Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

180w moottori kaasulla?

Anonyymi

Terve,mistä tilata polkupyörän 28" eturengas ja "kaasu" joka vetää heti ilman mitään polkemista? Akku saisi olla mikä vain jännite rajat kuitenkin huomioiden. Käyttö heikko polviselle joka ei paöjon kykene polkemaan muutakuin ns hätätapauksessa tyylisesti avustaen tiukemmassa paikassa. Töissä kuitenkin kuljen eläke ikää odottaen joka karkaa kokoajan. Auto pahus kuluttaa ja ei lyhkäiseen matkaan aina tekisi mieli autoa käyttää edes mutt apoleminen on liian kivuliasta j asiitä seuraavat kivut vie yöunet,kierre on valmis eli sähköavustus ja ihan lievä olisi tarpeen. Nopeutta/suorituskykyä en tarvitse erään johtavan vesieläimen huimaa suorituskykyä seuranneen youtubessa. On muuten "vesijohtajalla" hieno hitech ketjunrankaisija. Aliexpressistä löytyy kaikkea mutta mitkä sopii yhteen? Oma pyörä on umpiruosteinen (kauniisti ruostunut)mutta toimiva 3v jytky runkopyörä jostain 1960 luvulta,minulle paras. Toisekseen pidän sen patinasta. Jäänyt vain pakosta vähälle käytölle.

14

160

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Joihinkin fillareihin saa kaasukahvan lisävarusteena. En vaan nyt tiedä yhtään esimerkkiä nykyisistä vehkeistä..

      • Anonyymi

        Kokosin itse sähkönapakiekon. Sopivan pinnanpituuden määrittäminen vaati ajattelemista, mutta muutoin aika helppo askare. 13g:n pinnoja löytyi sekä Englannista että Puolasta.
        Kaasukahvoja löytyy Amazon.de tai Ebaysta. Kaaasukahvaa ostaessa pitää tietenkin tutkia, minkämoinen liitin käy pyörän ohjauskeskukseen.


      • Anonyymi

        Hyvä sivu . Kaikki vaan on tilapäisesti loppunut.


    • Anonyymi

      Suosittelen ostamaan uuden pyörän. Sähköavusteisessa sen verran voimaa että kunnon jarrut oltava, ja selleaisia ei ole 60-luvun pyörässä. Toisekseen, noin vanhassa pyörässä ajoasento voi olla mitä vaan ja se saattaa kipeytt polvet. Kannattaa oikeasti panostaa pyörään, ei mennä siitä mistä aita matalin.

    • Anonyymi

      Jos moottori toimii ilman polkemista, niin kyse ei ole enää avustuksesta.

      Sähköiset liikkumisvälineet
      https://www.traficom.fi/fi/liikenne/tieliikenne/sahkoiset-liikkumisvalineet

      Kevyet sähköiset liikkumisvälineet
      https://www.lvk.fi/fi/vakuuttamisvelvollisuus/usein-kysyttya/kevyet-sahkoiset-liikkumisvalineet/

      • Anonyymi

        Tuolla lukee tosiaan näin: "Sähköavusteinen tai moottorilla varustettu polkupyörä

        Sähköavusteisen polkupyörän suurin teho saa olla enintään 250W, avustuksen on kytkeydyttävä pois päältä kun nopeus saavuttaa 25km/h, ja avustus saa toimia vain poljettaessa.

        Moottorilla varustetun polkupyörän (L1e-a) suurin teho saa olla enintään 1000 w, moottorin voi toimia ilman polkemista, mutta sen on kytkeydyttävä pois päältä kun nopeus saavuttaa 25km/h.

        Sähköavusteisiin polkupyöriin sovelletaan polkupyörän teknisiä vaatimuksia eikä niille tarvitse ottaa liikennevakuutusta. Sen sijaan liikennevakuutus on otettava moottorilla varustetuille polkupyörille, jotka eivät täytä sähköavusteisen polkupyörän ehtoja.

        Yli 25 km/h moottorin avustuksella kulkevat sähköavusteiset tai moottorilla varustetun polkupyörät eivät ole tieliikennekelpoisia polkupyöriä. Ne on rekisteröitävä mopoiksi, jos se on laitteen ominaisuuksien osalta mahdollista. Käytännössä tämä edellyttää sitä, että laite on tyyppihyväksytty mopoksi."


