Osaamisen tuhlausta

Anonyymi

Osaamista tuhlataan säälittä.
Vanhempia ihmisiä ei haluta töihin !!

Monella on hyvä työkokemus, ja on koulutukset, yms.
Mutta työpanos ei vaan kelpaa palkalla !

On tuttavien kanssa keskusteltu tästä ongelmasta.
esim. n. 60v ei enää kelpaa töihin palkalla.
Mutta kaikenlaista päivähoitoa yms. te, tem, typ pelleilyä on kyllä tarjolla.
Mutta eihän aikuinen tarvitse päivähoitoa, vaan palkka-rahaa !!

41

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Se on ihan työnantajista kiinni. Jo viisikymppisenä on työnsaanti hankalaa. Vaikka on yliopistotutkinto 2000-luvulta ja tietokoneen käyttö sujuvaa.

      • Anonyymi

        Olisit ryhtynyt KELA:n lakimieheksi niin tienaisit 6000 - 9000 eur/kk


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olisit ryhtynyt KELA:n lakimieheksi niin tienaisit 6000 - 9000 eur/kk

        Tai Posti pääjohtajaksi, niin olisi vielä parempi palkka.


      • Anonyymi

        Kyllä se on parikymppisenäkin hankalaa, sillä olen ollut liian vanha työmarkkinoilla 20-vuotispäivästäni alkaen.


    • Anonyymi

      Näin se menee, ikääntyminen on ikävää. Ikäsyrjintä on totta työelämässä. Vanha koira ei opi uusia temppuja , nuoria on helmpompi pomputtaa ja ne jaksaa tehdä hommia.

      10-15 vuotta sitten pääsin töihin kun vain hain muutamaa paikkaa, nyt ei sitten enää millään tärppää.

    • Anonyymi

      Mistä työstä sinulla on osaamista?

      • Anonyymi

        Entä sinulla ? Osaatko muuta, kuin kysellä ?


    • Anonyymi

      Näinhän se menee..Mutta mitäpä tuota murehtimaan,tuulimyllyjä vastaan ei kannata taistella.Meidän 60v ikäihmisten työaika oli ja meni,se häipyi kuin pieru tuuleen ,tämä on sitä nykyaikaa.Kuuskymppiset työttömät pääsee kohta lisäpäiville kun täyttää 61,toki niillekki tyrkätään näitä päivähoitopaikkoja,mutta meneehän se aika niinki..Toinen vaihtoehto on tyrkyttää itseänsä työkyvyttömyyseläkkeelle,vaivoja alkaa tässä iässä jo olemaan.60v tk-eläkehakemukset käsitellään jo lempeämmällä kädellä eläketÿhtiöissä ja kelalla,joten kannattaa laitella hakemuksia.Itse pääsin tk-eläkkeelle juuri ennen 60v synttäriä.Kun soitin työkkäriin niin voi sitä riemua mikä vallitsi siellä langan toisessa päässä,kuulemma samana aamuna minä olin jo kolmas joka oli saanut eläkkeen,virkailija toivotteli oikein leppoisia eläkepäiviä ja aiko samantien lopettaa minun työnhaun.Nyt on sitte aikaa ja sitä on kellon ympäri,voi tehdä mitä ikinä lystää ja eläke ropsahtaa tilille kuukausittain kuun ensimmäinen arkipäivä.Jos sellainen ihme tapahtuu että joku tarjoaa osa-aikaista työtä,sitäkin saa tehdä tietyin ehdoin menettämättä eläkeoikeuttaan.Tervetuloa tälle elämän viimeiselle portaalle,ei meitä enään kukaan kaipaa ,turha kuvitellakkaan että kukaan työllistää,parempi kun hyväksyy tämän tosi aisan.

      • Anonyymi

        ei kaikki pääse mihinkään työkyvyttömyys eläkkeelle !! ja eläkeikä on tuolla 64- 65 ,, niin työtön 60v. kituu työttömänä sen 60-64 - 65v ajan...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ei kaikki pääse mihinkään työkyvyttömyys eläkkeelle !! ja eläkeikä on tuolla 64- 65 ,, niin työtön 60v. kituu työttömänä sen 60-64 - 65v ajan...

        Vakuutus bisnekselle on etua kun vanhoja roikotetaan työttöminä kymmeniä vuosia... osa siinä ajassa jo tuhoutuu !!
        Se on käytännön kompostointia.


    • Anonyymi

      Kyse on yleisesti ottaen vanhempien joustamattomuudesta. Nämä ovat tottuneet kiinteisiin työaikoihin ja siihen, että kellokortti lyödään tasan 16 eikä tippaakaan yli. Lisäksi omatoiminen opiskelu vapaa-ajalla tuntuu olevan täysin ylivoimainen asia vanhemmille työntekijöille. Nuoret ovat yleensä huomattavasti enemmän omistuneita työlleen, ovat valmiita jäämään töihin normaalin työajan jälkeen, opiskelevat mielellään uusia asioita, eivät jää kotia kun kakara sairastelee, jaksavat paremmin ja ovat terävempiä mieleltään.

      • Anonyymi

        Tiedät jonkun 60v joka jää sairaan lapsensa vuoksi pois töistä? No 60v miehellä voi periaatteessa olla alle 10v lapsi, joka sairastaa. Naisilla tuo on biologinen mahdottomuus! Eli nuoret ovat joskus poissa töistä sairaan lapsen vuoksi, eivät 60v.

        Itse opiskelen yliopistossa, kandiksi pääsin pari vuotta sitten. Opiskelin jo työn ohessa 10v sitten. Työttömäksi jäin ollessani 50v. En hoida sairasta lasta, koska lapseni lähestyvät 30v synttäreitään.

        Onko jossain kellokortteja vielä? En ole nähnyt tällä vuosituhannella moisia.


      • Anonyymi

        "Kyse on yleisesti ottaen vanhempien joustamattomuudesta. Nämä ovat tottuneet kiinteisiin työaikoihin"

        Meillä oli liukuvat työajat käytössä jo 90-luvulla, kenties aikaan, jolloin sinä et ollut vielä edes läikkänä lakanassa tai pilkkeenä isäsi silmäkulmassa.

        " ja siihen, että kellokortti lyödään tasan 16 eikä tippaakaan yli."

        Jonne ei näitä tietävän, että on olemassa hyvin erilaisia työpaikkoja, työtehtäviä ja työkiertoja/-vuoroja. Tärkeintä ei ole se, milloin kellokortti leimataan, vaan se, milloin työ on tehtynä. Joissakin töissä päivät vaihtelevat ja ovat kiinni puhtaasti työn alla olevista asiakastapauksista.

        "Lisäksi omatoiminen opiskelu vapaa-ajalla tuntuu olevan täysin ylivoimainen asia vanhemmille työntekijöille. "

        Jokainen IT/SW-alalla työskentelevä joutuu käytännössä opettelemaan koko ajan uutta. Mutta, jokaisella on vapaus tehdä omalla vapaa-ajallaan mitä lystää, koska vapaa-aika ei ole työaikaa.

        "Nuoret ovat yleensä huomattavasti enemmän omistuneita työlleen,"

        ... eli kaikki mitä tehdään, tehdään juosten kustuna ja vasemmalla kädellä, eikä sen verran löydy ammattitaitoa, että välitettäisiin edes oman työn laadusta. Sitten vanhempien pierujen on korjailtava "wannabe" osaajien tekemät tuotokset ja muut purkkaviritykset.

        "ovat valmiita jäämään töihin normaalin työajan jälkeen,"

        ... koska eivät uskalla missään tilanteessa sanoa työnantajalle ei, vaikka kyse olisi millaisesta hyväksikäytöstä tahansa. Edes työelämässä ei tarvitse suostua kaikkeen, kuten esimerkiksi siihen, että ylitöitä teetätetään säännöllisesti pelkillä liukumilla, jolloin työantaja välttelee palkanmaksua.

        "opiskelevat mielellään uusia asioita,

        Käytitkö PISA-tuloksia mittarina, vai kysyitko Esson Baarista?

        "eivät jää kotia kun kakara sairastelee"

        ... eli siis jättävät lapsensa mieluummin vaikka heitteille. Noo, yhteiskunta hoitaa.... lasten kasvatuksenkin, kun vanhemmista ei siihen nykyisin ole.

        "jaksavat paremmin ja ovat terävempiä mieleltään."

        Juu, energiajuomia lipittämällä se virkeys pysyy ja terveys säilyykin.

        Terveisin,
        Ihan Vain Sarkasmilla


      • Anonyymi

        Kyllä se meillä ainakin on juuri päinvastoin. Tietysti talossa, jossa on töissä lähestulkoon pelkkiä pelkkiä asiantuntijoita ja erikoisasiantuntijoita, ei edes ole ihan nuoria eli alle 25-vuotiaita. Mutta ahkerimmat, sitoutuneimmat ja vastuuntuntoisimmat työntekijät löytyvät meillä yli 45-vuotiaista, vaikka toki poikkeuksiakin on suuntaan ja toiseen. Monet nuoremman pään työntekijät eivät millään pääse töihin ennen aamuyhdeksää (liukuva työaika) ja yli kahden tunnin työrupeama ilman taukoja tai somettamista kännykällä ei alle 3-kymppisiltä tunnu onnistuvan. Pikkulapsiperheissä on tietysti omat kiireensä, mutta niin on poissaolojakin sitten muiden edestä. Jos itse ei ole sairaana, niin ainakin pitää jäädä kotiin hoitamaan sairasta lasta.


    • Anonyymi

      Suomen työmarkkinoilla nuoret ovat niitä joita syrjitään, eivät iäkkäät. Nuorilta jotka tarvitsisivat töitä ja toimeentuloa järjestelmällisesti vetäistään matto jalkojen alta. Verukkeena käytetään varsinkin työkokemuksen puutetta. Ksoka suomalaiset työnantajat eivät ymmärrä ettei työkokemusta voi karttua jos ei koskaan saa töitä työkokemuksen puutteen vuoksi. Iäkkäät sukupolvet ovat päässeet helpolla. Tyhmempikin pääsi töihin ja työkokemusta heillä usein on. Tätä katsotaan työmarkkinoilla positiivisinlasein ja muutenkin iäkkäitä pidetään mallikelpoisina ja ahkerina, ja nuoria katsotaan kieron eikä heistä löydetä kuni vikoja. Ne aidot ja oikeat työsuhteet joilla iäkkäitä sukupolvia on hemmoteltu kaikki heidän ruuhakvuotensa tämän vuoksi pääsääntöisesti ikäihmisille. Että revi siitä huumoria.

      Ja sitten kuulemme tätä loputonta eläkeläisten itkua kun he märisevät siellä omistusasunnoissaan kun eläke on niin pieni. Ku ei riitä.

      • Anonyymi

        Ja sitten kuulemme tätä loputonta nuorten ahneiden tärkeiden itkua kun he märisevät siellä velka-omistusasunnoissaan kun palkka on niin pieni. Ku ei riitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja sitten kuulemme tätä loputonta nuorten ahneiden tärkeiden itkua kun he märisevät siellä velka-omistusasunnoissaan kun palkka on niin pieni. Ku ei riitä.

        Juu juu. Kaikkien pitäis vaan asua Lumolla vuokralla.


