Ikärasistifirmat - mitkä firmat ei palkkaa yli 40 v väkeä ?

Anonyymi

Ahkerana pätkätyöntekijänä olen onnistunut koronista, palkanpoljentamuodista ja korkeasta iästä huolimatta pistäytymään työelämässä aina silloin tällöin.

Kuitenkin vaikuttaa sille että joihinkin vuokrafirmoihin hakemuksen lähettäminen on vain ajan haaskausta vaikka työkokemusta ja löytyy enemmän kuin haastattelijalla on vuosia tutti-iästä.

Mitkä vuokrahenkilöstö-yritykset ei palkkaa enää 40-60 vuotiaita vai onko pelit jo pelattu kaikilla areenoilla ?

8

53

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Näinhän se on, ikärasismia ei edes tunnusteta Suomessa ja puhutaan pelkkää skeidaa asian ympäriltä eikä tehdä asian eteen mitään, joten asia ei korjaannu koskaan.

   Sikis annankin ohjeen että lopeta työnhaku se on turhaa eikä johda mihinkään positiiviseen, nauti elämästäsi ja unohda koko mielipuolinen työelämä miksi se on jo muuttunut.

   T. kohtalontoveri

   • Anonyymi

    Komppaan mainitsemiasi.
    "Älä mieti, mitä pitäisi tehdä (hakea töitä), vaan mitä voisit jättää tekemättä." (Masanobu Hukuoka)

    Toinen kohtalontoveri


  • Anonyymi

   Suomessa on ainakin 2 firmaa, jotka ovat erikoistuneet opiskelijoiden ja 1-5 v sisällä valmistuneiden rekrytointiin (AW ja SW), joten niihin voi jättää hakematta.

  • Anonyymi

   Kyllä se on niin kun tämä korona ja irtisanomiset ym.kun mittarissa ikä alkaa 5 numerolla.niin heitetään sivuun hakemuksia kun laittaa niin monessa on automaattinen vastaus kiva kun hait
   Jne.otamme sinuun yhteyttä.mutta näin ei aina ole.työhaastatteluun kun pääsee tuntuu että.sielläkin katsotaan ikää mutta ei vaan kerrota.50v ovat hyviä työntekijöitä ja työkykyisiä kokemusta työstä löytyy.kyllä työnhaku on niin turhauttavaa kun ikää tulee

  • Anonyymi

   Heimo Henkilöstöpalvelut palkkaa eläkeikäisiäkin.

  • Anonyymi

   Eikö sitten firmat palkkaa sinua suoraan, jos osaaminen on kohdallaan, etkä vaadi törkeän korkeaa palkkaa? Yleensä ne tuon ikäisiä haluaa riveihinsä.

   Ihan sama tunne nuorillakin on noista joistan vuokratyöfirmoista. Silti niistä nuoret saa ne harvat lyhyet työpaikat kun on prkl vaikea saada mistään firmasta suoraan kunnollisia töitä kun on alle 25 vuotias. "Ei me nyt noita nuoria oteta kun en on aina sellasii." on niin normaalia puhetta ja sen mukaan menty. Nuoria ei ole vain tilastoissa niin paljon koska heille järjestetään enemmän kaikkea työllistymistoimintaa, vaikka niissä monesti todetaan, että jos ei ole jotain sairautta niin eipä ole paljoa vikaa hakemuksissa tai muissa. Ei vain huolita. Ilmaiseksi aina pitäisi töitä ehdä, mikä sekin ei näy tilastoissa, koska ne merkataan usein jonain toimintona työkkäriin.

   Sitten on kiittämätön kun ei taas suostu ottamaan paikkaa vastaan, koska se on ilmainen, kun pitäisi palvoa maata jalkojen alla, että edes huolitaan ilmaiseksi tekemään ihan samaa homma mistä muille maksetaan palkkaa.
   Se kun 6 kerran vastaus kaikkeen on työharjottelu ja tähän mennessäkään niistä ei ole ollut mitään hyötyä eikä firma palkkaa kumminkaan niin miksei 40 vuotiaat suostu samaan jos se työkokemus on aina niin arvokasta?
   Varsinkin sellaisiin hommiin missä nuorten pitää usein osata vähintään sujuvaa Englantia, yleensä muitakin vieraita kieliä sekä olla todella hyvät tietotekniikka taidot? Kun tuollaisia taitoja puuttuu vanhemmilla henkilöillä niin menkää ilmaiseksi töihin oppimaan arvokkaita taitoja, niin nuoretkin kuuluu tehdä uudestaan ja uudestaan - vaikka taidot olisi jo.

   Eihän tästä nuorien työllistymisongelmista saa mainita, kun vanhojen työllistymisongelmat on niin paljon tärkeämpiä. Siitä huolimatta, että kohta ei Suomessa ole työpaikoilla mitään kokemusosaajia, koska jo parin sukupolven nuoret ei ole päässeet töihin muuta kuin harjoittelemaan.

   Nuo vuokratyöfirmat on niitä todella harvoja paikkoja mistä nuoret saa edes joskus töitä. Tietenkin niissäkin on eroja minkä alan ja minkä tason osaajia mikäkin vuokratyöfirma etsii, kun ne on nykyään erikoistunut eri aloihin ja tasoihin. Kannattaa etsiä sellaista vuokratyöfirmaa joka tarkoituksella etsii kokeneempia alan konkareita erikseen. Ne on yleensä hiljaisia hakuja, että pitää laitta etukäteen omat tiedot ja ei ilmoiteta julkisesti, koska etsitään juuri tietyn tyyppistä osaamista ja kokemusta.

  • Anonyymi

   Ei niitä montaa ole, ja Ne ketkä palkkaa, koittavat kikkailla alemmilla tes palkoilla erilaisin tekosyin tai sitten työsopimukset on niin suurpiirteisiä ettet koskaan tiedä milloin se päättyy. Oma mittani näistä HR firmoista on jo täynnä, enkä voi niitä juuri kellekään suositella.

  • Anonyymi

   Sinulta puuttuu oikea työsuhde ja työkokemus. Olet vain pätkätyöntekijä ikuisesti ja jo 40v?...pitäisi aikuistua pätkäilyistä!
   Hanki ammatti älä roiku loputtomasti samoissa pätkissäsi, ala elämään jo!!!!
   Vali vali vali kun kukaan ei mulle maksa.....haloo, muuta jo elämääsi!

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kohunäyttelijä Aku Hirviniemi täyttää tänään pyöreät 40 vuotta. Onnea kaikesta huolimatta!

   Näyttelijä, juontaja Hirviniemi on ollut otsikoissa ja hänen keikkojaan sekä tuotantojaan on peruttu julkisuuteen nousse
   Kotimaiset julkkisjuorut
   173
   3599
  2. Miten sinä juhlistat Suomen itsenäisyyttä 6.12. - Onko millaisia perinteitä?

   Itsenäisyyspäivä on näinä aikoina entistä tärkeämpi osa suomalaisuutta ja merkittävä juhlan aihe meistä monelle. Miten s
   Maailman menoa
   409
   1941
  3. Kiitos että olet

   Tiedän, että sinä olet ja ajattelet minua välillä. Se tuo minulle voimaa, et tiedäkään miten paljon. Vaikka meistä ei tu
   Ikävä
   45
   950
  4. Ei sydäntään voi pettää loputtomiin

   Vielä me toisemme löydetään.
   Ikävä
   60
   832
  5. Sofia & Stefan

   Kas kummaa, yhtäaikaa Dubaissa? Pääsikö Sofia pitkästä aikaa Dubain kotiin? 😂 Instaan muistettu laittaa kuva "vesi ton
   Kotimaiset julkkisjuorut
   82
   823
  6. Sinä siellä

   Kerro vielä oliko se aitoa rakkautta ja olet päässyt eteenpäin
   Ikävä
   101
   821
  7. Eläköönhuuto veteraaneillemme!

   Huomenna 6.12. valtiojohto kutsuvieraidensa kera juhlii jotain olematonta - itsenäisyyttämme, jota ei enää ole! Tuon ol
   Maailman menoa
   290
   808
  8. Laita tähän ketjuun jokin tunniste teistä mistä hän voisi sinut

   tunnistaa. Jokin teidän kahden välillä tapahtuneesta tai mistä olette kahden kesken keskustelleet. Älkää laittako nimiä
   Ikävä
   21
   796
  9. Muistan kuinka isovanhemmat kertoivat teinipoikia VIEDYN VÄKISIN kodeistaan SOTAAN

   Suomen sotien aikaan erittäin nuoria teinipoikia vietiin väkisin kodeistaan ja lähetetiin sotimaan. Meinaatteko ettei t
   Maailman menoa
   252
   776
  10. Nainen, joudutko muuttamaan pois vuokseni

   Koska koko ajan olet vaarassa törmätä minuun ja se on tosi kiusallinen ja vaivaannuttava tilanne sinulle. Miten olla koh
   Ikävä
   75
   735
  Aihe