Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Rajat kiinni

Anonyymi

Sisäministeri Ohisalon mukaan (Yle 7.4) meillä Suomessa on koronaan sairastuneiden määrät laskeneet. Hän ja avustajajoukot eivät ole analysoineet eri alueiden tilanteita.
* Lapissa ja Länsi-Pohjassa ilmaantuvuusluku on koko ajan noussut ja alueet keulivat tässä tilastossa. Pelkkä sairastuneiden määrä ei kerro totuutta. Lapin väestömäärä on pieni, mutta ilmaantuvuusluvut osoittavat tilanteen vakavuutta Lapissa. Täällä koronaan sairastuneiden määrä on noussut ja tuplaantunut jo 3.4 alkaen, eikä ennusteiden mukaan näytä heti laskevan.
* Tiedotustiedotustilaisuudessa länsirajan sulkemisesta ei jäänyt mitään käteen. Eikö hallituksen vastuulla ole kertoa, kenelle he ovat antaneet linjausten toimeenpanon ja miten näiden toimeenpanoa seurataan ja valvotaan. Yksittäistenkö työpaikkojen ja firmojen tulisi sopia Ruotsin ja Norjan työnanantajien kanssa, miten vähennetään ja hillitään päivittäistä liikennettä. Suosituksia on helppo antaa, mutta konkreetit toimenpiteet jäivät leijumaan.
* Pari viikkoa sitten ministeri Ohisalon suulla annetut lupaukset rajaliikenteen lisärajoituksista valuivat sulavan lumen mukana maahan.
* Viime viikonlopun LK kertoi, että Lappiin ulkomailta palaavat pääsevät lähes rajoituksitta matkustamaan kotiinsa. Hki-Vantaan lentokentällä heistä ei juuri olla kiinnostuneita eikä anneta ohjeita, miten jatkolennolla ja kotipaikkakunnalla pitäisi toimia.

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Millä ihmeen perusteella ohisalolle on annettu tehtävä ministerinä???

      • Anonyymi

        Ei ole ohisalon vika että hän on älyllisesti vajaa ja aina v-mäinen ilme naamallaan.
        Vika on niissä jotka tämän tampion virkaansa nostivat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole ohisalon vika että hän on älyllisesti vajaa ja aina v-mäinen ilme naamallaan.
        Vika on niissä jotka tämän tampion virkaansa nostivat.

        Uudet marimekkohallituksen lupaamat rajaliikenteen tiukennukset olivat täyttä lepsuilua. He ja uutisoijat kertovat vain tautitapausten määristä. Nehän pitää suhteuttaa väestömäärään ja päivitetään päivittäin. THL:n koronakartta antaa täsmällistä tietoa Suomen 20 eri alueesta: Koronan ilmaantuvuusluku on Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä Suomen toiseksi suurin 48,1. Vain HUS:n vastaava luku on korkeampi. Länsi-Pohjassa on tautitapauksia on 29 ja Lapissa 35. Lapin lukuun sisältyy Kittilän ja Kolarin 17 tautitapausta. Siellä korona levisi paikalle rynnineiden talvilomamatkailjoiden ja kausityöntekijöiden ansiosta. Levin työntekijän piti MTV:n kautta pyytää apua, jotta lomalaiset lopettaisivat biletyksen.

        THL päivittää tiedot ainakin päivittäin. Googleta koronakartta, niin pääset katsomaan totuutta silmiin! https://experience.arcgis.com/experience/d40b2aaf08be4b9c8ec38de30b714f26

        Lapin Kansa kertoo 8.4, että rajoilla molemmin puolin oli jo valmistauduttu rajat kiinni tilanteeseen. Haaparannan kunnallisneuvos Sven Tornberg sanoo: "Olimme varautuneet hankkimaan työntekijöille varamajoitusta." Yksityisessä kotihoidossa työskentelevä Mari Doktare-Kvist kertoo, että eri vaihtoehtoja oli mietitty. Yksi vaihtoehto olisi ollut kahden viikon työjaksoihin siirtyminen, koko työporukan osalta.... siis Ohisalon peräänkuuluttamille luovia ratkaisuja oli jo suunniteltu ja niihin valmistauduttu. .. mutta marimekkohallitus päätti, mikä oli parasta Ruotsin ja pohjoismaisen yhteistyön kannalta.

        Marimekkohallitus ensisijaistaa pohjoismaisen yhteistyön ja sen, että Ruotsi selviää koronasta. Me Lapissa asuvat olemme hallitukselle ja Lapin matkailijoille ja konferenssiporukoille vain riistaa, jolta vaaditaan huippupalveluja ja koskematonta luontoa.

        Hallituksen vaakakupissa ei paina faktat, he vain politikoivat. Me kyllä muistamme marimekkohallituksen teot ensi vaaleissa. Miksihän Ahvenanmaa rinnastetaan tähän länsirajan ongelmaan. Ahvenanmaahan on Suomea! Ministeri Henriksson suojasi Ahvenanmaan väestön koronalta. Hän on muka ottanut myös saamelaiset siipiensä suojaan. Missä se näissä ratkaisuissa näkyi?

        Rajat kiinni!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2474
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2173
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1818
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1611
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1555
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1508
    8. 54
      1370
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1319
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1244
    Aihe