      • Anonyymi

        Tuo väittämä pitää paikkansa ainoastaa työhistorian alkutaipaleella.Jos tuollainen kuva on asiasta tullut,niin kannattaa mennä peilin kautta miettimään missä on vika.On oikein että nuoret saa töitä,eikä eläkeiän pidentämisessä ole mitään järkeä...Ja mitä eläkkeisiin tulee,se riittää ihan hyvin,ainaki minulla.Nuorempana pitää asiat hoitaa siihen malliin, että siellä ei velkoja ole enään rasitteena,olipa sitten normi tai sairaseläkkeellä.Poikkeuksena tietenki tosi sairaat, joilla terveydenhoitokulut ovat merkittävän suuret.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja sitten kuulemme tätä loputonta nuorten ahneiden tärkeiden itkua kun he märisevät siellä velka-omistusasunnoissaan kun palkka on niin pieni. Ku ei riitä.

        yli varojen eletään, liian kalliita asuntoja hankitaan.... Turhaa kulutusta paljon, jne..
        Ja sitten ollaan muka muka huolissaan ympäristöstä, ilman lämpenemisestä, jne muodiksta hurmosta.... hoetaan....


      • Anonyymi

        "Nuorilta jotka tarvitsisivat töitä ja toimeentuloa järjestelmällisesti vetäistään matto jalkojen alta. Verukkeena käytetään varsinkin työkokemuksen puutetta"

        Niin no, ei se tilanne 40-55 vuotilailla työnhakijoilla ole yhtään sen parempi, koska nykyisin työn saannissa 95%:n osaaminen ja pitkällinen työkokemus paikan saamiseksi ei riitä, vaan pitää olla vähintään 110 %:n osaaminen. Moni firma haluaa nykyisin vain rusinat pullasta, eli kaikkeen valmiit työntekijät, kun puuttuu halu kouluttaa omia työntekijöitä työn ohessa. Siksi muun muassa vuokratyö on yleistynyt kulovalkean tavoin.

        Vielä 90-luvulla ja vuosituhannen vaihteessa yritykset kouluttivat omaa työvoimaansa juuri siksi, että yrityksellä on jatkossakin menestyksen mahdollisuuksia. Mutta nykyisin, kuten esim vuoden 2008 notkahduksen aikoihin, kun ei haluta sitoutua työntekijöihin, oli tapana säästää ensimmäiseksi tuotekehityksestä ja potkia porukkaa lyhytnäköisesti pellolle. Sitten, kun firma kenties tarvitsisi osaavia tekijöitä, niitä ei jostain kumman syystä helposti löydy. Moni firma on omalla lyhytnäköisyydellään ja tuotekehityksen alasajolla maksanut oppirahat.

        Moni nykyinen parikymppinen ei myöskään tiedä, mihin suuntaan työelämä Suomessa on kehittynyt sitten 80/90/00-lukujen. Kokemuksesta voin sanoa, että monessa asiassa työelämä on mennyt koko ajan huonompaan suuntaan, ja se näkyy monella alalla myös työn tekemisen kulttuurissa ja työn laadussa.

        Vaikka nykyisin hoetaan mantran tavoin koulutuksen autuaaksi tekevää vaikutusta ja jatkuvaa oppimista, fakta on se, että kaikille ei tule löytymään/riitä nyky-Suomessa oman alan töitä! Koulutuksen ja jatkuvan oppimisen hypetys on lähinnä julkisen sektorin tuottamattomien sukankuluttajien ja poliitikkojen horinoita, kun se käytännön kosketuspinta oikeaan yritystoimintaan julkisen sektorin ulkopuolella puuttuu kokonaan.

        Hankalimmassa tilanteessa ovat ne hakijat, joilla ei ole suhteita käytettävänään työnhaussa. Realiteetti elämässä on myös se, että usein erilaisiin työtehtäviin ei suinkaan pääse ammatillisesti ja koulutuksellisesti osaavin tekijä, vaan "sopiva" tekijä. Ja sillä "sopivuudella" ei ole välttämättä mitään tekemistä ammatillisen osaamisen kanssa.


