Optimaalinen määrä hiilihydraatteja

Anonyymi

Tuoreimpien tutkimusten mukaan optimaalisin hiilihydraattien määrä olisi noin viisikymmentäviisi prosenttia energiansaannista. Lähde Terveyskirjasto, ravitsemusterapian professori, laillistettu ravitsemusterapeutti Ursula Schwab vähähiilihydraattinen ruokavalio (”karppaus”)

18

56

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei kaikille ole. En ymmärrä tota kummaa käsitystä että kaikille sopii samanlainen ruokavalio. Shcwab vai mikä lienee on näköjään muuttanut sitten täysin mielipiteensä ja kääntänyt kelkkansa kaikessa. Niin se vaan muuttuu tiede. En arvosta, valitan. Samalla tyrkyttää kaikkea leipää ja muuta joka sairastuttaa ihmiset.

      • Anonyymi

        "Samalla tyrkyttää kaikkea leipää ja muuta joka sairastuttaa ihmiset."

        Haluatko kertoa lisää tuosta eli mikä sairastuttaa ihmiset? Leipäkö ja mikä leipä spesifisti?


      • Anonyymi

        Tutkimusten mukaan on. Siis yleisesti ottaen. Poikkeuksiakin tietysti on, allergioita ja muita yliherkkyyksiä. Ei ketokarppauskaan sovi kaikille.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tutkimusten mukaan on. Siis yleisesti ottaen. Poikkeuksiakin tietysti on, allergioita ja muita yliherkkyyksiä. Ei ketokarppauskaan sovi kaikille.

        No monella, joilla on IBS (noin 10% väestöstä) ei ole mahdollisuutta syödä runsaasti kuitua. Minulla onneksi ei ole noin.


      • Anonyymi

        Suututtaa kun koulujen ja yliopistojen ruokalat pakotetaan noudattamaan virallisia ravintosuosituksia, jossa on aivan liikaa hiilihydraatteja ja liian vähän rasvaa. Valtaosa ihmistä lihoo noilla suosituksilla. Aina pitäisi olla ainakin yksi ketoateria tarjolla.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Suututtaa kun koulujen ja yliopistojen ruokalat pakotetaan noudattamaan virallisia ravintosuosituksia, jossa on aivan liikaa hiilihydraatteja ja liian vähän rasvaa. Valtaosa ihmistä lihoo noilla suosituksilla. Aina pitäisi olla ainakin yksi ketoateria tarjolla.

        Ei siellä ole pakko syödä. Ketoilijoita on vähän ja ketoruoka kallista tehdä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suututtaa kun koulujen ja yliopistojen ruokalat pakotetaan noudattamaan virallisia ravintosuosituksia, jossa on aivan liikaa hiilihydraatteja ja liian vähän rasvaa. Valtaosa ihmistä lihoo noilla suosituksilla. Aina pitäisi olla ainakin yksi ketoateria tarjolla.

        Nyt muuten jotkut ravintolat tarjoaa jo ketoanmoksia, ja jotkut leipomot ketoleivoksia. Eli mantelijauhoa, kookosjauhoa jne. Jauhoja on jo hyvin saatavissa. Luin Faceryhmissä joissa levitetään tietoa keto tuotteiden saatavuudesta eri paikkakunnilla. Fanamammas toimittaa ketosämpylöitä kauppoihin ainakin Varsinais-Suomessa.

        Monet lounasruokalat tarjoaa jo siemennäkkäriä.

        Buffetissa voi valikoida onneksi mitä haluaa, ilman tärkkelystä. Eiköhän se saatavuus tästä parane kun ketoilun suosio kasvaa ja ihmiset alkaa vaatia tuotteita niin valmistat ja ravintolat reagoi. Pitäisi saada vedota hiilariallergiaan samoin kuten keliaakikot ja laktoosiallergiset. Siinä olis hyvä liikeidea perustaa ketoravontola! Ranskassahan on tietääkseni edelleen Montignac-ravintoloita.

        Terv ketonoviisi


      • Tuo on luonnollisesti väestötasolla eli keskimäärin 55E% hiilihydraattia tuottaa parhaimman terveyden ja pisimmän eliniän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suututtaa kun koulujen ja yliopistojen ruokalat pakotetaan noudattamaan virallisia ravintosuosituksia, jossa on aivan liikaa hiilihydraatteja ja liian vähän rasvaa. Valtaosa ihmistä lihoo noilla suosituksilla. Aina pitäisi olla ainakin yksi ketoateria tarjolla.

        En ole käynyt katsomassa mutta oletan että nykyisin ruoka tarjoillaan noutopöydistä joista itsekukin voi valita mitä syö ja kuinka paljon. Enkä ole kansakoulun jälkeen koskaan ollut sellaisessa ruokapaikassa jossa on pakotettu syömään lautanen tyhjäksi.

        Miski muuten kasvuikäiset nuoret pitäisi pakottaa ketogeeniselle laihdutuskuurille?


    • Anonyymi

      kun minä söin karkkia suklaata pullaa pizzaa ja kebabbia pääsääntöisenä ravintona, oli hiilihydraattien määrä noin 55%. Voin sanoa ettei tuo ruokavalio ainakaan minulle sopinut, turposin hetkessä 25 k.

      • Ihan tuota tuossa ei tarkoitettu eli 55E% hiilihydraatista suositelluista lähteistä.


      • Anonyymi

        Olet ottanut hiilihydraatit vääristä lähteistä,ja syönyt liikaa kaloreita.

        Ei roskaruuallakaan liho jos syö juuri sen verran mitä on kulutus.Itse otan hiilihydraateista vähintään 70%


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Ihan tuota tuossa ei tarkoitettu eli 55E% hiilihydraatista suositelluista lähteistä.

        "Ihan tuota tuossa ei tarkoitettu eli 55E% hiilihydraatista suositelluista lähteistä."

        Se määrä sokeria sopii laisellesi harhaantuneelle, hoitonsa oilannelle diabeetikolle?


    • Anonyymi

      "Tuoreimpien tutkimusten mukaan optimaalisin hiilihydraattien määrä olisi noin viisikymmentäviisi prosenttia energiansaannista."

      Taitaa mennä pahasti yli hilseen?
      Mitä tekemistä VHH:n kanssa???

      Schwab nyt puhuu mitä sylki suuhun tuo.

      • Anonyymi

        Eihän lamppuöljyä (engl: olive oil) sylki suuhun tuo, sen tekee helppoheikit, kuten prof Schwab.

        Välimeren dieeteistä, joiden mainostamisesta prof tienaa hävyttömästi: Yhteistä kaikille Välimeren maiden dieeteille ovat:

        -viinit, etenkin punaviini, lähes uskomattomia määriä per vrk. Tähän ei koskaan kiinnitetä mitään huomiota.

        -juustot, eri mailla on omanlaisiaan, joita on kaikilla aterioilla/aterioissa huomattavia määriä (hyvänmakuista tyytyväistä rasvaa). Tähän ei koskaan kiinnitetä mitään huomiota.

        -useampi kuin kolme ateriaa per vrk. Tähän ei koskaan kiinnitetä mitään huomiota.

        -ruokailuaikojen jakautuminen. Aamiainen on järkyttävän aikaisin, ja illallinen on järkyttävin myöhään. Tähän ei koskaan kiinnitetä mitään huomiota.

        Sen sijaan suomessa helppoheikit toitottavat toitottamisesta päästyään lamppuöljystä, jota Välimeren maissa dietaarisesti kulutetaan enintään muutamia pirskeitä per ateria.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eihän lamppuöljyä (engl: olive oil) sylki suuhun tuo, sen tekee helppoheikit, kuten prof Schwab.

        Välimeren dieeteistä, joiden mainostamisesta prof tienaa hävyttömästi: Yhteistä kaikille Välimeren maiden dieeteille ovat:

        -viinit, etenkin punaviini, lähes uskomattomia määriä per vrk. Tähän ei koskaan kiinnitetä mitään huomiota.

        -juustot, eri mailla on omanlaisiaan, joita on kaikilla aterioilla/aterioissa huomattavia määriä (hyvänmakuista tyytyväistä rasvaa). Tähän ei koskaan kiinnitetä mitään huomiota.

        -useampi kuin kolme ateriaa per vrk. Tähän ei koskaan kiinnitetä mitään huomiota.

        -ruokailuaikojen jakautuminen. Aamiainen on järkyttävän aikaisin, ja illallinen on järkyttävin myöhään. Tähän ei koskaan kiinnitetä mitään huomiota.

        Sen sijaan suomessa helppoheikit toitottavat toitottamisesta päästyään lamppuöljystä, jota Välimeren maissa dietaarisesti kulutetaan enintään muutamia pirskeitä per ateria.

        Vastenmieleinen kirjoitus. (KNM)


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eihän lamppuöljyä (engl: olive oil) sylki suuhun tuo, sen tekee helppoheikit, kuten prof Schwab.

        Välimeren dieeteistä, joiden mainostamisesta prof tienaa hävyttömästi: Yhteistä kaikille Välimeren maiden dieeteille ovat:

        -viinit, etenkin punaviini, lähes uskomattomia määriä per vrk. Tähän ei koskaan kiinnitetä mitään huomiota.

        -juustot, eri mailla on omanlaisiaan, joita on kaikilla aterioilla/aterioissa huomattavia määriä (hyvänmakuista tyytyväistä rasvaa). Tähän ei koskaan kiinnitetä mitään huomiota.

