Oman sukupuolielimen nimeäminen

Olen tätä joskus aikaisemminkin ihmetellyt.

Olin ihan ihmeissäni, kun yks tyttöystävä kertoi et hänen entisellä poikaystävällään oli nimi kalulleen. Hänen piti jopa toivottaa iltaisin ennen nukkumaanmenoa hyvää yötä sillä vehkeelle.

Kuulemma monilla miehillä on jokin nimi Sille.

No, nyt kattelin Netflixistä sellasta sarjaa ku Orange Is the New Black, ja siinä tuli ilmi että naisillakin on usein nimi toosalleen.

Nyt musta tuntuu, et oonkohan mä sit se outo, kun mun ei oo ikinä tullu mieleenkään pitää sukuelintäni sellaisena persoonana, että sille pitäisi antaa oma erisnimi.

Joten:
Kertokaapa sukuelintenne nimiä. Mielellään myös se, miksi se on sen niminen.
Ja kun mulle tää on niin outo juttu, niin miks sille pitää antaa nimi.

8

82

  Vastaukset

  • Mulla niin monta nimeä mutta sillä älyköllä on oma tahto sen vuoksi se on saanut hyvin monta nimeä.

   • Siis sillä tuolla alapäällä, ei siis minulla ole montaa nimeä.


  • Erisnimiä ei ole koskaan käyttänyt vaimoni, enkä minä. Halu niiden käyttöön lienee ylipäänsä taipumuksessa personoida muutenkin luontokappaleita eli aninismissa. Tähänhan palautuu myös useiden kielten tapa jakaa nimisanat sukuihin, jäänne aninismista.

   Muuten olen ihmetellyt, miksi vittu on latinassa ja ranskassa miespuolinen eli maskuliini, siis latinan cunnus, ranskan con. Tuntuu esimerkiksi hassulta, kun naisen kauneimpaan viitataan maskuliinipronominilla esimerkiksi ajatelmassa: Sans lui rien, ilman sitä ei ole mitään.

   • Johtunee siitä, että niissä kulttuureissa se on miehen omasuutta.


  • kikeli

  • "No, nyt kattelin Netflixistä sellasta sarjaa ku Orange Is the New Black, ja siinä tuli ilmi että naisillakin on usein nimi toosalleen."

   En nyt tekis mitään suuria johtopäätelmiä jonkun fiktiosarjan perusteella..

   Voihan sitä tietysti antaa nimen vaikka omalle navalleen..

   Mun napa onkin Robert.☝️ Robert Ilmari Napa, hauska tutustua, lyödäänkö navat vastakkain?

   • Ei tietenkään pelkän fiktiivsen sarjan perusteella, mutta kun moni antaa Sille nimen, kysynkn miksi. Ihan yhtä outoa musta on antaa omalle navalleen (eris)nimi.

    Samasta sarjasta muuten sellainen outous, että siinä naiset eivät edes tienneett missä on virtsarokko ja missä klitoris. Toivottavasti Suomessa ei ole yhtä tietämättömiä nasia kuin amerikkalaisissa sarjoissa (en tosiaan tiedä on ihan kaikki amerikkalaisetkaan ihan noin tietämättömiä).


   • pitkätukka-68 kirjoitti:

    Ei tietenkään pelkän fiktiivsen sarjan perusteella, mutta kun moni antaa Sille nimen, kysynkn miksi. Ihan yhtä outoa musta on antaa omalle navalleen (eris)nimi.

    Samasta sarjasta muuten sellainen outous, että siinä naiset eivät edes tienneett missä on virtsarokko ja missä klitoris. Toivottavasti Suomessa ei ole yhtä tietämättömiä nasia kuin amerikkalaisissa sarjoissa (en tosiaan tiedä on ihan kaikki amerikkalaisetkaan ihan noin tietämättömiä).

    Taitaa olla jonkun miehen käsikirjoittama tuo kyseinen sarja. Eivät naiset noin tyhmiä ole.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  • Korona saa yhä kummallisempia muotoja - oli täällä jo ennen Wuhania?

   Se on ollut täällä jo 9 kk ennen Wuhanin tapausta? Ketä uskoo enään mitään. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/18fb4bbb-19dd-470e-a625-06cd72914491

   48
  • Pelkkää rahastusta kunnallinen hammaslääkärikäynti

   Luulisi, että EU:n kireimpiä, jo tapissaan olevia veroja maksavat suomalaiset saisivat kohtuuhintaisen kunnan hammaslääkäripalvelun, kaikkea kanssa! Pelkkää rahastusta. Yhden hampaan paikkauksesta peritään käyntimaksua 13,10 e, itse hampaan paikkauksen hinta vaihtelee paikattujen pintojen lukumäärän mukaan, sitten peritään PELKKÄÄ RAHASTUSMAKSUA otsikolla "suun suppea tarkastus" 8,40 e pelkästään siitä, että olet suusi avannut. Itse näytetty, missä reikä, ei minkäänlaista tarkastusta mistään muusta tehty! Eli "Jonkun Muunko" hampaiden paikkauksetko tässä noin sivumennen kanssa maksatetaan? Ymmärtäisi muka-tarkastusmaksun, jos lääkäri olisi todella katsonut muiden hampaiden tilan, ja ilmoittanut niistä löytyneistä rei`istä, MITÄÄN ei edes vilkaistu! Millä pikkutuloiset kykenevät jatkuvasti kallistuvat maksut maksamaan? Eiköhän ne suomalaisten köyhien hampaat kohta mätäne rahan puutteen takia suihin... Omia palkkojaan hulppeasti nostaneet "kansanedustajat" tuskin eedes tajuavat asiaa. Tähän rahastukseen liityen: SDP marin se jo lupasi lajoittaa satoja miljardeja SUOMALAISTEN VERORAHOJA MM. iTALIALLE, joka lupasi heti, jos lahjoitukset saa, laskea verotusta, joka italiassa on jo nyt ainakin 10 % halvempi kuin täällä nöyristelijä perähölmölässä. VIELÄKÖ ÄÄNESTÄTTE SDP:tä, VIHREITÄ JA VASEMMISTOA, MITÄ?

   97
  • Vihdoinkin Stefan avautuu Martinan röyhkeydestä

   Tätä ollaan odotettu. Stefan kertoo että Martina yrittää kiristää 200000 e Stefanilta . Näin me tää nähtiinkin. Muija sai harrastaa mitä halusi Stefanin rahoilla. Ja vielä lisää kerjää. Martina rakastui Stefanin bisnesälyyn, niiinhän hän kertoi jossain vaiheessa. Röyhkeää käytöstä Martinalta. Katsotaan mitä Martina taas valehtelee Stefanin puheesta. Ilmankos Martina jo meinas omakotitaloa ostaa. Ei nyt ihan Martina noin sitä rahaa toiselta viedä.

   642

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vihdoinkin Stefan avautuu Martinan röyhkeydestä

   Tätä ollaan odotettu. Stefan kertoo että Martina yrittää kiristää 200000 e Stefanilta . Näin me tää nähtiinkin. Muija sai harrastaa mitä halusi Stefan
   635
   11262
  2. Pelkkää rahastusta kunnallinen hammaslääkärikäynti

   Luulisi, että EU:n kireimpiä, jo tapissaan olevia veroja maksavat suomalaiset saisivat kohtuuhintaisen kunnan hammaslääkäripalvelun, kaikkea kanssa!
   Maailman menoa
   96
   1832