    • Anonyymi

      Se, kun myy enemmän, kuin ikinä pystyy toimittamaan, niin kuoleehan pystyyn.

    • Anonyymi

      Työn herkkua pitää antaa nuoremille ja vanhat vapaaksi!
      Eläkeiän nostaminen on kuin jokin huono pila joka ei naurata vanhaa eikä varsinkaan nuorta joka tarvitsee työpaikan...

      Tulemme suurten muutosten äärelle tulevina vuosina kun maahan tunkee väkeä esim. miljoonan ihmisen verran. Ei verotettavaan työhön voida pakottaa vanhuksia nostamalla loputtomasti eläkeikää!

      Sanotaan että anarkia on 7vrk päässä eli kun ihminen ei saa syödäkseen 7 päivään se ottaa itsellee oikeudet keinoja kaihtamatta.

    • Anonyymi

      Ei tuo ole mitään osaamisen tuhlaamista, vaan osaamisen riittämättömyyttä. Vanhempien ihmisten tulee päivittää osaamisensa nykytasolle, jotta heistä tulee jälleen kuranttia tavaraa työmarkkinoilla. Valitettavasti vanhusten motivaatio opiskeluun on usemmiten nolla, joten nuoret vievät paikat.

      • Anonyymi

        Ikääntyessään ihminen ei heikkene ainoastaan ruumiillisesti, vaan kyllä siinä pehmenee myös päänuppi.Motivaatio menee kun ajatuksen juoksu huononee!!Lievä dementtia nostaa päätään pikkuhiljaa,sille ei voi mitään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ikääntyessään ihminen ei heikkene ainoastaan ruumiillisesti, vaan kyllä siinä pehmenee myös päänuppi.Motivaatio menee kun ajatuksen juoksu huononee!!Lievä dementtia nostaa päätään pikkuhiljaa,sille ei voi mitään.

        se on yleistä, niin yleistä, esim tunnen paljon nuoria arjen dementikkoja, koko ikänsä olleet jotenkin tyhjäkäynnillä....
        Ja ikä ei yhtään auta fiksuuntumisessa, päinvastoin.


    • Anonyymi

      On se nähty nuorempien työmotivaatio ja aikaan saannokset , ei taida ihan tääkään maa pyöriä näppäimistöjen avulla , onneksi on kokeneempiakin vielä näyttämässä mallia.

    • Anonyymi

      Ei, ja miksi haluttaisiinkaan, kun on mahdollista jakautua ja eriytyä.

    • Anonyymi

      Ei näytä olevan mitään arvoa osaamisella ja koulutuksella, työkokemuksella, yms.. Noin käytännössä.
      PL. muutama ala, joilla on oikea työvoimapula.

      Hyvää työvoimaa tuhotaan säälittä työttömyyteen.. ja sama meno jatkuu ja jatkuu. Yhteiskunta kouluttaa, ja sitten ei tarjoa töitä. Kummallinen tilanne.

      • Anonyymi

        koulutus ja kaikki työntarjonta tulisi ehkä yksityistää ? niin silloin ei enää turha-koulutettaisi työttömyyteen.
        Vaan riisto kapitalisti puristaisi suoraan orjista mehut ja kouluttaisi vain tarpeeseen.

        Nythän meillä pyörii liian pitkä pakollinen koulutus-rumba, niin että työvoima vanhenee opiskellessa. Laitostuu koulutukseen, Ei saa enää perheitä perustettua, jne..
        Naiset vanhenee. Nuoren paras työ- ja lisääntymisikä tuhlataan opiskeluun. ja sitten ne laitostuneet vanhat pierut ei saa lapsia eikä töitä.
        Näin vähitellen se kulttuurimme alasajetaan.
        ja haitta maahanmuutolla luodaan uudempi lisääntyvä ihmismassa, joka suuntautuu mileivaltaan, anarkiaan, uskontoihin, terrorismiin, pelkoon.
        Huono ja turvaton on tulevaisuus. Kulttuurin kato !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        koulutus ja kaikki työntarjonta tulisi ehkä yksityistää ? niin silloin ei enää turha-koulutettaisi työttömyyteen.
        Vaan riisto kapitalisti puristaisi suoraan orjista mehut ja kouluttaisi vain tarpeeseen.

        Nythän meillä pyörii liian pitkä pakollinen koulutus-rumba, niin että työvoima vanhenee opiskellessa. Laitostuu koulutukseen, Ei saa enää perheitä perustettua, jne..
        Naiset vanhenee. Nuoren paras työ- ja lisääntymisikä tuhlataan opiskeluun. ja sitten ne laitostuneet vanhat pierut ei saa lapsia eikä töitä.
        Näin vähitellen se kulttuurimme alasajetaan.
        ja haitta maahanmuutolla luodaan uudempi lisääntyvä ihmismassa, joka suuntautuu mileivaltaan, anarkiaan, uskontoihin, terrorismiin, pelkoon.
        Huono ja turvaton on tulevaisuus. Kulttuurin kato !

        Oon kans sitä mieltä et toi typerä koulutusjärjestelmä on pistäny Suomen asiat perseelleen, mut luulis et se loppuu sikku velan saantikin loppuu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oon kans sitä mieltä et toi typerä koulutusjärjestelmä on pistäny Suomen asiat perseelleen, mut luulis et se loppuu sikku velan saantikin loppuu.

        Liian pitkä koulutusaika ihmisillä jo nyt. Esim. moni suorittaa useita tutkintoja,,, paras työikä menee opiskellessa, samoin perheen perustamis-ikä !! Sitten vanhoina käpyinä ikänsä vain opiskelleet on todellisuudessa osaamatomia, ja jää lapset tekemättä !!
        Ja Maassa on suuri halpa-työntekijä pula. Joita lopulta elätetään sosialiturvalla....

        Siis monta asiaa ei toimi. Rehellisiä palkka-työpaikkoja ei ole riittävästi.
        Ja työttömiä pakko aktivoidaan aktiivi simputuksella, tms. malleilla.
        Kun ei voida tunnustaa, ettei niitä työpaikkoja palkalla saada aikaan..
        Hallinto pesee kätensä simputtamalla.

        Eri eturyhmät, keinottelun tuki, ja pakolaiset syö suoraan kuormasta. Näin verorasitus kasvaa liikaa. Kestämätön malli ! Suomi velkaantuu.
        Liian suuria palkkoja ja etuja maksetaan ja liian suuria eläkkeitä noille eturyhmille !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oon kans sitä mieltä et toi typerä koulutusjärjestelmä on pistäny Suomen asiat perseelleen, mut luulis et se loppuu sikku velan saantikin loppuu.

        Liian pitkä koulutusaika ihmisillä jo nyt. Esim. moni suorittaa useita tutkintoja,,, paras työikä menee opiskellessa, samoin perheen perustamis-ikä !! Sitten vanhoina käpyinä ikänsä vain opiskelleet on todellisuudessa osaamatomia, ja jää lapset tekemättä !!
        Ja Maassa on suuri halpa-työntekijä pula. Joita lopulta elätetään sosialiturvalla....

        Siis monta asiaa ei toimi. Rehellisiä palkka-työpaikkoja ei ole riittävästi.
        Ja työttömiä pakko aktivoidaan aktiivi simputuksella, tms. malleilla.
        Kun ei voida tunnustaa, ettei niitä työpaikkoja palkalla saada aikaan..
        Hallinto pesee kätensä simputtamalla.

        Eri eturyhmät, keinottelun tuki, ja pakolaiset syö suoraan kuormasta. Näin verorasitus kasvaa liikaa. Kestämätön malli ! Suomi velkaantuu.
        Liian suuria palkkoja ja etuja maksetaan ja liian suuria eläkkeitä noille eturyhmille !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oon kans sitä mieltä et toi typerä koulutusjärjestelmä on pistäny Suomen asiat perseelleen, mut luulis et se loppuu sikku velan saantikin loppuu.

