Hallinnointi alkaa

Anonyymi

Kittilän luottamusmiehet ja -naiset pääsevät taas työhönsä.
KKO on purkanut hyllytyksen.
Ilmeisesti on ajateltu, että rangaistusta on tullut riittävästi ja ehdokkaat voivat aloittaa ensi vuoden vaalien kampanjoinnin. Toivottavasti ehdokkaat vaihtuvat.
Kokouksia tuskin pidetään epidemian vuoksi. Tosin voihan kokoukset pitää etänä, joskin se ei ole laillista. Mutta tuskin se koskee Kittilä.

23

1018

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Aikamoisia korvauksia oli luvassa aiheettomasta hyllytyksesta. Ohhoh!

      • Anonyymi

        Eihän se ollut aiheeton. KKOn mukaan hyllytys oli täysin oikein, ja edes viime vuonna ei ollut mitään syytä vapauttaa hyllytyksestä niitä kymmentä. Mutta nyt, kun Mäkeläkin saanut korvauksensa tilanne on eri. Eli nyt eletään tätä hetkeä.


      • Anonyymi

        Ai korvauksia mistä ja miksi.


    • Anonyymi

      Ai että... Kaikki syytteet vielä kaatuu ja totuus tulee ilmi. Trolli tehdas hiljenee ja palstoilla päteneet oman elämänsä tissiposki sankarit kompastuu omaan mitättömyyteensä....isot aat ja hoot ja muutkin nuijat jää nuolemaan näppejään. No seuraavaksi voi inttää sitten että kuka mitä saunassa meteliä piti kuka mitä hä....Ja että tulleekohan sitä tuluvaa vai ei... Voin sanoa että tulee...

    • Anonyymi

      Kunnan konkurssi/huostaanotto alkaa siis toteutumaan

    • Anonyymi

      Nyt sai OMK taas nenilleen, auringon laskun ryhmä.

      • Anonyymi

        Ei saanu, ootteleppa vain seuraavia kuntavaaleja,,vasemmisto joka karvansa nyt näytti lähtemällä kepulien kelkkaan. kepu pettää aina ja näin tulee käymään taas kerran. syy käydä Inkerin kimppuun,oli hänen rohkeutensa puolustaa kunnanjohtajaa,joka meni söhäisemään mätäpaisetta. kaikki tietää mistä on kysymys. Monessa kohtaa oikeuden eriasteissa on käynyt hyvin selvästi esille kuinka törkeästi Mäkelää sen jälkeen kohdeltiin....mutta, laittoman ja laillisuuden raja on veteen piirretty viiva,ainakin Kittiläsä. Kepulla on kannattajansa tuossa maakunnassa,teki ne mitä pösilöyksiä sitten tahansa,heillä on äänestäjänsä,mutta vassarit kyllä tekivät tempun,joka tulee näkymään,negatiivisena ja pitkään.Mäkelää haukuttiin milloin miksikin piipertäjäksi,mitä sitten? Hän oli hyvä kunnanjohtaja,joka ei kumarrellu kuvia,sellasia tarvitaan lisää ja nyky ajan ihmiset onneksi sen myös ymmärtävät ja vaaleissa näyttävät.


    • Anonyymi

      Ei se hyllytyksen purkaminen tarkoita muuta kuin sitä, että Kittilässä luottamusmiehet saavat tehdä päätöksiä. Kunnan hallinto on ollut vaikeassa tilanteessa.

      • Anonyymi

        Päätöksenteko on ollut koko ajan noiden
        syrjässä olleiden hallussa! Joo-joo henkilöt
        saaneet perusteellista ohjausta takaa..🙁


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Päätöksenteko on ollut koko ajan noiden
        syrjässä olleiden hallussa! Joo-joo henkilöt
        saaneet perusteellista ohjausta takaa..🙁

        Ylettömän tyhmää väkeä on hyllytetty ja onneksi on ollut viisaampi väki tilalle mm. Sotelautakuntaan. Tosin vihreä ja vasuri edustaja on yhtä idiootti kuin hyllytetyt ja pysyy....


    • Anonyymi

      Auringonlaskun ryhmällä jutut ja syyttelyt muuttuu sitä mukaan kun juttu kehittyy. Aina kun jokin oikeusaste toteaa koko homman absurdiuden ja vapauttaa syytettyjä, niin vainoharhaiset panikoijat löytää "uusia lonkeroita" oikeushallinnosta ja milloin mistäkin. Eivät vaan voi ymmärtää, että laki on sama kaikille ja syyttömiä ei vaan voi länsimaissa laittaa tuomiolle. Tätäkin asiaa on tutkittu vuosia ja materiaalia on tuhansia sivuja, siltikään rikoksia ei ole näytetty toteen. Alkakaa jo siirtymään elämässänne eteenpäin hyvät ihmiset.

      • Anonyymi

        Sanotaan vaikka näin: Jos on ns. hyvä-veli tai-sisko verkosto, ja tutut tuomarit niin tulee sutta ja sekundaa. Kaikille olis kaikkein paras kun siirryttäisiin rehelliseen toimintaan. Ei se iso paha raha todista yhtään mitään. On enemmänkin Italian mafian tapaista laitonta toimintaa.


    • Anonyymi

      nautin kun lestajussit ja vassarit jää pelaileen ristinollaa keskenään, seuraavien vaalien jälkeen.

      • Anonyymi

        Todennäköisyys sille että pahimmat tapaukset jää valitsematta on suuri.
        Kittilän laki pitäisi jakaa joka talouteen jotta päättömiä ratkaisuja tehneitä syytetyjä ei nähtäisi enään uusissa kohuissa.
        Peruskoulussa kirja pitää saada pakolliseksi oppikirjaksi Kittilän historiasta.


    • Anonyymi

      MISTÄ KÖUHÄT KOMMUSISTIT EPÄSIKÖT EES AA KORVAIKSIA...MENKÄÄ VENÄJÄLLEEE....Kittilän kapina 1917
      Siirry navigaatioonSiirry hakuun
      Kittilän kapina tapahtui Kittilässä marraskuun 1917 suurlakon jälkimainingeissa 24. marraskuuta 1917. Kapinan yhteydessä ammuttiin Lapin kihlakunnan kruununvouti Axel Sandström (1867–1917).

      Tapahtumien kulku
      Hitaan tiedonkulun vuoksi suurlakko pääsi Kittilässä alkamaan vasta 20. marraskuuta. Suurlakon päätyttyä järjestettiin Kittilän työväentalolla lauantai-iltana 24. marraskuuta Kittilän kunnallisjärjestön koollekutsuma kansalaiskokous joka päätti muun muassa erottaa Kittilän poliisin, nimismies Aarne Auliksen ja kruununvouti Sandströmin. Kruununvouti Sandström oli mukana Kittilän kunnallispolitiikassa ja hän oli jyrkillä ja kärkevillä mielipiteillään joutunut usein vastakkain paikallisten työväenliikkeen edustajien kanssa. Kokous valitsi lähetystön jonka tehtävänä oli viedä tieto erottamisesta Sandströmille.

      Kun lähetystö saattoväkineen tuli kruununvoudin virkatalolle myöhään samana iltana ja esitti tälle vaatimuksen erota virastaan sekä luovuttaa virka-arkisto kruununvouti käski väkijoukkoa hajaantumaan ja ampui sitten eri lähteistä riippuen joko asuntonsa eteisen kattoon tai sitten väkijoukkoa kohti. Tällöin väkijoukossa ollut Väinö (Verneri) Vettanen ampui toverinsa Kalle Lehtisen yllytyksestä kohti kruununvoutia joka sai kuolettavan osuman laukauksista. Vettanen oli entisen kirkkoväärti Mikko Vettasen poika jonka kerrotaan saaneen kruununvoudilta aikanaan korvapuustin ja Lehtinen oli puolestaan kruununvouti Sandströmin erottama entinen poliisi.

      Samassa yhteydessä kapinalliset valtasivat Kittilän lennätin- ja puhelinlaitoksen. He lähettivät sähkeen SDP:n Lapin piirijärjestön sihteerille pyytäen lähettämään Kittilään aseita mutta vastauksessaan piirisihteeri kehotti kittiläläisiä rauhallisuuteen. Myöhemmin tehdyn nimismiehen kertomuksen mukaan kapinalliset olisivat myös lähettäneet Oulun läänin maaherralle sähkeen jossa ilmoitettiin kruununvoudin kuolleen "kansaa vastaan nostamassaan kapinassa". Kapinalliset lopettivat lennätintoimiston valtauksen jo seuraavana maanantaina ja lupasivat nimismies Aulikselle viran takaisin jos tämä alkaisi esiintyä kansan miehenä ja luopuisi Sandströmin tapon selvittelystä. Vettanen ja Lehtinen pidätettiin mutta työväestö esti heidän siirtämisensä Kittilästä Oulun vankilaan. Myöhemmin syytetyt pääsivät pakenemaan ja siirtyivät itärajan yli Venäjän puolelle. Sandströmin surma jakoi siihen saakka yhtenäisinä toimineen Kittilän työväestön maltillisiin ja jyrkän linjan kannattajiin. Aseellista toimintaa Kittilässä ei kuitenkaan enää jatkettu.[1][2]

    • Anonyymi

      SIELLÄ SUKULAISET TAPPELEE KITTILÄ IRTAUUU JA SUOMI ANTAA SEN SIKSI VENÄJÄLLLLÄ.. NAUTTIKAA KOMMUNISMISTA NYT..-- LEVILLE TTE PÄÄSE TEILLÄ ON RUPLAT KÄYTÖSSÄÄÄÄ..

    • Anonyymi

      KITTILÄÄN EI TUU KONEITA KOSKA PELKÄÄVÄT KUNNA HALLITUSTA.. OKO LENTO POHJOISKOREAANN SAMA KUIN KITTILÄÄN ON.. MONET MATKA TOMISTOT SANOVAT NÄINN.. VÄLTTÄÄKÄÄ KOMMUSITIEN TAPELUÄÄ SIKSI EMME LENNNÄ KITTILÄÄÄN..-- MAISA TORPPAA LENNON KUULUTTAJA..

    • Anonyymi

      KITTILÄ EROAA SOMESTA JA LIITTYY VENÄJÄÄNN.. IHAN SAMA PASKAT MENKÄ SINNE ..

    • Anonyymi

      KIITTILA ON HAKENUTT EROA SUOMESTA JA LUPAA LIITTYÄ VENÄJÄÄÄN.. OLLAAN KOMMU NISTEJA JA KAIKKI ON YHTEISTÄÄ NAISET JA LAPSET,,

      • Anonyymi

        Eikö ylläpito puutu tuon kirjoitteluun??


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö ylläpito puutu tuon kirjoitteluun??

        Ei, mutta mielenterveyspalvelut puuttuu. Tainnut vaan jäädä parina päivänä napit ottamatta. Mutta tämmöistä on ollut liikkeellä viimeaikoina, varsinkin tuolla auringonlaskun puolella. Alkaa stressi painaa, kun pilvilinnat ja kulissit eivät pitänetkään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei, mutta mielenterveyspalvelut puuttuu. Tainnut vaan jäädä parina päivänä napit ottamatta. Mutta tämmöistä on ollut liikkeellä viimeaikoina, varsinkin tuolla auringonlaskun puolella. Alkaa stressi painaa, kun pilvilinnat ja kulissit eivät pitänetkään.

        Joskus napit saattaa aiheuttaa pientä sekavuutta.

        Tuosta tulikin mieleen että olisiko hyvä tarkistaa kaikkien valtuutettujen lääkitys? Ei kai nuin hulluja tehä ihan selviste...


    • Anonyymi

      joku pöhkö kaukoslainen tai Jauhojärviläinen,kirjoitus virheistä päätellen, tuossa yrittää jotain sanoa , CapsLock koko ajan päällä, ei ymmärrä ison ja pienen kirjaimen eroa. Säälittävää,mutta kun on lusikalla annettu jne.

    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      71
      5062
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2347
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1857
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1561
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1558
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1348
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1267
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1187
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      3
      1185
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe