Jeesus on luotu. Hän on Jumalan Poika, mutta ei Jumala.

Anonyymi

Jumala ei ole kolme persoonaa. Jumala on vain yksi!

Jumala esiintyy vain yhtenä, myös TÄRKEIMMÄSSÄ KÄSKYSSÄ jossa kerrotaan että JHVH meidän Jumalamme on YKSI (5.Moos.6:4, Mark.12:29). Mitä järkeä olisi kertoa olevansa yksi, jos onkin kolme, kuten te kolminaisuusoppiin hairahtuneet näytätte uskovan?

Tärkein käsky ei ole, että JHVH on yksi Jumala, vaan että JHVH meidän Jumalamme ON YKSI. Jos käsky olisi että JHVH on yksi Jumala, niin silloin hän olisi vain yksi Jumala muiden jumalien joukossa.

Jumala on vain yksi persoona, eikä ole persoonallisuushäiriöinen. Siitä syystä hän käyttää Ramatussa yksikkömuotoisia verbejä itsestään. Jos hän olisi kaksi taikka kolme, hän olisi käyttänyt itsestään monikollisia verbejä kun kertoo mitä tekee tai tulee tekemään, tai kertoo tunteistaan. Niin hän ei koskaan tee.

Eikä monikollinen sana "elohim" Jumalasta ole mikään todiste siitä että hän olisi enemmän kuin yksi. Juutalaiset rabbit ja heprean kielen asiantuntijat tietävät, että silloin kun jakeissa esiintyy sana "elohim", niin se on asiayhteydessä tulkittavissa monikollisena vain jos siihen liitetyt verbit ovat myös monikollisia. Ainoan Jumalan osalta siihen liitetyt verbit ovat aina yksikkömuodossa. Paavistakin sanotaan "Teidän korkeutenne" monikkomuodossa, mutta ei hullutkaan usko että hän sen takia olisi monikollinen persoona, sillä teitittely on "hienoissa piireissä" vain kunnianosoitus kun halutaan esittää kunnioitusta.

Jeesus rukoili Jumalaa ja YHÄ RUKOILEE (Room.8:34, Hepr.7:25). Siitä me tiedämme, että HÄN EI OLE JUMALA, vaan Jumalan Poika ja Herra. Jumala teki hänestä Herran, eli pomon (Apt.2:36).

Ei ole mitään järkeä uskoa että Jumala on yläpuolella kaikkien, tietää kaiken ja on kaikkivoipa, mikäli samalla uskotaan, että hänellä olisi tarvetta rukoilla ainoata Jumalaa.

On hullunkurista sekin, että uskotaan ja tunnustetaan että on vain olemassa yksi Jumala, ja SILTI USKOTAAN ETTÄ AINOA JUMALA RUKOILEE AINOATA JUMALAA!

Jeesus ei koskaan edes sanonut olevansa Jumala. Se on merkittävä asia. Hän elää Jumalan voimasta (2.Kor.13:4).

Jeesus jopa tunnusti opetuslapsilleen että hän on meidän veljemme (Matt.12:15, Matt.25:40. Matt.28:10, Joh.20:17, Room.8:29). Sen sijaan Jumala ei ole koskaan ollut veljemme, vaan hän on Isämme.

Jumala on vain YKSI ensimmäisessä käskyssä. Siksi ei ole olemassa mitään toista taikka kolmatta Jumalan personaa. Raamattu ei tunne mitään joka viittaisi Jumalan toiseen tai kolmanteen persoonaa. Ei ole myöskään olemassa mitään Jumalan ensimmäistä persoonaa, siitä syystä että Jumala on itsessään se persoona.

Jos Jumala olisi kolme persoonaa, niin onko hänellä silloin enää omia tunteita ja omaa tahtoa riippumattomana muista?

Ainut Jumala on täysin suvereeninen, Hän ei ole riippuvainen kenestäkään toisesta vaan tekee mitä tahtoo. Kaikki muut ovat riippuvaisia Jumalasta. Jopa Jeesus. Jeesus on riippuvainen Jumalasta, minkä todistaa se että hän yhä rukoilee kirkastetussa asemassa (Room.8:34, Hepr.7:25).

Jos Jeesus olisi Jumala, Raamatusta löytyisi rutkasti käännöksiä muodossa "Poika Jumala" taikka "Jumala-Poika", mutta sellaisia käännöksiä ei löydy. Siksi vain Isä on Jumala.

Jeesus on luotu, Jumala loi hänet, ja siksi häntä kutsutaan Jumalan ainosyntyiseksi Pojaksi. Hän on Raamatussa Jumalan luomakunnan esikoinen, ja Jumalan ainosyntyinen Poika (mikä ei tarkoita ainut poika, taikka ainokainen). Hän on myös Jumalan synnyttämä. Esikoisena veljiensä joukossa hän on tietenkin veljemme, sekä profeetta ja herra (eli "pomo").

Raamatunjakeita ja artikkeleita siitä että Jeesus on luotu (mikä tekee mahdottomaksi sen, että Jeesus olisi jonkunlainen Jumala taikka Jumalan toinen persoona):

Jeesus on Jumalan synnyttämä ja luoma
https://jumalaoppia.com/jeesus-on-jumalan-synnyttama-ja-luoma/

Jeesus on sittenkin luotu?
https://jumalaoppia.com/jeesus-on-sittenkin-luotu/

Jeesus on luotu. Jumala loi hänet:
https://jumalaoppia.com/jeesus-on-luotu-jumala-loi-hanet/

A) Jeesus kuoli ja
B) monet näkivät hänet.
Mutta Jumala ei ole koskaan kuollut, eikä kukaan ole häntä nähnyt. Siitä syystä tässäkin raamatunkohdassa puhutaan Jumalasta eikä Jeesuksesta:

1.Tim.6:16
"... jolla AINOALLA on kuolemattomuus; joka asuu valkeudessa, mihin ei kukaan taida tulla; JOTA YKSIKÄÄN IHMINEN EI OLE NÄHNYT eikä voi nähdä-hänen olkoon kunnia ja iankaikkinen valta. Amen."

Kun ihmiset näkivät Jeesuksen, he näkivät Jumalan KUVAN, mutta ei Jumalan. Ihmisetkin luotiin Jumalan kuvaksi, Emme ole samassa merkityksessä Jumalan kuva kuin Jeesus, tai ei ainakaan yhtä kirkkaasti, sillä me elämme turmeltuneessa lihassa, mutta Jeesus eli synnittömästi lihansa päivinä. Kun sanotaan ihmisistä "kaikki ovat syntiä tehneet", niin se on tulkittavissa että "kaikki ovat syntiä tehneet", paitsi Jeesus ja vauvat. Jeesus oli varmasti synnitön (Jes. 53:9, Joh. 8:46, 2.Kor. 5:21, Hepr. 4:15, Hepr. 7:26,27, Hepr. 9:28, 1.Piet. 2:22, 1.Joh. 3:5). Siksi hän oli täydellinen kuva Jumalasta.

Terv: "Jumalan Pete" aka "Tietopisteen Pete"

187

89

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kuten itsekin sekoilet, on tästä yhtä monta mielipidettä kuin on uskontoja ja jopa uskovia.

      Naivista naivin käsitys on että Tämä "herra" on mies eli "Isä". Tämä johtuu siitä, että kun Nikeassa koottiin näitä tekstejä, oli paikalla vain miehiä. Siksipä nainen joutui sivuosaan koko touhussa.

      Vaikka kaikki "isät" on äiti synnyttänyt. Mihin siis tämä "herra" (rouva) tarvitsee sukupuolta?

      Ja miksi tarvitaan "jumalan poika", mutta ei "jumalan tyttöä"?

      On selvää, että ihminen on tarvinnut näitä tarinoita koko historiansa ajan. Inkat, kreikkalaiset, roomalaiset, intiaanit, kiinalaiset, afrikkalaiset ja alkuasukkaat. Niin ja suomalaiset "Ukkosineen, Ahteineen, Tapioineen".

      Miksi ihminen tarvitsee näitä? Siinä on kysymys.

      Vaikka kukaan ei ole "noussut taivaaseen" vaan päätynyt hautausmaalle (jos onni on ollut mukana). Ihmisen on jostain syystä vaikea uskoa siihen, mikä ihan konkreettisesti on silmien edessä.

      Jostain kummasta syystä hänen on pakko "keksiä" tarinoita ja niissä ihminen on hyvä.

      Ei kai nyt kukaan usko tosissaan, että nainen "synnytettiin" miehen kylkiluusta?

      Mutta miesten mielestä se oli hyvä tarina. Ja mies on tietenkin "perheen pää", ei nainen. Näkeehän sen ihan todellisena esim. Islamin uskossa. Mies tosiaan päättää kuka johtaa.

      Kun nyt on näitä eriäviä uskoja niin on täysin mahdollista, että kaikki tarinat joutavat romukoppaan!

      • Anonyymi

        Ja miksi tarvitaan "jumalan poika", mutta ei "jumalan tyttöä"?

        On selvää, että ihminen on tarvinnut näitä tarinoita koko historiansa ajan. Inkat, kreikkalaiset, roomalaiset, intiaanit, kiinalaiset, afrikk

        Maailma on vieläkin ja tulee olemaan,että mies on perheen pää. Se johtuu,kun mies on vahvempi ja mies on luotu vahemmaksi.
        Koskaan ei ole arvostettu naista uskkonnoissa,mutta neitsyt Mariaa on.
        Koska,jos olet mies..Miltä tuntuisi uskoa naiseen ja sinä olet aborginaali uros/vahva?
        Maa on niin nuori vielä ja alkukantainen,että me kaikki voisimme hyväksyä,että nainen on samanarvoinen luotu sielu ja arvokas!
        Kokoajan me menemme,eteenpäin kehityksessä,että saamme tasa-arvon rakkaille kumppaneilemme. Emme voi elää ilman heitä,he ovat rakkaita aina.
        Mistä me lähdemme,siellä ei ole sukupuolta..me synnymme itse siihen mitä valitsemme.


    • Anonyymi

      Jumalan Poika tarkoittaa ihmiseksi tullutta Jumalaa, Jumalaa ihmisten keskellä. Jeesusta kutsuttiin Jumalan Pojaksi, koska hänen biologinen isänsä ei ollut Joosef vaan Jeesus sikisi Pyhästä Hengestä ja syntyi neitsyt Mariasta, joten Jeesuksen biologinen isä on Jumala.

      Jes 9:6 Sillä lapsi on syntynyt meille, poika on annettu meille. Hän kantaa valtaa harteillaan, hänen nimensä on Ihmeellinen Neuvontuoja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rauhan Ruhtinas.

      Jes 7:14 Sen tähden Herra antaa itse teille merkin: neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan ja antaa hänelle nimen Immanuel*. [Nimi Immanuel merkitsee 'meidän kanssamme on Jumala'.][Matt. 1:23]

      Paavali opetti, että Jeesus Kristus on Jehova. Paavali siteeraa Joelin kirjaa, jossa Herra on muodossa Jehova. Jos joku ei tunnusta, että Jeesus Kritus on Jehova, hän ei pelastu. Sen takia Jehovan todistajat eivät pelastu, koska he eivät tunnusta tätä totuutta, että Jeesus Kristus on Jehova ja Jumala.

      Room 10:9 Jos sinä suullasi tunnustat, että Jeesus on Herra, ja sydämessäsi uskot, että Jumala on herättänyt hänet kuolleista, olet pelastuva.
      ---
      13 Onhan kirjoitettu: "Jokainen, joka huutaa avukseen Herran nimeä, pelastuu." [Joel 3:5]

      Jeesus sanoi itsekin olevansa Jehova, Jehova. VT:n kirjoituksissa Herra, Herra on yleensä muodossa Jehova, Jehova tai Jah, Jehova tai Adonai Jehova. On täysin selvä asia, että Raamatun opetuksen mukaan Jeesus Kristus on Jehova ja Jumala.

      Matt 7:21 "Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra', pääse taivasten valtakuntaan. Sinne pääsee se, joka tekee taivaallisen Isäni tahdon.

      Ps 68:20 Jumala on meille pelastuksen Jumala. Herra, Herra pelastaa kuolemasta. [Herra, Herra on muodossa Adonai Jehova]

      • Anonyymi

        Tuomas kutsui Jeesusta Jehovaksi ja Jumalaksi, mihin Jeesus vastasi, että koska Tuomas uskoi hänen olevan Jehova ja Jumala, niin Tuomas oli autuas.

        Joh 20:28 Silloin Tuomas sanoi: "Minun Herrani ja Jumalani!"
        29 Jeesus sanoi hänelle: "Sinä uskot, koska sait nähdä minut. Autuaita ne, jotka uskovat, vaikka eivät näe."


      • Anonyymi

        Katsotaan mitä mieltä hepreankieliset alkusanat ovat käännöksistä "Väkevä Jumala" ja "Iankaikkinen isä", jakeessa Jes.9:6, sillä ilman alkukielen sanojen tutkimista, jakeesta saa sellaisen käsityksen että Jeesus sittenkin on Jumala.

        Jakeen Jumala-sanan hepreankielinen alkusana, ei tässä jakeessa ole "elohim", vaan "el" (אל). Brown-Driver- Briggs nimisen hepreankielisen sanakirjan mukaan, sana "el" (H410) voi viitata, ei ainoastaan Jumalaan. Se voi myös viitata  mm. jumaliin (eli epäjumaliin), jumalan kaltaisuuteen, mahtavaan (persoona), enkeliin, sekä suunnattomiin asioihin luonnossa, voimaan ja valtaan.

        Sana "isä" samassa jakeessa tulee hepreankielisestä sanasta "ab", mikä ei tarkoita ainoastaan "isä". Edellämainitun sanakirjan mukaan se voi myös tarkoittaa, yksilön isä; Jumala kansansa isänä; perheen, kodin, ryhmän tai suvun johtaja tai perustaja; esivanhempi, henkilön tai henkilöiden isoisä tai esi-isä; luokan, uskontunnustuksen tai taiteen perustaja tai kannattaja; valtias tai johtaja.

        Annan tässä yhden esimerkin Raamatusta miten "el" ei aina tarkoita "Jumala".

        "Mahtavimmat [el] sankareista puhuvat tuonelan keskeltä sille ynnä sen auttajille: 'Alas ovat astuneet, siellä makaavat ympärileikkaamattomat, miekalla surmatut' " (Hes.32:21).

        Meni kuten jo edellä esitin. Eli "el" voi myös viitata mahtavaan persoonaan ilman että kyse olisi meidän ainoasta Jumalasta. Kun mennään vielä pidemmälle pohdinnoissa ja etymologian tutkimuksessa niin voidaan havaita että sana ”el” tarkoittaa kirjaimellisesti ”mahtava”.

        Sanaa ”el” on käytettynä liitesanana moniin heprealaisiin sanoihin ja Raamatussa jopa monien ihmisten nimiin, mikä ei suinkaan todista että he ovat meidän ainoa Jumala. Toisena esimerkkinä vaikkapa kaupunki ”El’ad” (tarkoittaa: ”Jumala ikuisesti”), eikä kaupunki itsessään ole mikään jumala, vaikka voi olla ”mahtava”.

        Seuraavaksi esimerkki siitä, että se voi tarkoittaa myös epäjumalaa:

        "Ja lopusta hän tekee jumalan (el), jumalankuvan, jonka eteen hän lankeaa maahan, jota hän kumartaa ja rukoilee sanoen: ’Pelasta minut, sillä sinä olet minun Jumalani (el)’ " (Jes.44:17).

        Tuossa jakeessa sama sana viittasi epäjumalaan eikä ainoaan totiseen Jumalaan. Entäs kuka on se meidän totinen ja ainut Jumala? Jeesus kertoi sen rukouksessaan:

        "Isä... YKSIN olet totinen Jumala" (Joh.17:1-3).

        Jakeessa 3 sana "yksin" tulee kreikankielen sanasta "monos", ja se voi tarkoittaa "yksin", "ainut", ja "ainoa".

        Jeesus ei voi olla "väkevä Jumala", koska hän on JUMALAN! Jos Jeesus olisi Jumala, hän olisi itsensä oma eikä Jumalan oma. Ja mitä Raamattu siitä sanoo?

        "Mutta te olette Kristuksen, ja Kristus on Jumalan" (1.Kor.3:23).

        Koska me olemme Kristuksen, me ei voida olla Kristus.
        Koska Kristus on Jumalan, hän ei voi olla Jumala.

        "...Kristus on jokaisen miehen pää... mies on vaimon pää... Jumala on Kristuksen pää" (1.Kor.11:3).

        Miehet eivät voi olla Kristus, koska Kristus on miesten pää.
        Vaimo ei voi olla mies, sillä mies on vaimon pää.

        Kristus ei voi olla Jumala, sillä Jumala on Kristuksen pää. Miten Jumala voi olla Kristuksen pää? Siten, että hän on Kristuksen ISÄ, mikä kertoo meille oikean valtahierarkian.

        Jeesus kunnioittaa aina Jumalaa ISÄNÄ (Joh.8:49, 54), sillä hän ”nöyryytti itsensä ja oli kuuliainen kuolemaan asti…” (Fil.2:8). Kenelle hän oli kuuliainen? Itselleen? Ei, vaan JUMALALLE!

        Isä on AINA eri olemusta kuin Poika, muuten hän ei voisi olla Pojan "pää". Ja siksi Jes.9:6 on käännetty kömpelösti, kun se ilmoittaa että Poika on "iankaikkinen Isä". Ja siksi oikeampi käännös olisi ollut, että Poika on "iankaikkinen valtias", koska alkusana "ab" voi myös tarkoittaa "valtias".

        Jakeen Jes.9:6:n alkuteksteissä esintyy sanat ”Pele-joez-el-gibbor-Abi-ad-sar-shalom” jossa siis sanat ”el-gibbor” on käännetty vanhassa kirkkoraamatussa muotoon ”väkevä Jumala”. Parempi käännös olisi ollut ”mahtava hallitsija”, sillä sitä tarkoitusta monoteistiset juutalaiset hakivat sanoille. Juutalaiset eivät silloin uskoneet, eivätkä vielä tänäkään päivänä usko, että heidän tuleva Messias olisi myös Jumala, kun kerran ensimmäinen ja tärkein käsky laissa on että JHVH meidän Jumalamme on yksi, eikä suinkaan niin, että JHVH on vain yksi Jumala muiden joukossa (5.Moos.6:4, Mark.12:29).

        Kyllä Jeesus aivan selvästi opetti juutalaisille kuka hänen Isänsä on (Joh.8:54):

        ”MINUN ISÄNI on se, joka minulle kunnian antaa, HÄN, josta te sanotte: ’HÄN ON MEIDÄN JUMALAMME…’ ”.

        Tässä oli lyhyt oppimäärä niistä syistä, miksi emme voida olettaa että Jeesus on ”väkevä Jumala” ja ”iankaikkinen isä”. Pitempikin versio olisi ollut olemassa, mutta tässäkin riittää sulattamista.

        Terv: "Jumalan Pete" aka "Tietopisteen Pete"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Katsotaan mitä mieltä hepreankieliset alkusanat ovat käännöksistä "Väkevä Jumala" ja "Iankaikkinen isä", jakeessa Jes.9:6, sillä ilman alkukielen sanojen tutkimista, jakeesta saa sellaisen käsityksen että Jeesus sittenkin on Jumala.

        Jakeen Jumala-sanan hepreankielinen alkusana, ei tässä jakeessa ole "elohim", vaan "el" (אל). Brown-Driver- Briggs nimisen hepreankielisen sanakirjan mukaan, sana "el" (H410) voi viitata, ei ainoastaan Jumalaan. Se voi myös viitata  mm. jumaliin (eli epäjumaliin), jumalan kaltaisuuteen, mahtavaan (persoona), enkeliin, sekä suunnattomiin asioihin luonnossa, voimaan ja valtaan.

        Sana "isä" samassa jakeessa tulee hepreankielisestä sanasta "ab", mikä ei tarkoita ainoastaan "isä". Edellämainitun sanakirjan mukaan se voi myös tarkoittaa, yksilön isä; Jumala kansansa isänä; perheen, kodin, ryhmän tai suvun johtaja tai perustaja; esivanhempi, henkilön tai henkilöiden isoisä tai esi-isä; luokan, uskontunnustuksen tai taiteen perustaja tai kannattaja; valtias tai johtaja.

        Annan tässä yhden esimerkin Raamatusta miten "el" ei aina tarkoita "Jumala".

        "Mahtavimmat [el] sankareista puhuvat tuonelan keskeltä sille ynnä sen auttajille: 'Alas ovat astuneet, siellä makaavat ympärileikkaamattomat, miekalla surmatut' " (Hes.32:21).

        Meni kuten jo edellä esitin. Eli "el" voi myös viitata mahtavaan persoonaan ilman että kyse olisi meidän ainoasta Jumalasta. Kun mennään vielä pidemmälle pohdinnoissa ja etymologian tutkimuksessa niin voidaan havaita että sana ”el” tarkoittaa kirjaimellisesti ”mahtava”.

        Sanaa ”el” on käytettynä liitesanana moniin heprealaisiin sanoihin ja Raamatussa jopa monien ihmisten nimiin, mikä ei suinkaan todista että he ovat meidän ainoa Jumala. Toisena esimerkkinä vaikkapa kaupunki ”El’ad” (tarkoittaa: ”Jumala ikuisesti”), eikä kaupunki itsessään ole mikään jumala, vaikka voi olla ”mahtava”.

        Seuraavaksi esimerkki siitä, että se voi tarkoittaa myös epäjumalaa:

        "Ja lopusta hän tekee jumalan (el), jumalankuvan, jonka eteen hän lankeaa maahan, jota hän kumartaa ja rukoilee sanoen: ’Pelasta minut, sillä sinä olet minun Jumalani (el)’ " (Jes.44:17).

        Tuossa jakeessa sama sana viittasi epäjumalaan eikä ainoaan totiseen Jumalaan. Entäs kuka on se meidän totinen ja ainut Jumala? Jeesus kertoi sen rukouksessaan:

        "Isä... YKSIN olet totinen Jumala" (Joh.17:1-3).

        Jakeessa 3 sana "yksin" tulee kreikankielen sanasta "monos", ja se voi tarkoittaa "yksin", "ainut", ja "ainoa".

        Jeesus ei voi olla "väkevä Jumala", koska hän on JUMALAN! Jos Jeesus olisi Jumala, hän olisi itsensä oma eikä Jumalan oma. Ja mitä Raamattu siitä sanoo?

        "Mutta te olette Kristuksen, ja Kristus on Jumalan" (1.Kor.3:23).

        Koska me olemme Kristuksen, me ei voida olla Kristus.
        Koska Kristus on Jumalan, hän ei voi olla Jumala.

        "...Kristus on jokaisen miehen pää... mies on vaimon pää... Jumala on Kristuksen pää" (1.Kor.11:3).

        Miehet eivät voi olla Kristus, koska Kristus on miesten pää.
        Vaimo ei voi olla mies, sillä mies on vaimon pää.

        Kristus ei voi olla Jumala, sillä Jumala on Kristuksen pää. Miten Jumala voi olla Kristuksen pää? Siten, että hän on Kristuksen ISÄ, mikä kertoo meille oikean valtahierarkian.

        Jeesus kunnioittaa aina Jumalaa ISÄNÄ (Joh.8:49, 54), sillä hän ”nöyryytti itsensä ja oli kuuliainen kuolemaan asti…” (Fil.2:8). Kenelle hän oli kuuliainen? Itselleen? Ei, vaan JUMALALLE!

        Isä on AINA eri olemusta kuin Poika, muuten hän ei voisi olla Pojan "pää". Ja siksi Jes.9:6 on käännetty kömpelösti, kun se ilmoittaa että Poika on "iankaikkinen Isä". Ja siksi oikeampi käännös olisi ollut, että Poika on "iankaikkinen valtias", koska alkusana "ab" voi myös tarkoittaa "valtias".

        Jakeen Jes.9:6:n alkuteksteissä esintyy sanat ”Pele-joez-el-gibbor-Abi-ad-sar-shalom” jossa siis sanat ”el-gibbor” on käännetty vanhassa kirkkoraamatussa muotoon ”väkevä Jumala”. Parempi käännös olisi ollut ”mahtava hallitsija”, sillä sitä tarkoitusta monoteistiset juutalaiset hakivat sanoille. Juutalaiset eivät silloin uskoneet, eivätkä vielä tänäkään päivänä usko, että heidän tuleva Messias olisi myös Jumala, kun kerran ensimmäinen ja tärkein käsky laissa on että JHVH meidän Jumalamme on yksi, eikä suinkaan niin, että JHVH on vain yksi Jumala muiden joukossa (5.Moos.6:4, Mark.12:29).

        Kyllä Jeesus aivan selvästi opetti juutalaisille kuka hänen Isänsä on (Joh.8:54):

        ”MINUN ISÄNI on se, joka minulle kunnian antaa, HÄN, josta te sanotte: ’HÄN ON MEIDÄN JUMALAMME…’ ”.

        Tässä oli lyhyt oppimäärä niistä syistä, miksi emme voida olettaa että Jeesus on ”väkevä Jumala” ja ”iankaikkinen isä”. Pitempikin versio olisi ollut olemassa, mutta tässäkin riittää sulattamista.

        Terv: "Jumalan Pete" aka "Tietopisteen Pete"

        Sinulla on todella härskiä eksytystä.

        Jes 9:6 kertoo täysin yksiselitteisesti, että Jumalan Poika on Isä Jumala. El tarkoittaa tässä asiayhteydessä Israelin Jumalaa. Isä tarkoittaa tässä asiayhteydessä todellakin myös Israelin Jumalaa.

        Jes 9:6 Sillä lapsi on syntynyt meille, poika on annettu meille. Hän kantaa valtaa harteillaan, hänen nimensä on Ihmeellinen Neuvontuoja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rauhan Ruhtinas.

        Mal 1:6 -- Poika kunnioittaa isäänsä ja palvelija isäntäänsä. Minä olen teidän isänne, miksi ette kunnioita minua? Minä olen teidän isäntänne, miksi ette palvele minua? Tätä minä, Herra Sebaot, kysyn teiltä, te papit, jotka pidätte minua pilkkananne. "Miten me olemme pitäneet sinua pilkkanamme?" te kysytte.

        Jeesus Kristus on Jehova, mikä ei voi tarkoittaa mitään muuta kuin sitä, että Jeesus on Jumala.

        Paavali opetti, että Jeesus Kristus on Jehova. Paavali siteeraa Joelin kirjaa, jossa Herra on muodossa Jehova. Jos joku ei tunnusta, että Jeesus Kritus on Jehova, hän ei pelastu. Sen takia Jehovan todistajat eivät pelastu, koska he eivät tunnusta tätä totuutta, että Jeesus Kristus on Jehova ja Jumala.

        Room 10:9 Jos sinä suullasi tunnustat, että Jeesus on Herra, ja sydämessäsi uskot, että Jumala on herättänyt hänet kuolleista, olet pelastuva.
        ---
        13 Onhan kirjoitettu: "Jokainen, joka huutaa avukseen Herran nimeä, pelastuu." [Joel 3:5]

        Jeesus sanoi itsekin olevansa Jehova, Jehova. VT:n kirjoituksissa Herra, Herra on yleensä muodossa Jehova, Jehova tai Jah, Jehova tai Adonai Jehova. On täysin selvä asia, että Raamatun opetuksen mukaan Jeesus Kristus on Jehova ja Jumala.

        Matt 7:21 "Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra', pääse taivasten valtakuntaan. Sinne pääsee se, joka tekee taivaallisen Isäni tahdon.

        Ps 68:20 Jumala on meille pelastuksen Jumala. Herra, Herra pelastaa kuolemasta. [Herra, Herra on muodossa Adonai Jehova]

        Tuomas kutsui Jeesusta Jehovaksi ja Jumalaksi, mihin Jeesus vastasi, että koska Tuomas uskoi hänen olevan Jehova ja Jumala, niin Tuomas oli autuas.

        Joh 20:28 Silloin Tuomas sanoi: "Minun Herrani ja Jumalani!"
        29 Jeesus sanoi hänelle: "Sinä uskot, koska sait nähdä minut. Autuaita ne, jotka uskovat, vaikka eivät näe."

        Jumalan Poika tarkoittaa ihmiseksi tullutta Jumalaa, Jumalaa ihmisten keskellä. Jeesusta kutsuttiin Jumalan Pojaksi, koska hänen biologinen isänsä ei ollut Joosef vaan Jeesus sikisi Pyhästä Hengestä ja syntyi neitsyt Mariasta, joten Jeesuksen biologinen isä on Jumala.

        Jes 7:14 Sen tähden Herra antaa itse teille merkin: neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan ja antaa hänelle nimen Immanuel*. [Nimi Immanuel merkitsee 'meidän kanssamme on Jumala'.][Matt. 1:23]


      • Anonyymi

        LAINAUS:
        Room 10:9 Jos sinä suullasi tunnustat, että Jeesus on Herra, ja sydämessäsi uskot, että Jumala on herättänyt hänet kuolleista, olet pelastuva.
        ---
        13 Onhan kirjoitettu: "Jokainen, joka huutaa avukseen Herran nimeä, pelastuu." [Joel 3:5]"

        On kömpelö tulkinta väittää, että Paavali on noissa jakeissa sitä mieltä, että jos suullaan tunnustaa Jeesuksen olevan JHVH niin pelastuu.

        Referenssinä sinulla on Joel.3:5 todistaaksesi että Jeesus on JHVH ja Jumala. Tarkoitit kumminkin nykyisten painoksien jaetta 2:32 eikä jaetta 3:5. Eikö niin?

        Mielestäni asiaan ei liity mitään mystiikka, eikä ole syytä sellaista mystiikka etsiä, koska Raamattu esittää asiat hyvin selkeästi ja ymmärrettävällä tavalla muutenkin, jos vain viitsii tutkia myös jakeiden alkutekstejä, ja millaisia vierakielisiä sanoja ne pitävät sisällään.

        Jos Isä Jumala olisi halunnut paljastaa että Jeesus on JHVH, niin hän olisi tehnyt sen hyvin selkeästi, mutta hän ei tee sitä missään. Joten on loogista ajatella että he ovat kaksi eri persoonaa (Isä ja Poika) eivätkä ole edes samaa olemusta, kun heillä on eri nimikin.

        Ihmettelet varmaan että miten ihmeessä on mahdollista pelastua jos ei tunnusta Jeesusta Jahveksi? Ei jakeessa Room.10:9 sellaisen asian tunnustamista vaadita, sillä "Herra" on "UT:n koineekreikassa "kyrios", eikä suinkaan tetragrammi "JHVH". Jakeessa tuo sana "kyrios" on viittaus sanaan "herraan", pomoutena, eikä viitttauksena Jumalan nimeen (JHVH). Eli jos tunnustat suullasi että Jeesus on pomo ja valtias (kyrios) ja uskot että JUMALA on hänet kuolleista herättänyt niin sinä pelastut.

        Isän nimi on JHVH (tai Jahve jos niin tahdot uskoa). Sen sijaan Pojan nimi on Suomessa perinteisesti Jeesus. Joten voimme luottaa siihen, että Isällä ja Pojalla ei ole edes samaa nimeä. Jeesuksen nimi on lähtöisin hepreasta ja oli hänen äidinkielessä "Jeshua" tai "Jehoshua", kun tehdään siitä aakkosiimme sopivan siirtokirjoituksen. Prikulleen sama nimi kuin Mooseksen jälkeisellä johtajalla Joosualla (heprealaisilla kirjaimilla). Jeesuksen nimi ei ole ollut JHVH, eikä tule koskaan olemaan. Se on varattu ainoastaan Isälle.

        No entäs miksi Room.10:13 on lainaus jakeesta Joel.2:32, jos kerran Jahven nimen huutaminen ei käy päinsä? Saathan sitä toki huutaa Jahven nimeä, jos varmasti tiedät mitkä ovat puuttuvat vokaalit. Mutta katsotaan nyt mitä nimeä meidän UT:n mukaan pitää huutaa avuksi, jos se ei kerran ole JHVH, ja kun meille on jo kerrottu että "pomon" (kyrioksen) nimeä pitää huutaa avuksi jotta voisimme pelastua. Kuka mahtaa olla uskovien pomo UT:ssa jota pitää huutaa avuksi? Se selviää tarkkavaisille lukijoille:

        Ap.t.4:9-12
        9 Jos meitä tänään kuulustellaan sairaalle miehelle tehdystä hyvästä työstä ja siitä, kenen kautta hän on parantunut,
        10 niin olkoon teille kaikille ja koko Israelin kansalle tiettävä, että JEESUKSEN KRISTUKSEN, NASARETILAISEN, NIMEN KAUTTA, hänen, jonka te ristiinnaulitsitte, mutta jonka Jumala kuolleista herätti, HÄNEN NIMENSÄ KAUTTA tämä seisoo terveenä teidän edessänne.
        11 Hän on 'se kivi, jonka te, rakentajat, hylkäsitte, mutta joka on kulmakiveksi tullut'.
        12 Eikä ole pelastusta yhdessäkään toisessa; sillä EI OLE TAIVAAN ALLA MUUTA NIMEÄ IHMISILLE ANNETTU, JOSSA MEIDÄN PITÄISI PELASTUMAN."

        Nyt jotkut tietysti ihmettelee, että eikö Jeesus sittenkään ollut Jahve? Ei, ja tuhat kertaa EI. Se on yhtä suuri mahdottomuus kuin se, että aikoinaan palavassa pensaassa olisi ollut Jumala. Todellisuudessa siellä olikin Jahven enkeli (2.Moos.3:2) joka puhui Jumalan valtuuttamana. Enkeli sanoi Moosekselle, "Minä olen isiesi Jumala..." (2.Moos.3:69). Voidaan toki myös sanoa, että Jumala puhui enkelin välityksellä, eikä siinäkään ole mitään väärää.

        Miksi trinitaarit eivät väännä palavan pensaan kertomuksesta mystiikkaa, esimerkiksi sanomalla, että Jumala on todellisuudessa enkeli kun siellä oli yhtäaikaa Jumala ja enkeli samassa olemuksessa? Mutta eiväthän he haluaisi alentaa Jumalan enkeliksi, sillä varsin hyvin he tietävät että Jumalan enkelit voivat Jumalan valtuuksilla esiintyä aivan kuin olisivat itse Jumala. Joten miksi pitäisi siis vääntää ja kääntää jakeita kieroon, ja uskoa että Jeesus on Jahve? Siksi koska he etsimällä etsivät jonkunlaisia todisteita siitä, että Jeesuksella on sama nimi kuin hänen lähettäjällään, jotta voisivat saada entistä enemmän ihmisiä uskomaan että Jeesus on meidän ainut Jumala, aivan kuten Isäkin.

        Kolminaisuusopin paikkansapitävyydestä saa hakea todisteita kyllästymiseensä saakka, ja kun niitä rehellisesti on hakenut 5-20 tuntia vuorokaudessa, useamman kuukauden ajan , niin joutuu pettymään, kun huomaa että niitä todisteita kolmiyhteisestä Jumalasta ei löytynytkään. Mutta pettymys se on, ainoastaan jos asenne oli alunperin sellainen, että "minähän ne todisteet löydän, kun eihän isieni perinnäissäännöt voi olla harhaisia, enkä varsinkaan minä".

        2. Kor. 11:31
        Herran Jeesuksen Jumala ja Isä, joka on ikuisesti ylistetty, tietää etten valehtele.

        Terv. "Jumalan Pete"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        LAINAUS:
        Room 10:9 Jos sinä suullasi tunnustat, että Jeesus on Herra, ja sydämessäsi uskot, että Jumala on herättänyt hänet kuolleista, olet pelastuva.
        ---
        13 Onhan kirjoitettu: "Jokainen, joka huutaa avukseen Herran nimeä, pelastuu." [Joel 3:5]"

        On kömpelö tulkinta väittää, että Paavali on noissa jakeissa sitä mieltä, että jos suullaan tunnustaa Jeesuksen olevan JHVH niin pelastuu.

        Referenssinä sinulla on Joel.3:5 todistaaksesi että Jeesus on JHVH ja Jumala. Tarkoitit kumminkin nykyisten painoksien jaetta 2:32 eikä jaetta 3:5. Eikö niin?

        Mielestäni asiaan ei liity mitään mystiikka, eikä ole syytä sellaista mystiikka etsiä, koska Raamattu esittää asiat hyvin selkeästi ja ymmärrettävällä tavalla muutenkin, jos vain viitsii tutkia myös jakeiden alkutekstejä, ja millaisia vierakielisiä sanoja ne pitävät sisällään.

        Jos Isä Jumala olisi halunnut paljastaa että Jeesus on JHVH, niin hän olisi tehnyt sen hyvin selkeästi, mutta hän ei tee sitä missään. Joten on loogista ajatella että he ovat kaksi eri persoonaa (Isä ja Poika) eivätkä ole edes samaa olemusta, kun heillä on eri nimikin.

        Ihmettelet varmaan että miten ihmeessä on mahdollista pelastua jos ei tunnusta Jeesusta Jahveksi? Ei jakeessa Room.10:9 sellaisen asian tunnustamista vaadita, sillä "Herra" on "UT:n koineekreikassa "kyrios", eikä suinkaan tetragrammi "JHVH". Jakeessa tuo sana "kyrios" on viittaus sanaan "herraan", pomoutena, eikä viitttauksena Jumalan nimeen (JHVH). Eli jos tunnustat suullasi että Jeesus on pomo ja valtias (kyrios) ja uskot että JUMALA on hänet kuolleista herättänyt niin sinä pelastut.

        Isän nimi on JHVH (tai Jahve jos niin tahdot uskoa). Sen sijaan Pojan nimi on Suomessa perinteisesti Jeesus. Joten voimme luottaa siihen, että Isällä ja Pojalla ei ole edes samaa nimeä. Jeesuksen nimi on lähtöisin hepreasta ja oli hänen äidinkielessä "Jeshua" tai "Jehoshua", kun tehdään siitä aakkosiimme sopivan siirtokirjoituksen. Prikulleen sama nimi kuin Mooseksen jälkeisellä johtajalla Joosualla (heprealaisilla kirjaimilla). Jeesuksen nimi ei ole ollut JHVH, eikä tule koskaan olemaan. Se on varattu ainoastaan Isälle.

        No entäs miksi Room.10:13 on lainaus jakeesta Joel.2:32, jos kerran Jahven nimen huutaminen ei käy päinsä? Saathan sitä toki huutaa Jahven nimeä, jos varmasti tiedät mitkä ovat puuttuvat vokaalit. Mutta katsotaan nyt mitä nimeä meidän UT:n mukaan pitää huutaa avuksi, jos se ei kerran ole JHVH, ja kun meille on jo kerrottu että "pomon" (kyrioksen) nimeä pitää huutaa avuksi jotta voisimme pelastua. Kuka mahtaa olla uskovien pomo UT:ssa jota pitää huutaa avuksi? Se selviää tarkkavaisille lukijoille:

        Ap.t.4:9-12
        9 Jos meitä tänään kuulustellaan sairaalle miehelle tehdystä hyvästä työstä ja siitä, kenen kautta hän on parantunut,
        10 niin olkoon teille kaikille ja koko Israelin kansalle tiettävä, että JEESUKSEN KRISTUKSEN, NASARETILAISEN, NIMEN KAUTTA, hänen, jonka te ristiinnaulitsitte, mutta jonka Jumala kuolleista herätti, HÄNEN NIMENSÄ KAUTTA tämä seisoo terveenä teidän edessänne.
        11 Hän on 'se kivi, jonka te, rakentajat, hylkäsitte, mutta joka on kulmakiveksi tullut'.
        12 Eikä ole pelastusta yhdessäkään toisessa; sillä EI OLE TAIVAAN ALLA MUUTA NIMEÄ IHMISILLE ANNETTU, JOSSA MEIDÄN PITÄISI PELASTUMAN."

        Nyt jotkut tietysti ihmettelee, että eikö Jeesus sittenkään ollut Jahve? Ei, ja tuhat kertaa EI. Se on yhtä suuri mahdottomuus kuin se, että aikoinaan palavassa pensaassa olisi ollut Jumala. Todellisuudessa siellä olikin Jahven enkeli (2.Moos.3:2) joka puhui Jumalan valtuuttamana. Enkeli sanoi Moosekselle, "Minä olen isiesi Jumala..." (2.Moos.3:69). Voidaan toki myös sanoa, että Jumala puhui enkelin välityksellä, eikä siinäkään ole mitään väärää.