    • Anonyymi

      Umpiruosteinen pyörä 60-luvulta ei ole hyvä aihio sähköistettäväksi. Runko ja etuhaarukka ja vanteet ovat noissa tyypillisesti lakritsia eikä pyörä tule kestämään kovempia vauhteja sähkön voimalla.

    • Anonyymi

      Sulle voisi sopia mieluummin sellainen istuttava paksupyöräinen sähköskootteri (fatscooter). Toimintasäde noilla on melko pieni mutta jos ei pitempää reissua niin varmasti polvivaivaiselle hyvä laite. Max. nopeus 25 km/h eikä tarvitse vakuutuksia.
      Googlaa hakusanoilla "Kontio Kruiser" tai "fatscooter" niin näet millainen kulkine kyseessä.
      Talvirenkaita noihin ei varmaankaan ole tarjolla, ehkä itse pitää nastoittaa renkaat tai kääriä lumiketjut ympärille.

    • Anonyymi

      Itse pääsin aikoinaan polvikivuista vaihtamalla 3-vaihteisen polkupyörän oikean kokoiseen ketjuvaihteiseen, jossa parempi ajoasento ja kevyempiä välityksiä. Eli vähemmän rasitusta ja pääsi paremmin.

      Kun polvet 15 vuotta myöhemmin kipeytyivät uudestaan mm. juostessa, aloin käydä kuntosalilla. Reiden ojentajat erityisesti sekä koukistajat. Aluksi ojentajissa pieninkin paino teki kipeää ja vain taistojen lisäämistä. Useita viikkoja myöhemmin polvet kestivät painonkin lisäämistä.
      Lisäksi muutin ruokavaliota ja aloin käyttää nivelille hyviä tuotteita ja valmisteita. Ainakin minulla glukosamiini auttaa eikä nivelrikko päässe vaivaamaan vanhempanakaan herkästi.

      • Anonyymi

        ... vain toistojen lisäämistä...
        Ei taistojen... Kännykän oikoluku...

        Nyt jo 5 vuotta mennyt hyvin, eikä tule polvikipujen takia taukoa liikuntaan. Viime vuonna yli 4000 km fillarilla.


    • Anonyymi

      E/FAT 1000W , 16Ah/52V 832Wh 95 Nm, kaasu kahvalla 2799€

    • Anonyymi

      Kolmirattainen senioriskootteri voi olla paras ratkaisu. Näitähän kuolinpesät myyvät vähän käytettyinä pitkästi alle tuhannella eurolla. Lyijyakuston voi tosin joutua vaihtamaan, kun edesmenneen jäljiltä ovat saattaneet olla pitkään vajaalla varauksella. Siihen kannattaa varata lisää muutama satanen.

    • Anonyymi

      "180w moottori" pyörän moottorit ovat yleenssä 250 wattisia. Vanhaan ja ruostunutta pyörää ei missään tapuksessa pidä muuttaa sähköpyöräksi. Keula saattaa pettää, tai runko hajota. Kiinaosista saa koottua kaasulla kulkevan pyörän. Jos rajoittimen asentaa 25 km/h, niin pyörä on lain mukainen. Mutta laki vaatii vakuutuksen.
      Ensin voi katsoa controlleja ja näyttöä. Sitten liittimeen sopivaa kaasua. Sen jälkeen moottoria ja akkua. Akun ja moottorin controller-johdot kannattaa juottaa. Moottorista lähtevään kaapeliin tulee tavallisesti jatkojohto ja kyseinen jatkopätkä juotetaan kiinni controllerin johtoihin. Kiekon kokoaminen vaatii harjoittelua ja opiskelua ja eräänlaista taiteellisuutta. Kiina-moottorin kansi on yleensä helposti avattavissa, kansi auki ja kannen tiivisteeksi silikonia. Moottorin rattaisiin voi lisätä silikonirasvaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2258
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      50
      1954
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1838
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      80
      1708
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1598
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1522
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1403
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1362
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1331
    10. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      36
      1326
    Aihe