Työterveysjärjestelmä romutettava

Anonyymi

Nykyinen työterveysjärjestelmä ei vastaa tarkoitustaan.
Nyt kun työterveyspalvelun maksaa työnantaja, yritys voi kiristää palveluntarjoajaa sillä, että jos sairauslomat eivät vähene, sopimus päättyy, jolloin sairauslomien sijaan kirjoitetaan lausunto "soveltuu korvaavaan työhön", mutta siitä, mitä tuo "korvaava työ" on, ei päätetäkään lääketieteellisin perustein, vaan sen päättää joku tuotantopäällikkö, tehdaspäällikkö, tai joku muu amatööri.

Tämä on väärin työntekijää kohtaan. Työntekijä voidaan siis nykyisen järjestelmän vian vuoksi laittaa hänelle soveltumattomaan työhön, eikä työntekijällä ole siihen mitään vaikutusvaltaa. Näin ei saa olla!

Varsinkin raskaissa teollisuustöissä sairauslomien vähentämispyrkimykset tällaisilla kyseenalaisilla keinoilla ovat vieläkin painavammalla syyllä väärin, kuin jossain kevyessä toimistotyössä! Mutta taitaakin olla niin, että toimistotyöntekijä saakin helpommin sairauslomaa kuin teollisuusduunari. Meneehän se niinkin, että ilmastoidussa toimistossa työskentelevällä toimihenkilöllä muutkin edut ovat parempia, esim. on taukojumppaa tarjolla, työpisteen lämpötilaa ja ilmanlaatua seurataan tarkoin, ergonomiaan kiinnitetään suurta huomiota, mitään raskasta ei tarvitse nostella, jne.
Tehtaalla... et kyllä pidä mitään ylimääräisiä taukoja, eikä ketään kiinnosta, vaikka talvella työpisteellä palelisi ja kesällä lähes saunalämmintä, ilma on pölyistä ja haisee pahalle, työ on raskasta raatamista vaikka juhlapuheissa väitetään toisin, että "ei nykyään enää tehdastyö ole fyysisesti raskasta", se on valheellinen väite! Palkkakin on suorastaan silkkaa vittuilua, tuotantopalkkio on pelkkä väline työnantajalle mitätöidä TES yleiskorotukset työntekijöiden palkoista, eikä mikään palkkio ahkeruudesta. Lisäksi tuotantopalkkiota voidaan maksaa, tai olla maksamatta täysin mielivaltaisesti, esim. tuotantoennätys voi mennäkin kokonaisuudesaan osakkeenomistajien liiveihin, eikä duunari saa mitään, jne.

Suomalainen työelämä on kaikenkaikkiaan täysin kieroontunutta toimintaa läpikotaisin. Ei siitä ole enää työntekijälle mitään hyötyä!!

Suomalainen työelämä on nykymuodossaan romutettava, ja tilalle on saatava uusi, järkevämpi toimeentulon muoto!! Tällaisenaan työelämä ei vastaa tarkoitustaan toimeentulon hankkimisen muotona!! Tällaisenaan työelämä on pelkkää ihmisten kusetusta, miltei jo orjuutta, josta jo kerran aiemmin ihmiskunta pääsi eroon! Miksi nyt pitää vajota takaisin kohti orjuutta!!??

11

70

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kyllähän sinä siis oikeassa olet, että ” kenen leipää syöt sen lauluja laulat ”, mutta ei työterveysjärjestelmää pidä romuttaa siksi että lääkärinvalan vannoneet lääkärit harrastavat korruptioa tässä korruptiivisessä yhteiskunnassa jota väitetään korruptiovapaaksi maailman onnellisemmaksi maaksi. Työterveyjärjestelmä sinällään on hyvä, mutta ei todellakaan yhdenvertainen. Työssä käyvää hoidetaan aina paremmin.
      Korruptioa tässä pitäisi valvoa.

      • Anonyymi

        lieköhän mitään lääkärinvalaa enää olemassakaan. Siinähän muistaakseni mm. vakuutettiin pyrkimään suojelemaan elämää viimeiseen asti, mutta nythän puhutaan jo eutanasiastakin ja "hyvästä kuolemasta", yhteiskunnan murhanhimo alkaa taas nostaa päätään tunkiolta...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        lieköhän mitään lääkärinvalaa enää olemassakaan. Siinähän muistaakseni mm. vakuutettiin pyrkimään suojelemaan elämää viimeiseen asti, mutta nythän puhutaan jo eutanasiastakin ja "hyvästä kuolemasta", yhteiskunnan murhanhimo alkaa taas nostaa päätään tunkiolta...

        Onko sellaista käytännössä joskus ollut?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko sellaista käytännössä joskus ollut?

        Lääkärinvalaako? Niinhän meille on väitetty, mutta onko meille tavallisille kansalaisille sitten vaan valehdeltu ihan joka asiassa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lääkärinvalaako? Niinhän meille on väitetty, mutta onko meille tavallisille kansalaisille sitten vaan valehdeltu ihan joka asiassa?

        Meille on väitetty ja valehdeltu paljon muutakin. Alat ymmärtää asian todellisuuden.


      • Anonyymi

        Työterveyshuolto on otettava pois yksityisiltä kaupallisilta toimijoilta sekä yhdistyksiltä puolueettoman julkisen sektorin hoidettavaksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Työterveyshuolto on otettava pois yksityisiltä kaupallisilta toimijoilta sekä yhdistyksiltä puolueettoman julkisen sektorin hoidettavaksi.

        Voin kertoa ettei julkinen sektori ole puolueeton.


    • Anonyymi

      Kapiatalistisessa järjestelmässä työnantajalla on direktio-oikeus joka lähtökohtaisesti antaa työnantajalle oikeuden päättää mitä työtä työntekijä tekee. Näin karmean epädemokraattinen on tämä viimeinen DDR eli Suomi. Kannattaisi ehkä kokeilla sitä että työntekijät päättäisivät ja työnantajat maksaisivat. Työllistämiskynnys tulsi varmasti matalammaksi.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Työterveyslääkärit suuttuneet arvostelusta, pelkäävät menettävänsä rahakkaan ammattinsa:
      https://yle.fi/uutiset/3-12513492

      Lainaus:
      "Työterveyshuollon ydin on työkykyongelmien ennaltaehkäisyssä ja ratkaisujen löytämisessä, sanoo Suomen työterveyslääkäriyhdistyksen puheenjohtaja"

      Tämä on taas pelkkää juhlapuhetta, käytännön todellisuus on sitä, että työkykyongemat kiistetään ja ratkaisuja ei haluta löytää.
      Kun työntekijä tulee valittamaan toistuvasti esim. selkävaivoja, syytetään työntekijää, mitäs teit näin tai et tehnyt noin, ei kirjoiteta lausuntoa, jolla työntekijä voisi päästä pois ylivoimaisen raskaista työtehtävistä, ei anneta lähetteitä mihinkään tutkimuksiin, jne.
      Miten vielä kehtaavatkin puhua "työkykyongelmien ennaltaehkäisystä ja ratkaisujen löytämisestä"!!!
      Työnantajien maksama työterveyspalvelu jos jotain ehdottaakin työpaikalla työolosuhteisiin korjauksia, asia lakaistaan pois päiväjärjestyksestä vain väittämällä että ei ole rahaa korjata. Näin hampaaton työterveyspalvelu on hyödytön työntekijän kannalta, eikä heillä ole haluakaan kovempiin otteisiin työnantajaa vastaan, koska ovat riippuvaisia taloudellisesti työnantajasta, työnantajat voivat näin kiristää työterveyspalveluja, että jos ei esim. sairaslomat vähene, vaihtuu työterveyspalvelun tarjoaja.
      Varsinkin osakeyhtiömuotoiset työterveyspalvelut lisäksi ovat osakkeenomistajien talutusnuorassa, ja heidän etuhan ei ole vaarantaa sopimuksen jatkumista työpaikkojen kanssa vaatimalla parannuksia työolosuhteisiin... vttu mitä korruptiota perkele!!
      Tämä systeemi on mädäntynyt tarkoitustaan vastaamattomaksi ja todellakin joutaa romuttaa, ei tällä ole mitään virkaa!!!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      54
      3926
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      13
      2141
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      24
      1638
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      19
      1477
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1428
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      19
      1341
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1228
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      8
      1154
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      10
      1089
    10. SOSIALI DEMOKRATIA

      AATE , JOKA ETENEE.
      Suomen sosialidemokraattinen puolue
      22
      1066
    Aihe