Yrittäjät huomio rekrytointifirmojen kusetus

Anonyymi

Hyvät yrittäjät koitan auttaa teitä rekrytoimaan oikein!
Miettikää ajansäästöä/rahansäästöä kun meinaatte tehdä rekrytointifirman kanssa sopimuksen työntekijän palkkaamisesta.
Rekrytointifirman kauniinnäköinen nainen/ vaohtoehtoisesti lipeväpuheinen konsultin puolikas puhuu lepertelee kauniita sanoja ja täsmäohjattuja puheenvuoroja kuinka tärkeää on työntekijän profiloituminen juuri siihen työtehtävään ja kuinka niin ja nin monta prosenttia heidän rekrytoimistaan työntekijäistä on niin ja niin monen ajan päästä vielä valitussa tehtävässä ja kuinka aina se hyvä tyyppi valikoituu juurikin siihen oikeann hyvään työtehtävään jättäen teille vapaat kädet silläaikaa tehdä jotain aivan muuta.

Miettikää paljonko se rekrytiominen maksaa ja kuinka kauan siihen menee? ja oikeasti mitä saatte sillä rahalla.

Parhaassa tapauksessa maksatte jopa avoimen työtehtävän 3kk suuruisen palkan
Ja mitään takeita oikeasti ei ole sille että se paras tai lähellekkään paras työntekijä valikoituu tehtävään.
Minkäänlaisia haastatteluja ei tehdä oikeasti läheskään kaikille työtehtävään soveltuville vaan tapahtuu niinsanottu arvonta karsinta jonka jälkeen tehdään muutamille puhelinhaastettelu/video haastattelu jos ääni /naama ei miellytä karsitaan lisää, ja loppuviimein viimeiseen vaiheeseen valikoituu melkoisella arpomisella 2-3 henkilöä.
Yli 90% hakijoista karsiutuu työhakemuksen jälkeen jo pois. Kun rekrytoijaa ei huvita jostain syystä perehtyä hakemukseen.
Mistäkö tämän tiedän? Kokemuksestaja ja useammankin rekrytoijan kommenteista ja asiaan olen saanut varmistuksen kun haastattelussa rekrytoijan kommenttit on luokkaa, ettei ole ollut aikaa perehtyä kaikkiin hakemuksiin niin sillä kysyy niitä uudelleen. Ja kauheinta on myös se ettei rekrytoija välttämättä tiedä edes mitä työpaikalla tehdään ja mitä haettavassa tehtävässä varsinkaan vaaditaan, Mielikuvia kyllä osataan maalailla mutta siihen se jääkin.

Esimerkki pahimmasata päästä: Tradenomeja tuotanon avustaviin sarjanomaisiin töihin. koska apuna käytetään tietokonetta erilaisiin merkkaustarrojen yms printtaamiseen välillä. Mahtaa tradenomilla olla tukalaa kun ei välttämättä osaa teknisiä piirrustuksia omilla opinnoilla lukea.

Totuus on ettei ulkopuiolisella rekrytoijalla ole välttämättä hajuakaan mitä vaaditaan haettavalta henkilöltä kyseiseen työpaikkaan. Tällöin alkaa puhe firman brändiarvoista ja yllätäin alkaa lapiohommiinkin vaatimukset kasvamaan ja rekrytointi muuttuu sirkustemppuiluksi ja tämä kaikki viivästyttää rekrytoimista sekä rupeaa maksamaan entistä enemmän.

Samaan lopputulokseen ja jopa parempaan pääsette seuravalla kaavalla,
Laitatte työpaikan hakuun, etu on tässä teillä kun tiedättä mitä haettavaan työtehtävään vaaditaan vähintään,
Hakuaika kun päättyy seuraavana päivänä käytte 1-3 hengen porukalla ajoissa tulleet hakemukset koulutus ja kyvykkyys kriteereillä läpi.
Muille vastaus ette päässeet hakuprosesissa pitemmälle kiitoksia jne,,, ( tämäkin jää rekrytointi firmoilta useasti tekemättä ja tämä ei anna hyvää kuvaa yrityksestänne )
Nyt on yli puolet hakemuksista karsittu
Jos haluatte tehdä vielä ikäsyrjintää voitte karsia hakemukset ikä kriteerillä ja kappas alkaakin olla oikean kokoinen porukka jäljellä, jos on vielä liikaa, niin ihan arpakuutiolla valkkaatte haastateltavat.
Sitten viikon päähän haastattelut noin 3 hakijalle ja kas siintä se paras hyvä tyyppi valikoitui. Ja varmasti haastattelijat tietää mitä tehtävässä onnistumiseen vaaditaan.
Koeaika on nykyisin jopa puolivuottakin joten jos epäonnistumisa tulee niin voi potkaista hakijan koeaikana pihalle ja siellähän on teillä pino hyviä hakijoita jo jonossa. Ja huoletta voitte tehdä tämän jopa kolmekin kertaa ja rekrytointi on edelleen ollut tehokkaampaa kuin rekryfirman kautta.
Onnistumisprosentti on taatusti samaa luokkaa ja väittäisin että jopa parempi.
Okei firman johdon työaikaa tärvääntyy tähän n, viikko yhteenlaskettuna maksimissaan. Mutta niin sitä kuluu rekryfirman kanssa istuessa ja määritellessä kriteereitä tehtävään.

Plussaa on että rekrytoiminen kestää hakauaika plus kaksiviikkoa maksimi. Joka on nopea ja erittäin inhimillinen myös hakijaa kohtaan.
Erittäin iso plussa on se että t'llainen rekrytointi on käytännössä katsoen ilmainen rekryfirmoihin verrattuna ja aina tiedätte mitä haette eli kohdentuminen on varmasti paljon parempi.

Mutta jos haluaa polttaa rahaa turhuuksiin niin eikun rekrytointifirman kanssa juttusille . Saate kauniita hymyjä ja paljon kehuja jositsetunto on alamäessä nin voihan sitä käyttää oman egonsa pönkittämiseen sitten.

1

<50

  Vastaukset

  • Muistakaahan myös, että se sopivin tai parhain ei myöskään tule valituksi niin, että

   - palkkaatte henkilön, joka itse ei ole hakenut työtehtävään ollenkaan vaan joku ulkopuolinen olkoon se sitten sossu, poliitikko, oma äiti, edellinen työnantaja, kelan täti, kade naapuri painostaa/suosittelee palkkaamaan juuri tämän

   - palkkaamalla oman sukulaisen

   - palkkaamalla samannäköisen/-henkisen kuin sinä itse

   - palkkamalla ulkonäön/horoskoopin/pukeutumisen perusteella

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mies pimittää rahankäyttöään

   Sain selville, että mieheni on jo kuukausia käyttänyt isoja summia rahaa tietämättäni harrastuksiinsa. Samaan aikaan hän on kertonut, ettei hänellä ty
   Parisuhde
   111
   6951
  2. Niko Ranta-Aho kaulailee illallisella Bandidos pomon kanssa Espanjassa

   Noniiiin. Niko pääs oottaa vankilatuomiota vapaalle. Läks Espanjaan. Nyt laitto kuvaa, kaulailee bandidos rikollisjärjestön pomon kanssa ja 2 muun kar
   Kotimaiset julkkisjuorut
   87
   1684