Työttömänä ansiosidonnaisella

Anonyymi

Jos otan vastaan osa-aikatyötä, täytyykö kokoaikatyöhakemuksia laittaa useinkin vai jättääkö työkkäri rauhaan?
Olen vasta jäänyt työttömäksi, joten en tiedä kuinka ahkerasti työhakemuksia pitää lähetellä, ettei työkkäristä päin aleta narista.
Tällä hetkellä kokoaikatyö ei kiinnosta, koska koronan vuoksi menetetty työ jatkunee syksyllä.

8

80

  Vastaukset

  • En usko, että tarvitsee hakea kokoaikatyötä. Osa aikaista voi tehdä, jos haluaa. Puhelimessa riittää, kun sanoo että työt jatkuu todennäköisesti niin sanovat ainakin täällä päin, että asia kunnossa ja suunnitelmat selvät.

  • Jättää rauhaan olen henkilökohtaisena avustajana ollut kohta 7 vuotta 35h kuukaudessa ja yhteydenotot loppui kuin seinään kun tämän työn löysin.

   • Minua vainoavat vuosikymmeniä, ravaavat perässä ja soittelevat perään ihan sama onko työtön, osa-aikatyössä, kokoaikatyössä vai ei ollenkaan työkkärin listoilla edes ja vaikka ei olisi hakenut heiltä edes töitä eikä olisi missään Linkedinissä tai Facebookissa ja puhelinnumerokin olisi salainen. Eivät koskaan jätä rauhaan. Suoranaista vainoamista ja ahdistelua.


   • Mutta saatko soviteltua päivärahaa?
    Kyseessä siis osa-aikatyön tekeminen sovitellun ansiosidonnaisen kanssa.
    Olisi väliaikaisesti, ehkä puoli vuotta tarkoitus tehdä vain osa-aikatyötä ilman, että hakee jatkuvasti kokoaikatyötä. Siis työnhakijana kuitenkin.
    Miten kauan työkkäri on hiljaa?


  • Olen ollut 5 vuotta osa-aikaisena. Välillä 30h/vko ja välillä vähemmän, tällä hetkellä 20h/vko. Työnhaku on voimassa ollut koko ajan työkkärissä juuri siksi että on voinut hakea ansiosidonnaista sovitelua päivärahaa. Yhtään kertaa ei ole työkkäristä tullut yhteydenottoa että pitäisi kokoaikatyötä hakea. Ihan rauhassa on saanut olla siltä osin. Eikä ole itse tarvinnut ilmoitella sinne mitään eikä ole kukaan ollut muutenkaan yhteydessä työkkärin puolelta tämän 5 vuoden aikana.

  • Et kerro onko sut lomautettu vai oletko kokonaan työtön. Työ jatkuu syksyllä? Tuskin ne sua kovin pahasti komentelee työn hakuun, jos sulla on työ, johon palata. Riippuu kyllä siitäkin, onko paikkakunnallasi sun alan kokoaikatyöpaikkoja avoinna. Jos ei ole, ei he sua työnhakuun patista.

  • Ei osa-aikatyössä ole mitään vikaa, jos muutakaan ei juuri nyt ole. Sitäpaitsi saat hankkia jotain 500 egeä/kk, ettei se vaikuta millään tavalla sovitellun laskemiseen, vasta sen bruton ylittävä osuus noin puolitettuna, vähentää soviteltua.
   Kyllä itselleni työkkäri välillä jopa viestittää, ja soittaneetkin ovat, ja sähköpostiin tyrkkäävät kaikkea ihme juttuja. olen tehnyt osa-aikahommia nyt yli 9 v. Kahdella eri työnantajalla. Muutakaan ei oikein ole siltä alalta mitä osaan, parempaa. Monissa paikoissa olisi alaltani lyhyitä pätkiä, tai niin vähän viikkotunteja etten lähde, tai sitten jokin lähinnä lupaus, että mahdollisesti jonkin pikku pätkän jälkeen saisi enemmän tunteja. En luota kuin nyt voimassa olevaan työsopimukseen, se on varmaa, mitä hommia on, ja palkkakin tulee ok, joten mitään syytä ei ole lähteä.

  • Minä olin koronan takia lomautettuna koko kesän enkä hakenut ainoatakaan työpaikkaa koska tiesin,e ttä elokuussa työt jatkuu. Ei mitään ongelmaa!

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Teltta-asuminen ympäri vuoden?

   Miten teltassa asuminen onnistuisi Suomen olosuhteissa ympäri vuoden? Varmaan hyvät makuupussit ja ulkovaatteet pitäisi olla. Onko joku muukin kokeill
   Maailman menoa
   239
   3466
  2. Kuka tietää Seinäjoen perhesurmasta

   sirkankujalla ja miksi?
   Seinäjoki
   26
   1998
  3. Tanelinrannassa tulipalo

   Tanelinrannassa oli la-su välisenä yönä tulipalo, jossa menehtyi vajaa viisikymppinen pariskunta. Talo päältä päin ihan ok kunnossa, mutta palokunta s
   Seinäjoki
   18
   1482