Kristinuskosta keskusteleminen

Anonyymi

Nykyajan ihminen alkaa olla niin pihalla kristinuskon perusasioista ettei edes yksinketaisimpia peruslähtökohtia enää tunneta vaan niinkuin tälläkin palstalla näkyy, mielikuvat rakennetaan omista ja muitten kuvittelemista ennakkoluuloista, so. ensin rakennetaan vääristä mielikuvista olkiukko, sitten sitä väitetään "totuuden mukaiseksi" ja kolmanneksi sitä vastaan aletaan raivoisa taistelu.

Lisäksi on joitakuita joilla on jonkin verran tietoa mutta ovat ainoastaan vihaa kylvämässä ja repimässä ihmisten välejä ruokkimalla tahallaan vääristeltyjä ennakkoluuloja ja valheita. Eräs yleisimpiä esimerkkejä on yrittää tarkoituksellisesti luoda mielikuvaa että kaikki elävät kristityt joilla on TODELLINEN vakaumus että he luottavat koko Raamattuun Jumalan sanana ja myös yrittävät elää sen mukaan; -heistä luodaan mielikuvaa ties mihin kaikkeen pahaan ja järjettömään kallellaan olevina "äärifundamentalisteina". Kaikkien hylkiöinä.

Kristinusko on kuitenkin rauhan uskonto eivätkä kristityt tavallisesti vastaa "samalla mitalla" takaisin pilkkoihin ja uskovaisia leimaaviin yleistyksiin. Jos niin toimittaisiin, hajoaisi kristinuskon julistukselta ja olemukselta pohja sen elämässä joka niin toimii. Toki on ymmärrettävää ja inhimillistä, ihmisiä kun olemme mekin, että kaikkea sitä kiusaamista, leimaamista, ja ivaa mitä kristittynä uskonsa tähden joutuu kuulemaan/lukemaan, joskus voi yksittöisellä ihmisellä tulla jaksamisen raja vastaan ja silloin lähdetään vastaamaan "samalla mitalla". Kuka sen voi tuomita? eivät ainakaan kiusaajat ja pilkkaajat jollaisia tämän palstan vakiokirjoittajista on valtaosa.

Asia jota uskosta osattomat eivät ymmärrä, on se että kristinuskosta "keskusteleminen" on hyödytöntä ihmisen autuuden kannalta. Jumalan sana on ILMOITUSASIA (!) ihmiskunnalle! Ei mikään "keskustelemisen paikka" tai ihmisen arvioitavissa. Ihminen on kuitenkin syntiinlankeemuksen (perisynti) myötä kokonaan menettänyt kykynsä edes arvioida absoluuttisen hyvän ja hengellisyyden kannalta mikä on oikein ja hyvää, järkevää ja viisasta. Sen sijaan ihminen on turmeltunut ja kaikki meidän ajatuksemme, tekomme ja koko tahtomme on koko ajan sidottuna ainoastaan pahuuteen, itsekkyyteen yms. jollei Jeesuksen Kristuksen, Jumalan Pojan evankeliumi saa meitä siitä vapauttaa.

Em. vapautuminen on ainoa keino vapautua synnin orjuudesta ja päästä omasta turmeltuneisuuden pimeydestä Jumalan totuuden valkeuteen. Mutta on viheliäistä ettei ihminen turmeltuneisuutensa syvyydessä edes kykene ymmärtämään olevansa sokeudessa elävä synnin orja. Niin on sielunvihollinen saatana ihmiskunnan sokaissut ja raskailla kahleilla kietonut että kuin huumattuna uskosta osattomat luuölevat olevansa vapaita. He kuvittelevat itsellään olevan "vapaan tahdon". Se on utopia jonka vertaista ei ole ennen nähty. Kuvitelkaapa vain vankityrmään kahleilla kiinnitettyä rikoksentekijää jolta on silmätkin puhkaistu; -vaikka hän pääsee liikkumaan vain kahleketjun antaman tilan verran, hän kuvittelee sokeudessaan olevansa vapaa! Eikö olekin mieletöntä?

Mutta ainoa mikä ihmisen voi pelastaa synnin kahleista ja sielun vankilasta, on Jeesuksen Kristuksen sovitusveri joka jo 2000 vuotta sitten Jumalan suunnitelman ja suuren armorikkauden mukaisesti vuodatettiin että jokaisella syntejään katuvalla ja syntinsä tunnustavalla rääsyläisellä olisi mahdollisuus vapautua, päästä vapaaksi synnin vankilasta ja tulla Jumalan valmistamaan armoon. Tämän kaiken on puolestamme valmistanut Kristus kärsimisellään ja kuolemallaan. Hän ei kuitenkaan ole jäänyt kuoleman valtaan, vaan on ylösnoussut ja elää!

Kerran Hän on saapuva tuomitsemaan kaikki kansat ja koko ihmiskunnan. Silloin vääyys saa palkkansa eikä peruutusoikeutta ole. Jeesuksen seuraajat kutsutaan iankaikkiseen taivaalliseen iloon, uusiin, parempiin majoihin. Mutta sinne pääsevät vain ne joille Jumalan armonevankeliumi kelpaa. Siellä ei yksikään ole sitä mieltä että koko Raamattu ei olisi Jumalan erehtymätöntä sanaa. Siellä kaikki ovat aitoja uskovaisia.

Pilkkaajat ovat poissa. Heidän osansa on iankaikkinen kärsimys ja häpeä vaivan paikassa.

13

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • "Nykyajan ihminen alkaa olla niin pihalla kristinuskon perusasioista ettei edes yksinketaisimpia peruslähtökohtia enää tunneta"

      Kolminaisuudesta puhuttaessa puhutaan jatkuvasti esimerkiksi "kolmesta osasta" tai "kolmesta olennosta", eli ei siis puhuta ollenkaan kolminaisuusopista, vaan milloin mistäkin harhaopista.

      • Anonyymi

        Näinhän se tuppaa olemaan. Kun pakko-opetus kristillisyydestä on ohentunut ja jo osittain poistunutkin, -alkaa varsinkin nuoremman väestönosan keskuudessa kristinusko todella olemaan vain "joku uskonto muiden seassa", josta tiedetään yhtä vähän kuin jostain Brahmaputran serkuista.

        Kun kristillisyys ohenee, kansakunta rappeutuu ja ajautuu kohti hidasta mutta varmaa moraalikatoa. Ei ole korvaajaa joka voisi täyttää sen hyvyyden paikan jolla kristillisyys on suojannut yhteiskuntaamme ja elämäntapaamme, vaikka se monesti onkin ollut pewlkkää tapojen noudattamista ja ulkokultaisuutta. Kun sekin ripe on poissa, tyhjän tilan täyttää moraalittomuus ja valheille rakennettu eettisyys. Nyt ollaan alamäkiluisussa kun yhteiskuntaa johtavat kelvottomat heittiöt eikä pappeja kunnioiteta sen enempää kuin naapurin vintiötä.

        Mutta pitkässä juoksussa aina käy niin että mitä kansa kylvää, sitä se sa myös niittää! Missä ja millä tavoin -se jää nähtäväksi.


    • Anonyymi

      En ole saanut vieläkään miljoona velkaa, jonka lupasin maksaa kuoltuani takaisin.
      Ette itsekkään usko, kun olette tämän maallisen pauloissa 100%

    • Anonyymi

      Ohoh, mikä aloitus! Ei uskota Jumalan sanaan kokonaisuudessa Raamatusta, mutta sitten onkin Jumalan ilmoitusasia?! Mistähän tämä Jumalan ilmoitus nyt sitten on tullut/on otettu?! Kuka väittää Jumalan näin ilmoittaneen?