        Liian pitkä koulutusaika ihmisillä jo nyt. Esim. moni suorittaa useita tutkintoja,,, paras työikä menee opiskellessa, samoin perheen perustamis-ikä !! Sitten vanhoina käpyinä ikänsä vain opiskelleet on todellisuudessa osaamatomia, ja jää lapset tekemättä !!
        Ja Maassa on suuri halpa-työntekijä pula. Joita lopulta elätetään sosialiturvalla....

        Siis monta asiaa ei toimi. Rehellisiä palkka-työpaikkoja ei ole riittävästi.
        Ja työttömiä pakko aktivoidaan aktiivi simputuksella, tms. malleilla.
        Kun ei voida tunnustaa, ettei niitä työpaikkoja palkalla saada aikaan..
        Hallinto pesee kätensä simputtamalla.

        Eri eturyhmät, keinottelun tuki, ja pakolaiset syö suoraan kuormasta. Näin verorasitus kasvaa liikaa. Kestämätön malli ! Suomi velkaantuu.
        Liian suuria palkkoja ja etuja maksetaan ja liian suuria eläkkeitä noille eturyhmille !


    • Anonyymi

      Kuule ei sillä osaamisella ole nykypäivänä enää mitään merkitystä työelämässä kun kaikki työt on niin tappiin kilpailutettua. Halvin tekijä saa paikan ja työt tehdään vähän sinne päin. Näkeehän sen jo työpaikkailmoituksista kun joka firma hakee kokemattomia työntekijöitä.

      • Anonyymi

        - halvoista työntekijöistä on pulaa,, ja niitä haluttaisiin tuoda ulkomailta asti,,, ja se tulee tosi kalliiksi, kun ne lopulta elätetään sosiaaliturvalla, kun ei ne sillä pienellä palkalla tule toimeen suomessa !!
        - Siis tämä on vastuutonta kokomus-kepu ahneus kapitalismia vain.. joka epärehellisesti, vilpillisesti tukeutuu ja tuhoaa soiaaliturvan vähitellen !

        - ja myöskään virher, vas, sdp väki, ei ole suomalaisen ihmisen ja suomalaisen työläisen asialla, vaan ajaa jotain maailman terrori-vallankumousta, pakko monikultuuri helvettiä, ja hurmos ideologiaa.. verovaroin...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        - halvoista työntekijöistä on pulaa,, ja niitä haluttaisiin tuoda ulkomailta asti,,, ja se tulee tosi kalliiksi, kun ne lopulta elätetään sosiaaliturvalla, kun ei ne sillä pienellä palkalla tule toimeen suomessa !!
        - Siis tämä on vastuutonta kokomus-kepu ahneus kapitalismia vain.. joka epärehellisesti, vilpillisesti tukeutuu ja tuhoaa soiaaliturvan vähitellen !

        - ja myöskään virher, vas, sdp väki, ei ole suomalaisen ihmisen ja suomalaisen työläisen asialla, vaan ajaa jotain maailman terrori-vallankumousta, pakko monikultuuri helvettiä, ja hurmos ideologiaa.. verovaroin...

        Halpatyö on raaka bisnes-ala,, se on keinottelua, joka tukeutuu sosiaaliturvaan.
        Laaja ahne asumistuki korruptio vaatii uusia asujia, niin asumiskeinottelu bisnesa etelä-suomessa kukoistaa !! Tämä ns. "työvoimpula" on härskiä verovarojen siirtoa asumistuki korruptioon !!


    • Anonyymi

      Nuoret on laiskoja, tyhmiä ja työtä vieroksuvia. Vanhat on ilkeitä, oikeutensa tuntevia ja liian ovelia. Kumpiakaan ei halua palkata.

      • Anonyymi

        näsä viisaat ei kelpaam ihinkään, vaan joutuu tänne viisastelemaan.....


    • Anonyymi

      Niinpä!

      Viimeksi tänään TE-toimiston ja yliopiston oikeaa työtä välttelevien julkisen sektorin kuluerien järjestämässä "Piece of Shit" infotilaisuudessa. Kyllä pisti useammankin kerran huvittamaan, kuinka TE-toimiston suojatyövirkamies antoi tyhjien lupausten tynnyreiden taas kolista. Tarjolla olisi taas "mahdollisuus" osallistua 6 kk kestävään, yliopiston järjestämään bulkkikoulutukseen, jossa 2 kk on yliopistoliibalaabaa, 2 kk on työnhakutaitojen hinkkaamista ja sokerina pohjalla 2 kk ilmaista työtä yrityksissä - tietysti ilman työsopimusta ja palkkaa! Kuinkas muuten! Työharjoittelupaikka on tietysti tälläkin kertaa hankittava ihan itse.

      Eli, jälleen kerran bulkkikoulutetaan porukkaa IT-alalle ja softahommiin, vaikka itselläkin on takana pitkän linjan harrastuneisuus, opinnot ja työkokemus IT/ICT/SW-alalta hyvinkin erilaisista _käytännön_ tehtävistä. Että pitäisi mennä yliopistooon harjoittelemaan koodausta, ja kuuntelemaan yleistä liibalaabaa ihmisiltä, joilla itsellään ei ole oikeaa työhistoriaa pienissä, keskisuurissa tai suurissa kansainvälisissä yrityksissä oikeasta projektityöstä ja ylipäätänsä nykyisen työn tekemisen realiteeteista.

      Sekin kertoo järjestäjän "tietotaidosta" jotakin, jos 10- tai 20-vuotta sitten saatuja korkeakoulun ohjelmistotuotannon opintoja aletaan vähättelemään, tai että esimerkiksi joitakin ohjelmointikieliä pidetään jotenkin vanhanaikaisena. Porukka ei näytä ymmärtävän, että teollisuudessa ja yritystoiminnassa tai muualla on hyvin erilaisia tarpeita, käyttöympäristöjä, tapoja, laitteita ja järjestelmiä, joiden kunkin kehitykseen valitaan kulloinkin sopivimmat työkalut ja ohjelmointikielet.

      Sillläkin on eroa, toimitaanko esimerkiksi sulautetussa- vai mobiiliympäristössä, tai työasema vai palvelinpuolella. Tehdäänkö käyttöliittymiä, taustaprosesseja, isompaa hajautettua järjestelmää, jne.

      Milloinkahan TE-toimistossa ymmärretään, että kokeneille ICT/IT/SW-alan ihmisille olisi enemmän hyötyä esimerkiksi oikeista yhden tai kahden viikon intensiivisistä täsmäkoulutuksista, jotka sidottaisiin palvelemaan työllistymistä tilanteessa, jossa on jo tiedossa konkreettinen työpaikka, mutta sen saamiseksi olisi tarpeellista suorittaa joitakin hyvin lyhyitä täsmäkoulutuksia?

      Fakta on se, että työelämässä ei pärjää nykyisin pelkällä massoille tehdyllä bulkkikoulutuksella, tai hienolta kuulostavien yliopiston kursien suorittamisella. Realiteetti on se, että kaikelle yliopiston taivaanrannanmaalailulle on oikeassa työelämässä saatava aina maksava asiakas!! Muutenkin, kaikenlaisten kurssien käyminen on pitkällä aikavälillä turhaa, ellei opittua tietoa ole mahdollisuus hyödyntää heti sillä hetkellä olemassa olevassa työssä.

      Ja vielä pitäisi perustella omaa kiinnostusta, jotta pääsisi tekemään taas jollekin firmalle töitä ilmaiseksi.

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1007
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      1005
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      900
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe