Miten löytää yhteys puolisoon?

Anonyymi

Olemme puolisoni kanssa olleet parisuhteessa nyt n. 2 v, josta vuoden verran asuneet saman katon alla. Olemme molemmat 30-v ja meille on loppuvuodesta syntymässä ensimmäinen lapsi.

Elämä on tasaisen turvallista, mutta intohimotonta ja välillämme tuntuu olevan etäisyyttä. En oikein tiedä miten pääsisimme tästä lukko tilanteesta yli ja löytäisimme taas toisemme. Puolisoni jakaa kanssani kotityöt, on kiltti ja luotettava, mutta tuntuu, että hän viihtyy omissa oloissaan enemmän kuin kanssani. Eli viettää vapaa-aikansa pitkälti tietokoneella pelaillen, tekee ruokaa aina vain itselleen eikä halua ikinä lähteä minun kanssani samaan aikaan ulkoilemaan. Vapaapäivinä voi mennä pitkälle iltapäivään ennen kuin hän sanoo mitään emmekä oikeastaan keskustele mistään. Tai emme voi, kun hän ei seuraa uutisia tai ole kiinnostunut oikein muista kuin omista harrastuksistaan; niistäkään hän ei minulle puhu.

Fyysinen läheisyys on arjessa olematonta eikä hän oma-aloitteisesti kosketa minua, seksiin saattaa kerran kuukaudessa tehdä aloitteen. Sekin on lähinnä hieman rintojen kourimista ja liukkaripurkin avaaminen, kummoisempaa esileikkiä ei ole. Olen alkanut inhota liukkaripurkin avaamisen ääntä, se alkaa ahdistaa ja luo epätoivoisen/turhautuneen olon. Yritän innostua, mutta nykyisin seksi lähinnä ahdistaa ja haluan sen vain olevan ohi nopeasti.

Meillä oli viime syksynä ja talvena isompi kriisi, kun hän selkeästi kipuili yhteenmuuttoa. Sopeutuu huonosti muutoksiin ja tämä sitten aiheutti kiukuttelua, suuttumista aivan pienistä asioista ja erolla uhkailua, jonka seurauksena itkin ja anelin häntä jäämään moneen kertaan. Yritin puhua hänen kanssaan asioista rauhallisesti, kysellä tunteista ja sanoittaa omia tuntemuksia häntä syyllistämättä. Yritin ylläpitää läheisyyttä päivittäin ja tehdä aloitteita seksiin, kohtalaisen hyvin tuloksin. Nämä eivät kuitenkaan vaikuttaneet hänen käytökseensä.

Lopulta aloin voida pahoin ja kerroin olevani väsynyt jatkuvaan riitelyyn, että harkitsen eroa. Se herätti hänet vihdoin ja hän alkoi panostaa suhteeseen. Oli läheisyyttä, hän seurasi uutisia ja teki aloitteita keskusteluun, jotka jäivät sisällöltään hieman pinnallisiksi, mutta hän kuitenkin teki parhaansa ja yritti. Seksiinkin hän panosti aivan eri tavoin kuin ennen ja aloin taas luottaa suhteeseen.

Kun positiivista muutosta oli jatkunut 2-3 kk, tuli puheeksi perheenlisäys. Emme ole enää ihan nuoria ja muutamaa vuotta aiemmin olin edellisessä suhteessa kärsinyt lapsettomuudesta, joka päätti sen suhteen. Tiesin, että nykyinen puolisoni haluaisi ehdottomasti joku päivä lapsia, kuten itsekin, mutten ollut varma voisinko jälkikasvua hänelle tarjota. Päätimme siis yrittää ja toisesta kierrosta meillä tärppäsikin.

Melkein heti positiivisen raskaustestin jälkeen arki alkoi palata sinne lamaannuttavaan etäisyyteen ja intohimottomuuteen. Emme sentään riitele samoin kuin viime syksynä, joten sekin on kai edistystä. Mutta keskustelu ja kaikki kiinnostus on taas kadonnut. Ei henkistä tai fyysistä läheisyyttä. Olo on aika epätoivoinen ja uupunut, varmasti osin myös tämän raskauden aiheuttaman hormonimyrskyn vuoksi, mutta myös parisuhteen tilanteesta johtuen. Yksi iso asia, joka ahdistaa ja saa pohtimaan suhteen jatkoa, on fakta, että pystyn puhumaan muutaman miespuolisen (ei ihastumisia/pettämisiä) kaverini kanssa paljon enemmän ja laajemmista aiheista kuin kumppanini kanssa. Eli näen ja tiedän, että älyllisesti tyydyttävän yhteyden saavuttaminen on mahdollista, muttei jostain syystä puolisoni kanssa...

Mistä löytäisin voimaa panostaa suhteeseen ja yrittää? Miten tätä asiaa kannattaisi lähteä purkamaan (kuinka avata keskustelu/"nostaa kissa pöydälle")? Olemmeko vain lopulta liian erilaisia? Ja pystyykö yhteyttä rakentamaan vai tyydynkö tähän kämppis-suhteeseen?

12

112

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Miehes on nii kakara joka pelaa koneella koko ajan. Heitä se kone kaatiksella. Kerro sille että parisuhteessa tehdään yhdessä asioita, puhutaan harrastetaan yhdessä, halataan pussataan naidaan , jos se ei sitä tajua niin ota ero välittömästi. Tunteeton kumppani on öllöttävä jos se ei ota parisuhdetta tosissaan. Mikään pelaaminen ei voi olla tärkeää. Sulaketaulusta sulake pois ettei voi avata konetta. Sen pitää tajuta että parisuhde loppuu jos ei kiinnosta tehdä juttuja yhdessä.

    • Anonyymi

      Enkä ymmärrä miten voi olla aikaa olla koneella jos lapsi on talossa . Kotityöt vie aikaa, kaupassa käynti , lapsen hoitaminen, ulkoilu, vaipan vaihto, ruuan tekeminen monesti päivässä, pyykin pesu, imurointi, kysy siltä olettaako että sinä teet kaikki ne työt?

      • Anonyymi

        Ja mihin 30-kymmpiset tarviitte liukkaria?Ite oon jo 54,enkä tarvi vieläkään,kun kumppanini saa minut kostumaan!Kuulostaa kovin vaisulta elämänne,kuvitteleppa minkälaista se on kunhan lapsi sitten syntyy,ja minkä mallin hän saa kotielämästänne?Sinäkin voit kosketella miestäsi,etkä vain odotella koska se tapahtuu..Syökää yhdessa edes,ja keksikää muitakin juttuja joita voitte tehdä yhdessä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja mihin 30-kymmpiset tarviitte liukkaria?Ite oon jo 54,enkä tarvi vieläkään,kun kumppanini saa minut kostumaan!Kuulostaa kovin vaisulta elämänne,kuvitteleppa minkälaista se on kunhan lapsi sitten syntyy,ja minkä mallin hän saa kotielämästänne?Sinäkin voit kosketella miestäsi,etkä vain odotella koska se tapahtuu..Syökää yhdessa edes,ja keksikää muitakin juttuja joita voitte tehdä yhdessä.

        ???


    • Anonyymi

      Yhteyttä pystyy kyllä rakentamaan... muttei yksin. Mies olisi saatava mukaan. Hän näyttää tykkäävän pelata... Mitä jos ehdottaisit parisuhdepeliä :). Niitä on erilaisia. Samalla voisitte rauhallisesti keskustella siitä miltä kummastakin tuntuu. Miten elämä sujuu omasta mielestä. Mitä kumpainenkin toivoo parisuhteelta. Lapsen syntyessä ei ole ihan yhdentekevää millainen on vanhempien yhteispeli.

      Jos mies pelaa erittäin paljon, tunteja päivässä, kaiken vapaa-aikansa, niin hänet pitäisi saada tekemään jotain muuta. Tai ainakin laittamaan rajoja pelaamiselle. Ja kännykän nypräämiselle. Se on parasta mitä voi parisuhteen hyväksi tehdä.

      • Anonyymi

        Onneksi olkoon!!! saat kohta Pikku veikan!!!!!


    • Välillänne ei taida olla kipinää, siitä etäisyys. Jos sen kanssa voi elää, niinkuin yllättävän moni voikin, niin ei ole mitään hätää.

      • Meilläkin on tulppa tehnyt piikin ja kipinä hukassa. Koitetaan jaksaa, jos se vielä joku päivä löytys se kipinä.

        Oikeesti olen katsellut asuntoja, mutta elättelen vielä toivoa lasten takia.


    • Anonyymi

      Olisi hyvä miettiä mitä te teitte sen ensimmäisen vuoden aikana ja katsoa onko sen ajan rutiineihin mahdollista palata, vai oliko silloinkaan mitään yhteistä?

      Missä vaiheessa muutos tapahtui?

      Mitä oli se kipuilu? Erimielisyyttä kotitöistä, rahankäytöstä, vapaa-ajan vietosta? Jäikö siitä jotakin selvittämättä?

      Kavereiden kanssa on helpompi puhua koska siinä kuunnellaan neutraalisti yhden osapuolen näkemyksiä toisten ihmisten tarinasta, eikä silloin olla puolustamassa omia näkemyksiään.

    • Anonyymi

      Yhteys, tulee mieleen lähinnä netti.

    • Anonyymi

      Ei tule kauan kestämään teidän yhteiselo. Toinen muuttaa pleikkarin kanssa vuokralle ja toinen vastasyntyneen kanssa, tuttipullo toisessa kädessä.
      Onneksi olet oikeutettu elatusmaksuihin, jos tuo pleikkaripoika vain isyyden tunnustaa...

      • Anonyymi

        Toisin sanoen olet raskaana!no onneksi olkoon teille!!!!!vuettäkää onnellinen elämä! äläkä minua kaipaile!!ole nyt uskollinen miehellesi ja samalla myös Tinder huorana muille!!! minun kanssani leikkiminen on loppu nyt!


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      1992
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1526
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1438
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1395
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1367
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1300
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe