Hiilihydraattitankkaus,MIKSI

Anonyymi

Se miksi vähäkalorisilla dieteillä pitää tehdä välillä hiilihydraattitankkaus johtuu siitä että kehon glykogeeni varastot ehtyy.Kehosta poistuu nesteet,keho kuivuu liiaksi.

Oireina on väsymystä,heikotusta,päänsärkyä yms.Ei pysty olemaan vähillä kaloreilla, koko ajan tekee mieli syödä jotain ruokaa.
Itse huomasin sen toissapäivänä,hiihto ei kulkenut yhtään,energia loppui kesken,siihen ei auttanut edes energiageeli.
Tein pienen kevytankkauksen heti illalla ja yöllä .Päivän kalorit vain 3200 riitti hyvin.Seuraavana päivänä ei mitään väsymystä hiihdossa 40 km,eikä sen jälkeenkään

Hiilihydraattitankkauksen jälkeen pystyy olemaan VÄHILLÄ kaloreilla jopa 1600 kal muutamia päiviä ja polttamaan pois rasvaa ja LAIHTUMAAN liikunnan avulla niin että OLO on laihdutuksen aikana hyvä.

Tässä on asia hyvin selitetty,mistä siinä on kyse.KEVYT tankkaus riittää,kalorit eivät saa olla niin suuret kuin tässä sanotaan.Jos tankkaus on pienikokoisella vaikka 4500 se jo pilaa laihtumisen.
Tankkaus tehdään vain silloin kun siihen on oikeasti tarvetta,sitä ei välttämättä tarvitse tehdä ollenkaan,jos ravinnossa on ollut tarpeeksi hiilihydraattia.

http://www.jukkanyyssola.fi/blog/78-hiilarit

9

199

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Laihduttajan on vain jaksettava piehtaroitava tämänkin tunteen kanssa, missään nimessä ei kannata pilata hyvässä vauhdissa olevaa laihdustusta kuten AP yrittää harhauttaa.

      Kyseessä on yksi monista keinoista joilla elimistö pyrkii pitämään kiinni kertyneestä läskivarastosta, eli on samaan sarjaan kuuluva tunne kuin (muutkin) nälän tunteet. Kun elimistö alkaa kuluttamaan läskiä se kiusaa aivoja myös tällä tavalla saadakseen aikaan sen että laihduttaja hamuaisi sokeritopalle tai hillopurkille.

      Mikäli verensokeri notkahtaa erittäin kiusaavaksi, tilanteen korjaa yksi sokerinpala (noin 3 g) tai korkeintaan kaksi, jonka/joiden annetaan _hyvin hitaasti_ liueta suussa, tai mielummin juodaan _erittäin hitaasti_ siemaillen, vaikkapa teen kera.

      Lähde: 'Glycogen shortage during fasting triggers liver–brain–adipose neurocircuitry to facilitate fat utilization; ncbi'

      • Anonyymi

        Kirjoitin epäselvästi vastatessani AP:n lannistamis-yritykseen.

        Terve ihminen, olipa vapaasti ahmiva, laihduttaja tai painonhallitsija, ei koskaan koe sellaista verensokerin notkahtelua että siitä aiheutuisi AP:n väittämiä kauhuja/ongelmia. Tarvittava/terveellinen verensokerin määrä on erittäin pieni, sen saa hyvinkin vähäenergisestä ateriasta jossa on edes hieman hiilihydratteja, ja jos ei saa niin elimistö valmistaa glukoosia läskistä (gluconeogenesis).

        Jos ihminen _erittäin_ selvästi/vahvasti ja siis huolestuttavasti kokee jotain tai joitakin seuraavista: hutera olotila, hermostuneisuus/ahdistuneisuus, hikoilu, vilunväristykset, kylmyyden tunne, ärtyneisyys/kärsimättömyys, sekavuus, nopea syke, sekavuus, pahoinvointi, huimaus, uneliaisuus, heikkouden tunne, voimakas tunne energian puutteesta, näön hämärtyminen/heikentyminen, pistelevä tunne huulilla, kielellä tai poskilla, päänsärky, koordinointiongelmat, kömpelyys, painajaisen näkeminen tai itkeminen unen aikana,

        ___ja___ yksi sokerinpala selvästi auttaa siinä tilanteessa, niin silloin on aihetta arvella että kyseessä voisi olla (jokin) terveydellinen ongelma.

        Terve laihduttaja kokee sokerinhimoa siksi että elimistö kiukutellen huomauttelee aivoille maksan glykogeenin vajeesta (tavalla jota ei vielä tunneta). Tätä tunnetta laihduttaja voi vastustaa hyvinkin helposti, kunhan ymmärtäää että kyseessä ei ole minkäänlainen ongelma vaan samantapainen tunne kuin nälän tunne. Jos kuitenkin kiusaus käy aivan ylivoimaiseksi niin sitten yksi sokerinpala (noin 3 g) tai korkeintaan kaksi, jonka/joiden annetaan _hyvin hitaasti_ liueta suussa, tai mielummin juodaan _erittäin hitaasti_ siemaillen, vaikkapa teen kera, auttaa muun muassa siten että huomio voi siirtyä aivan huomaamatta jonnekin muualle. Missään nimessä ei pidä hairahtua yhtään mihinkään missä on sokerin lisäksi öljyä/rasvaa, eikä edes esimerkiksi hunajaan tai salmiakkiin koska niissä on makuaineita jotka houkuttavat jatkamaan mässäilyä.

        Laihduttajan kannattaa voimallisesti panostaa erilaisten himojen syvimpien salojen oivaltamiseen/ymmärtämiseen. Kun on:

        -nälän tunne, kannattaa kokeilla miten vaikuttaa yksi maitolasillinen kylmää vettä.
        -sokerin himo, kannattaa kokeilla miten vaikuttaa yksi maitolasillinen kylmää vettä.
        -suolaisen nälkä, kannattaa kokeilla miten vaikuttaa yksi maitolasillinen kylmää vettä.

        Jos edellä oleva auttaa noin 20 minuutin kuluessa, niin kannattaa kulauttaa toinen maitolasillinen kylmää vettä. Jos ei auta niin sitten kannattaa kokeilla miten vaikuttaa:

        -pieni määrä, noin 0.5 grammaa, suolaa, hitaasti suuussa imeskeltynä.
        -yksi sokerinpala, erittäin hitaasti nautittuna.

        Niinsanottu "suolaisen nälkä" yleensä johtuu siitä että elimistö kiukuttelee koska on suolan (sen jomman kumman komponentin) vaje. Ei siksi että elimistö kaipaisi energiaa.


    • Anonyymi

      Hiilareista enempi: https://kilotkarisee.fi/lisaravinteet/hiilihydraatit/

      Lyhyesti: "Vaikka nykyään hiilihydraatteja ne kuitenkin edesauttaa laihdutuksessa, sillä hiilihydraattien avulla elimistö pyörittää normaalia aineenvaihduntaa. Proteiini, kuidut sekä rasvat auttavat pitämään kylläisenä joten ei kannata laihduttaa karsimalla kokonaan pois jotain tiettyjä ravintoaineita.

      Laihdutuksessa ollaan jo sivuraiteilla jos aloitetaan laihduttaminen sillä, että etsitään mahdollisimman helppoa ja nopeata keinoa laihtua."

      • Anonyymi

        "Laihdutuksessa ollaan jo sivuraiteilla jos aloitetaan laihduttaminen sillä, että etsitään mahdollisimman helppoa ja nopeata keinoa laihtua"

        Toitotusta, siis höpötystä ilman mitään perustelua.

        Mitä hitaammin laihtuu, sen pitempään terveyden-edistelemis-valheille erittäin altis laihduttaja on helppoheikeille hyvin helppoa saalista.

        Mitä hitaammin laihtuu, sen varmemmin laihdutus epäonnistuu, ja sitten laihduttaja on helppoheikeille hyvin helppoa saalista.


    • Anonyymi

      Olen ollut tammikuun alusta vähähiilihydraattisella 1600 kalorin dieetillä eikä ole mitään ongelmia. En tosin hiihdä 40 km hiihtolenkkejä.

      • Anonyymi

        Niinpä. 1600 kcal saa 200 grammasta voita. Muuta ei ihminen elääkseen tarvitse. Tai ehkä sittenkin...


      • Anonyymi

        Olen minäkin laihduttanut ennen monesti nopeastikkin vähillä kaloreilla ja vähillä hiilihydraateilla .Tämä nykyinen hitaampi laihdutustyyli on 10 kertaa parempi,kun ottaa huomioon terveydelliset asiat.


    • Anonyymi

      Miksi poistettiin viesti, jossa todettiin että sokeripaljon syöminen on todella typerää?

      • Anonyymi

        Toitotellaan terveyden edistelemistä ja helppoheikitetään dietaarista laihtuamista.

        Dietaarista otetaan suun kautta, kuten makkaramantelijauholeipää.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5700
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3607
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      212
      1765
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1722
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      93
      1188
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      29
      1145
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      927
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      876
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      72
      849
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      838
    Aihe