Ikärasistifirmat - mitkä firmat ei palkkaa yli 40 v väkeä ?

Anonyymi

Ahkerana pätkätyöntekijänä olen onnistunut koronista, palkanpoljentamuodista ja korkeasta iästä huolimatta pistäytymään työelämässä aina silloin tällöin.

Kuitenkin vaikuttaa sille että joihinkin vuokrafirmoihin hakemuksen lähettäminen on vain ajan haaskausta vaikka työkokemusta ja löytyy enemmän kuin haastattelijalla on vuosia tutti-iästä.

Mitkä vuokrahenkilöstö-yritykset ei palkkaa enää 40-60 vuotiaita vai onko pelit jo pelattu kaikilla areenoilla ?

8

78

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Näinhän se on, ikärasismia ei edes tunnusteta Suomessa ja puhutaan pelkkää skeidaa asian ympäriltä eikä tehdä asian eteen mitään, joten asia ei korjaannu koskaan.

      Sikis annankin ohjeen että lopeta työnhaku se on turhaa eikä johda mihinkään positiiviseen, nauti elämästäsi ja unohda koko mielipuolinen työelämä miksi se on jo muuttunut.

      T. kohtalontoveri

      • Anonyymi

        Komppaan mainitsemiasi.
        "Älä mieti, mitä pitäisi tehdä (hakea töitä), vaan mitä voisit jättää tekemättä." (Masanobu Hukuoka)

        Toinen kohtalontoveri


    • Anonyymi

      Suomessa on ainakin 2 firmaa, jotka ovat erikoistuneet opiskelijoiden ja 1-5 v sisällä valmistuneiden rekrytointiin (AW ja SW), joten niihin voi jättää hakematta.

    • Anonyymi

      Kyllä se on niin kun tämä korona ja irtisanomiset ym.kun mittarissa ikä alkaa 5 numerolla.niin heitetään sivuun hakemuksia kun laittaa niin monessa on automaattinen vastaus kiva kun hait
      Jne.otamme sinuun yhteyttä.mutta näin ei aina ole.työhaastatteluun kun pääsee tuntuu että.sielläkin katsotaan ikää mutta ei vaan kerrota.50v ovat hyviä työntekijöitä ja työkykyisiä kokemusta työstä löytyy.kyllä työnhaku on niin turhauttavaa kun ikää tulee

    • Anonyymi

      Heimo Henkilöstöpalvelut palkkaa eläkeikäisiäkin.

    • Anonyymi

      Eikö sitten firmat palkkaa sinua suoraan, jos osaaminen on kohdallaan, etkä vaadi törkeän korkeaa palkkaa? Yleensä ne tuon ikäisiä haluaa riveihinsä.

      Ihan sama tunne nuorillakin on noista joistan vuokratyöfirmoista. Silti niistä nuoret saa ne harvat lyhyet työpaikat kun on prkl vaikea saada mistään firmasta suoraan kunnollisia töitä kun on alle 25 vuotias. "Ei me nyt noita nuoria oteta kun en on aina sellasii." on niin normaalia puhetta ja sen mukaan menty. Nuoria ei ole vain tilastoissa niin paljon koska heille järjestetään enemmän kaikkea työllistymistoimintaa, vaikka niissä monesti todetaan, että jos ei ole jotain sairautta niin eipä ole paljoa vikaa hakemuksissa tai muissa. Ei vain huolita. Ilmaiseksi aina pitäisi töitä ehdä, mikä sekin ei näy tilastoissa, koska ne merkataan usein jonain toimintona työkkäriin.

      Sitten on kiittämätön kun ei taas suostu ottamaan paikkaa vastaan, koska se on ilmainen, kun pitäisi palvoa maata jalkojen alla, että edes huolitaan ilmaiseksi tekemään ihan samaa homma mistä muille maksetaan palkkaa.
      Se kun 6 kerran vastaus kaikkeen on työharjottelu ja tähän mennessäkään niistä ei ole ollut mitään hyötyä eikä firma palkkaa kumminkaan niin miksei 40 vuotiaat suostu samaan jos se työkokemus on aina niin arvokasta?
      Varsinkin sellaisiin hommiin missä nuorten pitää usein osata vähintään sujuvaa Englantia, yleensä muitakin vieraita kieliä sekä olla todella hyvät tietotekniikka taidot? Kun tuollaisia taitoja puuttuu vanhemmilla henkilöillä niin menkää ilmaiseksi töihin oppimaan arvokkaita taitoja, niin nuoretkin kuuluu tehdä uudestaan ja uudestaan - vaikka taidot olisi jo.

      Eihän tästä nuorien työllistymisongelmista saa mainita, kun vanhojen työllistymisongelmat on niin paljon tärkeämpiä. Siitä huolimatta, että kohta ei Suomessa ole työpaikoilla mitään kokemusosaajia, koska jo parin sukupolven nuoret ei ole päässeet töihin muuta kuin harjoittelemaan.

      Nuo vuokratyöfirmat on niitä todella harvoja paikkoja mistä nuoret saa edes joskus töitä. Tietenkin niissäkin on eroja minkä alan ja minkä tason osaajia mikäkin vuokratyöfirma etsii, kun ne on nykyään erikoistunut eri aloihin ja tasoihin. Kannattaa etsiä sellaista vuokratyöfirmaa joka tarkoituksella etsii kokeneempia alan konkareita erikseen. Ne on yleensä hiljaisia hakuja, että pitää laitta etukäteen omat tiedot ja ei ilmoiteta julkisesti, koska etsitään juuri tietyn tyyppistä osaamista ja kokemusta.

    • Anonyymi

      Ei niitä montaa ole, ja Ne ketkä palkkaa, koittavat kikkailla alemmilla tes palkoilla erilaisin tekosyin tai sitten työsopimukset on niin suurpiirteisiä ettet koskaan tiedä milloin se päättyy. Oma mittani näistä HR firmoista on jo täynnä, enkä voi niitä juuri kellekään suositella.

    • Anonyymi

      Sinulta puuttuu oikea työsuhde ja työkokemus. Olet vain pätkätyöntekijä ikuisesti ja jo 40v?...pitäisi aikuistua pätkäilyistä!
      Hanki ammatti älä roiku loputtomasti samoissa pätkissäsi, ala elämään jo!!!!
      Vali vali vali kun kukaan ei mulle maksa.....haloo, muuta jo elämääsi!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1412
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1212
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1196
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1193
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1164
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe