Minne katosi rypsipossu?

Anonyymi

Teon myymälä kierroksen ja havaisin notta maitotuotteet ovat rasvoittuneet.. hintaakin on siunaantunut. Mutta rypsipotsii ei hyllyistä löytynyt. Onko kysyntä rajua ettei tänne takahikiälle ritä. Vai onko lasvatuksessa vaikwuksia?

6

142

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Taitaa kysyntä olla paljon suurempaa kuin tuotanto. Tuota tuottaa vain 10 tilaa ja on kelvannut hyvin ulkomaillekin. Sikatiloja on alle 1000 kpl niin rypsiporsasta on ehkä reilu prosentti porsaanlihasta. Laadultaan kyllä selvästi parempaa.

      Rypsiä tuotetaan aika paljon ja sitä käytetään rehuna muutenkin kuin rypsiporsaille. Samaten herneen ja härkäpavun kasvatus lisääntyy

      • Anonyymi

        Terve vaan hpv, ajattelin jo että sulle on käynyt jotakin kun ei ole vähään aikaan näkynyt kirjoituksia, mutta hyvä että henki pihisee.

        Juu, ei ole kertaakaan rypsiporsas tuottanut pettymystä. Ihan kaikissa s-marketeissa sitä ei löydy, mutta ainakin prismojen foodie-palvelusta voi katsella mistä prismasta sitä löytyy.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Terve vaan hpv, ajattelin jo että sulle on käynyt jotakin kun ei ole vähään aikaan näkynyt kirjoituksia, mutta hyvä että henki pihisee.

        Juu, ei ole kertaakaan rypsiporsas tuottanut pettymystä. Ihan kaikissa s-marketeissa sitä ei löydy, mutta ainakin prismojen foodie-palvelusta voi katsella mistä prismasta sitä löytyy.

        Kiirettä pitää vaihteen vuoksi eikä täällä ole ollut tuubaa enää niin paljon kuin ennen.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Kiirettä pitää vaihteen vuoksi eikä täällä ole ollut tuubaa enää niin paljon kuin ennen.

        Ai tuubaa? Taiat olla ihan pääpuhaltaja


    • Anonyymi

      Onhan sitä myynnissä. Noin 1kg kypsä pakaste, suomalainen porsaanliha (Rypsiporsas®), vesi, jodioitu suola, stabilointiaineet (E450, E451), dekstroosi, hapettumisenestoaine (E301). Lihapitoisuus 99 %. Voimakassuolainen. Laktoositon, gluteiiiniton, runsasproteiininen


      E450 = Difosfaatit
      Lisäaineryhmä = Emulgointi, stabilointi- ja sakeuttamisaineet
      Kuvaus = Valmistetaan fosforihaposta. Stabilointi-, emulgointi- ja nostatusaineita ja sulatesuoloja. Saa käyttää kuten fosforihappoa ja fosfaatteja (E 338 - 341) moniin elintarvikkeisiin, mm. joihinkin juustoihin, jäätelöön, jälkiruokiin, kakkuihin, keittoihin ja kastikkeisiin, aamiaismuroihin, liha- ja kalavalmisteisiin ja pakastekalaan. Toisin kuin muita fosfaatteja, difosfaatteja saa käyttää myös valmiiksi pakattuihin jäähdytettyihin hiivataikinoihin, joita käytetään pizzojen, piiraiden, torttujen ja vastaavien tuotteiden valmistukseen. Enimmäismäärärajoituksia.
      Hyväksyttävä päivittäinen enimmäissaanti (ADI) = E338-E343 ja E450-E452 yhteismäärälle 70 mg fosforia/kg/vrk.


      E451 = Trifosfaatit
      Lisäaineryhmä = Emulgointi, stabilointi- ja sakeuttamisaineet
      Kuvaus = Valmistus ja käyttö kuten difosfaatit E 450.
      Hyväksyttävä päivittäinen enimmäissaanti (ADI)
      E338-E343 ja E450-E452 yhteismäärälle 70 mg fosforia/kg/vrk.


      Dekstroosi = E-kooditton lisäaine
      Muut nimet = D-glukoosi, Dekstro-glukoosi, Panimosokeri, Rypälesokeri
      Päivittäinen enimmäismäärä (ADI) = Ei ylärajaa


      E301 = Natriumaskorbaatti
      Lisäaineryhmä = Hapettumisenestoaineet
      Kuvaus = Askorbiinihapon suola. Valmistetaan kemiallisesti. Askorbiinihappoa, C-vitamiinia, esiintyy luontaisesti useimmissa tuoreissa hedelmissä ja vihanneksissa, eniten ruusunmarjoissa, tyrnimarjoissa, kypsissä paprikoissa, mustaherukoissa, kiivissä ja sitrushedelmissä. Hapettumisenestoaineena käytetyllä askorbiinihapolla ei ole merkitystä vitamiinina. Askorbiinihappoa ja sen suoloja käytetään lisäaineena myös muihin tarkoituksiin. Lihavalmisteissa ne stabilisoivat lihan punaista väriä ja ehkäisevät nitrosamiinien muodostumista. Saa käyttää lähes kaikkiin elintarvikkeisiin, joihin saa käyttää lisäaineita. Enimmäismäärärajoituksia vain lastenruoissa.
      Hyväksyttävä päivittäinen enimmäissaanti (ADI) = Ei ole tarpeen.


      Yllämainitut kemikaalit lisätään vasta teurastuksen jälkeen. Se mitä jää kertomatta kaikkien eläinkunnasta peräisin olevien tuotteiden osalla on, mitä kemikaaleja ja lääkeaineita niille syötetään rehun seassa.

    • Anonyymi

      Snellmannin ohuen ohuet possun viipaleet ovat myös hävinneet. Ne olivat yksi parhaista tuotteista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jäätävä epävarmuus

      Mistä tää hirveä epävarmuus molemminpuolin johtuu? Pohjimmiltaan uskon, että molemmat tietää, että tunteita on. Vai onko
      Ikävä
      84
      1766
    2. Ainakin hän on elossa

      ehdin jo huolestua.
      Ikävä
      43
      1409
    3. En malta odottaa mies että tulet minuun

      Sykkivänä ja intohimon palossa ujutat hitaasti upean rakkauden miekkasi minuun, ja antaudutaan kiihkeään rakasteluun. Hu
      Ikävä
      119
      1200
    4. Vanhemmalle naiselle

      Ihastuin sinuun kauan sitten. Luonteeseen, ulkonäköön ja iloisuuteen. Olen haaveillut sinusta sen jälkeen monet kerrat.
      Ikävä
      87
      1152
    5. Siltojen varjoissa

      Siltojen varjoissa Yksinäinen susi kulkee, hiljaisuudessa sanoja punnitsee. Sydän auki, paljas liekki rinnassa, siltoja
      Ikävä
      291
      1151
    6. Mitä hellittelynimiä

      Sinulla on kaivatustasi?
      Ikävä
      63
      952
    7. Mitä meille oikein

      Tapahtuu vai tapahtuuko mitään?
      Ikävä
      56
      942
    8. Pitsaa selliiä

      Onko uudet pitsat hyviä, kannatteooko käyvä vai suosiollako pittää hilipasta sotkamoon
      Kuhmo
      20
      900
    9. Persut romahti Haapaveellä, kiitos Ilkka!

      Persut saivat historiallisen tappion haapaveellä! Kiitos Ilkka!
      Haapavesi
      40
      887
    10. Tiedätkö et olet

      Ärsyttävän hyvännäköinen.
      Ikävä
      34
      854
    Aihe