Kestosuosikit

Anonyymi

Petoja syytetään porotalouden huonosta kannattavuudesta. Poromäärät on kuitenkin jo parin kolmen vuosikymmenen ajan pysytelleet korkeammalla kuin koskaan aikaisemmin ja laitumet on kaluttu aivan loppuun, poroja vain on nykyisellään kertakaikkiaan aivan liikaa se on selvä fakta ! Selvä fakta on sekin, että nykyisellään alle puolet poronomistajista on päätoimisia poronhoitajia, siellä on mukana monenlaista porukkaa pankinjohtajasta kunnan virkamieheen.

Selvä fakta on sekin , että porotaloudesta on nykyisellään monenlaista haittaa muulle ympäröivälle yhteiskunnalle, maataloudelle ja kotipuutarhoille, mutta ennenkaikkea liikenteelle aiheutuu poroista joka vuosi monen miljoonan euron vahingot, jotka autoilijat maksaa itse omilla vakuutusmaksuillaan - minkätakia yhteiskunta maksaa poronomistajille petovahinkokorvauksia ? minkätakia vahingot ei mene korvattaviksi poronomistajien omista henkilökohtaisista vakuutuksista samalla tavalla kuin porokolareistaa kärsivillä autoilijoillakin ?

Selvä fakta on sekin, että porotalouden kannattavuus nykyisellään on erittäin heikkoa jopa tappiollista toimintaa, jossa katetta tulee lähinnä erilaisista tukiaisista. Porotalouden oma tuotto menee lähinnä koneisiin, laitteisiin ja polttoaineisiin. Veroja ei taida monikaan poromies maksaa penniäkään.

Selvä fakta on sekin, että aikaisemmin paljon pienemmillä poromäärillä poromies elätti koko perheensä eikä tarvinnut muita laitteita kuin ajohärän, ahkion, sukset ja suopungin, ulkomailta ei tarvinnut tuoda mitään muuta kuin suolat ja kahvinpöönit.

Nykyisin poromies tarvii hyvässä kunnan taikka valtion virassa tienaavan vaimon, kun kaikki oman porotalouden tuotto menee pakettiautojen, mönkijöiden, moottorikelkkojen, moottoripyörien, moottoriveneiden ym moottorikaluston hankkimiseen ja korjaamisen ja polttoaineisiin sekä helikoptereiden ja lentokoneiden lentotuntien maksuun. Kaikki perimmältään ulkomaantuonteja, jotenka pääosa porotalouden tuotoista menee ulkomaisten suuryritysten kassoihin.

Ja julkisuuteen vaan kätistään muutamasta petojen tappamasta kisurasta mukamastes porotalouden suurimpana ongelmana.

76

818

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kaupoissa ja apteekissa oli sellainen pelon ilmapiiri huomasi sen niistä muutamista naamoista ja kassasta . On syytä kyllä ollakin,virus on jo kittilässä monissa ihmisissä.
      Luonto kiittää,kun saasteet vähenee. Mitä sitten jos tämä tilanne jää pysyväksi ja ehkä paheneekin vielä? Ja mitä sitten jos intternet kaatuu,sekin on mahdollista(aurinkomyrsky ym luonnon ilmiöt) ? Tämä ei ole pelottelua,vaan realiteettia.

    • Anonyymi

      Vihreiden Ohisalon mukaan Suomi ottaa avosylin vastaan uusia turvapaikkahakemuksia. Saksa päätti nyt pikakäännyttää kaikki ilman hakemusten käsittelyä, kun Saksaankaan ei voi tulla kuin turvallisista maista, kuten ei Suomeenkaan voi tulla kuin turvallisista maista.

      Ohisalo ja punavihreät väittivät vielä äsken, että tällainen ei ole kansainvälisten sopimusten mukaan mahdollista. En ole huomannut, että noita sopimuksia olisi muutamassa tunnissa mihinkään muutettu. Joten tällainen menettely on siis mahdollista ja olisi ollut mahdollista jo vuonna 2015 turvapaikkashoppailijoiden vyöryn estämiseksi.

      Vihreiden Ohisalon on saatava potkut pois ministerin paikalta. Muuten meidän jyrkille toimenpiteille ja hallituksen uskottavuudelle nauraa jo "naurismaan aidatkin"

    • Anonyymi

      No jos olisi sontaluukku,niin kait se saatana olisi kiinni varsinkin pakkasella. Mutta kun ei ole sontaluukkua RAUTALANKAA menöö taasen.
      Ennenvanahaan oli tallissa sellainen pieni neliönmuotoinen sontaluukku. Hevonpaska kun oli kuivahkoa,niin sn sai helpommin nakattua pienemmästäkin luukusta. Nykyään en tiiä hevosenkakakn koostumusta.

