Pyhä tyhjäksi

Anonyymi

Hiihtokeskukset todettu korona paikoiksi, niimpä myös nämä tullessaan eristyksissä olleet mutta nyt jo liikkuvat ovat tartunta vaarassa pyhällä ja näin ollen lisänä tartuntoja levittämään.
Nyt täytyy pyhä tyhjentää täysin ulkopaikkakuntalaisista!
Pelkosenniemellä ei ole varaa ottaa korona aaltoa vastaan. Väestö juuri pelkkää riskiryhmää ja rahallisesti kunnalle kalliiksi tulee jo muutenkin.

24

278

  Vastaukset

  • Parasta olisi että me riskiryhmäläiset lähdettäisiin nyt äkkiä yöjunalla taloutta kaatamasta.Tänne saisi salskeat jäädä ja muutenkin lisääntymiskyvykkäät että saadaan äkkiä koulun kivijalka muurattua.Muuten loppuu rahat, eikä suunnitelmista tulekkaan mitään!
   Verokirjat meidän kannattaa säilyttää täällä,että pysyy talous tasapainossa . Kevät tulee vauhdilla ja etelässä pääsee jo haravoimaan,mikäs sen parempaa ! Tyhjä on tänne tätä kuihtuvaa kuntakeskusta jäädä katselemaan.

   • Ei tule koulua. Se tyssäsi nyt viimeistään.
    Kuntien talous menee aivan kuralle, myös hyvin pärjännäiden...saati sitten kituuttaja kuntien
    Ei ole varaa koulua rakentaa enää.
    Ehkäpä korona herättää huomaamaan että ne vähäiset oppilaat saa oppinsa muuallakin ilman uutta rakennusta.


  • Entäpä himos? Kannattaako juosta himokseen?

   • Useimmat juoksee.Onhan se mukavaa. Voihan sitä tietenkin hiihtääkkin himokseen tai suksia muutenvaan. Nyt on mukavasti luntakin ja kilippiaavalle varmasti menee hyvä latu. Jättää vain hajuraon ,ettei saa tartuntaa. Mutta älkää jättäkö hajurakoa auki,sinne voi mennä kylmä viima ja varmasti tulee vilu. Menee hyvä ajatus ja tarkoitus aivan hukkaan .


  • Nyt on oiva aika pirteissä mietiskellä mitä vastaavassa kriisitilanteessa kriisikunnassa tehdään selviytyäkseen?
   Kunnan kassa ammottaa tyhjyyttään. Menot lisääntyy,verotulot vähenee.
   Valtio kehottaa olemaan kuntia irtisanomatta henkilöstöä. Mitä henkilöstö nyt tekee ,kun paikat on kiinni tai ainakin toimii vajaateholla? Tätähän voi jatkua ties kuinka kauan.

  • Ei kai se kunta ole sen kummempi työpaikka kun muutkaan. Jos nyt kriisin aikana ei ole töitä niin lomautus ! Näin tekevät muutkin yritykset selviytyäkseen tästä kriisitä.

   • Salossa alettiin heti lomautuksiin,eikä haukoteltu pitempään.


  • Ei täällä suojatyöpaikkojen henkilöstöä lomauteta. Suljetaan ja etätöihin. Välttämättömat toiminnot pitääkin toimia. Se on ihan ok. Valtuutetut toimikaa.

   • Ainahan voi siirtää muihin tehtäviinkin.Nyt kin tarvitaan auttavia käsipareja esim.vanhustenhoidossa ja on aina tarvittu. Täytyy huomioida.sekin seikka ,että jos talonväki sairastuu,täytyy olla henkilökuntaa varalle!


  • Me etelän hiihtoväki emme tule sinne Lapin hiihtomestoihin, koska emme halua tartuttaa teitä. Mutta voisimmeko me tarvittaessa saada käyttöömme Lapin vapaana olevat hengityskoneet?

   • Minä en ainakaan Lappiin menisi jos Uudeltamaalta olisin. Niin kirjotatte ilkeeseen sävyyn etelän ihmisistä. Sieltä kuitenkin verokertymiä siirretään muualle Suomeen.


  • Pitäisiköhän kaikki hiihtokeskukset sulkea pysyvästi.
   Itse en näe niille mitään tarvetta.

   • Ei pitäisi. Meillä on homekoulu ja uutta puuhataan ja itse asiassa se on rakentamusra vaille valmis. Kunta tarvitsee koulun. Me emme pärjää ilman Pyhätunturia.


   • Kiinni vaan. Tommoset keskukset ovat vain eliittiä varten.
    Laskettelu ei ole edes urheilua. Hissillä ylös ja mäkeä alas.


   • Ei köyhien kannata tulla tänne. Ei täällä mitään ole tarjouksessa, kannattaa suunnata Keskiselle kyläkauppaan. Eikä siellä ole mäkeäkään haittana ,voi ihan tasaisella hiihdellä,ei niin helpostl kaadukkaan !


  • Etelän väki on aina väheksynyt Lapin ihmisiä nyt kun tilanne on mikä on niin tänne oltaisiin tulossa etätöihin kun on oma henki ja terveys vaarassa. Aikanaan Lipposen hallitukset tyhjensi Lapin ihmisistä viemällä niiden työpaikat etelään ja ihmisten oli pakko siirtyä perässä.
   Ei toivota epidemian jyllätessä, että kukaan liikkuu mihinkään vaan pysytään siellä missä itse kukin on silloin on vähemmän riskejä epidemian levityksessä.
   Jokainen saa valita asuinpaikkansa, mutta korona virus on sairastettava joko kotona tai oman sairaanhoitopiirin alueella.

   • Ja mökkien kiinteistöverot juoksee kaikesta huolimatta. Kauan eläköön Pyhä€!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ja mökkien kiinteistöverot juoksee kaikesta huolimatta. Kauan eläköön Pyhä€!

    totta piipissä se kiinteistövero kulkee.. jos sä omistat sen saakelin tönön niin siitä pitää myös verot maksaa, oli se tönö missäpäin Suomea tahansa ja millanen aika tahansa. Että silleesti, jos häirittee kiinteistöverot tönölle ni myy pois


   • Eihän ne pysy paikallisetkaan kotonaan. Kaupassa useimmat on yli 70 vuotiaita.Vaikka varmasti jokainen saisi ruokakassin toimitettuna kotiinsa muuta kautta.Sitte nämä autoilee ympäri ämpäri ja eivätkä pysy autossaan vaan käyvät muitten keskellä " pikaisesti" älyämättä tilanteen vakavuutta. Vieläpä mökkeilijät muista maakunnista ovat tulleet pakkakunnille!Näiden kaikkien tottelemattomien pitäisi allekirjoittaa hoitotahtoon ; minua ei hoideta koronan takia,koska minulla oli mahdollisuus pysytellä kotona, mutta en katsonut sen koskettavan minua.Täten jätän paikkani nuoremmille henkilöille, jotka kenties sairastuvat .
    Nythän sairastuu yhä nuoremmat uutisten mukaan. Voi että ottaa päähän!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Eihän ne pysy paikallisetkaan kotonaan. Kaupassa useimmat on yli 70 vuotiaita.Vaikka varmasti jokainen saisi ruokakassin toimitettuna kotiinsa muuta kautta.Sitte nämä autoilee ympäri ämpäri ja eivätkä pysy autossaan vaan käyvät muitten keskellä " pikaisesti" älyämättä tilanteen vakavuutta. Vieläpä mökkeilijät muista maakunnista ovat tulleet pakkakunnille!Näiden kaikkien tottelemattomien pitäisi allekirjoittaa hoitotahtoon ; minua ei hoideta koronan takia,koska minulla oli mahdollisuus pysytellä kotona, mutta en katsonut sen koskettavan minua.Täten jätän paikkani nuoremmille henkilöille, jotka kenties sairastuvat .
    Nythän sairastuu yhä nuoremmat uutisten mukaan. Voi että ottaa päähän!

    Tottakai sairastuvat! Kysymys onkin siitä, että nuoret selviytyvät paremmin, paitsi sairaat. Nuoret sairastuttavat ihan itse itsensä. Niin jos nyt ymmärrät.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tottakai sairastuvat! Kysymys onkin siitä, että nuoret selviytyvät paremmin, paitsi sairaat. Nuoret sairastuttavat ihan itse itsensä. Niin jos nyt ymmärrät.

    Et ole tainnut seurata uutisia.Ensin oli että riskiryhmäläiset ovat vaarassa. Nyt on ilmennyt että yhä nuoremmat ovat tehohoidon tarpeessa. Ei nuoria ole tähän mennessä kehotettu pysymään ruokakaupoista pois.Vain riskiryhmäläisiä on.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Et ole tainnut seurata uutisia.Ensin oli että riskiryhmäläiset ovat vaarassa. Nyt on ilmennyt että yhä nuoremmat ovat tehohoidon tarpeessa. Ei nuoria ole tähän mennessä kehotettu pysymään ruokakaupoista pois.Vain riskiryhmäläisiä on.

    Kyllä olen seurannut! THL julisti omaa laumaimmuniteettiuskoaan ja kertoivat, että kaikki yli 70-vuotiaat tulevat kuolemaan. Työikäisille varataan hengityskoneet, nuoret saavat lieviä oireita, mutta yksikään lapsi ei ole kuollut. Ministeri Pekonen huutaa mikrofoniin, että t a u t i Ei t a r t u i l m a n v ä l i t y k s e l l ä. Olen koulutettu ilma-asiantuntija ja sanon, että virologia Mika Salminen puhuu potaskaa. Aalto-yliopisto alkaa tutkia juuri tätä ilmiötä.


  • Tasoittaako tämä tunturin maan tasalle? - EI.

   Siirtääkö tämä tunturin Espooseen? - EI.

   Kv-turismiin perustuvissa liiketoiminta-analyyseissä pandemiat otetaan yleensä huomioon kerran tapahtuviksi kerran vuosikymmenessä.

   Tämä opettaa vain ihmisille perusasioita. Ja sen että on mentävä kauas nähdäkseen lähelle

   Ei tässä sen kummempia, ja PESKÄÄ NIITÄ KÄSIÄNNE, niemiläiset!

   • Aijaahas.Viisaita sanoja mutta ei auta duunareita. Kaikki työttömiä ny.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mies pimittää rahankäyttöään

   Sain selville, että mieheni on jo kuukausia käyttänyt isoja summia rahaa tietämättäni harrastuksiinsa. Samaan aikaan hän on kertonut, ettei hänellä ty
   Parisuhde
   109
   6878
  2. Niko Ranta-Aho kaulailee illallisella Bandidos pomon kanssa Espanjassa

   Noniiiin. Niko pääs oottaa vankilatuomiota vapaalle. Läks Espanjaan. Nyt laitto kuvaa, kaulailee bandidos rikollisjärjestön pomon kanssa ja 2 muun kar
   Kotimaiset julkkisjuorut
   86
   1613