Saako nyt siis eduskunnassa olla kuin sika pellossa?

aito-arska

Sekö seuraa tästä Mäenpään vastenmielisestä vuosi sitten pitämästään puheesta, jossa hän eduskunnassa rinnasti turvapaikanhakijat ja vieraslajit.

https://yle.fi/uutiset/3-11419637

"121 kansanedustajaa äänesti sen puolesta(siirryt toiseen palveluun), että syytelupa annettaisiin valtakunnansyyttäjälle. 54 kansanedustajaa olisi sen estänyt. Syyteluvan saamiseksi olisi tarvittu 5/6 enemmistö.

Toiviainen on tyytyväinen siihen, että enemmistö kansanedustajista olisi murtanut Mäenpään syytesuojan.

– Kansanedustajien enemmistö, kuten myös perustuslakivaliokunnan enemmistö ja enemmistö perustuslakivaliokunnassa kuulleista oikeusoppineista olivat sitä mieltä, että syytesuoja olisi pitänyt murtaa. He katsoivat kuten minäkin, että kyse oli rasistisesta ihmisarvoa loukkaavasta vihapuheesta, Toiviainen sanoo.

"Mitä todennäköisemmin se olisi johtanut tuomioon""

Itse asiassa minäkin olisin kansanedustajana äänestänyt syytesuojan kumoamista vastaan. Ihan vain siitä syystä, että kansanedustajan syytesuojan kumoamista olisi käytetty tulevaisuudessa ennakkotapauksena. Näin on hyvä.

Mutta eduskunta voi mielestäni säätää kovempia rangaistuksia edustajan toimiessa selkeästi vastoin lakia.

Tuo koko jupakka heijastaa koko yhteiskunnan muuttumista. Sen on huomannut tälläkin palstalla kun selkeästi älyllisesti alamittaiset huonolla kirjoitustaidollaan mongertavat milloin minkäkinlaisia herjauksia.

Onneksi täällä on kuitenkin ylläpito.

103

276

  Vastaukset

  • Pelkääkö politiikkomme putinia?

  • Kun valtakunnansyyttäjänä on vasemmistolainen, keskinkertainen lakimies, on tulos tämä. Al-Taen (SDP) kirjoittelu ei kiinnosta, mutta persun kielikuva kylläkin.

   • Vasuri ei vasurin silmää noki,,, wanha luotettava kansanviisaus hieman modattuna tämän päivän politikointiin.


   • Siinäpä se, valtakunnan syyttäjä on jo usein todistanut ettei toimi puolueettomasti. Onko siis sopiva virkaansa vai tulisiko erottaa tehtävistään. Mitkään ovatkaan pätevyysvaatimukset ja tehtäväkuva ko. virassa. Tuskinpa vain oman ideologian harjoittaminen käytännössä. Kansalla olisi oikeus odottaa näin korkealta taholta oikeudenmukaista suhtautumista kaikkia kohtaan.


   • Siinähän se näkyy mitä persut on, hirmu ilkeitä ihmisiä, jotkut erhtyvät heidän valehteluaan uskomaan ja äänestä'mään heitä. Toivottavasti ei keskustassa koskaan uskota persujen valehteluun.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Siinäpä se, valtakunnan syyttäjä on jo usein todistanut ettei toimi puolueettomasti. Onko siis sopiva virkaansa vai tulisiko erottaa tehtävistään. Mitkään ovatkaan pätevyysvaatimukset ja tehtäväkuva ko. virassa. Tuskinpa vain oman ideologian harjoittaminen käytännössä. Kansalla olisi oikeus odottaa näin korkealta taholta oikeudenmukaista suhtautumista kaikkia kohtaan.

    Onneksi meillä ei ole Trumppia


   • https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/valtioneuvosto-raija-toiviaisesta-uusi-valtakunnansyyttaja/6992130#gs.9dxdj8

    Ai Sipilän hallitusko nimitti "muka vasemmistolaisen" valtakunnan syyttäjäksi. Olette te perin yksinkertaista porukkaa. Muuten se oli kokoomuksen Häkkänen joka valtioneuvoston taholta oli esittelijänä.

    Persuilla on kyllä Kristillisdemokraattien kanssa mennyt vellit ja puurot sekaisin.

    Pahuus saanut näissä puolueissa vallan ja siihen on vain poliittinen kiihko syynä ja oman, kansanedustajien, edun tavoittelu. Tavalliset kansalaiset haluttiin lain edessä heikompaan asemaan. Perin härskiä meininkiä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Siinäpä se, valtakunnan syyttäjä on jo usein todistanut ettei toimi puolueettomasti. Onko siis sopiva virkaansa vai tulisiko erottaa tehtävistään. Mitkään ovatkaan pätevyysvaatimukset ja tehtäväkuva ko. virassa. Tuskinpa vain oman ideologian harjoittaminen käytännössä. Kansalla olisi oikeus odottaa näin korkealta taholta oikeudenmukaista suhtautumista kaikkia kohtaan.

    Valtakunnansyyttäjän olisi hyvä kuulua perussuomalaiseen helluntaikulttiin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Siinäpä se, valtakunnan syyttäjä on jo usein todistanut ettei toimi puolueettomasti. Onko siis sopiva virkaansa vai tulisiko erottaa tehtävistään. Mitkään ovatkaan pätevyysvaatimukset ja tehtäväkuva ko. virassa. Tuskinpa vain oman ideologian harjoittaminen käytännössä. Kansalla olisi oikeus odottaa näin korkealta taholta oikeudenmukaista suhtautumista kaikkia kohtaan.

    Korkein oikeus pitää haastaa oikeuteen ja erottaa, koska tuomitsi syyttömän Halla-ahon.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Korkein oikeus pitää haastaa oikeuteen ja erottaa, koska tuomitsi syyttömän Halla-ahon.

    Kyllä kyseessä oli mitä suurimmassa määrin POLIITTINEN TUOMIO Halla-aho rohkeni puuttua pedofiiliaan ja sitä demlat ei suvainneet


  • Siis köyhähän tämä vasemmistovetoinen Suomi ei tunnu olevan jos ja kun eduskunta pitää muutaman sisuksiinsa uineen mielensäpahoittaja-kansanedustajan toimesta framilla vuoden päivät vertauskuvainnollista sananpartta, jonka joku suupielestään lipsauttaa.
   Tulee väistämättä mieleen, että onko vihervasemmisto-vetoisen hallituksen työvoimapoliittinen osaaminen todella näin heikolla tasolla, jotta on helpompi piiloutua kuin taivaan lahjana suojakilveksi osaamattomuuden eteen pudonneen korona-viruksen ja edustaja Mäenpään sanavalintojen taakse kuin pureutua talouden ongelmiin.

  • Sika Veijo Baltzar taisi olla monen demarin kaveri.

  • Jussi Halla-aho sanoi, että "jos syytelupa annettaisiin, se olisi ensimmäinen, mutta ei suinkaan viimeinen kerta. Siitä tulisi toimintatapa, ja syyttämispyyntöjen perusteet kävisivät kerta kerralta absurdimmiksi."

   Tässä Jussi uhkailee, että jos syytelupa annettaisiin, alkaisi persujen absurdi sirkus, jonka absurdius vain kasvaisi ajan myötä

  • Mainitsetko jonkun mongerruksen?

   PohPrEvp

  • Ei rinnastanut vieraslajeja ja mamuja. Kertoo enemmänkin kuulijasta, jos tulkitsi asian niin. Kertoi mielipiteensä, että hallitusohjelman kirjaukset (uusi lainsäädäntö ja torjuntatoimien lisärahoitus) on väärässä kohdassa hallitusohjelmaa.

   Yleismaailmallisessa ihmisoikeuksien julistuksen 19. artiklassa (mielipiteen ja ilmaisunvapaus) ei ole lisätty mainintaa, että olisi olemassa mielipiteitä, joiden ilmaiseminen ei ole sallittua.

   koko vihervasureiden hysteerisyys on pelkkää kiimaa ja halua ihmisoikeuksien halventamiseen

  • Täysin asiallinen ja paikkansa pitävä kirjoitukseni poistettiin moderoijan toimesta, koska joku vihervassari tai vasemmalle kallellaan oleva moderoija itse päätti, että tekstiä, joka on kaikkien helposti takastettavissa, ei voi julkaista. Kiitos siitä. Tuntuu tuo "väärien" mielipiteitten kyttäys luontuvan tälläkin palstalla. Totuus sattuu,se tiedetään mutta kyllä moderoijan pitäisi itse lukea teksti, eikä luottaa siihen, että joku vasemmistoanarkisti merkkaa sen sääntöjen vastaiseksi. Vai oliko moderoijalle liikaa se, etten olekaan persu- tai oikeistomielinen, vaan linkolalainen perusvihreä, joka vastustaa cityvihreitten kusetusta ja vasemmiston, sekä rkp:n muut maat ensin ideologiaa?? Eikö hävetä?

   • Onhan sen voinut poistattaa joku kommunisti, homo, väärän värinen, eri kielinen, maahanmuuttaja tai muuten vitsi vitsi huumorihenkilö. Mitä kaikkia peikkoja vainoharhaisuudessanne näettekään.


   • Kyllä sananvapaus on kaiketi varattu vain toimittajille ja monenlaisia väitteitä
    on vuosien varrella luettu poliitikoista.
    Niistä ei ketään toimittajaa ole tiettävästi viety käräjille.
    Esim Ylen sivuilla on jokseenkin mahdoton saada kommenttiaan julkaistuksi
    ellei se vahvista toimittajan näkemystä.
    Niin,että sanavapaus edes yhteisesti rahoitetussa Ylessä on taattu vain
    samanmielisille.


  • Ainahan sosialistit ovat olleet kuin siat pellossa.

  • >>Itse asiassa minäkin olisin kansanedustajana äänestänyt syytesuojan kumoamista vastaan. Ihan vain siitä syystä, että kansanedustajan syytesuojan kumoamista olisi käytetty tulevaisuudessa ennakkotapauksena. Näin on hyvä.<<

   Nuo valtiopäiväesitysten sanamuodot ovat vähän kiemuraisia, mutta tulkitsen, ettet olisi antanut valtakunnansyyttäjälle syytelupaa.

   En olisi antanut minäkään. Tämä oli vasta neljäs kerta Suomen historiassa, kun eduskunta äänesti suostumuksesta syytteen nostamiseen edustajaa vastaan tämän puheiden perusteella. Tässä kerrotaan niistä kolmesta aiemmasta tapauksesta:

   https://yle.fi/uutiset/3-11172463

   Mielestäni noissa aiemmissa tapauksissa kansanedustajat olivat puhuneet loukkaavammin kuin tässä tapauksessa. Silti eduskunta ei niissäkään antanut syytelupaa.

   Mäenpään tapaukseen verrattavaa vihapuhetta eduskunnassa on kuultu varmaan kymmeniä kertoja. Olisi mielenkiintoista kuulla siteerauksia kommunistien eduskuntapuheista 1920-luvun alusta. Ne olivat varmaan yksi syy, miksi koko Suomen Työväenpuolueen eduskuntaryhmä pidätettiin eduskuntatyöstä vuonna 1923. Jälkeenpäin ratkaisua on pidetty laittomana.

   • Ei siinä ole mitään erikoista, että juuri sinä et olisi antanut syyttämislupaa. Vois joku Hoskonenkin päätyä syytetyksi...

    Aikaisemmat kirjoituksesi Sipilän hallituksen ajalta viittaavatkin siihen, että olisit näemmä ennemmin kepulaisena persujen kanssa
    hallituksessa. Silloin niin voimakkaasti puolustit Sipilän oikeistohallituksen tekemisiä että usein tuli mieleen, että olet jämähtänyt sinne jonnekin Lapuan liikkeen ajalle. Silloin sitä pyrittiin vaientamaan ihmiset peittelemällä ruumiit sammaleen alle.

    Kyllä joku persu syksyn aikana tulee taas esiin eikä pysty pidättäytymään sivistyneessä puheessa, kun tässä ikäänkuin annettiin vihapuheille laillinen lupa eduskunnassa .

    Sinulle lienee mukavaa kuultavaa Mäenpään ja Turtiainen törkypuheet, Halla-ahon hyökkäykset Purran avustuksella ja muun persujen rikollisjengin öyhötys. Eikä pidä unohtaa ulkokullattujen kristillisten Esssyahin ja Räsäsen räksytystä


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei siinä ole mitään erikoista, että juuri sinä et olisi antanut syyttämislupaa. Vois joku Hoskonenkin päätyä syytetyksi...

    Aikaisemmat kirjoituksesi Sipilän hallituksen ajalta viittaavatkin siihen, että olisit näemmä ennemmin kepulaisena persujen kanssa
    hallituksessa. Silloin niin voimakkaasti puolustit Sipilän oikeistohallituksen tekemisiä että usein tuli mieleen, että olet jämähtänyt sinne jonnekin Lapuan liikkeen ajalle. Silloin sitä pyrittiin vaientamaan ihmiset peittelemällä ruumiit sammaleen alle.

    Kyllä joku persu syksyn aikana tulee taas esiin eikä pysty pidättäytymään sivistyneessä puheessa, kun tässä ikäänkuin annettiin vihapuheille laillinen lupa eduskunnassa .

    Sinulle lienee mukavaa kuultavaa Mäenpään ja Turtiainen törkypuheet, Halla-ahon hyökkäykset Purran avustuksella ja muun persujen rikollisjengin öyhötys. Eikä pidä unohtaa ulkokullattujen kristillisten Esssyahin ja Räsäsen räksytystä

    Mistä menisi raja, minkälaisia ilmaisuja kansanedustaja voi käyttää ennen kuin joutuu puheistaan leivättömän pöydän ääreen?

    Vaikuttaa että sinun mielestäsi kansanedustajan tulee puhua vain mukavia. Vai vähintään räksyttämisestäkö pitäisi joutua oikeuteen?

    En muista, että olisin puolustanut Sipilän oikeistohallituksen tekemisiä ainakaan voimakkaasti. Olen oikein iloinen, että persut ja kokoomus ovat nyt oppositiossa.


   • Pystyyn_kuollut kirjoitti:

    Mistä menisi raja, minkälaisia ilmaisuja kansanedustaja voi käyttää ennen kuin joutuu puheistaan leivättömän pöydän ääreen?

    Vaikuttaa että sinun mielestäsi kansanedustajan tulee puhua vain mukavia. Vai vähintään räksyttämisestäkö pitäisi joutua oikeuteen?

    En muista, että olisin puolustanut Sipilän oikeistohallituksen tekemisiä ainakaan voimakkaasti. Olen oikein iloinen, että persut ja kokoomus ovat nyt oppositiossa.

    Kun kuuntelee lähetekeskusteluja, olisi siellä puhuttava vähintään sillä tasolla, jota opetamme lapsillemme ja nuorisolle. Ei ole mitenkään ihme, että kouluissa kiusaaminen ja toisten aliarvioimisen voi rinnastaa eduskunnan kansanedustajien käytökseen.

    Asiat, myös kielteiset, voi esittää asiallisesti, ei tarvitse valehdella, solvata tai sättiä, kaivella jotain toisarvoisia valheita Liike-elämässä on yksi hyvä käytäntö: älä koskaan hauku kilpailijoita. Puhu vain tuotteista ja niiden eroista, oikeilla argumenteilla. Taitavampi saa asiakkaan ostamaan ja synnyttämään tarpeen hankkia tuotteen.

    Todella, en pidä räksyttämisestä, josta mm. Purra, Essayah ja Antikainen, Laakso, Tavio , Turtiainen , Heino, Koskinen a Laiho ovat hyviä esimerkkejä. Kielenkäyttö voi olla niin ikävää ja ilkeää että ammattilaisen korviin koskee.

    Tällainen huono käytös eduskuntaan on tullut persujen aikana ja puoluehan on kunnostautunut mitä ihmeellisemmällä kunnialla vuosien varrella.

    Mäenpään puheen rinnastukset olivat ala-arvoisia, mutta varmaan hyväksytään nyt kouluissa lasten keskinäiseen kiusaussanastoon samassa merkityksessä, jossa Mäenpää sen toi esiin. Eikö se sinustakin sitten lapset puhuisi toisille "vieraslajeille" näin ollen mukavia ?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kun kuuntelee lähetekeskusteluja, olisi siellä puhuttava vähintään sillä tasolla, jota opetamme lapsillemme ja nuorisolle. Ei ole mitenkään ihme, että kouluissa kiusaaminen ja toisten aliarvioimisen voi rinnastaa eduskunnan kansanedustajien käytökseen.

    Asiat, myös kielteiset, voi esittää asiallisesti, ei tarvitse valehdella, solvata tai sättiä, kaivella jotain toisarvoisia valheita Liike-elämässä on yksi hyvä käytäntö: älä koskaan hauku kilpailijoita. Puhu vain tuotteista ja niiden eroista, oikeilla argumenteilla. Taitavampi saa asiakkaan ostamaan ja synnyttämään tarpeen hankkia tuotteen.

    Todella, en pidä räksyttämisestä, josta mm. Purra, Essayah ja Antikainen, Laakso, Tavio , Turtiainen , Heino, Koskinen a Laiho ovat hyviä esimerkkejä. Kielenkäyttö voi olla niin ikävää ja ilkeää että ammattilaisen korviin koskee.

    Tällainen huono käytös eduskuntaan on tullut persujen aikana ja puoluehan on kunnostautunut mitä ihmeellisemmällä kunnialla vuosien varrella.

    Mäenpään puheen rinnastukset olivat ala-arvoisia, mutta varmaan hyväksytään nyt kouluissa lasten keskinäiseen kiusaussanastoon samassa merkityksessä, jossa Mäenpää sen toi esiin. Eikö se sinustakin sitten lapset puhuisi toisille "vieraslajeille" näin ollen mukavia ?

    Ainahan oppositiopuolueiden puheenvuoroja on kutsuttu tällä palstalla räksyttämiseksi riippumatta ketkä siellä oppositiossa ovat. Ei se ole persujen mukana eduskuntaan tullut.

    Britannian parlamentin keskustelupätkiä on jännä televisiosta seurata. Sanan miekka heiluu, minkä lisäksi siellä hyväksytään vastapuolen puheenvuoroille buuaaminenkin.


   • Pystyyn_kuollut kirjoitti:

    Ainahan oppositiopuolueiden puheenvuoroja on kutsuttu tällä palstalla räksyttämiseksi riippumatta ketkä siellä oppositiossa ovat. Ei se ole persujen mukana eduskuntaan tullut.

    Britannian parlamentin keskustelupätkiä on jännä televisiosta seurata. Sanan miekka heiluu, minkä lisäksi siellä hyväksytään vastapuolen puheenvuoroille buuaaminenkin.

    Ei me olla Britanniassa ja ei mitenkään relevanttia ole puolustaa puheita, joilla on mustamaalaamisen ja ilkeilyn tarkoitus.

    Kansanedustajista on tullut ivallisia sivaltajia, sanovat eduskuntaryhmien johtajat
    Politiikan puhekulttuuri on muuttunut, sanovat eduskuntaryhmien puheenjohtajat.
    HS 29.10.2019 kirjoittaa kts. otikko jo

    "POLIITTISEN puheen karkeistuminen nousi esiin viikonloppuna, kun eduskunnan varapuhemies Tuula Haatainen (sd) arvosteli kovasanaisesti sitä tapaa, jolla eduskunnassa on käyty keskustelua.

    Haatainen kertoi uskovansa, että puhekulttuurin muutoksen taustalla on sosiaalinen media.

    Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio on samoilla linjoilla.

    ”Se on inhimillistä. Kun kokonaiskeskustelukulttuuri on tietynlainen, kansanedustaja ei ole sen ulkopuolella.”

    Tavio sanoo, että kansanedustajat ovat nyt jatkuvasti viestintävälineiden äärellä. Sieltä tulee jatkuvasti ”kuraa niskaan”, ja sinne myös kirjoitellaan herkästi.

    ”Aika lyhyellä harkinnalla laitetaan eetteriin kaikenlaista. Mutta kansanedustajat ovat ihmisiä siinä missä muutkin. Olisi suotavaa, että käyttäydytään hyvin, mutta liian ankara ei saisi olla.”

    Myös demareiden ryhmänjohtaja Antti Lindtman näkee, että sosiaalisen median logiikka kannustaa sanomaan mieluummin kovemmin kuin rakentavasti, ja se näkyy myös poliittisessa keskustelukulttuurissa laajemmin.

    Lindtmanin mielestä poliittisiin päättäjiin kohdistuu muita kansalaisia suurempi vaatimus ja vastuu kaikkia kunnioittavasta keskustelukulttuurista.
    ......
    Kurvinen nostaa Lindtmanin tavoin Sdp:n Jukka Gustafssonin ja kokoomuksen Ben Zyskowiczin esimerkiksi kansanedustajista, jotka osaavat ”sivaltaa terävästi mutta eivät loukkaavasti”

    Mäenpään kommentit, joissa rinnastettiin turvapaikanhakijat vieraslajiin, sanottiin eduskunnan täysistunnossa.

    YLEISESTÄ hälinästä on monien mielestä tullut eduskunnassa vitsaus. Haatainen nosti asian esiin HS:n haastattelussa. Syksyn ajan keskustelu on ollut levotonta: päälle puhumista, puhujille naureskelua ja mölinää.

    HS:n haastattelemat ryhmänjohtajat tunnistavat yhtä lukuun ottamatta ilmiön. Perussuomalaisten Tavio sanoo, ettei ole huomannut muutosta edelliskauteen.

    ”Erityisesti kyselytunnilla tulee sellaista mölyä, jossa ei ole mitään muuta varsinaista viestiä kuin ivallisuus”, sanoo Rkp:n ryhmänjohtaja Anders Adlercreutz.

    ”Aiheeton mölinä täysistunnoissa on lisääntynyt”, sanoo vihreiden ryhmänjohtaja Emma Kari.
    Keskustan Kurvisen mielestä saliin on tullut liikaa ”kuorohuutoa ja yleistä hälinää”.


  • Persu kommentoijille, Kepu pettää aina, tällä kertaa nämä

   Pylväs Juha /kesk Ei

   Kivisaari Pasi /kesk Ei Kärnä Mikko /kesk Ei Savola Mikko /kesk Ei Hoskonen Hannu /kesk Ei, Kettunen Tuomas /kesk Ei

   POISSA RINTAMAKARKURIT

   Saarikko Annika /kesk Poissa ,Kaikkonen Antti /kesk Poissa , Kalmari Anne /kesk Poissa

   • valtakunnankansleri yritti jakaa persut kahtia mutta jakoi keput ja kokoomuksen


   • Paljonko Saarikko painaa nykyään?


  • Tätä aikaa tullaan vielä häpeämään historiassa. Tämä eduskuntapuheista syyttämisen ehdottaminen kielikuvien esittämisestä on yksi surullinen esimerkki siitä, mihin yhtä ainoaa oikeaa totuutta vaativa punavihreä pöyristyjäjoukko on maamme vienyt.

   1970 luku ja vielä -80 luku oli yhtä surullista aikaa kuin tämä, ja nyt sille nauretaan ja sen aikaisia puheitaan moni häpeää. Silloin piti puhua ja kirjoittaa kieli keskellä suuta ettei loukannut suurta ja mahtavaa Neuvostoliittoa, tai mitään, mitä saatti edes tulkita sellaiseksi. Silloinkin oli näitä jälkikäteen puheista ja kommenteista vääriä sanamuotoja etsiviä oikean totuuden vaalijoita.

   Mäenpään puheeseen ei edeuskunnassa reagoitu millään tavalla, vasta kun joku twitterin ihmeellisessä maailmassa nosti sanailun tikunnokkaan, siitä syntyi kohu ja eduskuntakin heräsi. Ja aina näyttää löytyvän näitä eri instansseihin valittavia joiden on saatava tehdä kantelu, ja kun meillä on äärivasemmistolainen valtakunnansyyttäjä, niin hän tarttuu tyhjänpäiväisyyksiin poliittisista tarkoitusperistään.

   Samaa kaavaa muuten noudatti eräs historiamme tunnettu lausahdus "yleisistä syistä". Tuo juhannuspommikin meni ensin kaikilta, jopa presidentiltä, täysin ilman huomiota ohi. Vasta kun poliittisesti asiaa hyväkseen käyttämään pyrkineet nostivat asian silloisen presidentin tietoon (noin kaksi viikkoa kommentin julkeisun jälkeen), alkoi asian penkominen.

   • Tämä aika tullaan pikemminkin muistamaan surullisena esimerkkinä siitä, kuinka äärioikeiston läsnäolo eduskunnassa murentaa eduskunnan arvovaltaa. Saako eduskunnassa nyt puhua, mitä sylki suuhun tuo? Persut ovat parlamentarismin irvikuva.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tämä aika tullaan pikemminkin muistamaan surullisena esimerkkinä siitä, kuinka äärioikeiston läsnäolo eduskunnassa murentaa eduskunnan arvovaltaa. Saako eduskunnassa nyt puhua, mitä sylki suuhun tuo? Persut ovat parlamentarismin irvikuva.

    Minkä ihmeen äärioikeiston?

    Perussuomalaiset on työväen puolue, enemmistö sen äänestäjistä on ihan tavallista työväkeä, jotka eivät kannata vasemmiston ajamaa politiikkaa.

    Kyse on nyt vaan siitä, ttei maahanmuutosta saisi vihervasemmiston mielestä sanoa yhtään mitään kriittistä. Jos sanoo, samantien leimataan rasistiksi, fasistiksi tai natsiksi. Sama koskee ilmastonmuutosta. Jos puolella sanallakaan epäilee IPCC:n tai muiden skenaarioita väärin tehdyiksi, saa tältä toverituomioistumelta täyslaidallisen paskaa niskaan. Kaikkien pitää vaan hokea kuinka ilmastolämpeää ja jos ei tehdä vhervasemmiston temppuja sen vuoksi, niin maailma tuhoutuu.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Minkä ihmeen äärioikeiston?

    Perussuomalaiset on työväen puolue, enemmistö sen äänestäjistä on ihan tavallista työväkeä, jotka eivät kannata vasemmiston ajamaa politiikkaa.

    Kyse on nyt vaan siitä, ttei maahanmuutosta saisi vihervasemmiston mielestä sanoa yhtään mitään kriittistä. Jos sanoo, samantien leimataan rasistiksi, fasistiksi tai natsiksi. Sama koskee ilmastonmuutosta. Jos puolella sanallakaan epäilee IPCC:n tai muiden skenaarioita väärin tehdyiksi, saa tältä toverituomioistumelta täyslaidallisen paskaa niskaan. Kaikkien pitää vaan hokea kuinka ilmastolämpeää ja jos ei tehdä vhervasemmiston temppuja sen vuoksi, niin maailma tuhoutuu.

    Taas tätä uhriutumista. Erotetaan nyt ensin toisistaan maahanmuutto ja turvapaikkspolitiikka mitä toki pitääkin tarkentaa.
    Miksi äärioikeistoa ei saisi sanoa äärioikeistoksi?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tämä aika tullaan pikemminkin muistamaan surullisena esimerkkinä siitä, kuinka äärioikeiston läsnäolo eduskunnassa murentaa eduskunnan arvovaltaa. Saako eduskunnassa nyt puhua, mitä sylki suuhun tuo? Persut ovat parlamentarismin irvikuva.

    persut sanan käyttö on irvikuva


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tämä aika tullaan pikemminkin muistamaan surullisena esimerkkinä siitä, kuinka äärioikeiston läsnäolo eduskunnassa murentaa eduskunnan arvovaltaa. Saako eduskunnassa nyt puhua, mitä sylki suuhun tuo? Persut ovat parlamentarismin irvikuva.

    Parlamentarismin irvikuva on muodostaa hallitus vaalien suurimman häviäjän kanssa yhden paikan enemmistön antaman voiton turvin. Mielenkiintoista katsoa miten monta uutta Raimo Piiraista tulee takamaan demuille 'enemmistöndiktatuuria', jos maakunta lennot lähtee ennen 2023 vaaleja. Kainuun eläkereservaattiin lennetään nykypäivänä neljä kertaa päivässä puolityhjillä koneilla, kestämätön tilanne.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tämä aika tullaan pikemminkin muistamaan surullisena esimerkkinä siitä, kuinka äärioikeiston läsnäolo eduskunnassa murentaa eduskunnan arvovaltaa. Saako eduskunnassa nyt puhua, mitä sylki suuhun tuo? Persut ovat parlamentarismin irvikuva.

    Vastaan äänestäneet puolustivat mielipiteen ja ilmaisunvapautta, eli YK:n yleismaailmallisen ihmisoikeuksien julistuksen artiklaa 19.

    mäenpää ei puheessaan, josta vihervasemmisto vouhkaa, verrannut mamuja vieraslajeihin. mäenpää totesi, että uusi lainsäädäntö ja lisärahoitus vieraslajien torjuntaan olivat väärässä kohtaa hallitusohjelmaa. mäenpää tarkoitti, että hallitusohjelmassa olisi pitänyt torjua maahanmuuttoa uudella lainsäädännöllä ja lisärahoituksella. Kertoo enemmänkin kuulijan (kieroutuneesta) mielenlaadusta, jos tulkitsee, että mäenpää olisi verrannut mamuja vieraslajeihin.

    Vihervasemmistolaisten harrastama ylimielinen tekopyhyys, oman fundamentalistisen maailmankuvansa pakkosyöttäminen ja tahallinen väärinymmärtäminen on aiheuttanut kansakunnan jakaantumista.

    Ville Niinistö vei tahallisen väärinymmärryksen uusiin ulottuvuuksiin. Nyt niitetään satoa kansakunnan jakaantumisesta. Ei porukka jaksa äänestää asiallisia tyyppejä, kun koko touhu meni tahallisen väärinymmärtämisen takia pelleilyksi.

    Osa keskusteluja tutkineista kielitieteilijöistä on sitä mieltä, että keskustelun edellytyksenä on se, että kuulija tulkitsee puhujan puheita positiivisesti puhujan kannalta. Tahallinen puheiden ymmärtäminen negatiivisesti puhujan kannalta estää keskustelun. Olisiko tuossa syy jakolinjoihin ja "kuplautumiseen"?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Vastaan äänestäneet puolustivat mielipiteen ja ilmaisunvapautta, eli YK:n yleismaailmallisen ihmisoikeuksien julistuksen artiklaa 19.

    mäenpää ei puheessaan, josta vihervasemmisto vouhkaa, verrannut mamuja vieraslajeihin. mäenpää totesi, että uusi lainsäädäntö ja lisärahoitus vieraslajien torjuntaan olivat väärässä kohtaa hallitusohjelmaa. mäenpää tarkoitti, että hallitusohjelmassa olisi pitänyt torjua maahanmuuttoa uudella lainsäädännöllä ja lisärahoituksella. Kertoo enemmänkin kuulijan (kieroutuneesta) mielenlaadusta, jos tulkitsee, että mäenpää olisi verrannut mamuja vieraslajeihin.

    Vihervasemmistolaisten harrastama ylimielinen tekopyhyys, oman fundamentalistisen maailmankuvansa pakkosyöttäminen ja tahallinen väärinymmärtäminen on aiheuttanut kansakunnan jakaantumista.

    Ville Niinistö vei tahallisen väärinymmärryksen uusiin ulottuvuuksiin. Nyt niitetään satoa kansakunnan jakaantumisesta. Ei porukka jaksa äänestää asiallisia tyyppejä, kun koko touhu meni tahallisen väärinymmärtämisen takia pelleilyksi.

    Osa keskusteluja tutkineista kielitieteilijöistä on sitä mieltä, että keskustelun edellytyksenä on se, että kuulija tulkitsee puhujan puheita positiivisesti puhujan kannalta. Tahallinen puheiden ymmärtäminen negatiivisesti puhujan kannalta estää keskustelun. Olisiko tuossa syy jakolinjoihin ja "kuplautumiseen"?

    Mäenpäähän niputti kaikki maahanmuuttajat vieraslaji-kommentillaan samaan sektoriin etnonationalismin hengessä. Mitenkäs nyt tuijotatte YK:n artiklaan, kun olette itse muutoin syyttäneet YK:ta mm. väestövaihtosuunnitelmista? Ei ole lipevämpää touhua kuin mitä persut harrastavat politiikassaan.

    Tunnustatteko YK:n ihmisoikeusartiklan täydellisyydessään myös maahanmuuttajien kohdilla? Ettepä taida. Ainoastaan Mäenpäätä suojellaksenne. Kaksinaismoralismia?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Vastaan äänestäneet puolustivat mielipiteen ja ilmaisunvapautta, eli YK:n yleismaailmallisen ihmisoikeuksien julistuksen artiklaa 19.

    mäenpää ei puheessaan, josta vihervasemmisto vouhkaa, verrannut mamuja vieraslajeihin. mäenpää totesi, että uusi lainsäädäntö ja lisärahoitus vieraslajien torjuntaan olivat väärässä kohtaa hallitusohjelmaa. mäenpää tarkoitti, että hallitusohjelmassa olisi pitänyt torjua maahanmuuttoa uudella lainsäädännöllä ja lisärahoituksella. Kertoo enemmänkin kuulijan (kieroutuneesta) mielenlaadusta, jos tulkitsee, että mäenpää olisi verrannut mamuja vieraslajeihin.

    Vihervasemmistolaisten harrastama ylimielinen tekopyhyys, oman fundamentalistisen maailmankuvansa pakkosyöttäminen ja tahallinen väärinymmärtäminen on aiheuttanut kansakunnan jakaantumista.

    Ville Niinistö vei tahallisen väärinymmärryksen uusiin ulottuvuuksiin. Nyt niitetään satoa kansakunnan jakaantumisesta. Ei porukka jaksa äänestää asiallisia tyyppejä, kun koko touhu meni tahallisen väärinymmärtämisen takia pelleilyksi.

    Osa keskusteluja tutkineista kielitieteilijöistä on sitä mieltä, että keskustelun edellytyksenä on se, että kuulija tulkitsee puhujan puheita positiivisesti puhujan kannalta. Tahallinen puheiden ymmärtäminen negatiivisesti puhujan kannalta estää keskustelun. Olisiko tuossa syy jakolinjoihin ja "kuplautumiseen"?

    Juurikin noin


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mäenpäähän niputti kaikki maahanmuuttajat vieraslaji-kommentillaan samaan sektoriin etnonationalismin hengessä. Mitenkäs nyt tuijotatte YK:n artiklaan, kun olette itse muutoin syyttäneet YK:ta mm. väestövaihtosuunnitelmista? Ei ole lipevämpää touhua kuin mitä persut harrastavat politiikassaan.

    Tunnustatteko YK:n ihmisoikeusartiklan täydellisyydessään myös maahanmuuttajien kohdilla? Ettepä taida. Ainoastaan Mäenpäätä suojellaksenne. Kaksinaismoralismia?

    Tuo artikla 19 ei kiellä minkään mielipiteiden esittämistä keneltäkään.

    "Suvaitsevaisten" kaksinaismoralismi ihmisoikeuksien suhteen on hyvä paljastaa.


  • Arska on homo, herkkä hipiäinen. Mäenpää ei oikesaan sanonut kuin olevaa. Vasemmistolainen Toiviainen ja vihreä Hätönen -komissario ajoi sen tähän pisteeseen. Puuttui enää punavihreä pastori Toiviainen.

   • Pankkopölhö taas persulinjalla.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Pankkopölhö taas persulinjalla.

    Majuri taas omalla tasollaan homottelemassa.


   • Tiesitkös Pankkomajuri, että edellinen kokoomuslainen oikeusministeri Antti Häkkänen esitti Toiviaista uudeksi valtakunnansyyttäjäksi? Melkoinen punikki siis.....


  • Itse sanoisin, että ko. asiasta paljon porua, mutta vähän villoja ja pidän koko jupakkaa ainoastaan puoluepolitiikkana, jossa hallituspuolueet haluavat "maalata" ps:t nurkkaa keinolla millä hyvänsä.
   Tietysti kokoomuksen Orpolla ja Marinilla oma keskinäinen "ristiretki" selvittämättä eli sanasota sieltäkin odotettavissa.
   Keskustalla omat "sudenkuopansa", joissa on pidettävä kieli keskellä suuta ettei laukaisu ulos hallituksesta laukea, mutta olisin keskustan suunnalla myös huollissani Mäenpään puheissa huolimatta, että maatalousministerin olisi syytä olla tietoinen enemmän niin ulkomaisten, kuin myös suomalaisten esim. mansikanpoimijoiden puolesta, sillä heidän terveydestään ja marjojen pysyminen ns. puhtaina huolehtiminen jäänyt viljelijöiden pienimäksi tavoiteeksi, koska voitontavoittelu vienyt etunsijan viljelijöiden pääkopassa.
   Tästä kertoo lisää HS:n päivän uutinen, jonka perusteella mansikat jäänevät ostamatta.
   Tämä mielestäni on koko kansan terveyden kannalta tärkempää kuin yksittäisten kansanedustajien puheet ja kirjoitukset, jotka tuntuvat riippuvan vain puoluekannasta, valitettavasti.

   • Hyvä kirjoitus ja näinhän se menee. Toisaalta taas tällaiset turhat älämölö-nostatukset saavat huomion pois jostain muusta... mistähän kaikesta tällä kertaa...


  • myrkyttäähän kepulit rikksruohot pois pelloilta

   miksi valtakunnankansleri poraa kunnei Tavja fyyserin käskyä saanut
   toteutettua

  • Miks ei saisi? Saarikkohan näyttääkin emakolta.

   • Väitän, että itse näytät pahemmalta kuin tavallinen sika, olenko oikeassa, katso peiliin ja kerro kaikille, millainen on aivot on sika.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Väitän, että itse näytät pahemmalta kuin tavallinen sika, olenko oikeassa, katso peiliin ja kerro kaikille, millainen on aivot on sika.

    Anneli Saarikko, possu mikä possu.

    Sikafarmari Inkeroisista


   • Anonyymi kirjoitti:

    Väitän, että itse näytät pahemmalta kuin tavallinen sika, olenko oikeassa, katso peiliin ja kerro kaikille, millainen on aivot on sika.

    Väärin meni. Solakka, laiha ja lihaksikas minä olen moneen maitorasvojen ja viljan turvottamaan kepuliin verrattuna. Sukuelintään naiselle vilautelleen Kärnän kanssa en toki uskaltaisi painia.


  • On asiassa valoisakin puolensa. Nyt osa Persujen kannattajista tajuaa, että puolueen johto, joka ei erottanut aikanaan Mäenpäätä hänen rikoksensa johdosta, edesauttaa rasistisen näennäiskulttuurin tekohengitystä. Niin monta puhtaasti rasistista lausumaa on Persujen taholta kuultu, että seikka ei voi olla vaikuttamatta seuraavaan vaalitulokseen. Persut ovat menneen talven lumia. Hyvä näin.

   • Vihervasemmistolaisten harrastama ylimielinen tekopyhyys, oman fundamentalistisen maailmankuvansa pakkosyöttäminen ja tahallinen väärinymmärtäminen on aiheuttanut kansakunnan jakaantumista.

    Ville Niinistö vei tahallisen väärinymmärryksen uusiin ulottuvuuksiin. Nyt niitetään satoa kansakunnan jakaantumisesta. Ei porukka enää äänestä asiallisia tyyppejä, kun koko eduskuntatouhu meni tahallisen väärinymmärtämisen takia pelleilyksi.

    jos on katsonut tallenteen eduskuntakeskustelusta, huomaa ettei siinä rinnastettu vieraslajeja ja mamuja - koko vieraslajirinnastus on vihervasemmistolaisten tahallista väärinymmärtämistä ja valehtelua


   • Höpö höpö, et usko uniisii itsekään


  • Looetelkaahan jo tämän asian jaukkiminen. Mäenpää lähti jo hyvin palkatulle kesälomalle ja muijansa lampolaan aitaa tekemään. Itsekin oli jo kuin lauhkea lammas ja pahoillaan käytöksestään. Kohta kasvattaa itselleen uudet villat ja muuttuu koko ukko lampaaksi....ja laittaa saparon heilumaan.

   • Tämä Mäenpään juttu ja syytesuojaa puoltaneet kansanedustajat vedetään hamaan tappiin esiin, jokaisissa vaaleissa, eduskunnassa kerta toisensa jälkeen ja Mäenpäätä jahdataan kuin jalkansa loukannutta sutta.
    Persuja ei pidä päästää vähällä, tällä öykkäröinnillä ja tavalla puhua Mäenpää sai kannattajia ja pääsi nipinnapin eduskuntaan. Muuttuisiko hän nyt jotenkin lampaaksi, pikemminkin susi lampaiden vaatteissa ja olikin susi jo syntyessään. Persut saa olla sata varmoja, että sanomisia tästä eteen media syynää raateluhampaat hiottuna ja kynnet terävinä.


   • Kyllä se on iso juttu. Sekopää myyjätyttö yrittää ämmineen viedä tästä maasta sananvapauden rippeet. Syyttäjä Tollonaisen lausunnoista päätellen myös oikeuslaitosta yritetään palauttaa oikeusministeri Kekkosen aikaan.


  • Minusta tuo meni täysin lakien ja asetusten mukaan. Kansanedustajilla pitää olla oikeus pitää räväköitäkin puheenvuoroja niin että sen Matti Meikäläinenkin ymmärtää. Vieraslajit ovat tästä oiva esimerkki.
   Nyt sitten joku Raija Toiviainen on asettumassa parlamentarismin yläpuolelle.
   Ehkä oikeuslaitoksessa on juttupula koronan jäkeen.
   Enemmistöä ei saatu syytesuojan murtamiseen mikä on sananvapauden kannalta hyvä asia kun asumme demokraattisessa valtiossa

  • Puhelimen käyttö tv-lähetyksen aikana ei ainakaan minua haittaa.

  • Saa olla vaikkapa intersektionaalinen feministi, se on jopa suotavaa ja myöhemmin pakollista...

  • Ilmeisesti ainakin syyttäjänä saa toimia. Vasemmiston ja kepun suosikkisyyttäjä kertoi 'olevansa pettynyt' Mäenpään syyttömyyssuojan säilymiseen. Tulipa Tollonaisen puheista ihan oikeusministeri Kekkonen mieleen.

   • Punavihreä syyttäjä, kepu ei kuulu tähän rinkiin.
    Ja kun hallitus hajoaa syksyllä, kun vihreät jo aikoin lähteä, ja vie vasurit myös mukanaan.
    Kun ei mm vihreitten huumeista vapautuksiin ole mahdollisuuksia, joka vihreitten puoluohjelmassa. Paljon muutakin hömpää heillä, eikä ensikertaa lähde, tuskin viimeistäkään.


  • Täällä eräät puolustelevat Mäenpään puheita, että ne olivat väärin ymmärrettyjä.

   Höpö höpö. Kyllä Mäenpään selkeä tarkoitus oli olla loukkaava ja rasistinen.

   "– Täällä hallitusohjelmassa on yksi hyvä kirjaus. Täällä lukee: ”Tehostetaan vieraslajien torjuntaa sekä lainsäädännöllä että torjuntatoimenpiteiden rahoitusta lisäämällä.” Tämä valitettavasti lukee väärässä kohdassa, Mäenpää totesi puheensa lopuksi."
   Kuunnelkaa se puhe ja missä asianyhteydessä tuo Mäenpään loppukaneetti oli :
   https://www.kansalainen.fi/video-juha-maenpaan-vieraslajien-torjunta-puhe/

   Puheen tarkoitus oli olla rasistinen, siitä ei ole epäilystä. Mutta kuten aloituksessa totesin; "tse asiassa minäkin olisin kansanedustajana äänestänyt syytesuojan kumoamista vastaan. Ihan vain siitä syystä, että kansanedustajan syytesuojan kumoamista olisi käytetty tulevaisuudessa ennakkotapauksena. Näin on hyvä.

   Mutta eduskunta voi mielestäni säätää kovempia rangaistuksia edustajan toimiessa selkeästi vastoin lakia."

   • Hieman ihmetyttää sekin, että Mäenpää on aikoinaan päässyt YK-joukkoihin. On ilmeisesti Niinisalossa tehty haastatteluissa virhe.


   • Ei ole rasismia sanoa, että on älytöntä käyttää resursseja vieraslajien torjuntaan muttei maahanmuuton torjuntaan.

    Tosin tuossahan tuo vihervasemmiston agenda kävi selväksi. Tavoite on kieltää "väärät" mielipiteet, esim. maahanmuuttoon liittyen. Tahallisella väärinymmärtämisellä ensin yritetään leimata "väärämielisiä" rasisteiksi.

    vihervasemmisto on keskittynyt levittämään omaa fundamentalistista neomarxistista sanomaansa, erimieliset leimataan rasisteiksi yms. tahallisella väärinymmärtämisellä sekä suoranaisella valehtelulla


   • Jos asioista saisi ja voisi ihan oikeilla nimillä puhua olisi tulos paljon pahempaa. Nuo vieraslaji-jutut on vain lillukanvarsia, joista nyt tehdään tukkipuita oikein urakalla. Tässä tapauksessa kaivamalla kaivetaan asiayhteydestä rasismia ja ainoa, joka kiihottuu on se, joka asiassa jotain kiihotusta näkee, eli katso vain sinäkin peiliin.
    Jokainen järkevä tajuaa, että kyseessä on asiaton vitsailu, mutta toisaalta sekin pitäisi ymmärtää. Olettehan valmiita ymmärtämään poliisia kivittävää nuorisojoukkoa ja nuoria tyttöjä raiskaavia miehiä, myös AlHolin isiksen toiminnassa mukana olleita naisia sekä suomalaisia haukkuvia ja nimitteleviä ulkomaalaistaustaisia.
    Ymmärtäkää nyt sitten omiannekin!!!


   • Luulija demari sen yhdisti omaan mielikuvitukseensa. Mitään ei verrattu turvapaikanhakijoihin, vaan budjetti kirjan kohtia. kts ja kuuntele, ei mitään mainintaa mitä sosialistit väittää.


   • Jepjep. Täällä eräät yrittävät pestä sysimustan vitivalkoiseksi väittämällä, että Mäenpään puhe on tulkittu väärin.

    No kun syyttäjä ja eduskunnan enemmistö on tuon puheen myös kuunnellut ja tekee siitä sen tulkinnan, että Mäenpää on syyllistynyt rasistiseen puheeseen niin uskottavahan se on.


  • Mitäpä jos todella katsoisitte sen puheen, ettei tarvitse vääristellä tilannetta. Mitään ei verrattu turvapaikanhakijoihin, vaan budjetti kirjan kohtia.
   Itse katsoin tuon kohdan ja sen jälkeen muutin mieleni Toiviaisen toiminnasta. Sitä kun vertaa siihen, mitä demarimuslimit ovat sanoneet, niin täytyy ihmetellä oikeudenmukaisuuden toteutumista tuon syyttäjän kohdalla.

  • En ole muutamiin päiviin täällä käynyt joten vasta nyt näin hyvän avauksesi, joka on monia innoittanut sanomaan siitä mielipiteensä. Enimmäkseen ne ovat olleet niitä täällä niin kovin tavallisia, mutta muutama ihan asiallinenkin. En viitsi niihin enempää puuttua.

   Enkä avaukseesikaan puutu muuten kuin totean olevani kanssasi samaa mieltä, jopa Mäenpään syytesuojan purkamisen esteestä, jolle annat hyvän perusteen. Mutta eduskunnalla tulisi todellakin olla oikeuksia nykyistä vahvempiin omatoimisiin puuttumisiin tuollaisissa asioissa.

   Kommentoin vain tuota lopuksi sanomaasi: Ihmettelen minäkin, kuinka noilla asenteilla oleva mies on voinut toimia faitterina. On toiminut kuljetusjoukkueen johtajana Libanonissa, käy ilmi kohdaltaan Wikipediasta. Luutnantti näkyy olevan sotilasarvoltaan:

   https://seura.fi/asiat/katso-tasta-kansanedustajien-sotilasarvot-uudessa-eduskunnassa-on-selvasti-vahemman-upseereita-kuin-ennen/

   Kyllähän meitä faittereiksi päässeitä testattiin parissakin vaiheessa. Kerran olin mukana siinä PLM:n valintaelimessä, joka sinne pääsijät hyväksyi ja vajaat 20 % hakeneista sinne silloin pääsi. Kerran olin myös kouluttajana siellä Niinisalossa ja tiedät, että kyllähän siellä monen muun ohessa lähtijöitä valistettiin myös ymmärtävään suhtautumiseen kohdemaan ihmisiin. Sitä ymmärrystä meiltä todellakin tarvittiin siellä kentällä, senkin tiedät. Mäenpäälläkään ei ole voinut siellä Libanonissa olla tuollaista rasistista asennetta. Lienee ominut sellaisen vasta persuna ja Suomen Sisun jäsenenä. Vastenmielistä.

   • Suurinta rasismia on halu nähdä asiat rasistisina... vaikka väkisin.


   • Tuossa sanomani palautti mieleeni noita jo kovin vanhoja asioita niin, että täytyy vielä jatkaa muistoillani:

    Ensimmäinen faitteriseissuni oli Kyproksella 1960-luvun puolivälissä. Hakemuksestani muistaakseni ilman mitään testejä minut hyväksyttiin ja kutsuttiin kai vain viikon mittaiseen koulutukseen Hyrylässä - silloin ei vielä ollut sitä Niinisalon YK:n koulutuskeskusta. Komppanianvääpelinä siellä Kyproksella palvelin.

    Moniaita vuosia myöhemmin, v. 1970 tai 1971 olin sitten kutsuttuna PLM:n YK-toimiston valitsijaelimessä ja heti sen jatkona lähtijöiden kouluttajana Niinisalossa. Koulutettaviani olivat lähinnä komppanioiden vääpeleiksi ja toimistoupseereiksi/aliupseereiksi lähtijät.

    Toiselle reissulleni tammikuussa 1978 Siinaille lähtiessäni olin sitten vielä ”koulutettavana” siellä Niinisalossa, mutta enemmän minä täisi olla siellä lähtijöiden tukihenkilönä kuin koulutettavana, sillä olinhan jo yliluutnanttina sotilasurani loppuvaiheissa. Sillä Siinain reissullanihan minusta tulikin jo kapteeni.

    Viimeiselle faitterireissulleni Golanille lähdin huhtikuussa 1981 jo kapteeni evp:nä, kun minua sinne pyydettiin ja työnantajani Valio myönsi minulle vuoden epävirallista virkavapautta - eihän sellaista käsitettä ole muualla kuin julkishallinnossa. Ei minulta silloin vaadittu enää mitään lisäkoulutusta, mutta kävin vielä siellä Niinisalon YK:n koulutuskeskuksessa suorittamassa ja läpäisemässä YK:n rauhanturvapäällystölle tarkoitetun englanninkielen tutkinnon - jonka seurauksena aina parin viikon välein oman työni ohella jouduin operatiivisen toimiston tilannepäivystäjäksi;))

    Sorry vaan, että näin lipeän avauksesi aiheesta. Tätä varmaan tekee tämä vanhuus, kun ylihuomenna tulee jo 85 vuotta täyteen.


   • Paljon, todella paljon heikomman kuvan kuin Mäenpään asenne, antaa se, että tuollaiset vasemmistolaiset huuhaamiehet kuin Arska ja Kapi ovat olleet edustajiamme YK:n operaatioissa.

    Kapikin suorastaan maanpetollista toimintaa osoittaen on ollut tuolloin (1972) vielä avoimesti sosialismia (siis sen pahimman vihollisemme yhteiskuntamuotoa) vaatineen puolueen listoilla vaaliehdokkaana. Voiko typerämpää enää sotilaalta kuvitella? No ei.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Paljon, todella paljon heikomman kuvan kuin Mäenpään asenne, antaa se, että tuollaiset vasemmistolaiset huuhaamiehet kuin Arska ja Kapi ovat olleet edustajiamme YK:n operaatioissa.

    Kapikin suorastaan maanpetollista toimintaa osoittaen on ollut tuolloin (1972) vielä avoimesti sosialismia (siis sen pahimman vihollisemme yhteiskuntamuotoa) vaatineen puolueen listoilla vaaliehdokkaana. Voiko typerämpää enää sotilaalta kuvitella? No ei.

    Tule tähän aikaan pöljä. Sosialidemokraatit on nimenomaan demokraatteja. Demokraattisen yhteiskunnan vankkumattomin turva. Niin meillä kuin muualla, mm. Ruotsissa. Ei ole ollut paha kepullekaan. Hyvää sillekin on tehnyt yhteistyö demarien kanssa. Huonommin on mennyt kokoomuksen kanssa. Tuleppa siis vähän lähempiin aikoihin pökkelö.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tule tähän aikaan pöljä. Sosialidemokraatit on nimenomaan demokraatteja. Demokraattisen yhteiskunnan vankkumattomin turva. Niin meillä kuin muualla, mm. Ruotsissa. Ei ole ollut paha kepullekaan. Hyvää sillekin on tehnyt yhteistyö demarien kanssa. Huonommin on mennyt kokoomuksen kanssa. Tuleppa siis vähän lähempiin aikoihin pökkelö.

    Punikkeja, aitoja.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Paljon, todella paljon heikomman kuvan kuin Mäenpään asenne, antaa se, että tuollaiset vasemmistolaiset huuhaamiehet kuin Arska ja Kapi ovat olleet edustajiamme YK:n operaatioissa.

    Kapikin suorastaan maanpetollista toimintaa osoittaen on ollut tuolloin (1972) vielä avoimesti sosialismia (siis sen pahimman vihollisemme yhteiskuntamuotoa) vaatineen puolueen listoilla vaaliehdokkaana. Voiko typerämpää enää sotilaalta kuvitella? No ei.

    Tässä jo iltapesuilla käytyäni ja pyjamassani vuoteeseen mennessäni vielä avasin palstan viestini mahdollisesti tuottamaa nähdäkseni ja kun näin tuon sen johdosta:

    Ei pidä ottaa huomioon sellaista pikkutekijää kuin ajan kulkua. Me ihmiset kuitenkin pysymme aina samanlaisina. Kivikauden aikana meillä oli erilaiset työkalut, erilaiset asumukset, erilainen vaatetuskin kuin nyt, mutta muuten olimme samanlaisia kuin nytkin. No. maailmankatsomuksemme on kyllä laajentunut noista ajoista, jolloin heidän maailmansa koostui hyvin paljon pienemmästä piiristä.

    Kuitenkin: Jos on ollut lähes 50-vuotta siteen demarien ehdokkaana, on tietysti edelleen demari. No, en sitä ole kovin vahvasti ollut enää aikoihin, kun on tullut äänestelleeksi muitakin puolueita. En sentään kuitenkaan kepua. Maalaisliittohan taisi tosin olla kyseisen puolueen nimi silloin, kun olin puolueeseen sitoutumattomana kuntavaaliehdokkaansa SDP:n listoilla v. 1972. Sain vaaleissa yli 200 ääntä, mutta eihän se riittänyt läpimenoon täällä Stadissa, toinen mokoma ääniä olisi tarvittu.

    Kyllä tuokin saamani ”äänipotti” minua tyydytti, sitä pidin sitä tunnustuksena siitä, mitä olin ehkä pystynyt tekemään ammattikuntani hyväksi toiminnassani kerhomme puheenjohtajana ja liittomme hallituksessa. Varmasti noista äänistä suurin osa tuli siitä tunnustuksena, laillani puolueeseen sitoutumattomilta silloisilta ammattitovereiltani ja heidän perheitään.

    Nyt ei taatusti tule aihetta tulle tänne ainakaan ennen torstaita, jolloin olen jo kuudennella vuodella yhdeksättä kymmentäni!


   • Ryhdyin hakemaan tarkempia tietoja Juha Mäenpään YK-ajasta. Kunnolla sitä löytyi vain teidän "äänenkannattajastanne" Rauhanturvaaja-lehdestä, jonka vuoden takaisessa numerossa on niin myötäsukainen artikkeli Mäenpäästä, että rauhanturvaajien voisi kuvitella edustavan laajemminkin hänen näkemyksiään.

    http://www.rauhanturvaajalehti.fi/1207-rauhanturvaaja-vallan-portailla/

    Ehkä se oli yksinkertaisesti vain haastattelu, mutta toimittajana olisin jättänyt hänen letkautuksensa "geelipäisistä miehistä älypuhelimineen" pois, kun nuo havaintonsa liittyvät YK-aikojen jälkeisiin vuosiin. Samoin olisin kyseenalaistanut kommenttinsa, että juuri kokemus rauhanturvatehtävistä loi hänen "maahanmuuttokriittiselle ajattelulleen aika kovan pohjan".

    Tuon artikkelin pohjalta en siis antaisi paljoakaan painoa faittereiden testaamiselle, pikemmin päinvastoin. Vaikka teidän asenteenne vieraalla maalla asuviin olisi testattu Niinisalossa kovastikin, siellä tuskin testattiin asennettanne toisin päin eli maahanmuuttoon kyseiseltä alueelta Suomeen. Ei varsinkaan sinun ja aito-arskan aikoihin, mutta ei näemmä edes Juho Mäenpään rauhanturvaaja-aikoina.


   • kapi_ kirjoitti:

    Tässä jo iltapesuilla käytyäni ja pyjamassani vuoteeseen mennessäni vielä avasin palstan viestini mahdollisesti tuottamaa nähdäkseni ja kun näin tuon sen johdosta:

    Ei pidä ottaa huomioon sellaista pikkutekijää kuin ajan kulkua. Me ihmiset kuitenkin pysymme aina samanlaisina. Kivikauden aikana meillä oli erilaiset työkalut, erilaiset asumukset, erilainen vaatetuskin kuin nyt, mutta muuten olimme samanlaisia kuin nytkin. No. maailmankatsomuksemme on kyllä laajentunut noista ajoista, jolloin heidän maailmansa koostui hyvin paljon pienemmästä piiristä.

    Kuitenkin: Jos on ollut lähes 50-vuotta siteen demarien ehdokkaana, on tietysti edelleen demari. No, en sitä ole kovin vahvasti ollut enää aikoihin, kun on tullut äänestelleeksi muitakin puolueita. En sentään kuitenkaan kepua. Maalaisliittohan taisi tosin olla kyseisen puolueen nimi silloin, kun olin puolueeseen sitoutumattomana kuntavaaliehdokkaansa SDP:n listoilla v. 1972. Sain vaaleissa yli 200 ääntä, mutta eihän se riittänyt läpimenoon täällä Stadissa, toinen mokoma ääniä olisi tarvittu.

    Kyllä tuokin saamani ”äänipotti” minua tyydytti, sitä pidin sitä tunnustuksena siitä, mitä olin ehkä pystynyt tekemään ammattikuntani hyväksi toiminnassani kerhomme puheenjohtajana ja liittomme hallituksessa. Varmasti noista äänistä suurin osa tuli siitä tunnustuksena, laillani puolueeseen sitoutumattomilta silloisilta ammattitovereiltani ja heidän perheitään.

    Nyt ei taatusti tule aihetta tulle tänne ainakaan ennen torstaita, jolloin olen jo kuudennella vuodella yhdeksättä kymmentäni!

    Kapi hyvä, kyse on siitä, että SDP:n ohjelmassa 1972 oli kirjoitettuna tavoite keskeisten yhteiskunnan toimintojen, mm. pankkien, sosialisoinnista. Siis puolue halusi meille saman yhteiskuntajärjestelmän, kuin sotilaallisesti katsottuna pahimmalla uhkaajallamme, Neuvostoliitolla.

    Vakituisessa sotilastehtävässä työskentelevällä ollessa vihollisemme tavoitteiden mukainen maailmankatsomus, on asia rinnastettavissa maanpetturuuteen. Siis sinä olit käytännössä maanpetturi kun osallistuit vaaleihin SDP:n listoilla.


   • Pystyyn_kuollut kirjoitti:

    Ryhdyin hakemaan tarkempia tietoja Juha Mäenpään YK-ajasta. Kunnolla sitä löytyi vain teidän "äänenkannattajastanne" Rauhanturvaaja-lehdestä, jonka vuoden takaisessa numerossa on niin myötäsukainen artikkeli Mäenpäästä, että rauhanturvaajien voisi kuvitella edustavan laajemminkin hänen näkemyksiään.

    http://www.rauhanturvaajalehti.fi/1207-rauhanturvaaja-vallan-portailla/

    Ehkä se oli yksinkertaisesti vain haastattelu, mutta toimittajana olisin jättänyt hänen letkautuksensa "geelipäisistä miehistä älypuhelimineen" pois, kun nuo havaintonsa liittyvät YK-aikojen jälkeisiin vuosiin. Samoin olisin kyseenalaistanut kommenttinsa, että juuri kokemus rauhanturvatehtävistä loi hänen "maahanmuuttokriittiselle ajattelulleen aika kovan pohjan".

    Tuon artikkelin pohjalta en siis antaisi paljoakaan painoa faittereiden testaamiselle, pikemmin päinvastoin. Vaikka teidän asenteenne vieraalla maalla asuviin olisi testattu Niinisalossa kovastikin, siellä tuskin testattiin asennettanne toisin päin eli maahanmuuttoon kyseiseltä alueelta Suomeen. Ei varsinkaan sinun ja aito-arskan aikoihin, mutta ei näemmä edes Juho Mäenpään rauhanturvaaja-aikoina.

    Päinvastoin, tuo kommentti "geelipäisistä miehistä älypuhelimineen" konkretisoi hyvin sen, mikä maahanmuutossa mättää.

    Hädässä olevat naiset ja lapset jäävät sinne leireille (en nyt tarkoita ISIS naisia) ja pakolaisiksi lähtevätkin nuoret terveet miehet vain helppoa elämää etsimään hyvinvointivaltiostamme. Tätä faktaa eivät vihervasemmistolaiset halua millään tunnustaa, ja siksi keskustelu on aina samaa persujen syyllistämistä rasismista.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Päinvastoin, tuo kommentti "geelipäisistä miehistä älypuhelimineen" konkretisoi hyvin sen, mikä maahanmuutossa mättää.

    Hädässä olevat naiset ja lapset jäävät sinne leireille (en nyt tarkoita ISIS naisia) ja pakolaisiksi lähtevätkin nuoret terveet miehet vain helppoa elämää etsimään hyvinvointivaltiostamme. Tätä faktaa eivät vihervasemmistolaiset halua millään tunnustaa, ja siksi keskustelu on aina samaa persujen syyllistämistä rasismista.

    Eiköhän niillä miehillä ollut geelit ja älypuhelimensa jo siellä rauhanturvattavalla alueellakin.


   • Pystyyn_kuollut kirjoitti:

    Ryhdyin hakemaan tarkempia tietoja Juha Mäenpään YK-ajasta. Kunnolla sitä löytyi vain teidän "äänenkannattajastanne" Rauhanturvaaja-lehdestä, jonka vuoden takaisessa numerossa on niin myötäsukainen artikkeli Mäenpäästä, että rauhanturvaajien voisi kuvitella edustavan laajemminkin hänen näkemyksiään.

    http://www.rauhanturvaajalehti.fi/1207-rauhanturvaaja-vallan-portailla/

    Ehkä se oli yksinkertaisesti vain haastattelu, mutta toimittajana olisin jättänyt hänen letkautuksensa "geelipäisistä miehistä älypuhelimineen" pois, kun nuo havaintonsa liittyvät YK-aikojen jälkeisiin vuosiin. Samoin olisin kyseenalaistanut kommenttinsa, että juuri kokemus rauhanturvatehtävistä loi hänen "maahanmuuttokriittiselle ajattelulleen aika kovan pohjan".

    Tuon artikkelin pohjalta en siis antaisi paljoakaan painoa faittereiden testaamiselle, pikemmin päinvastoin. Vaikka teidän asenteenne vieraalla maalla asuviin olisi testattu Niinisalossa kovastikin, siellä tuskin testattiin asennettanne toisin päin eli maahanmuuttoon kyseiseltä alueelta Suomeen. Ei varsinkaan sinun ja aito-arskan aikoihin, mutta ei näemmä edes Juho Mäenpään rauhanturvaaja-aikoina.

    Joo. olihan tuo juttu Mäenpäästä Rauhanturvaajalehden n:o 6/2019:ssa ei viime vuoden viimeisessä numerossa, muistan sen lukaisseeni, mutta en siihen enempää huomiota kiinnittänyt, eikä se lehti ole minulla enää tallessa. Tänä aamuna tulleessa lehdessä n:o 3/2020 on aukeaman levyinen luettelo seuraavien kahden kuukauden aikana 50, 60, 70. 75, 80, 85 ja 90 vuotta täyttävistä rauhanturvaajaveteraaneista. Meitä 85-vuotta täyttäviä on viisi, 90-vuotta täyttäviä vain yksi, Olavi Valmu Lahdesta.

    Tuossa n. 70 nimeä käsittävässä luettelossa on monta tuttua miestä, muutama jo kanssani samanaikaisesti rauhanturvaajana olleita ja muutama myöhemmin veteraaniriennoissa tuntemakseni tullut. On joukossa neljä naistakin, kaksi jo 60 vuotta täyttäviä, myös kaksi 50 vuotta täyttävää.

    Noista n. 70:stä vain kahdesta nyt on kuvallinen ilmoitus. Minusta sellainen oli viimeksi v. 2005, jolloin täytyn 70 vuotta. Olenhan 1960-1970 lukujen vaihteessa perustetun yhdistyksemme perustajajäsen ja sen ensimmäisen hallituksenkin jäsen. Vielä v. 2005 olin varsin aktiivinen myös veteraaniriennoissa. Lehden silloisen päätoimittajan pyynnöstä V. 2002 lehdessä julkaistiin muistelmieni lähes 60-sivuinen luku ”YK:n rauhanturvatehtävissä”. Kuudessa osassa, siis v. 2002 lehden jokaiseen numeroon jaettuna se julkaistiin, myös päätoimittajan pyynnöstä lehdelle lähettämilläni Kyprokselta, Siinailta ja Golanilta ottamillani kuvilla kuvitettuna. Paljon sain jutusta kiitosta lehden lukijoilta.

    Seuraavalla sivulla tässä uusimmassa lehdessä on juttu Heta Ravolainen-Rinteestä, siis Antti Rinteen vaimosta. Hetahan on ansioitunut rauhanturvaaja, rauhanturvaajien hallituksessakin toiminut res. ylikersantti - vai olisiko jo res. vääpeli. Jutun otsikko on ”Kunnianosoitus sotaveteraaneille”. Jutussa kerrotaan Hetan avaamasta ensimmäisestä taidenäyttelystään, Kustavin edustalla olevan Katanpään linnakesaaren vanhaan ammusvarastoon se on avattu. Varsin erikoisia taideteoksia näyttelyssä on, Kuten kuusi vanhaa armeijan pakkia, joiden päälle on tehty rynnäkkökiväärin hylsyistä sana ”Kiitos”. Hyvännäköisenä Heta seisoo kuvassa sen teoksensa vierellä. On myös rynnäkkökiväärin hylsyistä tehty Suomen vaakunaleijona, todella aidon näköinen.

    Ihan hellyttävästi Heta jutussa muistelee rauhanturvaaja-aikojaan. Tuo Katanpään linnoitus valikoitui näyttelyn paikaksi siksi, kun Heta kertoo miehensä kanssa purjehtineen ja edelleen purjehtivan paljon niillä vesillä, joihin ovat erityisen kiintyneitä.


   • kapi_ kirjoitti:

    Joo. olihan tuo juttu Mäenpäästä Rauhanturvaajalehden n:o 6/2019:ssa ei viime vuoden viimeisessä numerossa, muistan sen lukaisseeni, mutta en siihen enempää huomiota kiinnittänyt, eikä se lehti ole minulla enää tallessa. Tänä aamuna tulleessa lehdessä n:o 3/2020 on aukeaman levyinen luettelo seuraavien kahden kuukauden aikana 50, 60, 70. 75, 80, 85 ja 90 vuotta täyttävistä rauhanturvaajaveteraaneista. Meitä 85-vuotta täyttäviä on viisi, 90-vuotta täyttäviä vain yksi, Olavi Valmu Lahdesta.

    Tuossa n. 70 nimeä käsittävässä luettelossa on monta tuttua miestä, muutama jo kanssani samanaikaisesti rauhanturvaajana olleita ja muutama myöhemmin veteraaniriennoissa tuntemakseni tullut. On joukossa neljä naistakin, kaksi jo 60 vuotta täyttäviä, myös kaksi 50 vuotta täyttävää.

    Noista n. 70:stä vain kahdesta nyt on kuvallinen ilmoitus. Minusta sellainen oli viimeksi v. 2005, jolloin täytyn 70 vuotta. Olenhan 1960-1970 lukujen vaihteessa perustetun yhdistyksemme perustajajäsen ja sen ensimmäisen hallituksenkin jäsen. Vielä v. 2005 olin varsin aktiivinen myös veteraaniriennoissa. Lehden silloisen päätoimittajan pyynnöstä V. 2002 lehdessä julkaistiin muistelmieni lähes 60-sivuinen luku ”YK:n rauhanturvatehtävissä”. Kuudessa osassa, siis v. 2002 lehden jokaiseen numeroon jaettuna se julkaistiin, myös päätoimittajan pyynnöstä lehdelle lähettämilläni Kyprokselta, Siinailta ja Golanilta ottamillani kuvilla kuvitettuna. Paljon sain jutusta kiitosta lehden lukijoilta.

    Seuraavalla sivulla tässä uusimmassa lehdessä on juttu Heta Ravolainen-Rinteestä, siis Antti Rinteen vaimosta. Hetahan on ansioitunut rauhanturvaaja, rauhanturvaajien hallituksessakin toiminut res. ylikersantti - vai olisiko jo res. vääpeli. Jutun otsikko on ”Kunnianosoitus sotaveteraaneille”. Jutussa kerrotaan Hetan avaamasta ensimmäisestä taidenäyttelystään, Kustavin edustalla olevan Katanpään linnakesaaren vanhaan ammusvarastoon se on avattu. Varsin erikoisia taideteoksia näyttelyssä on, Kuten kuusi vanhaa armeijan pakkia, joiden päälle on tehty rynnäkkökiväärin hylsyistä sana ”Kiitos”. Hyvännäköisenä Heta seisoo kuvassa sen teoksensa vierellä. On myös rynnäkkökiväärin hylsyistä tehty Suomen vaakunaleijona, todella aidon näköinen.

    Ihan hellyttävästi Heta jutussa muistelee rauhanturvaaja-aikojaan. Tuo Katanpään linnoitus valikoitui näyttelyn paikaksi siksi, kun Heta kertoo miehensä kanssa purjehtineen ja edelleen purjehtivan paljon niillä vesillä, joihin ovat erityisen kiintyneitä.

    Korjaus: Rauhanturvaajalehden n:o 6/2019:ssa eli viime vuoden viimeisessä numerossa,


   • kapi_ kirjoitti:

    Joo. olihan tuo juttu Mäenpäästä Rauhanturvaajalehden n:o 6/2019:ssa ei viime vuoden viimeisessä numerossa, muistan sen lukaisseeni, mutta en siihen enempää huomiota kiinnittänyt, eikä se lehti ole minulla enää tallessa. Tänä aamuna tulleessa lehdessä n:o 3/2020 on aukeaman levyinen luettelo seuraavien kahden kuukauden aikana 50, 60, 70. 75, 80, 85 ja 90 vuotta täyttävistä rauhanturvaajaveteraaneista. Meitä 85-vuotta täyttäviä on viisi, 90-vuotta täyttäviä vain yksi, Olavi Valmu Lahdesta.

    Tuossa n. 70 nimeä käsittävässä luettelossa on monta tuttua miestä, muutama jo kanssani samanaikaisesti rauhanturvaajana olleita ja muutama myöhemmin veteraaniriennoissa tuntemakseni tullut. On joukossa neljä naistakin, kaksi jo 60 vuotta täyttäviä, myös kaksi 50 vuotta täyttävää.

    Noista n. 70:stä vain kahdesta nyt on kuvallinen ilmoitus. Minusta sellainen oli viimeksi v. 2005, jolloin täytyn 70 vuotta. Olenhan 1960-1970 lukujen vaihteessa perustetun yhdistyksemme perustajajäsen ja sen ensimmäisen hallituksenkin jäsen. Vielä v. 2005 olin varsin aktiivinen myös veteraaniriennoissa. Lehden silloisen päätoimittajan pyynnöstä V. 2002 lehdessä julkaistiin muistelmieni lähes 60-sivuinen luku ”YK:n rauhanturvatehtävissä”. Kuudessa osassa, siis v. 2002 lehden jokaiseen numeroon jaettuna se julkaistiin, myös päätoimittajan pyynnöstä lehdelle lähettämilläni Kyprokselta, Siinailta ja Golanilta ottamillani kuvilla kuvitettuna. Paljon sain jutusta kiitosta lehden lukijoilta.

    Seuraavalla sivulla tässä uusimmassa lehdessä on juttu Heta Ravolainen-Rinteestä, siis Antti Rinteen vaimosta. Hetahan on ansioitunut rauhanturvaaja, rauhanturvaajien hallituksessakin toiminut res. ylikersantti - vai olisiko jo res. vääpeli. Jutun otsikko on ”Kunnianosoitus sotaveteraaneille”. Jutussa kerrotaan Hetan avaamasta ensimmäisestä taidenäyttelystään, Kustavin edustalla olevan Katanpään linnakesaaren vanhaan ammusvarastoon se on avattu. Varsin erikoisia taideteoksia näyttelyssä on, Kuten kuusi vanhaa armeijan pakkia, joiden päälle on tehty rynnäkkökiväärin hylsyistä sana ”Kiitos”. Hyvännäköisenä Heta seisoo kuvassa sen teoksensa vierellä. On myös rynnäkkökiväärin hylsyistä tehty Suomen vaakunaleijona, todella aidon näköinen.

    Ihan hellyttävästi Heta jutussa muistelee rauhanturvaaja-aikojaan. Tuo Katanpään linnoitus valikoitui näyttelyn paikaksi siksi, kun Heta kertoo miehensä kanssa purjehtineen ja edelleen purjehtivan paljon niillä vesillä, joihin ovat erityisen kiintyneitä.

    Vai että faitteri taas! HO HOO, HO HOO!

    Oikea faitteri


   • kapi_ kirjoitti:

    Joo. olihan tuo juttu Mäenpäästä Rauhanturvaajalehden n:o 6/2019:ssa ei viime vuoden viimeisessä numerossa, muistan sen lukaisseeni, mutta en siihen enempää huomiota kiinnittänyt, eikä se lehti ole minulla enää tallessa. Tänä aamuna tulleessa lehdessä n:o 3/2020 on aukeaman levyinen luettelo seuraavien kahden kuukauden aikana 50, 60, 70. 75, 80, 85 ja 90 vuotta täyttävistä rauhanturvaajaveteraaneista. Meitä 85-vuotta täyttäviä on viisi, 90-vuotta täyttäviä vain yksi, Olavi Valmu Lahdesta.

    Tuossa n. 70 nimeä käsittävässä luettelossa on monta tuttua miestä, muutama jo kanssani samanaikaisesti rauhanturvaajana olleita ja muutama myöhemmin veteraaniriennoissa tuntemakseni tullut. On joukossa neljä naistakin, kaksi jo 60 vuotta täyttäviä, myös kaksi 50 vuotta täyttävää.

    Noista n. 70:stä vain kahdesta nyt on kuvallinen ilmoitus. Minusta sellainen oli viimeksi v. 2005, jolloin täytyn 70 vuotta. Olenhan 1960-1970 lukujen vaihteessa perustetun yhdistyksemme perustajajäsen ja sen ensimmäisen hallituksenkin jäsen. Vielä v. 2005 olin varsin aktiivinen myös veteraaniriennoissa. Lehden silloisen päätoimittajan pyynnöstä V. 2002 lehdessä julkaistiin muistelmieni lähes 60-sivuinen luku ”YK:n rauhanturvatehtävissä”. Kuudessa osassa, siis v. 2002 lehden jokaiseen numeroon jaettuna se julkaistiin, myös päätoimittajan pyynnöstä lehdelle lähettämilläni Kyprokselta, Siinailta ja Golanilta ottamillani kuvilla kuvitettuna. Paljon sain jutusta kiitosta lehden lukijoilta.

    Seuraavalla sivulla tässä uusimmassa lehdessä on juttu Heta Ravolainen-Rinteestä, siis Antti Rinteen vaimosta. Hetahan on ansioitunut rauhanturvaaja, rauhanturvaajien hallituksessakin toiminut res. ylikersantti - vai olisiko jo res. vääpeli. Jutun otsikko on ”Kunnianosoitus sotaveteraaneille”. Jutussa kerrotaan Hetan avaamasta ensimmäisestä taidenäyttelystään, Kustavin edustalla olevan Katanpään linnakesaaren vanhaan ammusvarastoon se on avattu. Varsin erikoisia taideteoksia näyttelyssä on, Kuten kuusi vanhaa armeijan pakkia, joiden päälle on tehty rynnäkkökiväärin hylsyistä sana ”Kiitos”. Hyvännäköisenä Heta seisoo kuvassa sen teoksensa vierellä. On myös rynnäkkökiväärin hylsyistä tehty Suomen vaakunaleijona, todella aidon näköinen.

    Ihan hellyttävästi Heta jutussa muistelee rauhanturvaaja-aikojaan. Tuo Katanpään linnoitus valikoitui näyttelyn paikaksi siksi, kun Heta kertoo miehensä kanssa purjehtineen ja edelleen purjehtivan paljon niillä vesillä, joihin ovat erityisen kiintyneitä.

    Onko Heta mielestäsi hyvän näköinen? Ei enää ihan tyttönen ole

    https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000006148187.html


  • Me ollaan sosialisti tovereita monet täällä, mm Arska, Kapi, Mielipidepankki, jne.
   Mitä sitä kieltäminen, jo nyt jokainen näkee aatesuuntamme. Jokainen ihannoimme mm Leniniä, Stalinia, Tarja Halosta, jne joka meidän suuntaamme.

   • Parasta mitä tiedetään on Kim Jong-un ja kuten Trump ja Putin. Suomessa ehkä lähinnä tuohon porukkaan Sipilä. Suomesta ei tuohon porukkaan edes mielikuvituksella Sipilän lisäksi saa muita.


   • Kovastipa Kollimaattorilla meni pankkolängvitsin puolelle.


  • Muistakaa tulkinta Mäenpään puheesta. Jos olisi menty oikeuteen niin tulkinta epäselvissä tapauksissa on tehtävä syytetyn eduksi.
   Eli Mäenpää tarkoitti sanomallaan rahoitusta eri käyttötarkoituksiin.
   Mitään rikettä ei siis koskaan tapahtunut.

  • Mitä kaikkea tähän Mäenpään asian käsittelyyn liittyvän älämölö-savuverhon taakse kätkeytyykään. Onhan sekin huomattu, että jokin asia "nostetaan tapetille" ja siitä pidetään hirveää meteliä ettei huomattaisi vilkuilla niin tarkkana sivuille.... Ehkä pitäisi zoomata vihreiden suuntaan... haluavat kuitenkin pilliä soittaa, kun tietävät, että kyllä kansa tanssii (no ainakin jotkut).

  • Ihmisissä on vieraslajikkeita ja ne ei sopeudu
   kansaamme ,koska eivät ota kulttuuriamme
   omakseen, vaan alkavat rakentaa päänkatkaisu struktuuria.

   • He ovatkin persuja. Persut eivät ole sopeutuneet isänmaahamme, vaan havittelevat 30- ja 40-luvun Saksan mallia myös meille.


   • Anonyymi kirjoitti:

    He ovatkin persuja. Persut eivät ole sopeutuneet isänmaahamme, vaan havittelevat 30- ja 40-luvun Saksan mallia myös meille.

    Perus-suomalainen on isänmaallinen
    hyvään ja arvokkaaseen tulevaisuuteen
    suuntaava ihminen.Homo profetia ja muu
    sellainen pervoilu ei pysty edes haukkumalla
    murtamaan perus muuria ps.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Perus-suomalainen on isänmaallinen
    hyvään ja arvokkaaseen tulevaisuuteen
    suuntaava ihminen.Homo profetia ja muu
    sellainen pervoilu ei pysty edes haukkumalla
    murtamaan perus muuria ps.

    Sebastian Tynkkynen ja Hankamäki ovatkin persujen johtavia ajattelijoita.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Sebastian Tynkkynen ja Hankamäki ovatkin persujen johtavia ajattelijoita.

    Päivi kyllä paheksuu johtavien persujen elämäntapoja.


   • Ennen vanhaan sanottiin ettei sellaiset olleet koulukypsiä ja passitettiin kotia kasvamaan. Nykyään niitä sanotaan persuiksi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ennen vanhaan sanottiin ettei sellaiset olleet koulukypsiä ja passitettiin kotia kasvamaan. Nykyään niitä sanotaan persuiksi.

    Korkein oikeus tuomitsi v. 2012 Halla-ahon sakkoihin uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Lisäksi jussi määrättiin poistamaan blogistaan loukkaavaksi katsotut kohdat.
    Ja mitä tekikään jussi? Hän ryhtyi halventamaan Korkeinta oikeutta väittämällä, että tuomio on väärä ja epäoikeudenmukainen ja vain muutaman ihmisen henkilökohtainen tulkinta.
    Nythän ei jussille kelvannut eduskunnan äänestyksessä edes 121 kansanedustajan tulkinta, vaan jussille riitti 54:n vähemmmistö.
    Vuonna 2012 kaikki puolueet onneksi painostivat jussin pihalle eduskunnan hallintovaliokunnan tehtävästä.
    Jussi pantiin sittemmin pihalle persujen sisäisen rähinän seurauksena koko ryhmästä. Silloin puheenjohtaja Timo Soinille oli liikaa pupujussin julkinen kannanotto, jossa jussi väläytti sotilasjuntan tarvetta Kreikan lakkoilijoiden kuriin pistämiseksi. Siitä voi toki jokainen tehdä johtopäätöksen, mitä mieltä meidän jussi on lakko-oikeudesta. Uskomaton mielipide sinänsä sivari Halla-aholta. Minä sotilasjunttalaisen maamme onkaan menettänyt?
    Soini ja Pirkko Ruohonen-Lerner olivat alinomaa helisemässä näitten "kynttilöittensä" kanssa muutenkin. James Hirvisaari pantiin ryhmästä pihalle viideksi kuukaudeksi, koska oli kieltäytynyt erottamasta avustajaansa, joka oli esittänyt käsivarsinauhoja maahanmuuttajille.
    Teuvo Hakkaraista huomautettiin kaksi kertaa sopimattomista puheista ja sittenhän persut joutuivat pistämään koko ukon hoitoon dokaamisen takia.
    Kuka tämmöisiä on äänestänyt ja kannattaa??


   • Anonyymi kirjoitti:

    He ovatkin persuja. Persut eivät ole sopeutuneet isänmaahamme, vaan havittelevat 30- ja 40-luvun Saksan mallia myös meille.

    Se on reppanapoikien voimafantasia :)


  • Oli se hyvä ettei syytesuojaa poistettu. Monen maalaisliittolaisen ihailema Elias Simojoki uhkasi lähettää aikoinaan Sasu Punasen Eeron kanssa linnunpaskaa lapioimaan Petsamon keskitysleirille Sinimustien tahdikkaissa askelissa, koska Sasu oli kysynyt syytesuojan avulla isäntien pakkotyölaitosten oloista.

  • Persujen Pekingistä on tulossa uusi pandemia, siat levittävät.

  • Mäenpään kommenttia voisi katsoa vaikkapa Ruotsin tilanteen perusteella.

   Ruotsihan on tyystin poikkeava koronan suhteen kuin muut Pohjoismaat. Siinä missä muut availee rajoja ja toimintoja lähes taudista vapaana, Ruotsi sinnittelee yhä pahenevan pandemian kourissa. Ne jotka Ruotsissa sairastuvat, näyttävät olevan maahan muualta tulleita.

   https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006557355.html

   Ruotsissa on hallituksella sellainen ongelma, ettei se voi tunnustaa ongelmaa. Koskapa Ruotsidemokraatit saisivat liian hyvän argumentin käyttöönsä. Siis annetaan taudin levitä ja ollaan hiljaa, eihän se koske niinkään tavallista svenssonia, Ruotsissa on ollut sama suhtautuminen maahanmuuttokeskusteluun kuin meillä, kriittisiä kantoja ei saa esittää. Jos esittää, on valtakunnansyyttäjä (tai vastaava taho) tutkimassa samantein.

   Ruotsin vaivalla koottu hallitus nitisee pahasti liitoksistaan, kun pääministeri Löfven on tuomassa käsittelyyn esitystä maahanmuuton edellytysten tiukentamisesta. Demarit siellä ovat jo saaneet tarpeekseen (jo riittää), mutta vihreät uhkaa lähteä hallituksesta jos heille pyhään asiaan kajotaan. Vierasperäiset sairastakoon, silti heitä lisää.

  • Kärnäkin äänesti sikailun puolesta. Tietenkin.

  • Entä jos Mäenpään syytesuoja olisi eduskunnassa kumottu, minkä jälkeen hän olisi saanut oikeudessa vapauttavan päätöksen? Olisiko se johtanut siihen, että kansanedustajat alkaisivat käyttää eduskunnassa vieläkin vastenmielisempää kieltä? Eduskunnan ja sen puhemiehistön linja alkaisi löystyä?

   Lopputuloksen kannalta ehkä parempi niin kuin kävi.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sanna Marinin hallituksen hanke tyrmistyttää:

   1680 euron kuukausituloilla pitää maksaa 25000 euron remontti? https://www.kauppalehti.fi/uutiset/sanna-marinin-hallituksen-hanke-tyrmistyttaa-1680-eu
   Maailman menoa
   268
   4097
  2. Sohvi takaisin Eirassa

   Riita tullut,yöllä lähti koiran kanssa,aamupäivitys eirasta,lakanoista tunnistin,samat mitkä vaihtoi silloin toukokuussa😅
   158
   2573
  3. Sofia muuttaa?!

   Instan mukaan Sofia Berlöff muuttaa taas. Mutta minne tällä kertaa?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   105
   2551
  4. Sofia nuolee shampanjapulloa instassaan

   Laittoi storyyn, on Stefun ja kavereidensa ja Stefun siskon kanssa bilettämässä Hangossa. Nuolee kallista shampanjapulloa... iljettävä video.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   78
   1305
  5. Stefun sisko Charlotta laittoi Sofiasta sydänvideota omaan instaansa

   Stefun suku on ottanut avosylin Sofian sukuunsa. Chaali joka ei ikinä laittanut mitään Martinasta, laittoi julkisena videopätkää omaan instaansa, joss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   57
   1267