Minne katosi rypsipossu?

Anonyymi

Teon myymälä kierroksen ja havaisin notta maitotuotteet ovat rasvoittuneet.. hintaakin on siunaantunut. Mutta rypsipotsii ei hyllyistä löytynyt. Onko kysyntä rajua ettei tänne takahikiälle ritä. Vai onko lasvatuksessa vaikwuksia?

6

106

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Taitaa kysyntä olla paljon suurempaa kuin tuotanto. Tuota tuottaa vain 10 tilaa ja on kelvannut hyvin ulkomaillekin. Sikatiloja on alle 1000 kpl niin rypsiporsasta on ehkä reilu prosentti porsaanlihasta. Laadultaan kyllä selvästi parempaa.

      Rypsiä tuotetaan aika paljon ja sitä käytetään rehuna muutenkin kuin rypsiporsaille. Samaten herneen ja härkäpavun kasvatus lisääntyy

      • Anonyymi

        Terve vaan hpv, ajattelin jo että sulle on käynyt jotakin kun ei ole vähään aikaan näkynyt kirjoituksia, mutta hyvä että henki pihisee.

        Juu, ei ole kertaakaan rypsiporsas tuottanut pettymystä. Ihan kaikissa s-marketeissa sitä ei löydy, mutta ainakin prismojen foodie-palvelusta voi katsella mistä prismasta sitä löytyy.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Terve vaan hpv, ajattelin jo että sulle on käynyt jotakin kun ei ole vähään aikaan näkynyt kirjoituksia, mutta hyvä että henki pihisee.

        Juu, ei ole kertaakaan rypsiporsas tuottanut pettymystä. Ihan kaikissa s-marketeissa sitä ei löydy, mutta ainakin prismojen foodie-palvelusta voi katsella mistä prismasta sitä löytyy.

        Kiirettä pitää vaihteen vuoksi eikä täällä ole ollut tuubaa enää niin paljon kuin ennen.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Kiirettä pitää vaihteen vuoksi eikä täällä ole ollut tuubaa enää niin paljon kuin ennen.

        Ai tuubaa? Taiat olla ihan pääpuhaltaja


    • Anonyymi

      Onhan sitä myynnissä. Noin 1kg kypsä pakaste, suomalainen porsaanliha (Rypsiporsas®), vesi, jodioitu suola, stabilointiaineet (E450, E451), dekstroosi, hapettumisenestoaine (E301). Lihapitoisuus 99 %. Voimakassuolainen. Laktoositon, gluteiiiniton, runsasproteiininen


      E450 = Difosfaatit
      Lisäaineryhmä = Emulgointi, stabilointi- ja sakeuttamisaineet
      Kuvaus = Valmistetaan fosforihaposta. Stabilointi-, emulgointi- ja nostatusaineita ja sulatesuoloja. Saa käyttää kuten fosforihappoa ja fosfaatteja (E 338 - 341) moniin elintarvikkeisiin, mm. joihinkin juustoihin, jäätelöön, jälkiruokiin, kakkuihin, keittoihin ja kastikkeisiin, aamiaismuroihin, liha- ja kalavalmisteisiin ja pakastekalaan. Toisin kuin muita fosfaatteja, difosfaatteja saa käyttää myös valmiiksi pakattuihin jäähdytettyihin hiivataikinoihin, joita käytetään pizzojen, piiraiden, torttujen ja vastaavien tuotteiden valmistukseen. Enimmäismäärärajoituksia.
      Hyväksyttävä päivittäinen enimmäissaanti (ADI) = E338-E343 ja E450-E452 yhteismäärälle 70 mg fosforia/kg/vrk.


      E451 = Trifosfaatit
      Lisäaineryhmä = Emulgointi, stabilointi- ja sakeuttamisaineet
      Kuvaus = Valmistus ja käyttö kuten difosfaatit E 450.
      Hyväksyttävä päivittäinen enimmäissaanti (ADI)
      E338-E343 ja E450-E452 yhteismäärälle 70 mg fosforia/kg/vrk.


      Dekstroosi = E-kooditton lisäaine
      Muut nimet = D-glukoosi, Dekstro-glukoosi, Panimosokeri, Rypälesokeri
      Päivittäinen enimmäismäärä (ADI) = Ei ylärajaa


      E301 = Natriumaskorbaatti
      Lisäaineryhmä = Hapettumisenestoaineet
      Kuvaus = Askorbiinihapon suola. Valmistetaan kemiallisesti. Askorbiinihappoa, C-vitamiinia, esiintyy luontaisesti useimmissa tuoreissa hedelmissä ja vihanneksissa, eniten ruusunmarjoissa, tyrnimarjoissa, kypsissä paprikoissa, mustaherukoissa, kiivissä ja sitrushedelmissä. Hapettumisenestoaineena käytetyllä askorbiinihapolla ei ole merkitystä vitamiinina. Askorbiinihappoa ja sen suoloja käytetään lisäaineena myös muihin tarkoituksiin. Lihavalmisteissa ne stabilisoivat lihan punaista väriä ja ehkäisevät nitrosamiinien muodostumista. Saa käyttää lähes kaikkiin elintarvikkeisiin, joihin saa käyttää lisäaineita. Enimmäismäärärajoituksia vain lastenruoissa.
      Hyväksyttävä päivittäinen enimmäissaanti (ADI) = Ei ole tarpeen.


      Yllämainitut kemikaalit lisätään vasta teurastuksen jälkeen. Se mitä jää kertomatta kaikkien eläinkunnasta peräisin olevien tuotteiden osalla on, mitä kemikaaleja ja lääkeaineita niille syötetään rehun seassa.

    • Anonyymi

      Snellmannin ohuen ohuet possun viipaleet ovat myös hävinneet. Ne olivat yksi parhaista tuotteista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miten voit manipuloida katsojalukuja?

      Palstatrolli ja väsynyttä sontaa palstalle suoltava Varmakkakkiainen on viime aikoina vedonnot siihen, että hänen ketjuj
      Ateismi
      26
      2545
    2. Vieläkö odotat että

      Näkisitte hänen kanssaan?
      Ikävä
      141
      1893
    3. Haluan sinun kanssa sänkyyn

      Ja läheisyyttä, koska rakastan sinua mies.
      Ikävä
      66
      1797
    4. Onkohan tämä jotain elämää suurempaa

      Vai olenko kehitellyt nämä tunteet vain omassa pääkopassani. Tunne kyllä sanoo että jotain tässä on.. Toivottavasti et m
      Ikävä
      35
      1453
    5. KRP alkaa tutkia Ulvilan murhaa

      Jokohan nyt löydetään riittävä näyttö Annelin tuomitsemiseen miehensä murhasta tai taposta.
      Henkirikokset
      56
      1386
    6. Nainen sä olet

      arvokas muista se. Yritän pitää pienen kontaktin yllä vaikka turhaahan tämä on. Toivottavasti joulu meni hyvin ja otat r
      Ikävä
      77
      1249
    7. Kuinka paljon

      Olet tutustunut kaivattusi arvomaailmaan?
      Ikävä
      117
      1184
    8. Oletteko naiset huomanneet sellaista asiaa

      että vaikka miehiä tulee ja menee ja hakeutuu seuraanne mitä viehättävämpiä olette niin sitä enemmän itseasiassa te olet
      Naisen logiikka
      55
      1129
    9. Voi kun pian voisi varmuudella sanoa

      mitä tämä on. Suuri, suuri rakkaustarina vai pelkästään pitkä ja kipeä oppitunti. :(
      Ikävä
      59
      1112
    10. Jos olisin

      Ollut ns. pelimies olisin myös käyttänyt tilaisuutta hyväksi. Välillä vain tuntuu että olisit itse nimenomaan halunnut p
      Ikävä
      57
      1107
    Aihe