Onko koronakin pelkkää politiikkaa?

Täällä monet leimaavat ilmastonmuutoksen politiikaksi.

Koronallakin politikoidaan.

Asia ei siinä kuitenkaan menetä merkitystään yhtään.

Politiikka on yhteisten asioiden ajamista. On selvää, että poliitikkojen on reagoitava ihmiskuntaa kohtaaviin uhkiin.

19

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kummankin kulisseissa uusjaetaan varallisuutta aivan silmittömiä määriä, sangen heppoisin perustein mutta suurin otsikoin. Jotain kuvaa se, että esim. USAssa kokonaiskuolleisuus on VÄHENTYNYT koronan aikana.

      • Anonyymi

        Sehän siinä kaikessa uutisoinnissa on vallan unohdettu se kokonaiskuolleisuus. THL:n mies siihen viitasi jossain tiedotustilaisuudessa. että Suomessakin on vähemmän kuollut muihin infektioihin koronarajoitusten seurauksena.

        Todennäköisesti Suomessakin on kokonaiskuolleisuus vähentynyt. Suomessahan kuolee jokatapauksessa ainakin 60 000 ihmistä vuodessa. Nyt siis koronaan on kuollut 322 ihmistä kolmessa kuukaudessa. Se tekisi vajaat 1300 vuositasolla, jos tahti olisi jatkunut samana vuoden.

        USA:ssa kuolee vuodessa, jotain 3,5-4,0 miljoonaa vuodessa. Siihen verrattuna korona on vienyt aika vähän. Tämä on kuitenkin vain se toinen puoli, joka on jätetty kertomatta. Jonkinlaisia rajoituksia kuitenkin tarvittiin. Sen todistaa Ruotsin esimerkki.

        Siitä voi sitten keskustella, oliko rajoitukset oikein mitotettuja, ja oliko kansalle taudin vaarallisuudesta annettu kuva oikea. Kyllä siitä varmaan vielä keskustellaankin, mutta arvostelijoilla pitäisi olla esittää parempi vaihtoehto.

        Uskon että koronauutisoinnin sävyyn on vaikuttanut toinen aiempi uutisoinnin valtava ylilyönti nimittäin ilmastonmuutosuutisointi. Siitä on tullut maan tapa, että aina täytyy povata jotain kauheaa katastrofia, vaikka sitä ei olisi tulossakaa.

        Siihen katastrofiuutisointiin on jo useaan kertaan puututtu Suomen virallisen ilmastotieteen taholta, mutta ei näytä nekään saavan valehtelevalle Helsingin medialle suitsia suuhun.


    • Anonyymi

      Molemmat asiat ovat samaa poliittisen ideologian ajamista, ja eivät perustu tieteeseen, saatika edes todellisuuteen.

    • Anonyymi

      Pahin uhka on se, että aloittajan aivot alkavat kiehua. Onko tuo uhka yhteiskunnalle, on sitten toinen juttu.

    • Tässähän nuo asiat on kerrottu.

      https://www.youtube.com/watch?v=6m-QNuU1y8o

      Pelkkää politiikkaa, ja kommunistisen ideologian ajamista.

    • Anonyymi

      Jons, se miten asiat ovat, on tieteen tehtävä selvittää ja se miten ihmisen tulee reagoida niihin, on politiikkaa.

      Eli on politiikkaa sanoa, että lihansyönti pitää lopettaa tai autolla ajo pitää lopettaa. Tiede ei sano, mitä pitää tehdä, tiede antaa vain vaihtoehdot, että jos tehdään X, siitä todennäköisesti seuraa Y. Ja näitä vaihtoehtoja on paljon. Oikeasti vaihtoehdot eivät ole vain ne, mitä eniten on nyt pidetty esillä.

      On erilaisia ilmastotoimia, joilla voidaan vaikuttaa.

      Yksi esimerkki erittäin tehokkaasta ilmastotoimesta; kaikkien maailman ihmisten pakko sterilisaatio. Se olisi erittäin tehokas ilmastotoimi, sillä saataisiin lähes kaikki ihmisen päästöt nollaan vuoteen 2100 mennessä.

      Vastustatko sitä? Miksi? Denialisti!

    • Anonyymi

      Korona tosin on erittäin hyvä esimerkki!

      Korona tuo hyvin esille sen, että se mitä länsimaissa pidetään parhaana tietona jonkun asian ratkaisusta, ei välttämättä ole sitä.

      Samoin korona erinomaisesti demonstroi sen, että vaikka valtion tiede ja tutkimuslaitoksen tutkijat ovat jotakin mieltä, se tieto voi perustua hyvinkin heikkoihin lähtötietoihin.

      Paras tieto tässä asiassa ei ollutkaan Suomella, THL:llä eikä YK:lla / WHO:lla. Käytänönssä parhaat strategiat löytyi ihan muualta, kuten Korean ja Singaporen mallit..

      Näinhän se on ilmasto asiassakin. Todennäköisesti paras tieto asiasta ei ole poliittisesti ja ideologisesti johdetuilla toimijoilla.

      • Koronaa on ehditty tutkia tieteellisesti neljä kuukautta. Kasvihuonekaasuja on tutkittu tieteellisesti kohta 200 vuotta.


      • Anonyymi
        Jons kirjoitti:

        Koronaa on ehditty tutkia tieteellisesti neljä kuukautta. Kasvihuonekaasuja on tutkittu tieteellisesti kohta 200 vuotta.

        Niin, ja kumpaankaan ei ole löytynyt minkäänlaista selvyyttä.


      • Anonyymi
        Jons kirjoitti:

        Koronaa on ehditty tutkia tieteellisesti neljä kuukautta. Kasvihuonekaasuja on tutkittu tieteellisesti kohta 200 vuotta.

        Ilmastonmuutos valjastettiin politiikan käyttöön jonka arveltiin hyödyttävän valtioita (IPCC) jopa klobaalisti.
        Toisin kävi ja voidaan sanoa että tämä ilmastonmuutos harhaoppi heikentää valtiojärjestelmiä instituutioina niin moraalissa arvoissa kuin taloudessa.


      • Anonyymi
        Jons kirjoitti:

        Koronaa on ehditty tutkia tieteellisesti neljä kuukautta. Kasvihuonekaasuja on tutkittu tieteellisesti kohta 200 vuotta.

        Tutkimisessa ei ole niinkään oleellista aika, vaan menetelmät ja se, onko asia tieteen keinoin miten helposti tutkittavissa.

        Esim. ilmasto, joka on pitkänaikavälin säiden keskiarvo, sitä ei voi kokeellisesti testata yhtä nopeasti kuin esimerkiksi painovoimaa.

        Toisin sanoen, ilmasto on jopa nyt 200 vuoden tutkimisen jälkeen paljon huonommin tunnettu, kuin monet sellaiset ilmiöt, joita voidaan tutkia nopeasti ja rinnakkaisesti monessa eri koeasetelmassa yhtä aikaa.

        Yksinkertaisempia ja pienemmän mittakaavan asioiden kokeellista testausta nopeuttaa merkittävästi se, että voidaan tehdä useita kokeita rinnakkaain, joissa kaikissa muutetaan vain yhtä parametria, ja näin saadaan eroteltua tehokkaasti eri parametrien vaikutus.

        Tämä ei onnistu ilmastolla. Meillä on vain yksi ilmasto, jossa vaikuttaa yhdet parametrit kerrallaan.

        Vasta tietokone laskentakapasiteetin nousu, ja siihen perustuvat ilmastosimulaatiot, toi edes teoreettisia mahdollisuuksia tutkia ilmastoa vähän hieman nopeampaa, mutta täytyy toki muistaa, että simulaatio malli ei ole todellisuus, vaan teoria, joka verifioidaan sitten käytännössä seuraavan 100 vuoden aikana.


      • Anonyymi
        Jons kirjoitti:

        Koronaa on ehditty tutkia tieteellisesti neljä kuukautta. Kasvihuonekaasuja on tutkittu tieteellisesti kohta 200 vuotta.

        Esimerkiksi fysiikan lakeja on tutkittu kokeellisesti 400 vuotta. Tarkoittaako tämä, että fysiikka tunnetaan kaksi kertaa paremmin kuin ilmasto?

        No ei tietenään.

        Koska fysiikassa kokeet ovat hyvin nopeasti tehtävissä, rinnakkain tehtävissä, toistettavissa, samaan tiedon laatuun pääsemiseksi kuin fysiikassa, ilmastoa pitäisi tutkia satoja tuhansia vuosia.


      • Anonyymi
        Jons kirjoitti:

        Koronaa on ehditty tutkia tieteellisesti neljä kuukautta. Kasvihuonekaasuja on tutkittu tieteellisesti kohta 200 vuotta.

        Laitampa Jons tähän linkin viime vuosisadan ehkä toiseksi suurimman Nobel palkitun fyysikon, kvanttitietokoneen isän, jne. ajatuksiin aiheesta;

        https://www.youtube.com/watch?v=tWr39Q9vBgo

        Huomaa kuinka nöyrä hän on. Tieteenaloilla, missä teoriat testataan jatkuvasti todella rankasti käytännössä, tiedemiehet nöyrtyy yleensä aika äkkiä, koska he jos he sanovat jotakin puuta heinää, se ammutaan saman tien kokeilla alas.

        Ilmastotiedemiehillä tämä näkyy olevan päinvastoin. Katsoo esimerkiksi Mannin paasausta, se vaikuttaa samalta kuin katsoisi jotakin uskonnollista johtajaa puhumassa.

        Tämä on asia, mikä minun silmissä syö näiden uskottavuutta. Ilmastotutkijat tutkii monta kertaluokkaa vaikeampia asioita kuin nämä fyysikot yllä, ja silti ne ovat niin varmoja aina asiastaan. Tulee mieleen Bertrand Russellin sananlasku;

        "The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts. - Bertrand Russell"


    • Anonyymi

      Alarmistien arvio maapallon muuttumisesta littumaaksi täytyy ottaa tosissaan. Viimeistään 100 vuoden kuluttua maapallosta on muuttunut 10% litteäksi. Tämän ovat tiedemiehet vertaisarvioiduissa tutkimuksissaan todistaneet.

      • Anonyymi

        Kirjoitatko noita trolliviestejäsi liiallisen vapaa-ajan vuoksi, saadaksesi sadistista tyydytystä vai sisäisen pakon ajamana?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kirjoitatko noita trolliviestejäsi liiallisen vapaa-ajan vuoksi, saadaksesi sadistista tyydytystä vai sisäisen pakon ajamana?

        Idioottimaiseen trollialoitukseen hiukan tasokkaampi kommentti.


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Wiion laki iski pahasti: kommenttisi näytti mäntiltä toisellakin katsomisella. Jospa kävisit tuolla https://keskustelu.suomi24.fi/ajanviete/trollaus harjoitttelemassa ja sitten kun taitoa on kertynyt niin yrität uudelleen. Kun selvästikään et ole fiksu tai edes hauska niin sinun ei kannata sellaisena yrittää esiintyä.

        Yritän ottaa mallia tämän ketjun aloittajasta. Eiköhän se riitä näin alkajaisksi. Puutaheinää kirjoittelemalla pääsee aika pitkälle.


    • Anonyymi

      Ihmiskuntaa kohtaavat monet uhkat. Jotkut uhkat ovat sata varmasti ihmisen itsensä aiheuttamia kuten hallitsematon väestönkasvu, ekosysteemien tuhoaminen, yhteiskuntien rappeutuminen ja maailmanlaajuiset talouskriisit. Ihmisen aiheuttama ilmastonmuutos on hypoteesi. Hypoteesin oikeellisuus pitäisi selvittää tutkimuksella. Politisoitunut ilmastotiede kuitenkin väittää, että ei ole aikaa eikä tarvetta enää tutkia, kaikki on selvää ja loppuun käsitelty, eikun torjuntatoimiin. Politisoidusta ilmastonmuutoksen torjunnasta on siten tullut ihmiskunnalle yksi uhka lisää.

      Korona oli ihan todellinen ja akuutti uhka eikä mikään hypoteesi tai kuvitelma, siihen piti reagoida nopeasti. Silti koronaa on myös koko ajan tutkittu ja tieto on lisääntynyt, mikä auttaa tämän pandemian ja omalta osaltaan myös tulevien pandemioiden saamisessa hallintaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      214
      3419
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2171
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2071
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1955
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      75
      1617
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1271
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1257
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe