Aihealueet

Listaukset

  Tulva tulee

  Anonyymi

  Nyt saavat Kemijoen varren asukkaat tuntea nahoissaan,kun tulee ennätystulvat.Ei ole Vuotoksen allasta johon voitaisiin sulamisvedet ottaa talteen,ja sitten kuivana aikana liruttaa Kemijoen turbiinien läpi.Nyt kaikki sulamisvedet lasketaan tulvaluukkujen läpi,ja satojen miljoonien eurojen sähköenergia menee "harakoille".Missä ovat nyt Vuotoksen altaan vastustajat ja ns.vastuunkantajat,kun tulvavedet nousevat ihmisten taloihin ja kellareihin?Kuka korvaa?Hannele Pokkako?Vai Satu Hassi?

  31

  336

   Vastaukset

   • vettä tulee niin paljon, että Valajaskosken ja Petäjäisen tulvaluukut vaikka olisivat sepposen selällään ei ehdi kaikki vesi mennä näistä reijistä, vaan se tulee yli penkkapatojen ja murtaa nuo sorapadot ja koko alapuoli tulee uimaan ja reilusti, että jos olette viisaita hankkikaa ainakin vene porraspieleen valmiiksi ja varautukaa kovaan ja pahaan tulvaan. Terveisin vanha Valajaisen asukas.

    • tuossa Valajaskosken padossa ei ole kuin neljä tulvaluukkua ja se on verraten pieni määrä kun arvio silmämääräisesti jo tämän Rovaniemen- Valajaskosken välisen valtaisan vesimäärän joka on tuon pienehkön sora- maavallin takana tulvaluukkujen itäpuolella. Sehän tuo maavalli eli sorapato on heikko kohta tuossa luukkujen jatkeena. Mutta onhan tuon maapado lujuudet ja korkeuden aikanaan maan viisaimmat insinöörit laskeneet ja hyväksi kokeneet ja ilmeisesti vieläkin asiaansa uskovat.


   • Kyllähän varsinkin Ounasjoen varressa, Kittilä-Rovaniemi- välillä tulee kymmeniä mökkejä nyt kastumaan. Ei auta rannoilla oleville edes muovitus, net tulevat hukkumaan veden alle. Toivottavasti pysyvät perustuksissa.

    • Ääh..Ei mitään tulvaa tule mihinkään...Keskustan kannattajien vouhotusta


    • Anonyymi kirjoitti:

     Ääh..Ei mitään tulvaa tule mihinkään...Keskustan kannattajien vouhotusta

     kuule sie Ääh, tulva tulee ja apu ei tule ylhältä eikä kepu auta. Jos et itte itteäs auta niin sitten menee kuin menee


   • Vanhasen Mattikin meuhkasi 20v.sitten,että nyt tulee Vuotoksen ja Kollajan altaat,ja vesivoimaa.Mutta niin se vain sitten jäi tekemättä vaikka näillä allas teemoilla KEPU saikin vaalivoiton 2000-luvun alussa ja Vanhasesta leivottiin pääministeri.Mutta sitten käännettiin takki,niinkuin asiaan kuuluu,ja Vuotoksen allas jäi tekemättä,vaikka se oli yksi keskeinen syy Kepun vaalivoittoon,oliko se joskus v.2002.Ei oo Vanhanenkaan puhunut altaasta enää mitään,vaikka sen turvin pääsi vallankahvaan ja mersun takapenkille.Niin se jäi tekemättä.Ja nyt juoksutetaan sulamisvedet tulvaluukkujen läpi Perämereen.Eihän se nyt sellainen passaa,että sulamisvedet varastoitaisiin Vuotoksen altaaseen,ja sitten kuivana aikana liruteltais Kemijoen voimaloitten turbiinien läpi,Ja tässä muuten saataisiin satojen miljoonien edestä sähköä joka vuosi.Niin siitä voi sitten jokainen laskea,kuinka paljon yhteiskunta häviää esim.10 vuodessa.Ja nyt sitten vielä ihmisten asunnot ja talot hukkuu veden alle.Eläköön Hölmölä!Ja ViherVasemmisto metsä-asiantuntijoineen.

    • juuri näin hölmölä ja vihervasemmistokomunistit


   • liian vähän padossa tulvaluukkuja. Kaksi isoa jokea pukkaa vettä paljon enemmän kuin luukuista mahtuu menemään läpi, että jos mahtuu niin hyvä oisi

   • Kyllä nykyinen ulkoministeri Pekka Haavisto, vihreä, on myös vastuussa siitä, ettei Vuotosta rakennettu! Hän oli siellä soutamassa Esko Tennilän kanssa pitkin jokia. Onneksi Haavisto on nyt vallankahvassa siitä porukasta ja voi alkaa järjestellä evakuointilentoja Kemi-, Kitis- ja Ounasjokivartisille, kuivemmille maille. Tulvakorvaukset lienee pieni raha mökkinsä ja huussinsa menettäneille, nyky hallituksella kun , rahaa on!

    • Se onkin kova poika tuo Pekka Haavisto touhuamaan.Aina siitä lekentaarisesta Koijärvi-liikkeestä -80 luvulta lähtien.Ja kunnostautunut muutenkin kansalaisten maa-ja metsäomistuksen sosialisoinnissa käyttämällä ns."luonnonsuojelua" keppihevosenaan.Ja eikös se ollut juuri tämä Haavisto,joka Jykän ja Jutan hallituksessa oli valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri,ja oli vastuussa Fortumin sähkönsiirto verkkojen myymisestä pörssiyhtiö CARUNA:lle.Ja kaikkihan tietävät,kuinka Caruna nyt laskuttaa sähkönsiirrosta ja tyhjentää ihmisten taskut.Ja tuollaisesta tuhotyöntekijästä leivotaan vielä Presidenttiä Suomeen YLE:n mukavalla myötävaikutuksella.Ja nyt tämä sama myyrä on kaikessa hiljaisuudessa touhuamassa Syyriasta näitä karvalapsia,joiden oikeaa ikää eikä nimeä tiedä kukaan,Suomeen täyshoitoon puhtaisiin lakanoihin veronmaksajien elätettäviksi.


    • Anonyymi kirjoitti:

     Se onkin kova poika tuo Pekka Haavisto touhuamaan.Aina siitä lekentaarisesta Koijärvi-liikkeestä -80 luvulta lähtien.Ja kunnostautunut muutenkin kansalaisten maa-ja metsäomistuksen sosialisoinnissa käyttämällä ns."luonnonsuojelua" keppihevosenaan.Ja eikös se ollut juuri tämä Haavisto,joka Jykän ja Jutan hallituksessa oli valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri,ja oli vastuussa Fortumin sähkönsiirto verkkojen myymisestä pörssiyhtiö CARUNA:lle.Ja kaikkihan tietävät,kuinka Caruna nyt laskuttaa sähkönsiirrosta ja tyhjentää ihmisten taskut.Ja tuollaisesta tuhotyöntekijästä leivotaan vielä Presidenttiä Suomeen YLE:n mukavalla myötävaikutuksella.Ja nyt tämä sama myyrä on kaikessa hiljaisuudessa touhuamassa Syyriasta näitä karvalapsia,joiden oikeaa ikää eikä nimeä tiedä kukaan,Suomeen täyshoitoon puhtaisiin lakanoihin veronmaksajien elätettäviksi.

     juuri näin. Kirjoitata täysin totta tästä tyypistä. Mitä tulee Caruna asiakirjoihin kaikki pitää paikkansa, tarkastin tuon allekirjoituksen ja siellä komeili tämän myyrä Haaviston nimikirjoitus. Tämän viherkommunistin paikka olisi jossain muualla, esim. kiven sisällä jos tämän temput saataisiin ns. "lasikaappiin" kaiken kansan ja esteettömien ulkopuolisten tuomareiden arvosteltaviksi. että tämmöinen pressaehdokas se odotta nuorikkonsa kanssa sitä pitkää punaista mattoa jolla sitten tepastelisivat eri maissa valtiovierailuilla ja torvisoittokunta puhaltelis posket pullollaan. Toivottavasti tätä näkyä ei koskaan tarvi isänmaallisen suomalaisen perusihmisen nähdä, jääköön se pahaksi unikuvaksi.


   • Herra kun näyttää voimansa on ihminen kädetön..

    • Pikemminkin jalaton jos ei ole venettä.


   • Kuivat lihat turpoaa lappalaisilla ja hillat kastuu ja käyvät. Lyhyet ihmiset hukkuvat so. Rovaniemeläiset loiset.

    • Se on kova paikka meikäläisellä puolitoistametrisellä


   • Ei ne aina tasan mene onnen lahjatkaan, tulva olisi nyt kova sana kuivuudesta
    kärsivissä Lähi-idän ja Afrikan maissa !!!

    • Siksi se väki sieltä tulee Suomeen ihmettelemään veden paljoutta. SPR ja Kirkon Ulkomaanapu koko ajan kertovat siitä ihanuudesta kehitysmaiden roskaväelle.


   • Solekko rakentaa korkiale,sole mikhä.

   • Nuo joutavat padot pitäisi purkaa välittömästi. Siinä tuhottiin koko jokivarsi prkleen altaitten takia. Minä ainakaan en haluaisi asua haisevan altaan rapakon rannalla vasn vapaana virtaavan joen törmällä.

    • Sierilää ei saa rakentaa !


    • Anonyymi kirjoitti:

     Sierilää ei saa rakentaa !

     Ja syynä oli mikä???


    • Anonyymi kirjoitti:

     Ja syynä oli mikä???

     Tulviva joki !!!


   • Nehän lähivuosina nuo padot= voimalaitokset kuulemma puretaan pois ja annetaan jokien juoksuttaa vetensä omaan tahtiin. Kuulemma tappiota tuottavia laitoksia mitättömän kokoisina.
    Pääsee kalakin uimaan latvavesille kutemaan.
    Tästä se mie tykkäänkin

    • ei niitä mihinkään pureta, koska tuo operaatio maksaisi jopa enemmän kuin uuden rakentaminen. Ainoa halpa purku olisi räjäyttää kaikki mureeksi, mutta siitä aiheutisi niin valtavat ympäristötuhot, että tuo konsti ei veden päällä ole mahdollista


   • Taivaan isä rankaisee meitä synneistä.

   • Sataispa vettä.

   • Tilannehan on se että ahne maalaiskunta ja kaupunki on kaavoitellut nämä riskialueet asutuskäyttöön. Olisi ollut hyvä miettiä siinä vaiheessa että minkä vuoksi entisaikaiset asukkaat eivät rakennelleet noille alaville maille muuta kuin latoja. 100v välein toistuva tulva yleensä toistuu n. 100v välein.

    Lisäksi tämä ilmastonmuutos (kuulemma huhupuhetta) lisää sademääriä tänne pohjoiseen eli talvista tulee runsaslumisia = kevättulvista ei päästä eroon.

    Vuotos-rapakko on yhtä tyhjän kanssa, onhan meillä Kemijärvi, Lokka ja Porttipahta mutta silti vettä piisaa kellareihin asti.

    Toivotaan nyt että nämä luonnollisen virtauksen tukkeet eli voimalaitokset päästävät tarpeeksi ohijuoksutusta - vai meinaako jokiyhtiö vähän avittaa vahinkoja jotta saataisiin se hemmetin vuotos pilaamaan lopullisesti alapuoliset vesistöt.

   • Kemijoen rantaviiva on jokiyhtiön omistuksessa. Ei siis ole ranta-asukkaan tonttia. Rakennetaan joen rantaviivaan korotettu pysyvä penger ja sen päälle kävelytie. Kaikki hyötyisivät ja tulvaongelma poistuisi iäksi. Ei tarvitsisi vuotosta eikä patojen purkamisia. Helppo ratkaisu joka vuotiseen ongelmaan.

    • Kyllä me vahingoniloiset nautimme , kun oikein tulvii vettä
     joka paikasta .
     Mukava katsella , kun rikkaiden rantasaunat huilaavat
     pitkin Ounasjokea kohti Rovaniemeä .
     Karanneita veneenraatoja saa jokainen keräillä omaan käyttöönsä .
     Arktikumissa uivat matikat .


    • Anonyymi kirjoitti:

     Kyllä me vahingoniloiset nautimme , kun oikein tulvii vettä
     joka paikasta .
     Mukava katsella , kun rikkaiden rantasaunat huilaavat
     pitkin Ounasjokea kohti Rovaniemeä .
     Karanneita veneenraatoja saa jokainen keräillä omaan käyttöönsä .
     Arktikumissa uivat matikat .

     Kuka suunnitteli Arktikumin ja ketä oli päättämässä rakennukselle paikan? Mahtaa nyt hävettää ja aivan syystä. Yhteiskunnan rahaa voi syytää näköjään vaikka jokeen, kun mistään ei tarvi vastuuta kantaa.

     Nyt siellä työväki tekee pitkää päivää ja rahaa palaa, kun tavaraa evakuoidaan. Niin turhaa, aikaa vievää ja kallista tulvasuojausta ja kamojen rahtaamista mikä olisi voitu välttää tykkänään jos olisi ollut järkeä aikanaan, kun pytinkiä suunniteltiin.

     Olispa tosi hubaa tietää muutama nimi ketä oli tuota paikkaa valitsemassa ja päättämässä Arktikumon rakentamista. Lasku heille.


    • Anonyymi kirjoitti:

     Kuka suunnitteli Arktikumin ja ketä oli päättämässä rakennukselle paikan? Mahtaa nyt hävettää ja aivan syystä. Yhteiskunnan rahaa voi syytää näköjään vaikka jokeen, kun mistään ei tarvi vastuuta kantaa.

     Nyt siellä työväki tekee pitkää päivää ja rahaa palaa, kun tavaraa evakuoidaan. Niin turhaa, aikaa vievää ja kallista tulvasuojausta ja kamojen rahtaamista mikä olisi voitu välttää tykkänään jos olisi ollut järkeä aikanaan, kun pytinkiä suunniteltiin.

     Olispa tosi hubaa tietää muutama nimi ketä oli tuota paikkaa valitsemassa ja päättämässä Arktikumon rakentamista. Lasku heille.

     Kyllä minä tulen surulliseksi kun ajattelen näitä suoritusportaan työntekijöitä. Nytkin pakkaavat, lajittelevat ja kantavat tavaroita tulvalta pakoon ja aivan vain siksi, kun tehty pöljä päätös aikanaan. Ja toisen kerran puurtavat, kun tavarat roudataan takaisin. Ei totisesti käy kateeksi ja mitä tämä leikki maksaa?


   Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Käsienpesu yhtä lähes tyhjän kanssa - Koronavirus leviää ilman välityksellä

    Kymmenet kirkossa käyneet saivat koronatartunnan Saksassa https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006517138.html "Yli 40 ihmistä on saanut koronavirustartu
    Maailman menoa
    250
    11561
   2. Millä oikeudella presidenttin Niinistö tenttasi pääministeriä ja eduskunnan puhemiestä eilen tv:ssä?

    Ei presidentti ole pääministerin esimies eikä eduskunnan puhemiehen esimies. Kummallinen tilaisuus. Yrittikö nöyryyttää Marinia ja Vanhasta?
    Maailman menoa
    299
    6612
   3. Martina manipuloi

    Martina taas manipuloi hän on suuri teeskentelijä rooli vaihdetaan lennosta. Ensin suuri uhri nyt on tarve tuoda esille että on jotain onnellista me
    Kotimaiset julkkisjuorut
    82
    1224
   4. Sofia oli astiaostoksilla

    Vähänkö söpöä, kun oli ihastelemassa astioita kaupassa. Minusta hän on niin symppis ja luulisin, että osaa iloita monista asioista aidosti. Onhan Bam
    74
    1040