Tän kun hyväksyy on helpompaa

Anonyymi

Miehet ja naiset ei ole samalla viivalla alussakaan, toisella on etumatka, nainen on jo päättänyt ennen yhteenmuuttoa miten homma hoituu ja mies vasta miettii tulevaa ja maalailee mielikuvia. Olen aika vaatimaton mies, kotiolot oli jo niukat nuorenakin, isä opetti että kun jotain ostaa käytetään loppuun ja ostetaan utta jos tarvetta, säästäminen ja vanhan entisöinti oli myös tapana. Viisi vuotta yhdessä kun lapsi syntyi ja siitä se alkoi, muutto isoon 10 vuotta vanhaan taloon, kaikki piti olla naisen mukaan, kodinhoito huone, iso pesuhuone, sauna jne. Kun lapsi tuli kotiin oli kaikki kunnossa ja uutta, naiselle ei mikään käytetty tai vanha entisöity käynyt. Monta vuotta meni, naiselle oli tärkeää näyttää ukopuolellekin et tietty taso on ja se oli tärkeetä säilyttää kun tuttavapariskunnillakin oli. Ja aina kun oli kotonamme illanistujaista piti olla kaikkea tarjolla, no vuodet kuluttaa niin myös parisuhdetta ja taloutta, nyt ollaan tiukoilla toinen sairaana ja työelämästä ulkona ja nainen jopa mietti eroa kun ei ole riittävästi rahaa, luopui kuitenkin ajatuksesta koska tuntee vielä hyötyvänsä yhteiseolosta. Valintansa jokaisella.

23

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sinusta tuli tossukka eikä mies.

      • Anonyymi

        Sanoi itse tossukka


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sanoi itse tossukka

        älä ole tossukka niin sun ei tarvitse sanoa.


      • Anonyymi
        timitys kirjoitti:

        älä ole tossukka niin sun ei tarvitse sanoa.

        Sanoi itse tossukka


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sanoi itse tossukka

        älä ole tossukka niin sun ei tarvitse sanoa.


    • Anonyymi

      Mikä tässä oli ongelma?

    • Anonyymi

      Aika normaalia perhe-elämää teillä ollut. Nainen on sisustaja ja pitää pasmat käsissään.

      • Anonyymi

        Just, ja jos paikat on rempallaan, niin pitäähän ne korjata. Olis kiva kuulla mitä mieltä muijasi on asioista.


    • Anonyymi

      Aika perinteinen tarina, mutta ei millään tavalla liity ensimmäiseen lauseeseesi.

      Missään kohtaa tarinaa ei tullut esille, miten miehet ja naiset ovat eri viivoilla. Ainoa mikä selvisi on se, että aloittaja ei osaa pitää puoliaan. Parisuhde on kompromisseja, ja jos aina antaa periksi niin toinen oppii kävelemään yli.

    • Anonyymi

      Miten ikävää ettet ole kyennyt aiemmin tiedostamaan vaimollesi yhteisen talouden varojen käyttöä. Se olisi ollut monessa tapauksessa niin paljon parempi.
      No nyt asiat ovat alakamassa mennä jo retuperälle. Ja lapsesi äiti on ilmoittanut halunsa etsiä uutta lypsettävää.

      Onko hänellä tarpeeksi aivokapasiteettia tajuta ja uskoa että tuhlailu loppuu tähän päivään?
      Kykeneekö se tajuamaan ettei kaiken pakollisen materiaalin hankinta tarvitse olla upouutta? Ja tarvitaanko edes tuota "pakollista" hankintaa?

      Kuulostaa kuin naisen varojen käyttö on ainoa hiertävä kapula rattaissanne.
      Mikäli kaikki muu toimii hyväksyttävästi, sinun täytyy alkaa opetella sanomaan EI rahan käyttöön.
      Nainen tuota taidemuotoa ei hallitse, siis sinun on se tehtävä mikäli haluat pitää lapsesi lähelläsi ja taloutenne kunnossa.

      Jos lapsesi äiti, kaikesta huolimatta, päättää lähteä, varmista-tee kaikkesi että saat pitää lapsesi ja kotisi. Ja lähtijästä maksaja.

      • Anonyymi

        "Jos lapsesi äiti, kaikesta huolimatta, päättää lähteä, varmista-tee kaikkesi että saat pitää lapsesi ja kotisi. Ja lähtijästä maksaja."

        Se ei mene noin. Erossa lapsi jää äidille, ellei muuta yhteisymmärryksessä sovita. Tai ellei äidillä ole valtavia mielenterveys/päihdeongelmia. Niitä tässä ei tainnut olla... sisustaminen ei ole mielenongelma. Tai jos onkin, niin vielä suurempi ongelma on ap.n rahankäyttö ongelma "ei osaa sanoa ei".

        Ap ei myöskään voi pitää kotiaan... ellei hänellä ole siihen varaa. Lähtijästä ei voi tehdä maksajaa. Haloo! Millä tyhjätasku maksaa ja miksi? Jos ollaan aviossa, tehdään ositus. Jos ollaan avossa, erotellaan omaisuus. Avossa myös maksetaan jotain köyhemmälle, jos liittoa on kestänyt ja on yhteinen lapsi. Lähtijästä voi tulla "maksaja" vain siinä tapauksessa, että varakkaampi osapuoli. Kuten itse olin erossani (lähtijä - ja lähdin lasten kanssa).


    • Anonyymi

      Olet aika paskan naisen hankkinut. Ei millään pahalla. Yksi tuttavani pyöräytti muksun samanlaisen naisen kanssa ja ihmettelein ihan helvetisti asiaa silloin. Itse en tuollaiseen tuhlaisi aikaani.

    • Anonyymi

      Älähän selitä miehistä ja naisista tuossa yhteydessä, kun kerrot miten sinulla ja vaimollasi on mennyt. Teitä ei ole monikko "miehet ja naiset", on ainoastaan yksi mies ja yksi nainen.

      Jokaisella on parisuhteessaan vastuu itsestään, niin myös sinulla. Älä hyvä mies ruikuta siitä, ettet ole osannut hoitaa talousasioitasi siten kuin itse olisit halunnut. Tässä pätee sanonta "Hullu ei ole se, joka pyytää, vaan se joka maksaa." erinomaisen hyvin.

      Myös sinä valitset joka päivä vaimosi. Ja olet yhä uudestaan päätynyt siihen, että hän saa vielä hyötyä yhteiselostanne. Olet kyllä aikamoinen nyssykkä.

      • Anonyymi

        Niin ja mitä pahaa siinä on, jos laittaa vanhan talon kuntoon??


    • Anonyymi

      Vaatimaton mies tarvitsee vaativan vaimon. Vai mitä yritit kertoa?

      Itse erosin, kun alkoi ex-mies tarpeeksi harmittaa. Hänen mielivaltansa ja psyko-ongelmansa, mutta ennenkaikkea hänen tuhlailut. Eikä siinä mitään jos omiaan olisi käyttänyt. Mutta kun minun aina piti "pelastaa" hänet.

      Ihanaa kun pääsin eroon. Miten voi ihminen muuttua vastakohdakseen 27 vuodessa?

      • Anonyymi

        Parempi tossun alla kuin taivasalla


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Parempi tossun alla kuin taivasalla

        Juu, ei naisia vastaan kannata kinata, se on selviö eikä niitä ymmärrä.


    • Anonyymi

      Olihan se teidän talo vanha, niin pitihän sinne remppa tehdä ja kunnollinen, ettei taas tarvii muutaman vuoden päästä tehdä remppaa.
      Minäkin ostin vanhan talon ja tein itse remppaa niin paljon , kun osasin ja kerkesin , en halunnut asua jossain toisten vanhoissa sisustuksessa ja kaikki oli niin huonoa, että oli heti pakko tehdä ikkunat, sauna, pesutilat ja kodinhoitohuone uusiksi ja parin vuoden päästä keittiö, ja kaikki tapetit ja muut pinnat.
      Olin sillon vielä sinkku.

    • Anonyymi

      Eikö naisesi ole koskaan ollut työssä?

    • Anonyymi

      " kodinhoitohuone, pesuhuone, ja sauna, sekä keittiö" ihan perussettiä, täytyyhän talossa nuo olla kunnossa.
      Jostain vanhasta ja käytetystä ei saa hyvää , taidat kuulua siihen ryhmään joka oikoo vääristyneet naulatkin ja jostain jätelaudasta koittaa jotain tehdä, isäsi on ehkä elänyt jotain sodanjälkeistä aikaa, sillon ei edes kaikkea saanut ja koitettiin vanhoista tarpeista jotain tehdä.

    • Anonyymi

      Mihin se nainen sun rahojasi on sitten tuhlannut, et kerro sitä, ainoastaan sen, että vanha talo kunnostettiin, mikä ei minun mielestäni ole huono asia, koska sen talon arvo nousee , kun se on kunnossa.
      Eikö naisesi ole ollenkaan työssä ?

      • Anonyymi

        Aloittaja luettelee asioita, jotka sisältyvät ehkä useimpien naisten elämäntavoitteisiin mutta jotka harvemmin ilahduttavat miehiä. Jos mies lähtee parisuhteeseen, paras on vain kannattaa naisen unelmia ja antaa tämän rakentaa haluamansa huusholli. Siitä saa samanlaista tyydytystä kuin lasten kehityksen seuraaminen.

        Naisen on puolestaan hyväksyttävä, että huusholli on hänen unelmansa, eikä pidä marista miehelle, kun tämä ei osallistu sen rakentamiseen samalla tarmolla.


    • Anonyymi

      Valintansa jokaisella, totta, myös sinulla.

      Näitä hienostelijoita on aina ollut ja tulee olemaan eli "pitää näyttää muille" ei niinkään satsata omaan hyväänoloon; tai voihan se hyvä olo tulla siitä kun kuvittelee toisten kadehtivan sitä, mitä itsellä on. TOsiasiassa vain kaltaiset käyvät keskenään tätä ajatusleikkiä.

      Mutta turha yleistää kuten alkulausessasi teit. Se, että sinun ja teidän elämänne on mennyt noin, ei todellkaan tarkoita, että muillakin olisi mennyt noin. Ja sama kokemus vaimosi kertomana voisi olla hyvin erilainen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1137
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe