Yksi vain...

Anonyymi

Olen päättänyt vaikka jäisin yksin puoliso pettäisi tulisi ero tai kuolisi nuorena. En siltikään etsisi enää uutta kumppania se oli Sit siinä.

6

<50

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sama tilanne, mutta jo pettäminen koettu. Ei tullut eroa, koska en halunnut. Toinen sekosi pariksi vuodeksi, ettei itsekään ollut enää kartalla, naisia oli useita, joista ainoastaan maksulliset eivät ryhtyneet petetyn elämää häiritsemään. Ohimenevä häiriö, jos kysytään, että eikö muka sinun tee mieli naida kaikkia vastaantulijoita, eipä tosiaan ole tehnyt vieläkään mieli. Oli oikeastaan kiinnostavaa, että omasta puolisosta oikein veripäin tapellaan niiden muiden naisten kesken ja kuitenkin todennäköisesti jokainen heistä menettäisi sen innostuksen, kun arki paljastuisi. Näytti olevan sellaista ihmispeliä koko touhu.

      Olin siis päättänyt samoin ja päätös piti. Keskityin lasten/nuorten hyvinvointiin mieluummin kuin uuden haihatteluun. Olin jo kokenut täydellisen rakkauden ja täydellisen luottamuksen särkemisen, en enää halua kokea vastaavaa. Olen opetellut rakastamaan rikkinäistä ja luottamaan uudelleen, mutta täyteen 100 % ei enää pääse, mutta se riittää aivan hyvin, kun näen, että lapsilla on kaikki hyvin ja lapsuudenkodissa on tarjolla turvapaikka aina, jos tarvetta on.

    • Anonyymi

      Minä olen myös ns. yhden miehen nainen. Tapasimme jo alle parikymppisinä ja yhdessä on eletty vuosikymmeniä. Emme ole riippuvaisia toisistamme mutta viihdymme yhdessä ja rakastamme toisiamme.

      En voisi kuvitellakaan itseäni toisen miehen kanssa koska kaikki miehet tuntuvat jotenkin yhdentekeviltä ja mitäänsanomattomilta oman mieheni rinnalla.

    • Anonyymi

      19 vuotta sitten tuo oli epämiellyttävän ajankohtainen tilanne.
      Minulla diagnostisoitiin verisyöpä johon ei ollut parannuskeinoa vaan ainoastaan sytostaatti- ja verenohennuslääkitys oilla hillittiin oireita. Lyhyin ennuste oli 3 vuotta.
      Mieheltäni otettiin samoihin aikoihin koepalat eturauhasesta.
      Valmistelimme kaikki mieleen tulleet testamentit ja tahdot.
      Tilanne johti myös elettyjen vuosikymmenten ja sen hetken tilanteen syvälliseen pohdintaan.
      Osana tuota itsetutkiskelua tuli esiin myös aloituksen aihe. Oli selvää,että toinen meistä jää leskeksi ja pohdiskelimme kumpikin vaihtoehtoa jossa itse olisimme se leskeksijäänyt.
      Siinä tilanteessa oli itsestään selvää, ettei silloisella ennusteella pohdita utta ihmissuhdetta.
      Nyt, pian 20 vuotta myöhemmin havaitsemme, että ajatuksemme ja asenteemme ovat sanat kuin kehnon näköisenä aikana.
      Mieheni korkeat eturauhasen arvot johtuivat tulehduksesta ja minä olen hyvävointinen vaikka lääkitystä on hiljalleen lisätty.

      Olemme niin mukautuneet toisiimme, että kummankaan on mahdotonta kuvitella kiinteää, tai löysempääkään suhdetta kenenkään uuden ihmisen kanssa.
      Ainakin tuo puoli parisuhteessamme on pohdittu perusteellisesti paineen alaisena.

      • Anonyymi

        Sinun kannattaa puhua vain omasta puolesta. Miehesi saattaa kertoa sinulle vain, mitä haluat kuulla. Niin useimmat tekevät, koska ihmiset, jotka sanovat suoraan, mitä ajattelevat eivät ole kauan ystäviä.

        Toisaalta muutenkaan on mahdoton ennustaa, mitkä ovat ajatukset vaikkapa 2 vuotta toisen kuoleman tai avioeron jälkeen.

        Tarvehierarkiassa läheisyyden ja rakkauden tarve on heti kolmanneksi tärkein tarve heti fyyfisten tarpeiden ja turvallisuuden tapeen jälkeen ja osittain parisuhde tuo täyttää myös noita kahta ensimmäistä tarvetta. Siksi on turha mennä vannomaan, ettei "ottaisi" enää ketään rakkaan ihmisen lähdettyä elämästä.

        Toki, jos on hyvät tulot ja esimerkiksiturvaverkosto, joka huolehtii sairastuessa ja saa rakkautta ympäriltään, lapsiltaan , eläimiltä ystäviltään, niin yksin eläminen saattaa olla vaihtoehto.


    • Anonyymi

      Tämä on varmaan ihmistyypistä kiinni.
      Tällä järjellä ajateltuna, minäkin kuulun tähän, vain yksi parisuhde elämän aikana, sakkiin.

      Olen 63 vuotias. Koko tämän tähän astisen elämäni aikana olen tuntenut seksuaalista vetoa, ihastumisen ja rakastumisen vain yhteen ihmiseen. Miehessäni oli joku maaginen vetovoima ja se on kestänyt yli 40 vuotta.
      Kyse ei ole siitä, ettenkö olisi tavannut potentiaalisia kumppaneita vuosien varrella, mutta eipä ole yksikään toinen aiheuttanut minussa minkäänlaista väristystä eikä halua intiimimpään tuttavuuteen. Monethan ihastuvat näyttelijöihin tms, minulla ei ole ollut koskaan tuntemuksia eikä ihastuksia heihinkään.

      Olemme mieheni kanssa sopineet, ettei tarvitse jäädä vuosiksi suremaan jos toinen kuolee tai sairastuu niin että persoonaltaan muuttuu täysin. Ollaan kiitollisia siitä mitä on ollut, eletään päivä kerrallaan, otetaan vastaan se mitä tulee, niin ilot kuin surutkin, tehdään järjellä tai tunteella päätöksiä jos on tarvetta/tai kun niiden aika on.

    • Anonyymi

      Sama homma, olen täyttänyt 50v ja lähes koko aikuisiän saman naisen kanssa. Jos nainen haluaa jostakin syystä vielä erota tai kuolee en kyllä enää uutta naista halua, sitäkin tuo on kysynyt kun joskus pitää ihan vakavistakin asioista turista et mitä tekisin jos hän jättäis mut tai kupsahtais. Mulle riittää yksi pitkäaikainen avoliitto enkä kyllä haluis seurustellakkaan enää, seksi vois tehdä välillä hyvää kun tuo nainen on kuitenkin tottunut sitä haluamaan aina välillä. Tottahan kysyin naiselta samaa, ei enää tässä vaiheessa uutta miestä, mielummin yksin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1831
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      1749
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      1662
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      69
      1541
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1528
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      23
      1426
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1405
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1222
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1145
    Aihe