Yksinäinen suhteessa

Anonyymi

Moi. Olen 34 vuoria mies. Olen ollut parisuhteessa kohta 12 vuotta josta avioliitossa 8. Saatiin lapsi joulukuussa 2019. Lapsi syntyi keskosena viikoilla 30 joka toi omat haasteensa tähän mutta nyt ollaan ihan normaali arjessa... Koko raskaus ajan ja lapsen syntymän jälkeen olen jäänyt niin sanotusti yksin. Meillä ei ole ollut mitään kontaktia/läheisyyttä sen jälkeen. Töiden jälkeen hoidan lapsen vapaa aikana. Nukumme eri huoneissa emmekä juuri ole toistemme lähellä. Vaimo torjuu juuri kaiken läheisyyden . Esittää kyllä kaikille läheisilleen ja kavereilleen että kaikki asiasta ovat kunnossa ja meillä menee hyvin mutta se on hänen näkemyksensä. Lapsi on minulle kaikki kaikessa mutta yksin tämä kaikki on jotenkin todella raskasta. Tuntuu että tämä on tuhoon tuomittu loppuelämä. Kavereita ei juurikaan ole koska kaikki katosivat lapsen synnyttyä. Sattuuko löytymään kohtalotovereita?

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Elämä on valintoja. Oma on ongelmasi 😅, olisi kannattanut miettiä mihin ryhtyy ennen kuin on myöhäistä 😏.

      • Anonyymi

        Mun pointti on se että sulla oli 11v aikaa miettiä mihin tuot lapsen.huonosti arvioitu tilanteeksi. Vahinkoja sattuu, eroa. Aloita elämä alusta.


    • Anonyymi

      Vaikea tilanne. Keskosen tai sairaan lapsen kanssa suhde joutuu aina poikkeuksellisen koville. Pelko, huoli, stressi, unettomuus tuttuja juttuja. Se mikä itseäni teidän tilanteessa huolettaa on erillään nukkuminen. Huonoina aikoina (20 v ) takana se on välillä ollut ainoa läheisyyden muoto. Siitäkin, toisen ihmisen vierestä, on ollut vaikea päästä fyysiseen kontaktiin (vaan viereen tai seksiin). Kyllä se sitten on onnistunutkin meillä kun elämä ( unettomuus, huolet) on voittanut. Onko vaimosi saman ikäinen vai nuorempi? Kieltäytyykö hän keskustelemasta aiheesta?

      • Anonyymi

        Ei kieltäydy puhumasta mutta se ei juuri johda mihinkään. Tilanne jatkuu samana vaikka kuinka puhuu. Koko ajan rakastan rakastan mutta silti kaikki on väärin mitä teen lapsen kanssa tai ylipäätään yhtään mitään


    • Anonyymi

      Olette kuitenkin olleet yhdessä jo noin pitkään. Jos teidän keskusteluyhteytenne on noin poikki, ettet uskalla vaimosi kanssa istua alas ja jutella suoraan asioista, suosittelen miettimään mistä tämä ongelma oikeasti johtuu.
      Vastaus puhumattomuuteen ja läheisyyden puutteeseen ei suinkaan ole vauva.

      Sanot jääneesi koko raskausajan siitä ulkopuoliseksi, yksin. Mikä siihen oli syynä?
      Ettekö nukkuneet esim. vierekkäin, suudelleet, pitäneet toisianne hyvänä?
      Ettekö käyneet neuvolakäynneillä, ultrassa jne yhdessä?
      Ettekö jutelleet lapsen saamisesta, raskauteen liittyvistä mahdollisista ongelmista sun muusta keskenänne?
      Oliko vaimollasi paljon ongelmia, oliko hän sairaalassa pitkään hoidettavana ennen vauvan syntymää? Jos oli, vietikö siellä kuinka paljon aikaa?
      Juttelitteko tilanteesta, kerroitteko toisillenne peloistanne, siitä miten paljon rakastette toisianne ja vauvaa, miten synnytys meni jne jne?

      Kun lapsenne syntyi keskosena, hoiditteko häntä yhdessä sairaalassa?


      Lapsenne on nyt vasta n. 7 kk vanha. Keskosvauvan kanssa on hirveä huoli ja pelko pitkään mukana ja se on täysin ymmärrettävää. Ehkä vaimosi pelkää esim. kätkytkuolemaa, keskosvauvan kehitysongelmia sun muuta ja on sen takia kykenemätön huomioimaan sinua, mutta pikkuhiljaa vaimosi pitää koettaa päästää pelostaan irti ja palata normaaliin käytökseen.

      Hoidatteko vauvaa aina erillänne?
      Jos ette sylittele pikkuista yhdessä, käy ulkona kävelyllä yhdessä, niin aloitat yhdessäolon. Ei muuta kuin vaimo toiseen kainaloon ja vauva toiseen ja köllöttelemään vaikka sängyllenne. Ehkä vaimosi estelee alussa, mutta houkuttelet hänet viereen ja teet sitä joka ikinen päivä monta kertaa eri tavoin.

      Miksi ihmeessä nukutte eri huoneissa? Kuorsaatko vai mikä on siihen syynä?
      Jos kuorsaat, hommaa CPAP-laite. Ongelma on pois.
      Jos makuuhuoneeseenne ei mahdu vauvan sänky, tehkää vaikka kotinne suurimmasta huoneesta makuuhuone ja nukkukaa kaikki kolme siellä. Vauva omassa sängyssään, sinä ja vaimosi yhdessä. Joten ei muuta kuin tuo läheisyyden lisääminen ja nukkumismuutos nyt ensi tilassa kotona.

      Jos vaimosi ei halua puhua eikä suostu muutoksiin, niin se ei ole oikea vastaus. Sanot suoraan, että lapsi kärsii tällaisesta perhe-elämästä. Teidän pitää olla vanhempia yhdessä, se on lapsen etu, ei erikseen.

      Seksi sun muu tulee vasta sitten kuvioihin kun tämä ongelma on hoidettu pois päiväjärjestyksestä. Joten älä edes ehdottele tässä vaiheessa panemista.

    • Anonyymi

      Jotkut se lapsi erottaa jotkut se lähentää. Sulle käynyt eka nakki. Kaikesta pääsee irti jos haluaa. Kaiken voi myös korjata jos haluaa, kumman valitset. Jos vaimosi on masentunut hän tarvitsee tukea, se kestää, mutta jos hän on lakannut rakastamasta sinua, ei ole muuta vaihtoehtoa kuin että tienne eroaa, silloin voi syntyä sinulle ja lapselle aivan erityinen suhde.

    • Anonyymi

      Sama tilanne! Jos oot pk-seudulta, niin lähetäänkö tuopille? Mulla kesällä 2019 syntynyt ihana tyttö.

      • Anonyymi

        En asu mutta tässä huollolla ollaan. Hvkää


    • Anonyymi

      Mennään oluelle ja tullaan kännissä kotiin, just joo.
      Juominen ja asioiden puiminen kapakassahan se korjaa kaikki parisuhdeongelmat. Ja etenkin silloin kun ensimmäinen lapsi on vasta alle vuoden ikäinen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      105
      1706
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      80
      1325
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1220
    4. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      3
      1216
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      143
      1193
    6. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      22
      1086
    7. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1075
    8. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      1035
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      6
      986
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      884
    Aihe