Onko epänormaalia, vai olenko yliherkkä?

Anonyymi

Isäni kuoli 4 vuotta sitten, olin itse pitkään vakavasti sairas. Olen 20-vuotias nainen, jolla ei ole ammattia tai koulutusta, en tiedä edes mitä haluaisin, mikään ei tunnu mahdolliselta. Olen niin pitkään halunnut olla kirjailija, mutta äitini on aina toistuvasti estänyt ja murskannut haaveeni säpäleiksi. Alkuun taistelin vastaan ja yritin pitää kiinni siitä, mutta väsysin ja luovutin.
Aina ihan lapsesta alkaen olen tiennyt etten ollutkaan toivottu perheeseeni. Äitini kadehtui (tai niin luulin aikoinaan) aina taidelahjojani ja haukkui minua aina. Nyt tuntuu että en voi tehdä mitään koska olen huono kaikessa. Isä halusi olla isä ja hyvä isä olikin, mutta äiti lähinnä synnytti minut miellyttääkseen miestään. Hän ei halunnut olla edes mikään äiti. Äiti on katunut syntymääni toistuvasti. Hän on sanonut että olisi parempi jos en olisikaan olemassa, sillä olen kamala vittuileva ihminen. Ja uskon että olen. Olen paha ihminen, sillä minun pitäisi tehdä äitini elämästä täydellistä. En ole kyennyt siihen, joten olen huono ihminen. Minun kuuluisi toteuttaa kaikki hänen toiveensa, ehkä sitten hän on ylpeä minusta.
Toisaalta jokin pieni ääni päässäni kuiskii, että pitäisi arvostaa itseään enemmän. Se on vaikeaa, sillä minut kasvatettu ajattelemaan etten ole yhtään mikään. Että äidillä valta, että äiti pomo, kuin joku kuningatar ja minä olen tytär ja tyttären kuuluu totella äitiään mukisematta. Minulla on olo etten ole tytär vaan orja, palvelija. Aina kun olen saanut rahaa jostain niin äitini on vaatinut ne itselleen. Teen ja maksan (saan rahaa mummilta, mummi on sanonut minun pitäisi käyttää rahat ammatin hankkimiseen mutta en kykene siihen sillä äitini käskee minun käyttää rahani häneen) meillä ruuat, siivoan, pesen pyykit jne. Äitini ei tee kotitöitä, ei ole koskaan tehnyt. Isäni teki ne kun oli vielä elossa. Äitini nimittelee minua milloin idiootiksi, milloin laiskaksi, milloin paskaksi ja milloin itsekkääksi. Äitini saa helposti raivokohtauksia ja löi kerran isääni kannulla selkään. Isä oli masentunut ja alkoi käyttää alkoholia rankasti. Äitini huutaa kamalia, ilkeitä asioita. Isäni ei kyennyt mihinkään, ei lähtemään niin kuin en minäkään, hän vain alistui. Tiedän että minun pitäisi lähteä, mutta mihin edes menisin? Ei ole mitään mahdollisuuksia. Sitä paitsi saanhan olla edes joskus yksin rauhassa huoneessani jos tottelen oikein kuuliaisesti. Tuntuu ahdistavalta ja pahalta. Olen ollut täällä kuitenkin niin kauan että olen kaiketi särkynyt ja menettänyt kyvyn muodostaa omia mielipiteitä. Mutta jos joku vieras ihminen nyt sanoisi lähde, se saattaisi herättää minut. Ehkä jos joku käski minun lähteä, ehkä sitten pystyisin.
Pyydän auttakaa, onko tämä ollenkaan tervejärkinen normaali äiti - tytär -perhesuhde? Miten voisin saada itsenäisyyteni takaisin ja kokea itseni taas ihmiseksi? Onko tässä tilanteessa liioiteltua paeta vai olisiko pakeneminen tervettä? Mitä minä teen? Auttakaa, pyydän, tarvitsen apua..

7

62

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Minä olisin lähtenyt jo, vaikka kurssikeskuksesta jostain toiselta paikkakunnalta joku kurssi ja sinne. Joudut ottamaan jonkun kämpän ja sillä hyvä.

    • Anonyymi

      Et ole enää lapsi, teet itse päätökset miten jatkossa haluat elää.
      Katkaise välit äitiisi, pistä ovi kiinni selkäsi takana ja mene pois äitisi läheisyydestä. Poista äitisi numero puhelimestasi, älä soita, älä vastaa, älä puhu äitisi kanssa.
      Elä elämääsi ja nauti siitä että olet oma herrasi.
      Sinulla ei ole mitään syytä elää yhtään pidempää äitisi vaikutusvallan alaisena.
      Jos et tee itse pesäeroa äitiisi, lopeta ruikuttaminen ja tekosyiden keksiminen ja ole hiljaa.

    • Anonyymi

      Aika suuri osa perheistä on tavalla tai toisella epätoimivia/sairaita. Et ole yksin. Googleta vaikka scapegoat in family(eli perheen musta lammas) ja katso youtubesta Richard Grannon "Why your family hates you ".Itse itkin kun katsoin sen ekan kerran. Sä oot uhri, mutta sun ei tarvitse olla sitä loppuelämäsi.

      Ala pikkuhiljaa vaan uskoa että olet arvokas ja tärkeä. Tälläiset asiat satuttaa todella syvältä, mutta kyllä sä sieltä nouset! Kaikkea hyvää ja paljon voimia!!!

    • Anonyymi

      Googleta narsistin uhrien tuki ry. Palvelet äitiäsi vielä 5 kymppisenäkin, jos et nyt irtaannu ja itsenäisty. Narsisti ei muutu muuta kuin aina vaan ilkeämpään suuntaan. Voimia sinulle, t. samaa kokenut.

    • Anonyymi

      Todellakin, sinä olet täydellisen hyvä Luojan luoma ihminen.On liian kamalaa että äitisi on tuollainen peto.
      Sinä tulet pärjäämään ilman äitiäsi paljon paremmin. Kysy sosiaalihuollosta, seurakunaltasi jne. paikoista kuinka voisivat auttaa sinua saamaan oman asunnon ja taloudellista tukea päästä alkuun.
      Sitten vain haet mitä tahaansa rehellistä työtä ja voit iltakoulussa opiskella töiden ohella taidetta, kirjoitusta tai mikä muu sinua kiinnostaa. Siten sinä voit keskittäytyä harrastuksiisi, opintojen kautta saat työpaikan ja oman itsenäisen elämän.

      Tulet tutustumaan uusiin ihmisiin ja saat huomata että sinua arvostetaan sellaisena kuin olet, lahjakkaana ( jonka lahjat ovat haudattu syvälle - muuta ne nyt pääsevät kukoistukseen), arvokkaana ja uutterana ihmisenä.

      Vaikka nainen onkin sinut synnyttänyt, hän on irvikuva äidistä. Mitä nopeammin poistut sen läheisyydestä sitä parempi. Vain etsi taloudellista tukea ja poistu kiireen vilkkaa tuon hirviön pauloista!

    • Anonyymi

      Sinun tulee tulla hyväksytyksi omana itsenäsi äitisi puolelta. Nythän äitisi ei vaikuta anteeksi vaan ihan terveeltä.
      Luulisi äitisi ymmärtävän kuinka herkkiä ikäisesi nuoret ovat.Olet saanut lokaa riittävästi äitisi taholta, tuntuu aika hurjalta äiti-tytär suhteelta.
      Sinun tulisi pikimmiten päästä välimatkan päähän äidistäsi, et pääse muuten eheyttämään itseäsi. Tuollainen vallankäyttö sinuun ei ole normaalia.
      Auttaisi sua paljon jos löytäisit kivan suhteen joka motivoisi sua kestämään ja ajattelemaan elämäsi hyviä asioita.
      Tsemppiä elämääsi!

    • Anonyymi

      lähde pois rakenna oma hyvä tuleva elämäsi kenenkään ei sinun elämääsi nuori ihminen tarvitse pilata.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      13442
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      184
      1784
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1046
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      194
      956
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      920
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      886
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      833
    10. Itkisikö onnesta

      Jos panisin sua kunnolla?
      Ikävä
      86
      707
    Aihe