Vaimo ei pääse yli

Anonyymi

Vaimo ei meinaa päästä yli keskenmenon aikaisesta kommentista. Ultrapäivänä lohdutin, mutta pari viikkoa sen jälkeen jo lausuin melko spontaanisti ettei se ehkä ollut niin paha, muistuttaen että hän oli hyvin pettynyt luottamuspulaamme avioliitossa (pettämisestä ei ole kyse) ja että erouhka oli todellinen. Hänestä minun olisi pitänyt eläytyä niin että säästän sanani enkä ajattele tai ainakaan sano moista pitkään aikaan. Kokemus oli hänelle fyysisesti ja henkisesti surullisen raskas ja hän kokee kommentin vievän ihmisarvon. Keskenmeno tuli noin viikolla 9, tapahtumasta on puolisentoista vuotta. Olen pyytänyt anteeksi ja periaatteessa ok, mutta hän myöntää että asian kanssa on ikävä elää.

Mitä mieltä olette naiset, koetteko asian ja siihen kuuluvan miehen vastuun tai kyvyn samoin? Toivoisin vastausta keskenmenon kokeneilta.

1

65

  Vastaukset

  • Itse en ole kokenut keskenmenoa, mutta läheltä olen nähnyt, miten voi murskata äidin ja isän. Lapsi kuoli kohtuun viikkoa ennen laskettua aikaa. Silloin ei varmaan ole muuta mielessä kun "miksi". Kaikki romahtaa. Hän joutui synnyttämään täysin kehittyneen tytövauvan. Olimme hautajaisissa. Pieni arkku, se pisti miettimään...
   Tapahtuneen kanssa on vain pakko jatkaa, vaikka se tuntuisi ylitsepääsemättömältä. Heillä on nyt 2 tervettä poikaa ja yksi pieni tyttö-enkeli.
   Onko teillä ollut vertaistukea lapsensa menettäneistä? Silloin kun oman lapsen on menettänyt, voi nousta vihankin tunteita esim raskaanaolevia tai perheitä nähdessään. Tämä siis vain minun ajatus, en tiedä.. Jokainen käsittelee menetystä eri tavalla, mutta jotenkin vaimosi ei varmaan ole päässyt irti, tai sen käsitteleminen tuntuu vaikealta. Ei se ole sinun syysi. Anna aikaa, kuten olet jo tehnytkin. Teillä on nyt pieni enkeli, joka suojelee. Luotan itse siihen, että kaikella on tarkoituksensa. Toivon kaikkea hyvää teille tulevaan. T. N33

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  SEISKA.FI

  • TIS: Jape raivostuu silmittömästi viimeisen iltanuotion yllätysvideosta - Mattun K18-touhut ovat liikaa: "Meidän suhde on pilalla!"
  • Viikon Kääk-juorut: Roni Bäck pullisteli rannalla, Antti Tuisku lenkkeili luuri kädessä, Pate Mustajärvi parkkeerasi törkeästi - kuvat!
  • Duudsonit-Jarno selviää mistä vain: Avioliitto karille, ihosyöpä, burn out..

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Britti kehuu Suomalaista terveydenhoitoa.

   MTV HS: Brittimies virui Suomessa viisi viikkoa tajuttomana hengityskoneessa – elämästä kamppailu juuri Suomessa oli onnekas sattuma Brittiläinen toi
   Maailman menoa
   115
   6003
  2. Stefan Thermanin firmaa haetaan konkurssiin

   Tuoreita kuulumisia: https://www.seiska.fi/Uutiset/Stefan-Thermanin-firmaa-haetaan-konkurssiin/1151960
   167
   3723
  3. Maskisekoilu riittäsi jo -STM!

   STM:n maskisekoilu vain jatkuu. Mitä ihmettä onkaan tapahtunut? Onko nyt menossa jälkien peittelyvaihe ja mielipiteitten hämärtämisprojekti? LUE TÄMÄ:
   Maailman menoa
   181
   1575
  4. Ketä kaipaatte?

   Sanokaa edes kaupunki tms. jossa hän asuu.
   Ikävä
   86
   1204