      <<Asia jota uskosta osattomat eivät ymmärrä, on se että kristinuskosta "keskusteleminen" on hyödytöntä ihmisen autuuden kannalta. Jumalan sana on ILMOITUSASIA (!) ihmiskunnalle! Ei mikään "keskustelemisen paikka" tai ihmisen arvioitavissa.<<

      Kyllä tämän ilmoitusasian tulkinta on ihan keskustelun paikka ja sen perustat voidaan sitten miettiä ja ihmetellä, että kukahan on tulkinnut ja mitä ja miten.

      <<Ihminen on kuitenkin syntiinlankeemuksen (perisynti) myötä kokonaan menettänyt kykynsä edes arvioida absoluuttisen hyvän ja hengellisyyden kannalta mikä on oikein ja hyvää, järkevää ja viisasta. Sen sijaan ihminen on turmeltunut ja kaikki meidän ajatuksemme, tekomme ja koko tahtomme on koko ajan sidottuna ainoastaan pahuuteen, itsekkyyteen yms. jollei Jeesuksen Kristuksen, Jumalan Pojan evankeliumi saa meitä siitä vapauttaa.<<

      Ja sitten tuli aitoa Paavalin ilmoitusta vampyyriuskonnon perustaksi, jossa Paavali väittää Jumalaa niin petolliseksi, että huijaa omaksi kuvakseen tekemäänsä ihmistä päästämällä saatanan paratiisiinsa, ohoh! Tämä ei ole Jeesuksen evankeliumia vaan ihan Paavalin omaa tekemäänsä, jonka hän kertoo tehneensä mm. Roomalaiskirjeensä kakkosluvun alussa, sekä kiivaillessaan Jumalan kiivaudella, kun synnytti teidät asettamalla yhden miehen eteen puhtaan neitsyen, eikä teillä ole muuta isää kuin hän, kun hän ristiinnaulitsi koko maailman itselleen - kaikki nämä sanasta sanaan ovat Paavalin tekstistä Raamatusta.

      Jeesuksen opetukset ja evankeliumit perustuivat omien alhaisten tunteiden voittamiseen ja tiehen takaisin paratiisiin, kun ihminen tuli tietämään hyvän ja pahan.

      <<Niin on sielunvihollinen saatana ihmiskunnan sokaissut ja raskailla kahleilla kietonut että kuin huumattuna uskosta osattomat luuölevat olevansa vapaita. <<

      Tämä saatanallinen sielunvihollinen on kyllä sokaissut teidät täysin raskailla kahleilla väittäessään Jumalaa pirulliseksi huijaajaksi, ja teitä vapaiksi kun vain uskotte syntitarinoihin, jolla ei ole mitään tekemistä luomiskertomuksen kanssa ja tapatte oman Jumalanne ristille, ja julistatte Jumalan kuolemaa ehtoollisella, joka on saatananpalvojilta tuttu riitti.

      <<Em. vapautuminen on ainoa keino vapautua synnin orjuudesta ja päästä omasta turmeltuneisuuden pimeydestä Jumalan totuuden valkeuteen.<<

      Ainoa keino on nähdä totuus tuosta sokeudesta, joka ilmeisesti on kyllä täysi mahdottomuus.

    • Anonyymi

      <<Tämän kaiken on puolestamme valmistanut Kristus kärsimisellään ja kuolemallaan. Hän ei kuitenkaan ole jäänyt kuoleman valtaan, vaan on ylösnoussut ja elää!<<

      Ja palaa kostamaan teille jumalattomille, jotka tapatte oman Jumalanne kiduttamalla ja kärsimällä ristille oman itsenne vuoksi , kun uskotte fariseusta, jonka Jeesus sanoi olevan isästä perkeleestä ja vain valehtelevan. Ja Paavalin sanoin te palatte tulenliekeissä, eikä teille ole minkäänlaista armoa.

    • Anonyymi

      Onko ymmärtäminen mielestäsi sitä että hyväksyy heti kaiken mitä sinä sinun uskostasi ja näkemyksestäsi kerrot, eikä kysele tai esitä mitään omia näkemyksiään koska ne ovat automaattisesti vääriäkö koska sinä vain tiedät koska sulle on OPETTU se oikea usko ja sitä ei voi sitten muunlaista olla? ja sitten pitäisi vastata että joo, joo, niinhän se on kuinka sinä se olet oppinut näkemään.

      Sekö olisi "ymmärtämistä"?

      Entä jos se vastapuoli ajattelee samoin kuin sinä, että sinä et ymmärrä mitään koska hän on oppinut näkemään kristinuskon asioita toisin, mihin kivitauluun se on kirjattu että sinä ja porukkasi johon kuuluut vain tietää nämä? Kun sullekin on opetettu tietynlainen näkemys asiasta siellä missä kuljet sitä oppia tankkaamassa - ja siihen sinä uskot kai kuin vuoreen että Vain siellä saa erehtymätöntä käsitystä ja oppia asiasta.

      Ja sitten niitä jotka ymmärtävät ja tietävät kyllä mitä kristinoppi tahtoo sanoa, muutta eivät usko että se on totta ja koska se ei ole kaikille totta niin suhtauminen tietysti on kuin puhuttaisi joulutontuista koska kerran ei uskota että asia on totta!

      Ja vielä siltä väliltä löytyy vaikka minkälaista ajatusmaailmaa koskien uskonasioitakin, oma uskosi ja ajatuksesi ja saamasi oppi on vain kuin pisara suuressa erilaisten näkemysten valtameressä.

      Ketä sinä itse ymmärrät?

      • Anonyymi

        Ei tässä ole kysymys siitä mitä joku toinen, tai kolmas tai neljäs ajattelee. On olemassa vain yksi ainoa oikea uskonto joka on löydettävissä ja ymmärrettävissä Pyhässä Raamatussa.

        Kaikki muut mielipiteet, käsitykset yms. johtavat ihmisen sielun ja ruumiin iakuiseen vaivaan.


    • Anonyymi

      <<Mutta sinne pääsevät vain ne joille Jumalan armonevankeliumi kelpaa. Siellä ei yksikään ole sitä mieltä että koko Raamattu ei olisi Jumalan erehtymätöntä sanaa. Siellä kaikki ovat aitoja uskovaisia.<<

      Ai siellä taivaallisessa ilossa sitten kaikki ovat sitä mieltä, ettei Raamatun sana olisi ollut erehtymätöntä Jumalan sanaa?!

      Olepa hyvä ja etsipä nyt tästä Jumalan tappouskonnosta se taivas. Kiitän! Jeesuksen sanoin Raamatusta se taivasten valtakunta on meissä ja meidän ympärillämme, eikä tämä nyt niin kovin iloista menoa aina ole, eivätkä kaikki väitä Raamatun sanan olleen erehtymätöntä Jumalan sanaakaan.

      No, Paavali ja uskonnon oppinormisto siirsi nyt sen taivaan jonnekin muualle, ja se paikka löytyy tästä Paavalin tekstinpätkästä.'


      1.Kor.<<13. aikanaan tulee ilmi, mitä kukin on saanut aikaan. Tuomiopäivä sen paljastaa: se päivä ilmestyy tulenliekeissä, ja tuli koettelee, millainen itse kunkin aikaansaannos on. Se, jonka rakennus kestää, saa palkan.<<

      Eli oikein hyvää matkaa helvetin iloihin teille kaikille, jotka petitte Jeesuksen.

    • Anonyymi

      Niin , sinä toodellakin taidat odottaa innostuksella sitä toisinajattelevien ikusta kiduttamista? - Etkö tuosta jo iloinnut toisessa ketjussa ja minä sitten kyselin että "lohduttaako se'? ja kysyn taas koska tuot alinomaan esille kuinka kaltoinkohdeltu olet.

      Sittenkö sinua ehkä lohduttaa ajatus siitä että saattepa nähdä sitten kun koittaa se tuomio - lohduttaako? Koska sinä mielestäsi JO näytät tietävän mikä kunkin "kohtalo" tulee olemaan (tiedätkö) eli kaikki jotka poikkavat sinun näkemyksistäsi, niistä näkemyksistä joita sinulle on Opetettu, sinä ja sinulle opettu oppi on siis mittari - joka kertoo mikä on oikein ja mikä väärää ajatusta/ymmärrystä uskosta? Koska sinä Raamatun ymmärryksinesi ole täydellisen erehtymätön eikä "tietosi ole vajavaista"? - Kuten meidän muiden.

    • ”Eräs yleisimpiä esimerkkejä on yrittää tarkoituksellisesti luoda mielikuvaa että kaikki elävät kristityt joilla on TODELLINEN vakaumus että he luottavat koko Raamattuun Jumalan sanana ja myös yrittävät elää sen mukaan; -heistä luodaan mielikuvaa ties mihin kaikkeen pahaan ja järjettömään kallellaan olevina "äärifundamentalisteina". Kaikkien hylkiöinä.”

      Vai onko niin, että sinä olet luonut tuollaisen mielikuvan, vaikkei sitä aina muilla olisikaan?

      Ehkä kysymys on siitä, että kun uskova väittää elävänsä juuri niin kuin ”pitää”, ei hän silti sitä tee. Eli kyky arvioida omaa käytöstään ei ole kovin realistinen. Uskova on ihminen siinä missä muutkin, hyvine ja huonoine puolineen. Kun puheet ja käytös on ristiriidassa, herättää se aivan varmaan kritisointiakin.

      ”Kristinusko on kuitenkin rauhan uskonto eivätkä kristityt tavallisesti vastaa "samalla mitalla" takaisin pilkkoihin ja uskovaisia leimaaviin yleistyksiin. Jos niin toimittaisiin, hajoaisi kristinuskon julistukselta ja olemukselta pohja sen elämässä joka niin toimii.”

      Tässä ensimmäinen esimerkki. Kyllä vain moni vastaa samalla mitalla takaisin. Erityisesti yleistyksiä ja väärinkäsityksiä, jopa aivan valheellisiakin väitteitä saa tavan takaa lukea.

      ”…mielikuvat rakennetaan omista ja muitten kuvittelemista ennakkoluuloista, so. ensin rakennetaan vääristä mielikuvista olkiukko, sitten sitä väitetään "totuuden mukaiseksi" ja kolmanneksi sitä vastaan aletaan raivoisa taistelu.”

      Niin, huomaatko itse, miten teet sitä itsekin. Puhut ”todellisista” uskovista tai rakennat olkiukkoja ”uskosta osattomista” – kuten nimittelet niitä, jotka eivät jaa sinun uskonnollista näkemystäsi. Kuten vaikka tätä suurinta osaa kristittyjä koskevaa oppinäkemystä, mutta jotka sinä suljet pois, väitettä:
      ”Mutta sinne pääsevät vain ne joille Jumalan armonevankeliumi kelpaa. Siellä ei yksikään ole sitä mieltä että koko Raamattu ei olisi Jumalan erehtymätöntä sanaa. Siellä kaikki ovat aitoja uskovaisia.”

      Että…

      • Anonyymi

        "Ehkä kysymys on siitä, että kun uskova väittää elävänsä juuri niin kuin ”pitää”, ei hän silti sitä tee. Eli kyky arvioida omaa käytöstään ei ole kovin realistinen. Uskova on ihminen siinä missä muutkin, hyvine ja huonoine puolineen. Kun puheet ja käytös on ristiriidassa, herättää se aivan varmaan kritisointiakin."


        = No enpä tosiaan ole elämäni aikana montaakaan uskovaa tavannut joka ajattelee "elävänsä kuten pitää", eli pitää itseään kelvollisena Jumalan käskyjen suhteen. Ehkä kysymys on enemmänkin omasta mielikuvituksestasi tai ennakkoluuloistasi? Ei kukaan tosissaan Raamattuun luottava uskovainen tohdi ajatella niin itsestään. Pikemminkin tuo on sellaisten liberaali-nimikristittyjen piirre. Heidänhän usein kuulee närkästyvän jos heitä pidetään syntisinä muiden lailla.


        "Tässä ensimmäinen esimerkki. Kyllä vain moni vastaa samalla mitalla takaisin. Erityisesti yleistyksiä ja väärinkäsityksiä, jopa aivan valheellisiakin väitteitä saa tavan takaa lukea."

        = Vaaditko uskovaisilta täydellisyyttä vai miksi puhut ylhäältä päin? Oletko itse täydellinen etkä koskaan ole langennut mihinkään?


        "Puhut ”todellisista” uskovista tai rakennat olkiukkoja ”uskosta osattomista” – kuten nimittelet niitä, jotka eivät jaa sinun uskonnollista näkemystäsi."

        = Ei, vaan kyse on siitä jotka eivät jaa KRISTINUKON näkemystä eli Raamatussa ilmoitettua. Ei "minun näkemystäni" koska minullahan ei ole mitään omakeksimää näkemystä vaan uskon kuten rippikoulussa, Raamatussa ja Katekismuksessa on opetettu.

        Epäiletkö sitten ettei maailmassa ole olemassakaan "uskosta osattomia" lainkaan kun sanot sillä perusteella olkiukoksi? Et voi olla tosissasi? Elätkö sinä tässä reaalimaailmassa vai jossain omissa kuvitelmissasi?


        "Kuten vaikka tätä suurinta osaa kristittyjä koskevaa oppinäkemystä, mutta jotka sinä suljet pois, väitettä:
        ”Mutta sinne pääsevät vain ne joille Jumalan armonevankeliumi kelpaa. Siellä ei yksikään ole sitä mieltä että koko Raamattu ei olisi Jumalan erehtymätöntä sanaa. Siellä kaikki ovat aitoja uskovaisia.”

        = Kyllä Raamatussa on monessa kohtaa ihan selvästi opetus jonka mukaan Jumalan sanan hylkääjät saavat tuomion. Siitä seuraa välttämättä ettei taivaassa ole Sanan hylkääjiä. Muu olisi ristiriitaista ja järjenkin vastaista koska niin Raamattu sanoo.

        Ei tässä varmaan enempää kannata asiasta väitellä mutta suosittelen sinulle nyt ihan tutustumista kristinuskon perusasioihin, kuten vaikkapa siihen mitä Jumalan sana on ja miten Jeesus opetti Pyhistä kirjoituksista, mitä Hän apostoleilleen antoi julistettavaksi ja kuinka he sitä välittivät ja miten kristillinen kirkko on tämän historian saatossa säilyttänyt aina näihin aikoihin saakka.


    • Anonyymi

      Itse en ole kristitty, mutta huolestuttaa silti että kristityt eivät noudata Jeesuksen sanaa. Jos he noudattaisivat vuorisaarnaa niin maailma olisi parempi paikka. Itse noudatan. Minusta se on koko ihmiskunnan tärkein saarna. Muuta ei tarvita.

      • Anonyymi

        Et sinä noudata. Et sinäkään, jos olisit rehellinen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      139
      1964
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      171
      1200
    3. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1117
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      159
      950
    5. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      94
      894
    6. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      54
      829
    7. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      56
      793
    8. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      42
      764
    9. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      750
    10. Ei kannata lähteä sotaan jos ei omaa edes alkeellisia taitoja.

      Sodastahan tässä ei varsinaisesti ole edes kyse, vaan naisten ja lasten suojelusta ja oikeuden toteutumisesta, tavalla t
      Ikävä
      118
      676
    Aihe