Miten pelastaa ystävä kaikin puolin väkivaltaiselta mieheltä?

Anonyymi

Näin äsken steissillä ystäväni itkevän, taasen kerran. En uskaltanut mennä lohduttamaan, sillä hän oli miehensä kanssa. Kun kirjoitan paikan, ei kuitenkaan tule sekoittaa steissin hörhöihin, ystäväni ei juo, eikä käytä päihteitä.

Mies on sairaalloisen mustasukkainen, jo opiskeluaikoina ystäväni pelkäsi häntä tavattomasti, ja ilmeisesti syystäkin, Vaikka ystäväni veti takaisin lukuisien turvakotien vaatimat rikosilmoitukset, sai syyttäjä kuitenkin niin paljon aiheita, että sai syytettyä ja miehen hetkeksi vankilaan.

Mies on kuulemma maailman ihanin ja toisaalta se maailman kamalinkin. Osaa huomioida, mutta saatuaan viinaa, on turvallisuus tiessään. Tunnen miehenkin tuttavia, ja he kertovat samaa, miehen vaimot ja muut tyttöystävät ovat saaneet kukin vuorollaan pelätä ja mies on useamman kerrankin ollut vankilassa, milloin väkivallan, milloin huumeiden vuoksi. Huumeet kun kuulemma ovat miehen kavereiden piireissä hyvinkin tavanomaisia, muusikonrenttu kun on. Jopa tunnettu kitaristi, ainakin ollut aikoinaan ja nyt suuren yleisön unohtama, Amerikan valloitus kun jäi hieman kesken 80-luvulla. Mies on siis vanhempi kuin ystäväni, joka on 50, mies 60 v.

Mitä tehdä ystävän auttamiseksi? En uskalla kirjoittaa, sillä mies valvoo ystäväni puhelinta ja viestintää, samoin ketään hän ei uskalla tavata, ei edes kahvilla.

Ystäväni on työssä, voinko ottaa yhteyttä hänen työterveyteensä, voivatko he edes auttaa? Vai voinko ottaa yhteyttä terveyskeskukseen, jonkunhan pitää oikeasti pystyä auttamaan. Ystäväni on ollut masentunut, mutten tiedä onko saanut siihen apua. En haluaisi nähdä ihanan ihmisen elämän menevän hukkaan, haluaisin auttaa, kuten hänkin aina on valmis auttamaan muita, aikana ennen tuota kauheaa miestä.

4

60

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      No kai sinä saat tavata ystävättärääsi?
      Järjestä vaikka synttäripäivät, tai keksi että lähtisikö elokuviin kanssasi, tai konserttiin tai ostoksille neuvomaan mikä väri pukisi sinua parhaite, - makutuomariksi?

      Tai hiihtelemään, lenkille tms.

      Sitten kun ootte kahdenkesken voit ottaa puheeksi että oot huolestunut ja että miten voisit auttaa häntä.
      Ja että jos tulee hätä, niin voi tulla sinun luokse,

      • Anonyymi

        Ystävätärtäsi kai pitäis taivuttaa.
        Edellinen.


    • Anonyymi

      Ei mikään virallinen taho voi auttaa erossa, hänen pitää tehdä itse -eroratkaisu-, siitä erosta EI tarvitse sanoa kasvokkain väkivaltaiselle miehelle tai kannata. Mies pitää kuin panttivankina naista nyt, tilanne on huolestuttava. Keskustele naisen lasten (jos aikuisia) ja sukulaisen kanssa, miten saisitte naisen asunnosta ulos kyytiinne ettei mies estä, esim. jos soitatte hänelle (JOS siis nainen haluaa itse tulla mukaanne vierailulle /kahville hänelle sopivaan kellonaikaan) ja vaikka uuteen asuntoon (etsikää naiselle joku uusi paikka yhdessä jos hän toivoo) - sano että nyt olisi tärkeää erota /muuttaa pois koska ette luota miehen turvallisuuteen, että koette miehen väkivaltaiseksi & vaaralliseksi. Rakastuminen menee ajan myötä ohi, vaikkei heti! Naisen turvallisuudella on enemmän väliä kuin tavaroilla tai vanhalla kodilla. Hänen pitäisi vaihtaa tietonsa salaiseksi, some-estot ja puhelinnumero toiseen, ettei mies ota enää yhteyttä. Jos nainen tarvitsee psykologista tukea, hän voi itse etsiä eroon erikoistuneen terapeutin yksityiseltä puolelta tai kriisipuhelin edes. Jos et onnistu auttamaan ensimmäisellä kerralla, joku päivä hän ehkä haluaa suhteesta pois itse. Naisella voi olla ongelmia saada yhteyttä auttajiin jos on kuin panttivankina siellä

    • Anonyymi

      Jos nainen ei pysty eroamaan millään, siinä on jotain kysymyksiä, joihin hän ehkä haluaa vastauksen - silloin joku eroihin ja väkivaltatilanteisiin erikoistunut auttaja osaa vastata ja käydä vuoropuhelua. Mies ei ainakaan muutu, se kannattaa sanoa naiselle selvästi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2774
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      517
      2614
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1825
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      31
      1729
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1703
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1649
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1242
    8. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1072
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      54
      1057
    10. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      64
      1050
    Aihe