Puoliso kieltää lasta kertomasta

Anonyymi

En oikein tiedä mitä ajatella tästä asiasta.

Eli meillä on puolison kanssa hieman erilaiset kasvatustyylit jotka nyt teini-ikäisten kanssa ovat ajoittain kärjistyneet. Puoliso on aika musta-valkoinen, josta johtuen usein hänellä ja teineillä tulee kovaäänisiä riitoja. Itse olen enemmän neuvotteluun taipuvainen, etenkin kun teinit ovat suht fiksuja ja ymmärtävät puhetta omaan teinimäiseen tapaansa. Puolisoni kanssa asiasta on riidelty, koska en ymmärrä hänen huutamistaan ja käskyttämistä lapsille. Hän itsekin myöntää että joskus pitäisi osata paremmin hillitä itseään.

No nyt toinen lapsista kertoi, että puoliso on kieltänyt heitä kertomasta minulle jos heillä on isänsä kanssa ollut riitoja tms. Syyksi puoliso oli sanonut, että jos luulen riidoista, niin sitten suutun hänelle.

Tämä tuntui tosi pahalta ja lapselle sanoin, että aina voi kertoa minulle jos jokin asia painaa mieltä ja en tietenkään suutu tms
Mielestäni lasta ei voi pyytää salaamaan toiselta vanhemmalta mitään asioita. Ja tämä aiheuttaa lapselle murhetta. Tekisi puolison kanssa mieli asiasta keskustella, mutta teinille lupasin etten sano mitään . Mitä vinkkejä ja ajatuksia ?

2

52

  Vastaukset

  • Et voi kertoa asiasta puolisollesi, sillä vanhempien on hyvin tärkeä säilyttää luottamukselliset ja rehelliset välit teineihin. Nykypäivä on siinä mielessä kummallista, että jopa asiantuntijat puoltavat keskustelua ja yhdessä sopimista teinien kanssa. Itsekin vaikka yhdessä asioista sovitaan niin paljon enempi pitäis joustaa. No kasvatuspainotuksissa eri aikakausina tulee herkästi kiistaa. Alottajan kumppani tuntuu saneluineen jääneen dinosauruskaudelle, kaikki ei osaa päivittyä nykyaikaan. Lisäksi jotkut äityy teinien seurassa teinien tasolle, kuulostaa siltä ja siinä tappelussa ei voita kuin teini. Ehkä sun miehes pitäis kehittää itsehillintää.

  • Sun puoliso on omituinen. Mitä muuta hän salaa sinulta?

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  SEISKA.FI

  • Talonrakentaja Perttu Sirviön Big Brother -voitosta tulee kuluneeksi 15 vuotta: Julkisuudesta oli suurta hyötyä, en lähtisi enää mukaan!
  • Stefan Thermanin firma välttää konkurssin maksamalla eläkevakuutusrästinsä - tällaista bisnestä kohuliikemies pyörittää!
  • Duudsonit-Jarno selviää mistä vain: Avioliitto karille, ihosyöpä, burn out..

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Britti kehuu Suomalaista terveydenhoitoa.

   MTV HS: Brittimies virui Suomessa viisi viikkoa tajuttomana hengityskoneessa – elämästä kamppailu juuri Suomessa oli onnekas sattuma Brittiläinen toi
   Maailman menoa
   112
   5739
  2. Stefan Thermanin firmaa haetaan konkurssiin

   Tuoreita kuulumisia: https://www.seiska.fi/Uutiset/Stefan-Thermanin-firmaa-haetaan-konkurssiin/1151960
   147
   2917
  3. Maskisekoilu riittäsi jo -STM!

   STM:n maskisekoilu vain jatkuu. Mitä ihmettä onkaan tapahtunut? Onko nyt menossa jälkien peittelyvaihe ja mielipiteitten hämärtämisprojekti? LUE TÄMÄ:
   Maailman menoa
   177
   1545
  4. Ketä kaipaatte?

   Sanokaa edes kaupunki tms. jossa hän asuu.
   Ikävä
   98
   1190