Polkupyörään duunimatkoihin

Anonyymi

Moro. Osaisiko kukaan antaa vinkkiä minkälaisen pyörän ostaisin päivittäiseen työmatkaa varten, 7-8km edestakas, asfalttia pitkin, olen 30v mies, suosituksia, mistä kannattaa ostaa etc.

Kiitos etukäteen 😀

6

<50

  Vastaukset

  • Taitaa tuohon matkaan yleisin ja kestävin sekä täysin kätevin olla teräsrunkoinen Helkama, naisten rungolla eli malli Kaunotar. Ei kelpaa edes varkaille, mutta vie ja tuo joka ehtoo.

  • Perinteisellä ulkovaihtajalla varustettu pyörä. Sellainen on kevyt polkea vuodesta toiseen kelillä kuin kelillä ja lähes jokainen polkupyöräkorjaaja osaa huoltaa ja säätää tuontyyppiset vaihteet. Esimerkkeinä vaikkapa Tunturi RX500 tai Kona Dew Plus. Lokasuojat, sivupeili sekä etu ja takavalot kannattaa hankkia ellei valmiiksi asennettu. Renkaiksi suosittelen Schwalbe Marathon Plus -pistosuojattuja ulkorenkaita.

   Pyörä kannattaa ostaa paikallisesta pyöräliikkeestä jolloin eri kokovaihtoehtoja voi kokeilla ja pyörään saa myös tarvittavat huollot sekä säädöt kätevimmin myyjäliikkeestä. Hankintalistalle myös järeä U-lukko sekä vakuutus joka kattaa pyörävarkaudet.

  • Asfaltille ehdottomasti aika-ajopyörä aerokypärä ja kuskille asianmukaiset varusteet (haalari, aerokypärä, etc)
   Muuten tulee tappioita työmatkatempossa.

   • Ei väliä mikä on, kunhan liikut omin voimin ja ajattelet sekä elät terveellisesti.

    ps maantiepyöräilyn hallitseva suomenmestari ajaa tuollaisen työmatkatemmon usein vanhalla naistenpyörällä, ilmeisesti osin ilkikurillaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei väliä mikä on, kunhan liikut omin voimin ja ajattelet sekä elät terveellisesti.

    ps maantiepyöräilyn hallitseva suomenmestari ajaa tuollaisen työmatkatemmon usein vanhalla naistenpyörällä, ilmeisesti osin ilkikurillaan.

    Juu. Samaa mieltä. Kaikki normaalit fillarit on ihan hyviä jossei ne aiheuta vammoja. Tärkeätä on oma hyvinvointi satulassa.

    Tässä keskustelussa on mainittu oikein hyviä pyöriä :)

    Näiden lisäksi perinteinen miesten pyörä on oikein hyvä. Usein niissä on hyvät lokarit. Samoin joku 499;- hyvä maastopyörä on oikein mukava tuohon ajoon. Myös kevyt hipsterisinkula on kiva jos tykkää. Maantiepyörä on kanssa leikkisä peli jos viihtyy semmoisen ohjaamossa.


  • Riippuu paljon myös budjetista. Kona Rove voisi kenties olla passeli peli. Kona Dew on toinen vaihtoehto jos suora ohjaustanko miellyttää enemmän. Tärkeintä on joka tapauksessa että runko on itselle sopivan kokoinen. Väärän kokoinen pyörä tappaa innostuksen heti alkutekijöiksi.

   Kona on merkkinä hyvä ja laadukas. Linkin takaa löytyy heidän maantie/sora mallisto.
   https://www.konaworld.com/bikes_road.cfm

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut