Hoitoaine suihkussa ja suihkun jälkeen

Anonyymi

Tarvitseeko molempia käyttää? Olen ollut aika laiska hiustenhoidon suhteen, ja meinasin nyt vähän skarpata. Pistin hiuksille tarkoitetut pyyhkeet ja hiuksiin jätettävän hoitoaineen tilaukseen. Nyt sitten aloin pohtia, että tarvitsevatko hiukset tosiaan kahta eri hoitoainetta peräjälkeen?

Jos jättäisinkin sen huuhdeltavan hoitoaineen kokonaan pois, ja käyttäisin vain sitä hiuksiin jätettävää. Mikä on pahinta mitä tästä voi seurata? 😄

Hiukseni ovat suihkun jälkeen sellaiset pörröiset, joten ajattelin kokeilla tuota hiuksiin jätettävää hoitoainetta. Kaksihaaraisia minulla ei ole, liekö se sitten poishuuhdeltavan hoitoaineen ansiota?

6

<50

  Vastaukset

  • Hiuksiin ei tarvita hoitoaineita ollenkaan. Hiukset eivät tarvitse mitään ulkoisia ravintoaineita tai voitelua.
   Hiusten pörröisyys johtuu liian korkeasta PH-arvosta. Jos hiusten ph-arvo on yli 5, hiussuomut aukeavat ja hiuksista tulee pörröiset. Näin käy normaaleilla shamppoilla ja hoitoaineilla, joiden PH on reilusti yli 7.
   Shampoon sekaan kannattaa sekoittaa pieni määrä etikkaa, ja tarkistaa indikaattoripaperilla että PH-arvo on 4,5. Tällöin hiukset pysyvät sileänä ja kiiltävänä.

   • Sulla ei ole kyllä mitään hajua mistään vaan olet pihalla kuin lumiukko pakkasessa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Sulla ei ole kyllä mitään hajua mistään vaan olet pihalla kuin lumiukko pakkasessa.

    Väitätkö siis että hiukset jotenkin hyötyisivät jos shampoossa on korkea ph-arvo? Taidat olla itse aika pihalla.


  • Hoitoaineessa pääasiallinen ja tärkein tehoaine on kationit, positiiviset ionit, joihin hoitoaineen vaikutus perustuu. Kationit vähentävät staattista sähköä, pörröisyyttä ja kiillottomuutta silloin kun hiusten pH-arvo on shampoopesun jäljiltä liian korkea.

   Toisaalta esim. Whamisan shampoossa on pH-arvo 4,5 joka on hiusten luonnollinen pH, ja jos sillä pesee hiukset, ei hoitoaineistakaan enää ole hyötyä. Ei ole mitään korjattavaa mihin hoitoaineita ja kationeja tarvittaisiin. Whamisan shampoo vain on törkeän kallista (40€ pullo), ja ennemmin kannattaa tavalliseen markettishapooseen lurauttaa sitruunamehua tai etikkaa jolloin siitä tulee yhtä hyvä shampoo.

  • Jos mä käytän vaan pelkkää shampoota niin olen kuin mikäkin tuukka, tukka on kuiva ja sähköinen. Mulle ainaski hoitoaine on must.

  • Hiusten isoelektrinen piste on pH-arvossa 3,67. Kyseisellä pH-arvolla hiuksissa ei ole mitään sähkövarausta. Staattista sähköä alkaa olla paljon, jos hiusten pH on yli 5. Staattinen sähkö myös avaa hiussuomut ja tekee hiuksista pörröiset ja kiillottomat.

   Kaupoissa myydään esim. System4 -hiuksiin jätettävää hoitosuihketta, jonka ph on 3,5. Pyyhekuiviin hiuksiin suihkautettuna se poistaa hiuksista sähköisyyden ja tekee niistä kiiltävät, mutta ihan samaan lopputulokseen pääsee myös appelsiinituoremehulla, jonka pH on 3,5 ja jota voi sellaisenaan käyttää hiuksiin jätettävänä hoitoaineena. Voi käyttää myös sitruunamehua 1:4 vedellä laimennettuna. Googlella löytyy lisätietoa kun hakee "lemon juice hair conditioner", kyseessä on todella hyvä hiuksiin jätettävä luonnollinen hoitoaine.

   Kannattaa esin pestä hiukset suihkugeelillä tai syväpuhdistavalla shampoolla joka poistaa hiussuomujen alta hoitoainejäämät, ja kampaa pyyhekuiviin hiuksiin pienen määrän laimennettua sitruunamehua tasaisesti. Kuivumisen jälkeen tuloksena on kiiltävät, sileät, kevyet ja tuuheat hiukset, joiden kiilto on hiusten omaa luonnollista kiiltoa kun hiussuomut ovat sulkeutuneet. Ei silikonisoossien tai rasvan kiiltoa.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. 175 pakolaista tulossa Suomeen

   Sisäministeriö vahvisti IL:n tiedot: Suomi ottaa Välimeren pakolaisleireiltä enintään 175 alaikäistä tai yksinhuoltajaperheiden jäseniä https://www.il
   Maailman menoa
   198
   3790
  2. Suomeen tarvitaan minimipalkkalaki

   Suomesta on tulossa yhä enmmän kurjien palkkojen ja nollatuntisopimusten maa. "Kansainvälisen kilpailukyvyn" nimissä erityisesti sisämarkkinoilla toim
   Maailman menoa
   116
   2108
  3. Taas on yksityisautoilija paha ihminen

   Taas on yksityisautoilija paha ihminen Traficomin tutkimus: ”Polttoaineen tulisi maksaa ainakin 2,26 euroa litralta, jotta autoilijat alkaisivat vähe
   Maailman menoa
   109
   984
  4. Miten mä voin olla ihastunut vieläkin, vaikka mennyt yli kolme vuotta.

   Tunsin jotain erittäin harvinaista vetovoimaa meidän välillä ja tiedän sun myös tunteneen. Myöhäistähän se enää on miettiä ja jos elämäntilanteeni oli
   Ikävä
   29
   569