        Miksi trinitaarit eivät väännä palavan pensaan kertomuksesta mystiikkaa, esimerkiksi sanomalla, että Jumala on todellisuudessa enkeli kun siellä oli yhtäaikaa Jumala ja enkeli samassa olemuksessa? Mutta eiväthän he haluaisi alentaa Jumalan enkeliksi, sillä varsin hyvin he tietävät että Jumalan enkelit voivat Jumalan valtuuksilla esiintyä aivan kuin olisivat itse Jumala. Joten miksi pitäisi siis vääntää ja kääntää jakeita kieroon, ja uskoa että Jeesus on Jahve? Siksi koska he etsimällä etsivät jonkunlaisia todisteita siitä, että Jeesuksella on sama nimi kuin hänen lähettäjällään, jotta voisivat saada entistä enemmän ihmisiä uskomaan että Jeesus on meidän ainut Jumala, aivan kuten Isäkin.

        Kolminaisuusopin paikkansapitävyydestä saa hakea todisteita kyllästymiseensä saakka, ja kun niitä rehellisesti on hakenut 5-20 tuntia vuorokaudessa, useamman kuukauden ajan , niin joutuu pettymään, kun huomaa että niitä todisteita kolmiyhteisestä Jumalasta ei löytynytkään. Mutta pettymys se on, ainoastaan jos asenne oli alunperin sellainen, että "minähän ne todisteet löydän, kun eihän isieni perinnäissäännöt voi olla harhaisia, enkä varsinkaan minä".

        2. Kor. 11:31
        Herran Jeesuksen Jumala ja Isä, joka on ikuisesti ylistetty, tietää etten valehtele.

        Terv. "Jumalan Pete"

        >>>Jos Isä Jumala olisi halunnut paljastaa että Jeesus on JHVH, niin hän olisi tehnyt sen hyvin selkeästi, mutta hän ei tee sitä missään. <<<

        Sinulla on niin paljon härskiä eksytystä ja Raamatun vääristelyä, etten oikaise kaikkia. Jätän sinun omaan arvoosi. Kukaan ei onneksi uskoa sinua muutenkaan.

        Raamatussa on selvästi ilmoitettu, että Jeesus Kristus on Jehova. Paavali ilmoitti asian kuiten ilmoitti myös Johannes Kastaja.

        Sakarjan kirja kertoo, että juutalaiset ristiinnaulitsivat Jehovan. Kun he tajuvat tämän asian, he surevat tekoaan kuin ainoaa Poikaa, mikä sekin viittaa Jumalan Poikaan.

        Sak 12:1 Ennustus, Herran sana Israelista. Näin sanoo Herra,
        ---
        10 Ja minä vuodatan Daavidin suvun päälle ja Jerusalemin asukasten päälle armon ja rukouksen hengen. He katsovat minuun, jonka he ovat lävistäneet. Ja he valittavat häntä, niinkuin valitetaan ainokaista, murehtivat häntä katkerasti, niinkuin murehditaan katkerasti esikoista.

        Jeesus Kristus tekee paluun Öljymäelle. Silloin Jehova seisoo omilla jaloillaan Öljymäelle. Tämä on täysin selvä ilmoitus, että Jeesus Kristus on Jehova.

        Sak 14:3 Ja Herra on lähtevä liikkeelle ja sotiva näitä pakanoita vastaan, niinkuin sotimispäivänänsä, taistelun päivänä.
        4 Hänen jalkansa seisovat sinä päivänä Öljymäellä, joka on Jerusalemin edustalla itää kohti. Ja Öljymäki halkeaa kahtia idästä länteen hyvin suureksi laaksoksi: toinen puoli mäkeä siirtyy pohjoiseen ja toinen puoli etelään päin.

        Jumalan Poika on ihmiseksi tullut Jehova. Isä, Poika ja Pyhä Henki ovat sama Jumala.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        LAINAUS:
        Room 10:9 Jos sinä suullasi tunnustat, että Jeesus on Herra, ja sydämessäsi uskot, että Jumala on herättänyt hänet kuolleista, olet pelastuva.
        ---
        13 Onhan kirjoitettu: "Jokainen, joka huutaa avukseen Herran nimeä, pelastuu." [Joel 3:5]"

        On kömpelö tulkinta väittää, että Paavali on noissa jakeissa sitä mieltä, että jos suullaan tunnustaa Jeesuksen olevan JHVH niin pelastuu.

        Referenssinä sinulla on Joel.3:5 todistaaksesi että Jeesus on JHVH ja Jumala. Tarkoitit kumminkin nykyisten painoksien jaetta 2:32 eikä jaetta 3:5. Eikö niin?

        Mielestäni asiaan ei liity mitään mystiikka, eikä ole syytä sellaista mystiikka etsiä, koska Raamattu esittää asiat hyvin selkeästi ja ymmärrettävällä tavalla muutenkin, jos vain viitsii tutkia myös jakeiden alkutekstejä, ja millaisia vierakielisiä sanoja ne pitävät sisällään.

        Jos Isä Jumala olisi halunnut paljastaa että Jeesus on JHVH, niin hän olisi tehnyt sen hyvin selkeästi, mutta hän ei tee sitä missään. Joten on loogista ajatella että he ovat kaksi eri persoonaa (Isä ja Poika) eivätkä ole edes samaa olemusta, kun heillä on eri nimikin.

        Ihmettelet varmaan että miten ihmeessä on mahdollista pelastua jos ei tunnusta Jeesusta Jahveksi? Ei jakeessa Room.10:9 sellaisen asian tunnustamista vaadita, sillä "Herra" on "UT:n koineekreikassa "kyrios", eikä suinkaan tetragrammi "JHVH". Jakeessa tuo sana "kyrios" on viittaus sanaan "herraan", pomoutena, eikä viitttauksena Jumalan nimeen (JHVH). Eli jos tunnustat suullasi että Jeesus on pomo ja valtias (kyrios) ja uskot että JUMALA on hänet kuolleista herättänyt niin sinä pelastut.

        Isän nimi on JHVH (tai Jahve jos niin tahdot uskoa). Sen sijaan Pojan nimi on Suomessa perinteisesti Jeesus. Joten voimme luottaa siihen, että Isällä ja Pojalla ei ole edes samaa nimeä. Jeesuksen nimi on lähtöisin hepreasta ja oli hänen äidinkielessä "Jeshua" tai "Jehoshua", kun tehdään siitä aakkosiimme sopivan siirtokirjoituksen. Prikulleen sama nimi kuin Mooseksen jälkeisellä johtajalla Joosualla (heprealaisilla kirjaimilla). Jeesuksen nimi ei ole ollut JHVH, eikä tule koskaan olemaan. Se on varattu ainoastaan Isälle.

        No entäs miksi Room.10:13 on lainaus jakeesta Joel.2:32, jos kerran Jahven nimen huutaminen ei käy päinsä? Saathan sitä toki huutaa Jahven nimeä, jos varmasti tiedät mitkä ovat puuttuvat vokaalit. Mutta katsotaan nyt mitä nimeä meidän UT:n mukaan pitää huutaa avuksi, jos se ei kerran ole JHVH, ja kun meille on jo kerrottu että "pomon" (kyrioksen) nimeä pitää huutaa avuksi jotta voisimme pelastua. Kuka mahtaa olla uskovien pomo UT:ssa jota pitää huutaa avuksi? Se selviää tarkkavaisille lukijoille:

        Ap.t.4:9-12
        9 Jos meitä tänään kuulustellaan sairaalle miehelle tehdystä hyvästä työstä ja siitä, kenen kautta hän on parantunut,
        10 niin olkoon teille kaikille ja koko Israelin kansalle tiettävä, että JEESUKSEN KRISTUKSEN, NASARETILAISEN, NIMEN KAUTTA, hänen, jonka te ristiinnaulitsitte, mutta jonka Jumala kuolleista herätti, HÄNEN NIMENSÄ KAUTTA tämä seisoo terveenä teidän edessänne.
        11 Hän on 'se kivi, jonka te, rakentajat, hylkäsitte, mutta joka on kulmakiveksi tullut'.
        12 Eikä ole pelastusta yhdessäkään toisessa; sillä EI OLE TAIVAAN ALLA MUUTA NIMEÄ IHMISILLE ANNETTU, JOSSA MEIDÄN PITÄISI PELASTUMAN."

        Nyt jotkut tietysti ihmettelee, että eikö Jeesus sittenkään ollut Jahve? Ei, ja tuhat kertaa EI. Se on yhtä suuri mahdottomuus kuin se, että aikoinaan palavassa pensaassa olisi ollut Jumala. Todellisuudessa siellä olikin Jahven enkeli (2.Moos.3:2) joka puhui Jumalan valtuuttamana. Enkeli sanoi Moosekselle, "Minä olen isiesi Jumala..." (2.Moos.3:69). Voidaan toki myös sanoa, että Jumala puhui enkelin välityksellä, eikä siinäkään ole mitään väärää.

        Miksi trinitaarit eivät väännä palavan pensaan kertomuksesta mystiikkaa, esimerkiksi sanomalla, että Jumala on todellisuudessa enkeli kun siellä oli yhtäaikaa Jumala ja enkeli samassa olemuksessa? Mutta eiväthän he haluaisi alentaa Jumalan enkeliksi, sillä varsin hyvin he tietävät että Jumalan enkelit voivat Jumalan valtuuksilla esiintyä aivan kuin olisivat itse Jumala. Joten miksi pitäisi siis vääntää ja kääntää jakeita kieroon, ja uskoa että Jeesus on Jahve? Siksi koska he etsimällä etsivät jonkunlaisia todisteita siitä, että Jeesuksella on sama nimi kuin hänen lähettäjällään, jotta voisivat saada entistä enemmän ihmisiä uskomaan että Jeesus on meidän ainut Jumala, aivan kuten Isäkin.

        Kolminaisuusopin paikkansapitävyydestä saa hakea todisteita kyllästymiseensä saakka, ja kun niitä rehellisesti on hakenut 5-20 tuntia vuorokaudessa, useamman kuukauden ajan , niin joutuu pettymään, kun huomaa että niitä todisteita kolmiyhteisestä Jumalasta ei löytynytkään. Mutta pettymys se on, ainoastaan jos asenne oli alunperin sellainen, että "minähän ne todisteet löydän, kun eihän isieni perinnäissäännöt voi olla harhaisia, enkä varsinkaan minä".

        2. Kor. 11:31
        Herran Jeesuksen Jumala ja Isä, joka on ikuisesti ylistetty, tietää etten valehtele.

        Terv. "Jumalan Pete"

        Sinulla on hyviä ja uskottavia perusteita siitä, ettei Jeesus voi olla Jumala. Tässä vielä yksi sellainen lisää:

        Jes 42:8 "Minä, Herra, se on minun nimeni, minä en anna kunniaani toiselle
        enkä ylistystäni epäjumalille."

        Jumala, joka on yksi, ei jaa kunniaansa kenenkään muun kanssa. Ei Jeesuksille eikä muillekaan.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinulla on todella härskiä eksytystä.

        Jes 9:6 kertoo täysin yksiselitteisesti, että Jumalan Poika on Isä Jumala. El tarkoittaa tässä asiayhteydessä Israelin Jumalaa. Isä tarkoittaa tässä asiayhteydessä todellakin myös Israelin Jumalaa.

        Jes 9:6 Sillä lapsi on syntynyt meille, poika on annettu meille. Hän kantaa valtaa harteillaan, hänen nimensä on Ihmeellinen Neuvontuoja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rauhan Ruhtinas.

        Mal 1:6 -- Poika kunnioittaa isäänsä ja palvelija isäntäänsä. Minä olen teidän isänne, miksi ette kunnioita minua? Minä olen teidän isäntänne, miksi ette palvele minua? Tätä minä, Herra Sebaot, kysyn teiltä, te papit, jotka pidätte minua pilkkananne. "Miten me olemme pitäneet sinua pilkkanamme?" te kysytte.

        Jeesus Kristus on Jehova, mikä ei voi tarkoittaa mitään muuta kuin sitä, että Jeesus on Jumala.

        Paavali opetti, että Jeesus Kristus on Jehova. Paavali siteeraa Joelin kirjaa, jossa Herra on muodossa Jehova. Jos joku ei tunnusta, että Jeesus Kritus on Jehova, hän ei pelastu. Sen takia Jehovan todistajat eivät pelastu, koska he eivät tunnusta tätä totuutta, että Jeesus Kristus on Jehova ja Jumala.

        Room 10:9 Jos sinä suullasi tunnustat, että Jeesus on Herra, ja sydämessäsi uskot, että Jumala on herättänyt hänet kuolleista, olet pelastuva.
        ---
        13 Onhan kirjoitettu: "Jokainen, joka huutaa avukseen Herran nimeä, pelastuu." [Joel 3:5]

        Jeesus sanoi itsekin olevansa Jehova, Jehova. VT:n kirjoituksissa Herra, Herra on yleensä muodossa Jehova, Jehova tai Jah, Jehova tai Adonai Jehova. On täysin selvä asia, että Raamatun opetuksen mukaan Jeesus Kristus on Jehova ja Jumala.

        Matt 7:21 "Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra', pääse taivasten valtakuntaan. Sinne pääsee se, joka tekee taivaallisen Isäni tahdon.

        Ps 68:20 Jumala on meille pelastuksen Jumala. Herra, Herra pelastaa kuolemasta. [Herra, Herra on muodossa Adonai Jehova]

        Tuomas kutsui Jeesusta Jehovaksi ja Jumalaksi, mihin Jeesus vastasi, että koska Tuomas uskoi hänen olevan Jehova ja Jumala, niin Tuomas oli autuas.

        Joh 20:28 Silloin Tuomas sanoi: "Minun Herrani ja Jumalani!"
        29 Jeesus sanoi hänelle: "Sinä uskot, koska sait nähdä minut. Autuaita ne, jotka uskovat, vaikka eivät näe."

        Jumalan Poika tarkoittaa ihmiseksi tullutta Jumalaa, Jumalaa ihmisten keskellä. Jeesusta kutsuttiin Jumalan Pojaksi, koska hänen biologinen isänsä ei ollut Joosef vaan Jeesus sikisi Pyhästä Hengestä ja syntyi neitsyt Mariasta, joten Jeesuksen biologinen isä on Jumala.

        Jes 7:14 Sen tähden Herra antaa itse teille merkin: neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan ja antaa hänelle nimen Immanuel*. [Nimi Immanuel merkitsee 'meidän kanssamme on Jumala'.][Matt. 1:23]

        SINÄ KIRJOITIT:

        "Tuomas kutsui Jeesusta Jehovaksi ja Jumalaksi, mihin Jeesus vastasi, että koska Tuomas uskoi hänen olevan Jehova ja Jumala, niin Tuomas oli autuas.

        Joh 20:28 Silloin Tuomas sanoi: "Minun Herrani ja Jumalani!"
        29 Jeesus sanoi hänelle: "Sinä uskot, koska sait nähdä minut. Autuaita ne, jotka uskovat, vaikka eivät näe." "

        MINÄ VASTAAN SINULLE:

        Etkö näe tuossa lausunnossasi olemassa olevaa ristiriitaa? Kirjoitit että Tuomas oli autuas, vaikka hän epäili eikä uskonut ennen kuin hän näki Jeesuksen. Kontekstissa Jeesus kyllä sanoi ketkä ovat autuaita. Hän ei sanonut että Tuomas on autuas (vaikka niin väität), van Jeesus sanoi että ne ovat autuaita jotka uskovat VAIKKA EIVÄT NÄE.

        Toiseksi: Tuomas ei suinkaan kutsunut Jeesusta Jehovaksi, koska Jehova-sanan alla ei ole tetragrammia (YHWH) vaan kreikankielen sana "kyrios" mikä tarkoittaa "Herra" (mikä käytännössä tarkoittaa "pomo". Johtopäätökseni kirjoituksestasi on, että sinä vain tahdot uskoa että hän käytti Jeesuksesta Jumalan nimeä, vaikka Jeesuksella oli oma nimi mikä oli "Jeesus", tai lähempänä totuutta "Jeshua", mikä suomennettuna voisi olla jopa "Joosua", taikka kirjoitusasussa lähempänä "Joshua". Eli Jeesus ei sanonut että Tuomas oli autuas, koska hän ei uskonut ennen näkemistään (että hän on elävä, vaikka oli aiemmin kuollut).


    • Anonyymi

      Jeesusta ei ole luotu.

      Jeesus on Isästä syntynyt, ennen aikojen alkua, nk. lähtee Isästä.

      Samoin Pyhä Henki lähtee Isästä ja Pojasta.

      Tämä On Yksi Pyhä Kolmiyhteinen Jumala: JHWH, Herra Sebaot, Adonai, Elohim.
      ~

      • Anonyymi

        Psalmi 2:1-12
        1 Miksi pakanat pauhaavat ja kansat turhia ajattelevat?
        2 Maan kuninkaat nousevat, ruhtinaat yhdessä neuvottelevat Herraa ja hänen voideltuansa vastaan:
        3 "Katkaiskaamme heidän kahleensa, heittäkäämme päältämme heidän köytensä".

        4 Hän, joka taivaassa asuu, nauraa; Herra pilkkaa heitä.
        5 Kerran hän on puhuva heille vihassansa, peljättävä heitä hirmuisuudessaan:
        6 "Minä olen asettanut kuninkaani Siioniin, pyhälle vuorelleni".

        7 Minä ilmoitan, mitä Herra on säätänyt. Hän lausui minulle: "Sinä olet minun poikani, tänä päivänä minä sinut synnytin.
        8 Ano minulta, niin minä annan pakanakansat sinun perinnöksesi ja maan ääret sinun omiksesi.
        9 Rautaisella valtikalla sinä heidät muserrat, niinkuin saviastian sinä särjet heidät."

        10 Tulkaa siis järkiinne, kuninkaat, maan tuomarit, ottakaa nuhteesta vaari.
        11 Palvelkaa Herraa pelvolla ja iloitkaa vavistuksella.
        12 Antakaa suuta pojalle, ettei hän vihastuisi ettekä te hukkuisi tiellänne. Sillä hänen vihansa syttyy äkisti. Autuaat ovat kaikki, jotka häneen turvaavat.
        ~


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Psalmi 2:1-12
        1 Miksi pakanat pauhaavat ja kansat turhia ajattelevat?
        2 Maan kuninkaat nousevat, ruhtinaat yhdessä neuvottelevat Herraa ja hänen voideltuansa vastaan:
        3 "Katkaiskaamme heidän kahleensa, heittäkäämme päältämme heidän köytensä".

        4 Hän, joka taivaassa asuu, nauraa; Herra pilkkaa heitä.
        5 Kerran hän on puhuva heille vihassansa, peljättävä heitä hirmuisuudessaan:
        6 "Minä olen asettanut kuninkaani Siioniin, pyhälle vuorelleni".

        7 Minä ilmoitan, mitä Herra on säätänyt. Hän lausui minulle: "Sinä olet minun poikani, tänä päivänä minä sinut synnytin.
        8 Ano minulta, niin minä annan pakanakansat sinun perinnöksesi ja maan ääret sinun omiksesi.
        9 Rautaisella valtikalla sinä heidät muserrat, niinkuin saviastian sinä särjet heidät."

        10 Tulkaa siis järkiinne, kuninkaat, maan tuomarit, ottakaa nuhteesta vaari.
        11 Palvelkaa Herraa pelvolla ja iloitkaa vavistuksella.
        12 Antakaa suuta pojalle, ettei hän vihastuisi ettekä te hukkuisi tiellänne. Sillä hänen vihansa syttyy äkisti. Autuaat ovat kaikki, jotka häneen turvaavat.
        ~

        Kuka puhuu tässä Psalmissa?
        ~


      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Ei "lähde" mihinkään vaan on aina Ollut !

        Isä ja Poika ja Pyhä Henki ovat Yksi Jumala !

        1. Moos. 1:26 Ja Jumala sanoi: "Tehkäämme ihminen kuvaksemme

        Siis ihmisessä on "Jumalan kuvan" mukaan erotettavat osat eli ruumis(Jeesus), sielu(Isä) ja henki(Pyhä Henki) !

        Mutta silti siis on vai YKSI ihminen, ihan kuten on vain YKSI Jumala !!!

        Näin siis tuon "kuvan" kautta me vajavaiset ihmiset voimme käsittää Jumalan ns. "kolminaisuuden" !

        Mutta erona ihmisen ja Jumalan välillä on se, että Jumala on kaikkialla Pyhän Henkensä kautta, mutta ihminen on sidottu kehoonsa eli ruumiiseensa !

        Mutta tuon asian vuoksi siis kaikki luotu on tavallaan Jumalassa, eli me elämme ja olemme Jumalassa sen kautta, että Henki on kaikkialla ja ympäröi ihan kaiken luodun, siksi Sana sanoo siis:

        Apostolien teot 17
        26 Ja hän on tehnyt koko ihmissuvun yhdestä ainoasta asumaan kaikkea maanpiiriä ja on säätänyt heille määrätyt ajat ja heidän asumisensa rajat,
        27 että he etsisivät Jumalaa, jos ehkä voisivat hapuilemalla hänet löytää-hänet, joka kuitenkaan ei ole kaukana yhdestäkään meistä;
        !!!
        28 sillä hänessä me elämme ja liikumme ja olemme
        !!!


      • Anonyymi
        UUSI

        Sinäkään et näytä ymmärtävän, että Vanhan testamentin profetaalisissa kirjoituksissa jossa mainitaan tulevaa messiasta (eli "Kristusta", taikka "voideltua") niin yhtään ainoata kertaa Jeesusta ei siinä esitetty heprealaisen kirjoitustyylin transkriptiossa muodossa "Adonai". Isästä Jumalasta (JHWH:sta) kirjoitettiin VT:ssa että hän on "Adonai". Mutta Jeesuksesta ei koskaan käytetä sellaista kirjoitusasua. Jeesuksesta käytetään muotoa "Adoni".

        "Adonai" on se juutalaisten ja kristittyjen ainut totinen Jumala, kun taas Jeesus on "Adoni". Tarkoittaen sitä, että molemmat ovat kyllä herroja (eli pomoja), sillä molemmat tarkoittaa "Herra"/"herra". Mutta Vanhassa testamentissa oli paljon herroja ("adoni") joista Jeesus on yksi niistä. Tällä en tietenkään tarkoita että Jeesus on ainoastaan yksi herra muiden herrojen joukossa, vaan sitä että hän on poissuljettu olemaan "Adonai" joka oli hänen Isänsä, joka on hänen johtaja.

        Ainut Jumala on "Adonai".

        Jeesus on "Adoni".

        "Sillä vaikka olisikin niin sanottuja jumalia, olipa heitä sitten taivaassa tai maassa, ja NIITÄ ON PALJON SEMMOISIA JUMALIA JA HERROJA, niin on meillä KUITENKIN AINOASTAAN YKSI JUMALA, ISÄ, josta kaikki on ja johon me olemme luodut, JA YKSI HERRA, JEESUS KRISTUS, jonka kautta kaikki on, niin myös me hänen kauttansa.
        (1. Kor. 8:5,6).

        Jumala on kaikkeuden ykkönen. Jeesus on kaikkeuden kakkonen. Eikä heitä suurempia ole.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinäkään et näytä ymmärtävän, että Vanhan testamentin profetaalisissa kirjoituksissa jossa mainitaan tulevaa messiasta (eli "Kristusta", taikka "voideltua") niin yhtään ainoata kertaa Jeesusta ei siinä esitetty heprealaisen kirjoitustyylin transkriptiossa muodossa "Adonai". Isästä Jumalasta (JHWH:sta) kirjoitettiin VT:ssa että hän on "Adonai". Mutta Jeesuksesta ei koskaan käytetä sellaista kirjoitusasua. Jeesuksesta käytetään muotoa "Adoni".

        "Adonai" on se juutalaisten ja kristittyjen ainut totinen Jumala, kun taas Jeesus on "Adoni". Tarkoittaen sitä, että molemmat ovat kyllä herroja (eli pomoja), sillä molemmat tarkoittaa "Herra"/"herra". Mutta Vanhassa testamentissa oli paljon herroja ("adoni") joista Jeesus on yksi niistä. Tällä en tietenkään tarkoita että Jeesus on ainoastaan yksi herra muiden herrojen joukossa, vaan sitä että hän on poissuljettu olemaan "Adonai" joka oli hänen Isänsä, joka on hänen johtaja.

        Ainut Jumala on "Adonai".

        Jeesus on "Adoni".

        "Sillä vaikka olisikin niin sanottuja jumalia, olipa heitä sitten taivaassa tai maassa, ja NIITÄ ON PALJON SEMMOISIA JUMALIA JA HERROJA, niin on meillä KUITENKIN AINOASTAAN YKSI JUMALA, ISÄ, josta kaikki on ja johon me olemme luodut, JA YKSI HERRA, JEESUS KRISTUS, jonka kautta kaikki on, niin myös me hänen kauttansa.
        (1. Kor. 8:5,6).

        Jumala on kaikkeuden ykkönen. Jeesus on kaikkeuden kakkonen. Eikä heitä suurempia ole.

        Tämä on hyvä ketju, kertoo totuutta Jumalasta, Isästämme. Heprean kielestä tosiaan selviää paljon paremmin esim. Jehovan ja Herran erot. Voisitko laittaa minulle nuot Adonai ja Adoni sanat hepreaksi,jos tiedät? Näitä on mielenkiintoista tutkia.


    • Anonyymi

      Ps.8:6 Ja kuitenkin sinä teit hänestä lähes jumal'olennon....Sananl.8:22 Herra loi minut töittensä esikoiseksi, ensimmäiseksi teoistaan, ennen aikojen alkua. Ps.2:7 Minä ilmoitan, että mitä Herra on säätänyt. Hän lausui minulle: Sinä olet minun poikani, tänä päivänä minä sinut synnytit. Ap.t.13:33. Hebr.1:5. 5:5.

    • Anonyymi

      1 Ja minä näin uuden taivaan ja uuden maan; sillä ensimmäinen taivas ja ensimmäinen maa ovat kadonneet, eikä merta enää ole.
      2 Ja pyhän kaupungin, uuden Jerusalemin, minä näin laskeutuvan alas taivaasta Jumalan tyköä, valmistettuna niinkuin morsian, miehellensä kaunistettu.
      3 Ja minä kuulin suuren äänen valtaistuimelta sanovan: "Katso, Jumalan maja ihmisten keskellä! Ja hän on asuva heidän keskellänsä, ja he ovat hänen kansansa, ja Jumala itse on oleva heidän kanssaan, heidän Jumalansa;
      4 ja hän on pyyhkivä pois kaikki kyyneleet heidän silmistänsä, eikä kuolemaa ole enää oleva, eikä murhetta eikä parkua eikä kipua ole enää oleva, sillä kaikki entinen on mennyt."
      5 Ja valtaistuimella istuva sanoi: "Katso, uudeksi minä teen kaikki." Ja hän sanoi: "Kirjoita, sillä nämä sanat ovat vakaat ja todet."
      6 Ja hän sanoi minulle: "Se on tapahtunut. Minä olen A ja O, alku ja loppu. Minä annan janoavalle elämän veden lähteestä lahjaksi.
      7 Joka voittaa, on tämän perivä, ja minä olen oleva hänen Jumalansa, ja hän on oleva minun poikani.
      8 Mutta pelkurien ja epäuskoisten ja saastaisten ja murhaajien ja huorintekijäin ja velhojen ja epäjumalanpalvelijain ja kaikkien valhettelijain osa on oleva siinä järvessä, joka tulta ja tulikiveä palaa; tämä on toinen kuolema."
      9 Ja tuli yksi niistä seitsemästä enkelistä, joilla oli ne seitsemän maljaa täynnä seitsemää viimeistä vitsausta, ja puhui minun kanssani sanoen: "Tule tänne, minä näytän sinulle morsiamen, Karitsan vaimon."
      10 Ja hän vei minut hengessä suurelle ja korkealle vuorelle ja näytti minulle pyhän kaupungin, Jerusalemin, joka laskeutui alas taivaasta Jumalan tyköä,
      11 ja siinä oli Jumalan kirkkaus; sen hohto oli kaikkein kalleimman kiven kaltainen, niinkuin kristallinkirkas jaspiskivi;
      12 siinä oli suuri ja korkea muuri, jossa oli kaksitoista porttia ja porteilla kaksitoista enkeliä, ja niihin oli kirjoitettu nimiä, ja ne ovat Israelin lasten kahdentoista sukukunnan nimet;
      13 idässä kolme porttia ja pohjoisessa kolme porttia ja etelässä kolme porttia ja lännessä kolme porttia.
      14 Ja kaupungin muurilla oli kaksitoista perustusta, ja niissä Karitsan kahdentoista apostolin kaksitoista nimeä.
      15 Ja sillä, joka minulle puhui, oli mittasauvana kultainen ruoko, mitatakseen kaupungin ja sen portit ja sen muurin.
      16 Ja kaupunki oli neliskulmainen, ja sen pituus oli yhtä suuri kuin sen leveys. Ja hän mittasi sillä ruovolla kaupungin: se oli kaksitoista tuhatta vakomittaa. Sen pituus ja leveys ja korkeus olivat yhtä suuret.
      17 Ja hän mittasi sen muurin: se oli sata neljäkymmentä neljä kyynärää, ihmismitan mukaan, joka on enkelin mitta.
      18 Ja sen muuri oli rakennettu jaspiksesta, ja kaupunki oli puhdasta kultaa, puhtaan lasin kaltaista.
      19 Ja kaupungin muurin perustukset olivat kaunistetut kaikkinaisilla kalleilla kivillä; ensimmäinen perustus oli jaspis, toinen safiiri, kolmas kalkedon, neljäs smaragdi,
      20 viides sardonyks, kuudes sardion, seitsemäs krysoliitti, kahdeksas berylli, yhdeksäs topaasi, kymmenes krysoprasi, yhdestoista hyasintti, kahdestoista ametisti.
      21 Ja ne kaksitoista porttia olivat kaksitoista helmeä; kukin portti oli yhdestä helmestä; ja kaupungin katu oli puhdasta kultaa, ikäänkuin läpikuultavaa lasia.
      22 Mutta temppeliä minä en siinä nähnyt; sillä Herra Jumala, Kaikkivaltias, on sen temppeli, ja Karitsa.
      23 Eikä kaupunki tarvitse valoksensa aurinkoa eikä kuuta; sillä Jumalan kirkkaus valaisee sen, ja sen lamppu on Karitsa.
      24 Ja kansat tulevat vaeltamaan sen valkeudessa, ja maan kuninkaat vievät sinne kunniansa.
      25 Eikä sen portteja suljeta päivällä, ja yötä ei siellä ole,
      26 ja sinne viedään kansojen kunnia ja kalleudet.
      27 Eikä sinne ole pääsevä mitään epäpyhää eikä ketään kauhistusten tekijää eikä valhettelijaa, vaan ainoastaan ne, jotka ovat kirjoitetut Karitsan elämänkirjaan.
      ( Ilm. 21)

      >>22 Herra Jumala, Kaikkivaltias, on sen temppeli, ja Karitsa.
      23 Eikä kaupunki tarvitse valoksensa aurinkoa eikä kuuta; sillä Jumalan kirkkaus valaisee sen, ja sen lamppu on Karitsa.<<

      s-seutulainen)

      • Anonyymi

        37 Mutta juhlan viimeisenä, suurena päivänä Jeesus seisoi ja huusi ja sanoi: "Jos joku janoaa, niin tulkoon minun tyköni ja juokoon.
        38 Joka uskoo minuun, hänen sisimmästään on, niinkuin Raamattu sanoo, juokseva elävän veden virrat."
        39 Mutta sen hän sanoi Hengestä, joka niiden piti saaman, jotka uskoivat häneen; sillä Henki ei ollut vielä tullut, koska Jeesus ei vielä ollut kirkastettu.
        ( Joh. 7)


        6 Ja hän sanoi minulle: "Se on tapahtunut. Minä olen A ja O, alku ja loppu. Minä annan janoavalle elämän veden lähteestä lahjaksi.
        ( Ilm. 21)

        s-seutulainen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        37 Mutta juhlan viimeisenä, suurena päivänä Jeesus seisoi ja huusi ja sanoi: "Jos joku janoaa, niin tulkoon minun tyköni ja juokoon.
        38 Joka uskoo minuun, hänen sisimmästään on, niinkuin Raamattu sanoo, juokseva elävän veden virrat."
        39 Mutta sen hän sanoi Hengestä, joka niiden piti saaman, jotka uskoivat häneen; sillä Henki ei ollut vielä tullut, koska Jeesus ei vielä ollut kirkastettu.
        ( Joh. 7)


        6 Ja hän sanoi minulle: "Se on tapahtunut. Minä olen A ja O, alku ja loppu. Minä annan janoavalle elämän veden lähteestä lahjaksi.
        ( Ilm. 21)

        s-seutulainen

        10 ja he huusivat suurella äänellä sanoen: "Pelastus tulee meidän Jumalaltamme, joka valtaistuimella istuu, ja Karitsalta."
        11 Ja kaikki enkelit seisoivat piirissä valtaistuimen ja vanhinten ja neljän olennon ympärillä ja lankesivat kasvoilleen valtaistuimen eteen ja kumartaen rukoilivat Jumalaa,
        12 sanoen: "Amen! Ylistys ja kirkkaus ja viisaus ja kiitos ja kunnia ja voima ja väkevyys meidän Jumalallemme aina ja iankaikkisesti, amen!"
        13 Ja yksi vanhimmista puhui minulle ja sanoi: "Keitä ovat nämä pitkiin valkeihin vaatteisiin puetut, ja mistä he ovat tulleet?"
        14 Ja minä sanoin hänelle: "Herrani, sinä tiedät sen." Ja hän sanoi minulle: "Nämä ovat ne, jotka siitä suuresta ahdistuksesta tulevat, ja he ovat pesseet vaatteensa ja valkaisseet ne Karitsan veressä.
        15 Sentähden he ovat Jumalan valtaistuimen edessä ja palvelevat häntä päivät ja yöt hänen temppelissään, ja hän, joka valtaistuimella istuu, on levittävä telttamajansa heidän ylitsensä.
        16 Ei heidän enää tule nälkä eikä enää jano, eikä aurinko ole sattuva heihin, eikä mikään helle,
        17 sillä Karitsa, joka on valtaistuimen keskellä, on kaitseva heitä ja johdattava heidät elämän vetten lähteille, ja Jumala on pyyhkivä pois kaikki kyyneleet heidän silmistänsä."
        ( Ilm. 7)

        s-seutulainen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        10 ja he huusivat suurella äänellä sanoen: "Pelastus tulee meidän Jumalaltamme, joka valtaistuimella istuu, ja Karitsalta."
        11 Ja kaikki enkelit seisoivat piirissä valtaistuimen ja vanhinten ja neljän olennon ympärillä ja lankesivat kasvoilleen valtaistuimen eteen ja kumartaen rukoilivat Jumalaa,
        12 sanoen: "Amen! Ylistys ja kirkkaus ja viisaus ja kiitos ja kunnia ja voima ja väkevyys meidän Jumalallemme aina ja iankaikkisesti, amen!"
        13 Ja yksi vanhimmista puhui minulle ja sanoi: "Keitä ovat nämä pitkiin valkeihin vaatteisiin puetut, ja mistä he ovat tulleet?"
        14 Ja minä sanoin hänelle: "Herrani, sinä tiedät sen." Ja hän sanoi minulle: "Nämä ovat ne, jotka siitä suuresta ahdistuksesta tulevat, ja he ovat pesseet vaatteensa ja valkaisseet ne Karitsan veressä.
        15 Sentähden he ovat Jumalan valtaistuimen edessä ja palvelevat häntä päivät ja yöt hänen temppelissään, ja hän, joka valtaistuimella istuu, on levittävä telttamajansa heidän ylitsensä.
        16 Ei heidän enää tule nälkä eikä enää jano, eikä aurinko ole sattuva heihin, eikä mikään helle,
        17 sillä Karitsa, joka on valtaistuimen keskellä, on kaitseva heitä ja johdattava heidät elämän vetten lähteille, ja Jumala on pyyhkivä pois kaikki kyyneleet heidän silmistänsä."
        ( Ilm. 7)

        s-seutulainen

        Miksi sitten jumala antoi tappaa jeesuksen.
        Äläkä vastaa että meidän syntien tähden koska siinä ei ole mitään järkeä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi sitten jumala antoi tappaa jeesuksen.
        Äläkä vastaa että meidän syntien tähden koska siinä ei ole mitään järkeä.

        Miksi kysyt kun et halua vastausta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi kysyt kun et halua vastausta?

        eihän meidän tulevat synnit ole millään tavalla jeesuksen syytä eikä jumalan syytä.
        Miksi siis tappaa viaton??? syyhteys jutusta puuttu kokonaan.
        Siis toisin sanoen pohja putooa koko jutulta...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        eihän meidän tulevat synnit ole millään tavalla jeesuksen syytä eikä jumalan syytä.
        Miksi siis tappaa viaton??? syyhteys jutusta puuttu kokonaan.
        Siis toisin sanoen pohja putooa koko jutulta...

        Kuulin kerran kerrottavan eräästä isästä ja hänen lapsistaan.
        Isä oli uskossa ja tahtoi opettaa lapsilleen jotakin Jumalan
        teosta Golgatan ristillä. Sattui näin:

        Isä matkusti kotoa pois joksikin aikaa. Isä antoi lapsille
        ohjeita miten tulee käyttäytyä hänen ollessa poissa kohtoa
        ja jonkun kiellon mitä lapset eivät missään tapauksessa saa
        tehdä. Isä kertoi lapsille, että jos te rikotte tämän
        kiellon, minun täytyy rangaista teitä siitä rikkomuksesta.
        Kielto oli sellainen, ettei se ollut vaikea lapsilla pitää.

        Kun Isä palasti kotiin, hän huomasi, että lapset olivat
        rikkoneet kiellon ja tehneet kiellettyä tekoa. Isä otti
        lapset puhutteluun. Hän sanoi, että koska te olette
        rikkoneet minun sanaani vastaan, ette ole toteleet minua,
        minun täytyy nyt rangaista teitä tästä rikkomuksesta
        ja rangaistus pannan täytäntöön nyt. Mutta koska minä
        rakastan teitä enkä tahdo rangaista teitä, mutta rangaistus on
        joka tapauksessa kärsittävä, minä itse otan sen
        rangaistuksen päälleni ja kärsin sen.

        Sitten isä antoi lapsille solkivyöt ja otti itseltään paidan pois ja
        meni kontalleen lattialle. Isä käski lasten lyödä häntä solkivyöllä
        selkään. Lapset eivät tahtoneet lyödä isää mutta koska isä käski,
        lapset löivät varovasti sillä toisella pehmeällä päällä, ei solkipäällä.
        Isä sanoi, ettei se käy, lasten tulee lyödä isää kunnolla ja
        sillä vyön päällä, jossa solki on. Lapset löivät isää ja itkivät.

        Näin Jumala teki meidän ihmisten synneille. Hän itse
        tuli ihmiseksi Jeesuksessa Kristuksessa ja kärsi itse
        rangaistuksen synneistämme. Koska Korkein Jumala
        on Poikana, Pojassa, kärsinyt rangaistuksemme ja sijaiskärsijä
        on Korkeasti Pyhä Jumala, Jumala voi antaa meille syyllisille
        anteeksi rankaisematta meitä synneistämme. Sillä rangaistus
        on jo kärsitty.

        Jumalan poika on "istunut kakkumme" ja me olemme siksi vapaat,
        Ketään ei voida tuomita toistamiseen samasta rikkomuksesta.
        Näin se juridiikka toimii maailmassa ja niin se t oimii Jumalan
        maailmassa. Olen kuullut, että jossakin päin maailmaa oikeus
        voi hyväksyä sijaiskärsijän, joka kärsii tuomitun syyllisen rangaistuksen.

        Uskon myös, että täällä Pohjolassakin istuu vankilassa syyttömiä,
        jotka istuvat tahallaan tarkoituksella syyllisen rikoksesta tuomiota.
        Uskon, että tällainen sijaiskärsijä on Isä ja hänen poikansa on oikea
        tekijä ja se syyllinen. Mutta poika on vapaa koska isä otti syyn päälleen.
        Miksi joku isä ottaa poikansa rikoksen syykseen ja kärsii jopa pitkää
        vankeusrangaistusta. Syy on yksinkertainen. Se on rakkaus lastaan kohtaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuulin kerran kerrottavan eräästä isästä ja hänen lapsistaan.
        Isä oli uskossa ja tahtoi opettaa lapsilleen jotakin Jumalan
        teosta Golgatan ristillä. Sattui näin:

        Isä matkusti kotoa pois joksikin aikaa. Isä antoi lapsille
        ohjeita miten tulee käyttäytyä hänen ollessa poissa kohtoa
        ja jonkun kiellon mitä lapset eivät missään tapauksessa saa
        tehdä. Isä kertoi lapsille, että jos te rikotte tämän
        kiellon, minun täytyy rangaista teitä siitä rikkomuksesta.
        Kielto oli sellainen, ettei se ollut vaikea lapsilla pitää.

        Kun Isä palasti kotiin, hän huomasi, että lapset olivat
        rikkoneet kiellon ja tehneet kiellettyä tekoa. Isä otti
        lapset puhutteluun. Hän sanoi, että koska te olette
        rikkoneet minun sanaani vastaan, ette ole toteleet minua,
        minun täytyy nyt rangaista teitä tästä rikkomuksesta
        ja rangaistus pannan täytäntöön nyt. Mutta koska minä
        rakastan teitä enkä tahdo rangaista teitä, mutta rangaistus on
        joka tapauksessa kärsittävä, minä itse otan sen
        rangaistuksen päälleni ja kärsin sen.

        Sitten isä antoi lapsille solkivyöt ja otti itseltään paidan pois ja
        meni kontalleen lattialle. Isä käski lasten lyödä häntä solkivyöllä
        selkään. Lapset eivät tahtoneet lyödä isää mutta koska isä käski,
        lapset löivät varovasti sillä toisella pehmeällä päällä, ei solkipäällä.
        Isä sanoi, ettei se käy, lasten tulee lyödä isää kunnolla ja
        sillä vyön päällä, jossa solki on. Lapset löivät isää ja itkivät.

        Näin Jumala teki meidän ihmisten synneille. Hän itse
        tuli ihmiseksi Jeesuksessa Kristuksessa ja kärsi itse
        rangaistuksen synneistämme. Koska Korkein Jumala
        on Poikana, Pojassa, kärsinyt rangaistuksemme ja sijaiskärsijä
        on Korkeasti Pyhä Jumala, Jumala voi antaa meille syyllisille
        anteeksi rankaisematta meitä synneistämme. Sillä rangaistus
        on jo kärsitty.

        Jumalan poika on "istunut kakkumme" ja me olemme siksi vapaat,
        Ketään ei voida tuomita toistamiseen samasta rikkomuksesta.
        Näin se juridiikka toimii maailmassa ja niin se t oimii Jumalan
        maailmassa. Olen kuullut, että jossakin päin maailmaa oikeus
        voi hyväksyä sijaiskärsijän, joka kärsii tuomitun syyllisen rangaistuksen.

        Uskon myös, että täällä Pohjolassakin istuu vankilassa syyttömiä,
        jotka istuvat tahallaan tarkoituksella syyllisen rikoksesta tuomiota.
        Uskon, että tällainen sijaiskärsijä on Isä ja hänen poikansa on oikea
        tekijä ja se syyllinen. Mutta poika on vapaa koska isä otti syyn päälleen.
        Miksi joku isä ottaa poikansa rikoksen syykseen ja kärsii jopa pitkää
        vankeusrangaistusta. Syy on yksinkertainen. Se on rakkaus lastaan kohtaan.

        "Sillä rangaistus
        on jo kärsitty."
        jumala siis rankaisee viattomia syntisten takia


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Sillä rangaistus
        on jo kärsitty."
        jumala siis rankaisee viattomia syntisten takia

        Jumala rankaisi Herraa Jeesusta Kristusta sinun ja minun synneistä.
        Siksi me olemme vapaat, - edellyttäen, että me hyväksymme tämän
        Korkeasti Pyhän sijaisuhrin ja otamme ylösnousseen elävän Jeesuksen
        vastaan omaan sydämeemme uskon kautta Häneen.

        Silloin me otamme vastaan Hänessä kaiken sen, mitä Jumala on Jeesuksessa
        antanut meille. Eikö ole helppo käsittää?

        Jeesuksessa Kristuksessa on valtava aarre. Hänessä on Jumalan armo, syntien anteeksi antaminen/saaminen sekä ikuinen elämä. Hänessä meillä on kaikki. Hänessä meillä on Jumala. Jumala on antanut itsensä meille Herrassa Jeesuksessa Kristuksessa. Siksi ilman Herraa Jeesusta Kristusta ihminen elää ilman Jumalaa.

        Jos ihminen elää ilman Jumalaa, ja Jumalassa on KAIKKI, ihmisellä ei ole mitään. Jeesuksessa ihmisellä on KAIKKI.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        eihän meidän tulevat synnit ole millään tavalla jeesuksen syytä eikä jumalan syytä.
        Miksi siis tappaa viaton??? syyhteys jutusta puuttu kokonaan.
        Siis toisin sanoen pohja putooa koko jutulta...

        Miksei ole Jumalan syytä? Jumalahan laittoi ihmisen samalle maapallolle Saatanan kanssa tietäen, että ihminen tulisi lankeamaan. Hän teki ihmisestä niin heikon, ettei tämä kestäisi kiusauksia. Raamatun mukaan pelastussuunnitelma oli valmis jo ennen ihmisen luomista. Jumala tiesi kuinka paha Saatana on, olihan Saatana saanut lankeamaan kolmasosan taivaan enkeleistä. Kyllä Jumalassa on syytä ihmisen lankeamiseen. Näin ainakin Raamatun perusteella on syytä päätellä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jumala rankaisi Herraa Jeesusta Kristusta sinun ja minun synneistä.
        Siksi me olemme vapaat, - edellyttäen, että me hyväksymme tämän
        Korkeasti Pyhän sijaisuhrin ja otamme ylösnousseen elävän Jeesuksen
        vastaan omaan sydämeemme uskon kautta Häneen.

        Silloin me otamme vastaan Hänessä kaiken sen, mitä Jumala on Jeesuksessa
        antanut meille. Eikö ole helppo käsittää?

        Jeesuksessa Kristuksessa on valtava aarre. Hänessä on Jumalan armo, syntien anteeksi antaminen/saaminen sekä ikuinen elämä. Hänessä meillä on kaikki. Hänessä meillä on Jumala. Jumala on antanut itsensä meille Herrassa Jeesuksessa Kristuksessa. Siksi ilman Herraa Jeesusta Kristusta ihminen elää ilman Jumalaa.

        Jos ihminen elää ilman Jumalaa, ja Jumalassa on KAIKKI, ihmisellä ei ole mitään. Jeesuksessa ihmisellä on KAIKKI.

        Vähän sama kun jos sinulla olisi kaksi lasta toinen paha ja toinen olisi hyvä.
        jos toinen tekisi pahuutta niin kurittaisit siten sitten sitä hyvää.
        "hyväksymme tämän
        Korkeasti Pyhän sijaisuhrin..." onko ihmisen uhraaminen hyväksyttävää missään uskonnon muodossa? Yksi käskyistä: älä tapa...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuulin kerran kerrottavan eräästä isästä ja hänen lapsistaan.
        Isä oli uskossa ja tahtoi opettaa lapsilleen jotakin Jumalan
        teosta Golgatan ristillä. Sattui näin:

        Isä matkusti kotoa pois joksikin aikaa. Isä antoi lapsille
        ohjeita miten tulee käyttäytyä hänen ollessa poissa kohtoa
        ja jonkun kiellon mitä lapset eivät missään tapauksessa saa
        tehdä. Isä kertoi lapsille, että jos te rikotte tämän
        kiellon, minun täytyy rangaista teitä siitä rikkomuksesta.
        Kielto oli sellainen, ettei se ollut vaikea lapsilla pitää.

        Kun Isä palasti kotiin, hän huomasi, että lapset olivat
        rikkoneet kiellon ja tehneet kiellettyä tekoa. Isä otti
        lapset puhutteluun. Hän sanoi, että koska te olette
        rikkoneet minun sanaani vastaan, ette ole toteleet minua,
        minun täytyy nyt rangaista teitä tästä rikkomuksesta
        ja rangaistus pannan täytäntöön nyt. Mutta koska minä
        rakastan teitä enkä tahdo rangaista teitä, mutta rangaistus on
        joka tapauksessa kärsittävä, minä itse otan sen
        rangaistuksen päälleni ja kärsin sen.

        Sitten isä antoi lapsille solkivyöt ja otti itseltään paidan pois ja
        meni kontalleen lattialle. Isä käski lasten lyödä häntä solkivyöllä
        selkään. Lapset eivät tahtoneet lyödä isää mutta koska isä käski,
        lapset löivät varovasti sillä toisella pehmeällä päällä, ei solkipäällä.
        Isä sanoi, ettei se käy, lasten tulee lyödä isää kunnolla ja
        sillä vyön päällä, jossa solki on. Lapset löivät isää ja itkivät.

        Näin Jumala teki meidän ihmisten synneille. Hän itse
        tuli ihmiseksi Jeesuksessa Kristuksessa ja kärsi itse
        rangaistuksen synneistämme. Koska Korkein Jumala
        on Poikana, Pojassa, kärsinyt rangaistuksemme ja sijaiskärsijä
        on Korkeasti Pyhä Jumala, Jumala voi antaa meille syyllisille
        anteeksi rankaisematta meitä synneistämme. Sillä rangaistus
        on jo kärsitty.

        Jumalan poika on "istunut kakkumme" ja me olemme siksi vapaat,
        Ketään ei voida tuomita toistamiseen samasta rikkomuksesta.
        Näin se juridiikka toimii maailmassa ja niin se t oimii Jumalan
        maailmassa. Olen kuullut, että jossakin päin maailmaa oikeus
        voi hyväksyä sijaiskärsijän, joka kärsii tuomitun syyllisen rangaistuksen.

        Uskon myös, että täällä Pohjolassakin istuu vankilassa syyttömiä,
        jotka istuvat tahallaan tarkoituksella syyllisen rikoksesta tuomiota.
        Uskon, että tällainen sijaiskärsijä on Isä ja hänen poikansa on oikea
        tekijä ja se syyllinen. Mutta poika on vapaa koska isä otti syyn päälleen.
        Miksi joku isä ottaa poikansa rikoksen syykseen ja kärsii jopa pitkää
        vankeusrangaistusta. Syy on yksinkertainen. Se on rakkaus lastaan kohtaan.

        Idiootti Jumala.
        Omista tekeleistä ei ole reklamointioikeutta vaikka kuin tyhjänpäiväiset asiat narsistijumalaa kiukuttaisi kuin pikkulasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        10 ja he huusivat suurella äänellä sanoen: "Pelastus tulee meidän Jumalaltamme, joka valtaistuimella istuu, ja Karitsalta."
        11 Ja kaikki enkelit seisoivat piirissä valtaistuimen ja vanhinten ja neljän olennon ympärillä ja lankesivat kasvoilleen valtaistuimen eteen ja kumartaen rukoilivat Jumalaa,
        12 sanoen: "Amen! Ylistys ja kirkkaus ja viisaus ja kiitos ja kunnia ja voima ja väkevyys meidän Jumalallemme aina ja iankaikkisesti, amen!"
        13 Ja yksi vanhimmista puhui minulle ja sanoi: "Keitä ovat nämä pitkiin valkeihin vaatteisiin puetut, ja mistä he ovat tulleet?"
        14 Ja minä sanoin hänelle: "Herrani, sinä tiedät sen." Ja hän sanoi minulle: "Nämä ovat ne, jotka siitä suuresta ahdistuksesta tulevat, ja he ovat pesseet vaatteensa ja valkaisseet ne Karitsan veressä.
        15 Sentähden he ovat Jumalan valtaistuimen edessä ja palvelevat häntä päivät ja yöt hänen temppelissään, ja hän, joka valtaistuimella istuu, on levittävä telttamajansa heidän ylitsensä.
        16 Ei heidän enää tule nälkä eikä enää jano, eikä aurinko ole sattuva heihin, eikä mikään helle,
        17 sillä Karitsa, joka on valtaistuimen keskellä, on kaitseva heitä ja johdattava heidät elämän vetten lähteille, ja Jumala on pyyhkivä pois kaikki kyyneleet heidän silmistänsä."
        ( Ilm. 7)

        s-seutulainen

        Joka vanhoja muistaa sitä tikulla silmään.

        Hanki parempaa lukemista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi sitten jumala antoi tappaa jeesuksen.
        Äläkä vastaa että meidän syntien tähden koska siinä ei ole mitään järkeä.

        Koska kaikkivaltias haluaa olla sadisti, noilla valtuuksilla!


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Eikö Jaikali ole vieläkään luopunut harhaisesta modalismista (eli Sabellianismista)? Sinulla on ollut useita vuosia aikaa tehdä parannusta harhaopistasi.

        Miten selität sen että Isällä ja Pojalla on toisinaan eri tahto, tai että Jeesus kutsui Isäänsä Jumalakseen?

        Luuk. 22:42
        "Isä, jos tahdot, niin ota tämä malja MINULTA pois. Mutta älköön toteutuko MINUN tahtoni, vaan SINUN."

        Puhuuko tässä Jeesus itselleen, vai jollekin toiselle persoonalle?

        Matt. 27:46
        "Yhdeksännen tunnin vaiheilla Jeesus huusi kovalla äänellä: "Eeli, Eeli, lama sabaktani?" Se merkitsee: JUMALANI, JUMALANI, miksi hylkäsit minut?"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö Jaikali ole vieläkään luopunut harhaisesta modalismista (eli Sabellianismista)? Sinulla on ollut useita vuosia aikaa tehdä parannusta harhaopistasi.

        Miten selität sen että Isällä ja Pojalla on toisinaan eri tahto, tai että Jeesus kutsui Isäänsä Jumalakseen?

        Luuk. 22:42
        "Isä, jos tahdot, niin ota tämä malja MINULTA pois. Mutta älköön toteutuko MINUN tahtoni, vaan SINUN."

        Puhuuko tässä Jeesus itselleen, vai jollekin toiselle persoonalle?

        Matt. 27:46
        "Yhdeksännen tunnin vaiheilla Jeesus huusi kovalla äänellä: "Eeli, Eeli, lama sabaktani?" Se merkitsee: JUMALANI, JUMALANI, miksi hylkäsit minut?"

        Olen vastannut hyviin ja mielenkiintoisiin kysymyksiisi kovisivullani kolminaisuusteksteissäni sekätekstissä "Missä Jumala on?"
        Jos sinua kiinnostaa perusteellinen vastaukseni, lue
        https://www.jumala-kanssamme.se/439644965
        Jos sinua ei kiinnosta vastaukseni, älä kysy.

        Mvh J - K


    • Anonyymi

      Olen täysin samaa mieltä aloittajan kanssa ja näin olen uskon aina ymmärtänytkin.(Olen evlut). Minusta usko muuttuu aika radikaalistikin jos ajatellaan joitakin Raamatun kohtia niin, että Jeesus on laitettu Jumalaksi. Kun se on ilmiselvää että on Isä ja Poika. Miten te helluntailaiset selitätte nämä kohdat? Miksi Jeesus rukoilee Jumalaa? Missä oli Jumala silloin kun Jeesus oli ihmisenä maan päällä?

      • Anonyymi

        Olen vastannut kysymyksiisi kotisivuni kolminaisuusteksteissäni.
        Myös "Missä Jumala on" tekstissä käsitellään aihetta.
        Linkki sivustolleni on tuossa ylempänä. Jos sinua kiinnostaa aihe,
        lue avoimen Raamatun äärellä. Mutta lue 33/38 käännöstä tai
        Raamattu Kansalle käännöstä. Vältä -92 väännöstä mikäli tahdot
        aiheesta tarkkaa tietoa.

        Lyhyesti: Jeesusta ei ole laitettu Jumalaksi. Jumala on ilmoittanut
        itsensä lihassa, Herrassa Jeesuksessa Kristuksessa. Siksi Jeesuksessa
        ihminen näkee ja löytää Jumalan. Jumala ei ole kolmessa persoonassa.
        Jumala on YKSI persoona. Hän ilmoittaa itseään Isänä, Poikana ja Pyhänä Henkenä.

        Koska Jumalasta puhutaan ja opetetaan monin paikoin kolmena persoonana,
        on syntynyt väärinkäsitys siitä, että Jumala on kolmessa eri persoonassa.
        Siitä taas syntyy väärinkäsitys, että kristityillä on kolme Jumalaa.
        Mutta Jumala on oikeasti KAKSI: Sana ja Henki, ilmoitettu lihassa.
        Perustelut kolminaisuusteksteissäni sekä tekstissä "Missä Jumala on".

        Jumala teki ihmisen kuvakseen, kaltaisekseen.
        Ihminen: mies ja nainen.
        Jumala: Sana ja Henki.

        Koska Sana ja Henki on YKSI Jumala, Jumalan kieltäjä kieltää Sanan ja Hengen
        (jumaluuden). Sellaisella ihmisellä ei ole Jumalaa koska hän kieltää Jumalan.
        Siksi Johannes kirjoittaa Jeesuksen kieltäjältä puuttuvan Jumala.
        Myö Paavali kirjoittaa samaa asiaa.

        Uskonnollinen ihminen (ei uudestisyntynyt Jumalan lapsi), puhuu mielellään
        Jumalasta mutta kieltää Herran Jeesuksen Kristuksen. Kaikki uskonnolliset
        ihmiset puhuvat mielellään Jumalasta. Tämä eksyttää monia ihmisiä koska
        he puhuvat Jumalasta niin kauniisti ja kunnioittavasti, - että. Mutta itse asiassa
        he kieltävät Jumalan koska he kieltävät Pojan, joka ilmoittaa Isän Jumalan.
        Et voi tulla tuntemaan Jumalaa ohi Herran Jeesuksen Kristuksen.
        Et voi tulla Jumalan luokse ohi Herran Jeesuksen Kristuksen.
        Jumala on Herrassa Jeesuksessa Kristuksessa. Siksi meillä on Jumala Hänessä,
        ei kenessänkään toisessa (persoonassa),


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen vastannut kysymyksiisi kotisivuni kolminaisuusteksteissäni.
        Myös "Missä Jumala on" tekstissä käsitellään aihetta.
        Linkki sivustolleni on tuossa ylempänä. Jos sinua kiinnostaa aihe,
        lue avoimen Raamatun äärellä. Mutta lue 33/38 käännöstä tai
        Raamattu Kansalle käännöstä. Vältä -92 väännöstä mikäli tahdot
        aiheesta tarkkaa tietoa.

        Lyhyesti: Jeesusta ei ole laitettu Jumalaksi. Jumala on ilmoittanut
        itsensä lihassa, Herrassa Jeesuksessa Kristuksessa. Siksi Jeesuksessa
        ihminen näkee ja löytää Jumalan. Jumala ei ole kolmessa persoonassa.
        Jumala on YKSI persoona. Hän ilmoittaa itseään Isänä, Poikana ja Pyhänä Henkenä.

        Koska Jumalasta puhutaan ja opetetaan monin paikoin kolmena persoonana,
        on syntynyt väärinkäsitys siitä, että Jumala on kolmessa eri persoonassa.
        Siitä taas syntyy väärinkäsitys, että kristityillä on kolme Jumalaa.
        Mutta Jumala on oikeasti KAKSI: Sana ja Henki, ilmoitettu lihassa.
        Perustelut kolminaisuusteksteissäni sekä tekstissä "Missä Jumala on".

        Jumala teki ihmisen kuvakseen, kaltaisekseen.
        Ihminen: mies ja nainen.
        Jumala: Sana ja Henki.

        Koska Sana ja Henki on YKSI Jumala, Jumalan kieltäjä kieltää Sanan ja Hengen
        (jumaluuden). Sellaisella ihmisellä ei ole Jumalaa koska hän kieltää Jumalan.
        Siksi Johannes kirjoittaa Jeesuksen kieltäjältä puuttuvan Jumala.
        Myö Paavali kirjoittaa samaa asiaa.

        Uskonnollinen ihminen (ei uudestisyntynyt Jumalan lapsi), puhuu mielellään
        Jumalasta mutta kieltää Herran Jeesuksen Kristuksen. Kaikki uskonnolliset
        ihmiset puhuvat mielellään Jumalasta. Tämä eksyttää monia ihmisiä koska
        he puhuvat Jumalasta niin kauniisti ja kunnioittavasti, - että. Mutta itse asiassa
        he kieltävät Jumalan koska he kieltävät Pojan, joka ilmoittaa Isän Jumalan.
        Et voi tulla tuntemaan Jumalaa ohi Herran Jeesuksen Kristuksen.
        Et voi tulla Jumalan luokse ohi Herran Jeesuksen Kristuksen.
        Jumala on Herrassa Jeesuksessa Kristuksessa. Siksi meillä on Jumala Hänessä,
        ei kenessänkään toisessa (persoonassa),

        >>>Mutta Jumala on oikeasti KAKSI: Sana ja Henki, ilmoitettu lihassa.<<<

        Tämä yksi Jumala: Sana ja Henki, antoi itsensä ihmiskunnalle Herrassa Jeesuksessa Kristuksessa kuolemaan ristillä ihmiskunnan (syntien) synnin tähden.
        Sitten Jeesuksen Kristuksen kuolleistanousemisen kautta Hän antoi itsensä
        meille Pyhässä Hengessä, jolloin Isä Jumala ja Poika Jeesus: Sana ja Henki,
        tuli seurakuntaan ja yksilöuskoviin Pyhässä Hengessä. Pyhässä Hengessä
        Jumala tuli ihmisten luokse. Hänessä meillä on Isä ja Poika: Jumala.

        Jumala on siis antanut itsensä meille Jumalan Pojassa, Herrassa Jeesuksessa Kristuksessa. Hänessä meillä on koko jumaluus, jumaluuden koko täydellisyys,
        koko jumaluus: Isä, Poika ja Pyhä Henki, Jumalan itsensä antamana
        (Kol 1:19-20, 2:9-10).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen vastannut kysymyksiisi kotisivuni kolminaisuusteksteissäni.
        Myös "Missä Jumala on" tekstissä käsitellään aihetta.
        Linkki sivustolleni on tuossa ylempänä. Jos sinua kiinnostaa aihe,
        lue avoimen Raamatun äärellä. Mutta lue 33/38 käännöstä tai
        Raamattu Kansalle käännöstä. Vältä -92 väännöstä mikäli tahdot
        aiheesta tarkkaa tietoa.

        Lyhyesti: Jeesusta ei ole laitettu Jumalaksi. Jumala on ilmoittanut
        itsensä lihassa, Herrassa Jeesuksessa Kristuksessa. Siksi Jeesuksessa
        ihminen näkee ja löytää Jumalan. Jumala ei ole kolmessa persoonassa.
        Jumala on YKSI persoona. Hän ilmoittaa itseään Isänä, Poikana ja Pyhänä Henkenä.

        Koska Jumalasta puhutaan ja opetetaan monin paikoin kolmena persoonana,
        on syntynyt väärinkäsitys siitä, että Jumala on kolmessa eri persoonassa.
        Siitä taas syntyy väärinkäsitys, että kristityillä on kolme Jumalaa.
        Mutta Jumala on oikeasti KAKSI: Sana ja Henki, ilmoitettu lihassa.
        Perustelut kolminaisuusteksteissäni sekä tekstissä "Missä Jumala on".

        Jumala teki ihmisen kuvakseen, kaltaisekseen.
        Ihminen: mies ja nainen.
        Jumala: Sana ja Henki.

        Koska Sana ja Henki on YKSI Jumala, Jumalan kieltäjä kieltää Sanan ja Hengen
        (jumaluuden). Sellaisella ihmisellä ei ole Jumalaa koska hän kieltää Jumalan.
        Siksi Johannes kirjoittaa Jeesuksen kieltäjältä puuttuvan Jumala.
        Myö Paavali kirjoittaa samaa asiaa.

        Uskonnollinen ihminen (ei uudestisyntynyt Jumalan lapsi), puhuu mielellään
        Jumalasta mutta kieltää Herran Jeesuksen Kristuksen. Kaikki uskonnolliset
        ihmiset puhuvat mielellään Jumalasta. Tämä eksyttää monia ihmisiä koska
        he puhuvat Jumalasta niin kauniisti ja kunnioittavasti, - että. Mutta itse asiassa
        he kieltävät Jumalan koska he kieltävät Pojan, joka ilmoittaa Isän Jumalan.
        Et voi tulla tuntemaan Jumalaa ohi Herran Jeesuksen Kristuksen.
        Et voi tulla Jumalan luokse ohi Herran Jeesuksen Kristuksen.
        Jumala on Herrassa Jeesuksessa Kristuksessa. Siksi meillä on Jumala Hänessä,
        ei kenessänkään toisessa (persoonassa),

        Jumalan Poika tarkoittaa ihmiseksi tullutta Jumalaa, Jumalaa ihmisten keskellä. Jeesusta kutsuttiin Jumalan Pojaksi, koska hänen biologinen isänsä ei ollut Joosef vaan Jeesus sikisi Pyhästä Hengestä ja syntyi neitsyt Mariasta, joten Jeesuksen biologinen isä on Jumala.

        Jes 9:6 Sillä lapsi on syntynyt meille, poika on annettu meille. Hän kantaa valtaa harteillaan, hänen nimensä on Ihmeellinen Neuvontuoja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rauhan Ruhtinas.

        Jes 7:14 Sen tähden Herra antaa itse teille merkin: neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan ja antaa hänelle nimen Immanuel*. [Nimi Immanuel merkitsee 'meidän kanssamme on Jumala'.][Matt. 1:23]

        Paavali opetti, että Jeesus Kristus on Jehova. Paavali siteeraa Joelin kirjaa, jossa Herra on muodossa Jehova. Jos joku ei tunnusta, että Jeesus Kritus on Jehova, hän ei pelastu. Sen takia Jehovan todistajat eivät pelastu, koska he eivät tunnusta tätä totuutta, että Jeesus Kristus on Jehova ja Jumala.

        Room 10:9 Jos sinä suullasi tunnustat, että Jeesus on Herra, ja sydämessäsi uskot, että Jumala on herättänyt hänet kuolleista, olet pelastuva.
        ---
        13 Onhan kirjoitettu: "Jokainen, joka huutaa avukseen Herran nimeä, pelastuu." [Joel 3:5]

        Jeesus sanoi itsekin olevansa Jehova, Jehova. VT:n kirjoituksissa Herra, Herra on yleensä muodossa Jehova, Jehova tai Jah, Jehova tai Adonai Jehova. On täysin selvä asia, että Raamatun opetuksen mukaan Jeesus Kristus on Jehova ja Jumala.

        Matt 7:21 "Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra', pääse taivasten valtakuntaan. Sinne pääsee se, joka tekee taivaallisen Isäni tahdon.

        Ps 68:20 Jumala on meille pelastuksen Jumala. Herra, Herra pelastaa kuolemasta. [Herra, Herra on muodossa Adonai Jehova]

        Tuomas kutsui Jeesusta Jehovaksi ja Jumalaksi, mihin Jeesus vastasi, että koska Tuomas uskoi hänen olevan Jehova ja Jumala, niin Tuomas oli autuas.

        Joh 20:28 Silloin Tuomas sanoi: "Minun Herrani ja Jumalani!"
        29 Jeesus sanoi hänelle: "Sinä uskot, koska sait nähdä minut. Autuaita ne, jotka uskovat, vaikka eivät näe."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen vastannut kysymyksiisi kotisivuni kolminaisuusteksteissäni.
        Myös "Missä Jumala on" tekstissä käsitellään aihetta.
        Linkki sivustolleni on tuossa ylempänä. Jos sinua kiinnostaa aihe,
        lue avoimen Raamatun äärellä. Mutta lue 33/38 käännöstä tai
        Raamattu Kansalle käännöstä. Vältä -92 väännöstä mikäli tahdot
        aiheesta tarkkaa tietoa.

        Lyhyesti: Jeesusta ei ole laitettu Jumalaksi. Jumala on ilmoittanut
        itsensä lihassa, Herrassa Jeesuksessa Kristuksessa. Siksi Jeesuksessa
        ihminen näkee ja löytää Jumalan. Jumala ei ole kolmessa persoonassa.
        Jumala on YKSI persoona. Hän ilmoittaa itseään Isänä, Poikana ja Pyhänä Henkenä.

        Koska Jumalasta puhutaan ja opetetaan monin paikoin kolmena persoonana,
        on syntynyt väärinkäsitys siitä, että Jumala on kolmessa eri persoonassa.
        Siitä taas syntyy väärinkäsitys, että kristityillä on kolme Jumalaa.
        Mutta Jumala on oikeasti KAKSI: Sana ja Henki, ilmoitettu lihassa.
        Perustelut kolminaisuusteksteissäni sekä tekstissä "Missä Jumala on".

        Jumala teki ihmisen kuvakseen, kaltaisekseen.
        Ihminen: mies ja nainen.
        Jumala: Sana ja Henki.

        Koska Sana ja Henki on YKSI Jumala, Jumalan kieltäjä kieltää Sanan ja Hengen
        (jumaluuden). Sellaisella ihmisellä ei ole Jumalaa koska hän kieltää Jumalan.
        Siksi Johannes kirjoittaa Jeesuksen kieltäjältä puuttuvan Jumala.
        Myö Paavali kirjoittaa samaa asiaa.

        Uskonnollinen ihminen (ei uudestisyntynyt Jumalan lapsi), puhuu mielellään
        Jumalasta mutta kieltää Herran Jeesuksen Kristuksen. Kaikki uskonnolliset
        ihmiset puhuvat mielellään Jumalasta. Tämä eksyttää monia ihmisiä koska
        he puhuvat Jumalasta niin kauniisti ja kunnioittavasti, - että. Mutta itse asiassa
        he kieltävät Jumalan koska he kieltävät Pojan, joka ilmoittaa Isän Jumalan.
        Et voi tulla tuntemaan Jumalaa ohi Herran Jeesuksen Kristuksen.
        Et voi tulla Jumalan luokse ohi Herran Jeesuksen Kristuksen.
        Jumala on Herrassa Jeesuksessa Kristuksessa. Siksi meillä on Jumala Hänessä,
        ei kenessänkään toisessa (persoonassa),

        Raamatussa on selvästi ilmoitettu, että Jeesus Kristus on Jehova. Paavali ilmoitti asian kuiten ilmoitti myös Johannes Kastaja.

        Sakarjan kirja kertoo, että juutalaiset ristiinnaulitsivat Jehovan. Kun he tajuvat tämän asian, he surevat tekoaan kuin ainoaa Poikaa, mikä sekin viittaa Jumalan Poikaan.

        Sak 12:1 Ennustus, Herran sana Israelista. Näin sanoo Herra,
        ---
        10 Ja minä vuodatan Daavidin suvun päälle ja Jerusalemin asukasten päälle armon ja rukouksen hengen. He katsovat minuun, jonka he ovat lävistäneet. Ja he valittavat häntä, niinkuin valitetaan ainokaista, murehtivat häntä katkerasti, niinkuin murehditaan katkerasti esikoista.

        Jeesus Kristus tekee paluun Öljymäelle. Silloin Jehova seisoo omilla jaloillaan Öljymäelle. Tämä on täysin selvä ilmoitus, että Jeesus Kristus on Jehova.

        Sak 14:3 Ja Herra on lähtevä liikkeelle ja sotiva näitä pakanoita vastaan, niinkuin sotimispäivänänsä, taistelun päivänä.
        4 Hänen jalkansa seisovat sinä päivänä Öljymäellä, joka on Jerusalemin edustalla itää kohti. Ja Öljymäki halkeaa kahtia idästä länteen hyvin suureksi laaksoksi: toinen puoli mäkeä siirtyy pohjoiseen ja toinen puoli etelään päin.

        Jumalan Poika on ihmiseksi tullut Jehova. Isä, Poika ja Pyhä Henki ovat sama Jumala.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen vastannut kysymyksiisi kotisivuni kolminaisuusteksteissäni.
        Myös "Missä Jumala on" tekstissä käsitellään aihetta.
        Linkki sivustolleni on tuossa ylempänä. Jos sinua kiinnostaa aihe,
        lue avoimen Raamatun äärellä. Mutta lue 33/38 käännöstä tai
        Raamattu Kansalle käännöstä. Vältä -92 väännöstä mikäli tahdot
        aiheesta tarkkaa tietoa.

        Lyhyesti: Jeesusta ei ole laitettu Jumalaksi. Jumala on ilmoittanut
        itsensä lihassa, Herrassa Jeesuksessa Kristuksessa. Siksi Jeesuksessa
        ihminen näkee ja löytää Jumalan. Jumala ei ole kolmessa persoonassa.
        Jumala on YKSI persoona. Hän ilmoittaa itseään Isänä, Poikana ja Pyhänä Henkenä.

        Koska Jumalasta puhutaan ja opetetaan monin paikoin kolmena persoonana,
        on syntynyt väärinkäsitys siitä, että Jumala on kolmessa eri persoonassa.
        Siitä taas syntyy väärinkäsitys, että kristityillä on kolme Jumalaa.
        Mutta Jumala on oikeasti KAKSI: Sana ja Henki, ilmoitettu lihassa.
        Perustelut kolminaisuusteksteissäni sekä tekstissä "Missä Jumala on".

        Jumala teki ihmisen kuvakseen, kaltaisekseen.
        Ihminen: mies ja nainen.
        Jumala: Sana ja Henki.

        Koska Sana ja Henki on YKSI Jumala, Jumalan kieltäjä kieltää Sanan ja Hengen
        (jumaluuden). Sellaisella ihmisellä ei ole Jumalaa koska hän kieltää Jumalan.
        Siksi Johannes kirjoittaa Jeesuksen kieltäjältä puuttuvan Jumala.
        Myö Paavali kirjoittaa samaa asiaa.

        Uskonnollinen ihminen (ei uudestisyntynyt Jumalan lapsi), puhuu mielellään
        Jumalasta mutta kieltää Herran Jeesuksen Kristuksen. Kaikki uskonnolliset
        ihmiset puhuvat mielellään Jumalasta. Tämä eksyttää monia ihmisiä koska
        he puhuvat Jumalasta niin kauniisti ja kunnioittavasti, - että. Mutta itse asiassa
        he kieltävät Jumalan koska he kieltävät Pojan, joka ilmoittaa Isän Jumalan.
        Et voi tulla tuntemaan Jumalaa ohi Herran Jeesuksen Kristuksen.
        Et voi tulla Jumalan luokse ohi Herran Jeesuksen Kristuksen.
        Jumala on Herrassa Jeesuksessa Kristuksessa. Siksi meillä on Jumala Hänessä,
        ei kenessänkään toisessa (persoonassa),

        "Koska Sana ja Henki on YKSI Jumala, Jumalan kieltäjä kieltää Sanan ja Hengen
        (jumaluuden)."

        Jos Jaikali tarkoitat Sanalla Jeesusta, ja Hengellä Isä Jumalaa, niin olet eksyksissä, koska asiayhteydessäsi väität heidän olevan yksi Jumala, vaikka heillä molemmilla on oma henki, sielu ja keho. Siksi HE eivät voi olla yksi Jumala.

        Jumala on Henki (Joh.4:24... mekin ollaan henki, 1.Tess.5:23).
        Jumalalla on sielu (3. Moos. 26:30)
        Jumalalla on keho (1.Moos.1:27)

        Jeesus on henki (Luuk.23:46)
        Jeesuksella on sielu (Mark.14:34)
        Jeesuksella on ruumis (Mark.14:8)

        Harhaoppi: ”Isä ja Poika ovat samaa olemusta”
        https://jumalaoppia.com/harhaoppi-isa-ja-poika-ovat-samaa-olemusta/


        Terveisin: "Jumalan Pete" aka "Tietopisteen Pete"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Koska Sana ja Henki on YKSI Jumala, Jumalan kieltäjä kieltää Sanan ja Hengen
        (jumaluuden)."

        Jos Jaikali tarkoitat Sanalla Jeesusta, ja Hengellä Isä Jumalaa, niin olet eksyksissä, koska asiayhteydessäsi väität heidän olevan yksi Jumala, vaikka heillä molemmilla on oma henki, sielu ja keho. Siksi HE eivät voi olla yksi Jumala.

        Jumala on Henki (Joh.4:24... mekin ollaan henki, 1.Tess.5:23).
        Jumalalla on sielu (3. Moos. 26:30)
        Jumalalla on keho (1.Moos.1:27)

        Jeesus on henki (Luuk.23:46)
        Jeesuksella on sielu (Mark.14:34)
        Jeesuksella on ruumis (Mark.14:8)

        Harhaoppi: ”Isä ja Poika ovat samaa olemusta”
        https://jumalaoppia.com/harhaoppi-isa-ja-poika-ovat-samaa-olemusta/


        Terveisin: "Jumalan Pete" aka "Tietopisteen Pete"

        Sinä olet joku Jehovan todistaja.

        Paavali opetti, että Jeesus Kristus on Jehova. Paavali siteeraa Joelin kirjaa, jossa Herra on muodossa Jehova. Jos joku ei tunnusta, että Jeesus Kritus on Jehova, hän ei pelastu. Sen takia Jehovan todistajat eivät pelastu, koska he eivät tunnusta tätä totuutta, että Jeesus Kristus on Jehova ja Jumala.

        Room 10:9 Jos sinä suullasi tunnustat, että Jeesus on Herra, ja sydämessäsi uskot, että Jumala on herättänyt hänet kuolleista, olet pelastuva.
        ---
        13 Onhan kirjoitettu: "Jokainen, joka huutaa avukseen Herran nimeä, pelastuu." [Joel 3:5]

        Tuomas kutsui Jeesusta Jehovaksi ja Jumalaksi, mihin Jeesus vastasi, että koska Tuomas uskoi hänen olevan Jehova ja Jumala, niin Tuomas oli autuas.

        Joh 20:28 Silloin Tuomas sanoi: "Minun Herrani ja Jumalani!"
        29 Jeesus sanoi hänelle: "Sinä uskot, koska sait nähdä minut. Autuaita ne, jotka uskovat, vaikka eivät näe."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Koska Sana ja Henki on YKSI Jumala, Jumalan kieltäjä kieltää Sanan ja Hengen
        (jumaluuden)."

        Jos Jaikali tarkoitat Sanalla Jeesusta, ja Hengellä Isä Jumalaa, niin olet eksyksissä, koska asiayhteydessäsi väität heidän olevan yksi Jumala, vaikka heillä molemmilla on oma henki, sielu ja keho. Siksi HE eivät voi olla yksi Jumala.

        Jumala on Henki (Joh.4:24... mekin ollaan henki, 1.Tess.5:23).
        Jumalalla on sielu (3. Moos. 26:30)
        Jumalalla on keho (1.Moos.1:27)

        Jeesus on henki (Luuk.23:46)
        Jeesuksella on sielu (Mark.14:34)
        Jeesuksella on ruumis (Mark.14:8)

        Harhaoppi: ”Isä ja Poika ovat samaa olemusta”
        https://jumalaoppia.com/harhaoppi-isa-ja-poika-ovat-samaa-olemusta/


        Terveisin: "Jumalan Pete" aka "Tietopisteen Pete"

        Jeesus sanoi alkuperäisen tekstin mukaan, että
        minä ja Isä olemme YKSI. Tämän sinä Raamattua
        tuntevana tiedät.

        Koska Jeesus on Sana ja Jumala on Henki,
        Jumala on Sana ja Henki koska he ovat YKSI.
        Huomaa, että Sana on Henki ja elämä (Joh 6:63, 11:25 ja
        Jeesus on Henki (Room 8:9-11, Apt 16:6-10).

        Jeesus on yhtä Isän kanssa. Ei yhtä sillä tavalla, että he
        olisivat yksimielisesti yhtä vaan yhtä ja samaa persoonaa:
        YKSI Jumala, ilmestynyt ja ilmoitettu lihassa ihmisenä.
        (Joh 1:1,10,14, Fil 2:5-8, Ilm 22:1-4).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jumalan Poika tarkoittaa ihmiseksi tullutta Jumalaa, Jumalaa ihmisten keskellä. Jeesusta kutsuttiin Jumalan Pojaksi, koska hänen biologinen isänsä ei ollut Joosef vaan Jeesus sikisi Pyhästä Hengestä ja syntyi neitsyt Mariasta, joten Jeesuksen biologinen isä on Jumala.

        Jes 9:6 Sillä lapsi on syntynyt meille, poika on annettu meille. Hän kantaa valtaa harteillaan, hänen nimensä on Ihmeellinen Neuvontuoja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rauhan Ruhtinas.

        Jes 7:14 Sen tähden Herra antaa itse teille merkin: neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan ja antaa hänelle nimen Immanuel*. [Nimi Immanuel merkitsee 'meidän kanssamme on Jumala'.][Matt. 1:23]

        Paavali opetti, että Jeesus Kristus on Jehova. Paavali siteeraa Joelin kirjaa, jossa Herra on muodossa Jehova. Jos joku ei tunnusta, että Jeesus Kritus on Jehova, hän ei pelastu. Sen takia Jehovan todistajat eivät pelastu, koska he eivät tunnusta tätä totuutta, että Jeesus Kristus on Jehova ja Jumala.

        Room 10:9 Jos sinä suullasi tunnustat, että Jeesus on Herra, ja sydämessäsi uskot, että Jumala on herättänyt hänet kuolleista, olet pelastuva.
        ---
        13 Onhan kirjoitettu: "Jokainen, joka huutaa avukseen Herran nimeä, pelastuu." [Joel 3:5]

        Jeesus sanoi itsekin olevansa Jehova, Jehova. VT:n kirjoituksissa Herra, Herra on yleensä muodossa Jehova, Jehova tai Jah, Jehova tai Adonai Jehova. On täysin selvä asia, että Raamatun opetuksen mukaan Jeesus Kristus on Jehova ja Jumala.

        Matt 7:21 "Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra', pääse taivasten valtakuntaan. Sinne pääsee se, joka tekee taivaallisen Isäni tahdon.

        Ps 68:20 Jumala on meille pelastuksen Jumala. Herra, Herra pelastaa kuolemasta. [Herra, Herra on muodossa Adonai Jehova]

        Tuomas kutsui Jeesusta Jehovaksi ja Jumalaksi, mihin Jeesus vastasi, että koska Tuomas uskoi hänen olevan Jehova ja Jumala, niin Tuomas oli autuas.

        Joh 20:28 Silloin Tuomas sanoi: "Minun Herrani ja Jumalani!"
        29 Jeesus sanoi hänelle: "Sinä uskot, koska sait nähdä minut. Autuaita ne, jotka uskovat, vaikka eivät näe."

        "Paavali opetti, että Jeesus Kristus on Jehova. "

        Tuo on yhtä tyhmä väite kuin se että väittäisi enkelin palavassa pensaassa olleen Jumala.

        2. Moos. 3:2-4
        Silloin HERRAN ENKELI ILMESTYI HÄNELLE TULEN LIEKISSÄ keskellä orjantappurapensasta; ja hän näki, että pensas paloi ilmitulessa, mutta pensas ei kuitenkaan kulunut.
        Niin Mooses sanoi: "Minä käyn tuonne ja katson tätä suurta näkyä, miksi ei pensas pala poroksi".
        Kun HERRA NÄKI HÄNEN TULEVAN KATSOMAAN, HUUSI HÄN, JUMALA, HÄNELLE PENSAASTA ja sanoi: "Mooses, Mooses!" Hän vastasi: "Tässä olen".
        Hän sanoi: "Älä tule tänne! Riisu kengät jalastasi, sillä paikka, jossa seisot, on pyhä maa."
        Ja hän sanoi vielä: "MINÄ OLEN SINUN ISÄSI JUMALA, Aabrahamin Jumala, Iisakin Jumala ja Jaakobin Jumala". Ja MOOSES PEITTI KASVONSA, SILLÄ HÄN PELKÄSI KATSOA JUMALAA.

        Mitä Jaikalin Raamattu sanoo? Minun sanoo, että Poika istuu nyt Isän Jumalan oikealla puolella taivaassa. Onko heillä mielestäsi molemmilla omat istuimet, vai oletko yhä sitä mieltä että yksi istuin riittää, kun ei ole Isää ja Poikaakaan, vaan ainoastaan yksi Jumala joka silloin tällöin vain juksaa meitä uskomaan, että Isä ja Poika ovat kaksi eri persoonaa ja istuvat vierekkäin?

        Terv: "Jumalan Pete"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Paavali opetti, että Jeesus Kristus on Jehova. "

        Tuo on yhtä tyhmä väite kuin se että väittäisi enkelin palavassa pensaassa olleen Jumala.

        2. Moos. 3:2-4
        Silloin HERRAN ENKELI ILMESTYI HÄNELLE TULEN LIEKISSÄ keskellä orjantappurapensasta; ja hän näki, että pensas paloi ilmitulessa, mutta pensas ei kuitenkaan kulunut.
        Niin Mooses sanoi: "Minä käyn tuonne ja katson tätä suurta näkyä, miksi ei pensas pala poroksi".
        Kun HERRA NÄKI HÄNEN TULEVAN KATSOMAAN, HUUSI HÄN, JUMALA, HÄNELLE PENSAASTA ja sanoi: "Mooses, Mooses!" Hän vastasi: "Tässä olen".
        Hän sanoi: "Älä tule tänne! Riisu kengät jalastasi, sillä paikka, jossa seisot, on pyhä maa."
        Ja hän sanoi vielä: "MINÄ OLEN SINUN ISÄSI JUMALA, Aabrahamin Jumala, Iisakin Jumala ja Jaakobin Jumala". Ja MOOSES PEITTI KASVONSA, SILLÄ HÄN PELKÄSI KATSOA JUMALAA.

        Mitä Jaikalin Raamattu sanoo? Minun sanoo, että Poika istuu nyt Isän Jumalan oikealla puolella taivaassa. Onko heillä mielestäsi molemmilla omat istuimet, vai oletko yhä sitä mieltä että yksi istuin riittää, kun ei ole Isää ja Poikaakaan, vaan ainoastaan yksi Jumala joka silloin tällöin vain juksaa meitä uskomaan, että Isä ja Poika ovat kaksi eri persoonaa ja istuvat vierekkäin?

        Terv: "Jumalan Pete"

        >>>"Paavali opetti, että Jeesus Kristus on Jehova. "
        Tuo on yhtä tyhmä väite kuin se että väittäisi enkelin palavassa pensaassa olleen Jumala.<<<

        Sinä olet valehtelija ja eksyttäjä. Paavali todellakin sanoi, että Jeesus Kristus on Jehova. Tässä on todisteet vielä kerran.

        Paavali siteeraa Joelin kirjaa, jossa Herra on muodossa Jehova. Jos joku ei tunnusta, että Jeesus Kritus on Jehova, hän ei pelastu. Sen takia Jehovan todistajat eivät pelastu, koska he eivät tunnusta tätä totuutta, että Jeesus Kristus on Jehova ja Jumala.

        Room 10:9 Jos sinä suullasi tunnustat, että Jeesus on Herra, ja sydämessäsi uskot, että Jumala on herättänyt hänet kuolleista, olet pelastuva.
        ---
        13 Onhan kirjoitettu: "Jokainen, joka huutaa avukseen Herran nimeä, pelastuu." [Joel 3:5]

        Sakarjan kirja kertoo, että juutalaiset ristiinnaulitsivat Jehovan. Kun he tajuvat tämän asian, he surevat tekoaan kuin ainoaa Poikaa, mikä sekin viittaa Jumalan Poikaan.

        Sak 12:1 Ennustus, Herran sana Israelista. Näin sanoo Herra,
        ---
        10 Ja minä vuodatan Daavidin suvun päälle ja Jerusalemin asukasten päälle armon ja rukouksen hengen. He katsovat minuun, jonka he ovat lävistäneet. Ja he valittavat häntä, niinkuin valitetaan ainokaista, murehtivat häntä katkerasti, niinkuin murehditaan katkerasti esikoista.

        Jeesus Kristus tekee paluun Öljymäelle. Silloin Jehova seisoo omilla jaloillaan Öljymäelle. Tämä on täysin selvä ilmoitus, että Jeesus Kristus on Jehova.

        Sak 14:3 Ja Herra on lähtevä liikkeelle ja sotiva näitä pakanoita vastaan, niinkuin sotimispäivänänsä, taistelun päivänä.
        4 Hänen jalkansa seisovat sinä päivänä Öljymäellä, joka on Jerusalemin edustalla itää kohti. Ja Öljymäki halkeaa kahtia idästä länteen hyvin suureksi laaksoksi: toinen puoli mäkeä siirtyy pohjoiseen ja toinen puoli etelään päin.

        Jeesus sanoi itsekin olevansa Jehova, Jehova. VT:n kirjoituksissa Herra, Herra on yleensä muodossa Jehova, Jehova tai Jah, Jehova tai Adonai Jehova. On täysin selvä asia, että Raamatun opetuksen mukaan Jeesus Kristus on Jehova ja Jumala.

        Matt 7:21 "Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra', pääse taivasten valtakuntaan. Sinne pääsee se, joka tekee taivaallisen Isäni tahdon.

        Ps 68:20 Jumala on meille pelastuksen Jumala. Herra, Herra pelastaa kuolemasta. [Herra, Herra on muodossa Adonai Jehova]

        Tuomas kutsui Jeesusta Jehovaksi ja Jumalaksi, mihin Jeesus vastasi, että koska Tuomas uskoi hänen olevan Jehova ja Jumala, niin Tuomas oli autuas.

        Joh 20:28 Silloin Tuomas sanoi: "Minun Herrani ja Jumalani!"
        29 Jeesus sanoi hänelle: "Sinä uskot, koska sait nähdä minut. Autuaita ne, jotka uskovat, vaikka eivät näe."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jeesus sanoi alkuperäisen tekstin mukaan, että
        minä ja Isä olemme YKSI. Tämän sinä Raamattua
        tuntevana tiedät.

        Koska Jeesus on Sana ja Jumala on Henki,
        Jumala on Sana ja Henki koska he ovat YKSI.
        Huomaa, että Sana on Henki ja elämä (Joh 6:63, 11:25 ja
        Jeesus on Henki (Room 8:9-11, Apt 16:6-10).

        Jeesus on yhtä Isän kanssa. Ei yhtä sillä tavalla, että he
        olisivat yksimielisesti yhtä vaan yhtä ja samaa persoonaa:
        YKSI Jumala, ilmestynyt ja ilmoitettu lihassa ihmisenä.
        (Joh 1:1,10,14, Fil 2:5-8, Ilm 22:1-4).

        LAINAUS: "Jeesus sanoi alkuperäisen tekstin mukaan, että
        minä ja Isä olemme YKSI. Tämän sinä Raamattua
        tuntevana tiedät."

        Tiesin vallan mainiosti. Viittaat jakeeseen Joh.10:30. Mutta se että he ovat YKSI on viittaus YKSEYTEEN, eikä suinkaan siihen, että heillä on yksi ja sama olemus, tai että he ovat yksi ja sama henkilö, tai yksi ja sama Jumala.

        Muistuttamasi kohdassa on kyse ykseydestä, aivan samalla tavalla kuin jakeessa Joh.17:11, ilman että ihmiset menettävät siinä oman identiteettinsä (siinä käytetään ykseydestä samaa alkusanaa (eli "heis"):

        Joh. 17:11
        "Ja minä en enää ole maailmassa, mutta he ovat maailmassa, ja minä tulen sinun tykösi. Pyhä Isä, varjele heidät nimessäsi, jonka sinä olet minulle antanut, että he olisivat YHTÄ [heis] niinkuin mekin."

        Jos sinä ja minä olisimme "yhtä" taikka "yksi", niin ei me sen takia ole menettäneet identiteettimme, vaan olisimme silti vielä eri persoonia.

        Englanninkielisissä käännöksissä sana "yksi" sopii paremmin kuin suomenkielessä. Siksi suomalaiset käännökset käyttävät useimmiten käännösanaa "yhtä". Mutta idea on sama, eli se että "vedetään köyttä samaan suuntaan". Englanninkielisistä ihmisistä ei yksikään ole niin hullu, että kun joku huuta "We are one" suurelle yleisölle, että käsittäsivät sen tarkoittavan että kaikki paikall olevat ihmiset ovat yhtä ja samaa olemusta, tai että eri persoonat ovat vain roolileikkejä.

        Terveisin: "Jumalan Pete"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen vastannut kysymyksiisi kotisivuni kolminaisuusteksteissäni.
        Myös "Missä Jumala on" tekstissä käsitellään aihetta.
        Linkki sivustolleni on tuossa ylempänä. Jos sinua kiinnostaa aihe,
        lue avoimen Raamatun äärellä. Mutta lue 33/38 käännöstä tai
        Raamattu Kansalle käännöstä. Vältä -92 väännöstä mikäli tahdot
        aiheesta tarkkaa tietoa.

        Lyhyesti: Jeesusta ei ole laitettu Jumalaksi. Jumala on ilmoittanut
        itsensä lihassa, Herrassa Jeesuksessa Kristuksessa. Siksi Jeesuksessa
        ihminen näkee ja löytää Jumalan. Jumala ei ole kolmessa persoonassa.
        Jumala on YKSI persoona. Hän ilmoittaa itseään Isänä, Poikana ja Pyhänä Henkenä.

        Koska Jumalasta puhutaan ja opetetaan monin paikoin kolmena persoonana,
        on syntynyt väärinkäsitys siitä, että Jumala on kolmessa eri persoonassa.
        Siitä taas syntyy väärinkäsitys, että kristityillä on kolme Jumalaa.
        Mutta Jumala on oikeasti KAKSI: Sana ja Henki, ilmoitettu lihassa.
        Perustelut kolminaisuusteksteissäni sekä tekstissä "Missä Jumala on".

        Jumala teki ihmisen kuvakseen, kaltaisekseen.
        Ihminen: mies ja nainen.
        Jumala: Sana ja Henki.

        Koska Sana ja Henki on YKSI Jumala, Jumalan kieltäjä kieltää Sanan ja Hengen
        (jumaluuden). Sellaisella ihmisellä ei ole Jumalaa koska hän kieltää Jumalan.
        Siksi Johannes kirjoittaa Jeesuksen kieltäjältä puuttuvan Jumala.
        Myö Paavali kirjoittaa samaa asiaa.

        Uskonnollinen ihminen (ei uudestisyntynyt Jumalan lapsi), puhuu mielellään
        Jumalasta mutta kieltää Herran Jeesuksen Kristuksen. Kaikki uskonnolliset
        ihmiset puhuvat mielellään Jumalasta. Tämä eksyttää monia ihmisiä koska
        he puhuvat Jumalasta niin kauniisti ja kunnioittavasti, - että. Mutta itse asiassa
        he kieltävät Jumalan koska he kieltävät Pojan, joka ilmoittaa Isän Jumalan.
        Et voi tulla tuntemaan Jumalaa ohi Herran Jeesuksen Kristuksen.
        Et voi tulla Jumalan luokse ohi Herran Jeesuksen Kristuksen.
        Jumala on Herrassa Jeesuksessa Kristuksessa. Siksi meillä on Jumala Hänessä,
        ei kenessänkään toisessa (persoonassa),

        Ai että se onkin kaksiyhteinen Jumala? Sana ja Henki, kumpi on Isä ja kumpi poika? Ihan oikeasti haluan vain ymmärtää tätä hellari logiikkaa?? Ja kyllä kaikki kristityt tunnustaa Jeesuksen Kristuksen vaikka uskomme Hänet Jumalan pojaksi, eikä Jumalaksi. Paitsi ehkä Jehovat ym ovat toista mieltä tai jotka tunnustavat hänet vain ihmiseksi..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ai että se onkin kaksiyhteinen Jumala? Sana ja Henki, kumpi on Isä ja kumpi poika? Ihan oikeasti haluan vain ymmärtää tätä hellari logiikkaa?? Ja kyllä kaikki kristityt tunnustaa Jeesuksen Kristuksen vaikka uskomme Hänet Jumalan pojaksi, eikä Jumalaksi. Paitsi ehkä Jehovat ym ovat toista mieltä tai jotka tunnustavat hänet vain ihmiseksi..

        Jeesus on Jumala, ilmestynyt lihassa ja näyttäytynyt ihmisenä.
        Sana oli Jumala ennen ihmiseksi tulemista.
        Sana on myös Henki ja Jumala on Henki. Silloin ....
        Sana ja Henki on YKSI Jumala, joka ilmoitti itsensä ihmisen
        lihassa ihmisenä Herrassa Jeesuksessa Kristuksessa.

        Iankaikkinen elämä, joka on Henki ja Sana: Jumala, ilmestyi lihassa
        1 Joh 1:1-4


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jeesus on Jumala, ilmestynyt lihassa ja näyttäytynyt ihmisenä.
        Sana oli Jumala ennen ihmiseksi tulemista.
        Sana on myös Henki ja Jumala on Henki. Silloin ....
        Sana ja Henki on YKSI Jumala, joka ilmoitti itsensä ihmisen
        lihassa ihmisenä Herrassa Jeesuksessa Kristuksessa.

        Iankaikkinen elämä, joka on Henki ja Sana: Jumala, ilmestyi lihassa
        1 Joh 1:1-4

        Noniin sitten tähän Pyhään Henkeen; Miten Jeesus puhalsi opetuslasten päälle Hengen jos Hän itse oli se henki? Jos nyt ymmärsin oikein?? Mitä on Pyhä Henki? Jos ei kolmas persoona


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ai että se onkin kaksiyhteinen Jumala? Sana ja Henki, kumpi on Isä ja kumpi poika? Ihan oikeasti haluan vain ymmärtää tätä hellari logiikkaa?? Ja kyllä kaikki kristityt tunnustaa Jeesuksen Kristuksen vaikka uskomme Hänet Jumalan pojaksi, eikä Jumalaksi. Paitsi ehkä Jehovat ym ovat toista mieltä tai jotka tunnustavat hänet vain ihmiseksi..

        "Ja kyllä kaikki kristityt tunnustaa Jeesuksen Kristuksen vaikka uskomme Hänet Jumalan pojaksi, eikä Jumalaksi."

        Tuo oli hyvin ja ytimekkäästi sanottu totuus. Kiitos!

        "Paitsi ehkä Jehovat ym ovat toista mieltä tai jotka tunnustavat hänet vain ihmiseksi.."

        En ole Jehovan todistaja, mutta kumminkin sen verran halua sanoa. kun sen tiedän, että he kyllä uskovat ja opettavat että Jeesus on sekä Jumalan Poika ja tie Isän tykö. Mutta väärin se heidän opetus menee siinä, että he antavat sellaisen kuvan ulkopuolisille että Jehovan todistajana oleminen olisi jonkunlainen etulyöntiasema pleastukseen, ikään kuin Jeesus ei sittenkään riittäisi. Siinä mielessä sekava ja kiero näkemys.

        Yhtä sekava on Jaikalin näkemys modalistina, sillä hän kieltää Isän ja Pojan aina kun hän opettaa muille että Isä ja Poika ovat vain Jumalan roolileikkejä samassa olemuksessa, vaikka heillä on selkeästi eri mieli, puhuvat toisilleen ja rakastavat toisiaan. Se on juuri se mikä tekee Jaikalin modalismista suuren harhaopin. Mutta sitä hän ei koskaan tule myöntämään koska hänen sydämensä on kovettunut, ellei sitten Jumala tee ihmeen hänen elämässään. Mutta ei Jumala tee väkivaltaa siinäkään ihmisiä kohtaan, vaan antaa harhaisten olla harhaisia koska heidän sydämensä halu on uskoa valheen totuutena varoituksista huolimatta. Se mitä Jaikali tekee on se, että hän torjuu kaikki asiat jotka todistavat hänen näkemystään vastaan ja yhä toistamiseen, vaikka tarvittaessa sanoo että "Olen jo kirjoittanut niistä omilla kotisivuillaan, joten menkää lukemaan sieltä". Ja sitten kun sinne menee niin sielät ei löydy mitään tekstiä mikä selittäisi miten Isä ja Poika rakastavat toisiaan, tai miten he puhuvat toisilleen jos heillä onkin vain yksi ja sama olemus ja heidän väliset keksustelut ja tapahtumat ovat vain saman olemuksen roolileikkejä.

        Antikristus kieltää myös Isän ja Pojan. Tämä ei mene Jaikalilla jakeluun. Hänen sydämensä on paatunut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Noniin sitten tähän Pyhään Henkeen; Miten Jeesus puhalsi opetuslasten päälle Hengen jos Hän itse oli se henki? Jos nyt ymmärsin oikein?? Mitä on Pyhä Henki? Jos ei kolmas persoona

        Pyhä Henki ei ole Jumalan kolmas persoona.
        Pyhä Henki on Jumala ja Sana, Jeesus Kristus,
        joka tuli lihaksi. Lihassa ihmisenä Hän on
        Jumalan Poika ja ihminen. Ikuisuudessa Hän
        on Herra Jumala, Kaikkivaltias, joka OLI ihminen,
        ON Jumala ja ON TULEVA hallitsemaan Jumalana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pyhä Henki ei ole Jumalan kolmas persoona.
        Pyhä Henki on Jumala ja Sana, Jeesus Kristus,
        joka tuli lihaksi. Lihassa ihmisenä Hän on
        Jumalan Poika ja ihminen. Ikuisuudessa Hän
        on Herra Jumala, Kaikkivaltias, joka OLI ihminen,
        ON Jumala ja ON TULEVA hallitsemaan Jumalana.

        Niin ja sitten se kysymyksesi miten Jeesus voi puhaltaa Pyhän Hengen opetuslapsille jos Hän itse on Jumala, Pyhä Henki. Hän oli lihassa ihminen niin kuin tuossa edellä kerron. Ja koska Jeesus puhalsi Pyhän Hengen omasta suustaan, ts. ITSESTÄÄN. Hän on välttämättä Jumala. Vain Jumala voi antaa Pyhän Hengen. Jeesus antoi Pyhän Hengen omilleen ja antaa vielä tänäkin päivänä Pyhää Henkeä janoaville uskovilleen, mutta vain omilleen, omille uskovilleen, niille, jotka uskovat Herraan Jeesukseen Kristukseen omana Vapahtajana ja Herrana.

        Jeesus sanoo myös Isän antavan Pyhän Hengen, jotta vilpitön lukija huomaa, että Pyhä Henki on Jumalasta, ei ihmisestä. Siis, se, joka antaa Pyhän Hengen ja kastaa Pyhässä Hengessä täytyy olla Jumala, Pyhä Henki, muuten Pyhän Hengen antaminen ei onnistu.
        Vain Jumala antaa Pyhän Hengen. Jeesus antaa P yhän Hengen koska Hän on Jumala, ilmestynyt ja ilmoitettu lihassa.

        Jeesus kastaa uskovansa Pyhässä Hengessä (Mark 1:8).
        Koska Pyhä Henki on Jumala (Hebr 3:7-12), Jeesus kastaa
        uskovansa Jumalan läsnäoloon Pyhässä Hengessä. Vain Jumala
        voi kastaa uskovansa läsnäoloonsa Pyhässä Hengessä.
        Keneltäkään toiselta se ei luonnollisestkaan onnistu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ja kyllä kaikki kristityt tunnustaa Jeesuksen Kristuksen vaikka uskomme Hänet Jumalan pojaksi, eikä Jumalaksi."

        Tuo oli hyvin ja ytimekkäästi sanottu totuus. Kiitos!

        "Paitsi ehkä Jehovat ym ovat toista mieltä tai jotka tunnustavat hänet vain ihmiseksi.."

        En ole Jehovan todistaja, mutta kumminkin sen verran halua sanoa. kun sen tiedän, että he kyllä uskovat ja opettavat että Jeesus on sekä Jumalan Poika ja tie Isän tykö. Mutta väärin se heidän opetus menee siinä, että he antavat sellaisen kuvan ulkopuolisille että Jehovan todistajana oleminen olisi jonkunlainen etulyöntiasema pleastukseen, ikään kuin Jeesus ei sittenkään riittäisi. Siinä mielessä sekava ja kiero näkemys.

        Yhtä sekava on Jaikalin näkemys modalistina, sillä hän kieltää Isän ja Pojan aina kun hän opettaa muille että Isä ja Poika ovat vain Jumalan roolileikkejä samassa olemuksessa, vaikka heillä on selkeästi eri mieli, puhuvat toisilleen ja rakastavat toisiaan. Se on juuri se mikä tekee Jaikalin modalismista suuren harhaopin. Mutta sitä hän ei koskaan tule myöntämään koska hänen sydämensä on kovettunut, ellei sitten Jumala tee ihmeen hänen elämässään. Mutta ei Jumala tee väkivaltaa siinäkään ihmisiä kohtaan, vaan antaa harhaisten olla harhaisia koska heidän sydämensä halu on uskoa valheen totuutena varoituksista huolimatta. Se mitä Jaikali tekee on se, että hän torjuu kaikki asiat jotka todistavat hänen näkemystään vastaan ja yhä toistamiseen, vaikka tarvittaessa sanoo että "Olen jo kirjoittanut niistä omilla kotisivuillaan, joten menkää lukemaan sieltä". Ja sitten kun sinne menee niin sielät ei löydy mitään tekstiä mikä selittäisi miten Isä ja Poika rakastavat toisiaan, tai miten he puhuvat toisilleen jos heillä onkin vain yksi ja sama olemus ja heidän väliset keksustelut ja tapahtumat ovat vain saman olemuksen roolileikkejä.

        Antikristus kieltää myös Isän ja Pojan. Tämä ei mene Jaikalilla jakeluun. Hänen sydämensä on paatunut.

        >>>Ja sitten kun sinne menee niin sielät ei löydy mitään tekstiä mikä selittäisi miten Isä ja Poika rakastavat toisiaan, tai miten he puhuvat toisilleen jos heillä onkin vain yksi ja sama olemus ja heidän väliset keksustelut ja tapahtumat ovat vain saman olemuksen roolileikkejä<<<

        Et sinä, eikä kukaan muukaan, voi käsittää tätä asiaa ellei Jumala itse opeta sinua ja selitä näitä hengellisiä asioita. Pelkän ihmisopetuksen kautta kukaan ei voi tulla tuntemaan salattua Pyhää Jumalaa. Vain Jumala itse voi ilmoittaa itsensä ihmiselle niin, että ihminen tulee tuntemaan Jumalaa. Silloin se, jolle myös Pyhä Henki puhuu ja opettaa, voi tulla tuntemaan Jumalaa ihmisen opetuksen kautta. Tämä edellyttää kuitenkin sitä, että ihmisen antama opetus tulee Jumalasta ja Jumalalta. Ilman Jumalan aktiivista osuutta kukaan ei voi tulla tuntemaan Häntä.

        Ei liene vaikea käsittää, että näin se täytyy olla. 1 Kor 2. luku .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Noniin sitten tähän Pyhään Henkeen; Miten Jeesus puhalsi opetuslasten päälle Hengen jos Hän itse oli se henki? Jos nyt ymmärsin oikein?? Mitä on Pyhä Henki? Jos ei kolmas persoona

        Pyhä henki on mielikuvitusta. Sitä tosiaan voi ulkopuolinen manipuloida. Jeesus oli aikoinaan varmaan taitava siinnä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin ja sitten se kysymyksesi miten Jeesus voi puhaltaa Pyhän Hengen opetuslapsille jos Hän itse on Jumala, Pyhä Henki. Hän oli lihassa ihminen niin kuin tuossa edellä kerron. Ja koska Jeesus puhalsi Pyhän Hengen omasta suustaan, ts. ITSESTÄÄN. Hän on välttämättä Jumala. Vain Jumala voi antaa Pyhän Hengen. Jeesus antoi Pyhän Hengen omilleen ja antaa vielä tänäkin päivänä Pyhää Henkeä janoaville uskovilleen, mutta vain omilleen, omille uskovilleen, niille, jotka uskovat Herraan Jeesukseen Kristukseen omana Vapahtajana ja Herrana.

        Jeesus sanoo myös Isän antavan Pyhän Hengen, jotta vilpitön lukija huomaa, että Pyhä Henki on Jumalasta, ei ihmisestä. Siis, se, joka antaa Pyhän Hengen ja kastaa Pyhässä Hengessä täytyy olla Jumala, Pyhä Henki, muuten Pyhän Hengen antaminen ei onnistu.
        Vain Jumala antaa Pyhän Hengen. Jeesus antaa P yhän Hengen koska Hän on Jumala, ilmestynyt ja ilmoitettu lihassa.

        Jeesus kastaa uskovansa Pyhässä Hengessä (Mark 1:8).
        Koska Pyhä Henki on Jumala (Hebr 3:7-12), Jeesus kastaa
        uskovansa Jumalan läsnäoloon Pyhässä Hengessä. Vain Jumala
        voi kastaa uskovansa läsnäoloonsa Pyhässä Hengessä.
        Keneltäkään toiselta se ei luonnollisestkaan onnistu.

        "Vain Jumala voi antaa Pyhän Hengen."

        Kyllähän se aposteleiden kautta moneen uskovaan tuli. Kätten päälle panemiset,kasteet ym.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Vain Jumala voi antaa Pyhän Hengen."

        Kyllähän se aposteleiden kautta moneen uskovaan tuli. Kätten päälle panemiset,kasteet ym.

        >>>Kyllähän se aposteleiden kautta moneen uskovaan tuli.
        Kätten päälle panemiset,kasteet ym.<<<

        Apostolit eivät antaneet Pyhää Henkeä niin kuin itsekin tässä
        kirjoitat. Pyhän Hengen antaa aina Jumala: Herra Jeesus Kristus.


    • Anonyymi

      Herra Jeesus Kristus Jumalan Poika, armahda paholaista.

    • Anonyymi

      Valhe eksytykselle loppu.
      JUMALA ON KOLMIYHTEINEN, ISÄ, POIKA JA PYHÄ HENKI. Jumala astui alas maailmaan Jeesuksessa Kristuksessa sovittaakseen maailman synnit itsensä kanssa. Hän tuli ihmiseksi tästä syystä, ihmisen kautta, mutta sikisi Pyhästä Hengestä. . Pyhä Henki on Jumalan henki joka kirkastaa AINA Kristusta.
      Mikä siinä on niin vaikeaa ymmärtää?

      • Anonyymi

        >>>Mikä siinä on niin vaikeaa ymmärtää?<<<

        Se on ihmisen järjelle vaikea, ellei mahdoton, ymmärtää.
        Vain Pyhä Henki voi kirkastaa Pojan ja vain Poika voi
        ilmoittaa Isän. Kaikilla maailman ihmisillä, ei edes kaikilla
        suomalaisilla, ole Pyhää Henkeä. Pyhä Henki on Opettaja
        ja Jumala. Jolla tämä Opettaja puuttuu, hän on oman järkensä
        varassa ilman Pyhän Hengen antamaa opetusta. Silloin hän
        ei voi käsittää jumaluutta eikä näitä hengellisiä asioita. Sillä ne
        ovat monesti uudestisyntyneillekin uskoville vaikeita. Vain
        Jumala itse voi kertoa itsestään ihmiselle niin, että ihminen
        käsittää. 1 Kor 2. luku.

        No, sinä nämä tiedät, mutta kerroin siksi, että jos tätä ketjua
        lukee joku, joka ei tiedä.


      • Anonyymi

        No se on vaikea ymmärtää että missä Isä oli kun Jeesus oli maan päällä? Ei kai Jeesus itsestään puhunut opettaessaan ja vielä kuolemassaan huutanut Isää avuksi? Miksi kukaan ei vastaa tähän kysymykseen??


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No se on vaikea ymmärtää että missä Isä oli kun Jeesus oli maan päällä? Ei kai Jeesus itsestään puhunut opettaessaan ja vielä kuolemassaan huutanut Isää avuksi? Miksi kukaan ei vastaa tähän kysymykseen??

        Yksi Jumala Kaikkivaltias,
        Isässä, Pojassa ja Pyhässä Hengessä.
        Jumalalle on kaikki mahdollista.
        Mikään ei ole Jumalalle mahdotonta.

        Jumala tekee MITÄ TAHTOO, MILLOIN TAHTOO, MISSÄ TAHTOO.

        "Missä Isä oli, kun Jeesus oli maan päällä"?

        Vastaus: TAIVAASSA

        s-seutulainen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yksi Jumala Kaikkivaltias,
        Isässä, Pojassa ja Pyhässä Hengessä.
        Jumalalle on kaikki mahdollista.
        Mikään ei ole Jumalalle mahdotonta.

        Jumala tekee MITÄ TAHTOO, MILLOIN TAHTOO, MISSÄ TAHTOO.

        "Missä Isä oli, kun Jeesus oli maan päällä"?

        Vastaus: TAIVAASSA

        s-seutulainen

        Kiitos vastauksesta tuhannesti!!!!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No se on vaikea ymmärtää että missä Isä oli kun Jeesus oli maan päällä? Ei kai Jeesus itsestään puhunut opettaessaan ja vielä kuolemassaan huutanut Isää avuksi? Miksi kukaan ei vastaa tähän kysymykseen??

        He eivät vastaa koska he ovat eksyksissä. He haluavat pitää kiinni siitä, että Isällä ja Pojalla on sama olemus. Se vahvistaa heidän uskoaan saastaiseen kolminaisuuteen, mikä löytyy myös pakanauskonnoissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos vastauksesta tuhannesti!!!!!!

        Mitä kiittämistä siitä on, kun joku sanoo että taivallinen Isä on Jumalassa, vaikka Isä on se Jumala. Hullunkurisia näkemyksiä teillä. Täyttä idiotismia. Ihmisten keksimää teologiaa jossa ei ole mitään järkeä.


      • Anonyymi

        "Valhe eksytykselle loppu.
        JUMALA ON KOLMIYHTEINEN"

        Valhetta tuokin, sillä missään ei Raamatussa kerrota Jumalan olevan kolmiyhteinen. Pikemminkin hän on kaikkiyhteinen, kaikissa omissaan .

        1.Joh.1:3
        "minkä olemme nähneet ja kuulleet, sen me myös teille julistamme, että teilläkin olisi yhteys meidän kanssamme; ja MEILLÄ ON YHTEYS ISÄN JA HÄNEN POIKANSA, JEESUKSEN KRISTUKSEN, KANSSA."

        Joh. 17:21
        "että he kaikki olisivat yhtä, niinkuin SINÄ, ISÄ, OLET MINUSSA JA MINÄ SINUSSA, ETTÄ HEKIN MEISSÄ OLISIVAT, niin että maailma uskoisi, että sinä olet minut lähettänyt.

        Fil. 2:13
        "sillä JUMALA ON SE, JOKA TEISSÄ VAIKUTTAA sekä tahtomisen että tekemisen, että hänen hyvä tahtonsa tapahtuisi.

        Terv: "Jumalan Pete"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yksi Jumala Kaikkivaltias,
        Isässä, Pojassa ja Pyhässä Hengessä.
        Jumalalle on kaikki mahdollista.
        Mikään ei ole Jumalalle mahdotonta.

        Jumala tekee MITÄ TAHTOO, MILLOIN TAHTOO, MISSÄ TAHTOO.

        "Missä Isä oli, kun Jeesus oli maan päällä"?

        Vastaus: TAIVAASSA

        s-seutulainen

        Missä taivas on? onko atmosfäärin ylä vai alapuolella, voiko rakettien lentoradat niin tarkasti suunnattuja, ettei osu "taivaaseen".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Missä taivas on? onko atmosfäärin ylä vai alapuolella, voiko rakettien lentoradat niin tarkasti suunnattuja, ettei osu "taivaaseen".

        Jos puhut Jumalan taivaasta, se on niin kaukana,
        ettei sinne mikään ihmisen rakentama raketti tai
        avaruusalus pääse. Ei siis tarvitse pelätä, että
        ajautuisi Jumalan taivaaseen jossakin raketissa.
        Tai että joku raketti tai avaruusalus törmäisi
        Jumalan taivaaseen ja ihmiset toteaisivat:
        "Ohoh, met tulimaki taivaaseen!"


    • Anonyymi

      Isä ja Poika ja Pyhä Henki ovat Yksi Jumala !

      1. Moos. 1:26 Ja Jumala sanoi: "Tehkäämme ihminen kuvaksemme

      Siis ihmisessä on "Jumalan kuvan" mukaan erotettavat osat eli ruumis(Jeesus), sielu(Isä) ja henki(Pyhä Henki) !

      Mutta silti siis on vai YKSI ihminen, ihan kuten on vain YKSI Jumala !!!

      Näin siis tuon "kuvan" kautta me vajavaiset ihmiset voimme käsittää Jumalan ns. "kolminaisuuden" !

      Mutta erona ihmisen ja Jumalan välillä on se, että Jumala on kaikkialla Pyhän Henkensä kautta, mutta ihminen on sidottu kehoonsa eli ruumiiseensa !

      Mutta tuon asian vuoksi siis kaikki luotu on tavallaan Jumalassa, eli me elämme ja olemme Jumalassa sen kautta, että Henki on kaikkialla ja ympäröi ihan kaiken luodun, siksi Sana sanoo siis:

      Apostolien teot 17
      26 Ja hän on tehnyt koko ihmissuvun yhdestä ainoasta asumaan kaikkea maanpiiriä ja on säätänyt heille määrätyt ajat ja heidän asumisensa rajat,
      27 että he etsisivät Jumalaa, jos ehkä voisivat hapuilemalla hänet löytää-hänet, joka kuitenkaan ei ole kaukana yhdestäkään meistä;
      !!!
      28 sillä hänessä me elämme ja liikumme ja olemme
      !!!

      • Anonyymi

        >>>Näin siis tuon "kuvan" kautta me vajavaiset ihmiset voimme käsittää Jumalan ns. "kolminaisuuden" !<<<

        Kaikki eivät tahdo käsittää eikä Jumala väkisin tuputa.
        Silloin ihminen jää tietämättömäksi,mutta hän voi luulla
        tietävänsä koska olettaa olevansa kovinkin älykäs.


    • Anonyymi

      Ei jaksa lukea pitkiä höpötyksiä.
      Jumala on kolmiyhteinen.
      Niin se on.

      Ihan sama mitä joku jehova väittää valheen tuskissaan.

      • Anonyymi

        “Jumala on kolmiyhteinen. Niin se on. Ihan sama mitä joku jehova väittää valheen tuskissaan.”

        Helluntailaiselle ja muulle “kristitylle” on aivan yhdentekevää mitä Jeesus Kristus sanoo Jumalan olevan, ja mitä Jumala itse sanoo olevansa.

        Kaikki selviäisi Raamattua lukemalla, mutta "ihan sama mitä joku jehova väittää valheen tuskissaan. Jumala on kolmiyhteinen. Niin se on.”

        Jumala sanoo: Kääntykää minun tyköni ja antakaa pelastaa itsenne, te maan ääret kaikki, sillä minä olen Jumala, eikä toista ole. (Jesaja 45:22)

        Eikä toista ole?

        Miten "eikä toista ole" voisi olla “kolme yhdessä”?

        Ei millään.

        Jeesus Kristus sanoo lain tärkeimmästä käskystä:

        “Kuule, Israel: Herra, meidän Jumalamme, Herra on yksi ainoa” (Markus 12:29)

        Miten “yksi ja ainoa” voisi olisi yhtä kuin “kolme yhdessä”.

        Vastaus: ei mitenkään.

        Kolmiyhteiseen Jumalaan uskova ei usko Jumalaa eikä Jeesusta Kristusta.

        Sama keitä hän uskoo, Lutheria tai Helluntaikirkkoa, kenelläkään ei ole valtaa Jumalan yli.

        Ei Luther, rovasti Peltola, Saviseutulainen, eikä Helluntaikirkko tule tuomitsemaan Jumalaa, vaan Jumala tulee tuomitsemaan heidät.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        “Jumala on kolmiyhteinen. Niin se on. Ihan sama mitä joku jehova väittää valheen tuskissaan.”

        Helluntailaiselle ja muulle “kristitylle” on aivan yhdentekevää mitä Jeesus Kristus sanoo Jumalan olevan, ja mitä Jumala itse sanoo olevansa.

        Kaikki selviäisi Raamattua lukemalla, mutta "ihan sama mitä joku jehova väittää valheen tuskissaan. Jumala on kolmiyhteinen. Niin se on.”

        Jumala sanoo: Kääntykää minun tyköni ja antakaa pelastaa itsenne, te maan ääret kaikki, sillä minä olen Jumala, eikä toista ole. (Jesaja 45:22)

        Eikä toista ole?

        Miten "eikä toista ole" voisi olla “kolme yhdessä”?

        Ei millään.

        Jeesus Kristus sanoo lain tärkeimmästä käskystä:

        “Kuule, Israel: Herra, meidän Jumalamme, Herra on yksi ainoa” (Markus 12:29)

        Miten “yksi ja ainoa” voisi olisi yhtä kuin “kolme yhdessä”.

        Vastaus: ei mitenkään.

        Kolmiyhteiseen Jumalaan uskova ei usko Jumalaa eikä Jeesusta Kristusta.

        Sama keitä hän uskoo, Lutheria tai Helluntaikirkkoa, kenelläkään ei ole valtaa Jumalan yli.

        Ei Luther, rovasti Peltola, Saviseutulainen, eikä Helluntaikirkko tule tuomitsemaan Jumalaa, vaan Jumala tulee tuomitsemaan heidät.

        Saanko kysyä, mitä raamattua? Sitäkö, josta on poistettu tekstejä niinkö?

        ST


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        “Jumala on kolmiyhteinen. Niin se on. Ihan sama mitä joku jehova väittää valheen tuskissaan.”

        Helluntailaiselle ja muulle “kristitylle” on aivan yhdentekevää mitä Jeesus Kristus sanoo Jumalan olevan, ja mitä Jumala itse sanoo olevansa.

        Kaikki selviäisi Raamattua lukemalla, mutta "ihan sama mitä joku jehova väittää valheen tuskissaan. Jumala on kolmiyhteinen. Niin se on.”

        Jumala sanoo: Kääntykää minun tyköni ja antakaa pelastaa itsenne, te maan ääret kaikki, sillä minä olen Jumala, eikä toista ole. (Jesaja 45:22)

        Eikä toista ole?

        Miten "eikä toista ole" voisi olla “kolme yhdessä”?

        Ei millään.

        Jeesus Kristus sanoo lain tärkeimmästä käskystä:

        “Kuule, Israel: Herra, meidän Jumalamme, Herra on yksi ainoa” (Markus 12:29)

        Miten “yksi ja ainoa” voisi olisi yhtä kuin “kolme yhdessä”.

        Vastaus: ei mitenkään.

        Kolmiyhteiseen Jumalaan uskova ei usko Jumalaa eikä Jeesusta Kristusta.

        Sama keitä hän uskoo, Lutheria tai Helluntaikirkkoa, kenelläkään ei ole valtaa Jumalan yli.

        Ei Luther, rovasti Peltola, Saviseutulainen, eikä Helluntaikirkko tule tuomitsemaan Jumalaa, vaan Jumala tulee tuomitsemaan heidät.

        Minä näin uuden taivaan ja uuden maan. Ensimmäinen taivas ja ensimmäinen maa olivat kadonneet, eikä merta ollut enää (Ilm 21:1)

        Sen temppelinä on Herra Jumala, Kaikkivaltias, hän ja Karitsa (Ilm 21:22)

        Jumalan kirkkaus valaisee sen, ja sen lamppuna on Karitsa (Ilm 21:23)

        Jumalan ja Karitsan valtaistuin on siellä oleva ja kaikki palvelevat Jumalaa (Ilm 22:3, KR38, KR92)

        Elämän veden virta… kristallinkirkkaana kumpuaa Jumalan ja Karitsan valtaistuimesta (Ilm 22:1).

        s-seutulainen


    • Anonyymi

      Eksytystä.

    • Anonyymi

      Tottakait. Jumala on yksi. Isä, poika ja Pyhähenki.

      ST

    • Anonyymi

      Luotu ei voi olla Jumalan, eikä kenenkään Poika, paitsi adoption kautta.

      Pojaksi synnytään.

      • Anonyymi

        Adoptiopoika on poika siinä kuin biologinen poikakin, jos isä näin päättää. Sinähän et sitä määrää.


    • Anonyymi

      Jumalan Poika tarkoittaa ihmiseksi tullutta Jumalaa, Jumalaa ihmisten keskellä. Jeesusta kutsuttiin Jumalan Pojaksi, koska hänen biologinen isänsä ei ollut Joosef vaan Jeesus sikisi Pyhästä Hengestä ja syntyi neitsyt Mariasta, joten Jeesuksen biologinen isä on Jumala.

      Jes 9:6 Sillä lapsi on syntynyt meille, poika on annettu meille. Hän kantaa valtaa harteillaan, hänen nimensä on Ihmeellinen Neuvontuoja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rauhan Ruhtinas.

      Jes 7:14 Sen tähden Herra antaa itse teille merkin: neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan ja antaa hänelle nimen Immanuel*. [Nimi Immanuel merkitsee 'meidän kanssamme on Jumala'.][Matt. 1:23]

      Paavali opetti, että Jeesus Kristus on Jehova. Paavali siteeraa Joelin kirjaa, jossa Herra on muodossa Jehova. Jos joku ei tunnusta, että Jeesus Kritus on Jehova, hän ei pelastu. Sen takia Jehovan todistajat eivät pelastu, koska he eivät tunnusta tätä totuutta, että Jeesus Kristus on Jehova ja Jumala.

      Room 10:9 Jos sinä suullasi tunnustat, että Jeesus on Herra, ja sydämessäsi uskot, että Jumala on herättänyt hänet kuolleista, olet pelastuva.
      ---
      13 Onhan kirjoitettu: "Jokainen, joka huutaa avukseen Herran nimeä, pelastuu." [Joel 3:5]

      Jeesus sanoi itsekin olevansa Jehova, Jehova. VT:n kirjoituksissa Herra, Herra on yleensä muodossa Jehova, Jehova tai Jah, Jehova tai Adonai Jehova. On täysin selvä asia, että Raamatun opetuksen mukaan Jeesus Kristus on Jehova ja Jumala.

      Matt 7:21 "Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra', pääse taivasten valtakuntaan. Sinne pääsee se, joka tekee taivaallisen Isäni tahdon.

      Ps 68:20 Jumala on meille pelastuksen Jumala. Herra, Herra pelastaa kuolemasta. [Herra, Herra on muodossa Adonai Jehova]

      Tuomas kutsui Jeesusta Jehovaksi ja Jumalaksi, mihin Jeesus vastasi, että koska Tuomas uskoi hänen olevan Jehova ja Jumala, niin Tuomas oli autuas.

      Joh 20:28 Silloin Tuomas sanoi: "Minun Herrani ja Jumalani!"
      29 Jeesus sanoi hänelle: "Sinä uskot, koska sait nähdä minut. Autuaita ne, jotka uskovat, vaikka eivät näe."

      • Anonyymi

        Sakarjan kirja kertoo, että juutalaiset ristiinnaulitsivat Jehovan. Kun he tajuvat tämän asian, he surevat tekoaan kuin ainoaa Poikaa, mikä sekin viittaa Jumalan Poikaan.

        Sak 12:1 Ennustus, Herran sana Israelista. Näin sanoo Herra,
        ---
        10 Ja minä vuodatan Daavidin suvun päälle ja Jerusalemin asukasten päälle armon ja rukouksen hengen. He katsovat minuun, jonka he ovat lävistäneet. Ja he valittavat häntä, niinkuin valitetaan ainokaista, murehtivat häntä katkerasti, niinkuin murehditaan katkerasti esikoista.

        Jeesus Kristus tekee paluun Öljymäelle. Silloin Jehova seisoo omilla jaloillaan Öljymäelle. Tämä on täysin selvä ilmoitus, että Jeesus Kristus on Jehova.

        Sak 14:3 Ja Herra on lähtevä liikkeelle ja sotiva näitä pakanoita vastaan, niinkuin sotimispäivänänsä, taistelun päivänä.
        4 Hänen jalkansa seisovat sinä päivänä Öljymäellä, joka on Jerusalemin edustalla itää kohti. Ja Öljymäki halkeaa kahtia idästä länteen hyvin suureksi laaksoksi: toinen puoli mäkeä siirtyy pohjoiseen ja toinen puoli etelään päin.

        Jumalan Poika on ihmiseksi tullut Jehova. Isä, Poika ja Pyhä Henki ovat sama Jumala.


    • Anonyymi

      Olipa luotu tai ei niin ihminen on silti aina ihminen eikä siitä muuksi muutu paitsi maaksi kun kuolee.

    • Anonyymi

      Jumala ei ole erisnimi, vaan Hän on Isä, poika ja Pyhähenki ja he yhdessä ovat Jumala.

      Jumala on yksi eli kaikilla kolmella on sama tarkoitus ja päämäärää, joka on syntien sovitus, että jokainen saisi periä taivaan valtakunnan.
      Niinkuin Pyhähenki ilmestyi Marialle, Tarvittiin Pyhähenki ja Jeesus kuoli ristillä Tarvittiin lihaan tullut Jumala.

      Elohim tarkoittaa Jumalaa, on monikko, maskuliininen monikko.

      Jumala on jakamaton. Mutta niinkuin tiedät että vesi on vettä, oli se jäätä tai höyryä.

      Tarvittiin 3 persoonaa että ihminen pelastuu.
      Henki oli Jumalasta, liha maasta.
      Tarvittiin Jumala joka lihassa sovittaa synnit Jeesuksessa Kristuksessa ja tarvittiin Jumalan Pyhähenki joka tulee asumaan uskovaisen ihmiseen.

      Muistat Esterin, joka 7 eri vedessä pestiin ennenkuin hänet vietiin valittavaksi kuninkaan eteen 😁
      Ilman pyhitystä ei kukaan voi nähdä Jumalaa sanoo sana ja tuosta pyhityksestä huolehtii Pyhähenki.
      Liha ei pyhity niinkuin Paavalikin sanoi, kuka pelastaisi minut tästä ruumiista.
      Tarvitaan Pyhähenki.

      Ei Jumala ole kuin jokin ameeba kuitenkaan vaan kaikki nuo 3 toimivat samassa päämäärässä eli syntien sovituksen ja ihmisten pelastamiseksi.

      Jobille Jumala sanoi, oletko sinä seurannut peuran synnytys tuskia? Jumala näkee kaiken, jopa peuran synnytyksen ja jopa hiustesi määrä on laskettu. Psalmissa sanotaan, ihmistä ja eläintä sinä autat. Jumala tietää kaiken tarkkailen ja nähden kaiken.

      Ilmestyskirjassa Jeesus antaa jokaiselle valkoisen kiven taivaassa, jossa on jokaisella uusi nimi, mutta tuo on vielä minulle tutkinnassa.
      Jopa oma nimemme on kärsinyt täällä inflaation.

      Niin vielä tuosta nimestä. Ikäänkuin olisi tehtävä nimi Jeesus eli pelastaja ja Pyhähenki joka neuvoo, ohjaa, nuhtelee.

      ST

      • Anonyymi

        Mutta kaikki nuo kolme ovat yhtä. Kaikki ovat Jumalasta ja Jumalassa.

        ST


      • Anonyymi

        "Jumala ei ole erisnimi, vaan Hän on Isä, poika ja Pyhähenki ja he yhdessä ovat Jumala."

        Eli Jumala on 3 persoonaa välittämättä siitä mitä Jumala itse sanoo olevansa (Jesaja 45:22) ja välittämättä siitä mitä Jeesus todistaa Jumalasta (Markus 12:29 Joh 5:44 Joh 17:3) ja yhtälailla välittämättä siitä mitä apostolit sanovat.

        Apostoli Paavali: "meillä on vain yksi Jumala, Isä" (1 Kor 8:6)


    • Anonyymi

      Te eksytte, jotka ette tunnusta Jeesuksen Jumaluutta, koska ihminen ei kykene sovittamaan syntejä.
      Tarvittiin lihaan tullut Jumala.

      ST

      • Anonyymi

        "Tarvittiin lihaan tullut Jumala."

        Evankeliumin mukaan Jumala lähetti Poikansa.

        "Jumala on yksi, ja yksi on välittäjä Jumalan ja ihmisten välillä, ihminen Kristus Jeesus." (1 Tim 2:5)

        "Jumala teki sen, mihin laki ei pystynyt, koska se oli ihmisen turmeltuneen luonnon vuoksi voimaton. Syntien sovittamiseksi hän lähetti tänne oman Poikansa syntisten ihmisten kaltaisena. Näin hän tuomitsi ihmisessä ihmisten synnin" (Room 8:3)

        " Niinpä siis, samoin kuin yhden ihmisen lankeemus on koitunut kaikille ihmisille kadotukseksi, niin myös yhden ihmisen vanhurskauden teko koituu kaikille ihmisille elämän vanhurskauttamiseksi" (Room 5:18)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Tarvittiin lihaan tullut Jumala."

        Evankeliumin mukaan Jumala lähetti Poikansa.

        "Jumala on yksi, ja yksi on välittäjä Jumalan ja ihmisten välillä, ihminen Kristus Jeesus." (1 Tim 2:5)

        "Jumala teki sen, mihin laki ei pystynyt, koska se oli ihmisen turmeltuneen luonnon vuoksi voimaton. Syntien sovittamiseksi hän lähetti tänne oman Poikansa syntisten ihmisten kaltaisena. Näin hän tuomitsi ihmisessä ihmisten synnin" (Room 8:3)

        " Niinpä siis, samoin kuin yhden ihmisen lankeemus on koitunut kaikille ihmisille kadotukseksi, niin myös yhden ihmisen vanhurskauden teko koituu kaikille ihmisille elämän vanhurskauttamiseksi" (Room 5:18)

        Eksyt, jos et usko. Valitset itse.

        ST


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eksyt, jos et usko. Valitset itse.

        ST

        sinä olet jo valinnut pois Jumalan, Jeesuksen Kristuksen ja apostolit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        sinä olet jo valinnut pois Jumalan, Jeesuksen Kristuksen ja apostolit.

        Rakas ihminen käänny pois sieltä.

        ST


      • Anonyymi

        "Te eksytte, jotka ette tunnusta Jeesuksen Jumaluutta, koska ihminen ei kykene sovittamaan syntejä. Tarvittiin lihaan tullut Jumala."

        Et selvästikään tunne kirjoituksia, etkä usko Jumalan sanaan. Jos et usko että ihminen Kristus Jeesus ei voi sovittaa syntejä, niin mitäs sitten nämä kaksi jaetta sanoo kirjoitetusta mielipiteestäsi?

        1. Tim. 2:5
        Jumala on yksi, ja yksi on VÄLITTÄJÄ JUMALAN JA IHMISTEN VÄLILLÄ , IHMINEN KRISTUS JEESUS.

        1.Joh.2:1,2
        Lapsukaiseni, tämän minä kirjoitan teille, ettette syntiä tekisi; mutta jos joku syntiä tekeekin, niin MEILLÄ ON PUOLUSTAJA ISÄN TYKÖNÄ, JEESUS KRISTUS, joka on vanhurskas. Ja HÄN ON MEIDÄN SYNTIEMME SOVITUS; eikä ainoastaan meidän, vaan myös koko maailman syntien.

        Eli ST väittää ja opettaa, että ihminen ei voi sovittaa syntejä, ja että siihen tarvitaan lihaksi tullut Jumala. Mutta Raamattu opettaa että IHMINEN KRISTUS JEESUS sovitti syntimme ja on VÄLIMIEHENÄ Ihmisten ja Jumalan välillä.

        Pelkästään sana KRISTUS todistaa että Jeesus ei ole lihaksi tullut Jumala, sillä KRISTUS tarkoittaa VOIDELTU. Jeesus sai siis voitelun joltakin, eikä voidellut itsensä. Kuka sen hänelle antoi? Jumala tietenkin.

        Tuon lisäksi on kymmeniä muita asioita Raamatussa jotka todistavat, että Jumala ei tullut maailmaan kuolemaan, vaan että Jumala herätti Jeesuksen kuolleista.

        Jos Jeesus sittenkin on Jumala, silloin Jumala kuoli ristillä, ja siltä osin Raamattu näyttää varsin ristiriitaiselta, sillä Jumala on sen mukaan ainut jolla on kuolemattomuus (1.Tim.6:16). Sitä vastoin jos käytetään sanaa "Jumala/jumala" adjektiivisena sanana, silloin voidaan sanoa, että myös Jeesus on jumala (eli "mahtava").

        Raamatussa käytetään "Jumala"-sanaa monta kertaa adjektiivisena sanana (esim. Joh.1:1c), jossa kuvataan millaisia he/ne ovat (eli "mahtavia" ja "voimallisia"). "Alussa" sana oli tietenkin "mahtava", koska kaikki luotiin sanan kautta.

        Psalmintekijän tavoin Jeesus oli sitä mieltä, että kaikki ne joille Jumalan sana tuli, he ovat jumalia (Joh.10:35). Myös Saatanaa on kutsuttu jumalaksi, aivan samalla alkusanalla kuin Jeesustakin (2.Kor.4:4). Aivan kuten noita Jumalan sanan saaneitakin (Joh.10:35) joita Jeesus siteerasi olevan jumalia. Hän meni jopa niin pitkälle että väitti sen olevan niin totta, että Raamattu ei voi siltä osin raueta tyhjiin. Hän kuitenkin tiesi mitä teki, koska hän tiesi että siihen aikaan, heidän kielellään, sana "Jumala" pystyi olemaan joko substantiivi tai adjektiivi, ja asiayhteys aina ratkaisi mistä oli kysymys.

        Eri kielillä voivat tietyt sanat olla joko substantiiveja taikka adjektiiveja. Esimerkiksi suomenkielessä sana "syntinen" on adjektiivi, mutta englannissa vastaava sana on joko substantiivi (sinner) taikka adjektiivi (sinful).

        Eli, kuinka monta Jumalaa meillä loppujen lopuksi on? Yksi, kolme, vai peräti miljoonia? Ainoastaan yksi, sillä ne muut jumalat ovat "ainoastaan niin sanottuja jumalia".

        1Kor. 8:5,6
        "Sillä vaikka olisikin NIIN SANOTTUJA JUMALIA, olipa heitä sitten taivaassa tai maassa, ja NIITÄ ON PALJON SEMMOISIA JUMALIA ja herroja, niin ON MEILLÄ KUITENKIN AINOASTAAN YKSI JUMALA, ISÄ, josta kaikki on ja johon me olemme luodut, ja yksi Herra, Jeesus Kristus, jonka kautta kaikki on, niin myös me hänen kauttansa."

        Eli A, B ja C:

        A) ...NIIN SANOTTUJA JUMALIA...
        B) ...NIITÄ ON PALJON SEMMOISIA JUMALIA...
        C) ...ON MEILLÄ KUITENKIN AINOASTAAN YKSI JUMALA, ISÄ.

        Meillä on vain yksi suvereeninen persoona, joka on luonnostaan Jumala. Sitä mieltä oli myös Jeesus:

        "Isä... YKSIN olet totinen Jumala..." (Joh.17:1,3).


        Terv: "Jumalan Pete"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Te eksytte, jotka ette tunnusta Jeesuksen Jumaluutta, koska ihminen ei kykene sovittamaan syntejä. Tarvittiin lihaan tullut Jumala."

        Et selvästikään tunne kirjoituksia, etkä usko Jumalan sanaan. Jos et usko että ihminen Kristus Jeesus ei voi sovittaa syntejä, niin mitäs sitten nämä kaksi jaetta sanoo kirjoitetusta mielipiteestäsi?

        1. Tim. 2:5
        Jumala on yksi, ja yksi on VÄLITTÄJÄ JUMALAN JA IHMISTEN VÄLILLÄ , IHMINEN KRISTUS JEESUS.

        1.Joh.2:1,2
        Lapsukaiseni, tämän minä kirjoitan teille, ettette syntiä tekisi; mutta jos joku syntiä tekeekin, niin MEILLÄ ON PUOLUSTAJA ISÄN TYKÖNÄ, JEESUS KRISTUS, joka on vanhurskas. Ja HÄN ON MEIDÄN SYNTIEMME SOVITUS; eikä ainoastaan meidän, vaan myös koko maailman syntien.

        Eli ST väittää ja opettaa, että ihminen ei voi sovittaa syntejä, ja että siihen tarvitaan lihaksi tullut Jumala. Mutta Raamattu opettaa että IHMINEN KRISTUS JEESUS sovitti syntimme ja on VÄLIMIEHENÄ Ihmisten ja Jumalan välillä.

        Pelkästään sana KRISTUS todistaa että Jeesus ei ole lihaksi tullut Jumala, sillä KRISTUS tarkoittaa VOIDELTU. Jeesus sai siis voitelun joltakin, eikä voidellut itsensä. Kuka sen hänelle antoi? Jumala tietenkin.

        Tuon lisäksi on kymmeniä muita asioita Raamatussa jotka todistavat, että Jumala ei tullut maailmaan kuolemaan, vaan että Jumala herätti Jeesuksen kuolleista.

        Jos Jeesus sittenkin on Jumala, silloin Jumala kuoli ristillä, ja siltä osin Raamattu näyttää varsin ristiriitaiselta, sillä Jumala on sen mukaan ainut jolla on kuolemattomuus (1.Tim.6:16). Sitä vastoin jos käytetään sanaa "Jumala/jumala" adjektiivisena sanana, silloin voidaan sanoa, että myös Jeesus on jumala (eli "mahtava").

        Raamatussa käytetään "Jumala"-sanaa monta kertaa adjektiivisena sanana (esim. Joh.1:1c), jossa kuvataan millaisia he/ne ovat (eli "mahtavia" ja "voimallisia"). "Alussa" sana oli tietenkin "mahtava", koska kaikki luotiin sanan kautta.

        Psalmintekijän tavoin Jeesus oli sitä mieltä, että kaikki ne joille Jumalan sana tuli, he ovat jumalia (Joh.10:35). Myös Saatanaa on kutsuttu jumalaksi, aivan samalla alkusanalla kuin Jeesustakin (2.Kor.4:4). Aivan kuten noita Jumalan sanan saaneitakin (Joh.10:35) joita Jeesus siteerasi olevan jumalia. Hän meni jopa niin pitkälle että väitti sen olevan niin totta, että Raamattu ei voi siltä osin raueta tyhjiin. Hän kuitenkin tiesi mitä teki, koska hän tiesi että siihen aikaan, heidän kielellään, sana "Jumala" pystyi olemaan joko substantiivi tai adjektiivi, ja asiayhteys aina ratkaisi mistä oli kysymys.

        Eri kielillä voivat tietyt sanat olla joko substantiiveja taikka adjektiiveja. Esimerkiksi suomenkielessä sana "syntinen" on adjektiivi, mutta englannissa vastaava sana on joko substantiivi (sinner) taikka adjektiivi (sinful).

        Eli, kuinka monta Jumalaa meillä loppujen lopuksi on? Yksi, kolme, vai peräti miljoonia? Ainoastaan yksi, sillä ne muut jumalat ovat "ainoastaan niin sanottuja jumalia".

        1Kor. 8:5,6
        "Sillä vaikka olisikin NIIN SANOTTUJA JUMALIA, olipa heitä sitten taivaassa tai maassa, ja NIITÄ ON PALJON SEMMOISIA JUMALIA ja herroja, niin ON MEILLÄ KUITENKIN AINOASTAAN YKSI JUMALA, ISÄ, josta kaikki on ja johon me olemme luodut, ja yksi Herra, Jeesus Kristus, jonka kautta kaikki on, niin myös me hänen kauttansa."

        Eli A, B ja C:

        A) ...NIIN SANOTTUJA JUMALIA...
        B) ...NIITÄ ON PALJON SEMMOISIA JUMALIA...
        C) ...ON MEILLÄ KUITENKIN AINOASTAAN YKSI JUMALA, ISÄ.

        Meillä on vain yksi suvereeninen persoona, joka on luonnostaan Jumala. Sitä mieltä oli myös Jeesus:

        "Isä... YKSIN olet totinen Jumala..." (Joh.17:1,3).


        Terv: "Jumalan Pete"

        >>>Terv: "Jumalan Pete"<<<

        valheen kaikella voimalla!


    • Anonyymi

      1Joh.5:6-8 Hän on se, joka on tullut veden ja veren kautta, Jeesus Kristus, ei ainoastaan vedessä, van vedessä ja veressä; ja Henki on se, joka todistaa, sillä Henki on totuus. Sillä kolme on, jotka todistavat: Henki ja vesi ja veri, ja ne kolme pitävät yhtä.

    • Anonyymi

      Kyllä Jeesus teki syntiä

      Tässähän on ennustus Jeesuksesta, jossa asia ihan selkeästi mainitaan:

      Jesaja 7:14-16
      "14. Sen vuoksi Herra itse antaa teille merkin: Katso, neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan ja antaa hänelle nimen Immanuel. 15. Kermaa ja hunajaa hän syö siinä iässä, jolloin oppii hylkäämään pahan ja valitsemaan hyvän. 16. MUTTA ENNEN KUIN POIKA ON OPPINUT HYLKÄÄMÄÄN PAHAN ja valitsemaan hyvän, autioituu maa, jonka kahta kuningasta sinä kauhistut.” "

      Ennen kuin hän oppii hylkäämään pahan, autioituu kahden tietyn kuninkaan maa. Tämän mukaan Jeesus siis teki pahaa, syntiä. Oli aika, jolloin hän ei edes osannut erottaa hyvää pahasta.

      • Anonyymi

        LAINAUS ANONYYMILTÄ:

        "Jesaja 7:14-16
        "14. Sen vuoksi Herra itse antaa teille merkin: Katso, neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan ja antaa hänelle nimen Immanuel. 15. Kermaa ja hunajaa hän syö siinä iässä, jolloin oppii hylkäämään pahan ja valitsemaan hyvän. 16. MUTTA ENNEN KUIN POIKA ON OPPINUT HYLKÄÄMÄÄN PAHAN ja valitsemaan hyvän, autioituu maa, jonka kahta kuningasta sinä kauhistut.” "

        Ennen kuin hän oppii hylkäämään pahan, autioituu kahden tietyn kuninkaan maa. Tämän mukaan Jeesus siis teki pahaa, syntiä. Oli aika, jolloin hän ei edes osannut erottaa hyvää pahasta."

        VASTAUKSENI:

        Ei ole Jeesuksen häpeä että sinä et osaa tulkita tekstiä, tai missä asiayhteydessä se mainitaan. Omapa on mokasi.

        LUE TEKSTI ASIAYHTEYDESSÄ. MIETI SANOJA JA SISÄLTÖÄ!!!

        Siinä ei puhuta mitään synnistä, vaan syömisestä, eli kun poika kasvaa niin hän oppii valitsemaan mitä kannattaa syödä ja mitä ei. Nuoern pojan eteen voidaan tuota terveellistaä taikka vähemmän tervellistä syötävää. Hänen eteen voidaan myös tuoda myrkyllisiä taikka ei myrkyllisiä marjoa. Häen eteen voidaan tuoda vähärasvaista tai tois rasvaista ruokaa. Iän myötä ymmärrys lisääntyy ja hän oppii hylkämään pahan ja valitsemaan hyvän.

        Et voi otta yhden jakeen, ja vielä tulkita sen väärin, luullen että kyse olisi synnistä, kun meillä on useita jakeita jotka puhuvat Jeesuksen synnittömyydestä:

        JEESUS OLI JA ON SYNNITÖN:

        Jes. 53:9
        Hänelle annettiin hauta jumalattomain joukossa; mutta rikkaan tykö hän tuli kuoltuansa, sillä hän ei ollut vääryyttä tehnyt eikä petosta ollut hänen suussansa.

        Joh. 8:46
        Kuka teistä voi näyttää minut syypääksi syntiin? Jos minä totuutta puhun, miksi ette minua usko?

        2.Kor. 5:21
        Sen, joka ei synnistä tiennyt, hän meidän tähtemme teki synniksi, että me hänessä tulisimme Jumalan vanhurskaudeksi.

        Hepr. 4:15
        Sillä ei meillä ole sellainen ylimmäinen pappi, joka ei voi sääliä meidän heikkouksiamme, vaan joka on ollut kaikessa kiusattu samalla lailla kuin mekin, kuitenkin ilman syntiä.

        Hepr. 7:26,27
        Senkaltainen ylimmäinen pappi meille sopikin: pyhä, viaton, tahraton, syntisistä erotettu ja taivaita korkeammaksi tullut, jonka ei joka päivä ole tarvis, niinkuin ylimmäisten pappien, ensiksi uhrata omien syntiensä edestä ja sitten kansan; sillä tämän hän teki kerta kaikkiaan, uhratessaan itsensä.

        Hepr. 9:28
        samoin Kristuskin, kerran uhrattuna ottaakseen pois monien synnit, on toistamiseen ilman syntiä ilmestyvä pelastukseksi niille, jotka häntä odottavat.

        1.Piet. 2:22
        joka ”ei syntiä tehnyt ja jonka suussa ei petosta ollut”,

        1.Joh. 3:5
        Ja te tiedätte hänen ilmestyneen ottamaan pois synnit; ja hänessä ei ole syntiä.


        Terv: "Jumalan Pete"


    • Anonyymi

      Ensimmäinen luomiskertomus kertoo Elohimista. Toinen luomiskertomus kertoo Jahve-Elohimista. Kumpikin kertomus on kerrottu erilaisella tyylillä: kielellinen ulkoasu, sanojen käyttö, formaalisuus. Myös Jumala näissä kertomuksissa käyttäytyy täysin erilaisesti, ikään kuin kyseessä olisi eri Jumalat: El-niminen jumala ja Jahve-niminen jumala.

      Jahve on tuhoa kylvävä jumala, joka useaan kertaan Vanhan testamentin aikajanalla haluaa tuhota ihmisen. Raamattu sanoo, että tulva tuhosi syntiset, koska heistä oli tullut väkivaltaisia. Tuho ei siis johtunut muista synneistä kuin väkivallasta.

      1. Mooseksen kirja 6:13
      Jumala sanoi Nooalle: ”Minä olen päättänyt tehdä lopun kaikesta lihasta, sillä maa on ihmisten vuoksi tullut täyteen väkivaltaa. Minä hävitän heidät ja maan heidän kanssaan. "

      Vedenpaisumus kertomuksessa on taas kaksi eri jumalolentoa antaa ohjeita ja määräyksiä: JHVH (Jahve) ja Elohim (Lord, Elohim on monikossa). Ohjeet ovat ristiriidassa toistensa kanssa. Kumpikin kertomus on kerrottu erilaisella kielellisellä tyylillä.

      Tällaista se on Vanha testamentti täynnä. Heprealaiset eivät koskaan olleet yksijumalainen kansa. He palvelivat koko Vanhan testamentin ajan monia jumalia, joista Jahve todellakin oli vain yksi muiden joukossa. Tästä on todisteena Vanhan testamentin kirjoitukset.

      • Anonyymi

        JHVH:ta ei translitteroisa Jahve vaan Jehova. JHVH:ssa on kieliopin mukaan vähintään kolme vokaalia, joten kyseeseen ei missään nimessä tule Jahve. H ja V -konsonanttien väliin tulee myös pakosta vokaali O, joten Jehova on oikea muoto.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        JHVH:ta ei translitteroisa Jahve vaan Jehova. JHVH:ssa on kieliopin mukaan vähintään kolme vokaalia, joten kyseeseen ei missään nimessä tule Jahve. H ja V -konsonanttien väliin tulee myös pakosta vokaali O, joten Jehova on oikea muoto.

        Myös Jahvelle löytyy hyvät kieliopilliset perusteet mutta kumpikaan näistä ei ole Jumalan oikea nimi. Jumalan oikea nimi on Ehjee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Myös Jahvelle löytyy hyvät kieliopilliset perusteet mutta kumpikaan näistä ei ole Jumalan oikea nimi. Jumalan oikea nimi on Ehjee.

        Jahvelle ei löydy mitään kieliopillisia perusteita. Jahve on yhden miehen arvaus, eikä mitään muuta. JHVH translitteroidaan oikein Jehova.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        JHVH:ta ei translitteroisa Jahve vaan Jehova. JHVH:ssa on kieliopin mukaan vähintään kolme vokaalia, joten kyseeseen ei missään nimessä tule Jahve. H ja V -konsonanttien väliin tulee myös pakosta vokaali O, joten Jehova on oikea muoto.

        Muutamia vuosia sitten minulla oli Jehovan todistaja työkaverina. Hän oli ollut heillä vanhemmistossa jo pitkään. Juteltiin paljon hengellisistä asioista. Hän sanoi minulle että "tätä nykyä" Jehovan todistajat pitävät mahdollisena että JAHVEH voisi olla se oikea nimi ja parempi kuin Jehova. Hämmästyin itsekin sitä lausuntoa.

        Koska en itse tiedä varmasti mitkä ovat puuttuvat vokaalit, niin olen pyrkinyt siihen, etten kylvä hirveästä Jahve-nimeä. Jos pitää käyttää Jumalan nimeä, niin kirjoitan vain JHVH.

        Englanninkielessä on vakiintunut YHWH vaikka myös JHWH on käytössä. Se on uonnollista heille koska Y lausutaan J (ja J ei alunperin ollut heillä aakkosissa). Meillä suomalaisilla V korvaa hyvin ääntämisen puolesta W:n, joten JHVH on luonnollisesti ihan hyvä tapa ilmaista Jumalan nimen, ainakin kirjoitetussa muodossa.

        Terv: "Jumalan Pete"


    • Anonyymi

      Armo teille ja rauha Jumalalta, meidän Isältämme, JA Herralta Jeesukselta Kristukselta!

      Kaksi persoonaa.

      • Anonyymi

        Jumala ei voi antaa armoa ja rauhaa ihmiselle Jeesuksen ollessa passiivinen ja/ tai tietämätön asiasta. Jeesus ei voi antaa armoa ja rauhaa ihmiselle Jumalan ollessa passiivinen ja /tai tietämätön.

        Tämä koska Jumala on Herra Jeesus Kristus, ilmestynyt ja ilmoitettu lihassa ihmisenä.

        Jos siinä lukisi: "Armo ja rauha Jumalalta" ja Jeesusta ei mainittaisi, joku keksisi harhaopin, että armo ja rauha tulee vain Jumalalta eikä Jeesukselta Kristukselta. Ja toisin päin; joku tekisi sen virheellisen päättelyn, että armo ja rauha tulee Jeesukselta eikä Jumalalta.

        Pahimmassa tapauksessa joku käyttäisi tätä jaetta todistaakseen, että Isä ja Poika ovat kaksi eri persoonaa koska Poika ei ole antamassa rauhaa ja armoa mutta Isä on. Näinhän ei tietenkään ole.

        Isä ja Poika ovat YKSI persoona: YKSI Jumala. Siksi siinä mainitaan molemmat: Jumala ja Jeesus. Ei ole mahdollista, että Jumala tekisi tai puhuisi jotakin ilman Jeesusta Kristusta, tai että Jeesus tekisi tai puhuisi jotakin ilman Jumalaa. Isä ja Poika ovat YKSI Jumala. Siksi Jeesus ja Isä ovat aina yhdessä tekemässä ja puhumassa samanaikaisesti.

        KAIKISSA JUMALAN TEOISSA JA PUHEISSA ON AINA ISÄ JA POIKA.

        Mvh J - K


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jumala ei voi antaa armoa ja rauhaa ihmiselle Jeesuksen ollessa passiivinen ja/ tai tietämätön asiasta. Jeesus ei voi antaa armoa ja rauhaa ihmiselle Jumalan ollessa passiivinen ja /tai tietämätön.

        Tämä koska Jumala on Herra Jeesus Kristus, ilmestynyt ja ilmoitettu lihassa ihmisenä.

        Jos siinä lukisi: "Armo ja rauha Jumalalta" ja Jeesusta ei mainittaisi, joku keksisi harhaopin, että armo ja rauha tulee vain Jumalalta eikä Jeesukselta Kristukselta. Ja toisin päin; joku tekisi sen virheellisen päättelyn, että armo ja rauha tulee Jeesukselta eikä Jumalalta.

        Pahimmassa tapauksessa joku käyttäisi tätä jaetta todistaakseen, että Isä ja Poika ovat kaksi eri persoonaa koska Poika ei ole antamassa rauhaa ja armoa mutta Isä on. Näinhän ei tietenkään ole.

        Isä ja Poika ovat YKSI persoona: YKSI Jumala. Siksi siinä mainitaan molemmat: Jumala ja Jeesus. Ei ole mahdollista, että Jumala tekisi tai puhuisi jotakin ilman Jeesusta Kristusta, tai että Jeesus tekisi tai puhuisi jotakin ilman Jumalaa. Isä ja Poika ovat YKSI Jumala. Siksi Jeesus ja Isä ovat aina yhdessä tekemässä ja puhumassa samanaikaisesti.

        KAIKISSA JUMALAN TEOISSA JA PUHEISSA ON AINA ISÄ JA POIKA.

        Mvh J - K

        "Isä ja Poika ovat YKSI persoona"

        He ovat menettäneet järkensä, ja heidän uskonsa on kelvoton. (2 Tim 3:8)


      • Anonyymi

        Aivan, on vain yksi armo ja yksi rauha.

        Usko Toivonen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Isä ja Poika ovat YKSI persoona"

        He ovat menettäneet järkensä, ja heidän uskonsa on kelvoton. (2 Tim 3:8)

        Kerro yksi Jumalan teko tai Sana Raamatussa missä Poika ei ollut mukana.
        Kerro yksi Pojan teko tai San Raamatussa, jossa Isä Jumala ei ollut mukana.
        Perustelu Raamatun ilmoituksella! Please!


      • Anonyymi

        Aamen! Hyvin oivallettu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jumala ei voi antaa armoa ja rauhaa ihmiselle Jeesuksen ollessa passiivinen ja/ tai tietämätön asiasta. Jeesus ei voi antaa armoa ja rauhaa ihmiselle Jumalan ollessa passiivinen ja /tai tietämätön.

        Tämä koska Jumala on Herra Jeesus Kristus, ilmestynyt ja ilmoitettu lihassa ihmisenä.

        Jos siinä lukisi: "Armo ja rauha Jumalalta" ja Jeesusta ei mainittaisi, joku keksisi harhaopin, että armo ja rauha tulee vain Jumalalta eikä Jeesukselta Kristukselta. Ja toisin päin; joku tekisi sen virheellisen päättelyn, että armo ja rauha tulee Jeesukselta eikä Jumalalta.

        Pahimmassa tapauksessa joku käyttäisi tätä jaetta todistaakseen, että Isä ja Poika ovat kaksi eri persoonaa koska Poika ei ole antamassa rauhaa ja armoa mutta Isä on. Näinhän ei tietenkään ole.

        Isä ja Poika ovat YKSI persoona: YKSI Jumala. Siksi siinä mainitaan molemmat: Jumala ja Jeesus. Ei ole mahdollista, että Jumala tekisi tai puhuisi jotakin ilman Jeesusta Kristusta, tai että Jeesus tekisi tai puhuisi jotakin ilman Jumalaa. Isä ja Poika ovat YKSI Jumala. Siksi Jeesus ja Isä ovat aina yhdessä tekemässä ja puhumassa samanaikaisesti.

        KAIKISSA JUMALAN TEOISSA JA PUHEISSA ON AINA ISÄ JA POIKA.

        Mvh J - K

        "Tämä koska Jumala on Herra Jeesus Kristus..."

        Ei, sillä...

        1. Tim. 2:5
        "Sillä yksi on Jumala, yksi MYÖS VÄLIMIES Jumalan ja ihmisten välillä, ihminen Kristus Jeesus"

        1 1 on 2, eikä 1. Sana "myös" viittaa myöskin siihen, että kyse on kahdesta eri persoonasta.

        Vieläpä Jeesus puhui sille toiselle:

        Mark. 15:34
        Ja yhdeksännellä hetkellä Jeesus huusi suurella äänellä: "Eeli, Eeli, lama sabaktani?" Se on käännettynä: JUMALANI, JUMALANI, miksi minut hylkäsit?

        Miten yksi voi kokea sen toisen hyljänneen hänet jos hän sisimmässään tiesi olevansa samaa olemusta sen kanssa jolle huusi "Jumalani, Jumalani".


        Terv: "Jumalan Pete"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kerro yksi Jumalan teko tai Sana Raamatussa missä Poika ei ollut mukana.
        Kerro yksi Pojan teko tai San Raamatussa, jossa Isä Jumala ei ollut mukana.
        Perustelu Raamatun ilmoituksella! Please!

        "Kerro yksi Jumalan teko tai Sana Raamatussa missä Poika ei ollut mukana."

        Miksi pitäisi jos uskoo että Jumala loi kaiken Jeesuksen kautta, paitsi Jeesuksen?


    • Anonyymi

      Alussa oli sana ja sana oli Jeesus.

    • Anonyymi

      Koraani torjuu Jeesuksen jumaluuden
      Koraanin oman näkemyksen mukaan se tulee korjaamaan kristittyjen vääristynyttä uskoa. Mutta mikä on tämä kristittyjen väärä usko? Se on usko kolmeen jumalaan. Näin ainakin Koraanin mukaan:

      ”Te joilla on Kirja, älkää menkö liian pitkälle väitteissänne älkääkä puhuko Jumalasta muuta kuin totta. Messias, Jeesus, Marian poika, oli Jumalan lähettiläs ja Hänen Sanansa, jonka hän antoi Marialle, ja Henki Hänen luotansa. Uskokaa Jumalaan ja Hänen lähettiläisiinsä älkääkä sanoko: ”Heitä on kolme”, vaan lopettakaa, se on parasta teille. Jumala on yksi Jumala. Jumala meitä varjelkoon! Hänelläkö lapsia?” (Koraani 4:171)

      Koraani syyttää kristittyjä kolmen jumalan palvomisesta, mikä tarkoittaa totuuden rajojen ylittämistä. Kristityt menevät ”liian pitkälle” pitäessään Jeesusta Jumalana. ”Ne, jotka sanovat: ”Messias, Marian poika, on Jumala, eivät ole uskovia. Messiashan itse sanoi: ”Israelilaiset, palvokaa Jumalaa, meidän Herraamme. Siltä, joka asettaa Jumalalle vertaisia, Jumala on kieltänyt paratiisin, ja hän saa sijansa tulesta. Väärintekijöillä ei ole auttajaa.” Ne, jotka sanovat: ”Jumala on yksi kolmesta” eivät ole uskovia. On vain yksi Jumala. Elleivät he herkeä puhumasta tällaisia, tuskallinen rangaistus kohtaa heitä.” (Koraani 5:72–73)

      Jeesuksen pitäminen Jumalana on Koraanin mukaan opetus, joka tekee ihmisestä epäuskovan, ja lisäksi se vie kadotukseen. Tätä Koraanissa perustellaan Jeesuksen suuhun laitetuilla sanoilla, joita tosin ei löydy Evankeliumeista eikä myöskään mistään Koraanin ulkopuolisesta lähteestä. Jälleen kerran kristittyjen opetusta kuvataan vähintäänkin epätarkasti

    • Anonyymi

      Nyt viimeistään meni mielenkiinto koko asiaa kohtaan

    • Anonyymi

      Voi teitä raukkoja. Teidän kinastelullanne ei ole mitään merkitystä sillä Jumala on miljardiyhteinen. Hän on yhtä kaikkien uskovien kanssa. Se onko Jeesus Jumala vai ei, ei vaikuta mitenkään kenenkään pelastukseen. Se on vain teidän pikkumaista kinasteluanne. Kaikki alkukieliä ja heprealaista historiaa tuntevat tietävät, ettei Jeesusta löydy koko Vanhasta testamentista muutoin kuin parista pahasesta ennustuksesta. Heprealaiset eivät tunteneet koko miestä ennen kuin heistä tuli juutalaisia, joita yht äkkiä syytettiin Jeesuksen kuolemasta.

      • Anonyymi

        Joka ei tunnusta Jeesuksen Jumaluutta, tekee pelastusopin tyhjäksi. Tuo on erittäin vakava asia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joka ei tunnusta Jeesuksen Jumaluutta, tekee pelastusopin tyhjäksi. Tuo on erittäin vakava asia.

        "Joka ei tunnusta Jeesuksen Jumaluutta, tekee pelastusopin tyhjäksi. Tuo on erittäin vakava asia."

        Jos teidän “Jeesus on Jumala” oppinne teidät pelastaa niin hyvä teille.

        Jos ei pelasta niin syy oli siinä että teille ei kelvannut uskoa sitä mitä Raamatussa käskettiin uskomaan.

        Johanneksen evankeliumi:

        “Tämä on kirjoitettu siksi, että te uskoisitte Jeesuksen olevan Kristus, Jumalan Poika, ja että teillä, kun uskotte, olisi elämä hänen nimensä tähden.” (Joh 20:31)

        Tuossa se on sanottu. Uskokaa mitä tahansa muuta niin olette ilman elämää.

        “Jolla on Poika, sillä on elämä. Jolla ei Jumalan Poikaa ole, sillä ei ole elämää.” ( 1 Joh 5:12)

        "Jeesus on Jumala" uskovainen ei ole uskossa, ei usko Jumalaa, Jeesusta eikä Jumalan apostoleja.

        Jeesus itse sanoo: "Minä olen Jumalan Poika" (Joh 10:36)

        "Jeesus on Jumala" uskovainen sanoo: ETKÄ OLE.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Joka ei tunnusta Jeesuksen Jumaluutta, tekee pelastusopin tyhjäksi. Tuo on erittäin vakava asia."

        Jos teidän “Jeesus on Jumala” oppinne teidät pelastaa niin hyvä teille.

        Jos ei pelasta niin syy oli siinä että teille ei kelvannut uskoa sitä mitä Raamatussa käskettiin uskomaan.

        Johanneksen evankeliumi:

        “Tämä on kirjoitettu siksi, että te uskoisitte Jeesuksen olevan Kristus, Jumalan Poika, ja että teillä, kun uskotte, olisi elämä hänen nimensä tähden.” (Joh 20:31)

        Tuossa se on sanottu. Uskokaa mitä tahansa muuta niin olette ilman elämää.

        “Jolla on Poika, sillä on elämä. Jolla ei Jumalan Poikaa ole, sillä ei ole elämää.” ( 1 Joh 5:12)

        "Jeesus on Jumala" uskovainen ei ole uskossa, ei usko Jumalaa, Jeesusta eikä Jumalan apostoleja.

        Jeesus itse sanoo: "Minä olen Jumalan Poika" (Joh 10:36)

        "Jeesus on Jumala" uskovainen sanoo: ETKÄ OLE.

        Jumalan Poika tarkoittaa ihmiseksi tullutta Jumalaa, Jumalaa ihmisten keskellä. Jeesusta kutsuttiin Jumalan Pojaksi, koska hänen biologinen isänsä ei ollut Joosef vaan Jeesus sikisi Pyhästä Hengestä ja syntyi neitsyt Mariasta, joten Jeesuksen biologinen isä on Jumala.

        Jes 9:6 Sillä lapsi on syntynyt meille, poika on annettu meille. Hän kantaa valtaa harteillaan, hänen nimensä on Ihmeellinen Neuvontuoja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rauhan Ruhtinas.

        Jes 7:14 Sen tähden Herra antaa itse teille merkin: neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan ja antaa hänelle nimen Immanuel*. [Nimi Immanuel merkitsee 'meidän kanssamme on Jumala'.][Matt. 1:23]

        Paavali opetti, että Jeesus Kristus on Jehova. Paavali siteeraa Joelin kirjaa, jossa Herra on muodossa Jehova. Jos joku ei tunnusta, että Jeesus Kritus on Jehova, hän ei pelastu. Sen takia Jehovan todistajat eivät pelastu, koska he eivät tunnusta tätä totuutta, että Jeesus Kristus on Jehova ja Jumala.

        Room 10:9 Jos sinä suullasi tunnustat, että Jeesus on Herra, ja sydämessäsi uskot, että Jumala on herättänyt hänet kuolleista, olet pelastuva.
        ---
        13 Onhan kirjoitettu: "Jokainen, joka huutaa avukseen Herran nimeä, pelastuu." [Joel 3:5]

        Jeesus sanoi itsekin olevansa Jehova, Jehova. VT:n kirjoituksissa Herra, Herra on yleensä muodossa Jehova, Jehova tai Jah, Jehova tai Adonai Jehova. On täysin selvä asia, että Raamatun opetuksen mukaan Jeesus Kristus on Jehova ja Jumala.

        Matt 7:21 "Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra', pääse taivasten valtakuntaan. Sinne pääsee se, joka tekee taivaallisen Isäni tahdon.

        Ps 68:20 Jumala on meille pelastuksen Jumala. Herra, Herra pelastaa kuolemasta. [Herra, Herra on muodossa Adonai Jehova]

        Tuomas kutsui Jeesusta Jehovaksi ja Jumalaksi, mihin Jeesus vastasi, että koska Tuomas uskoi hänen olevan Jehova ja Jumala, niin Tuomas oli autuas.

        Joh 20:28 Silloin Tuomas sanoi: "Minun Herrani ja Jumalani!"
        29 Jeesus sanoi hänelle: "Sinä uskot, koska sait nähdä minut. Autuaita ne, jotka uskovat, vaikka eivät näe."

        Sakarjan kirja kertoo, että juutalaiset ristiinnaulitsivat Jehovan. Kun he tajuvat tämän asian, he surevat tekoaan kuin ainoaa Poikaa, mikä sekin viittaa Jumalan Poikaan.

        Sak 12:1 Ennustus, Herran sana Israelista. Näin sanoo Herra,
        ---
        10 Ja minä vuodatan Daavidin suvun päälle ja Jerusalemin asukasten päälle armon ja rukouksen hengen. He katsovat minuun, jonka he ovat lävistäneet. Ja he valittavat häntä, niinkuin valitetaan ainokaista, murehtivat häntä katkerasti, niinkuin murehditaan katkerasti esikoista.

        Jeesus Kristus tekee paluun Öljymäelle. Silloin Jehova seisoo omilla jaloillaan Öljymäelle. Tämä on täysin selvä ilmoitus, että Jeesus Kristus on Jehova.

        Sak 14:3 Ja Herra on lähtevä liikkeelle ja sotiva näitä pakanoita vastaan, niinkuin sotimispäivänänsä, taistelun päivänä.
        4 Hänen jalkansa seisovat sinä päivänä Öljymäellä, joka on Jerusalemin edustalla itää kohti. Ja Öljymäki halkeaa kahtia idästä länteen hyvin suureksi laaksoksi: toinen puoli mäkeä siirtyy pohjoiseen ja toinen puoli etelään päin.

        Jumalan Poika on ihmiseksi tullut Jehova. Isä, Poika ja Pyhä Henki ovat sama Jumala.


    • Anonyymi

      Onko perusteluja? Jos ei ole, niin ei mitään hyötyä edellisiin nähden. Minä sen sijaan pystyn todistamaan sen että ostin Lidlistä tänään maitoa. Maito toimii todistusaineistonani, jota sinulla ei ole.

      • Anonyymi

        Näytä kuitti, muuten en usko!


    • Anonyymi

      Ilm. 5:5:n alussa siis sanotaan, että on seitsemällä sinetillä suljettu kirjakäärö.

      Kukaan ihminen, enkeli tai muu luotu olento ei kykene sitä avaamaan. Vain Juudan sukukunnan jalopeura, Daavidin juurivesa, Messias Jeesus, voi sen ainoastaan avata. Siksi ymmärrämme, että toivo Jumalan valtakunnasta, oikeudenmukaisuudesta, vanhurskaudesta ja rauhasta perustuu vain Messiaaseen-
      Jos sinä et tunne häntä etkä tahdo häntä seurata tai palvella, olet vailla toivoa. Vain hän on toivo Jumalan valtakunnasta maailmalle ja sinulle. Hän on Jumala
      Ei luotu.

    • Anonyymi

      Jeesus jopa tunnusti opetuslapsilleen että hän on meidän veljemme (Matt.12:15, Matt.25:40. Matt.28:10, Joh.20:17, Room.8:29). Sen sijaan Jumala ei ole koskaan ollut veljemme, vaan hän on Isämme.

      Luet Raamattua,kuin piru!
      Ymmärrys sillä joka osaa lukea oikein !

    • Anonyymi

      Kun Jeesus otti kasteen, josta kertoo Matteuksen evankeliumi, luku 3..
      Kun Jeesus oli kastettu, nousi hän vedestä, taivaat aukenivat ja hän näki Jumalan Hengen tulevan niinkuin kyyhkysen ja laskeutuvan hänen päälleen. Ja katso taivaista kuului ääni, joka sanoi"Tämä on minun rakas Poikani, johon minä olen mielistynyt"
      Jeesus sanoi myös Johanneksen evankeliumin luvussa 10 ja jae 30..Minä ja Isä olemme yhtä..

    • Anonyymi

      Joh.12:37 Vaikka Jeesus oli tehnyt monia tunnustekoja ihmisten nähden, nämä eivät uskoneet häneen. 38 Näin kävi toteen profeetta Jesajan sana:
      – Herra, kuka uskoi meidän sanomamme?
      Kenelle ilmaistiin Herran käsivarren voima?39 He eivät voineet uskoa, sanoohan Jesaja toisessa kohden:
      40– Hän on sokaissut heidän silmänsä
      ja paaduttanut heidän sydämensä,
      jotta he eivät silmillään näkisi
      eivätkä sydämellään ymmärtäisi,
      jotta he eivät kääntyisi
      enkä minä parantaisi heitä.41
      NÄIN JESAJA SANOI, koska oli nähnyt Kristuksen kirkkauden; juuri KRISTUSTA HÄN SANOILLAAN TARKOITTI!

      Jes.6: 61 Kuningas Ussian kuolinvuonna minä näin HERRAN: hän istui korkealla ja ylhäisellä istuimella, ja hänen vaatteensa liepeet täyttivät temppelin. 2 Hänen yläpuolellaan seisoivat serafit, joilla oli kuusi siipeä kullakin: kahdella he peittivät kasvonsa, kahdella verhosivat ruumiinsa ja kahdella lensivät. 3 He huusivat toinen toiselleen:
      – Pyhä, pyhä, pyhä on HERRA SEBAOT!
      Hänen kirkkautensa täyttää kaiken maan.
      4. Ovenpielet vapisivat äänten voimasta, ja huone tuli täyteen savua. 5
      Ja minä sanoin:
      – Voi minua, minä hukun!
      Minulla on saastaiset huulet,
      ja saastaiset huulet on kansalla,
      jonka keskellä elän,
      ja nyt minun silmäni ovat nähneet Kuninkaan,
      HERRAN SEBAOTIN.

      9 Hän sanoi:
      – Mene ja sano tälle kansalle:
      Kuulemalla kuulkaa älkääkä käsittäkö.
      Katsomalla katsokaa älkääkä ymmärtäkö.
      10 Paaduta tämän kansan sydän,
      sulje sen korvat,
      sokaise sen silmät,
      ettei se silmillään näkisi,
      ei korvillaan kuulisi
      eikä sydämellään ymmärtäisi –
      ettei se kääntyisi ja tulisi terveeksi.

      • Anonyymi

        Taas yksi yritys “todistaa Raamatulla” että Jumala ja Jeesus Kristus valehtelevat.

        Jumalan todistus Jeesuksesta: “Tämä on minun Poikani” (Luukas 9:35)

        Jeesuksen Kristuksen todistus: “Minä olen Jumalan Poika” (Joh 10:36)

        Ei ole Jeesus Jumalan Poika vaikka itse niin sanoo, ei ole Jeesus Jumalan Poika vaikka Jumala niin sanoo, Jeesus on Jumala koska “Jeesus on Jumala” uskovaisen Raamatussa lukee niin Jesajan kirjassa.

        Jesajan kirjassa lukee Kristusta tarkoittaen: “Kansa, joka pimeydessä vaeltaa, näkee suuren valon. Niille, jotka asuvat kuoleman varjon maassa, loistaa kirkkaus. (Jes 9:1)

        Edellisessä jakeessa puhutaan Galileasta missä Jeesus toimi. Tämän jälkeen tekstissä lukee: ...Sillä lapsi on syntynyt meille, poika on annettu meille...

        Kaikki tämä tarkoittaa Kristusta, ei Jes 6:61.

        Jeesus ei ole Jumala, Jeesus on Jumalan Poika. Jeesus tunnustaa Jumalan olevan yksi ja ainoa (Markus 12:29 Joh 5:44 Joh 17:3) joten kukaan muu ei ole Jumala kuin Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä. Näin on jos Jeesusta uskotaan, mutta “Jeesus on Jumala” uskovainen ei Jeesusta usko. Ihminen joka ei Jeesusta usko ei ole uskossa. Kukaan näistä Jeesuksen kieltäjistä ei ole uskossa. Raamattua he käyttävät, mutta niin teki Saatanakin Jeesusta kiusatessaan.

        Jumala sanoo Jeesuksesta: “Tämä on minun Poikani” (Luukas 9:35)

        EIKÄ OLE,sanoo “Jeesus on Jumala” uskovainen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taas yksi yritys “todistaa Raamatulla” että Jumala ja Jeesus Kristus valehtelevat.

        Jumalan todistus Jeesuksesta: “Tämä on minun Poikani” (Luukas 9:35)

        Jeesuksen Kristuksen todistus: “Minä olen Jumalan Poika” (Joh 10:36)

        Ei ole Jeesus Jumalan Poika vaikka itse niin sanoo, ei ole Jeesus Jumalan Poika vaikka Jumala niin sanoo, Jeesus on Jumala koska “Jeesus on Jumala” uskovaisen Raamatussa lukee niin Jesajan kirjassa.

        Jesajan kirjassa lukee Kristusta tarkoittaen: “Kansa, joka pimeydessä vaeltaa, näkee suuren valon. Niille, jotka asuvat kuoleman varjon maassa, loistaa kirkkaus. (Jes 9:1)

        Edellisessä jakeessa puhutaan Galileasta missä Jeesus toimi. Tämän jälkeen tekstissä lukee: ...Sillä lapsi on syntynyt meille, poika on annettu meille...

        Kaikki tämä tarkoittaa Kristusta, ei Jes 6:61.

        Jeesus ei ole Jumala, Jeesus on Jumalan Poika. Jeesus tunnustaa Jumalan olevan yksi ja ainoa (Markus 12:29 Joh 5:44 Joh 17:3) joten kukaan muu ei ole Jumala kuin Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä. Näin on jos Jeesusta uskotaan, mutta “Jeesus on Jumala” uskovainen ei Jeesusta usko. Ihminen joka ei Jeesusta usko ei ole uskossa. Kukaan näistä Jeesuksen kieltäjistä ei ole uskossa. Raamattua he käyttävät, mutta niin teki Saatanakin Jeesusta kiusatessaan.

        Jumala sanoo Jeesuksesta: “Tämä on minun Poikani” (Luukas 9:35)

        EIKÄ OLE,sanoo “Jeesus on Jumala” uskovainen.

        Jumalan Poika tarkoittaa ihmiseksi tullutta Jumalaa, Jumalaa ihmisten keskellä. Jeesusta kutsuttiin Jumalan Pojaksi, koska hänen biologinen isänsä ei ollut Joosef vaan Jeesus sikisi Pyhästä Hengestä ja syntyi neitsyt Mariasta, joten Jeesuksen biologinen isä on Jumala.

        Jes 9:6 Sillä lapsi on syntynyt meille, poika on annettu meille. Hän kantaa valtaa harteillaan, hänen nimensä on Ihmeellinen Neuvontuoja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rauhan Ruhtinas.

        Jes 7:14 Sen tähden Herra antaa itse teille merkin: neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan ja antaa hänelle nimen Immanuel*. [Nimi Immanuel merkitsee 'meidän kanssamme on Jumala'.][Matt. 1:23]

        Paavali opetti, että Jeesus Kristus on Jehova. Paavali siteeraa Joelin kirjaa, jossa Herra on muodossa Jehova. Jos joku ei tunnusta, että Jeesus Kritus on Jehova, hän ei pelastu. Sen takia Jehovan todistajat eivät pelastu, koska he eivät tunnusta tätä totuutta, että Jeesus Kristus on Jehova ja Jumala.

        Room 10:9 Jos sinä suullasi tunnustat, että Jeesus on Herra, ja sydämessäsi uskot, että Jumala on herättänyt hänet kuolleista, olet pelastuva.
        ---
        13 Onhan kirjoitettu: "Jokainen, joka huutaa avukseen Herran nimeä, pelastuu." [Joel 3:5]

        Jeesus sanoi itsekin olevansa Jehova, Jehova. VT:n kirjoituksissa Herra, Herra on yleensä muodossa Jehova, Jehova tai Jah, Jehova tai Adonai Jehova. On täysin selvä asia, että Raamatun opetuksen mukaan Jeesus Kristus on Jehova ja Jumala.

        Matt 7:21 "Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra', pääse taivasten valtakuntaan. Sinne pääsee se, joka tekee taivaallisen Isäni tahdon.

        Ps 68:20 Jumala on meille pelastuksen Jumala. Herra, Herra pelastaa kuolemasta. [Herra, Herra on muodossa Adonai Jehova]

        Tuomas kutsui Jeesusta Jehovaksi ja Jumalaksi, mihin Jeesus vastasi, että koska Tuomas uskoi hänen olevan Jehova ja Jumala, niin Tuomas oli autuas.

        Joh 20:28 Silloin Tuomas sanoi: "Minun Herrani ja Jumalani!"
        29 Jeesus sanoi hänelle: "Sinä uskot, koska sait nähdä minut. Autuaita ne, jotka uskovat, vaikka eivät näe."

        Sakarjan kirja kertoo, että juutalaiset ristiinnaulitsivat Jehovan. Kun he tajuvat tämän asian, he surevat tekoaan kuin ainoaa Poikaa, mikä sekin viittaa Jumalan Poikaan.

        Sak 12:1 Ennustus, Herran sana Israelista. Näin sanoo Herra,
        ---
        10 Ja minä vuodatan Daavidin suvun päälle ja Jerusalemin asukasten päälle armon ja rukouksen hengen. He katsovat minuun, jonka he ovat lävistäneet. Ja he valittavat häntä, niinkuin valitetaan ainokaista, murehtivat häntä katkerasti, niinkuin murehditaan katkerasti esikoista.

        Jeesus Kristus tekee paluun Öljymäelle. Silloin Jehova seisoo omilla jaloillaan Öljymäelle. Tämä on täysin selvä ilmoitus, että Jeesus Kristus on Jehova.

        Sak 14:3 Ja Herra on lähtevä liikkeelle ja sotiva näitä pakanoita vastaan, niinkuin sotimispäivänänsä, taistelun päivänä.
        4 Hänen jalkansa seisovat sinä päivänä Öljymäellä, joka on Jerusalemin edustalla itää kohti. Ja Öljymäki halkeaa kahtia idästä länteen hyvin suureksi laaksoksi: toinen puoli mäkeä siirtyy pohjoiseen ja toinen puoli etelään päin.

        Jumalan Poika on ihmiseksi tullut Jehova. Isä, Poika ja Pyhä Henki ovat sama Jumala.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jumalan Poika tarkoittaa ihmiseksi tullutta Jumalaa, Jumalaa ihmisten keskellä. Jeesusta kutsuttiin Jumalan Pojaksi, koska hänen biologinen isänsä ei ollut Joosef vaan Jeesus sikisi Pyhästä Hengestä ja syntyi neitsyt Mariasta, joten Jeesuksen biologinen isä on Jumala.

        Jes 9:6 Sillä lapsi on syntynyt meille, poika on annettu meille. Hän kantaa valtaa harteillaan, hänen nimensä on Ihmeellinen Neuvontuoja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rauhan Ruhtinas.

        Jes 7:14 Sen tähden Herra antaa itse teille merkin: neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan ja antaa hänelle nimen Immanuel*. [Nimi Immanuel merkitsee 'meidän kanssamme on Jumala'.][Matt. 1:23]

        Paavali opetti, että Jeesus Kristus on Jehova. Paavali siteeraa Joelin kirjaa, jossa Herra on muodossa Jehova. Jos joku ei tunnusta, että Jeesus Kritus on Jehova, hän ei pelastu. Sen takia Jehovan todistajat eivät pelastu, koska he eivät tunnusta tätä totuutta, että Jeesus Kristus on Jehova ja Jumala.

        Room 10:9 Jos sinä suullasi tunnustat, että Jeesus on Herra, ja sydämessäsi uskot, että Jumala on herättänyt hänet kuolleista, olet pelastuva.
        ---
        13 Onhan kirjoitettu: "Jokainen, joka huutaa avukseen Herran nimeä, pelastuu." [Joel 3:5]

        Jeesus sanoi itsekin olevansa Jehova, Jehova. VT:n kirjoituksissa Herra, Herra on yleensä muodossa Jehova, Jehova tai Jah, Jehova tai Adonai Jehova. On täysin selvä asia, että Raamatun opetuksen mukaan Jeesus Kristus on Jehova ja Jumala.

        Matt 7:21 "Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra', pääse taivasten valtakuntaan. Sinne pääsee se, joka tekee taivaallisen Isäni tahdon.

        Ps 68:20 Jumala on meille pelastuksen Jumala. Herra, Herra pelastaa kuolemasta. [Herra, Herra on muodossa Adonai Jehova]

        Tuomas kutsui Jeesusta Jehovaksi ja Jumalaksi, mihin Jeesus vastasi, että koska Tuomas uskoi hänen olevan Jehova ja Jumala, niin Tuomas oli autuas.

        Joh 20:28 Silloin Tuomas sanoi: "Minun Herrani ja Jumalani!"
        29 Jeesus sanoi hänelle: "Sinä uskot, koska sait nähdä minut. Autuaita ne, jotka uskovat, vaikka eivät näe."

        Sakarjan kirja kertoo, että juutalaiset ristiinnaulitsivat Jehovan. Kun he tajuvat tämän asian, he surevat tekoaan kuin ainoaa Poikaa, mikä sekin viittaa Jumalan Poikaan.

        Sak 12:1 Ennustus, Herran sana Israelista. Näin sanoo Herra,
        ---
        10 Ja minä vuodatan Daavidin suvun päälle ja Jerusalemin asukasten päälle armon ja rukouksen hengen. He katsovat minuun, jonka he ovat lävistäneet. Ja he valittavat häntä, niinkuin valitetaan ainokaista, murehtivat häntä katkerasti, niinkuin murehditaan katkerasti esikoista.

        Jeesus Kristus tekee paluun Öljymäelle. Silloin Jehova seisoo omilla jaloillaan Öljymäelle. Tämä on täysin selvä ilmoitus, että Jeesus Kristus on Jehova.

        Sak 14:3 Ja Herra on lähtevä liikkeelle ja sotiva näitä pakanoita vastaan, niinkuin sotimispäivänänsä, taistelun päivänä.
        4 Hänen jalkansa seisovat sinä päivänä Öljymäellä, joka on Jerusalemin edustalla itää kohti. Ja Öljymäki halkeaa kahtia idästä länteen hyvin suureksi laaksoksi: toinen puoli mäkeä siirtyy pohjoiseen ja toinen puoli etelään päin.

        Jumalan Poika on ihmiseksi tullut Jehova. Isä, Poika ja Pyhä Henki ovat sama Jumala.

        “Paavali opetti, että Jeesus Kristus on Jehova”

        Ei opettanut.

        Kääntymyksensä jälkeen “Hän alkoi heti synagogissa julistaa, että Jeesus on Jumalan Poika.” (Ap. t. 9:20)

        “Jeesus sanoi itsekin olevansa Jehova”

        Ei sanonut.

        Jeesus tunnustaa Jumalan, Isän, olevan yksi ja ainoa, ketään toista ei ole. (Joh 17:1-3 Markus 12:29 Joh 5:44)

        Itsestään Jeesus sanoo: “Minä olen Jumalan Poika” (Joh 10:36)

        Valehdelkaa nyt minkä ehditte, sitä suuremman palkan saatte mitä enemmän ehditte valehtelemaan.

        Saatanakin käytti Raamattua Jeesusta kiusatessaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        “Paavali opetti, että Jeesus Kristus on Jehova”

        Ei opettanut.

        Kääntymyksensä jälkeen “Hän alkoi heti synagogissa julistaa, että Jeesus on Jumalan Poika.” (Ap. t. 9:20)

        “Jeesus sanoi itsekin olevansa Jehova”

        Ei sanonut.

        Jeesus tunnustaa Jumalan, Isän, olevan yksi ja ainoa, ketään toista ei ole. (Joh 17:1-3 Markus 12:29 Joh 5:44)

        Itsestään Jeesus sanoo: “Minä olen Jumalan Poika” (Joh 10:36)

        Valehdelkaa nyt minkä ehditte, sitä suuremman palkan saatte mitä enemmän ehditte valehtelemaan.

        Saatanakin käytti Raamattua Jeesusta kiusatessaan.

        >>>“Paavali opetti, että Jeesus Kristus on Jehova”
        Ei opettanut.<<<

        Sinä olet väärässä. Paavali nimenomaan sanoi, että Jeesus Kristus on Jehova.

        Paavali opetti, että Jeesus Kristus on Jehova. Paavali siteeraa Joelin kirjaa, jossa Herra on muodossa Jehova. Jos joku ei tunnusta, että Jeesus Kritus on Jehova, hän ei pelastu. Sen takia Jehovan todistajat eivät pelastu, koska he eivät tunnusta tätä totuutta, että Jeesus Kristus on Jehova ja Jumala.

        Room 10:9 Jos sinä suullasi tunnustat, että Jeesus on Herra, ja sydämessäsi uskot, että Jumala on herättänyt hänet kuolleista, olet pelastuva.
        ---
        13 Onhan kirjoitettu: "Jokainen, joka huutaa avukseen Herran nimeä, pelastuu." [Joel 3:5]

        >>>Kääntymyksensä jälkeen “Hän alkoi heti synagogissa julistaa, että Jeesus on Jumalan Poika.” (Ap. t. 9:20)<<<

        Jumalan Poika tarkoittaa ihmiseksi tullutta Jumalaa, Jumalaa ihmisten kanssa. Jeesusta kutsuttiin Jumalan Pojaksi, koska hänen biologinen isänsä ei ollut Joosef vaan Jeesus sikisi Pyhästä Hengestä ja syntyi neitsyt Mariasta, joten Jeesuksen biologinen isä on Jumala.

        Jes 9:6 Sillä lapsi on syntynyt meille, poika on annettu meille. Hän kantaa valtaa harteillaan, hänen nimensä on Ihmeellinen Neuvontuoja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rauhan Ruhtinas.

        Jes 7:14 Sen tähden Herra antaa itse teille merkin: neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan ja antaa hänelle nimen Immanuel*. [Nimi Immanuel merkitsee 'meidän kanssamme on Jumala'.][Matt. 1:23]

        >>>>“Jeesus sanoi itsekin olevansa Jehova”
        Ei sanonut.<<<<

        Sinä puhut valhetta.

        Jeesus tunnusti olevansa Jehova ja Jumala. Tuomas kutsui Jeesusta Jehovaksi ja Jumalaksi, mihin Jeesus vastasi, että koska Tuomas uskoi hänen olevan Jehova ja Jumala, niin Tuomas oli autuas.

        Joh 20:28 Silloin Tuomas sanoi: "Minun Herrani ja Jumalani!"
        29 Jeesus sanoi hänelle: "Sinä uskot, koska sait nähdä minut. Autuaita ne, jotka uskovat, vaikka eivät näe."

        Jeesus sanoi itsekin olevansa Jehova, Jehova. VT:n kirjoituksissa Herra, Herra on yleensä muodossa Jehova, Jehova tai Jah, Jehova tai Adonai Jehova. On täysin selvä asia, että Raamatun opetuksen mukaan Jeesus Kristus on Jehova ja Jumala.

        Matt 7:21 "Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra', pääse taivasten valtakuntaan. Sinne pääsee se, joka tekee taivaallisen Isäni tahdon.

        Ps 68:20 Jumala on meille pelastuksen Jumala. Herra, Herra pelastaa kuolemasta. [Herra, Herra on muodossa Adonai Jehova]

        Sakarjan kirja kertoo, että juutalaiset ristiinnaulitsivat Jehovan. Kun he tajuvat tämän asian, he surevat tekoaan kuin ainoaa Poikaa, mikä sekin viittaa Jumalan Poikaan.

        Sak 12:1 Ennustus, Herran sana Israelista. Näin sanoo Herra,
        ---
        10 Ja minä vuodatan Daavidin suvun päälle ja Jerusalemin asukasten päälle armon ja rukouksen hengen. He katsovat minuun, jonka he ovat lävistäneet. Ja he valittavat häntä, niinkuin valitetaan ainokaista, murehtivat häntä katkerasti, niinkuin murehditaan katkerasti esikoista.

        Jeesus Kristus tekee paluun Öljymäelle. Silloin Jehova seisoo omilla jaloillaan Öljymäelle. Tämä on täysin selvä ilmoitus, että Jeesus Kristus on Jehova.

        Sak 14:3 Ja Herra on lähtevä liikkeelle ja sotiva näitä pakanoita vastaan, niinkuin sotimispäivänänsä, taistelun päivänä.
        4 Hänen jalkansa seisovat sinä päivänä Öljymäellä, joka on Jerusalemin edustalla itää kohti. Ja Öljymäki halkeaa kahtia idästä länteen hyvin suureksi laaksoksi: toinen puoli mäkeä siirtyy pohjoiseen ja toinen puoli etelään päin.

        Jumalan Poika on ihmiseksi tullut Jehova. Isä, Poika ja Pyhä Henki ovat sama Jumala.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        >>>“Paavali opetti, että Jeesus Kristus on Jehova”
        Ei opettanut.<<<

        Sinä olet väärässä. Paavali nimenomaan sanoi, että Jeesus Kristus on Jehova.

        Paavali opetti, että Jeesus Kristus on Jehova. Paavali siteeraa Joelin kirjaa, jossa Herra on muodossa Jehova. Jos joku ei tunnusta, että Jeesus Kritus on Jehova, hän ei pelastu. Sen takia Jehovan todistajat eivät pelastu, koska he eivät tunnusta tätä totuutta, että Jeesus Kristus on Jehova ja Jumala.

        Room 10:9 Jos sinä suullasi tunnustat, että Jeesus on Herra, ja sydämessäsi uskot, että Jumala on herättänyt hänet kuolleista, olet pelastuva.
        ---
        13 Onhan kirjoitettu: "Jokainen, joka huutaa avukseen Herran nimeä, pelastuu." [Joel 3:5]

        >>>Kääntymyksensä jälkeen “Hän alkoi heti synagogissa julistaa, että Jeesus on Jumalan Poika.” (Ap. t. 9:20)<<<

        Jumalan Poika tarkoittaa ihmiseksi tullutta Jumalaa, Jumalaa ihmisten kanssa. Jeesusta kutsuttiin Jumalan Pojaksi, koska hänen biologinen isänsä ei ollut Joosef vaan Jeesus sikisi Pyhästä Hengestä ja syntyi neitsyt Mariasta, joten Jeesuksen biologinen isä on Jumala.

        Jes 9:6 Sillä lapsi on syntynyt meille, poika on annettu meille. Hän kantaa valtaa harteillaan, hänen nimensä on Ihmeellinen Neuvontuoja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rauhan Ruhtinas.

        Jes 7:14 Sen tähden Herra antaa itse teille merkin: neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan ja antaa hänelle nimen Immanuel*. [Nimi Immanuel merkitsee 'meidän kanssamme on Jumala'.][Matt. 1:23]

        >>>>“Jeesus sanoi itsekin olevansa Jehova”
        Ei sanonut.<<<<

        Sinä puhut valhetta.

        Jeesus tunnusti olevansa Jehova ja Jumala. Tuomas kutsui Jeesusta Jehovaksi ja Jumalaksi, mihin Jeesus vastasi, että koska Tuomas uskoi hänen olevan Jehova ja Jumala, niin Tuomas oli autuas.

        Joh 20:28 Silloin Tuomas sanoi: "Minun Herrani ja Jumalani!"
        29 Jeesus sanoi hänelle: "Sinä uskot, koska sait nähdä minut. Autuaita ne, jotka uskovat, vaikka eivät näe."

        Jeesus sanoi itsekin olevansa Jehova, Jehova. VT:n kirjoituksissa Herra, Herra on yleensä muodossa Jehova, Jehova tai Jah, Jehova tai Adonai Jehova. On täysin selvä asia, että Raamatun opetuksen mukaan Jeesus Kristus on Jehova ja Jumala.

        Matt 7:21 "Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra', pääse taivasten valtakuntaan. Sinne pääsee se, joka tekee taivaallisen Isäni tahdon.

        Ps 68:20 Jumala on meille pelastuksen Jumala. Herra, Herra pelastaa kuolemasta. [Herra, Herra on muodossa Adonai Jehova]

        Sakarjan kirja kertoo, että juutalaiset ristiinnaulitsivat Jehovan. Kun he tajuvat tämän asian, he surevat tekoaan kuin ainoaa Poikaa, mikä sekin viittaa Jumalan Poikaan.

        Sak 12:1 Ennustus, Herran sana Israelista. Näin sanoo Herra,
        ---
        10 Ja minä vuodatan Daavidin suvun päälle ja Jerusalemin asukasten päälle armon ja rukouksen hengen. He katsovat minuun, jonka he ovat lävistäneet. Ja he valittavat häntä, niinkuin valitetaan ainokaista, murehtivat häntä katkerasti, niinkuin murehditaan katkerasti esikoista.

        Jeesus Kristus tekee paluun Öljymäelle. Silloin Jehova seisoo omilla jaloillaan Öljymäelle. Tämä on täysin selvä ilmoitus, että Jeesus Kristus on Jehova.

        Sak 14:3 Ja Herra on lähtevä liikkeelle ja sotiva näitä pakanoita vastaan, niinkuin sotimispäivänänsä, taistelun päivänä.
        4 Hänen jalkansa seisovat sinä päivänä Öljymäellä, joka on Jerusalemin edustalla itää kohti. Ja Öljymäki halkeaa kahtia idästä länteen hyvin suureksi laaksoksi: toinen puoli mäkeä siirtyy pohjoiseen ja toinen puoli etelään päin.

        Jumalan Poika on ihmiseksi tullut Jehova. Isä, Poika ja Pyhä Henki ovat sama Jumala.

        Raamattu kädessä Jumalaa vastaan!

        Jumala todistaa Jeesuksesta: ”Tämä on minun Poikani” (Luukas 9:35)

        Helluntailainen osaa Raamatulla todistaa Jumalan valehtelijaksi, ei ole Jeesus Jumalan Poika vaan on Jumala itse.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Raamattu kädessä Jumalaa vastaan!

        Jumala todistaa Jeesuksesta: ”Tämä on minun Poikani” (Luukas 9:35)

        Helluntailainen osaa Raamatulla todistaa Jumalan valehtelijaksi, ei ole Jeesus Jumalan Poika vaan on Jumala itse.

        "Jotteivät ihmiset ikuisesti eksyisi taivaasta, rakkaus niin sanoaksemme veti Jumalan itsensä alas taivaasta, puki hänet lihaan ja vereen, yhdisti Luojan luomakuntaan, sulki hänet neitsyen kohtuun, puki hänet ryysyihin ja laski hänet seimeen.

        Eikä tässä vielä kyllin: köyhyydessä ja taisteluissa eletyn elämän jälkeen rakkaus löi Kristuksen maahan Getsemanessa, kahlehti hänet, sitoi ja sylki häntä, kruunasi hänet orjantappuralla, iski naulat hänen käsiinsä, ripusti hänet ristille, antoi hänelle katkeran kalkin juotavaksi ja vei hänet viimein kuolemaan, ja kaikki tämä hänen vihollistensa puolesta" (Quenstedt).

        s-seutulainen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Jotteivät ihmiset ikuisesti eksyisi taivaasta, rakkaus niin sanoaksemme veti Jumalan itsensä alas taivaasta, puki hänet lihaan ja vereen, yhdisti Luojan luomakuntaan, sulki hänet neitsyen kohtuun, puki hänet ryysyihin ja laski hänet seimeen.

        Eikä tässä vielä kyllin: köyhyydessä ja taisteluissa eletyn elämän jälkeen rakkaus löi Kristuksen maahan Getsemanessa, kahlehti hänet, sitoi ja sylki häntä, kruunasi hänet orjantappuralla, iski naulat hänen käsiinsä, ripusti hänet ristille, antoi hänelle katkeran kalkin juotavaksi ja vei hänet viimein kuolemaan, ja kaikki tämä hänen vihollistensa puolesta" (Quenstedt).

        s-seutulainen

        "Jotteivät ihmiset ikuisesti eksyisi taivaasta, rakkaus niin sanoaksemme veti Jumalan itsensä alas taivaasta, puki hänet lihaan ja vereen, yhdisti Luojan luomakuntaan, sulki hänet neitsyen kohtuun, puki hänet ryysyihin ja laski hänet seimeen. “

        Tuo on kieroilua, valehtelua ja sumutusta “rakkaudella” ja “taivaalla” parfymoituna.

        “...veti Jumalan itsensä alas taivaasta” tarkoittaa sitä että Jumala itse tuli maailmaan eli että “Jeesus on Jumala”.

        Eksytys on kavalaa ja pirullista kun sitä tehdään totuutta ja valhetta sekoittamalla.

        Tämä on totuus: “Jumala teki sen, mihin laki ei pystynyt, koska se oli ihmisen turmeltuneen luonnon vuoksi voimaton. Syntien sovittamiseksi hän lähetti tänne oman Poikansa syntisten ihmisten kaltaisena. Näin hän tuomitsi ihmisessä ihmisten synnin” (Room 8:3)

        “Jumala itse tuli alas taivaasta” on valhe.

        Jumala lähetti Poikansa.

        Jumalasta Raamattu sanoo: “Hän yksin on kuolematon, hän asuu valossa, jota ei voi lähestyä. Häntä ei yksikään ihminen ole nähnyt eikä voi nähdä. Hänen on kunnia ja ikuinen valta. Aamen.” (1 Tim 6:16)

        Jeesuksen Jumaluudestako tuossa puhutaan?

        "Yksikään ihminen ei ole nähnyt", Jeesuksen näkivät tuhannet ihmiset.

        "Hän yksin on kuolematon", Jeesus sanoo: “Minä olin kuollut, mutta nyt minä elän, elän aina ja ikuisesti.” (Ilm 1:18)

        Jeesus sanoo: “Minä olen Jumalan Poika” (Joh 10:36) mutta sitähän s-seutulainen ei usko koska hän ei ole uskossa Jeesukseen vaan on uskossa Lutheriin, rovasti Peltolaan ja muihin vastaaviin jumalankieltäjiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Raamattu kädessä Jumalaa vastaan!

        Jumala todistaa Jeesuksesta: ”Tämä on minun Poikani” (Luukas 9:35)

        Helluntailainen osaa Raamatulla todistaa Jumalan valehtelijaksi, ei ole Jeesus Jumalan Poika vaan on Jumala itse.

        Jumalan Poika tarkoittaa ihmiseksi tullutta Jumalaa, Jumalaa ihmisten kanssa. Jeesusta kutsuttiin Jumalan Pojaksi, koska hänen biologinen isänsä ei ollut Joosef vaan Jeesus sikisi Pyhästä Hengestä ja syntyi neitsyt Mariasta, joten Jeesuksen biologinen isä on Jumala.

        Jes 9:6 Sillä lapsi on syntynyt meille, poika on annettu meille. Hän kantaa valtaa harteillaan, hänen nimensä on Ihmeellinen Neuvontuoja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rauhan Ruhtinas.

        Jes 7:14 Sen tähden Herra antaa itse teille merkin: neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan ja antaa hänelle nimen Immanuel*. [Nimi Immanuel merkitsee 'meidän kanssamme on Jumala'.][Matt. 1:23]

        Room 1:2 Julistamani evankeliumi, jonka Jumala on profeettojensa suulla edeltäpäin luvannut pyhissä kirjoituksissa,
        3 on sanoma hänen Pojastaan. Inhimillisen syntyperänsä puolelta hän oli Daavidin jälkeläinen;
        4 pyhyyden Hengen puolelta hän oli Jumalan Poika, jolla on valta, ylösnousemuksessa tähän asemaan asetettu. Hän on Jeesus Kristus, meidän Herramme,
        5 ja häneltä minä olen saanut armon ja apostolinviran, jotta hänen nimensä kunniaksi johtaisin ihmisiä kaikista kansoista uskonkuuliaisuuteen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Jotteivät ihmiset ikuisesti eksyisi taivaasta, rakkaus niin sanoaksemme veti Jumalan itsensä alas taivaasta, puki hänet lihaan ja vereen, yhdisti Luojan luomakuntaan, sulki hänet neitsyen kohtuun, puki hänet ryysyihin ja laski hänet seimeen. “

        Tuo on kieroilua, valehtelua ja sumutusta “rakkaudella” ja “taivaalla” parfymoituna.

        “...veti Jumalan itsensä alas taivaasta” tarkoittaa sitä että Jumala itse tuli maailmaan eli että “Jeesus on Jumala”.

        Eksytys on kavalaa ja pirullista kun sitä tehdään totuutta ja valhetta sekoittamalla.

        Tämä on totuus: “Jumala teki sen, mihin laki ei pystynyt, koska se oli ihmisen turmeltuneen luonnon vuoksi voimaton. Syntien sovittamiseksi hän lähetti tänne oman Poikansa syntisten ihmisten kaltaisena. Näin hän tuomitsi ihmisessä ihmisten synnin” (Room 8:3)

        “Jumala itse tuli alas taivaasta” on valhe.

        Jumala lähetti Poikansa.

        Jumalasta Raamattu sanoo: “Hän yksin on kuolematon, hän asuu valossa, jota ei voi lähestyä. Häntä ei yksikään ihminen ole nähnyt eikä voi nähdä. Hänen on kunnia ja ikuinen valta. Aamen.” (1 Tim 6:16)

        Jeesuksen Jumaluudestako tuossa puhutaan?

        "Yksikään ihminen ei ole nähnyt", Jeesuksen näkivät tuhannet ihmiset.

        "Hän yksin on kuolematon", Jeesus sanoo: “Minä olin kuollut, mutta nyt minä elän, elän aina ja ikuisesti.” (Ilm 1:18)

        Jeesus sanoo: “Minä olen Jumalan Poika” (Joh 10:36) mutta sitähän s-seutulainen ei usko koska hän ei ole uskossa Jeesukseen vaan on uskossa Lutheriin, rovasti Peltolaan ja muihin vastaaviin jumalankieltäjiin.

        Jeesus tunnusti olevansa Jehova ja Jumala. Tuomas kutsui Jeesusta Jehovaksi ja Jumalaksi, mihin Jeesus vastasi, että koska Tuomas uskoi hänen olevan Jehova ja Jumala, niin Tuomas oli autuas.

        Joh 20:28 Silloin Tuomas sanoi: "Minun Herrani ja Jumalani!"
        29 Jeesus sanoi hänelle: "Sinä uskot, koska sait nähdä minut. Autuaita ne, jotka uskovat, vaikka eivät näe."

        Jeesus sanoi itsekin olevansa Jehova, Jehova. VT:n kirjoituksissa Herra, Herra on yleensä muodossa Jehova, Jehova tai Jah, Jehova tai Adonai Jehova. On täysin selvä asia, että Raamatun opetuksen mukaan Jeesus Kristus on Jehova ja Jumala.

        Matt 7:21 "Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra', pääse taivasten valtakuntaan. Sinne pääsee se, joka tekee taivaallisen Isäni tahdon.

        Ps 68:20 Jumala on meille pelastuksen Jumala. Herra, Herra pelastaa kuolemasta. [Herra, Herra on muodossa Adonai Jehova]

        Sakarjan kirja kertoo, että juutalaiset ristiinnaulitsivat Jehovan. Kun he tajuvat tämän asian, he surevat tekoaan kuin ainoaa Poikaa, mikä sekin viittaa Jumalan Poikaan.

        Sak 12:1 Ennustus, Herran sana Israelista. Näin sanoo Herra,
        ---
        10 Ja minä vuodatan Daavidin suvun päälle ja Jerusalemin asukasten päälle armon ja rukouksen hengen. He katsovat minuun, jonka he ovat lävistäneet. Ja he valittavat häntä, niinkuin valitetaan ainokaista, murehtivat häntä katkerasti, niinkuin murehditaan katkerasti esikoista.

        Jeesus Kristus tekee paluun Öljymäelle. Silloin Jehova seisoo omilla jaloillaan Öljymäelle. Tämä on täysin selvä ilmoitus, että Jeesus Kristus on Jehova.

        Sak 14:3 Ja Herra on lähtevä liikkeelle ja sotiva näitä pakanoita vastaan, niinkuin sotimispäivänänsä, taistelun päivänä.
        4 Hänen jalkansa seisovat sinä päivänä Öljymäellä, joka on Jerusalemin edustalla itää kohti. Ja Öljymäki halkeaa kahtia idästä länteen hyvin suureksi laaksoksi: toinen puoli mäkeä siirtyy pohjoiseen ja toinen puoli etelään päin.

        Jumalan Poika on ihmiseksi tullut Jehova. Isä, Poika ja Pyhä Henki ovat sama Jumala.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        >>>“Paavali opetti, että Jeesus Kristus on Jehova”
        Ei opettanut.<<<

        Sinä olet väärässä. Paavali nimenomaan sanoi, että Jeesus Kristus on Jehova.

        Paavali opetti, että Jeesus Kristus on Jehova. Paavali siteeraa Joelin kirjaa, jossa Herra on muodossa Jehova. Jos joku ei tunnusta, että Jeesus Kritus on Jehova, hän ei pelastu. Sen takia Jehovan todistajat eivät pelastu, koska he eivät tunnusta tätä totuutta, että Jeesus Kristus on Jehova ja Jumala.

        Room 10:9 Jos sinä suullasi tunnustat, että Jeesus on Herra, ja sydämessäsi uskot, että Jumala on herättänyt hänet kuolleista, olet pelastuva.
        ---
        13 Onhan kirjoitettu: "Jokainen, joka huutaa avukseen Herran nimeä, pelastuu." [Joel 3:5]

        >>>Kääntymyksensä jälkeen “Hän alkoi heti synagogissa julistaa, että Jeesus on Jumalan Poika.” (Ap. t. 9:20)<<<

        Jumalan Poika tarkoittaa ihmiseksi tullutta Jumalaa, Jumalaa ihmisten kanssa. Jeesusta kutsuttiin Jumalan Pojaksi, koska hänen biologinen isänsä ei ollut Joosef vaan Jeesus sikisi Pyhästä Hengestä ja syntyi neitsyt Mariasta, joten Jeesuksen biologinen isä on Jumala.

        Jes 9:6 Sillä lapsi on syntynyt meille, poika on annettu meille. Hän kantaa valtaa harteillaan, hänen nimensä on Ihmeellinen Neuvontuoja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rauhan Ruhtinas.

        Jes 7:14 Sen tähden Herra antaa itse teille merkin: neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan ja antaa hänelle nimen Immanuel*. [Nimi Immanuel merkitsee 'meidän kanssamme on Jumala'.][Matt. 1:23]

        >>>>“Jeesus sanoi itsekin olevansa Jehova”
        Ei sanonut.<<<<

        Sinä puhut valhetta.

        Jeesus tunnusti olevansa Jehova ja Jumala. Tuomas kutsui Jeesusta Jehovaksi ja Jumalaksi, mihin Jeesus vastasi, että koska Tuomas uskoi hänen olevan Jehova ja Jumala, niin Tuomas oli autuas.

        Joh 20:28 Silloin Tuomas sanoi: "Minun Herrani ja Jumalani!"
        29 Jeesus sanoi hänelle: "Sinä uskot, koska sait nähdä minut. Autuaita ne, jotka uskovat, vaikka eivät näe."

        Jeesus sanoi itsekin olevansa Jehova, Jehova. VT:n kirjoituksissa Herra, Herra on yleensä muodossa Jehova, Jehova tai Jah, Jehova tai Adonai Jehova. On täysin selvä asia, että Raamatun opetuksen mukaan Jeesus Kristus on Jehova ja Jumala.

        Matt 7:21 "Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra', pääse taivasten valtakuntaan. Sinne pääsee se, joka tekee taivaallisen Isäni tahdon.

        Ps 68:20 Jumala on meille pelastuksen Jumala. Herra, Herra pelastaa kuolemasta. [Herra, Herra on muodossa Adonai Jehova]

        Sakarjan kirja kertoo, että juutalaiset ristiinnaulitsivat Jehovan. Kun he tajuvat tämän asian, he surevat tekoaan kuin ainoaa Poikaa, mikä sekin viittaa Jumalan Poikaan.

        Sak 12:1 Ennustus, Herran sana Israelista. Näin sanoo Herra,
        ---
        10 Ja minä vuodatan Daavidin suvun päälle ja Jerusalemin asukasten päälle armon ja rukouksen hengen. He katsovat minuun, jonka he ovat lävistäneet. Ja he valittavat häntä, niinkuin valitetaan ainokaista, murehtivat häntä katkerasti, niinkuin murehditaan katkerasti esikoista.

        Jeesus Kristus tekee paluun Öljymäelle. Silloin Jehova seisoo omilla jaloillaan Öljymäelle. Tämä on täysin selvä ilmoitus, että Jeesus Kristus on Jehova.

        Sak 14:3 Ja Herra on lähtevä liikkeelle ja sotiva näitä pakanoita vastaan, niinkuin sotimispäivänänsä, taistelun päivänä.
        4 Hänen jalkansa seisovat sinä päivänä Öljymäellä, joka on Jerusalemin edustalla itää kohti. Ja Öljymäki halkeaa kahtia idästä länteen hyvin suureksi laaksoksi: toinen puoli mäkeä siirtyy pohjoiseen ja toinen puoli etelään päin.

        Jumalan Poika on ihmiseksi tullut Jehova. Isä, Poika ja Pyhä Henki ovat sama Jumala.

        "Sakarjan kirja kertoo, että juutalaiset ristiinnaulitsivat Jehovan. "

        Ei kerro, koska JHVH on Jumala, ja hän on AINUT JOLLA ON KUOLEMATTOMUUS, ja jonka kasvoja yksikään ihminen ei ole nähnyt.

        1. Tim. 6:16
        JOLLA AINOALLA ON KUOLEMATTOMUUS; joka asuu valkeudessa, mihin ei kukaan taida tulla; JOTA YKSIKÄÄN IHIMINEN EI OLE NÄHNYT eikä voi nähdä-hänen olkoon kunnia ja iankaikkinen valta. Amen.


    • Anonyymi

      1Joh.5:6-8 Hän on se, joka on tullut veden ja veren kautta, Jeesus Kristus, ei ainoastaan vedessä, vaan vedessä ja veressä; ja Henki on se, joka todistaa, sillä Henki on totuus. Sillä kolme on, jotka todistavat: Henki ja vesi ja veri, ja ne kolme pitävät yhtä. Joh.19:34-35.

    • Anonyymi

      1Joh.5:7 Biblia (1776) Sillä kolme ovat, jotka todistavat taivaassa: Isä, Sana ja Pyhä Henki, ja ne kolme yksi ovat: 1Joh.5:8 Biblia. Ja kolme ovat, jotka todistavat maan päällä: Henki ja vesi ja veri, ja ne kolme yhdessä ovat.

    • Anonyymi

      Aivan tahallaanko jotkut kirjoittajat kieltävät Jeesuksen jumaluuden?

      Room.9:5 heidän ovat isät, ja heistä on Kristus lihan puolesta, hän, joka on yli kaiken, Jumala, ylistetty yli iankaikkisesti, amen!
      Totisesti!

      • Anonyymi

        Totisesti tahallaan väärin käännetty!

        Vuoden 1992 raamatunkäännöskomiteassa itsekin mukana olleet "Uusi Testamentti lyhyesti selitettynä" kirjan tekijät selittävät tuota kohtaa näin:

        Koska alkutekstissä ei ollut välimerkkejä, ovat myös muut tulkinnat mahdollisia, esim:

        "heidän ovat isät, ja heistä on Kristus lihan puolesta, hän, joka on kaiken yläpuolella. Jumala on ylistetty iankaikkisesti!" (Room 9:5)

        "heidän ovat isät, ja heistä on Kristus lihan puolesta. Jumala joka on kaiken yläpuolella, on ylistetty iankakkisesti." (Room 9:5)

        Raamatun mukaan Kristuksen pää on Jumala (1 Kor 11:3)

        Jumala on kaiken yläpuolella silloinkin kun kaikki on alistettu Kristuksen jalkojen alle:

        “Kun sanotaan, että kaikki on alistettu hänelle, tämän ulkopuolelle jää tietysti Jumala, joka itse on kaiken alistanut Kristuksen valtaan.” (1 Kor 15:27)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totisesti tahallaan väärin käännetty!

        Vuoden 1992 raamatunkäännöskomiteassa itsekin mukana olleet "Uusi Testamentti lyhyesti selitettynä" kirjan tekijät selittävät tuota kohtaa näin:

        Koska alkutekstissä ei ollut välimerkkejä, ovat myös muut tulkinnat mahdollisia, esim:

        "heidän ovat isät, ja heistä on Kristus lihan puolesta, hän, joka on kaiken yläpuolella. Jumala on ylistetty iankaikkisesti!" (Room 9:5)

        "heidän ovat isät, ja heistä on Kristus lihan puolesta. Jumala joka on kaiken yläpuolella, on ylistetty iankakkisesti." (Room 9:5)

        Raamatun mukaan Kristuksen pää on Jumala (1 Kor 11:3)

        Jumala on kaiken yläpuolella silloinkin kun kaikki on alistettu Kristuksen jalkojen alle:

        “Kun sanotaan, että kaikki on alistettu hänelle, tämän ulkopuolelle jää tietysti Jumala, joka itse on kaiken alistanut Kristuksen valtaan.” (1 Kor 15:27)

        Jeesus sanoikin salanneensa nämä viisailta ja ymmärtäväisiltä. Hän sanoi: "Kaikki on minun Isäni antanut minun haltuuni, eikä kukaan muu tunne, kuka Poika on, kuin Isä; eikä kukaan muu tunne, kuka Isä on, kuin Poika ja se, kenelle Poika tahtoo hänet ilmoittaa." (Luuk. 10:22)

        Paavalikin kirjoitti: "Missä ovat viisaat? Missä tämän maailman älyniekat?"

        "Mutta me tiedämme, että Jumalan Poika on tullut ja antanut meille ymmärryksen, tunteaksemme sen Totisen; ja me olemme siinä totisessa, hänen Pojassansa, Jeesuksessa Kristuksessa. Hän on totinen Jumala ja iankaikkinen elämä." (1Joh. 5:20)

        Omasta mielestään viisailta ja ymmärtäväisiltä tämä on salattu, mutta ilmoitettu lapsenmielisille.

        Pojasta sanotaan:"Jumala, sinun valtaistuimesi pysyy aina ja iankaikkisesti." (heb.1:8)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totisesti tahallaan väärin käännetty!

        Vuoden 1992 raamatunkäännöskomiteassa itsekin mukana olleet "Uusi Testamentti lyhyesti selitettynä" kirjan tekijät selittävät tuota kohtaa näin:

        Koska alkutekstissä ei ollut välimerkkejä, ovat myös muut tulkinnat mahdollisia, esim:

        "heidän ovat isät, ja heistä on Kristus lihan puolesta, hän, joka on kaiken yläpuolella. Jumala on ylistetty iankaikkisesti!" (Room 9:5)

        "heidän ovat isät, ja heistä on Kristus lihan puolesta. Jumala joka on kaiken yläpuolella, on ylistetty iankakkisesti." (Room 9:5)

        Raamatun mukaan Kristuksen pää on Jumala (1 Kor 11:3)

        Jumala on kaiken yläpuolella silloinkin kun kaikki on alistettu Kristuksen jalkojen alle:

        “Kun sanotaan, että kaikki on alistettu hänelle, tämän ulkopuolelle jää tietysti Jumala, joka itse on kaiken alistanut Kristuksen valtaan.” (1 Kor 15:27)

        Jumalan Poika tarkoittaa ihmiseksi tullutta Jumalaa, Jumalaa ihmisten keskellä. Jeesusta kutsuttiin Jumalan Pojaksi, koska hänen biologinen isänsä ei ollut Joosef vaan Jeesus sikisi Pyhästä Hengestä ja syntyi neitsyt Mariasta, joten Jeesuksen biologinen isä on Jumala.

        Jes 9:6 Sillä lapsi on syntynyt meille, poika on annettu meille. Hän kantaa valtaa harteillaan, hänen nimensä on Ihmeellinen Neuvontuoja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rauhan Ruhtinas.

        Jes 7:14 Sen tähden Herra antaa itse teille merkin: neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan ja antaa hänelle nimen Immanuel*. [Nimi Immanuel merkitsee 'meidän kanssamme on Jumala'.][Matt. 1:23]

        Paavali opetti, että Jeesus Kristus on Jehova. Paavali siteeraa Joelin kirjaa, jossa Herra on muodossa Jehova. Jos joku ei tunnusta, että Jeesus Kritus on Jehova, hän ei pelastu. Sen takia Jehovan todistajat eivät pelastu, koska he eivät tunnusta tätä totuutta, että Jeesus Kristus on Jehova ja Jumala.

        Room 10:9 Jos sinä suullasi tunnustat, että Jeesus on Herra, ja sydämessäsi uskot, että Jumala on herättänyt hänet kuolleista, olet pelastuva.
        ---
        13 Onhan kirjoitettu: "Jokainen, joka huutaa avukseen Herran nimeä, pelastuu." [Joel 3:5]

        Jeesus sanoi itsekin olevansa Jehova, Jehova. VT:n kirjoituksissa Herra, Herra on yleensä muodossa Jehova, Jehova tai Jah, Jehova tai Adonai Jehova. On täysin selvä asia, että Raamatun opetuksen mukaan Jeesus Kristus on Jehova ja Jumala.

        Matt 7:21 "Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra', pääse taivasten valtakuntaan. Sinne pääsee se, joka tekee taivaallisen Isäni tahdon.

        Ps 68:20 Jumala on meille pelastuksen Jumala. Herra, Herra pelastaa kuolemasta. [Herra, Herra on muodossa Adonai Jehova]

        Tuomas kutsui Jeesusta Jehovaksi ja Jumalaksi, mihin Jeesus vastasi, että koska Tuomas uskoi hänen olevan Jehova ja Jumala, niin Tuomas oli autuas.

        Joh 20:28 Silloin Tuomas sanoi: "Minun Herrani ja Jumalani!"
        29 Jeesus sanoi hänelle: "Sinä uskot, koska sait nähdä minut. Autuaita ne, jotka uskovat, vaikka eivät näe."

        Sakarjan kirja kertoo, että juutalaiset ristiinnaulitsivat Jehovan. Kun he tajuvat tämän asian, he surevat tekoaan kuin ainoaa Poikaa, mikä sekin viittaa Jumalan Poikaan.

        Sak 12:1 Ennustus, Herran sana Israelista. Näin sanoo Herra,
        ---
        10 Ja minä vuodatan Daavidin suvun päälle ja Jerusalemin asukasten päälle armon ja rukouksen hengen. He katsovat minuun, jonka he ovat lävistäneet. Ja he valittavat häntä, niinkuin valitetaan ainokaista, murehtivat häntä katkerasti, niinkuin murehditaan katkerasti esikoista.

        Jeesus Kristus tekee paluun Öljymäelle. Silloin Jehova seisoo omilla jaloillaan Öljymäelle. Tämä on täysin selvä ilmoitus, että Jeesus Kristus on Jehova.

        Sak 14:3 Ja Herra on lähtevä liikkeelle ja sotiva näitä pakanoita vastaan, niinkuin sotimispäivänänsä, taistelun päivänä.
        4 Hänen jalkansa seisovat sinä päivänä Öljymäellä, joka on Jerusalemin edustalla itää kohti. Ja Öljymäki halkeaa kahtia idästä länteen hyvin suureksi laaksoksi: toinen puoli mäkeä siirtyy pohjoiseen ja toinen puoli etelään päin.

        Jumalan Poika on ihmiseksi tullut Jehova. Isä, Poika ja Pyhä Henki ovat sama Jumala.


    • Anonyymi

      Jumala ei ole yksi vaan on nolla.

      Jopa ns. pimeästä aineesta on laskennallinen syy olettaa. Jumalasta ei ole mitään merkkiä, kun mielikuvituksen tuotokset suljetaan pois.

      • Anonyymi

        Ateisti on tuhat kertaa rehellisempi jumalankieltäjä kuin "kristitty" joka kieltää Jumalan Raamatun sanaa väärentämällä.

        Ateisti todistaa: "Jumalasta ei ole mitään merkkiä".

        Raamattu todistaa aivan samoin että kukaan ei ole Jumalaa nähnyt:

        "Ei kukaan ole Jumalaa milloinkaan nähnyt; ainokainen Poika, joka on Isän helmassa, on hänet ilmoittanut" (Joh 1:18)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ateisti on tuhat kertaa rehellisempi jumalankieltäjä kuin "kristitty" joka kieltää Jumalan Raamatun sanaa väärentämällä.

        Ateisti todistaa: "Jumalasta ei ole mitään merkkiä".

        Raamattu todistaa aivan samoin että kukaan ei ole Jumalaa nähnyt:

        "Ei kukaan ole Jumalaa milloinkaan nähnyt; ainokainen Poika, joka on Isän helmassa, on hänet ilmoittanut" (Joh 1:18)

        Missään oikeuslaitoksessa ei kelpuutettaisi moista yhden epävakaan henkilön lausuntoa totuutena. Näin heikoissa kantimissa on koko kristinusko.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ateisti on tuhat kertaa rehellisempi jumalankieltäjä kuin "kristitty" joka kieltää Jumalan Raamatun sanaa väärentämällä.

        Ateisti todistaa: "Jumalasta ei ole mitään merkkiä".

        Raamattu todistaa aivan samoin että kukaan ei ole Jumalaa nähnyt:

        "Ei kukaan ole Jumalaa milloinkaan nähnyt; ainokainen Poika, joka on Isän helmassa, on hänet ilmoittanut" (Joh 1:18)

        ÖÖh, toisaalta oli kyse Johanneksen epäuskostakin. Jeesushan sanoi, että "joka on nähnyt minut on nähnyt Isän". Tuomasko sai siis nähdä Jumalan, mutta Johannes ei? Olikohan noinkaan?!
        Toisaalta Jeesus sanoi, että "Sokeat näkevät kaiken aikaa Taivaallisen Jumalani Kasvot". Jeesushan oli siis selvästi hieman ateistikin:-) Kyse oli siitä, että aistielämä ja sen nautinnot, aiheuttavat meille himoja, jotka johtavat syntiin ja jotka Kuolemaan, ja siksikin Jeesus sanoi, että "Jos kätesi johtaa sinut syntiin leikkaa se poies ja jos silmäsi, niin sama juttu". Minulta ei ole joskus sekoillesanikaan fyysistä silmää poistettu, vaikka psykoosissa joskus luulinkin niin ja kävin jopa silmänhoitokilinalla asian vuoksi, mutta silloin(tai siis eri tilaneessa) minulta poistettiin vain:"Armottomuuden Silmä"... Älkää tulko minulle ainakaan leuhkimaan mistään, ei minulle ole sellaisille asioille ja turhille mualiman vertailuille enää mitään arvoa"... Jos olet isompi tai komeampi ole kaikessa rauhassa vaan, ja jos rikkaampikin, ole sekin, ja tuo viimeksimainittu ainakin helppoa, minulla ei ole mitään ylimääräraha tuloja ja rahapalkaakaan varsinaisesti ollut koko ikänäni.... Mutta kunniani on minullakin, eli jos sanot olevasi minua parempi NÖRTTI, niin haluaisin tietää, minkä ohjelman olet sitten tehnyt?! Sillä ei ole väliä, oletko myynyt sitä kenellekään, vaan muuten vain olisin siitä ehkä kiinnostunut...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ÖÖh, toisaalta oli kyse Johanneksen epäuskostakin. Jeesushan sanoi, että "joka on nähnyt minut on nähnyt Isän". Tuomasko sai siis nähdä Jumalan, mutta Johannes ei? Olikohan noinkaan?!
        Toisaalta Jeesus sanoi, että "Sokeat näkevät kaiken aikaa Taivaallisen Jumalani Kasvot". Jeesushan oli siis selvästi hieman ateistikin:-) Kyse oli siitä, että aistielämä ja sen nautinnot, aiheuttavat meille himoja, jotka johtavat syntiin ja jotka Kuolemaan, ja siksikin Jeesus sanoi, että "Jos kätesi johtaa sinut syntiin leikkaa se poies ja jos silmäsi, niin sama juttu". Minulta ei ole joskus sekoillesanikaan fyysistä silmää poistettu, vaikka psykoosissa joskus luulinkin niin ja kävin jopa silmänhoitokilinalla asian vuoksi, mutta silloin(tai siis eri tilaneessa) minulta poistettiin vain:"Armottomuuden Silmä"... Älkää tulko minulle ainakaan leuhkimaan mistään, ei minulle ole sellaisille asioille ja turhille mualiman vertailuille enää mitään arvoa"... Jos olet isompi tai komeampi ole kaikessa rauhassa vaan, ja jos rikkaampikin, ole sekin, ja tuo viimeksimainittu ainakin helppoa, minulla ei ole mitään ylimääräraha tuloja ja rahapalkaakaan varsinaisesti ollut koko ikänäni.... Mutta kunniani on minullakin, eli jos sanot olevasi minua parempi NÖRTTI, niin haluaisin tietää, minkä ohjelman olet sitten tehnyt?! Sillä ei ole väliä, oletko myynyt sitä kenellekään, vaan muuten vain olisin siitä ehkä kiinnostunut...

        NIin siis ymmärrättehän, miksi sanotaan, että "Jumalaa ei voi OIKEIN nähdä fyysisillä silmillään?" Jumalan ensimmäinen ruumis oli TAIVAS(tyhjä tilavuus) ja sitten se toinen Jumaluus, joka on kiinalaisessa I CHING ennustusmenetelmässä ÄITI-MAA(Jumalatar) se oli kaikki tavallinen MASSA?! Jos vanhinta Jumalan ruumista vastaan haluatte taistella, sen kun huidotte ilmaan, ja jos sitten female-Jumaluuttta, pistäkää iso-kivi kappaleiksi:-) Ja jos UUDEN LIITON JUMALAA vastaan haluatte tapella, tehkää sananne merkityksettömiksi, mutta tästäkin havaitsette että ei ole koskaan mitään hyötyä kenellekään taistella Jumalaa vastaan, koska olet silti itse läpikotaisin hänen luomuksensa, VAIKKA olisit ateisti, tai jopa Satanisti.

        Jumalan HENKI jopa kaikki paholaistensa ominaisuudet tiesi, ja teki niistäkin sellaisia, kuin olosuhteet, ja sen hetkiset sosiaaliset tilanteet vaativat... Saatana ei vain syntynyt "onnellisten tähtien alla"; siinä sen ainoa astrologinen syy pahuuteensa, ja miksi Hänkin on vielä joukossamme... Henkisesti edes, vaikkapa emme me sitä punaista vanhaa dinoa usein havaitse elävänä enää... Vaikka helppoa sekin, minulla oli omituinen näkyhavainto siitä, että pieni Amor-enkeli soitti sille harppua, sen suuren silmän lähellä, ja kaikki pelkäsivät aikooko Amor ampua Saatanaa silmään jouskarillaan, hahah, sellaisia minun näkyni on, ei suuremmin kannata tehdä noista silti mitään "profetioita"....
        Joku tekee ilmastoreaktioista silti profetioita, vieläkin, mutta lukekoot ensin jonkun kirjan siitä, mitä nuo symbolit mahdollisesti tarkoittavat... Ei voi määritellä niitäkään ihan miten sattuu...
        Sade on merkki siitä, että kasvit juovat, ja auringon paahde ja lievä kuivuus siitä, että kasvit varsinkin haluavat kasvaa, mutta mitä ne ihmisille merkitsevät, on täysin toinen juttu, kuten tiedättekin...


    • Anonyymi

      Hei Teille kaikille,

      käsittääkö teistä joku että...

      Tuo Joh. 1:1 - 3, ja 14 on keksittyä mielikuvitusjumaluutta...täyttä puppua...syntioppia!

      Mikä on tämmönen Sana-jumala!
      Tuosta on johdettu valheita : Jumalan poika on Sana. Kristus on Sana. Raamatun sana on Jumalan Sanaa. Tuo oppi ja tuohon uskominen johtaa kadotukseen.

      Tuo ei ole pelastavaa oppia eikä tuohon tule uskoa!

      Miksi ? Koska Israelin Jumala on ennalta jo vanhassa liitossa ilmoittanut mikä on sana! Koskaan ei ole ilmoitettu että tuo sana olisi Sana ja tuo olisi Jumalan poika olisi hänen "lahkeissaan"!!

      Vertaa tituuteen te kinastelijat..haloo..
      totuus on = Jes.55 :11"
      Jes. 55:11
      "niin on myös minun sanani, joka minun suustani lähtee: ei se minun tyköni tyhjänä palaja, vaan tekee sen, mikä minulle otollista on, ja saa menestymään sen, mitä varten minä sen lähetin."

      Tuo Joh. 1: 1-18 on alkujuuri joka pitää perata pois raamatuistamme...yliviivattava Joh. 1 : 1 -18
      ja tuon jälkeen on lukuisia jakeita yliviivattava jakeita , jotka ovat olleet edellä kommenteissanne riitojenne keskiössä!

      Jeesus on ihminen.. 1 Tim. 2:5.


      Aamen.

      • Anonyymi

        Jos et pidä informaatiota Jumalana, sinulla ei Jumalan Henkeä lainkaan. Jopa tietokone on täysin riippuvainen sille annetusta KOODISTA; ei TÄMÄKÄÄN värkki tee mitään, ilman "Sanaansa", joka muistuttaa paljon matemaatikkojen loogisia puheita ja tekstejä...
        Jeesus oli Ihminen, tietysti oli, mutta Jumalahan on sekin vain sana ja pohjimmiltaan vain titteli: "Korkein Olento - jossakin luomistaidossa ja -tiedossa", ja joka tittle annetaan vain ansioituneelle hengelle, ja josta kaikki muut luodut ovat silti riippuvaisia, rakastivat ja kunnioittivat he häntä tai eivät... Jeesuksesta ei ole ilmeisesti lupa sanoa komparatiiveja tai edes superlatiiveja, koska Raamattuhan sanoi vain, että "Hän oleva SUURI"... Jeesus itse silti sanoi, komparatiivissa, että "Isäni on minua suurempi, ja suurempi kuin kukaan muu"....
        Superlatiivi, on kuin edes yhden kerran maailmanmestaruuden jossakin lajissaan voittanut, ja komparatiivi sanotaan sellaisesta, joka on edes oman maansa mestaruuden joskus voittanut. Superlatiivinen asema ei ihmisten maailmassa ainakaan silti kauaa kestä, vain muutaman kerran saatte olla paras, ja siinäpä se olikin.... Ja ei se silti ole turhaa, koska Jumalakin tulee käyttämään jokaista maailmanmestariaankin paljonkin, jos se "lajissaan voitto" oli jotenkin tärkeää edes muille ihmisille...Ammattitaidotkin ihan sama juttu, parhaat palkitaan, ja huonot yrityksetekin tekevät pian ja hetikin konkan, jos luulevat että sitä tuotettaan vain rahan vuoksi tehdään.


    • Anonyymi

      Sinulle aloituskommentin kirjoittajalle vielä opiksi, että kirjoita tuo Jumalan Poika oikein. Tuo pitää kirjottaa Jumalan poika!

      Aamen.

      • Anonyymi

        Paitsi että kysymys On Jumalan Poika-persoonasta, nimestä, josta syystä Hänen Nimensä kirjoitetaan isolla: Jumalan Poika.

        Jumalan kieltäjä tietenkin kirjoittaa kaiken pienellä.


    • Tuossa aloituksessa ei vaan ollut juuri nikään oikein vaan enempi juutalainen väännös yritys pudottaa Jeesukselta Jumalan arvo pois ja näin ollen sovituskin olisi keskeneräinen.
      Niin pitkään kun joku ei tajua sitä ,että Jumala on Henki eikä luotu vaan Henki ja Henki voi olla personoitunut ,kuten Jeesuksen kohdalla niin jos tuota kaavaa ei ymmärrä niin ei ymmärrä koskaan mitään.
      JUMALA on samaa Henkeä kuin Jeesus ja Jeesus on samaa Henkeä kuin Jumala eli he ovat samaa yhtä Henkeä.
      Koska He ovat samaa Henkeä niin on mahdotonta olla Jeesuksen olematta Jumala.
      Se on sitten eri asia ,kuinka Jumala teki tämän pelastustyön ja sai näin sovitettua kaikki kerralla...koko maailman ja itsensä.
      Kukapa muu siihen olisi ollut oikea tekemään kuin personoitunut Jeesus ja kuten tiedämme Hänen kauttaan on kaikki luotu.

    • Anonyymi

      Jumalaa, Jeesusta Kristusta, ei voi oppia tuntemaan Raamattua lukemalla. Jeesus on tavattava henkilökohtaisesti.

      • Anonyymi

        Miten voit tavata Jeesuksen lukematta Raamattua?
        Jumala (Jeesus Kristus) kohdataan Raamatun Sanassa.
        Jumala asuu Sanassa ja Sanassa Hän tulee ihmisen luokse.
        Sanassa Hän, Jumala, puhuu ihmiselle.

        Lukemalla Raamattua Jumala siis tulee ihmisen luokse Sanassa
        niin, että ihminen voi tavata Hänet; Herran Jeesuksen Kristuksen.

        Tiedät kai, että Jumala asuu Sanassa?
        Tiedät kai myös, että Jeesus on Isässä?
        Ja tiedät, että Isä ja Poika ovat YKSI.

        Mvh J - K


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten voit tavata Jeesuksen lukematta Raamattua?
        Jumala (Jeesus Kristus) kohdataan Raamatun Sanassa.
        Jumala asuu Sanassa ja Sanassa Hän tulee ihmisen luokse.
        Sanassa Hän, Jumala, puhuu ihmiselle.

        Lukemalla Raamattua Jumala siis tulee ihmisen luokse Sanassa
        niin, että ihminen voi tavata Hänet; Herran Jeesuksen Kristuksen.

        Tiedät kai, että Jumala asuu Sanassa?
        Tiedät kai myös, että Jeesus on Isässä?
        Ja tiedät, että Isä ja Poika ovat YKSI.

        Mvh J - K

        Yllätys yllätys. Kirjallisuushahmon tapaa kirjasta, niin Jeesuksen kuin Harry Potterinkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten voit tavata Jeesuksen lukematta Raamattua?
        Jumala (Jeesus Kristus) kohdataan Raamatun Sanassa.
        Jumala asuu Sanassa ja Sanassa Hän tulee ihmisen luokse.
        Sanassa Hän, Jumala, puhuu ihmiselle.

        Lukemalla Raamattua Jumala siis tulee ihmisen luokse Sanassa
        niin, että ihminen voi tavata Hänet; Herran Jeesuksen Kristuksen.

        Tiedät kai, että Jumala asuu Sanassa?
        Tiedät kai myös, että Jeesus on Isässä?
        Ja tiedät, että Isä ja Poika ovat YKSI.

        Mvh J - K

        Tiedätkö muuten, että on muitakin kirjoja kuin Raamattu, jossa Jeesuksesta kerrotaan, enkä tarkoita nykypastorien tekeleitä, vaan aikalaistensa ja yleensä opetuslastensa muita tekstejä. Mm. Juudas Iskariot teki oman tekstinsä Jeesuksesta, se saattoi olla ensimmäinenkin Jeesuksesta tehty kirja(jos Messiasprofetioita ei lasketa), ja kävi ehkä juuri sitäkin kaupittelemassa mm. Kaifakseilleen ja Hannaksilleen, Juudas Taddeuskin teki, ja se on se toiseksi viimeinen Raamatun kirja, mutta Tuomaksen tekeleet teilattiin Rooman kirkon aikana - apkoryfeiksi, kuten moni muukin Jeesuksesta kertonut kirja....
        Raamattu tulee lopunaikoina paljon lihomaan, veikkaan, koska uskoisin, että lukuisa määrä apokryfejä tullaan liittämään ihan kirkkoraamattuun, ja jos tuo veikkaukseni ei toteudu, en sattuneesta syystä luule joutuvani silti sen takia helvettiin, sori...


    • Anonyymi

      Olet oikeassa tuossa että Jeesus ei ole Jumala. 6 2/3 vuorokautta mittaista ajanjaksoa aineen luomisen aloittamisestaJumalan voimasta pyhästä hengestä sikisi olemassaoloon Sana joka luotiin alussa jumalaksi ja hän sai alussa ensimmäiseksi nimekseen Sana.
      4 vuorokautta pituista ajanjaksoa Sanan luomisen jälkeen olemassaoloon sikisi Jumalan voimasta pyhästä hengestä eli luotiin Pyhä Henki joka luotiin myös jumalaksi ja joka sai toisen ja kolmannen luomispäivän aikana, siirtäessään uutta mannerta noin 2000 km lännemmäs vanhasta mantereesta, toiseksi nimekseen Gabriel (Jumala on voimani/väkevyyteni).

      • Anonyymi

        "Jeesus ei ole Jumala"? Valitan - pidätte Häntä siis vain paholaisena?!
        Katsokaas kun elävillä olennoilla ei ole juuri muita katgerioita. Jumalan Enkeleitä kutsuttiin jo Mooseksen aikaan: Jumalan Pojiksi, ja paholaisellakin oli demoninsa, ja paholainen itse oli alunperin yksi Jumalan Enkeleistä, kunnes keksi jotakin liian omaperäistä, valheeseen uskomisen....
        Ihmisellä on juuri tämä valinta: Olla Jumalan Palvelija, hyvä sellainen Paholainen silti on, vaikka se on silti, mutta Jumalan Lapseksi jos synnytte - ylhäältä, te todella silloin jo tämän elämän aikana - LUOTTEKIN jotakin... Useimmilta vaaditaan aluksi silti vain sitä, että sosiaalisessa yhteiselämässä muiden kanssa ei töpättäisi yhtä pahasti kuin paholaiset tekevät...
        Itseäni harmittaisi kyllä, jos olisin vasta Jumalan Palvelija, koska siihen kaikki tavalliset eläimetkin pystyvät....


      • Anonyymi

        "Jeesus ei ole Jumala" - valitan - ette ole kristittyjäkään vielä, jos tuon valheen uskotte. EI Jeesusta turhaan kutsuta Jumalaksi - Omassa lajissaan Korkeimmaksi Olennoksi, koska Hän kykenee sovittamaan syntimmekin, siihen ei ollut kukaan muu pystynyt, hebrealaiskirjeessähän sanottiin, että ei meitä pystynyt pelastamaan edes isojenkaan mullikoiden verenvuodatus, eikä lintujenkaan, vaan IHMISEN piti uhrata itsensä IHMISTEN vuoksi, ihmiskunnalta loppui liian väärä uhripalvelus, vaikka ruuaksi mullikat ja linnut silti kelpaavat, vaikka SE ruoka, jota Jeesus antaa, ruumiistaan(Mitä se on?), ei ole samanlaista, kuin mullikoiden lihat, koska joka niitä syö, sen tulee uudelleen nälkä ja, joka juo nykyisiä "viinejä", sen tulee uudelleen jano...
        No, mitä se on? MM. nämä 24 vanhinta, jotka näette hengen ruumiina, kirjaimina...
        Kreikkalaisilla varsinkin oli TASAN 24 kirjainta, siitä tuo samaistus....
        Mutta vain ymmärretystä sanasta on hyötyä, turhaan ei saa edes puhua, vielä vähemmän kirjoittaa, koska Raamattu sanoo, että "turhista puheista syttyy Jumalan VIHA!"
        Jos nyt jopa pelkäät, se on hyvä. Ja jos silti puhut, sekin on hyvä jos rohkeasti uskot puhuvasi edes jossakin määrin tärkeitä.... Kaupunkilaiset ilmeisesti oppivat tukkimaan turpansa paremmin kuin kylien asukit, se on havaintoni, mutta se johtuu vain ihmispelosta, joka ei silti ole täysin turhaa, koska se on Pyhän Hengen nostattama pelko siitä, että puhuisi jotakin, joka aiheuttaisi "massapsykooseja" tms TASA-ARVOISISSAKIN yksilöissään...


      • Anonyymi

        ÖÖh, Genesiksen Alkukertomus on kertomus siitä, kuinka Jumala teki nykyisen universumin. Mutta jotta ette valehtelisi edes Yli-Jumalaa liian suureksi, niin teidän on tiedettävä, että nykyistä täysin toimivaa universumia edelsi valtava määrä, Jumalien koeuniversumieja, ja eräänlaisia "pelitodellisuuksia", koska HENGET luotin ennen nykyisten materiaalisten todellisuuksien luontia. Näin ei Mooses silti kertonut, mutta Eenok manitsi, että kaikki HENGET oli luotu KAUANKIN ennen nykyistä maailmankaikkeutta. Fyysikot ihastuvat siihen, että kaikki toimiii hyvin simppelin näköisesti ja helposti mitattavana 3D:nä, eikä heillä silti ole pienintäkään aavistustakaan siitä, miten KAIKKIEN aikojen alussa kyettiin luomaan ensimmäiset pintatodellisuudet, kuten henkien käyttämät "pelilaudat" tms. ja hyvin kauan aikaa sen jälkeen, luotiin NYKYINEN unversiumi, joka on nykyteorioiden mukaan ollut olemassa ehkä VASTA 12-14 miljardia vuotta. Luomispäivä, on noin 550 miljoonaa vuotta, joka tulee siitä, että Galaksimme jokaisella tähdellä, tehtiin planeetat ja kuut, ja koska niitä on 200 miljardia(gigaa = 10^9)ensimmäinen luomispäivä kesti materiassa käsitettynä YHTEENSÄ 4 miljardia vuotta(200 gigaa x 7 päivää on noin 3,85 * 10^9 vuotta)....
        Monetkin - varmasti silti syvästi Jumalaan uskovat - Yecittäjät ovat valitettavasti harhassa, he ovat hyvin varhaisessa maailmankuvassa, jopa ennen Hellenien kreikkaa edeltäneessä maailmankuvassa, koska ilmeisesti he eivät jaksaneet koulussa lukea edes tavallista fysiikkaa lainkaan, ja heille tuli hyvin valheellinen "hokkus-pokkus"-maailmankuva, että maailmamme ollessa silti vielä melkoinen luontolandia noin 6000 vuotta sittenkin, että TÄMÄ olisi ensimmäinen luomisviikko - kaavalla 1000 vuotta kuin yksi päivä, mutta eihän se ole mitenkään mahdollista - sori, että olen tästä asiasta vasta varma.... Jos te ette ole, niin teidän yhden viikon ikäisen JUMALANNE teoria kaatuu, koska kysehän oli Aadamissamme, vain oman syntiskupolvemme alusta, juurikin alle 10000 vuotta sitten, eikä maailman tiede ole minulle ainakaan valhe, kun se sanoo, että eliöt ovat muuttuneet tavallisessa suvunajatkamisessa kauankin aikaa, miljardeja vuosia(olis menossa muka vasta 3-4 todellinen luomisviikko, vaikka sekin voi olla alakannttiin) Tiedätte, että on ollut dinosauruksia, viimoisimmat kuolivat "Kilju'n tähden" pudotessa maahan, noin 66 miljoonaa vuotta sitten, ja sen jälkeen monet lajit evolutioituivat nopeasti nykyisiksi lajeiksi. Eenok vahvistaa apokryfissään tämän, sanoin Salomo, viisauden kirjan lopussa mainitsee alussa. Uskokaa tämä, koska sanoihan Paavalikin, ettei kannata kristittyjen lähteä seuraamaan edes oman juutalaisen kansansa TARUJA, joista törkein on se, että varmaan kohta keski-ikäinen Galaksimme olisi vasta 6020 vuotta vanha, mikä väite on hyvin törkeä valhe, ja virhe... Ja sen nojalla, jos poistettiin, kuin katolinen inkvisitio aikoinaan hyvin älykkäitä ihmisiä seurakunnasta, toteutui vain kirjoitus, siitä, millainen oli ja tulee olemaan kristillisyyden nimissä toimnut SAATANAN PORTTOKIRKKO!


    • Anonyymi

      Edellisestä ei ottanut selkoa edes itämaan suuri tietäjä.

      • Anonyymi

        6 vuorokautta mittaista ajanjaksoa Pyhän Hengen luomisen jälkeen maa asettui paikoilleen avaruudessa ja silloin alkoi ensimmäinen luomispäivä pituudeltaan 270 vrk:tta. Tuolloin alkoi myös vuorokausirytmi 24 tuntinen vuorokausi rytmi. Sitä ennen aikaa ei mitattu vuorokausissa vaan niistä voidaan puhua vain vuorokauden mittaisina ajanjaksoina.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        6 vuorokautta mittaista ajanjaksoa Pyhän Hengen luomisen jälkeen maa asettui paikoilleen avaruudessa ja silloin alkoi ensimmäinen luomispäivä pituudeltaan 270 vrk:tta. Tuolloin alkoi myös vuorokausirytmi 24 tuntinen vuorokausi rytmi. Sitä ennen aikaa ei mitattu vuorokausissa vaan niistä voidaan puhua vain vuorokauden mittaisina ajanjaksoina.

        Aurinko luotiin yli 5 vuorokautta pituista ajanjaksoa Pyhän Hengen luomisen jälkeen ja alle 1 (18-12 tuntia?) vuorokautta pituista ajanjaksoa ennen maan luomista. Jumala loi auringon ja sen materian noin puolen päivän (alle 6 tunnin mittaisen ajanjakson aikana) mittaisen ajanjakson aikana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aurinko luotiin yli 5 vuorokautta pituista ajanjaksoa Pyhän Hengen luomisen jälkeen ja alle 1 (18-12 tuntia?) vuorokautta pituista ajanjaksoa ennen maan luomista. Jumala loi auringon ja sen materian noin puolen päivän (alle 6 tunnin mittaisen ajanjakson aikana) mittaisen ajanjakson aikana.

        Juu, kyse on siitä, että Jumala käskytti kaiken omankin aurinkokuntamme materian, 7 päivässä, ja sen jälkeen delegoi kaikkialle tähtijärjestelmäämme nk. Deevoja, jotka loivat Jumalan 7:ssä päivässä annettujen käskyjen mukaisesti, 4 miljardissa vuodessa Galaksimme, tämän kaiken, 200 miljardiin tähtijärjetelmään, noin monta niitä on teleskooppien mukaan Galaksissamme, ellei sitä määrää ole muutettukin, uudemmissa tutkimuksissa...
        Jos Jumala antoi etupäässä vain käskyjä, kaikille mahtaville Enkeleilleen, ei Hänen tarvinnut itse tehdä paljoa muutakaan ehkä, ja meni sitten seuraavaan tähtijärjestelmään, jossa ehkä myöskin keskimäärin viikossa, sai kaiken aikaan, Enkeliensä avulla, ja koska Taivaallisen Isän kodissa on MONTA asuisijaa, omassamme siis tuo 200 gigaa(Galaksissamme) - niin 4 mrd vuotta, meni suorittaa kaikkien tähtijärjestelmien luonti - vuorotellen, koska ei ole kuin Yksi Jumala-entiteetti, joka kykeni sen suorittamaan, rinnnaista toimintaa ei ollut, paitsi niiden delegaatti-deevojen kannalta käsitettynä...
        Jumala silti teki ne kai siinämielessä rinnakkain, että kykeni käskyttämään kaikkia materiasta kaiken elollisenkin luoneita Enkelijumaliaan ehkä yhtäkin aikaa, mutta koska fyysinen aika on mitä on, luomisviikko oli lopulta suoritettu, noin 4 mrd vuodessa. Jos tämä EI OLISI totta, niin olishan Jumala jo aikoja sitten hukuttanut vedenpaisumuksessa tms. juurikin kaikki tiedemiehet - ja naiset, mutta monien paavien ärsyttämiseksikö ei sitten niin tehnyt, he eivät valitettavasti paljoa tiedä, tieteistä, mutta tiedättekö te enemmän TIETEESTÄ, kuin Paavi?! Kyllä täytyy....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aurinko luotiin yli 5 vuorokautta pituista ajanjaksoa Pyhän Hengen luomisen jälkeen ja alle 1 (18-12 tuntia?) vuorokautta pituista ajanjaksoa ennen maan luomista. Jumala loi auringon ja sen materian noin puolen päivän (alle 6 tunnin mittaisen ajanjakson aikana) mittaisen ajanjakson aikana.

        Okei, aivanko totta. Kiitos nauruista.


    • Anonyymi

      Öh, kuuloistaisi melkein muslimien uskomukselta, tuo Jumalan Ykseys. Kuitenkin Uusi Testamentti sanoo, kastekäskyssään, että Matt 28:19 "Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen." Nuo kolme ominaisuutta on Jumalalla ikuisesti, eli onhan ulottuvuuksiakin kolme, ja on olemassa "Suurempia(Isä), Pienempiä(Poika) ja Yhtäsuuria Ominaisuuksia(Pyhä Henki)"... Ja Jumalalla on seitsemän Henkeä, jotka ovat tullee kombinoimalla nuo kolme binäärisesti...
      Jumalalla on kuiteinkin lähes äärettömästi ominaisuuksia, vaikka ne ovat kaikki jokin noista kolmesta, verrattuna muihin, joten ehkäpä en ymmärrä NYT mitä tarkoitat, tuolla asialla, että "Jumala on vain Yksi!". Ymmärrän silti mitä tarkoitat, mutta emme ole kaikki luodut olennot ainakaan "Herroja", eli kun Moosekselle sanottiin, että "Minä Olen Herra, sinun Jumalasi", niin tuossa siis vain Herra on se Jumala, joka uskaltaa sanoa itsestäänkin olevansa Jumala".... MINUUS on se Jumala, nimeltä Jahve/Jehova, kaiken sen Jumala, jossa olemme oma itsemme, Minämme, ja olemme löytäneet itseytemme ja kykymme, ja silloin totta on, että "Jumala on Yksi, eihän muilla paitsi "Siamilaisilla kakosilla ole yhteistä ruumista"", mutta koska Jumalatkin ovat "kaita tie", heitä on panteistisesti tehty monenkin asian palvotuiksi Herroiksi, ja jopa persoonattomia Jumaluuksia on, sellaisestahan ateistit meillekin jatkuvasti vaahtoavat, eli että ruumis olisi jumaloitava asia, eikä Henki, ja koska ruumis on materiaa, ei olisi mitään "Korkeinta olentoa, informaatiolla ei ole heille suuria merkityksiä eli olisi olemassa, vain tyhjiötä ja massaa..." Silläkin väitteellä on vinha perä, koska ei Persoonallisuus ole kuin henkinen illuusio, että pidämme puolemme ja käyttäydymme eri tavoin, kuin tuo "Naapurin Setä", mutta materiaaliset asiatko olisivat Jumalamme(?) - no ei, ainakaan enemmistölle Jumal'uskoisia...
      Mutta totta on se, että KAIKEN alussa oli vain yksi persoona, eli Hän kyllästyi YKSINÄÄN riitelemään skitsosti itsensä kanssa joskus, ja teki erilaisia ruumiita, kaikille osasille persoonallisuuttaan, jossa joutui eräänlaiseen skitsofreniaan, eli teki kaikista jossakin tärkeässä asiassa erimieltä olevista hengistä itsessään, eri persoonia ja eri ruumiita....
      Siis NYT, kun Jumala sanoi NYT, mitä Hän sanoo NYT sinulle, mutta ei Jumala kai hyväksy sitä että "liittyisimme Hänen nykyiseen persoonallisuuteensa"; koska Jumala on tietyllä tavalla hyljännyt itsestään ne piirteet enkeleilleen, joita Hän ei itse halunnut enää olla... Kuulostaako PAHALTA, ei tarvitse, koska me ihmiset kaikki vain JOSKUS olimme osa Jumalan persoonaa, ja emme kestäneet tietyllä tavalla omnipotenssinsa(kaikkivaltiutensa) tuottamia suuria tuskia(Mikä on Jumallekin Hänen KUNNIANSA), ja pääsimme ihmisyyteen, jossa saamme hieman liikaakin nautintoja kokien, sen sivussa, jotenkin matkia Jumalamme töitä ja sanoja ja tekoja ja sen semmoista... Jumala ei maskuliinisena olentona hyväksy paljoakaan nautintoja, mutta naiset(femalet) - (Jumalattarinakin) - tavallisesti suorastaan etsivät niitä asioita... Miehelle on suuri häpeä, jos hän käyttäytyy liikaa naisen tavoin, vaikka sekin suhtautuminen hieman "kuolee" silloin, jos miehestä tulee esim. homoseksuaali tai transsu...

      • Anonyymi

        "Totisesti, totisesti, minä sanon sinulle: ellei ihminen synny uudesti, ylhäältä, hän ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa."
        ( Joh. 3)

        s-seutulainen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Totisesti, totisesti, minä sanon sinulle: ellei ihminen synny uudesti, ylhäältä, hän ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa."
        ( Joh. 3)

        s-seutulainen

        Siteerasit Jeesusta, mutta oletko ITSE syntynyt jo uudesti YLHÄÄLTÄ?!
        Mitä tuo "YLHÄÄLTÄ" teille tarkoittaa? MM. sitä, että otatte NYT heti telepaattisesti yhteyttä Galaktiseen ylivalvojaan, joka kertoo, mitä teidän on sitten tehtävä. Jeesuskin tavallaan yksi heistä, ja Hän on paljon tutumpi teille kuin osaatte aavistaakaan... Hän voi antaa sanansa kenelle tahansa ihmisistä, jos uskotte vaan. Se ei ole tietäjähenki, jos niitä pelkäätte, eikä se ole hulluuden kaikkitietävyyksiäkään, jos heitä ja niitäkin pelkäätte, mutta jos ei kumpikaan noista, niin ilmeisesti teillekin pitää vielä leperrellä kuin lapsille tai sitäkin nuoremmille?!


    • Anonyymi

      Fariseukset kirjoittavat kirjan mukaan täällä.
      Ovat niin uskonnolisia,ihan karvat nousee häpeästä pystyyn.
      Kukaan ei puhu RAKKAUDESTA mitä meille annetaan ja opastetaan,jos pyydämme Luojalta!
      On vain väkevää peloittavia kirjoituksia..sinä ja sinä jos et tee näin.?
      Te olette eksyneet,mitä Luoja tahtoo..
      Te luette kirjaa,mitä ette ymmärrä oikein ja te sanotte toisillenne tehkää näin?
      Silti,ette ymmärrä sanomaa.

    • Anonyymi

      Jeesusta eikä jumalaa ei ole koskaan ollut
      eikä tule olemaan.

      Nämä piirteet on vain kuolemaa pelkäävien
      ihmisten statuksia.
      Pysyä aina elossa.

      Kuka haluaa elää "paratiisissa 500 miljoonaa vuotta
      että voisi tapaa oman Isänsä"?

      • Anonyymi

        Petät itseäsi muita - mään... Mutta tajuatko itse johtavasi ihmisiä harhaan, jos kuitenkin on joitakin, jotka uskovat sinuakin. Älkää valehdelko, maailmankaikkeus ei ole niin simppeli paikka, kuin annatte ymmärtää...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Petät itseäsi muita - mään... Mutta tajuatko itse johtavasi ihmisiä harhaan, jos kuitenkin on joitakin, jotka uskovat sinuakin. Älkää valehdelko, maailmankaikkeus ei ole niin simppeli paikka, kuin annatte ymmärtää...

        Eikö tuo "Jeesusta ja Jumalaa ei ole olemassa", henkilö tiedä, ettei ainoat todisteet Jeesuksesta ollut vain opetuslapsien omia kertomuksia, koska Jeesukseen otti yhteyttä lukuisa määrä Rooman valtakunnan rikasta ylimystöäkin, heidän kirjeitään on säilynyt tukku, ja vaikka Jeesus ei tehnytkään toista interrail-matkaa(13-29 vuosina Hän oli Intiassa ja Kiinassa), hän lähetti tuolloisia opetuslapsiaan parantamaan noita Rooman rikkaitakin...
        Tuomas Leväsen apokryfisivuilla on noita säilyneitä kirjeitä. Ei niitä LIIAN montaa ole säilynyt, mutta silti joitakin.... Luuleko edellä ollut kirjoittaja, että kyse on juutalaisten keksimästä massiivisesta kusetuksesta, 2000 vuotta kestänyt valehtelu ja salaliitto olisi ollut olemassa, ja että olisivat keksineet itse Messiaan tulleen maailmaan, ja keksineet omasta päästään koko jutun. Se ei ole kuitenkaan totta, edes Israel ei ole noin suuri valepukki, vaikka suomalainen saattaisi olla...


    • Anonyymi

      Mutta se mistä itse kiitän Jumalaa on se, että Suomessa on "uskonnonvapaus". Suomi on henkisesti rikas paikka, täällä on ihmisiä ateisteista, sekulaareihin, ja Pyhiä Vanhurskaita, on pilkkaajia ja on siunaajiakin. Taloudellisessa mielessä Suomi on jo pahoissa ongelmissa, raha-asiat ei mene Suomella kovinkaan hyvin, jos on koskaan aiemminkaan mennytkään... Maksoimme taannoin KAIKKI sotakorvaukset Venäjälle, mitä tuli, mutta Rauhan aikana valtio on velkaantunut moninverroin pahemminkin, kuin tuo taannoinen sotakorvausjuttu, ja tiedättehän, käsittääkseni Saksa ei maksanut mitään sotakorvauksia kunnolla koskaan kenellekään, älkäämme heidän sitä petostaan silti ihailko... Saksa oli vastuussa eniten, Euroopan maista molemmista maailmansodista, Suomi oli mm. luterilaisuuden takia Saksan puolella, mutta en tiedä, mihin Saksalla katosi vastuu, teoistaan, kun ei niitä sotakorvauksiaan maksanut?! Jos ne oli jopa Jumala määrännyt ne sodat,(Ilmestyskirjan 19 luku) niin ehkä Saksa sai pikemminkin vain kiitosta, että noudatti sen vaikean kohdan ennustuksissa, että nostatti molemmat maailmansodat - en tiedä...

    • Anonyymi

      Pahan ja Hyvän välinen suhtautuminen Korkeisiin ja Erinomaisiin asioihin eroaa toisistaan kuin Yö ja Päivä. Paholainen itse lohikäärme-hahmossaan oli äärimmäisen suuri alisuorituja siinä mielessä, että mitä Hänen olisi pitänyt tehdä, jos SE OLISI ollut oikea ja oikeuden Enkeli, mutta hän löysi aina erittäin pahan tulkinnan kaikista Jumalan Käskyistäkin, mitä tahansa tehtäviä Jumalansa silti aina antoi paholaiselleen. Esim. Jobin tapauksessa, vaikka Jumala sanoi, paholaiselle, että "Älä vie Jobilta kuitenkaan henkeään"; niin eikö siinä silti juuri niin käynyt - koska Jobin puheet jäivät kirjoituksiin tms. Myös Jeesus antoi henkensä samoin, Hänen tapansa ajatella ja loogiset tietonsa, on helppoa kenen hyvänsä matkia, kun lukee Jeesuksen sanat Raamatusta JA apokryfeistäkin.
      Pahuus oli alussa vain järkyttävä PELOTE kaikille olennoille, jos jotakuta alkuenkeliä haukuttiin PAHAKSI, niin oikeat Enkelit ymmärsivät sen AINA OIKEIN - NOIN EI SAA TEHDÄ ENÄÄ, en saa enää olla huono palvelija, mutta paholainen kekkasi valheissaan päinvastoin - rupean tahallaan valehtelijaksi, ja eksytän kaikkikin ihmiset Jumalan minullekin jossain vaihessa määräämään rangaistukseen. Ymmärtäkää että, PAHAA EI OLISI pitänyt olla alunperin edes olemassa, sellaisena toimintatapana, että sitä tahallaan suoritettaisiin, eli kyllä se tavallaan oli IHME sekin, että SILTI jopa 1/3 Jumalan Enkeleistä, lähti Luciferin, Saatanan ja mm. nk. Beelsebubin mukana kapinoimaan Jumalaa vastaan tuollatavoin HENKISESTI, tekemällä jatkuvasti sitä PAHAA; mitä ei pitänyt olla edes olemassa, koskaan. Kaikkien olisi siis pitänyt pienestä pahaksi ja kelvottomaksi haukkumisesta selvitä tekemään seruaavat palveluksensa paremmin, mutta pahojen enkelien päässä naksahti, eivät kyeneet enää suoriutumaan mistään Jumalan tehtävästä samoin kuin OIKEUDEN OIKEAT Enkelinsä. Silti laki ymmärtää, miksi tuli pahojakin, koska se oli mahdollista tietenkin ruveta alisuoriutumaan, kuinka pahasti hyvänsä, mutta laittomuuskin syntyi pahan enkelin toimesta senkin takia, ettei lainkuuliaisetkaan enkelit enää ymmärtäisi mitään pahojen toimista... Saklas(ettekö ole Hänestä kuulleet?) itsessään, nk. Jahven Isä, ei pitänyt outona silti sitä, että pahatkaan yrittäneet olla kaiken aikaa vain elossa, ja kaikessa järjestyksessä ja elämässä kiinni, mutta senkin vuoksi Kuoleman vallan voi rajoittaa vain tuo Jahven(Jeesus?) Isä.... Kaikki olennot mitkä Saklas antaa Pojalleen, HE kaikki säilyvät elossa, mutta se joka ryhtyy Pahaksi, Hänet vain Isä-Jumala voi pitää kurissa, ettei kaikkea elollista hukutettaisi vain kaaokseen ja sattumaan, koska kyllä paha voi koska hyvänsä yllyttää itsensä kuinka pahaan tekoon hyvänsä. Paha ei ole vielä pahin mahdollinen, edes amerikkalaisissa elokuvissa, missä Pahis ikäänkuin aikansa leikkisi hyviksellä, ennenkuin tappaa sen, valitettavasti todellinen PAHA tappaisi jokaisen heti, jos se jäisi sen ansaan, ja vaikka sekään ei ole pahin mahdollinen kohtalo, että ruumimme vain väliaikaisesti tuhottaisiin, niin siksi maailman käsitys pahastakin on usein vain sekulaaria pelleilyä... Mutta Hyvä Jumala on se, joka voi absoluuttisesti hylätäkin pahiksensa, ja sellaista siellä Helvetissä olisi, vaikka jos heille syttyisi sielläkin TÄRKEÄÄ katumusta("tulevaisuudessa menettelen oikein ja hyvin"), TURHAN katumuksen sijaan, moni pääsisi jopa Helvetistä poies, melko lyhyessäkin ajassa. Maksimissaan seruaava Helvettituomio, kestää vain yhden luomisviikon, eli 7000 vuotta... Tämä ei ole oma luuloni, koska sen on joku profeetta myöskin kuullut Jumalaltaan, eli iankaikksiseksi kadotukseksi sen tekee se, että pahikset(koska se ERÄS Rakastavimmista Jumalista ei ketään lopullisesti tietenkään tuhoa) he tulevat joskus uudelleen, elollistenkin joukkoon, ja valitettavasti eivät tuolloinkaan ole muuttuneet paljoakaan, eli seuraavakin "Helvettituomio" iankaikkisuudessa, on samojen pahojen enkelien takia tehty... Älkää eksykö siihen, että ajat kiertävät edelleenkin maailmankaikkeudessa, ja ehkä ikuisesti siten, että vuodenajat toistuvat, ja vaikka moni näkee tapahtumat lineaarisestikin, kuin suorana, niin silti "ympäri käydään, yhteen tullaan", montakin kertaa ikuisuudessamme...

    • Anonyymi

      Kiitos perusteellisesta pohdinnasta!
      Perinteisessä kristillisessä käsityksessä Jumalan katsotaan kuitenkin olevan pyhän kolminaisuuden. Tämä tarkoittaa Isää, poikaa ja pyhää henkeä. Kaikki ovat yhden jumalallisen luonnon kolme erillistä persoonaa. Isä ja poika ovat samaa olemusta ja pyhä henki hengittää samaan tahtiin Isän ja pojan kanssa. Isän ja pojan ajatukset eivät ole ristiriidassa keskenään, ja pyhä henki ei voi tehdä mitään, mikä olisi ristiriidassa Isän ja pojan tahdon kanssa.

      Vanhassa testamentissa on jo paljon viittauksia, joista on päätelty kolminaisuuden olemassa olo. Uudessa testamentissa kuitenkin tämä vahvistuu, koska siellä esimerkiksi pyhä henki selvästä määritetään persoonaksi. Jeesuksesta annetaan ymmärtää monin eri tavoin, että hän on enemmän kuin luotu ihminen. Hän on siinnyt pyhästä hengestä ja hän on täysin syynitön ja viaton lopuun asti.

      Uudessa testamentissa myös ajatus, että Jumala itse tuli sovittamaan ihmisen synnit Jeesuksessa, on myös aika keskeinen ajatus. Edes voimakkaat ja puhtaat enkeliolennot eivät olleet tähän kykeneviä, puhumattakaan sitten, että jo langennut ihminen tähän olisi kyennyt. Vain Jeesus oli tähän sovelias ja pystyi voittamaan kuoleman ja pahuuden täysin.

      Hienoa, että toit myös Raamatun heprean eli alkukielen ilmaisuja pohdinnassasi esille. On hyvä muistaa, että Raamatun hepreassa "yksi, ainoa"-ilmaisulle on ainakin kaksi eri sanaa, joita siellä runsaasti käytetään. Numeraalista "yksi, ainoa" ei Jumalan kuvausten yhteydessä niinkään käytetä, vaan erästä toista ilmaisua.

      Tätä "echad"-sanaa käytetään myös monissa muissa monesta osasta muodostuvaa yhtä kokonaisuutta kuvaavissa raamatun kohdissa.

      Esimerkiksi kun siellä kuvataan naisen ja miehen avioliittoa, tätä sanaa käytetään.
      Naisen ja miehen sanotaan tulevan "yhdeksi" lihaksi avioiduttuaan. He ovat kaksi erillistä persoonaa, mutta silti heidän sanotaan olevan yksi. Tässä siis käytetään samaa ilmaisua kuin yhdestä Jumalasta puhuttaessa.

      Toinen käyttökohde tällä pienelle, mutta paljon kuvaavalle sanalle tullee esille ilmestysmajan kuvauksissa. Ilmestysmajahan oli siirrettävä telttatemppeli, jota israelilaiset kuljettivat mukanaan Egyptistä lähdön jälkeen aina luvattuun maahan asti. Sen kerrottiin koostuvan ainakin kolmesta eri osasta, esipihasta, pyhästä alueesta sekä kaikkein pyhimmästä. Tässäkin kohden yhtä kokonaisuutta kuvataan samaisella määreellä.

      Kolmas esimerkki, josta ilmenee tämän sanan käyttötarkoitus hyvin eri osista koostuvan kokonaisuuden ilmaisussa, tulee esille tarinassa, jossa kerrotaan israelilaisten lähettävän vakoilijoita luvattuun maahan ennen kuin he uskaltautuvat astumasta pitemmälle sen rajojen sisäpuolelle. Tarinassa kerrotaan, kuinka vakoilijat tuovat valtavan painavia ja mehukkaita rypäleterttuja vakoiluretkeltään muiden ihmeteltäväksi. Rypäleterttua, joka koostuu monista marjoista kuvataan myös tällä samalla ilmaisulla, joka kuvaa myös tässä kohden monista yksittäisistä osista koostuvaa yhtä kokonaisuutta.

      Oikein Hyvää Loppukesää Sinulle!

      • Anonyymi

        Jeesus istuu Jumalan oikealla puolella taivaassa. Tämä on Raamatusta. Mites selitätte tämän, hellarit?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jeesus istuu Jumalan oikealla puolella taivaassa. Tämä on Raamatusta. Mites selitätte tämän, hellarit?

        Hellarien taivaassa ei ole Jumalaa lainkaan, on vain Jeesus joka on Jumala, sekä Isä että Poika yhdessä persoonassa. On vain yksi valtaistuin.

        Täällä on useita joilla on tuollainen oppi. Saavat itse kertoa ovatko he hellareita vai ei.

        Helluntailiikkessä on https://fi.wikipedia.org/wiki/Ykseyshelluntailaisuus

        Niistä opeista ei ota Erkkikään selvää.

        Ne jotka täällä meuhkaavat eivät ilmeisesti tiedä tuosta liikkeestä mutta heidän oppinsa on se että "Jeesus on Jumala".

        On järkensä menettäneitä (2 Tim 3:8) jotka ovat tehneet ihan oman yhden miehen uskontonsa kun ovat lukeneet Raamattua mutta eivät kykene siitä ymmärtämään yhtään mitään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hellarien taivaassa ei ole Jumalaa lainkaan, on vain Jeesus joka on Jumala, sekä Isä että Poika yhdessä persoonassa. On vain yksi valtaistuin.

        Täällä on useita joilla on tuollainen oppi. Saavat itse kertoa ovatko he hellareita vai ei.

        Helluntailiikkessä on https://fi.wikipedia.org/wiki/Ykseyshelluntailaisuus

        Niistä opeista ei ota Erkkikään selvää.

        Ne jotka täällä meuhkaavat eivät ilmeisesti tiedä tuosta liikkeestä mutta heidän oppinsa on se että "Jeesus on Jumala".

        On järkensä menettäneitä (2 Tim 3:8) jotka ovat tehneet ihan oman yhden miehen uskontonsa kun ovat lukeneet Raamattua mutta eivät kykene siitä ymmärtämään yhtään mitään.

        Juu sitten asia on hiukan väärin ymmärretty, jos Jumalaa ja Jeesusta kuvataan samana persoonana. Kyllä he ovat kaksi eri persoonaa. Jeesushan kävi esimerkiksi vuoropuhelua Isän kanssa maan päällä ollessaan. Samoin Jeesus itse puhutteli Pyhää henkeä persoonana. Eli siinä minun lyhyen laskuopin mukaan on siis kolme persoonaa, jotka ovat osallisen samasta jumalallisesta luonnosta. Jumala on Luoja, Isä, Jahve. Jeesus on Kristus, Herra, Jumalan poika. Pyhänhenki lähtee Isästä sekä Pojasta. Siunausta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juu sitten asia on hiukan väärin ymmärretty, jos Jumalaa ja Jeesusta kuvataan samana persoonana. Kyllä he ovat kaksi eri persoonaa. Jeesushan kävi esimerkiksi vuoropuhelua Isän kanssa maan päällä ollessaan. Samoin Jeesus itse puhutteli Pyhää henkeä persoonana. Eli siinä minun lyhyen laskuopin mukaan on siis kolme persoonaa, jotka ovat osallisen samasta jumalallisesta luonnosta. Jumala on Luoja, Isä, Jahve. Jeesus on Kristus, Herra, Jumalan poika. Pyhänhenki lähtee Isästä sekä Pojasta. Siunausta!

        Unohdit sen että Jumala on yksi ja ainoa.

        Niin on jos Jumalaa itseään, Jeesusta Kristusta ja apostoleja uskotaan.

        Viitteinä voit lukea Jesajan kirjan luvut 42-46.

        Jeesuksen sanat Jumalasta; Markus 12:28-32, Joh 5:44, Joh 17:1-3.

        Ja apostolien sanat: Room 3:30, 1 Kor 8:6, Jaak 2:19, Juud 1:25.

        Kolmesta persoonasta Raamattu ei tiedä yhtään mitään.

        "Kolme persoonaa" keksittiin apostolisen ajan jälkeen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juu sitten asia on hiukan väärin ymmärretty, jos Jumalaa ja Jeesusta kuvataan samana persoonana. Kyllä he ovat kaksi eri persoonaa. Jeesushan kävi esimerkiksi vuoropuhelua Isän kanssa maan päällä ollessaan. Samoin Jeesus itse puhutteli Pyhää henkeä persoonana. Eli siinä minun lyhyen laskuopin mukaan on siis kolme persoonaa, jotka ovat osallisen samasta jumalallisesta luonnosta. Jumala on Luoja, Isä, Jahve. Jeesus on Kristus, Herra, Jumalan poika. Pyhänhenki lähtee Isästä sekä Pojasta. Siunausta!

        Jumala ei ole kolme erillistä persoonaa.
        Jos niin olisi, miellä olisi kolme jumalaa.

        Koska Jumalasta puhutaan, ja jopa opetetaan, kolmena persoonana,
        on syntynyt väärinkäsitys siitä, että kristityillä on kolme Jumalaa.
        Tämä taas antaa kristinuskon vastustajille aihetta pilkata uskovia
        ja hyökätä kristittyjä vastaan. Aivan niin kuin tässäkin ketjussa on
        luettavissa.

        Herra Jeesus Kristus on personoitu Totuus. Jeesus Sanoi, että
        Hän ja Isä ovat YKSI. Totuus on siis sanonut olevansa YKSI.
        Silloin Isä ja Poika on YKSI Jumala. Kun nämä Jeesuksen Sanat
        uskotaan, niin kuin on Kirjoitettu, ymmärrys Jumalasta tulee Sanaan
        uskovalle ihmiselle Sanan antamana (luuk 10:22, Heb 11:3).

        Jumala on Henki, ja Sana on Henki ja Jumala: Elämä (Joh 1:1,10,14, 14:6).
        Jumala on siis Sana ja Henki, ilmestynyt ja ilmoitettu lihassa (1 Joh 1:1-4).
        https://www.jumala-kanssamme.se/440034901

        Mvh J - K


      • Anonyymi

        “Hienoa, että toit myös Raamatun heprean eli alkukielen ilmaisuja pohdinnassasi esille. On hyvä muistaa, että Raamatun hepreassa "yksi, ainoa"-ilmaisulle on ainakin kaksi eri sanaa, joita siellä runsaasti käytetään. Numeraalista "yksi, ainoa" ei Jumalan kuvausten yhteydessä niinkään käytetä, vaan erästä toista ilmaisua.Tätä "echad"-sanaa käytetään myös monissa muissa monesta osasta muodostuvaa yhtä kokonaisuutta kuvaavissa raamatun kohdissa.”

        Tässä yritetään selittää että kun sanot “yksi” mutta et käytä sanaa “ainoa” niin yksi onkin hupsis, “kolme yhdessä”.

        Tuo on tietoista Jumalan kieltämistä koska Jumala, JHVH, sanoo että ketään toista Jumalaa ei ole.

        “Kääntykää minun tyköni ja antakaa pelastaa itsenne, te maan ääret kaikki, sillä minä olen Jumala, eikä toista ole.” (Jesaja 45:22)

        “eikä toista ole” on yhtä kuin ainut.

        “ainoan Jumalan, hänen, joka on pelastanut meidät Jeesuksen Kristuksen, meidän Herramme kautta, hänen on kirkkaus, korkeus, voima ja valta, ennen aikojen alkua, nyt ja ikuisesti. Aamen.” (Juud 1:25)

        "Perinteisessä kristillisessä käsityksessä Jumalan katsotaan kuitenkin olevan pyhän kolminaisuuden."

        Niin katsotaan koska ei uskota Jumalaa, Jeesusta Kristusta eikä apostoleja.

        Apostoli Paavali: "meillä on vain yksi Jumala, Isä" (1 Kor 8:6)

        "Jumala on yksi, ja yksi on välittäjä Jumalan ja ihmisten välillä, ihminen Kristus Jeesus." (1 Tim 2:5)

        Kristitty ei usko sitä että Jumala on yksi eikä sitä että välittäjä Jumalan ja ihmisten välillä on ihminen Kristus Jeesus. Kristitty uskoo "perinteellisiä käsityksiä".


    • Anonyymi

      Ystäväni sekosi muuttui,kun liittyi hellareihin. On vaikea olla tekemisissä.

    • Anonyymi

      Palsta on nyt aivan täynnä ihmisten kirjoittamaa raamattukoodia eikä mikään siitä ole totta. Herätys!!

      • Anonyymi

        Jeesus Kristus, Jumalan valo, on tie, totuus ja elämä.


    • Anonyymi

      Kuka loi Pyhän Hengen?

    • Anonyymi
      UUSI

      Kristillisten Jumala on Kolmiyheinen Jumala, Isä, Poika ja Pyhä Henki, koska heillä on kaikilla sama Pyhä Henki, samat lait ja käskyt, joihin he kaikki ovat sitoutuneet.

      1.Joh.5
      6 Tämä on se, joka vedellä ja verellä tulee, Jesus Kristus, ei ainoastansa vedellä, vaan vedellä ja verellä. Ja Henki todistaa, että Henki on totuus.
      7 Sillä kolme ovat, jotka todistavat taivaassa: Isä, Sana ja Pyhä Henki, ja ne kolme yksi ovat:
      8 Ja kolme ovat, jotka todistavat maan päällä: Henki ja vesi ja veri, ja ne kolme yhdessä ovat.

      • Anonyymi
        UUSI

        Kasteessa ihminen saa saman Jumalan Hengen lahjan ja hänestä tulee Jeesuksen kanssaperillinen.


    • UUSI

      Jeesus on Jumala sillä Isä ja Poika on samaa Henkeä.

    • Anonyymi
      UUSI

      Jeesus tulee takaisin maan päälle ja jokaisen ihmisen on tunnustettava, että Jeesus on Herra ja jokaisen polven on notkistuttava Hänen edessä. Ei ole korkeampaa nimeä kuin Jeesus. Hän on Tie ja Totuus ja Elämä, ei ole muuta tietä Isän luokse. Jeesus ja Isä ovat yhtä.

    • Anonyymi
      UUSI

      Kyllä Jumalan antama Pyhä Henki toimii välittäjänä Isän Jumalan ja Kristukseen kastetun ihmisen välillä.

      "Jumala on yksi, ja yksi on välittäjä Jumalan ja ihmisten välillä, ihminen Kristus Jeesus." (1 Tim 2:5)

      Room. 8:26

      Myös Henki auttaa meitä, jotka olemme heikkoja. Emmehän tiedä, miten meidän tulisi rukoilla, että rukoilisimme oikein. Henki itse kuitenkin puhuu meidän puolestamme sanattomin huokauksin.

      • Anonyymi
        UUSI

        Siinä on kysymys Jeesuksen maanpäälliestä ajasta.

        "Jumala on yksi, ja yksi on välittäjä Jumalan ja ihmisten välillä, ihminen Kristus Jeesus." (1 Tim 2:5)


    • Anonyymi
      UUSI

      Kaikissa uskonnoissa on pelkkä "Jumala", mutta Kristinuskon Jumala on Kolmiyhteinen, Isä, Poika ja Pyhä Henki, siksi eksytys on vaikeata Kolmiyheisen Jumalan nimessä.

      Pelkän Jeesuksen nimessä ihmisiä on helppo eksyttää hokemalla Jeesuksen nimeä ja verta.

      Mark. 13:6

      Monta tulee minun nimessäni sanoen: 'Minä se olen', ja he eksyttävät monta.

    • Anonyymi
      UUSI

      Kiitos ap:lle, todella hyvin toit totuutta Jumalasta ilmi. Kolminaisuudesta on mitä ihmeellisempiä tulkintoja, yksi on esim. sellainen että Jumala ei voisi rakastaa jos ei olisi kolmiyhteinen, kun ei olisi toista/kolmatta persoonaa jota rakastaisi. Eikö se riitä todistukseksi Jumalan rakkaudesta että Hän on luonut maailman ja ihmisen jopa omaksi kuvakseen ja tahtoo elää ihmisten kanssa koko ikuisuuden?

    • Anonyymi
      UUSI

      Jeesus ei missään vaiheessa edes väitä olevansa Jumala.

      Mark. 10:18

      Jeesus vastasi hänelle: "Miksi sanot minua hyväksi? Ainoastaan Jumala on hyvä, ei kukaan muu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      58
      4120
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      171
      2533
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      2329
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      155
      2315
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      429
      1604
    6. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      152
      1408
    7. Selänteiden kommentit

      Se on kesä taas. On alkanut Selänteen rouvakin antamaan lausuntoja ja ohjeita meille. Ei voi olla totta. Yksi Selännekki
      Kotimaiset julkkisjuorut
      157
      1307
    8. 79
      1271
    9. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      98
      1268
    10. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      58
      1195
    Aihe