Porot hukkuu lumeen

Anonyymi

Poronhoitoalueen suuren lumimäärän takia eivät porot enää voi kaivaa sammalta ruuakseen. Nyt on valtion pakko auttaa poron-omistajia ettei lapin tärkein ammatti katoa. Heinä ja poronrehu ovat niin kalliita ettei kellään ole varaa elättää suuria karjoja. Valtiohan saa rahat myöhemmin takaisin poromiesten maksamina veroina joten älkää tappako lypsävää lehmää.

23

152

  Vastaukset

  • Hän säät ja ilmat säätää ja kaikella on tarkoituksensa!

   • Jumala rankasee poromiehiä. Aamen


  • Hyvää on luvassa. Lapin edustaja Kärnä haluaa työvoimaa maahantulijoista sillä
   "suomi ei pärjää ilman heitä". Tämä tänään politiikkaradiossa.
   Kyllähän sieltä kohta saadaan työmiehiä jotka voivat auttaa jopa porojen ruokinnassa, mikäli poromiehet kannattavat keskustan Kärnän ajatusta maahantulijoista. Asia on siis äänetäjien käsissä.
   Lapissa on tilaa melko paljon jopa maahanmuuttajille.. Ja se rautatie kannattaa rakentaa UKK-puiston kautta l Luirojärvi-_Sokosti. Hotelleja ja revontulimajoja.
   Tietenkin rata Soklin kautta että keskustan myymät malmivarat saadaan omistajilleen Norjaan, meren rantaan, ja sieltä maailman markkinoille.
   Kyllähän siellä sitten kelpaa olla aito saamelainen, keskustan äänestäjänä.
   Näitä rahantulon mahdollisuuksia ei sovi unohtaa! Edes Inarissa.

  • milloin ja minkä verran poromies on veroja maksanut? tietämäni mukaan ei juuri paljoakaan ja ei juuri milloinkaan. Sensijaan nuo meidän poron omistajat ovat saaneet poronsa alkujaan yhteiskunnan tuella suoraa rahaa ja sitten ostaneet joltakin toiselta poromieheltä joka on jo aikaisemmin saanut samat tuet. Kyllä näille on tukiaisia maksettu vuosikymmeniä ja nytkö pitäisi vielä alkaa maksamaan ruokintamaksuja. Milloin olet poromiehen nähnyt kaivavan lunta pois jotta poro löytäisi ruokansa?
   Huolehtikoon itse poronsa ja kulunsa ruokinnasta yms. Auttaminen ei kuulu valtiolle/ veronmaksajille ja tämä ammatti jos sitä siksi voi sanoa joutaisi loppua ja kuolla pois ja porot julkiseksi riisteläimeksi kuten hirvet ja näin yhteinen kansanhyöty olisi paras laki kun tälläinen laki eduskunnassa laadittas.

  • Eikö ne kantturat syö heinää, navettaan ne kuuluu nykyisin nii kuin muukin nauta karja

  • Tukiaisista nauttivia vellihousuja...

  • Kyllä valtio Poromhoitajia tukee Alvit pois ynnä muuta , joka elo Porolta 32 euron korvaus , mutta pitäkää mielessä minkälaisista eduista Maanviljelijät nauttii .

   • 28.50 ei ole paljon vrt. Maatalous


  • Poromäärää tulisi pienentää murto-osaan nykyisestä jotta laitumet pääsevät elpymään. Sillä saavutetaan maksimituotto.

  • Teurasmäärät tappiin jo nyt ennen kuin kuolevat nälkään.

  • Nyt kaikki vihreät on tukannentaalan paikka näyttää, pelastaa porot. LUNTA KOLAAMAAN JOUKOLLA JA ETELÄSTÄ KULJETTAMAAN OLKIPAALEJA PELLOILTA REHUKSI.
   Heinää ja viljaa , ettei tarvitse polttaa lämpövoimalaitoksissa ja maksaa turhaan maataloustukiaisia.

  • Ajaisivat kisuransa maanteille autoja ja vakuutuskorvauksia pyydystämään. Sehän on jo ennestään tuttua touhua poromiehille.

   • Sammalta tosiaan söisivät jos yltäsivät. Jäkälät syöty ja ylisuuret porokarjat tallonu.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Sammalta tosiaan söisivät jos yltäsivät. Jäkälät syöty ja ylisuuret porokarjat tallonu.

    Olisi mielenkiintoista tietää kuinka moni tämän Lapille tärkeän ammattikunnan harjoittajista saa työttömyyskorvausta. Tällaiseen tutkimukseen äkkiä määräraha koska mututuntuma on että hyvin moni on työtön papereissa ja korvauksia työttömyydestä nostaa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Olisi mielenkiintoista tietää kuinka moni tämän Lapille tärkeän ammattikunnan harjoittajista saa työttömyyskorvausta. Tällaiseen tutkimukseen äkkiä määräraha koska mututuntuma on että hyvin moni on työtön papereissa ja korvauksia työttömyydestä nostaa.

    Ei yksikhään joka on oikea poromies. Nämä muut ns poromiehet jokka on muissa ammateissa, ja liiton kassala loppuajan sitten vielä pitävät poroja. Joilaki jopa satoja. Net se joutais valtio taphaan porot pois semmosilta ugh!


   • Sevetissä keisarilla heinäpaalit ja porot maantiellä,vakuutusyhtiön piikkiin.


  • Se johtuu siitä että Suomen alueella on tuo ilmastonmuutos ja jäkälä ja luppo ovat hävinneet, niihin asioihin Niistökin kävi tutustumassa ja kuulemassa vihapuhetta eli halusi kuulla siitä. Ja sitähän oli kun Niinistökin oli jo kärryillä asiasta.
   Mutta kun tuolla Venäjän puolella ja Putinilla ei ole tuota ilmastomuutosta ja moni suomalainen on käynyt Luton kairassa Venäjällä ja todennut kattavat jäkäläpeitteet
   täytyy sanoa että ilmastomuutos tapahtuu heti kun tulee Venäjältä rajan yli Suomeen ja jäkälää ei ole.
   Kettukoskella, siellä poroaidan sisäpuolella, sinne ei ole ilmastomuutos tullut poroaidasta johtuen ja jäkäläkangas loistaa. Ilmastomuutos se tulee rajata, aita on siinä tehokas.

   • Tässä totuus hienosti ja nätisti kerrottuna


   • Kertakaikkiaan mainio ja totuuden mukainen kommetti ilmastomuutoksesta. Saulin pitäs saaha tämä luettavaksi koska jäkälän kasvusta täysin uunotettiin.


  • porot riistaeläimeksi ja julkiseen pyyntiin kuten hirvet. Pysyisi kanta kurissa ei tulisi ylisuuria määriä joista ei kukaan tosiasillisesti huolehdi. Poromies on jotakin muuta kuin poronhoitaja. On kirvesmiehiä metsureita autoilijoita sun muun ammatinharjoittajia ja sitten on ns. hattuherrat jotka eivät kunnolla edes pääse liikkeelle. Miten voi olla poronhoitaja? Porot ovat vailla kaitsijaa. saavat kaivaa taajamissa kukkapekit, ja muut paikat, pakoa ja kuseskella knsalaisen talojen kuisteille ja pihamaalle. aikka poroisännälle soitta ja pyytää toimenpiteitä, mitään ei tapahdu. Eli porot pois ja pyyntiin.

   • Poromiehet on ainoat oikeat työmiehet ainakin Hammastunturin palkodissssss


  • Ongelma johtuu selvästi ylisuureksi kasvatetusta porokannasta. Tilanne on jo selvää eläinrääkkäystä.
   Hyvä muistuttaa että nykyisellä porojen suurtaloudella ei ole mitään tekemistä perinteisen porotalouden kanssa.

   • Porot vain semmosille jokka on ammattimiehiä, muissa töissä olevat ja eläkeläiset pois. Silloin riittäis laitumiaki.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa jatkaa Jari-Matin mollaamista

   Seiskassa avautuu Maisa taas JM:n ”pettämisestä” (kätevästi unohtuu että maisa oli se varsinainen pettäjä) ja ”taloussotkuista”. On kyllä muijalla po
   114
   10881
  2. Martina jatkaa säälin kerjäämistä, kaikki on Stefun syytä

   Martina jatkaa säälin kerjäämistä ja myynnin kasvattamista tällä kertaa MeNaisissa. Odotettu valkopesuhaastattelu on ilmestynyt, onnittelut kaikille j
   Kotimaiset julkkisjuorut
   256
   8173
  3. Sofia Belorf kuljetti setelipinoja matkalaukussaan, kertoo tullivirkailija 28.5.20

   Tullivirkailija todisti Katiska-oikeudenkäynnissä ja kertoi Sofian jääneen kiinni paksujen (50 euron) setelinippujen kuljetuksesta matkalaukussaan. Ni
   72
   3053
  4. Sanna Marinin hallitus Suomen historian suosituin

   Jopa persuistakin 1/3 pitää Marinin hallitusta hyvänä. Edellinen ennätys on Paavo Lipposen hallituksen ajoilta. Voidaan tehdä johtopäätös: suomalaine
   Maailman menoa
   191
   2244
  5. KALJAA PÄÄSEE OSTAMAAN VIROSTA 1.6 !!!

   MIKÄ ONNEN PÄIVÄ! Viro avaa rajat suomalaisille kaljanostajille kesäkuun alusta. Suomalaiset pääsevät Viroon ilman, että heidän tarvitsee jäädä maahan
   Maailman menoa
   64
   2026