Työkaveri luuli että tienaan yli 4000e!!

Anonyymi

Työkaveri arveli palkkaani kun erehdyttiin aiheesta puhumaan (todella harvinaista, ensimmäinen kerta koko työurani aikana) ja koska itse tienaa lähes 4000e niin arveli että minulla on oltava vielä korkeampi, koska teen 'vaikeampia' asioita. Todellisuudessa tienaan himpun päälle kolme tonnia (brutto) enkä olisi ikinä voinut kuvitella, että työkaverini tienaisi noin paljon.

Onko tällainen tilanne laillinen? Meillä molemmilla on sama titteli.

4

60

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jos koet että palkkasi on liian alhainen niin pyydät palkankorotusta. Eikö vain. Oletko muistanut pyytää. Jos et saa palkankorotusta, niin otat lopputilin. Jos silloin työnantajasi hätääntyy, kakkii pökäleet housuunsa ja tarjoaa lisärahaa niin tiedät, että olet tehnyt työtä liian pienellä palkalla. Jos sen sijaan työnantajasi päästää sinut helposti menemään hymysuin , niin olet juurikin työnantajallesi korkeintaan sen arvoinen kuin nykypalkkasi on. Tilallesi otetaan uusi perusmies. Kun pytää pomolta palkankorotusta niin on osattava perustella asiaperustein, Jos ainoa perustelu on: "kaveri saa helpommasta työstä parempaa palkkaa", silloin menet täysin metsään. Palkkaa vertaat työpanokseesi, arvoosi ja tuloksellisuuteesi etkä kaverin tilipussiin, Hyvä että kaveri otti asian puheeksi. Nyt päässäsi toivottasti syttyi aatoksen "lamppu" palamaan. Toivottavasti et jumitu siihen yksisuuntaiseen "laillisuus" ajatteluusi. Maailma ei toimi niin. Ei ole koskaan niin toiminutkaan. Eikä tule toimimaankaan.

    • Anonyymi

      Kyllä johto tietää palkat ja tehtävät.

      1. Olettaen että olet pyytänyt kehityskeskusteluissa yhtä korkealle tai korkeammalle palkankorotusta kuin kollegasi ja silti saat vähemmän = Silloin sinua ei luultavimmin arvosteta.

      ^ Oletko siis pyytänyt?

      2. Mikäli et ole pyytänyt tarpeeksi isoa palkankorotusta, niin kehityskeskustelussa pyydät esim. 4300 eur/kk. Perustelet objektiivisesti työtehtäviä vaativuudella, ottamatta työkaverisi hommia vertailukohteeksi.

      ^ Jos palkka ei nouse oleellisesti lähemmäksi työkaverisi palkkaa, niin sitten sinua ei jostain syystä arvosteta. Jos saat nousemaan liki samaan tai yli, niin indikoisi että olet arvostettu.

      Jos vaikuttaa siltä ettei arvosteta, niin voi joko niellä kohtalonsa ja olla iloinen että on duunia tai sitten kiikaroida uutta työpaikka.

      • Anonyymi

        Kehityskeskustelu ei ole palkasta puhumista varten. Neuvoillasi henkilö torppaa kaikki mahdollisuudet korotuksiin antaen ylimielisen vaikutelman.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kehityskeskustelu ei ole palkasta puhumista varten. Neuvoillasi henkilö torppaa kaikki mahdollisuudet korotuksiin antaen ylimielisen vaikutelman.

        palkankorotuspyynnölle ei ole olemassa sopivaa ajankohtaa tai paikkaa. Kehityskeskustelu on oikea hetki siinä missä muutkin. Kehityskeskustelussa juurikin on tarkoitus lyödä kortit pöytään. Miten niin ylimielinen vaikutelma? Ei kait sitä lampaita olla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tilaisuuden perunut yrittäjä Eira Maijala vahvistaa Ylelle, että hän ei halunnut, että hänen yrityks

      – Hän kertoi, että meille on varattu paikka jostain ihan muualta. Sitten hän kertoi, että se paikka on helvetti. Yrittä
      Maailman menoa
      78
      3846
    2. Mikä ampuminen illalla Kiuruvedellä?

      Huhu kertoo että oma äiti ammuttu autoon??? 😢
      Kiuruvesi
      51
      3300
    3. Kuuluuko ehkäisy parisuhteessa molemmille

      Mieheni pelkää kovasti sitä, että minun käyttämä ehkäisy (pillerit) pettävät ja että tulisin raskaaksi. Hänellä on jo en
      Parisuhde
      108
      3110
    4. Mihin ihastuit ensimmäisenä

      kaivatussasi? 💯
      Ikävä
      108
      2434
    5. Pitopalvelu yrittäjä teki ainoan oikean ratkaisun .

      Emme saa suomea ja Haapajärven PIIRUAKAAN paremmaksi nostamalla moraalittomuuden edessä kädet pystyyn antautumisen ja
      Haapajärvi
      53
      1562
    6. Miten paljon odotat hänen

      Kohtaamisia tai näkemistä? Kuinka hyvä keskusteluyhteys teillä on?
      Ikävä
      80
      1486
    7. Tänään valtuustossa

      Striimi rikki. Mennään saliin ja otetaan pussillinen mätiä omenoita mukaan. Popcornit valmiiksi kun Savola alkaa puhumaa
      Ähtäri
      27
      1460
    8. Lapsuus 50-60 luvulla

      Oli ihanaa aikaa. Lapsi sai olla pieni pitkään. Ei joka tuutista työnnetty silmille ja korville Setaa ja muita sukupuoli
      Maailman menoa
      149
      1195
    9. Kari Kanala paljastaa - Papin työhön paluu Myyrästä vaati "nollauksen" ensin: "Pitää siinä..."

      Kari Kanala: ihminen, mies ja pappi. Kanala nähdään tänä syksynä tv:ssä Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa sekä Myyrä-ki
      Suomalaiset julkkikset
      20
      1089
    10. Sinne eivät homot tule

      Että tälläistä käytöstä tällä kertaa. Saattoväki odotteli sateessa kun yrittäjä saarnaa herran nimessä homoja ja lesboja
      Luterilaisuus
      243
      1033
    Aihe