Työkaveri luuli että tienaan yli 4000e!!

Anonyymi

Työkaveri arveli palkkaani kun erehdyttiin aiheesta puhumaan (todella harvinaista, ensimmäinen kerta koko työurani aikana) ja koska itse tienaa lähes 4000e niin arveli että minulla on oltava vielä korkeampi, koska teen 'vaikeampia' asioita. Todellisuudessa tienaan himpun päälle kolme tonnia (brutto) enkä olisi ikinä voinut kuvitella, että työkaverini tienaisi noin paljon.

Onko tällainen tilanne laillinen? Meillä molemmilla on sama titteli.

4

52

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Jos koet että palkkasi on liian alhainen niin pyydät palkankorotusta. Eikö vain. Oletko muistanut pyytää. Jos et saa palkankorotusta, niin otat lopputilin. Jos silloin työnantajasi hätääntyy, kakkii pökäleet housuunsa ja tarjoaa lisärahaa niin tiedät, että olet tehnyt työtä liian pienellä palkalla. Jos sen sijaan työnantajasi päästää sinut helposti menemään hymysuin , niin olet juurikin työnantajallesi korkeintaan sen arvoinen kuin nykypalkkasi on. Tilallesi otetaan uusi perusmies. Kun pytää pomolta palkankorotusta niin on osattava perustella asiaperustein, Jos ainoa perustelu on: "kaveri saa helpommasta työstä parempaa palkkaa", silloin menet täysin metsään. Palkkaa vertaat työpanokseesi, arvoosi ja tuloksellisuuteesi etkä kaverin tilipussiin, Hyvä että kaveri otti asian puheeksi. Nyt päässäsi toivottasti syttyi aatoksen "lamppu" palamaan. Toivottavasti et jumitu siihen yksisuuntaiseen "laillisuus" ajatteluusi. Maailma ei toimi niin. Ei ole koskaan niin toiminutkaan. Eikä tule toimimaankaan.

  • Anonyymi

   Kyllä johto tietää palkat ja tehtävät.

   1. Olettaen että olet pyytänyt kehityskeskusteluissa yhtä korkealle tai korkeammalle palkankorotusta kuin kollegasi ja silti saat vähemmän = Silloin sinua ei luultavimmin arvosteta.

   ^ Oletko siis pyytänyt?

   2. Mikäli et ole pyytänyt tarpeeksi isoa palkankorotusta, niin kehityskeskustelussa pyydät esim. 4300 eur/kk. Perustelet objektiivisesti työtehtäviä vaativuudella, ottamatta työkaverisi hommia vertailukohteeksi.

   ^ Jos palkka ei nouse oleellisesti lähemmäksi työkaverisi palkkaa, niin sitten sinua ei jostain syystä arvosteta. Jos saat nousemaan liki samaan tai yli, niin indikoisi että olet arvostettu.

   Jos vaikuttaa siltä ettei arvosteta, niin voi joko niellä kohtalonsa ja olla iloinen että on duunia tai sitten kiikaroida uutta työpaikka.

   • Anonyymi

    Kehityskeskustelu ei ole palkasta puhumista varten. Neuvoillasi henkilö torppaa kaikki mahdollisuudet korotuksiin antaen ylimielisen vaikutelman.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kehityskeskustelu ei ole palkasta puhumista varten. Neuvoillasi henkilö torppaa kaikki mahdollisuudet korotuksiin antaen ylimielisen vaikutelman.

    palkankorotuspyynnölle ei ole olemassa sopivaa ajankohtaa tai paikkaa. Kehityskeskustelu on oikea hetki siinä missä muutkin. Kehityskeskustelussa juurikin on tarkoitus lyödä kortit pöytään. Miten niin ylimielinen vaikutelma? Ei kait sitä lampaita olla.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

   En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
   Ikävä
   65
   1980
  2. SINÄ nainen hyvin läheltä

   Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
   Ikävä
   79
   1327
  3. Et voi olla loputtomasti hiljaa

   Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
   Ikävä
   78
   1264
  4. 46
   1148
  5. Nainen mitä tekisit

   Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
   Sinkut
   160
   1002
  6. Ajatus aamuun

   Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
   Ikävä
   71
   999
  7. Siis ei ole edes mahdollista

   että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
   Ikävä
   44
   920
  8. Minä en luota sinuun yhtään nainen

   ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
   Ikävä
   41
   881
  9. J-miehelle

   haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
   Ikävä
   58
   878
  10. Martina kauniina lehtihaastattelussa

   Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   183
   873
  Aihe