valmistus Suomessa.

      Toinen merkintä. Valmistettu Suomessa tarkoittaa valmistus Suomessa raaka-aine tuontituote tai raaka-aine Suomesta mutta valmistus ulkomailla.

      Esim Lapin-Lihan poronkäristys oli merkinnällä Valmistettu suomessa. Tarkoittanee lihan tulevan ulkomailta.

    • Anonyymi

      paljon kilohinta normaali? että viihtii ruuaksi vielä kerran pari kuussa laittaa

      • Anonyymi

        Se Lidin ym . ketjujen poronkäritys ( Hans Välimäki on tuotu Siperiasta, lue tuoteselosta /alkuperämaa... Järkyttävää valemainontaa.


    • Anonyymi

      Saksan Hirvelä ja porollla on sama liha koostumus, siitä ei moni erota jos ei tiedä. Ostakaa saksanhirvi käristys ja suomalainen rehu poron käristys, ei mitään eroa maussa. Suomalainen poro on väkevämpää kun sille rehuja syötetään siinä pieni ero, mutta pippurillahan saa rehun maun pois

      • Anonyymi

        Voi tyhmyys...vasat jotka ovat syntyneet keväällä teurastetaan suoraan luonnosta ei ruokintaa kotona. Yli 90% suomalaisesta poronlihasta on vasoja, koska suomalainen poronlihan tuotanto perustuu vasatuottoon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi tyhmyys...vasat jotka ovat syntyneet keväällä teurastetaan suoraan luonnosta ei ruokintaa kotona. Yli 90% suomalaisesta poronlihasta on vasoja, koska suomalainen poronlihan tuotanto perustuu vasatuottoon.

        Vasahan imee puolivuotta aiv-maitoa vaatimesta, tuonhan tietää tyhmäkki.


      • Anonyymi

        Voi hyvä jyssäys, kyllä eron tietää heti, ei kukaan osta ns. lapin "Välimäen mainostamaa" poronkäristystä , sehän on Siperiasta tuotu. Ylläoleva jo kirjoitti "Järkyttävää valemainontaa."
        Jos joku sanoo sen olevan poronkäristystä, ei ole ikään maistanut oikeaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vasahan imee puolivuotta aiv-maitoa vaatimesta, tuonhan tietää tyhmäkki.

        Tonttu...vasa imee emää joka synnyttää vasan luonnossa toukokuussa ja kuka sitä emää siellä kesällä ruokkii.
        Järjen käyttö on sallittua jos sitä on mistä käyttää.


      • Anonyymi

        Kylläpä sinulla on makuaistissa vikaa. Lautasella eron näkee maistamattakin saksanhirven liha on vaaleaa ja pitkäsyistä poronliha lyhytsyistä ja tummaa. Maku on sitten ihan vissiero kahden välillä.


    • Anonyymi

      Kossu on kallista ja sitä kuluu paljon, siksi poronlihakin on kallista.

      • Anonyymi

        poroukoille kotipoltto lailliseksi niin lihan hinta tippuu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        poroukoille kotipoltto lailliseksi niin lihan hinta tippuu

        Kierot lappalaiset poro isännät saa poroista moninkertaisen tuoton. Ruokintapaikat laitetaan lähelle autoteitä ja suurväyliä että poroja jäisi mahdollisimman paljon autojen alle. Isännälle tulee viesti kolarista missä on kuollut yksi tai useampi poro, ei muuta kun ruhot kyytiin,lihoiksi ja myyntiin,sen jälkeen ruikuttamaan korvauksia valtiolta


    • Anonyymi

      cittarissa 40e kg hinnalla saa 300% poronlihaa kuivattua..tosin pienissä 45g pusseissa mut silti

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Ruotsissa tuki maksetaan teurasporoista. Suomessa eloporoista.

    • Anonyymi

      Hyvästä pitää aina maksaa!!!!

      • Anonyymi

        Mixei maksais ku ei ole parempaakaan mihin rahansa laittaisi!!!


    • Anonyymi

      Näköjään poroa syötetään rehulla...onko enään maku poroa..epäilen

    • Anonyymi

      Ei auta kun ostaa lehmän paisti kuivaksi lihaksi. Se on rasvanen mutta kyllä muutama pala riittääkin.

      • Anonyymi

        hyvä päätös hintakin halvempaa.
        Poronliha on nykyisin oikeastaan samaa kuin lehmänliha.
        Syy on rehuruokinta ja heinän syöttö.
        Rasva koostumuskin nykyisin sama kuin lehmässä.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3267
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1311
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1096
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      14
      1056
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      979
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe