KISSOJEN JA KOIRIEN OMISTAJAT

Anonyymi

Muonion kirkonkylästä näyttää tulleen kissojen ja koirien osalta täysi "Villi Länsi".

Kissat käyskentelevät naapuruston pihoilla ja tekevät jätöksensä lasten hiekkalaatikoihin, kukkapenkkeihin ja kasvimaihin. Lymyilevät ulkohuonerakennuksissa repien ja hajottaen paikkoja "rakennellessaan" makailupaikkoja.

Koirien annetaan sotkea talutusreittien varrella talojen portinpielet, postilaatikkotelineet ja tonttien ojanvarret ja jopa tontinpuolet niin pitkälle kuin talutuskela antaa periksi.

Tiedättekö, minkälaisia bakteeripesiä ja hajuhaittojen sekä kärpäshaittojen lisäksi terveyshaittoja nuo eläinjätökset ovat ja varsinkin, kun ne tulevat pihoille sotkemaan lasten leikkipaikkoja ja kasvimaita. Kissat ovat vielä pahempia, kun ne saavat juosta ja sotkea valtoimenaan. Koirat ovat yleensä taluttajiensa mukana ja riippuu taluttajasta, miten ne sotkevat.

Meitä on monia, joilla ei ole näitä lemmikkejä emmekä rakasta niitä naapuruston lemmikejäkään. Bakteeri-ja hajuhaittojen lisäksi koirat haukkuvat kaikkea liikkuvaa. Näin kuumalla, kun haluaisi pitää ikkunoita auki, ei voi, kun ei sitä jatkuvaa koirien rähinää viitsi kuunnella.

Minkä vuoksi pidätte noita lemmikkejänne, jos ette pysty pitämään niitä omissa pihoissanne. Emme me koirattomat ja kissattomatkaan häiritse teitä emmekä sotke pihojanne. Jos me sen tekisimme, virkakuntahan meidän niskassamme olisi.

Terveystarkastajalle on töitä tälläkin saralla - ainakin voisi julkisesti valistaa näitä lemmikkien pitäjiä.

7

89

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Eivät puutu yleensä eläinvihaajan ilmoituksiin heillä on tärkeämpääkin tekemistä ja jos pidät yötä päivää jotaki ovia auki niin ongelma olet sinä sillä jos ovet on kiinni ei elukat sinne mene elleivät sitte seinän läpi mene mitä en usko. Mutta sen ymmärrän että koirat kusetetaan toisten tonteille ja postilaatikon tolppiin että se ärsyttää ärsyttäisi minuakin

      • Anonyymi

        Kyse ei ole eläinvihaajista, jos ei välitä lemmikkieläimistä. Niitähän kissat ja koirat ovat.

        Voi olla, että terveystatkastajat eivät puutu lemmikkieläinten aiheuttamiin epäpuhtauksiin. Nähdäkseni heille kuuluvat myös ne asiat.

        En yleensä pidä jatkuvasti ikkunoita avoinna, vaan tällaisilla helteillä.


    • Anonyymi

      Kissa kuuluu Suomen luontoon eläimenä siinä missä ihminenkin. En ymmärrä miten kissojen teot erotellaan ns. luonnonvaraisten eläinten teoista, sillä jako luonnolliseen ja ei-luonnolliseen on mielestäni keinotekoinen.

      • Anonyymi

        Samaa olen ihmetellyt. Kissa on muka peto! Luonnollista vaistonvaraista käyttäytymistä, että se pyytää lintuja ja hiiriä. Luonnon laki, ei sen kummempaa, samanlaista käyttäytymistä kuin muillakin metsästävillä eläimillä.


    • Anonyymi

      Jos kissoja ei kulkis vapaana ollenkaan olis hiiri ongelma aika suuri kaikkialla

    • Anonyymi

      Kissa nauttii kun se kulkee vapaana. Voi haistella ja maistella kaikkea. Minusta on surullista että kissoja kaupunkeissa (kaupunki on suurempi asutuskeskittymä esim. rovaniemi oulu vaasa) pidetään koko ikänsä sisällä. On se turvallista mutta ei kissa turvaa halua vaan elämää.

    • Anonyymi

      Olen samaa mieltä koirien räksytyksen osalta. Minulle lapsena opetettiin että hyvinkoulutettu koira ei hauku pihalla ohikulkijoita. Mutta ehkä täällä päin ajatellaan että kaikkea haukkumalla koira tienaa jokapäiväisen leipänsä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3397
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      153
      2045
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      197
      1698
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      131
      1613
    5. 80
      1145
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1094
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      266
      1006
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      123
      948
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      909
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      865
    Aihe