Hyvä kuntoinen eikä kilpaile

Anonyymi

Olen joskus ihmetellyt näitä keski-ikäisiä hyväkuntoisia jotka tekevät lenkkiä kuin tyhjää, mutta eivät kuitenkaan ole kiinnostuneita kilpailemaan eivätkä edes tulosta tekemään. Olen miettinyt mahdollisia syitä ja yksi potentiaalinen selitys on doping. Liian kovan tuloksen tekemällä joutuu testeihin. Kilpailemattomana voi vetää kaikkia aineita kaksin käsin ja olla hyvässä kunnossa. Korkeintaan osallistua kylähölkkään missä ei testausta ole, eikä tehdä liian huomiota herättävää tulosta.

12

74

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      wadan ulkopuoliset polkuhölkät dopaajien paratiisi? Maratonilla testausta on ainakin seuroihin rekisteröityneille.

    • Anonyymi

      Keskeyttäjille ei tehdä dopingtestejä. Soirolta oppia. Aina dnf, ei näy testonapit ja muu roina testeissä.

    • Anonyymi

      Enemmän minä ihmettelen niitä, jotka eivät tule kilpailuihin koska raportoidut lenkit ovatkin paljon paljon hitaampia ja lyhyempiä todellisuudessa.

    • Anonyymi

      Onhan se selvä että ei ennätyksiä uskalla juosta siinä tapauksessa, koska riski on vähän liian suuri. Nousisi takuulla kysymyksiä siitä, miten täysin puskista ilmestyvä mies/nainen vetäisisi ennätyksiä uusiksi, jos kisahistoria puuttuu täysin? Onhan täysin selvää, että kun sellaista ei ole koskaan tehty puhtain keinoin, niin sellaista geneettistä ihmettä/mutanttia ei mistään löydy nykyäänkään.

      Toinen syy voi olla henkisellä puolella. Riittävä henkinen kovuus puuttuu eli kun joku tulee rinnalle tai tulee samaa tahtia alusta loppuun, aivan selän takana, niin iskee paniikki ja lyö leikin kesken kun on loppusuoran paikka. Kisarutiinia kun ei kehitä muuten kuin kisaamalla, sitä ei kotona ja salilla jumppaamalla saa tai juoksemalla yksin lenkkejä.

    • Anonyymi

      Tuskin dopingista kyse kestävyysjuoksun tapauksessa. Kaikki veridopingin muodot ovat mahdollisia vain lääkärin avulla (jo siitä syystä että hemoglobiinia täytyisi jatkuvasti mitata, jottei hemoglobiini nouse liikaa ja kuole, kuten monelle pyöräilijälle kävi 80-luvulla). Steroidit ja kasvuhormoni ei kunnolla auta kestävyysjuoksussa, joten voikin todeta, että ainakin amatöörin on lähes tulkoon mahdoton doupata.

      • Anonyymi

        Kyllä olen kuullut lääkäriltä nappeja hormonivajeisiin saaneilta keski-ikäisiltä, että ihan uudella tavalla riittää virtaa liikkumiseen.


      • Anonyymi

        Steroidit auttavat vammoista kuntoutumisessa. Kestävyysurheilijoilla on korkea vammariski joka alenee douppaamalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Steroidit auttavat vammoista kuntoutumisessa. Kestävyysurheilijoilla on korkea vammariski joka alenee douppaamalla.

        Elikkä eniten vammoista kärsivä on puhtain


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Steroidit auttavat vammoista kuntoutumisessa. Kestävyysurheilijoilla on korkea vammariski joka alenee douppaamalla.

        Tavallaan totta, mutta toisaalta steroidit nostavat tutkimusten mukaan hieman lihasmassan määrää, vaikka ei harrastaisi minkäänlaista liikuntaa. Suurin osa steroideista myös lisää nesteen määrää kehossa. Kestävyysjuoksijoiden kohdalla ei ole steroidien käyttöä tieteellisesti tutkittu, mutta voisi olettaa, että paino nousee väistämättä muutaman kilon, ellei ala systemaattisesti rajoittamaan syömistä, mikä taas heikentäisi palautumista. Muistaakseni Lance Armstrong sanoi podcastissään Icarus-dokumentin ohjaajalle, että steroidit/kasvuhormoni ovat pyöräilijälle tarpeetonta ja "yhden prosentin" lääkkeitä, siinä missä epo hänen kohdallaan oli "kymmenen prosentin" lääke. Dopinglääkäri Michele Ferrari oli hänelle todennut, että ainoa mitä pyöräilijä tarvitsee on veren punasolut. Toki voi olla, että Lance oli geneettisesti poikkeuksellisen voimakas, mutta omasi heikot hemoglobiinitasot. Mutta pitää ottaa myös huomioon, että pyöräilijällä voi olla ylimääräistä lihasmassaa enemmän suhteessa kestävyysjuoksijaan. Itse en siis näe juoksijalle mitään hyötyä steroideista ellei tosiaan omaa viitearvoista poikkeavaa, lääkärin todentamaa testosteronin puutetta, ja siinäkin tapauksessa "optimaalinen" määrä lienee keskimääräinen korvaushoitomäärä, jolla testosteronitasot saadaan terveen parikymppisen miehen tasolle.


    • Anonyymi

      Itse kuulun juurikin hyväkuntoisiin keski-ikäisiin ja en kilpaile doping pelon vuoksi. Viime kesäkuussa olisin varmasti alittanut oman ennätykseni 1.54 puolimaratonilla Helsinki Half Marathon tapahtumassa, mutta en uskaltanut osallistua, koska pelkäsin jääväni kiinni dopingista. Jatkuva pelossa eläminen ei ole henkisesti helppoa.

      • Anonyymi

        Arvelisin, että riski jäädä dopingista kiinni noilla ajoilla on nolla. Ketään ei kiinnosta douppaatko ajalla 1.30 . Jos olet 1.15 kunnossa, niin jonkun 1.35 ajan voit juosta aivan huoletta. Tuskinpa edes 1.20 aikaa testataan ainakaan miehissä. Testaajat ovat ennemminkin ammattijuoksijoiden ja kansallisen kärjen perässä. Kuntoilussa dopingin käyttö on varsin vapaata.


    • Anonyymi

      Sydänlääke Meldonium auttaa kestävyysurheilijoilla. Sen saatavuus itärajan takana on vapaata, koska sitä saa ilman reseptiä. Se parantaa kestävyyttä ja nopeuttaa palautumista. Näkyy testeissä 2-4 päivää.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1886
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe