Sama palkka kaikille

Anonyymi

Ydenvertaisuuden nimissä kaikille on maksettava samaa palkkaa.
Itse teen fyysisesti ja henkisesti raskasta urakkatahtista työtä n. 10 euron tuntipalkalla ja n. 1600 kk. Kysymys kuuluu, miksi huomattava osa ihmisistä saa jopa todella paljon parempaa palkkaa? Tämä tuntuu täysin epäoikeudenmukaiselta. Ei olisi sitten tarvetta lakkoillakaan, kun oltaisiin yhdenvertaisia. Ihmiset kokisivat tilanteen reiluksi.

7

<50

Vastaukset

 • tiedemies darwin asiasta oikein julkaisi seikkaperäisen opuksen "Lajien synty" vuonna 1859 . Evoluutio ja elämä perustuu lajien ja yksilöiden väliseen jatkuvaan kilpailuun. Epäoikeudenmukaista tai ei. Jotkut eivät saa edes syntyä kun kohdusta ulos revitään. Joku kuolee tykinkranaattiin taistelukentällä. Sellaista elämä on,

 • Mitäs yhdenvertaisuutta se on, että toiset käyttää jopa yli 10 vuotta kouluttautumiseen ja toiset alkaa tekemään jotain sellaista työtä minkä koulutettu apinakin osaa tehdä ja näistä töistä sitten pitäisi maksaa samaa palkkaa?

  Kukaan tuskin on sinuakaan pakottanut siihen työhön mitä teet. Olet sen itse valinnut.

 • Lakko-oikeus on. Etenkin jos TES sopimus on katkolla ja uutta ei ole tehty. Toinen vaihtoehto on hakeutua vähän paremmin palkattuihin hommiin. Jopa eri alalle. Mahdollisesti joudut hakemaan lisäkoulutustakin jotta uranousu on mahdollista.
  Kouluttautuminen ja työpaikkashoppailu on paras tie edes vähän parempiin palkkoihin ja työehtoihin. Samaan paikkaa ei kannata jäädä vuosikausiksi laakereilla lepäilemään. Se torpedoi kaiken. Palkankorotusta on uskallettava pyytää. Olemme syntyneet erilaisiksi. Jotkut ovat saaneet hyvät geenit ja älynlahjat. Oppiminen on helppoa. Joillakin pää on ylen hidas eikä vaativampien asioiden oppiminen luonnistu vaikka ponnistelisikin. Kotitaustalla on merkitystä. Jos et ole vielä iällä pilattu niin uskalla katsella maailmaa nykyisen työpaikkasi ulkopuolelta. Paikallensa ei kannata jäädä.

 • Palkka on yksi asia, mutta työn kautta pääsee joissain tapauksissa käyttämään valtaa. Mikäli palkka olisi kaikissa töissä sama, käytettäisiin luultavasti työn tuomaa valta-asemaa hyödyn saamiseen palkan lisäksi.

  Toisin sanoen yhdenmukainen palkka kaikille kannustaisi korruptioon.

  On tietysti erääseen maailmankatsomukseen kuuluvaa, että yhteiskunta on koneisto, jonka muodostavat tuotannontekijät, joista yksi ovat työläiset, ja kun työläiset ottavat päättääkseen yhteiskunnasta, tekee kukin kykyjensä mukaan ja saa tarpeensa mukaisesti.

  Tässä maailmankatsomuksessa ongelmana on, että mitä tehdä kun tarpeet ylittävät kyvyt, eikä yhteiskunnalla ole mahdollisuutta tyydyttää tarpeita edes kyvykkäille.

  Yksinkertaisesti kaikki työ ei ole samanarvoista, vaikka kaikki työ arvokasta onkin. Ainakin työ on aina arvokkaampaa kuin joutenolo, tai niin sen pitäisi olla.

 • Palkkasi on parempi kuin 9 euroa päivältä, johon saat tyytyä mikäli vastarintaan alat.

 • Ei se nyt ihan noin mene. Pomollani on noin 3x isompi palkka kuin mulla, mutta on sillä kyllä vastuukin paljon paljon isompi, ison yrityksen johtaminen, enkä koskaan haluaisi edes olla hänen paikallaan, tykkään työhommistani ja palkka on silti ihan hyvä.

 • Ei ole alottajalla tullut mieleen vaihtaa työpaikkaa?Minä saan ansiosidonnaista työttömänä enemmän kun 1600 kuukaudessa.Mutta pitää olla hereillä työmarkkinoilla eikä vaan tyytyä mitä työnantajat tarjoaa pitää myös itse vaatia.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  110
  4584
 2. KORONAVIRUS: 11 milj. asukkaan Wuhan eristetty!

  Kiina on keskeyttänyt Wuhanin kaupungista lähtevän liikenteen. Wuhanin epäillään olevan uuden tappavan koroaviruksen alkulähde. WHO:n mukaan 11 miljo
  Maailman menoa
  115
  593
 3. Mistä Trumpia syytetään?

  Kertokaas nyt tällaiselle politiikasta tietämättömälle se. Onko se tehnyt Ukrainan presidentin kanssa jonkun salaisen sopimuksen missä Ukraina tuhotaa
  Maailman menoa
  80
  533
 4. Martinan virheelliset ravitsemusneuvot

  Tänään antaa vinkkejä sitruunavedestä, jonka teksti "lainattu" mtv3-sivulta, jossa sentään on mainittu lähde(toisin kun Martinalla) Toisekseen sitruun
  34
  458
 5. Näytit väsyneeltä tänään

  Väsyneeltä, totiselta, kiireiseltä ja hiljaiselta. Näytät siltä, että kukaan ei pidä sinusta huolta En tiedä edes nimeäsi. Ehkä minun ei ole tarkoit
  Ikävä
  19
  420