        -useampi kuin kolme ateriaa per vrk. Tähän ei koskaan kiinnitetä mitään huomiota.

        -ruokailuaikojen jakautuminen. Aamiainen on järkyttävän aikaisin, ja illallinen on järkyttävin myöhään. Tähän ei koskaan kiinnitetä mitään huomiota.

        Sen sijaan suomessa helppoheikit toitottavat toitottamisesta päästyään lamppuöljystä, jota Välimeren maissa dietaarisesti kulutetaan enintään muutamia pirskeitä per ateria.

        Kreikassa käytetään noin 20 l oliiviöljyä per vuosi. Aika reilusti siis.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eihän lamppuöljyä (engl: olive oil) sylki suuhun tuo, sen tekee helppoheikit, kuten prof Schwab.

        Välimeren dieeteistä, joiden mainostamisesta prof tienaa hävyttömästi: Yhteistä kaikille Välimeren maiden dieeteille ovat:

        -viinit, etenkin punaviini, lähes uskomattomia määriä per vrk. Tähän ei koskaan kiinnitetä mitään huomiota.

        -juustot, eri mailla on omanlaisiaan, joita on kaikilla aterioilla/aterioissa huomattavia määriä (hyvänmakuista tyytyväistä rasvaa). Tähän ei koskaan kiinnitetä mitään huomiota.

        -useampi kuin kolme ateriaa per vrk. Tähän ei koskaan kiinnitetä mitään huomiota.

        -ruokailuaikojen jakautuminen. Aamiainen on järkyttävän aikaisin, ja illallinen on järkyttävin myöhään. Tähän ei koskaan kiinnitetä mitään huomiota.

        Sen sijaan suomessa helppoheikit toitottavat toitottamisesta päästyään lamppuöljystä, jota Välimeren maissa dietaarisesti kulutetaan enintään muutamia pirskeitä per ateria.

        Vai että oikein dietaarisesti kulutetaan...? Olisiko toinen vaihtoehto että kulutettaisiin kanyylin ja tiputuspussien kautta?

        Ota sitä oravannahkalamppuöljyäsi pikkulusikalla annostellen, äläkä hörpi sitä pullon suusta tai kauhalla! Jos maku tai haju on paha, olet valinnut vahingossa valopetroolin tai kerosiinin - älä niitä erehdy dietarisoimaan.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, se auttaisi jo paljon minua

      tuskissani, jos tunnustaisit sinulla olevan tunteita, vaikka et haluaisikaan suhdetta. Olisi upeaa tietää, että olen sin
      Ikävä
      119
      2395
    2. Miksi olet niin ehdoton mies?

      Yksi virhe ja heti pihalle?
      Ikävä
      97
      1623
    3. On vaikea uskoa

      Että hän olisi niin syvästi rakastunut
      Ikävä
      42
      1195
    4. Pyhäjärvi -kuntaliiton LISTALLA - ajautuu kriisikunnaksi

      ”Vaaravyöhykkeessä” Kuntaliiton erityisasiantuntija Olli Riikonen nostaa esille Punakallion listalta todennäköisistä kri
      Pyhäjärvi
      177
      1141
    5. Vieläkään nainen ei mitään tunnistettavaa sinusta

      ei minusta, ei meistä, eikä meidän historiasta. Voisit kyllä kirjoittaa jotain spesifistä mitä meidän välillä on tapahtu
      Ikävä
      77
      1047
    6. Ehkäpä tunnet sinuun kohdistuvan rakkauden

      Mutta tunnetko tuskani siitä sinuun kohdistuvasta suuresta ikävästä ja toteutumattomasta läheisyydestä? Vaistoatko kun i
      Ikävä
      61
      947
    7. Miten menee omasta mielestä?

      https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f6e1e5b9-dd40-4eaf-ac96-036894307db5 Listan kärjessä Ähtäri
      Ähtäri
      28
      937
    8. Nainen, olet minun makuuni joka suhteessa

      Siksi tämä on mennyt niin vaikeaksi, ja ei tahdo ajatukset millään pysyä arjessa, vaan ne karkaa koko ajan unelmiin sinu
      Ikävä
      24
      925
    9. Jos en enää

      sinua näkisi, tekisinkö jotain toisin? Kertoisinko sinulle kaiken? Sen miten paljon minulle merkitset ja kuinka kaipaan
      Ikävä
      38
      850
    10. Ei mene kauaa että kaikki vedätykset

      Selviää.. Moni täältä on syytteessä.. Mahdollisesti palsta menee kiinni.. Tällä hetkellä jokainen viesti kiertää sup
      Ikävä
      56
      810
    Aihe