Miksi eläkeläiset halutaan takaisin työelämään?

Anonyymi

En voi ymmärtää minkä helv. takia nämä eläkeläisjarrut halutaan työpaikalle haitaksi talaisin pyörimään, kun niistä on eroon päästy tuottavuutta pilaamasta? Nuorillekaan ei ole kunnon työpaikkoja joissa täysi työaika ja päivätyö, niin mikä tässä on ajatuksena. Ennemmin vaikka maahanmuuttajille nekin eläkeläisten työt! Moni työpaikka pyörii paremmin joka kerta kun sieltä vanha mulkku saadaan jotenkin pois asioita vaikeuttamasta ja oleilemasta.
Eläkkeitä tulisi muutenkin 100% leikata yli 2000€ ylittävältä osalta.

30

863

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Aivan. Luulisi näillä vanhoilla kurttunahoilla olevan muutakin tekemistä ennen kuin heittävät lusikan nurkkaan.

      • Anonyymi

        Ne patut on ahneita paskoja ja haluavat painaa löysissä hommissa mahd. pitkään.
        Kun patu jää vihdoin eläkkeelle niin se homma lakkautetaan välittömästi ja hommat siirretään muulle väelle ilman että ketään palkataan tilalle, näin löysää on monella ahneella patulla duunit.


      • Anonyymi

        Eihän näillä ollut tekemistä ennen eläkettäkään, muuta kuin haittana olivat tyhmiä ja osaamattomia kun ovat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eihän näillä ollut tekemistä ennen eläkettäkään, muuta kuin haittana olivat tyhmiä ja osaamattomia kun ovat.

        Ja lisäys vielä. Se nuorten väitetty jaksamattomuus töissä johtuu juurikin siitä, kun nämä vanhat kusipäät sairastuttaa sitä työilmapiiriä. Heille työpaikkakiusaaminen ja muu henkinen väkivalta on Ok ja sitä ovat koko ikänsä harrastaneet sisäsiittoisissa suojatyöpaikoissaan. Nuoret eivät jaksa sitä kun joka asiasta valitetaan ja asiat tehdään 60-luvun tyyliin, eli vaikeasti ja hitaasti. Nuoret kunnioittavat ihmisiä ja eivät ole niin itsekkäitä kuin tämä suuri ahne sukupolvi.

        Nykyään automaatio tekee pääsääntöisesti työt, mutta muutamia työpaikkoja on tarjolla ja niihin ei nuoria kouluteta, koska todellakin kyse on muutamista työpaikoista. Ja niihinkin tarjotaan töitä erikseen töihin kutsuttavana, eli sillä ei nuori elä ja perusta elämää. Eikä voi muuttaa työn äärelle. Valtion tulisi aikanakin tukea hyvin! Eläkeläinen vanha kusipää kyllä saa siitä työpaikasta hyötyä, kun ensin kuppaa eläkkeet nuorilta työssä tekeviltä ja sitten vielä pienellä veroprosentilla käy muutaman tunnin töissä! Nuoria pitäisi toimipaikkakoulutuksena näihin tehtäviin. Ja maahanmuuttajiakin!

        Ihan sairas on tämä vanhusten ohjaama yhteiskunta. Vihdoin on eduskuntaan saatu valittua nuoria, mutta vanhat mulkut silti ohjailee näitä nuoria edustajia kulissien takana, kun näiden nuorten valitsemien tulisi ajaa nuorten eli heidät valinneiden (18 - 50v) etua. Nyt ovat vanhuksia hankkimassa takaisin haitaksi. Herätys Kulmuni ja kumppanit! Potkikaa se Vanhanen ja Sipilä jo pois hästäämästä ja vanhoja nahjuksia työelämän haitaksi takaisin hankkimasta! Miksi niitä vanhoja perkeleitä pitää mielistellä? Ihan tarpeeksi ollut heissä kestämistä meillä nuorilla. En kunnioita yhtään näitä ahneita.

        Jos ei ala tilanne muuttumaan, tämä veronmaksaja pakkaa perheineen kamat ja muuttaa johonkin muuhun EU- maahan maksamaan veroja.

        Antakaa vanhuksien olla eläkkeellä ja leikatkaa yli 2000€ eläkkeet. Perustarpeet vanhuksille eli asunto ja ravinto. Periaatteessa saamansa perinnön ja perinnöksi tuleva omaisuus ja rahavarat voitaisiin heiltä takavarikoida yhteiskunnan käyttöön. Heidän jälkipolville ei tarvita mitään isoja perintöjä passivoimaan osallisuutta yhteiskunnassa!

        Oikeasti alkaa tympiä tämä sekoilu eduskunnassa!


    • Anonyymi

      ei työpaikkojen määrä ole mikään vakio. Työpaikkojen määrä riippuu siitäkin miten kyvykkäitä ihmiset ovat perustamaan uusia yrityksiä. Ei eläkeellä oleva vie työpaikkaa nuoremmalta. Työnantaja palkkaa sellaisia joilla on työkykyä. On runsaasti nuorempia joilta puuttuu työtaito, asenne ja työssä tarvittava sitkeys. Kenellä remppaa selkä, kenellä remppaa mentaalipuoli.

      • Anonyymi

        Joo mutta mihin näillä on työkykyä? Kerro minulle se. Miksi ei kouluteta nuoria niihin töihin mihin nämä vanhat paskanaamat ollaan takaisin työelämään ottamassa tuottavuuden ja ilmapiirin pilaajiksi. Helvetti ovat töissä aikaa tekemättä yhtään mitään hyödyllistä. Joka asia tehdään valituksen kans ja vaikeasti. Pitäisikö siis laittaa yliopistoja kiinni ja alkaa kouluttamaan nuoria perinteisiin ammateihin?


    • Anonyymi

      On harha-ajatus että eläkeläisten ja vanhempien ihmisten työssäkäynti estäisi nuoria työllistymästä. Totuus on vallankin toinen. Mitä pitempään ihmiset ovat työelämässä ja mitä useampi eläkeläinen jatkaa työuraansa sitä paremmin myös nuoriso saa työtä ja työllistyy. Myös nuorten palkkataso nousee kuta enemmän eläkeikäiset ovat mukana työelämässä, Homma on ehdottomasti win-win periaattella toimiva.

      • Anonyymi

        Siis eikös eläkkeelle jäädä, koska ollaan vanhoja ja ei ole työkykyä enää, kun Siis ollaan niin vanhoja? Jos työkykyä on, niin tehkää töitä ja luopukaa eläkkeestä!

        Ei todellakaan eläkeloiset työelämässä muuta ole kuin haittana.

        Ja jos palkkataso nousee, suomen kilpailukyky laskee. Täällä pitäisi saada eläkemaksuja, palkkoja ja hintoja alas, koska elämme viennistä!


    • Anonyymi

      Kyllä se ihan pohjalta se nuorten palkkataso lähtee, pyöri siellä työmaalla eläkeläisiä tai ei. Alinta tessiä.

      • Anonyymi

        alin TES nousee myös kuta enemmän vanhempaa työvoimaa ja eläkeikäisiä on työmarkkinoilla.


      • Anonyymi

        Se on juurikin niin. Nuoret tekee vittumaisimmat työt pienimmällä palkalla ja eläkeläiset ja vanhat vaan pyörii haittana ja pilaavat ilmapiiriä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        alin TES nousee myös kuta enemmän vanhempaa työvoimaa ja eläkeikäisiä on työmarkkinoilla.

        Eikä nouse! Eläkeläiset voivat myöskin paikallisesti sopia tekevänsä pienemmällä palkalla, koska eläke kompensoi. Ja se laskee sitä nuorten palkkaa entisestään. Lisäksi verosuunnittelun takia voivat tehdä halvemnalla..

        Pitäkää nämä jarrut ahneet paskat nyt pois haitoilta, kun on eroon päästy joskin isolla hinnalla!


    • Anonyymi

      Kuta suurempi joukko vanhempia on eläkkeellä pois työelämästä sitä enemmän on muilla "elätettäviä" suita. Itse olen täysin varma että juurikin se, että työurat pidentyvät ja tehdään sivutöitä eläkkeen ohella parantaa myös nuorten työllistymistä ja jopa palkkakehitystä. Vipuvaikutus toimii. Tulee lisää yrityksiä ja niitä työpaikkojakin. Mikä ihmeen ahneus?? Outo maailmannäkemys. Monet 70-vuotiaat ovat erinomaisessa tikissä ja fyysisessä kunnossa. Toki heitäkin on joille eläkkeelle siirtyminen on terveyssyistä paras vaihtoehto. Suosittelen jokaista eläkkeelle siirtynyttä tekemään eläkkeen rinnalla sivutyötä, jos muuten on kunnossa, ja työkipinää riittää. Samalla tuemme kansantaloutta ja nuorten työllistymistä.

      • Anonyymi

        Siis eläkeläiset saavat eläkkeensä vaikka käyvät töissä, eli heidät elätetään silti. Ja vievät lisäksi nuorempien työpaikat samalla ja pilaavat työilmapiirin. Vaikeuttavat työn tuottavuutta. Lisäksi sairastavat sitten enemmän.

        Nuorille ne työpaikat!


      • Anonyymi

        Työpaikkojen syntyminen on riippuvainen viennistä, ja Suomi ei pärjää kilpailussa juuri kalliin eläkejärjestelmän ja kalliin koulutusjärjestelmän takia. Eläkeläisiä ei haluta takaisin haitaksi. Heillä ei ole mitään annettavaa ja osaamista työelämälle ja ovat vain haitta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Työpaikkojen syntyminen on riippuvainen viennistä, ja Suomi ei pärjää kilpailussa juuri kalliin eläkejärjestelmän ja kalliin koulutusjärjestelmän takia. Eläkeläisiä ei haluta takaisin haitaksi. Heillä ei ole mitään annettavaa ja osaamista työelämälle ja ovat vain haitta!

        Suomi ei pärjää viennissä, koska Suomen sisältä ihmiset, instituutiot ja hallitys yrittävät tuhota kaikin tavoin viennin ja ylipäätään minkäänlaisen ihmisten tienaamisen tai menestymisen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomi ei pärjää viennissä, koska Suomen sisältä ihmiset, instituutiot ja hallitys yrittävät tuhota kaikin tavoin viennin ja ylipäätään minkäänlaisen ihmisten tienaamisen tai menestymisen.

        Ja lisäksi koska työttömyystukia ja toimeentulotukia pienennetään entisestään virheellisellä väittämällä, että tulkia saadaan liikaa ja näin ollen kukaan ei mene töihin -> väärin.

        Koska tukia saadaan oikeasti liian vähän niin raha ei mene kiertoon, ostovoima kutistuu kutistumistaan -> tuotteet ei mene kaupaksi -> irtisanotaan ihmisiä ja yrityksiä kaatuu.

        Lisäksi kun tukia pienennetään niin se ei lisää millään tavalla työllisyyttä kun ei ole työpaikkoja minne mennä.

        Mitä vähemmän ostovoimaa, sitä vähemmän työpaikkoja.


    • Anonyymi

      Huvittavaa lukea mitä nuoret kirjoittelevat " vanhoista ".
      Näistä nuorista tuntuu itsestäänkin sitten vanhana tosi hyvältä ja kivalta kun heistä sanotaan tällasia mielipiteitä. Ja elämä jatkuu, vuodet vierii...

      Oon kyllä sitä mieltä itsekin että mitä lienee ajetaan takaa tuolla eläkeläisten työllistymisellä kun on muutenkin työpaikat kiven alla, jatkuvasti vähennetään ja säästetään, lomautetaan ja irtisanotaan, ihan nuoriakin.

      Onhan iäkkäämmillä kokemusta töistä enemmän kuin juuri ammattiin valmistuneilla mutta täytyy osata väistyä alta pois ja osata nauttia myös siitä eläkkeellä olemisesta.

      • Anonyymi

        Nykyajan nuoret ei elä itsekkäästi kuten vanhat kusipäät ovat, tehneet, eli heitä ei tähän sävyyn ole tarvetta kirjoittaa.


      • Anonyymi

        Juuri alfa-TV:llä puhuttiin, että enää ei vanha tieto siirry vanhoilla työntekijöiltä uusille, vaan uusi tieto uusilta vanhoille. Olikin harhaa koko tiedon siirtyminen vanhoilta, koska siinä siirtyi vaan tyhmästi ja tehottomasti tekemisen kierre.

        Eli vanhukset pysykööt pirtissään. Eläkkeitä vain voisi leikata. Kaikki yli 2000€ menevä leikkuriin.


    • Anonyymi

      nuoret ikäluokat ovat aina vain pienempiä. Väestöpyramidi on pitempään ollut pahasti vinoutunut. Periaatteessa nuorten työllistymisen ei pitäisi olla vaikeata jos on kouluttautunut ammattiin ja hanakka etsiytymään työhön. Koronakin poistuu muutaman vuoden sisällä ja silloin baana on auki. Kaikin tavoin tulee edesauttaa että ihmiset motivoituvat olemaan töissä pitempään. Muutoin kansantalous tulee sakkaamaan pahasti. Otetaan esimerkkiä muista pohjoismaista joissa vanhempia ihmisiä arvostetaan paremmin työelämässä. On suuri harhainen myytti että vanhemmat työntekijät vievät nuorilta työpaikat. Asia on päinvastoin. Ihmiset elävät paljon vanhemmiksi kuin vaikkapa 60 luvulla oli asian laita. Työssä voi hyvinkin käydä 70 vuotiaana jos se tuntuu itsestä hyvältä ja palkitsevalta. Paremmin toimeentulevat työssäkäyvät eläkeläiset ostavat palveluja ja pitävät yhteiskunnan rattaat pyörimässä. Tyhmintä mitä voi tehdä on ajaa työkykyiset vanhemmat ihmiset pois työmarkkinoilta. Se olisi varma tie kansantalouden tuhoon. https://www.weforum.org/agenda/2019/05/perennials-not-millennials-will-trigger-the-next-wave-of-talent-retention-efforts/

      • Anonyymi

        Missähän maassa vanhoja paskoja arvostetaan työelämässä? Ei missään. Siellä paremmissa maissa on nuorille järjestetty töitä silläkin rahalla mitä näiden vanhojen jaloissa pyöriminen maksaa ja siellä ei näin isoja eläkkeitä almuna anneta!


    • Anonyymi

      Onneksi on edelleen niin, että työnantaja päättää keitä paalkataan. Ei sitä päätöstä tehdä missään makkaratehtaan kahviossa tai saunassa.
      Ja nuoret tehkää jäkikasvua, jos alatte kypsyä alhaisiin ikäluokkiin.

      • Anonyymi

        Mitä se jälkikasvu tässä auttaa? Jos tänään syntyy lapsi, hän ilmoittautuu sta varmasti työttömäksi vasta 18 vuoden kuluttua. Ei täällä töitä ole enää 18 vuoden kuluttua ja liekö edes työvoimatoimistoakaan tarvitaan, kun työt tekee teknologia. Hyvä kun nuoret ei lisäänny enää edes myötätunnosta vanhempia kohtaan. Isoja perheitä pitäisi ehkäistä lisääntymästä, koska monilla menee jo sisäsiitoksi.


    • Anonyymi

      Nyt löytyi järjen ääni mitä järkeä on edes puhua eläkeläisten töihin paluusta. Aivan älytön idea eihän siellä ole edes töitä vuodelta 1970 kaikki on muuttunut niin paljon tekniikka ym. Mitä ihmettä vaivaiset vanhukset töissä tekisi ellei tässä ideana ole teettää ilmaista ns."talkoo työtä" joka tuokin on hourupäisten idea.

      • Anonyymi

        Kepuli VANHASEN suunnitelma...eläkeläisen työpanoksen palkkaa ei verotettaisi niin ankarasti kuin nyt tehdään. Paljon pitää yhteiskunnan ja eteenkin verottajan lakipykälät muuttua jos näin tapahtuisi vai onko tämä silmänkääntötemppu hallitukselta näin vaalien alla.
        Niin kauan kun olen työelämässä ja veroja maksanut ( > 50 v ) niin VALTIO JA KUNTA OTTAA AINA VEROT KOKONAISANSION = KAIKKI TULOT VUODESSA MUKAAN JA SIITÄ VEROT!
        MITÄ ENEMMÄN PALKALLISIA ANSIOITA SITÄ JYRKEMPI ON VEROASTEIKKO.


      • Anonyymi

        Hei itse olen eläkkeellä 52v.Eläke naurettavan pieni.Siksi teen töitä et saisin jotain säästöön ja voisin hyvin.Monella todella pieni eläke siksi pakko tehdä töitä.Älkää hauku sillä tämä voi olla vastassa teitä myöhemmin.Miltä tuntuu jos eläke olisi 780 euro/kk.MIETI$


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei itse olen eläkkeellä 52v.Eläke naurettavan pieni.Siksi teen töitä et saisin jotain säästöön ja voisin hyvin.Monella todella pieni eläke siksi pakko tehdä töitä.Älkää hauku sillä tämä voi olla vastassa teitä myöhemmin.Miltä tuntuu jos eläke olisi 780 euro/kk.MIETI$

        Heh tuossa iässä se kertynyt eläke jääkin pieneksi jos on tähänkin asti ollut surkea.
        Eläkkeet ovat yleensäkin taviksella pelkkää vittuilua ja Valtion terroria.


      • Anonyymi

        Eihän nämä vanhukset töissä muutenkaan tehneet muuta kuin olivat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei itse olen eläkkeellä 52v.Eläke naurettavan pieni.Siksi teen töitä et saisin jotain säästöön ja voisin hyvin.Monella todella pieni eläke siksi pakko tehdä töitä.Älkää hauku sillä tämä voi olla vastassa teitä myöhemmin.Miltä tuntuu jos eläke olisi 780 euro/kk.MIETI$

        No olisit tienannut silloin työuran aikana sitä eläkettä. Mutta arvostan kyllä tuollaista pienellä eläkkeellä elävää enemmän luin näitä joilla eläke yli 2000 euroa ja hymyssä suin riistetään nuorempia sukupolvia. Edes koronakriisissä ei luovuta mistään.
        Moni on vääntänyt p-ruvella töitä ja silti eläke on joku 1500€, kun jotkut taas käyneet muutaman vuoden töissä ja eläke on 5000€. Onko oikeudenmukaista?


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 107
      2092
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      56
      1966
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1905
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1677
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1608
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1398
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1340
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1326
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1321
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe