Kompositööripotretit?

Anonyymi

Positivististen elementaaristen ja esteettisiltä aspekteiltaan kollideeraavan, (riippumatta vastaanottajan fiksaatiosta veneerisiin ilmiöihin), sananparren "kauneus on katsojan silmässä", (ts, De gustibus non est disputandum),konseptiota mukaillen hän, joka konjekturoi useissa, väh. 3 eri tavoin istumasennoissa kuvatuissa Schubertia esittävissä malauksissa tai piirroksissa, huom. ei fotografeissa, joissa objekti istuu klaveerin äärellä vaatteet yllään, housut mukaanluettuina, konglomeraattisia, immoraalisia homoeroottisia virityksiä, saaden vastaanottajassaan aikaan erikooslaatuisen reseptiivisen homoeroottisen mielentilan, eränlaisen veneerisen potenssin falloksessaan, ikään kuin kuvattu objekti olisi pastillon dŽamour, konvergoimatta kuitenkaan paralleeleina analogiona kollektiivisten elämysten ja maalausten katsojassaan herättämien illuusioiden kanssa, ja lopulta siis projisoimalla näin ite luomiaan seksuaalifantasioitaan ja inklinaatiotaan miespuolisia henkilöitä esitäviin maalauksiin imponeerabiilioiden tavoin; eo ipso, korollaarina, konsekvenssina ja deduktiona on subjektin kongeniaalinen homogeenisuus desorioituneisiin abnormeihin ja antipaattisiin fetisistisiin ideologioihin; Quod erat Demonstradum, (cum grano salis).

Sinänsä ne ovat artefakteja, jotka muodostavat kukin summan objektinsa fysonomisista piirteistä ja tuntuvat meistä lahjomattoman yrityshalunsa ja taiteellisen kyvykyytensä vuoksi onnistuneilta luopuen vapaaehtoisesti tulkinnasta taiteilijan osoittaman intelligenssin hyväksi, joka noudattaa selkeästi määriteltävää luonnosta W.A. Riederin ja Leopold Kupelweiserin töissä.

Mozartkaan muuten ei kuulunut niihin piireihin, joista suuret tai edes muodikkaat muotokuvamaalarit olisivat metsästäneet mallinsa töilleen: Dora stockin opeakynäpiirrosv. 1789, Mozartin langon Joseph Langen kummallisen keskeneräinen ja Barbara Kraftin öljyvärimaalaus v. 1819 ovat tuntomerkeiltään identtisiä vain esiin pitävien silmien osalta.

autenttisten muotokuvien lisäksi yhteistä ovat suuri ja lihaksikas nenä ja dominoiva ylähuuli, muttei jälkeäkään mistään transkendaalisesta väreilystä, ylimääräisetä grandezzasta tai edes mistään kuolemattomuuden häivästä, sillä mikään komea mies ei Mozart suinkaan ollut.

On mielenkiintoista seurata kuinka beethovenia esittävissä maalauksissa tämän aikalaisten silmissä tapahtuneen arvonnnousun myötä kuin kirveellä veistetystä ja karkean plebeijimäisistä kasvoista pottunenineen tulee korkeaotsaisen haastajan kasvot; Ferdinand Waldmüller lienee kaikkein lahjakkain Beethovenia esittävien kuvien maalaaja. John hoppnerin Haydnista maalaama öljyvärityö on myös hyvin onnistunut lajissaan, niitä harvoja poikkeuksia tuon ajan mitapuulla tarkasteltuna suurmiesten kohdalla.

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jaa että Mozart siis oli ruma mutta silti oli lahjakas?

      No onneksi sentään mailman paras säveltäjä eli Paul McCartney oli silloin kun hän parhaat työnsä teki eli 1960-70-luvuilla varsin kaunis mies. Nykyään tosin on jo varsin kulahtaneen näköinen mikä ulkonäön huonontuminen ehkä on aiheuttanut sen että hittejä ei enää tule käytännössä lainkaan.

      Mutta pitäisikö meidän saada nähtäville valokuvia Melartinista ja Pyykkösestä ja Tuukkasesta että josko löytyy mainituista jalot piirteet. Ja Sibeliukseen verrattuna varmaan olivat sievempiä koko joukko.

      Toisaalta rva Sibelius oli varsin kaunis nainen ja säilyneen kirjeenvaihdon perusteella eli varsin erottista elämää Jannensa kanssa. Vaan mimmosten riivinrautojen kanssa olivat parisuhteessa Melartin ja Pyykkönen ja Tuukkanen? Löytyisikö sieltä elämänosa-alueelta jotain seliseliä siihen miksi hitit jäivät säveltämättä toisin kuin vaikkapa Jannella.

      • Anonyymi

        Tuukkasen hitti karhunpyynti voitti sentään olympiahopeaa lontoossa 1948 mikä jäi jannelta tyystin tekemättä.


      • Anonyymi

        Eiköhän noita kuvia löydy kalervo tuukkasesta ja tauno pylkkäsestä googlettamalla heidän nimensä. Jannen hitit on Pelkkää roskaa tuukkasen karhunpyynnin rinnalla.


      • Anonyymi

        Mozart ei suinkaan ollut mikään ruma ja hänellä oli suuri määrä hienoja hiuksia josta hän oli ylpeä. olihan mozart kaikkien aikojen suurin säveltäjä.


    • Anonyymi

      "Tuukkasen hitti karhunpyynti voitti sentään olympiahopeaa lontoossa 1948 mikä jäi jannelta tyystin tekemättä."

      Aivan, tosin jos Janne olisi tuolloin 1948 ollut yhä aktiivinen säveltämisen suhteen niin Tuukkanen olisi joutunut tyytymään pronssiin.

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Taidelajit_kesäolympialaisissa_1948

      Mites oli osallistuiko vaikkapa Shostakovich ja/tai Prokofjev noihin 1948 sävellysolympia mittelöihin? Epäilen että jos olisivat osallistuneet niin Tuukkanen olisi ehkä jäänyt ilman mitallia.

      • Anonyymi

        Höpö höpö, tuukkasen karhunpyynti on genreensä mestarillisimpia luomuksia eikä jannella olisi ollut kilpailussa mitään jakoa, jäänyt jumboksi vain.


      • Anonyymi

        En tiedä ketkä osallistuivat mutta joku puolalainen voitti kultaa. Nyt kannattaa sijoittaa kultaan kun pörssit laskevat. kullan arvo nousee kun viruspelot saavat sijoittajia etsimään riskittömämpiä sijoituskohteita.


      • Anonyymi

        Jannen streriuili ja staattinen pikkuporvarillinen kitchinomainen nyplääminen on ihan öö luokan musiikkia junteille jolla ei ole hienostunutta sointiaistia. mutta kiitos vinkistä.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      295
      3239
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      82
      1601
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1480
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      41
      1321
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1222
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1210
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      44
      1136
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1117
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      156
      1025
    Aihe