Tuoreimpien tutkimusten mukaan optimaalisin hiilihydraattien määrä olisi noin viisikymmentäviisi prosenttia energiansaannista. Lähde Terveyskirjasto, ravitsemusterapian professori, laillistettu ravitsemusterapeutti Ursula Schwab vähähiilihydraattinen ruokavalio (”karppaus”)
Optimaalinen määrä hiilihydraatteja
18
56
Vastaukset
- Anonyymi
Ei kaikille ole. En ymmärrä tota kummaa käsitystä että kaikille sopii samanlainen ruokavalio. Shcwab vai mikä lienee on näköjään muuttanut sitten täysin mielipiteensä ja kääntänyt kelkkansa kaikessa. Niin se vaan muuttuu tiede. En arvosta, valitan. Samalla tyrkyttää kaikkea leipää ja muuta joka sairastuttaa ihmiset.
- Anonyymi
"Samalla tyrkyttää kaikkea leipää ja muuta joka sairastuttaa ihmiset."
Haluatko kertoa lisää tuosta eli mikä sairastuttaa ihmiset? Leipäkö ja mikä leipä spesifisti? - Anonyymi
Tutkimusten mukaan on. Siis yleisesti ottaen. Poikkeuksiakin tietysti on, allergioita ja muita yliherkkyyksiä. Ei ketokarppauskaan sovi kaikille.
Anonyymi kirjoitti:
Tutkimusten mukaan on. Siis yleisesti ottaen. Poikkeuksiakin tietysti on, allergioita ja muita yliherkkyyksiä. Ei ketokarppauskaan sovi kaikille.
No monella, joilla on IBS (noin 10% väestöstä) ei ole mahdollisuutta syödä runsaasti kuitua. Minulla onneksi ei ole noin.
- Anonyymi
Suututtaa kun koulujen ja yliopistojen ruokalat pakotetaan noudattamaan virallisia ravintosuosituksia, jossa on aivan liikaa hiilihydraatteja ja liian vähän rasvaa. Valtaosa ihmistä lihoo noilla suosituksilla. Aina pitäisi olla ainakin yksi ketoateria tarjolla.
Anonyymi kirjoitti:
Suututtaa kun koulujen ja yliopistojen ruokalat pakotetaan noudattamaan virallisia ravintosuosituksia, jossa on aivan liikaa hiilihydraatteja ja liian vähän rasvaa. Valtaosa ihmistä lihoo noilla suosituksilla. Aina pitäisi olla ainakin yksi ketoateria tarjolla.
Ei siellä ole pakko syödä. Ketoilijoita on vähän ja ketoruoka kallista tehdä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Suututtaa kun koulujen ja yliopistojen ruokalat pakotetaan noudattamaan virallisia ravintosuosituksia, jossa on aivan liikaa hiilihydraatteja ja liian vähän rasvaa. Valtaosa ihmistä lihoo noilla suosituksilla. Aina pitäisi olla ainakin yksi ketoateria tarjolla.
Nyt muuten jotkut ravintolat tarjoaa jo ketoanmoksia, ja jotkut leipomot ketoleivoksia. Eli mantelijauhoa, kookosjauhoa jne. Jauhoja on jo hyvin saatavissa. Luin Faceryhmissä joissa levitetään tietoa keto tuotteiden saatavuudesta eri paikkakunnilla. Fanamammas toimittaa ketosämpylöitä kauppoihin ainakin Varsinais-Suomessa.
Monet lounasruokalat tarjoaa jo siemennäkkäriä.
Buffetissa voi valikoida onneksi mitä haluaa, ilman tärkkelystä. Eiköhän se saatavuus tästä parane kun ketoilun suosio kasvaa ja ihmiset alkaa vaatia tuotteita niin valmistat ja ravintolat reagoi. Pitäisi saada vedota hiilariallergiaan samoin kuten keliaakikot ja laktoosiallergiset. Siinä olis hyvä liikeidea perustaa ketoravontola! Ranskassahan on tietääkseni edelleen Montignac-ravintoloita.
Terv ketonoviisi Tuo on luonnollisesti väestötasolla eli keskimäärin 55E% hiilihydraattia tuottaa parhaimman terveyden ja pisimmän eliniän.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Suututtaa kun koulujen ja yliopistojen ruokalat pakotetaan noudattamaan virallisia ravintosuosituksia, jossa on aivan liikaa hiilihydraatteja ja liian vähän rasvaa. Valtaosa ihmistä lihoo noilla suosituksilla. Aina pitäisi olla ainakin yksi ketoateria tarjolla.
En ole käynyt katsomassa mutta oletan että nykyisin ruoka tarjoillaan noutopöydistä joista itsekukin voi valita mitä syö ja kuinka paljon. Enkä ole kansakoulun jälkeen koskaan ollut sellaisessa ruokapaikassa jossa on pakotettu syömään lautanen tyhjäksi.
Miski muuten kasvuikäiset nuoret pitäisi pakottaa ketogeeniselle laihdutuskuurille?
- Anonyymi
kun minä söin karkkia suklaata pullaa pizzaa ja kebabbia pääsääntöisenä ravintona, oli hiilihydraattien määrä noin 55%. Voin sanoa ettei tuo ruokavalio ainakaan minulle sopinut, turposin hetkessä 25 k.
- Anonyymi
Olet ottanut hiilihydraatit vääristä lähteistä,ja syönyt liikaa kaloreita.
Ei roskaruuallakaan liho jos syö juuri sen verran mitä on kulutus.Itse otan hiilihydraateista vähintään 70% - Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Ihan tuota tuossa ei tarkoitettu eli 55E% hiilihydraatista suositelluista lähteistä.
"Ihan tuota tuossa ei tarkoitettu eli 55E% hiilihydraatista suositelluista lähteistä."
Se määrä sokeria sopii laisellesi harhaantuneelle, hoitonsa oilannelle diabeetikolle?
- Anonyymi
"Tuoreimpien tutkimusten mukaan optimaalisin hiilihydraattien määrä olisi noin viisikymmentäviisi prosenttia energiansaannista."
Taitaa mennä pahasti yli hilseen?
Mitä tekemistä VHH:n kanssa???
Schwab nyt puhuu mitä sylki suuhun tuo.- Anonyymi
Eihän lamppuöljyä (engl: olive oil) sylki suuhun tuo, sen tekee helppoheikit, kuten prof Schwab.
Välimeren dieeteistä, joiden mainostamisesta prof tienaa hävyttömästi: Yhteistä kaikille Välimeren maiden dieeteille ovat:
-viinit, etenkin punaviini, lähes uskomattomia määriä per vrk. Tähän ei koskaan kiinnitetä mitään huomiota.
-juustot, eri mailla on omanlaisiaan, joita on kaikilla aterioilla/aterioissa huomattavia määriä (hyvänmakuista tyytyväistä rasvaa). Tähän ei koskaan kiinnitetä mitään huomiota.
-useampi kuin kolme ateriaa per vrk. Tähän ei koskaan kiinnitetä mitään huomiota.
-ruokailuaikojen jakautuminen. Aamiainen on järkyttävän aikaisin, ja illallinen on järkyttävin myöhään. Tähän ei koskaan kiinnitetä mitään huomiota.
Sen sijaan suomessa helppoheikit toitottavat toitottamisesta päästyään lamppuöljystä, jota Välimeren maissa dietaarisesti kulutetaan enintään muutamia pirskeitä per ateria. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Eihän lamppuöljyä (engl: olive oil) sylki suuhun tuo, sen tekee helppoheikit, kuten prof Schwab.
Välimeren dieeteistä, joiden mainostamisesta prof tienaa hävyttömästi: Yhteistä kaikille Välimeren maiden dieeteille ovat:
-viinit, etenkin punaviini, lähes uskomattomia määriä per vrk. Tähän ei koskaan kiinnitetä mitään huomiota.
-juustot, eri mailla on omanlaisiaan, joita on kaikilla aterioilla/aterioissa huomattavia määriä (hyvänmakuista tyytyväistä rasvaa). Tähän ei koskaan kiinnitetä mitään huomiota.
-useampi kuin kolme ateriaa per vrk. Tähän ei koskaan kiinnitetä mitään huomiota.
-ruokailuaikojen jakautuminen. Aamiainen on järkyttävän aikaisin, ja illallinen on järkyttävin myöhään. Tähän ei koskaan kiinnitetä mitään huomiota.
Sen sijaan suomessa helppoheikit toitottavat toitottamisesta päästyään lamppuöljystä, jota Välimeren maissa dietaarisesti kulutetaan enintään muutamia pirskeitä per ateria.Vastenmieleinen kirjoitus. (KNM)
Anonyymi kirjoitti:
Eihän lamppuöljyä (engl: olive oil) sylki suuhun tuo, sen tekee helppoheikit, kuten prof Schwab.
Välimeren dieeteistä, joiden mainostamisesta prof tienaa hävyttömästi: Yhteistä kaikille Välimeren maiden dieeteille ovat:
-viinit, etenkin punaviini, lähes uskomattomia määriä per vrk. Tähän ei koskaan kiinnitetä mitään huomiota.
-juustot, eri mailla on omanlaisiaan, joita on kaikilla aterioilla/aterioissa huomattavia määriä (hyvänmakuista tyytyväistä rasvaa). Tähän ei koskaan kiinnitetä mitään huomiota.
-useampi kuin kolme ateriaa per vrk. Tähän ei koskaan kiinnitetä mitään huomiota.
-ruokailuaikojen jakautuminen. Aamiainen on järkyttävän aikaisin, ja illallinen on järkyttävin myöhään. Tähän ei koskaan kiinnitetä mitään huomiota.
Sen sijaan suomessa helppoheikit toitottavat toitottamisesta päästyään lamppuöljystä, jota Välimeren maissa dietaarisesti kulutetaan enintään muutamia pirskeitä per ateria.Kreikassa käytetään noin 20 l oliiviöljyä per vuosi. Aika reilusti siis.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Eihän lamppuöljyä (engl: olive oil) sylki suuhun tuo, sen tekee helppoheikit, kuten prof Schwab.
Välimeren dieeteistä, joiden mainostamisesta prof tienaa hävyttömästi: Yhteistä kaikille Välimeren maiden dieeteille ovat:
-viinit, etenkin punaviini, lähes uskomattomia määriä per vrk. Tähän ei koskaan kiinnitetä mitään huomiota.
-juustot, eri mailla on omanlaisiaan, joita on kaikilla aterioilla/aterioissa huomattavia määriä (hyvänmakuista tyytyväistä rasvaa). Tähän ei koskaan kiinnitetä mitään huomiota.
-useampi kuin kolme ateriaa per vrk. Tähän ei koskaan kiinnitetä mitään huomiota.
-ruokailuaikojen jakautuminen. Aamiainen on järkyttävän aikaisin, ja illallinen on järkyttävin myöhään. Tähän ei koskaan kiinnitetä mitään huomiota.
Sen sijaan suomessa helppoheikit toitottavat toitottamisesta päästyään lamppuöljystä, jota Välimeren maissa dietaarisesti kulutetaan enintään muutamia pirskeitä per ateria.Vai että oikein dietaarisesti kulutetaan...? Olisiko toinen vaihtoehto että kulutettaisiin kanyylin ja tiputuspussien kautta?
Ota sitä oravannahkalamppuöljyäsi pikkulusikalla annostellen, äläkä hörpi sitä pullon suusta tai kauhalla! Jos maku tai haju on paha, olet valinnut vahingossa valopetroolin tai kerosiinin - älä niitä erehdy dietarisoimaan.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nainen, se auttaisi jo paljon minua
tuskissani, jos tunnustaisit sinulla olevan tunteita, vaikka et haluaisikaan suhdetta. Olisi upeaa tietää, että olen sin1192395- 971623
- 421195
Pyhäjärvi -kuntaliiton LISTALLA - ajautuu kriisikunnaksi
”Vaaravyöhykkeessä” Kuntaliiton erityisasiantuntija Olli Riikonen nostaa esille Punakallion listalta todennäköisistä kri1771141Vieläkään nainen ei mitään tunnistettavaa sinusta
ei minusta, ei meistä, eikä meidän historiasta. Voisit kyllä kirjoittaa jotain spesifistä mitä meidän välillä on tapahtu771047Ehkäpä tunnet sinuun kohdistuvan rakkauden
Mutta tunnetko tuskani siitä sinuun kohdistuvasta suuresta ikävästä ja toteutumattomasta läheisyydestä? Vaistoatko kun i61947Miten menee omasta mielestä?
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f6e1e5b9-dd40-4eaf-ac96-036894307db5 Listan kärjessä Ähtäri28937Nainen, olet minun makuuni joka suhteessa
Siksi tämä on mennyt niin vaikeaksi, ja ei tahdo ajatukset millään pysyä arjessa, vaan ne karkaa koko ajan unelmiin sinu24925Jos en enää
sinua näkisi, tekisinkö jotain toisin? Kertoisinko sinulle kaiken? Sen miten paljon minulle merkitset ja kuinka kaipaan38850Ei mene kauaa että kaikki vedätykset
Selviää.. Moni täältä on syytteessä.. Mahdollisesti palsta menee kiinni.. Tällä hetkellä jokainen viesti kiertää sup56810