Minne katosi rypsipossu?

Anonyymi

Teon myymälä kierroksen ja havaisin notta maitotuotteet ovat rasvoittuneet.. hintaakin on siunaantunut. Mutta rypsipotsii ei hyllyistä löytynyt. Onko kysyntä rajua ettei tänne takahikiälle ritä. Vai onko lasvatuksessa vaikwuksia?

6

178

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Taitaa kysyntä olla paljon suurempaa kuin tuotanto. Tuota tuottaa vain 10 tilaa ja on kelvannut hyvin ulkomaillekin. Sikatiloja on alle 1000 kpl niin rypsiporsasta on ehkä reilu prosentti porsaanlihasta. Laadultaan kyllä selvästi parempaa.

      Rypsiä tuotetaan aika paljon ja sitä käytetään rehuna muutenkin kuin rypsiporsaille. Samaten herneen ja härkäpavun kasvatus lisääntyy

      • Anonyymi

        Terve vaan hpv, ajattelin jo että sulle on käynyt jotakin kun ei ole vähään aikaan näkynyt kirjoituksia, mutta hyvä että henki pihisee.

        Juu, ei ole kertaakaan rypsiporsas tuottanut pettymystä. Ihan kaikissa s-marketeissa sitä ei löydy, mutta ainakin prismojen foodie-palvelusta voi katsella mistä prismasta sitä löytyy.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Terve vaan hpv, ajattelin jo että sulle on käynyt jotakin kun ei ole vähään aikaan näkynyt kirjoituksia, mutta hyvä että henki pihisee.

        Juu, ei ole kertaakaan rypsiporsas tuottanut pettymystä. Ihan kaikissa s-marketeissa sitä ei löydy, mutta ainakin prismojen foodie-palvelusta voi katsella mistä prismasta sitä löytyy.

        Kiirettä pitää vaihteen vuoksi eikä täällä ole ollut tuubaa enää niin paljon kuin ennen.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Kiirettä pitää vaihteen vuoksi eikä täällä ole ollut tuubaa enää niin paljon kuin ennen.

        Ai tuubaa? Taiat olla ihan pääpuhaltaja


    • Anonyymi

      Onhan sitä myynnissä. Noin 1kg kypsä pakaste, suomalainen porsaanliha (Rypsiporsas®), vesi, jodioitu suola, stabilointiaineet (E450, E451), dekstroosi, hapettumisenestoaine (E301). Lihapitoisuus 99 %. Voimakassuolainen. Laktoositon, gluteiiiniton, runsasproteiininen


      E450 = Difosfaatit
      Lisäaineryhmä = Emulgointi, stabilointi- ja sakeuttamisaineet
      Kuvaus = Valmistetaan fosforihaposta. Stabilointi-, emulgointi- ja nostatusaineita ja sulatesuoloja. Saa käyttää kuten fosforihappoa ja fosfaatteja (E 338 - 341) moniin elintarvikkeisiin, mm. joihinkin juustoihin, jäätelöön, jälkiruokiin, kakkuihin, keittoihin ja kastikkeisiin, aamiaismuroihin, liha- ja kalavalmisteisiin ja pakastekalaan. Toisin kuin muita fosfaatteja, difosfaatteja saa käyttää myös valmiiksi pakattuihin jäähdytettyihin hiivataikinoihin, joita käytetään pizzojen, piiraiden, torttujen ja vastaavien tuotteiden valmistukseen. Enimmäismäärärajoituksia.
      Hyväksyttävä päivittäinen enimmäissaanti (ADI) = E338-E343 ja E450-E452 yhteismäärälle 70 mg fosforia/kg/vrk.


      E451 = Trifosfaatit
      Lisäaineryhmä = Emulgointi, stabilointi- ja sakeuttamisaineet
      Kuvaus = Valmistus ja käyttö kuten difosfaatit E 450.
      Hyväksyttävä päivittäinen enimmäissaanti (ADI)
      E338-E343 ja E450-E452 yhteismäärälle 70 mg fosforia/kg/vrk.


      Dekstroosi = E-kooditton lisäaine
      Muut nimet = D-glukoosi, Dekstro-glukoosi, Panimosokeri, Rypälesokeri
      Päivittäinen enimmäismäärä (ADI) = Ei ylärajaa


      E301 = Natriumaskorbaatti
      Lisäaineryhmä = Hapettumisenestoaineet
      Kuvaus = Askorbiinihapon suola. Valmistetaan kemiallisesti. Askorbiinihappoa, C-vitamiinia, esiintyy luontaisesti useimmissa tuoreissa hedelmissä ja vihanneksissa, eniten ruusunmarjoissa, tyrnimarjoissa, kypsissä paprikoissa, mustaherukoissa, kiivissä ja sitrushedelmissä. Hapettumisenestoaineena käytetyllä askorbiinihapolla ei ole merkitystä vitamiinina. Askorbiinihappoa ja sen suoloja käytetään lisäaineena myös muihin tarkoituksiin. Lihavalmisteissa ne stabilisoivat lihan punaista väriä ja ehkäisevät nitrosamiinien muodostumista. Saa käyttää lähes kaikkiin elintarvikkeisiin, joihin saa käyttää lisäaineita. Enimmäismäärärajoituksia vain lastenruoissa.
      Hyväksyttävä päivittäinen enimmäissaanti (ADI) = Ei ole tarpeen.


      Yllämainitut kemikaalit lisätään vasta teurastuksen jälkeen. Se mitä jää kertomatta kaikkien eläinkunnasta peräisin olevien tuotteiden osalla on, mitä kemikaaleja ja lääkeaineita niille syötetään rehun seassa.

    • Anonyymi

      Snellmannin ohuen ohuet possun viipaleet ovat myös hävinneet. Ne olivat yksi parhaista tuotteista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ei sua enään tunnista

      Kun olet vanhentunut ja lihonut.
      Ikävä
      101
      5643
    2. Huomenet naiselle

      Harmittaa ettei ehkä nähdä enää koskaan. Näillä mennään sitten.
      Ikävä
      56
      4261
    3. Mikä kaivatussasi kolahti?

      Mikä oli erityistä?
      Ikävä
      47
      2557
    4. Etsin vastaantulevista sua

      Nyt kun sua ei oo, ikävöin sua niin v*tusti. 😔Jokaisesta etsin samoja piirteitä, samantyyppistä olemusta, samanlaista s
      Ikävä
      28
      2388
    5. Kaikesta muusta

      Mulla on hyvä fiilis. Mä selviän tästä ja sit musta tulee parempi ihminenkin. Ainut, mitä mun pitää nyt välttää on se ko
      Ikävä
      16
      1845
    6. Hyvää yötä.

      Miten äkäpussi kesytetään? 😉 pus
      Ikävä
      15
      1504
    7. Ajatteletko koskaan

      Yhteisiä työvuosia ja millaista silloin oli? Haluaisin palata niihin vuosiin 🥹
      Ikävä
      33
      1352
    8. Tekis mieli lähestyä sua

      Mutta pelkään että peräännyt ja en haluis häiritä sua... En tiedä mitä tekisin olet ihana salaa sua rakastan...💗
      Ikävä
      20
      1210
    9. Kyllä hävettää!

      Olla taivalkoskelta jos vuoden taivalkoskelainen on tuommoinen tumpelo.
      Taivalkoski
      24
      1111
    10. T, miten mun pitäis toimia

      Olen niin toivottoman ihastunut suhun...ollut jo liian,monta,vuotta. Lähestynkö viestillä? Miten? Sun katse...mä en kest
      Ikävä
      43
      1081
    Aihe