    • Anonyymi

      Minkäpä sille voi , mutta meillä jiesiössä on sontaluukut edelleen kovassa käytössä. Eihän noissa rötiskönavetoissa enää elukoita ole, mutta mukava se on aina joskus vanhoja muistellessa kurkata luukusta luontaistuotteiden tuoksuja. On niin kotosa olo ja muistot lämmittää. EU vielä kustansi latoihimme peltikatot, niin mukava kuunnella sateen ropinaakin köllötellessä parressa

    • Anonyymi

      Tässä illan ratoksi vilkaisin ip-roskalehtiä ja eksyin johonkin keskustelupalstoille.
      Oi surkeuksien surkeus mikä parku siellä persuilla ja orvoilla oli. Pitää ja pitää, mutta kun ei ole mitään järkevää tarjota tilalle.
      Meillä on ehkä kaikkien aikojen inhimillisin hallitus, joka huomioi tavallisen palkansaajan ja matkalla väsyneet ja vaivaiset.
      Tyytyväisenä luottaen huomiseen nyt nukkumaan. Unilauluna
      "Orposeni poloiseni hitas olet liikkeissäsi kömpelö käsistäsi lusikalla sinulle on annettu ei siitä kauhalla voi ottaa".

    • Anonyymi

      Vastikään päättyneet neuvottelut EU:n elvytysrahastosta ovat kohdanneet kovaa kritiikkiä Suomessa. Kansanedustaja Sanna Antikaisen (ps.) mielestä pääministeri Sanna Marin (sd.) teki allekirjoituksellaan Suomesta koko EU:n sosiaalitoimiston. Antikainen vaatii, että pääministeri ei käytä istuntotaukoa piileskelyyn, vaan tulee vastaamaan kansanedustajien kysymyksiin.

    • Anonyymi

      Perussuomalaisten eduskuntaryhmä esittää julkilausumassaan eduskunnan koolle kutsumista EU-neuvottelutuloksen takia. Perussuomalaiset korostavat, että pääministeri Sanna Marin ei saa valtiopäivien istuntotaukoa hyväksikäyttäen pyrkiä ohittamaan vallankäytössään eduskuntaa, joka toimii kansan valitsemana korkeimpana päättävänä elimenä.

    • Anonyymi

      Tynkkyseltä kantelu oikeuskanslerille pääministerin toimista – ”näyttää kävelleen jopa perustuslakivaliokunnan yli, mikä on täysin ennenkuulumatonta”

    • Anonyymi

      Suomi maksaa EU-elpymisrahastoon 6,6 miljardia ja saa takaisin 3,2 miljardia – Purra: Kierrätämme omia rahojamme EU:n kautta

    • Anonyymi

      Purra: EU-elpymispaketti ei vaikuta Suomen työllisyyteen tai taloudelliseen hyvinvointiin, suomalainen veronmaksaja joutuu vain kustantamaan Etelä-Euroopan holtitonta taloudenpitoa

    • Anonyymi

      Kaiken kaikkiaan voidaan saksalaisten ekonomistien kommenteista sanoa, että he eivät näe elpymisrahastolla olevan mitään ratkaisevaa merkitystä EU-maiden talouksien rakenteellisten ongelmien ratkaisussa. Velka- ja rakenneongelmien poistaminen on edelleen jäsenmaiden omalla vastuulla. Lisäksi ekonomistit näyttävät uskovan, että EU:n yhteisen velan käyttö ei jää kertaluonteiseksi tapahtumaksi ja että nyt on alettu luoda todellista tulonsiirtounionia.

    • Anonyymi

      Antikainen kommentoi Marinin piileskelyä: Ehkä pääministeri itsekin on ymmärtänyt, ettei neuvottelutulos ollut Suomen osalta kovinkaan onnistunut

    • Anonyymi

      Suomen pääministeri Marinilla tiukka paikka: Suomen pitäisi velkaantua lahjoittaakseen rahaa Italiaan, jotta Italia pysyisi jatkossakin tuettavien maiden joukossa

    • Anonyymi

      Tämä samainen haittaoikeisto ei ole puhunut vielä sanaakaan, että vuoden loppuun mennessä britit ovat jo menettäneet 47 vuoden jäsenmaksujen määrän eli 220 mrd euroa.
      Britit ovat EU eronhankkeensa takia jo joutuneet maksamaan vuoden aikana ylimääräistä saman kuin koko historiansa aikana oli ollut maksuja EUn suuntaan.

    • Anonyymi

      ”Missä ja miksi Marin piileksii? Pääministeri ilmoitti Twitterissä olevansa aina käytettävissä EU-asioissa, mutta kieltäytyy kuitenkin antamasta valtioneuvoston tiedonantoa koskien juuri päättyneitä elvytysrahastoneuvotteluita. Ehkä pääministeri itsekin on julkisuudessa käydyn keskustelun ja asiantuntijoiden kritiikin perusteella ymmärtänyt, ettei neuvottelutulos ollut Suomen osalta kovinkaan onnistunut”, Antikainen kommentoi tiedotteessaan.

      • Anonyymi

        Sieläpä järjenjättil äinen antiskainen vaan miettii ja ulkona kuin lumiukko tapahtumista


    • Anonyymi

      Ensi viikolla voimaan astuvat polttoaineveron korotukset saattavat tuottaa äärimmillään jopa kahden euron rajan rikkovia litrahintoja.

      Miltäpä kuulostaisi 1,89 euroa litrasta 95E10:tä tai dieseliä hintaan 1,77 euroa per litra? Tai litra korkeaoktaanista 98E:tä tasarahalla 1,91 euroa?

      Kyseiset hinnat ovat täyttä totta ja samalla tämän hetken ennätyksiä Suomesta, Nesteen Futura -myyntipisteeltä Inarin Kaamasesta.

      Kovin kaukana ei siis ole raja, jolloin luonnonkauniin Kaamasen erämaakylän ysikasi voisi rikkoa jopa kahden euron rajan, kunhan vain hallituksen syksyllä päättämät polttoaineveron korotukset ensin astuvat 1.8.2020 alkaen voimaan.

    • Anonyymi

      Hallitus kuskaa ISIS-väkeä Suomeen samalla, kun miljardeja veronmaksajien rahoja annetaan ulkomaalaisille. Tuntuuko sinusta, että maailma on tullut hulluksi? Selitys on yksinkertainen: Feministit ovat vallassa.

      • Anonyymi

        Varmaan ajattelevat että jiesiön vagina-papoillekin saattais löytyä vielä jostain kumppani loppumatkalle


    • Anonyymi

      Me kansalaiset vaadimme Suomen hallituksen eroa sekä eroa EU:sta.
      On selvästi nähtävissä, että EU menee vääjäämättä kohti liittovaltiota ja Suomen hallitus pääministerin johdolla tekee maastamme ikuisen velkavangin unioniin. Jos nyt jo korkeaa verotustamme nostetaan entisestään, ajetaan kansalaiset ahdinkoon vain sen vuoksi, että vastuuttomalla taloudenpidolla eläneet etelä-euroopan maat saisivat talouttaan tasapainoon. Tätä me emme voi hyväksyä.
      Suomi on itsenäinen maa ja sellaisena sen tulee pysyäkin, päätösvalta meidän oman kansamme asioista ja hyvinvoinnista tulee saada takaisin Suomeen, se ei kuulu EU:lle. Meidän tulee pitää itsenäisyydestämme kiinni ja siten kunnioittaa myös sen meille taistelleita esi-isiämme.
      Siksi vaadimme Suomen hallituksen eroa ja eroa EU:sta.

      Huomio!
      Tapahtuma on rauhanomainen, päihteetön, ei rasismia.
      tapahtuma on suunnattu kaikelle kansalle yli puoluerajojen ja tapahtumassa ilmoitetut kaksi pääasiaa( EUsta eroaminen, Hallituksen ero) on tapahtuman ainoat teemat.
      Tapahtuma sivua päivitetään tarvittaessa, pääteemat eivät muutu.
      Tapahtuman järjestää tavalliset kansalaiset.
      Ei puolue tunnuksia, ei järjestö tunnuksia !

      Lisä huomautus!
      Tapahtumassa muistakaa että elämme edelleen Korona aikaa, joten pitäkää metrin turvavälit.

    • Anonyymi

      Thaimaan kovat työntekijät ovat sittenkin tulossa tienaamaan talo ja autorahoja suomeen. Ne kun ovat hirveen kovia marjojen ruopiota. Siis he eivät POIMI vaan ruopivat jollain rauta/muovi kammalla/haravalla/ ei tieto millä käteensopivalla ruopimisesineellä. TERVETULOA vaan ruopiin!!

      • Anonyymi

        Pistäisivät nämä jiesiön räseiköt uuteen kasvuun ja kukoistukseen kun kylän ukoista ei siihen oikein ole.


    • Anonyymi

      Nyt kun tämä kommunistihallitus on päättänyt, että Suomi alkaa maksamaan Italian, Kreikan ja Espanjan valtion velkoja niin ymmärrän, että sosialisoimalla Suomalaisen duunarin tienaamat rahat, kommunistit tulevat onnellisiksi. En kuitenkaan käsitä miksi kommunisti ei tajua antavansa verona kannetut miljardit suoraan suurille pääomasijoittajille. Maailman rikkaimmille ihmisille satoja miljardeja!!!
      Tyhmiä kommunisteja täynä tämä hallitus!
      Suomen lammaskansa taitaa alkaa pikkuhiljaa heräämään raakaan todellisuuteen. Toivotaan että se ei ole liian myöhäistä. On suunnitteilla mielenosoitus ja siitähän se yleensä lähtee repeeämään...

    • Anonyymi

      Suomen lammaskansa taitaa alkaa pikkuhiljaa heräämään raakaan todellisuuteen. Toivotaan että se ei ole liian myöhäistä. On suunnitteilla mielenosoitus ja siitähän se yleensä lähtee repeeämään...

    • Anonyymi

      Nyt kun tämä kommunistihallitus on päättänyt, että Suomi alkaa maksamaan Italian, Kreikan ja Espanjan valtion velkoja niin ymmärrän, että sosialisoimalla Suomalaisen duunarin tienaamat rahat, kommunistit tulevat onnellisiksi. En kuitenkaan käsitä miksi kommunisti ei tajua antavansa verona kannetut miljardit suoraan suurille pääomasijoittajille. Maailman rikkaimmille ihmisille satoja miljardeja!!!
      Tyhmiä kommunisteja täynä tämä hallitus!
      Suomen lammaskansa taitaa alkaa pikkuhiljaa heräämään raakaan todellisuuteen. Toivotaan että se ei ole liian myöhäistä. On suunnitteilla mielenosoitus ja siitähän se yleensä lähtee repeeämään....

    • Anonyymi

      Nyt oli täyttä asiaa! Ei taida olla toista ammattikuntaa, joka voi harrastaa (kelkat, mönkijät ym.) näin laajasti elinkeinovähennysten ja yhteiskunnan piikkiin.

      Aloittajaa varmaan ottaa hiukan kupoliin, että kommentoijat ovat järjestään puhuneet aivan muista asioista, ihan kuin kukaan ei olisi porotalouden tosiasioita valottanutkaan. Eli asioista yritetään vaikenemalla päästä ohi mahdollisimman vähin äänin. Varmaan joku keksii tästäkin yhteyden siihen, ettei riipissä pyyhitä?

    • Anonyymi

      Me suomalaiset vaadimme Suomen hallituksen eroa sekä Suomen eroa EU:sta”. Näin kerrotaan 1. syyskuuta järjestettävän mielenosoituksen tapahtumasivulla.
      – Koemme, että EU menee vääjäämättä kohti liittovaltiota, ja Suomen hallitus pääministerin johdolla tekee maastamme ikuisen velkavangin unioniin, kerrotaan Hallituksen erottava ja Suomen erottava EU:sta -mielenosoituksen tapahtumasivulla Facebookissa.

    • Anonyymi

      Seuraava ei liene kestosuosikki. Runo: Ukki syö tuppi ja vielä se perskuppi.

    • Anonyymi

      Kyllä nobelisti on oikeassa mielipiteessään! Suomi on lähellä sìtä pistettä mistä ei enää nousta takaisin itsenäiseksi mikä oltiin vielä sotien jälkeen! Onhan se selvää,että sillä porukalla mitä tänne nyt roudataan, nousu ei tapahdu! Suomesta tulee sellanen paikka kuin tulijoiden lähtömaat,pikku hiljaa,täällä on 5 kertaa päivässä ukot per se pystyssä anomassa allahilta autuutta,kun nuo maksajat alkaa olla vähissä! Voi kun ihmiset heräis!

    • Anonyymi

      Metsäkauppa on vilkastunut tänä vuonna erityisen paljon nimenomaan Lapissa. Maanmittauslaitoksen tuoreiden tilastojen mukaan kauppamäärät pomppasivat tammi-kesäkuussa peräti 51 prosenttia edellisvuodesta ja myös hinnat ovat kihahtaneet Lapissa prosentuaalisesti hurjasti, lähes 28 prosenttia viime vuodesta. Silti metsähehtaarin saa Lapista edelleen selvästi halvimmalla verrattuna muihin maakuntiin. Inarissa varsinkin on myyty paljon mm vanhoja metsiä.

    • Anonyymi

      Vihreillä ei taida prioriteetit olla ihan kunnossa - ei tosin ole ensimmäinen kerta. Samaan aikaan kun Suomessa on satoja tuhansia työttömiä työnhakijoita, Vihreät haluavat keskittyä ulkomaisen työvoiman haalimiseen.

      "Heti perään sisäministeri huomauttaa, että Suomi tarvitsee hänen mielestään akuutisti työperäistä maahanmuuttoa. Se on yksi keino pienentää koronakriisin aiheuttamaa kuoppaa kansantaloudessa.

    • Anonyymi

      Petoja nyt on aika hankala syyttää ja viedä oikeuteen,
      mutta
      Kysyppä Timo Soinilta joka oli silloin johdossa tai pääministeri Juhalta(keskusta) tai sisäministeri petteriltä(kokoomus) Halla-aho oli tuolloin Europarlamentissa eikä saanut suutaaan auki, mutta persu-Soini hyäksyi Kepun ja Kok kanssa kaiken.

      • Anonyymi

        Vihreillä ei taida prioriteetit olla ihan kunnossa - ei tosin ole ensimmäinen kerta. Samaan aikaan kun Suomessa on satoja tuhansia työttömiä työnhakijoita, Vihreät haluavat keskittyä ulkomaisen työvoiman haalimiseen.

        "Heti perään sisäministeri huomauttaa, että Suomi tarvitsee hänen mielestään akuutisti työperäistä maahanmuuttoa. Se on yksi keino pienentää koronakriisin aiheuttamaa kuoppaa kansantaloudessa. kol


    • Anonyymi

      Vihreillä ei taida prioriteetit olla ihan kunnossa - ei tosin ole ensimmäinen kerta. Samaan aikaan kun Suomessa on satoja tuhansia työttömiä työnhakijoita, Vihreät haluavat keskittyä ulkomaisen työvoiman haalimiseen.

      "Heti perään sisäministeri huomauttaa, että Suomi tarvitsee hänen mielestään akuutisti työperäistä maahanmuuttoa. Se on yksi keino pienentää koronakriisin aiheuttamaa kuoppaa kansantaloudessa. DD

    • Anonyymi

      Lainaus
      #Samaan aikaan kun Suomessa on satoja tuhansia työttömiä työnhakijoita, Vihreät haluavat keskittyä ulkomaisen työvoiman haalimiseen."

      Niin se on sitä iänikuista kokoomuspolitiikka. Jo 60- luvulla Hetemäen Päiviö kokoomuksen senaikainen boss itki että tulee kauhea työvoimapula ja pitää saada ykkiä maailmalta orjatyövoimaa.
      Tähän ikään mennessä Suomessa on ollut erittäin korkeat työttömyydet vaikka puolivaltakuntaa olisi risusavotoissa läskisiivupalkalla savotoilla ja parakeissa.

    • Anonyymi

      Olihan se Herb Alpert and the Tijuana Brass "Bud" eli Kurkunleikkaajien yö- kappale suosittu 60-luvulla, saikko kiksejä

    • Anonyymi

      Suomea ei voi enää pelastaa mikään muu kuin PerusSuomalaiset.

    • Anonyymi

      Polttoaineen hinta uhkaa jälleen nousta? Vihreiden esiin nostamalta verotukilistalta löytyy myös diesel

    • Anonyymi

      Hevosmiehet tiesi sen,että kuulemma vihervasemmistohallituksella on suunnitelmissa korottaa polttoaineiden hintaa jokaa vuosi. Esim bennssiinin hinta tulisi olemaan hallituskauden lopussa olemaan noin 4,30 euroa litra ja disell saman.

    • Anonyymi

      Hepomiehet vielä jatkaa,että vihervassarit suunnittelee arvonlisäveron nostoa.

    • Anonyymi

      Eikä siinä vielä kaikki köpsämiehet lisää. Vihervasemmisto aikoo toteuttaa sen jo kauan tiedossa olleen puunpolttoveron/uuni/arina /piippu/kamina /kiukass jne.. VERON hallituskauven loppuun mennessä. Onkin palajo pipuja uneja sita tullee hurja rahaasti tuloja esim matujen eloon.

    • Anonyymi

      Sanna Marinin (sd.) hallitus on nostamassa lämmityspolttoaineiden verotusta. Ennen eduskuntavaaleja sdp vastusti lämmityspolttoaineiden verotuksen kiristämistä ja väitti kantavansa huolta ”vanhusten palelemisesta”. Tällä viitattiin lämmityskustannuksiin öljylämmitteisissä taloissa, joissa monesti asuu ikäihmisiä.


      Suomessa on Suomen Omakotiliiton mukaan noin 200 000 öljylämmitteistä pientaloa ja niistä joka toisessa asuu ikääntyneitä tai eläkeläisiä.

      Vanhojen öljylämmitteisten talojen asuinkustannukset on jo nostettu niin korkeiksi, että niissä ei välttämättä kannata asua. Tällöin kiinteistöllä on pahimmillaan arvoa vain tonttima

    • Anonyymi

      Ei muuta ku pokasaha laulaan ja pököä pesään. Öljynpolttajat ovatkin melkoisiä pössöttelijöitä joku toppihan siihen pitääkin tulla. Yks keino on just tuo hinnoittelu.Loppuu se mässäily

      • Anonyymi

        Minkähänlainen lauluääni onkaan pokasahalla ? Jossain typerässä laulussa sanotaan "pokasaha soi kirves puuta haukkaa" "Paidan kääntää nuripäin". Todellä tyberää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minkähänlainen lauluääni onkaan pokasahalla ? Jossain typerässä laulussa sanotaan "pokasaha soi kirves puuta haukkaa" "Paidan kääntää nuripäin". Todellä tyberää.

        Eikä siinä vielä kaikki köpsämiehet lisää. Vihervasemmisto aikoo toteuttaa sen jo kauan tiedossa olleen puunpolttoveron/uuni/arina /piippu/kamina /kiukass jne.. VERON hallituskauven loppuun mennessä. Onkin palajo pipuja uneja sita tullee hurja rahaasti tuloja esim matujen eloon.


    • Anonyymi

      Tohin kyllä sanoa,että Jussi Halla-aho on kauttaaikain ylivomasesti viisain politikko suomessa. Hänen rauhallista tosiasia puhetta on kerrassaan mahtavaa kuunnella ja katella. Toiseksi tuleekin sitten kuollut Veikko Vennamo. Kyllä kansa tietää

    • Anonyymi

      Marin ja Ohisalo ovat jo saaneet solutettua väkensä hallintoon, tervejärkiset on savustettu sivuun ja suomi on menetetty. Asiaa voisi verrata syöpään, tai Italian mafiaan. Venäjä ei saanut miehitettyä Suomea aikoinaan, kiitos yhtenäisen kansan, nyt suomi miehitetään ja tuhotaan taloudellisesti järjettömällä maahanmuutolla, kansan katsellessa sivusta. Suunta on oikein, tyhmää kansaa on satutettava, mielenkiinnolla odotan herääkö tämä kansa koskaan, en usko että herää. Kun Marin ja Ohisalo huomaa kammottavan virheensä, he siirtyvät hyvään hyväsisar virkaan ja suomen heikoimmat kärsii. Aivan, kuin Liikanen ja Rehn aikoinaan, aivan samoin

    • Anonyymi

      Halla-aho: Hallituksen prioriteetit vinksallaan – syytää miljardeja maailmalle, mutta laittaa suomalaisduunarit maksamaan maskinsa itse

    • Anonyymi

      Viisat sanovat ja tyhmäkin sen ny näkee,että suomi katasroffin partaalla. Pelastaa suomea ei enää voi,mutta hölömäläisviehervasenmistohallitus kun hajoaa jää "sentäs suolarahat" Voi hyvänen aika sentään mistä kuiten uusi selkäranka suomelle.?

      • Anonyymi

        Voi hyvänen aika sentään. Miksi Suomi on ykkösmaita koronan hoidossa.

        Kiittäkäämme orvon sijasta nykyistä hallitusta ja suosituksia noudattavia kansalaisia.
        Persut nyt on höpö porukkaa, jotka eivät halua kuin purkaa omaa pahaa oloaan kuin haukkumalla muita.

        Voi hyvänen aika sentään, kun meillä on hallitus joka tietää missä mennään. Kiittäkäämme hyvää hallitusta, hallelujaa


    • Anonyymi

      "Ankara talvi vei jopa 15 000 poron hengen
      Poroja kuoli erityisesti poronhoitoalueen pohjoisosassa, käy ilmi Luonnonvarakeskuksen kyselystä".

      Toisaalta tämä on hyvä uutinen.
      On noita kisuroita ollut iät ajat tuplamäärä sallittuihin joka paliskunnassa.
      Luonto alkaa korjaamaan, kun asianomaiset eivät välitä.
      Sinänsä poro on ihan symppis otus papanoineen.

      Toki met tiiämmä, että Lapin mettät on täynnä hirveitä petoja jotka syö poroja ku leipää. Varsinkin kun joka talvi on liikaa lunta, ja jos ei liikaa niin se on jäässä tai muuten sopimatonta ja väärään aikaan.
      Turistit vielä autoilla jahtaavat orpo-riepuja, että poks vaan.

    • Anonyymi

      Voisko joku fiksu selittää tämän yhtälön: 416 000 tilastoitua työtöntä, maahan on tuotava 80 000 työperäistä maahanmuuttajaa ja hallituksessa touhuaa SEITSEMÄN työryhmää saadakseen aikaan 30 000 työllistettyä? Kun en ymmärrä tätä matikkaa.

    • Anonyymi

      Kovvoo homma tuo ihmisten kyttäys, kun pitää kytätä yhtaikaa Jiesiössä ja kirkolla. Levotonta menoa ja bentsiiniä palaa.

      • Anonyymi

        Osallistuessasi keskusteluihin on hyvä muistaa, että internetissä jälki voi olla ikuinen. Kaikki, mitä kirjoitat keskusteluissa on julkista ja kaikkien nähtävillä. Lisäksi kenellä tahansa on mahdollisuus kommentoida kirjoitustasi ja hänellä on siihen oikeus. Muista, että vaikka kirjoittaisit kirjautumattomana käyttäjänä, jätät jälkeesi tietoja, joilla sinut voidaan tarvittaessa jäljittää.

        Palvelussa on kiellettyä keskustella yksityishenkilöistä nimellä tai antaa heistä henkilökohtaisia tietoja. Anonyymiys ei kuitenkaan aina riitä: olethan varma, ettei henkilö ole muulla tavoin tunnistettavissa tekstistäsi? Rikoslaissa määritellään, että yksityiselämästä levitetty tieto ei saa aiheuttaa kohteelleen vahinkoa, kärsimystä tai halveksuntaa.


    • Anonyymi

      Se se on se junantuoma.

    • Anonyymi

      Taitaa olla valitettavasti niin että vihreät kuvittelee olevansa lain yläpuolella tai jotenkin parempia ja oikeutettuja..Kuka tekisi tutkintapyynnön,koska lakia on selkeästi rikottu,Jos kyseessä olisi joku perussuomalaisten puolueen jäsen niin jo olisi mennyt varmaan valtakunnan syyttäjän toimesta eteenpäin!!

    • Anonyymi

      Muutos on täällä. 1.9 Helsingissä järjestettiin mielenosoitus EU-eron saamiseksi. Liian pitkään on tavallisia suomalaisia johdettu harhaan, sillä alusta alkaen Euroopan Unioni on vienyt Suomea liittovaltion suuntaan. Tämä rauhanomainen mielenosoitus oli menestys! Sinne tuli puhujia kaikkialta Suomesta ja eri elämän alueelta. Helsinki ja Sanna Marin kuuntelivat kun puhujat kertoivat EU:n epäonnistumisesta, ja kuinka kansa vaati eroa Euroopan Unionista heti. Nyt on Suomen aika tuoda takaisin puhdas vapaus ja itsenäisyys. Vaikka uutistalot eivät paljon palstoillaan mielenosoituksesta maininneet, se oli tärkeä alkuaskel tulevalle Suomen EU erolle.

    • Anonyymi

      Ei ääliöt eu;ssa ole yksikertaisesti tavalliselle varsinkaan lappilaiselle mitään muuta kuin HAITTAA ainakaan tähänasti ollut PISTE: Että te peräkamripoijat saa sieltä kuitenkaan vittua,vaikka kuin puolustatte eu:ta

    • Anonyymi

      Kissanrääkkäysketju on näköjään poistettu. Ihmetyttää kyllä kovasti. No ei se sittenkään ole outoa, täälä poistetaan kaikki oikeat totuuten kertovat viestit. Vain persujen haukkumaviestit saa olla.

      • Anonyymi

        Mie sanoin tuossa koiralleni, että persu. Sehän innostu haukkumaan aika kovastikin.
        Koira on ihmisen paras ystävä.
        Niin ne sontaräppänät auki niille tinteille kun luppailevat runsaita lumisateita


    • Anonyymi

      Lauantaina 28. marraskuuta 2020 klo 13.30 – 15.30
      Eduskuntatalo
      Julkinen · Järjestäjänä FIXIT - Suomi eroon EUsta
      Suomi eroon EUsta ja eroa hallitus- mielenosoituksessa me Suomen kansalaiset vaadimme edelleen hallituksen eroa sekä Suomen eroa EUsta ja vastustamme EU:n elpymispakettia. On selvästi nähtävissä, että EU menee vääjäämättä kohti liittovaltiota ja Suomen hallitus pääministerin johdolla tekee maastamme ikuisen velkavangin unioniin. Jos jo nyt korkeaa verotustamme nostetaan entisestään, ajetaan kansalaiset ahdinkoon vain sen vuoksi, että vastuuttomalla taloudenpidolla eläneet Etelä-Euroopan maat saisivat talouttaan tasapainoon. Tätä me emme voi hyväksyä. Suomi on itsenäinen maa ja sellaisena sen tulee pysyäkin. Päätösvalta meidän oman kansamme asioista ja hyvinvoinnista tulee saada takaisin Suomeen, se ei kuulu EU:lle. Me suomalaiset pidämme itsenäisyydestämme kiinni ja siten kunnioitamme myös sen meille taistelleita esi-isiämme. Siksi vaadimme Suomen hallituksen eroa ja Suomen eroa EU:sta.
      Tapahtuman järjestävät tavalliset Suomen kansalaiset. Se on suunnattu Suomen kansalle, eikä se liity minkään poliittisen puolueen, ryhmän järjestön tai minkään muunkaan yhteisön toimintaan eikä näin ollen mielenosoituksessa sallita muita tunnuksia tai lippuja kuin Suomenlippu sekä tapahtuman luonteeseen sopivia banderolleja. Tapahtuma on rauhanomainen ja päihteetön. Ei rasismia. Tapahtumasta on tehty asianmukaiset ilmoitukset viranomaisille. Lisäksi korostamme jokaisen kansalaisen omaa vastuuta koronaviruksen suhteen eli tulemaan paikalle vain terveenä, huomioimaan turvavälit sekä noudattamaan hygieniasuosituksia.

    • Anonyymi

      Luehan poika raamattuu. Sieltä sie löyät kaikkeen vastaukset, jopa 3 miljardin vuoden taa

    • Anonyymi

      Isokokoisissa kumisaappaissa sodankylässä kaduilla ja ruokakaupoissa ihmisiä/asikkaita häiritsevä kameramies muuttakoon jo paikkakuntaa.

    • Anonyymi

      Ajatuspaja Alkion teettämässä kyselytutkimuksesta tutkittiin 15—29-vuotiaiden nuorten puoluenäkemyksiä, arvoja ja kansalaistoimijuutta. Kyselytutkimuksen otos kerättiin sähköisellä kyselyllä 18.8.2020 – 4.9.2020. Tutkimuksen toteutti Aula Research ja siihen vastasi yhteensä 1028 iältään 15 – 29-vuotiasta suomalaista. Ajatuspaja Alkio on 2020 toimintansa käynnistänyt, keskustalaisen Maaseudun Sivistysliiton yksikkö, joka toimii uusien ajatusten ja toimintatapojen kehittämönä yhteistyössä jäsenjärjestöjen ja muiden toimijoiden kanssa.

    • Anonyymi

      No johan on vastuun pakoilua! 😱 Olen ollut samassa auditoriossa takaririvistä maskipäällä kuuntelemassa Marinin selityksiä EU-neuvotteluista! Jos tämä saa pääministerin laittamaan itsensä karanteeniin ja lintsaamaan EU-neuvotteluista, niin ei häntä voi ainakaan vastuunkannosta syyttää!

    • Anonyymi

      Eduskunnassa on tämän hetkisen tiedon mukaan reilut 20 työntekijää altistunut koronalle, heistä enin osa kansanedustajia.
      Kansanedustaja Tom Packalén (ps.) kertoi sairastumisestaan torstaina. Uusia sairastumisia ei ole tullut eduskunnan tietoon sen jälkeen.

    • Anonyymi

      Pääministeri Sanna Marin luovutti Ruotsin pääministerille oikeuden edustaa Suomea EU:n neuvoston kokouksessa. Kyseessä on vakava asia, joka tullaan selvittämään perusteellisesti.
      On vaikea nähdä, että neuvottelumandaatin myöntäminen toisen valtion pääministerille EU:n neuvoston kokouksessa olisi Suomen lain ja valtiosäännön mukaan mahdollista. Lisäksi tässä vaarannetaan suuren valiokunnan suvereeni oikeus neuvottelumandaatin määrittelyyn neuvottelijalle. Entä miten käy ministerivastuun?

    • Anonyymi

      Holo-hölisijän sanoja lainaten:
      ”Väkivalta on nykyään aliarvostettu ongelmanratkaisukeino.”

    • Anonyymi

      Kellojen siirtelyn lopettaminen pysähtyi täysin EU:n koneistoon – Suomi voimaton

      • Anonyymi

        Saytu on fiksu naikkonen,mutta mihkään ennätyskirjaan tuskin pääsee.Mutta jos joku kirjoittaisi kirjan "suomen tuhoajat" siihen hänet otettaisiin huudon kansa muiden vihreiden ja vasemmisto kommunokkien joukkoon.


    • Anonyymi

      Kolme miljoonaa euroa joka päivä ei riitä: Hallitus lisää kehitysapua 50 miljoonalla eurolla – velaksi, tottakai!

      • Anonyymi

        Kehitysapuhan on ollut kymmeniä vuosia 0,4- 0,7 välillä. Nyt 0,2.
        Pyrkimyshän on iät ajat ollut 0,7. Taitaa ainoastaan Ruotsi ja Norja joskus siihen päästä.


    • Anonyymi

      Suomelle kertyy #EU:n sisämarkkinoiden olemassaolosta hyötyä yli viisi prosenttia bruttokansantuotteesta, laskee Sixten Korkman. EU-jäsenmaksu taas on prosentin luokkaa.

    • Anonyymi

      Putini on ottanut EU:sta mallia ja rikkoo yhteisiä sopimuksia.

    • Anonyymi

      Venäjä ei saanut YK:n turvallisuusneuvostossa yhdeltäkään muulta 14 jäsenvaltiolta tukea.

      Lausuntojen jyrkkyys vaihteli, mutta: ei tukea.

      Ei Kiinalta, ei Intialta. Ei Brasilialta. Ei yhdeltäkään.

      Moskovan totaalisessa yksinäisyydessä.

    Ketjusta on poistettu 75 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      110
      1967
    2. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      9
      1703
    3. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      15
      1658
    4. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1537
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      151
      1495
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      107
      1400
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1387
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      650
      1281
    9. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      18
      1233
    10. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      10
      1168
    Aihe