Miten menee?

Anonyymi

Yrittäjiltä ,etenkin ravintola -alan,putosi tulot pois ja varastoa jäi käsiin. Näin kertoi uutiset. Harmin paikka! Nämä kuitenkaan eivät ole mainostaneet sosiaalisessa mediassa palveluistaan,saako sieltä esim. ruokaa noutopaketteina ? Luulen kyllä, että ravintolat on kiinni laitettu.
Useat ravintolat muualla ovat siirtyneet sos.mediaan mainostamaan ,sehän on ilmainen mahdollisuus laittaa esim.faceen videota !
Porotiloilla onneksi menee hyvin, kiitos maataloustukien !

16

264

  Vastaukset

  • Varmaankin elinkeinotoimistosta ollaan kääritty hihat ja otettu kaikkiin yrittäjiin yhteyttä? Nyt sitä apua kaivataan jos jolloinkin. Sitä varten teillä se siellä on.

  • Maataloustukia voi saada kuka tahansa, mutta ehtona on että hankkii viljelyksiä vähintään 5ha, porotukeen 80eloporoa, jotka paliskunnan poroluettelo vahvistaa olemassa oleviksi ja ELY. hyväksyy, sekä tietysti koneet ja kalustoa ja on valmiina uhrautumaan pois kotoa makaamasta kokopäiväiseen ammatilliseen toimintaan.
   Näin helposti se onnistuu onnea yritykseen.

  • Jos aloittaja on uutisten lukutaitoinen niin samassa uutisessa kävi ilmi, että noutopaketteja asiakkaille myydään mukaan ja siksi ne tulot eivät siis pudonneet sitä sataa prosenttia.

   • Parempi myöhään kuin ei milloinkaan ! Laittaa ilmoitusta siis .Jokainen myymätön asia on yhtäkuin...myymätön! Koskee kaikkea,ei yksin syötävää.


  • Kirjoituksen aloittaja paljasti katkeruutensa porotaloutta kohtaan. Senkus yrittämään ja tukia nostamaan. Tukien saantiin on omat minimivaatimukset. Hyvin vähän siihen ammattiryhmään on uusia tulijoita .hyvin usein jälkikasvukaan ei lähde jatkamaan . Muutaman poron laittajia ammattiporomiesten harmiksi kylläkin.Sama tilanne maanviljelijöidenkin kanssa, jatkajaa ei löydy. Kukapa sitä persaukisena alkaa olemaan ja kaiken lisäksi työtä vuorotta.

   • Näin on.Ei kannata kadehtia pinta ala tukirahoilla ostettuja koneita ja mönkijöitä. Ne menee jo vuodessa vanhaksi ,kun niitä römyytetään toisten metsissä .Onneksi kuiten on tuo porokello sovellus, ettei enää jää niin paljon vaatimia autojen alle. Se on raskasta työtä tuo viljelys. Varsinkin kesällä se on. Ja varsinkin kinuta ilmaneestä kaikki kylän lohkot viljelykseen. Siinä on kanssa kova homma.On raskasta on. Tukien euro määrät per hehtaari voi helposti jokainen tarkistaa google haulla. Apulantaahan sinne ei tarvi paljoa laittaa eikä kääntää ,koska porot.Kukapa sitä työtä koko ajan haluaisi tehdäkkään.Kesää talvea.


   • Muutaman poron laittajat eivät ole isompien harmina. Paliskunta toiminta on työvaltasta toimintaa jos muutama isompi puuhastelisi keskenään jäisi erotukset ja vasanleikot pitämättä. Laiskoja isomman karjan omistajiaki kyllä on ovat yleensä eläkkeellä olevia virkamiehiä.


  • Kannattaa katsoa Kemijärven Mokkatuvan tarjonta! Heillä päivitetään jatkuvasti faceen mitä on tarjolla ja mihin hintaan. Ja onkin monipuolinen valikoima annoksia!

   • Ja nyt keksivät ottaa vielä käyttöön ladattavan apin! Tämä porukka ei jäänytkään sormi suuhun ihmettelemään miten nyt toimisivat ! Kilpailuakin löytyy paikkakunnalta,mut paras pärjää !


  • Minkähän paikan yrittäjistä puhut?
   Jos pyhän baareista, mitä siellä kannattaa noutoruoka annoksia tehdä? Ei sinne kukaan nyt eksy syömistä etsimään, saati asioikseen lähtee annosta hakemaan.

   Mutta onneksi siellä on päiväkoti

   • Eikai tuo ole matka eikä mikään ajaa annos hakemaan? Ei tuota ainakaan mulle mitään ongelmia.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Eikai tuo ole matka eikä mikään ajaa annos hakemaan? Ei tuota ainakaan mulle mitään ongelmia.

    Niemen asukasluvun iän huomioiden ei kovin montaa ajelijaa taida olla?
    Itse en ainakaan kylmää ruokaa aio syödä tai riskeerata koronalla, osaa itsekin ruuat laitella.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Niemen asukasluvun iän huomioiden ei kovin montaa ajelijaa taida olla?
    Itse en ainakaan kylmää ruokaa aio syödä tai riskeerata koronalla, osaa itsekin ruuat laitella.

    Jos raskit ostaa 9.90€ maksavan kylmälaukun niin siinä voi folioon käärityn take away ruoan kuljettaa kotiinsa ja se säilyy taatusti yhtä lämpimänä ,kuin se palvelutalon ruoka minkä saat lautaselle sitten kun et enää ite keittele. Mut jos et tässä nykyajassa meinaa pysyä mukana,katsos kun tätä take away- mallia käyttävät sivistyneet ihmiset kaupungeissa ja joilla on vielä rahaa pankissa millä ostaa. Muut hamstraa jauhelihaa ja atrillia .


  • Ei kai yhdelläkään ravintolalla jäänyt sellaisia varastoja käsiin joista olisi syntynyt tappiota. Ravintoloiden sulkemisesta tiedettiin jo viikkoja ennen joten pilaantuvat ruokatarvikkeet sai käytettyä pois. Ruotsin- ja Tallinnanlaivoilla jäi paljon ruokatarvikkeita varastoon kun sulku tuli nopeasti ja ne lahjoitettiin ruokajonojen vetäjille.
   Viinat säilyy pulloissa ja kuivat ruokatarvikkeet pakkauksissaan siihen saakka kun taas aloitetaan. Pientä tuloa ravintola saa ulos myytävästä ruuasta, ettei tulot aivan nollille mennyt.

   • Oi armas aika .Sulla ei taida mielikuvitus siihen riittää miten yrityksessä käy kun kassavirta tipahtaa 90-100% .Mitetippä kohalles; miten sulla menee, jos jäät kokonaan eläkkeettä tai palkatta noin alkuunsa vaikka pariksi kuukaudeksi ? Mutta silti sun pitää maksaa esim.auton ylläpito, kenties autolaina,valuutukset,vuokrat/ talolaina,sähköt,vedet, lääkkeet , niin ja ruokaa.
    Ai juu,niin onhan sulla tietenkin pahan päivän varalle säästöjä,että niitä sitten syöt. Pystyisitkö pitkäänkin elelemään säästöillä?
    Osaatko arvella ,että juuri tässä kevätsesongissa olisi ollut vuoden paras myynti? Että sen voimin olisi pyörät pyörineet hiljaisen kesän jälkeenkin pitkälle syksyyn,kunnes turistit taas liikkuu!
    Mutta ei,sinähän olet niitä tyyppejä jotka käyvät tunturissa sukulaisten seurana munkkikahvilla kerran vuodessa osoittaaksesi mukakiinnostunutta paikkakunnan vetovoimaisimpaan kohteeseen.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Oi armas aika .Sulla ei taida mielikuvitus siihen riittää miten yrityksessä käy kun kassavirta tipahtaa 90-100% .Mitetippä kohalles; miten sulla menee, jos jäät kokonaan eläkkeettä tai palkatta noin alkuunsa vaikka pariksi kuukaudeksi ? Mutta silti sun pitää maksaa esim.auton ylläpito, kenties autolaina,valuutukset,vuokrat/ talolaina,sähköt,vedet, lääkkeet , niin ja ruokaa.
    Ai juu,niin onhan sulla tietenkin pahan päivän varalle säästöjä,että niitä sitten syöt. Pystyisitkö pitkäänkin elelemään säästöillä?
    Osaatko arvella ,että juuri tässä kevätsesongissa olisi ollut vuoden paras myynti? Että sen voimin olisi pyörät pyörineet hiljaisen kesän jälkeenkin pitkälle syksyyn,kunnes turistit taas liikkuu!
    Mutta ei,sinähän olet niitä tyyppejä jotka käyvät tunturissa sukulaisten seurana munkkikahvilla kerran vuodessa osoittaaksesi mukakiinnostunutta paikkakunnan vetovoimaisimpaan kohteeseen.

    Et varmaankaan tarkoittanut tuota henkilökohtaisesti, mutta vastailenpa kuitenkin.

    Ensinnäkin en ole koskaan käynyt Lapissa laskettelemassa enkä käy, vaikka jälkikasvu kyllä käy säännöllisesti talvilomillaan. Joskus takavuosina olen kiertänyt muutamana kesänä melkoisenkin lenkin ja käyttänyt hyödykseni palveluita.

    Kyllähän minultakin lähti keittiöhommien tuloja kun yllättäen piti sulkea keittiö, mutta onneksi se ei ollut päätyöni. Pahan päivän varalle on säästöjä niin että henkilökohtaisesti pärjäilen reilun puoli vuotta, mutta onneksi tulee muutakin tuloa. Mutta senverran on tuota ravintolamaailmaa tullut seurattua että vähän tiedän sieltäkin.


  SEISKA.FI

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. MARTINA,anna jo Sofian olla rauhassa!

   Martina jätä jo Sofia rauhaan.Stefan ja Sofia ovat yhdessä ja koita jo hyväksyä se!On lapsellista olla mustasukkainen Sofialle.Stefan ei tule jättämä
   231
   4149
  2. Japanilaiset eivät loukkaannu Geisha suklaasta

   hysteeriset vihervasemmistolaiset loukkaantuivat heidän sijastaan. Tubettaja tarttui Fazerin Geisha-kohuun: Keskustelkaa meidän japanilaisten kanssa
   Maailman menoa
   165
   3768
  3. Martinako tämän sopan keitti itse?

   Luin että Martina oli vaihtanut päivää sovitusta silloin, eilen kun Isabellaa kuvattiin Hangossa. Isben ei pitänyt tulla sinä päivänä sinne kun Sofia
   Kotimaiset julkkisjuorut
   113
   1343
  4. Onnea Sofia! Stefan jätti Eiran asunnon vuokrat maksamatta!

   Stefanilta karhuttiin yli 33 000 e vuokrasaatavia Helsingin käräjäoikeudessa, kertovat mediat. Tämä on julkista tietoa.
   173
   1207